"Къщата в Барселона" нямало да спре Борисов, луксозният бутик от разследването затвори

Бойко Борисов, снимка от ноември 2019 г.

© Пресцентър на Министерски съвет

Бойко Борисов, снимка от ноември 2019 г.Премиерът Бойко Борисов сам коментира темата с "къщата в Барселона". Това стана в неделя (23 февруари) по време на новия епизод от излъчваните на живо негови обиколки с джипа, докато инспектира строителни обекти. Този път той не беше чакан от журналисти някъде по трасето и въпроси нямаше. Борисов повтаряше "аз къща в Барселона нямам", определи публикациите като омаскаряване и заяви, че нямало да го спрат. Всъщност никой не твърди, че българският премиер има къща, а че има разследване за пране на пари на властите в Каталуния, което стига и до проверка за неговите връзки с проверяваните хора.


Междувременно испанският вестник "Периодико" съобщи, че луксозният бутик от разследването е затворил в петък. Видео показа как оборудването му се изнася, а снимки - че магазинът вече се отдава под наем. Причините не са известни, но това се случва веднага след публикациите.


Този уикенд акции с участието на главния прокурор Иван Гешев нямаше или поне не бяха показани в медиите и не е ясно как прокуратурата ще реагира, след като в петък гражданско сдружение БОЕЦ ( (България, обединена с една цел) )подаде сигнал по темата.


"Нямам къща", макар и никой да не твърди, че къщата е на Борисов
"И като кажат: "Къщата на Борисов в Барселона". Абе, аз къща нямам, обаче както и да кажеш: "Нямам къща", те викат: На Борисов къщата. Край. Омаскариха си ме и това е", коментира премиерът, докато караше джипа по магистрала "Европа". Повод му даде разговор с работник по трасето, който му обясни, че му бил съсед преди 30 години и се чудеше как Борисов не го помни.


"Сега като пишат тия глупости. Няма да ме спрат", заяви Борисов и продължи с тезата си, че това е пропаганда и го свързват с лица, които познава (във видеото на 8:30 минута).


Той беше натоварил за обиколката обичайните си спътници - министъра на финансите Владислав Горанов, заместник-министъра на регионалната политика и благоустройството Николай Нанков и вицепремиера Томислав Дончев, както и шефа на пресцентъра му Севдалина Арнаудова, която отговаря за излъчването на живо. Тя се опитваше да се шегува с темата, докато министрите не бяха особено активни.


"В учебника за компромати така пише: подбираш истини". Министър-председателят цитира и откъс, за който каза, че мисли, че е от "Братя Карамазови" на Достоевски, където имало "една такава приказка": "Той ли беше откраднал шуба, или неговата шуба бяха откраднали. Имаше нещо за тоя човек... То не е все едно да ти откраднат шубата зимата в Русия и да ти е студено, или да имаш две шуби. Не е едно и също", заключи Борисов. "Има нюанс", съгласи се министър Горанов.


В публикациите на "Периодико" няма твърдения, че българският премиер притежава имот в Барселона. Те съобщават, че полицията на Каталуня и Прокуратурата за борба с корупцията разследват дали премиерът на България е свързан с "международна схема за пране на пари". Местните власти проверяват хора, тяхната дейност и доходи, съдружниците им, за да установят дали съответстват на стандарта на живот и декларираното официално и съответно връзките им с Борисов.


Така че въпросите, на които българският премиер засега (в неделя беше второто му изказване по темата, след като в петък говори пред журналисти в Брюксел) избягва ясни и категорични отговори, са съвсем различни от "Има ли къща в Барселона".


Досега той не казал категорично и дали познава Борислава Йовчева. Но от обясненията му в петък остава впечатлението, че не отрича.Чия е къщата и кой е платил за нея


След публикациите в "Периодико" в български издания, известни с подкрепата си към премиера и управлението му, от петък започна кризисен пиар по темата. Посоките са три - едната е зададената от Борисов, че това е удар от президента и Русия (тя е силно застъпена в сайта ПИК), другата е атака по вестник "Периодико" и неговия собственик, когото обвързват с различни интереси чак до колумбийската мафия, а в третата се включват и някои от замесените лица. Като собственикът на къщата.


И според проверката на "Периодико" основен акционер във фирмата Numin Invest SL и посредник при купуването на къщата е българският бизнесмен Александър Чаушев (тази информация е известна и обяснявана в българските медии и преди покрай темата с къщата в Барселона). В петък вечер той отново потвърждава в интервю пред вестник "24 часа", че луксозната къща действително е негова: "Къщата продължава да е моя. Никога не съм живял там и никой не живее в момента там".


Твърди, че Борислава Йовчева е живяла там под наем. Не уточнява обаче в кой период е била наемател.


Отрича да я познава лично, а взаимоотношенията им преминавали през посредничекса брокерска фирма. "Нямам представа дали е живяла сама. Нито съм бил там, нито съм живял в Барселона през това време". Казва, че купил къщата преди години за 3 млн. евро с цел инвестиция и винаги я е отдавал под наем през брокерска фирма. Преди да купи имота, сам е поискал да се направи проверка за произхода на средствата му, твърди той.


Чаушев не коментира дали познава бащата на Йовчева, нито разследваните фирми или другите лица. Не дава информация и през коя фирма тя е наела къщата.


Твърденията му се разминават с проверката на "Периодико" и съобщаваните досега данни. Според тях Чаушев купува къщата в съсобственост със съпругата си за 2.9 млн. евро, като сделката е вписана на 19 март 2013. На същата дата той внася къщата като апорт в едноличната фирма на Борислава Йовчева - Numin Invest S.L. В резултат на тази операция капиталът се вдига от 3007 евро на 2 903 006 евро. След това Йовчева, като "администратор", декларира, че фирмата вече не е еднолично дружество в следствие на увеличението на капитала. Между януари и юли 2013 г. Йовчева е била единствен администратор на компанията с капитал 3000 евро. След това този пост се заема от баща ѝ - Георги Йовчев, който добавя още 3006 евро. Тоест бащата и дъщерята са управлявали фирма, на която Чаушев е прехвърлил къщата. Numin Invest S.L. е едната от разследваните фирми.


Пред "24 часа" Чаушев твърди, че испанските власти не са го търсили. "Проверил съм 10 пъти. Включително и днес. Оставил съм координати при адвокати, брокери, на самия адрес, в общината. Никой не ме е потърсил", добавя Александър Чаушев.


Бутикът на Йовчева в Барселона беше затворен


Междувременно луксозният магазин за дрехи в центъра на Барселона, в който Йовчева се занимавала с "управление и контрол", е бил затворен в петък, съобщи "Периодико". Публикувано на сайта на вестника видео показва как служители товарят в камион стоката от магазина, чийто собственик е фирмата Emma BGS SL.Магазинът е бил франчайз на италианската марка Ermanno Scervino. От петък има и обява на агенция за недвижими имоти, която дава под наем помещенията на магазина от 140 квадратни метра.


От испанския вестник са търсили за коментар и италианската фирма, но казват, че нямат отговор.


Според "Периодико" каталунската полиция казва, че "не може да се проследи произхода" на общо 2.3 млн. евро, вложени в този магазин.


Как ще реагира прокуратурата на България след сигнала на БОЕЦ


През идната седмица се очаква и реакция на българската прокуратура.


В петък (21 февруари), гражданско сдружение БОЕЦ е внесло сигнал до главния прокурор Иван Гешев за къщата в Барселона, съобщи организацията на сайта си. Той е след публикациите в "Периодико" от същия ден, в които информира, че по сигнал на БОЕЦ полицията на Каталуня и Прокуратурата за борба с корупцията в Барселона разследват дали премиерът на България е свързан с "международна схема за пране на пари", чиято крайна цел е била Барселона.


Испанските служби разследват произхода на 5 млн. евро, инвестирани през 2013 г. в имоти в Барселона през фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, които са свързани с Борислава Йовчева и баща й. Тя е описана като "бивш модел от България, чиято евентуална връзка с Борисов се проверява внимателно".


Българската прокуратура не е сезирана от испанската прокуратура за подобно разследване като описаното в каталунското издание, заяви за БНТ говорителят на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева. "По официалните канали МВР няма сигнали към момента, нито запитвания, за разследване на испанските власти срещу премиера Бойко Борисов", коментира и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.


"Вятър от България"


Испанската медиа продължи темата и през уикенда, като отговори и с коментар и на твърденията на български издания за руски връзки.


"Историята има много аспекти, но оригиналността не е един от тях. Знаем я от много време. Разбира се, че я знаем, при това много добре. Историята се повтаря неумолимо. По-скоро, изморително. Каквото и да кажат новите технократи, всичко вече е измислено.


Журналистиката не е чужда в това уравнение. Преди две години и половина, след като публикувахме статия, че американското разузнаване е предупредило за риск от предстояща джихадитска атака в Барселона, Блокът на сепаратистите (който точно по това време беше ангажиран с последната част на едностранното фиаско) и многобройните му тайни агенти обвиниха "Ел Периодико", че получава пари за испански шпионаж....


В тоталитарните общества свободната информация е смазана. В демокрациите, особено ако са наелектризирани от национализма, властта обикновено реагира на твърденията за корупция, като се защитава с достойнството на нацията. Узурпира го. От доста време се познаваме - просто идете в библиотеката. Пуйол и Банка Каталана. 3% Социалистическата партия и случаят "Филеса" ( също корупционен скандал). Народната партия и най-мащабната корупция в Испания. А сега този вятър идва от България", пише "Периодико", цитиран от вестник "Сега".

Ключови думи към статията:

Коментари (249)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ами честно е, след като говорихме за жената до Радев, сега да обърнем внимание и на тази до Бойко...

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Гешев къде е? Има ли мнение по въпроса?

 5. 5 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3372 Весело

  Къщата в Барселона или Барселона и къщата?!

  klimentm
 6. 6 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1594 Любопитно

  ВЛАКЪТ на МИЛИЦИОНЕРИЯТА е СПРЯЛ!
  ЗАКЪСАЛ насред Нищото!
  Паника сред милиционерския "пролетариат".
  !

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2521 Весело

  "новия епизод от излъчваните на живо негови обиколки с джипа" - чоВЕКЪТ от, на, за народа ГО прави само заради неговата природа - прям, работлив, загрижен, но никога угрижен. Придружителите МУ са върха - верни, Шумни и благоразумни. Друго си е с жипка - реално някак си, харчи се.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 436 Неутрално

  скоро ще се блещиш като правешки цървул на 10 ноември

 9. 9 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 436 Неутрално

  скоро ще се блещиш като правешки цървул на 10 ноември

 10. 10 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Бойко вика, че къща нямал там...
  Прав е, тя не е негова, на Борислава е...на фирмата и де...

  Ащо нищо не казва за детето... то негово ли е...

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Весело

  До коментар [#10] от "Велков":

  Не само това - има дете и от Камила!!!!
  Онази в Бъкингам....

 13. 13 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3372 Весело

  Методиев омаскарен? Че то пачавра леке не хваща!

  klimentm
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#10] от "Велков":

  :)  До коментар [#2] от "НеКой":

  Чаушев купува къщата с негови пари,нали така

  После парите отиват в сметката на фирмата на дамата.
  Кой е собственик на къщата и парите в коя сметка са ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  Е за няколко милиона му душат около личния живот с девойката, за милиардите около герберите в Панама няма ли кой да души?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#11] от "hhhuuunnnn":

  Каскет, толкова си плосък, че чак си вдлъбнат.
  На руснаците Баце не им пречи с нищо, даже им помага в гепенето - я да видим дали има нещо в кратунката ти - АЕЦ Белене, Турски поток, съветската окупация на Черно море ...
  Да ти изброявам ли още или си наряд?

 18. 18 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Акциите на ДБ с Боец при клякането пред Радев и при блокадата на Орлов мост със сталински лозунги няма да бъдат забравени, както няма да забравим участието на теменугите в кремълският костинбродски преврат и съдружието им с кремълския Биволъ. Делата са важни, а не колко пъти ще наплюят путин във форума на Дневник. А делата сочат ясно и недвусмислено към Москва.
  Защитата на Миталов от Лозан и сие пък съвсем изясниха съветската служма на съдиите у нас.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 19. 19 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1022 Весело

  Къщата в Барселона наистина няма да те спре. Но други ще го направят!
  Кой разбрал...

  Имало едно време ссср...
 20. 20 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  абе кво става - герберистите, каскетите - нещо смислено да кажете :)

  тиквуний, докато цъка с жипката що не се похвали с манекенката :) :) :)


  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 21. 21 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3197 Весело

  До коментар [#5] от "klimentm":

  Смях се на глас, докато четох мнението на Тони Филипов за премиера - как си бил "спомнил" текст от Достоевски.
  Голямо излагане! :)

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 22. 22 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#15] от "nessarox":

  Питам ли аз за къщите на вашите олигарси и за любовниците им?
  Борисов не можете да го свържете, нали.
  Не се правете на прокурори, знам, че вашата партия си пада по тази роля, ама нали си има разделение на властите.

 23. 23 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 856 Любопитно

  прекалено много българи имат същият умствен капацитет като на баце, затова и му вярват, или пък се правят че му вярват

 24. 24 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5534 Неутрално

  Никъде в статията не пише, че и леночка е допринесла с фалшивите си новини за лъжите по казуса с къщата в Барселона. Дано да разследват и да ни осветят на Бойко ли е все пак или не.

 25. 25 Профил на marianaivanova76
  marianaivanova76
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Абе чисто логически пак не схващам кои точно факти свързват Борисов с тая къща?

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#22] от "НеКой":

  "Питам ли аз за къщите на вашите олигарси и за любовниците им?"

  Мунчо, кои са нашите олигарси и кои са любовниците им?

  Сторми Даниълс?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 857 Неутрално

  За острова в Гърция, няма ли да напишете нещо!

 28. 28 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1455 Весело

  До коментар [#26] от "Norman Granz":

  Питай Боец и Бивол. Те знаят всичко, като домова книга са.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на dane
  dane
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Има сигнал - и, ПО ИНФО НА "БОЕЦ", полицията на Каталуня и Прокуратурата...в Барселона "разследват дали премиерът на България..." Моля редакцията да постне информация от длъжностни лица в цитираните институции, че разследват премиера на България. Защото сега е клюкарско внушение, включително и за "евентуалната" връзка на модела Борислава с премиера, "която се проверява внимателно", но дали от испанските служби, или от вестника, не се пояснява въобще. Ей затова от тази трънка може и да изскочи заек, но няма да е търсеният трофей . Че нещо не е ОК с дружеството, изглежда правдоподобно, но останалото е внушение . Докато не излезе от първа ръка, дори не е есе. АКО е . А-КО.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#17] от "SSS":

  Много си забавен:)
  Миналата година за пръв път вносът ни от Русия намаля със 37% или 1,8 милиарда лева. Това е първото пречене към Русия от 75 години насам:)

 33. 33 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 318 Весело

  Видях горанов обикаля по страната и ръси мъдри мисли. Готов за премиер.. Не разбрах защо шофьора се обаждаше също...

 34. 34 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1313 Весело

  Ех тия къщи, погубиха Цвъ Цвъ, сега се залепиха за премиера ... Опасно е да имаш къща и да се бъзикаш с жените на другите. БОЕЦ бди, Биволът си точи рогата ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 35. 35 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Боец е на Цецо Василев, който е на руснаците, а Дневник и ДБ, без азначение на кого са, са съдружници на Боец, Лозан Панов и на руснаците. Мое мнение е, че руските агенти у нас не трябва да се бесят, а да бъдат пращани в Русия без право на завръщане, като всичко тяхно се конфискува.
  —цитат от коментар 11 на hhhuuunnnn


  Гледам, че правите някакви ПР опити да се еманципирате от руснаците... ама с турския поток, гьола, Шиши и Златев на гърба... някак си... не звучите сериозно

  I shave with Occam's razor
 36. 36 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#15] от "nessarox":

  Не съм сигурен, че с негови пари...

 37. 37 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Весело

  тримата глупаци в джипа ги видях в клипа за секунди ,Кой ги снима

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#17] от "SSS":

  "Каскет, толкова си плосък, че чак си вдлъбнат."

  Той е привърженик на ГЕРБ и на Дръмб, какъв са е? Rocket surgeon?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#21] от "Bramasole":

  За една шуба иде реч...

 41. 41 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Хахахаха, каталунския вестник дума.

  Но народа е тъп и не го инересува дали има доказателства.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Баце строи зали и магистрали, а вие го занимавате с разни къщи...

 44. 44 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Баце строи зали и магистрали, а вие го занимавате с разни къщи...

 45. 45 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 664 Любопитно

  До коментар [#15] от "nessarox":Питам ли аз за къщите на вашите олигарси и за любовниците им?Борисов не можете да го свържете, нали.Не се правете на прокурори, знам, че вашата партия си пада по тази роля, ама нали си има разделение на властите.
  —цитат от коментар 22 на НеКой


  Обаче Чаушев внася имот за 3 млн. евро , като апорт във фирма ,без изобщо да познава управителя.
  И става ОСНОВЕН АКЦИОНЕР и не познава едноличния собственик


  Хайде малко по сериозно

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Наглец! Радвайте му се лумпени.

 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#37] от "След Герб и пустиня":

  "... тримата глупаци в джипа ..."

  Тази бурлеска с джипа е знак за отчаяние пред ендшпила.

  Никога левият популизъм не е стигал подобни гротескни дълбини, дори при Тодор Живков.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  Семейна свада,ама на Радев клякахте,а?!

 50. 50 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Баце цитира Достоевски и сигурно
  До коментар [#21] от "Bramasole":

  Това е поредният случай, в който тиквата показа нивото си - мисля че клати някъде към 20% IQ, в пълен унисон с пподкрепящия го хегемон.
  Баце освен устава на БКП и вицовете на последната страница на няко стар вестник, надали е прочел нещо повече.
  Завалийката си мисли, че цитира Достоевски...
  Божеее, голяма милиционерска мъка и много прост електорат

 51. 51 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#22] от "НеКой":===Борисов не можете да го свържете, нали.=====

  С едно ДНК и ще бъде свързан

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 52. 52 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1323 Любопитно

  Още вчера го опразниха:

  https://www.facebook.com/bivolnews/videos/2681993388516901/

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 53. 53 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#41] от "Lord Elrond":

  Бойко да ги съди бе...
  Или не бива да го прави? Що ли....

 54. 54 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  1. Гузен негонен бяга.
  2. Гешев, какво е времето в Барселона?

 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#25] от "marianaivanova76":

  Ами Йончева потвърдила,Цветан Василев(Боец,де) писал донос.Те не харесвар Босрисов.Това е връзката.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1455 Весело

  До коментар [#45] от "nessarox":

  Ти нали го познаваш, осветли мнозинството.
  Ама официално с доказателства, БТВ-то ще ти осигурят трибуна.
  Ама ако те осъдят после, не се жалвай пак тук.

 58. 58 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Делата са важни
  —цитат от коментар 18 на hhhuuunnnn


  кво им е на делата... панцирите нали кацнаха вчера при цуни-го-вучич-от-мене
  https://bgnesagency.com/bulgaria/руски-самолет-със-зрк-панцир-прелетя/

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#29] от "hhhuuunnnn":

  Норманът вече е зарязал америкнскат легенда-вече Херо.не го кани на джинджифилова бира!

 61. 61 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 607 Любопитно

  Тези дни четох опорките на гербавите и на свинчовите медии. Една от тях беше да омаскарят Ел Периодико. Имаше твърдения, че понеже бил каталунски и видиш ли понеже каталунците се борят за независимост, то няма начин да не е атака от Русия. Ебати глупостите.
  1) Този вестник е антииндипендистки. Той е против отделянето на Каталуня от Испания, цялата му редакционна политика е такава. Нещо повече - считан е за нещо като пощенска кутия на испанските служби, понеже често публикува информация която може да се има само от службите в Мадрид. Сега ако Путин удря Баце чрез испанските служби...
  2) Самият вестник пише за руската връзка в случая и тя е между Баце, Златев и някакъв руснак от Лукойл който влиза в съдружие с кифлата и баща й.
  3) Ел Периодико базира материалите си на информацията от полицията и прокуратурата. Не са измислени факти, а реални събития - има разследване за пране на пари и част от това разследване включва и името на Боко.
  4) Защо Боко не отговори - познава ли тази Йовчева или не?

 62. 62 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1455 Весело

  До коментар [#60] от "yanne":

  Ще минават на самоиздръжка, затова.
  Само ако Тръмпи изгуби имат шанс, но пък с дедо Бърни комундето насреща, едва ли...

 63. 63 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Боец, хахаха, този винаги ми е бил много смешен. Перчи се като петел, а какво всъщност е свършил??? Нищо.

  Биволите ги питах защо не сезират прокуратурата за къщата, отговориха, че са я сезирали, испанската. Да видим какво ще излезе. :)

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 64. 64 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Любопитно

  До коментар [#38] от "Norman Granz":

  "Rocket surgeon" е готино!От Макаров ли ги чуваш такива?!

 65. 65 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  ... Пропаганда е !!!!...... Тоя сега се прави и на "учен", че и учебници е чел.......и къде бе ? В Симеоново в ВСШ Георги Димитров ли???? ........."В учебника за компромати така пише, вика: подбираш истини". ......хахаха ....... „Пропагандата пич е преднамереният подбор на това, което ни дават да виждаме и чуваме, създадено да влияе на нашите нагласи.“..... точно това което се мъчиш да правиш, по най тъпият начин във "жипката".........с останалите "недоразумения".......и към кого трябва да е насочена пропагандата? - към научната интелигенция или към необразованите ?  Правилният отговор е „тя трябва винаги и изключително да бъде насочена към масите(матриала) защото тяхното разбиране е малко, а паметта им къса. ............... Точно като избирателите на ГЕРБ........

 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#58] от "extraCACA":

  "...панцирите нали кацнаха вчера при цуни-го-вучич-от-мене..."

  НАТО-вски кораби в Черно море не може, ама руски рскети, насочени срещу НАТО, в българското въздушно пространство - пажалста, добро пажаловать.

  Бойко Ботисов - човекът на Москва.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  До коментар [#63] от "kaiser":

  Сезирали са, ама през март 2019.
  Ама нещо требва да се пише...

 68. 68 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 664 Любопитно

  До коментар [#45] от "nessarox":Ти нали го познаваш, осветли мнозинството.Ама официално с доказателства, БТВ-то ще ти осигурят трибуна.Ама ако те осъдят после, не се жалвай пак тук.
  —цитат от коментар 57 на НеКой


  А Гешев какво ще работи през време ?
  Битовата престъпност ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 69. 69 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1455 Весело

  До коментар [#68] от "nessarox":

  Викаш, ти си прокурор вече.
  Пази боже...

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Луксозния бутик затваря, но устата на мутрата още се отваря..наглец.
  За друг прокуратурата отдавна би се самосезирала.
  Мълчат, като задници.

 72. 72 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3015 Любопитно

  До коментар [#62] от "НеКой":

  Тръмп.няма да изгуби.За съжаление тяхно,и не само.

 73. 73 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Весело

  Ебати глупостите
  —цитат от коментар 61 на Големи яйца:)


  аааа, стой да гледаш ти как ще затрепери и клана Меделин... само да позагрее още малко зимбюлка

 74. 74 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#37] от "След Герб и пустиня":

  Снима ги шофьора от НСО.... че Баце, ако катастрофира да го замести...

 75. 75 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 363 Весело

  – Има ли папки, депозирани още от 2003 година за участието на Мутрата в каптагона, депозирани от топ бизнесмен в две български и в две чужди банкови и адвокатски касети?

  – Има ли една от многото флашки, с които разполага топ бизнесмен, която да съдържа записан разговор между Финансист №1 и топ бизнесмен, в който Финансистът убеждава топ бизнесмена, че няма да има проблеми с лотария, ама всяка седмица трябва да отчислява 1 млн.евро?

  Питайте ги тия работи, бе, да не сте така пак от Испания или Пакистан да цъфнат.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 76. 76 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#27] от "balkantourist":

  Североизточната сатрапия със сигурност ни е приготвила сериал- вероятно "островът" ще е някой от следващите некадърни епизоди!!!

 77. 77 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#27] от "balkantourist":

  Североизточната сатрапия със сигурност ни е приготвила сериал- вероятно "островът" ще е някой от следващите некадърни епизоди!!!

 78. 78 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#68] от "nessarox":Викаш, ти си прокурор вече.Пази боже...
  —цитат от коментар 69 на НеКой


  Ужас, Вие ме питате , сам си отговаряте и продължавате да ми задавате въпроси на Вашите отговори?

  И Вашата не е лесна

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 79. 79 Профил на Йордан Русев
  Йордан Русев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има следи,който го закопават.Правителствения самолет след заседчния в Брюксел се е отбивал в Барселона.Не мога да разбера какво е правил там.Дали не се е отпускала някаква жила.

 80. 80 Профил на Snider
  Snider
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Къв Боец,къв Бивол,че и Йончева!Историята с къщата тръгна от записан разговор между председателката на СГС и една съдийка...

 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#65] от "MPetr":

  "...към кого трябва да е насочена пропагандата? - към научната интелигенция или към необразованите ? ..."

  Цитирай ми ЕДИН публично известен професионалист в която и да е област - учен, мислител, белетрист, откривател, теолог, IT специалист, лекар, музикант, архитект - който да се е обявил ПУБЛИЧНО за привърженик на ГЕРБ и Рапона.

  Техни привърженици са милицията, държавната и общинската бюрокрация, бакшиши, фризьорки, келнери и охранители.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  Баце в оправданията си замязва все повече на подлогата си Горанов!
  А какви времена бяха, целият антураж раболепно го имитираше....
  🙂

  I Want To Believe
 83. 83 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#36] от "Велков":

  Жалко, толкова се надявах нотариалният акт , преводите и фактурите да са у Вас.....както обикновено!!!

 84. 84 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3197 Весело

  До коментар [#50] от "SSS":

  А спомняте ли си как Антон Тодоров обиди журналистите, че не задавали интелигентни въпроси на Борисов - защото премиерът ни бил изключителен познавач на руската литература... е, то се вижда колко я познава. :)))
  Досега любимият ми виц за БМБ беше този, че той единствен знаел последните три цифри на числото Пи, но очаквам да се появи и някой "литературен".

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 85. 85 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 688 Весело

  Дневник се опитва да замаже посирането си с логика, която звучи: "Един Гащи Плява Борисов". Забавно е да гледаш как някой, дето се е оакал се доомазва в опита си да го замаже. Но не се отчайвайте, пробвайте пак със "СУДЖУКА"!

 86. 86 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#75] от "Firestarter":

  И на двете ДА

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 87. 87 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  Боцата с тая джипка като обикаля насам-натам и към Кърджалийско да минава и хвърля по едно око как върви тръбата от Гърция.
  Щото той не ходи, ама Херо ходи всяка седмица и докладва където си трябва, ако и да не си пуща воаяжите в нета.
  Иначе за тая бикини-Барселонска история - ми тя работата е ясна.
  Той хубо рече навремето, на Миро, че тия женски ще му изядат главата, ама сам се набута в подобна история.
  На тия видео/камери/запис времена ако си решил да го играеш политик с жените/мъжете много трябва да се внимава.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#29] от "hhhuuunnnn":

  Скъпите вина бяха промоционални от дискаунт маркет, същия дискаунт си беше и служебната регистрация на гранТц. С поредното обръщане първо харчат палачинки като него. И най забавно е някой да разправя , че не е забелязал резкия завой в ... статийната политика

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 90. 90 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  Като чета (докъдето ми стига търпението де, понякога ми става неудобно, че някои хора още смеят да се наричат българи) си спомням една песничка- игра от детството, когато в кръг се прегръщаме през раменете и пеем:
  "Балонът се надува, надува, надува!
  Надувайте момчета,
  да стане на парчета.
  Бум!"
  И групата се разпада, всички лягат най-живописно по земята, а съдията определя, кой от падналите най-много прилича на убит при експлозията, за да спечели точки...
  Това ни занимаваше приблизително до второ отделение.
  Артисти, сър! Любители! На ниво!
  ПС Сега е друго! Тогава на никой не му идваше наум, че съдията може да бъде купен. И че можеш да купиш адвокат, който да купи съдията.

 91. 91 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#53] от "Велков":

  Това "БЕ" Ви е много стилно, изискано и възвишено....
  От кой точно университет Ви е....?!

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Това е, разследваш ли за корупция Партията майка, тя ти намира корупция.

  Проблема е, че хората са глупави и зависливи. Те скачат за апартаменти, но не виждат реалните заплахи и не скачат за това, което е добро за България.

  Радев, БСП са всите ПРОТИВ, АНТИ, което показва липса на визия. Просто искат кокала.
  Народа от своя страна, смята, че за собствените си неуспехи е виновна държавата, вярва в някакъв си бок "държавата" дето е длъжен да му изпълнява желанията, но няма идея от икономика, политика и е готов да приеме всичките фейк нюз, просто защото е жаден за мизерии, иска да вижда корупция, защото я обича и защото самия той е корумпиран.

  Въпроса е, да не стане както с Англия, да бъдем излъгани за Н-ти път от евразийската сволач и в крайна сметка накрая да затънем и да се върнем назад във времето, както е русия в момента. Хората искат европейски заплати, но нямат европейско мислене и дори мислят за европейските бюр'крати, че били лоши. Абе вие докарайте България с двата крака в Европа, па после лошите европейски бюрюкрати ще разкарат всичката корумпирана сволач.

 94. 94 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#3] от "selqnin":

  А ,ако тия от испания поискат да естрадираме Бойко ?
  Ти как мислиш ще го екстрадираме ли като европеици или ще го крием и отричаме като руснаци?

  гошо
 95. 95 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#81] от "Norman Granz":

  Ми да...... Съгласен съм....

 96. 96 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Това е, разследваш ли за корупция Партията майка, тя ти намира корупция. Проблема е, че хората са глупави и зависливи. Те скачат за апартаменти, но не виждат реалните заплахи и не скачат за това, което е добро за България.Радев, БСП са всите ПРОТИВ, АНТИ, което показва липса на визия. Просто искат кокала.Народа от своя страна, смята, че за собствените си неуспехи е виновна държавата, вярва в някакъв си бок "държавата" дето е длъжен да му изпълнява желанията, но няма идея от икономика, политика и е готов да приеме всичките фейк нюз, просто защото е жаден за мизерии, иска да вижда корупция, защото я обича и защото самия той е корумпиран.Въпроса е, да не стане както с Англия, да бъдем излъгани за Н-ти път от евразийската сволач и в крайна сметка накрая да затънем и да се върнем назад във времето, както е русия в момента. Хората искат европейски заплати, но нямат европейско мислене и дори мислят за европейските бюр'крати, че били лоши. Абе вие докарайте България с двата крака в Европа, па после лошите европейски бюрюкрати ще разкарат всичката корумпирана сволач.
  —цитат от коментар 93 на Lord Elrond


  А дали това не се случи на последните избори, а?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 363 Весело

  Примитивно е всяко нещо, което не ти харесва, да бъде приписвано на хибридната война, дело на Русия. Ако Кремъл стои зад публикацията в Испания, излиза, че стои още зад Блумберг, Ройтерс, „Ню Йорк таймс“, „Шпигел“, „Дойче веле“, „Гардиън“, „Свободна Европа“, Файненшъл таймс“, „Льо Монд“, „Месаджеро“, „Кориере дела сера“ и др., които периодично описват приключенията на управляващите у нас, закотвили ни на последното място в ЕС по всичко положително и „извисили“ ни на първо по всичко лошо.

  Защото ако говорим за „руска връзка“ то такава явно е открита в изпирането на пари от хора, насочили милиони към Барселона. Там е замесено и името на премиера…

  Още по-дебела е тя зад онези 800 млн евро, за които Путин все напомня, щом стане дума за проваления Южен поток. Следите водят… Борисов знае към чии фирми.

  „Руска връзка“ е и „чадъра“ над руската банка ВТБ в аферата по придобиване на Виваком чрез братя Велчеви, Спас Русев и Делян Пеевски.

  Яка е „руската връзка“ и в приватизацията на „Булгартабак“.

  Две години мълчание по историята с отравянето на бизнесмена Емелян Гебрев, сина му и служител в негова фирма също е „руска връзка“ (топлата дружба между главпрокурорът Юрий Чайка и Сотир Цацаров).

  Поредното мрънкане, че Москва стои зад атаките срещу Борисов няма да впечатли американците, за които се прави. Ако все още властта в София има тяхната подкрепа, то е заради интереси на Вашингтон, а не защото янките не знаят за какво става дума.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK