Екоминистърът ще успокоява регионалните структури след акциите на прокуратурата

Екоминистърът ще успокоява регионалните структури след акциите на прокуратурата

© Георги КожухаровМинистърът на околната среда и водите Емил Димитров ще се срещне утре с представители на регионалните структури на министерството. На разговора са поканени директорите на 16-те регионални инспекции по околната среда и водите, 4-те басейнови дирекции и 3-те национални парка.


Поводът за срещата са множество писма с настояване за извънредна среща във връзка със създалото се напрежение в системата. В тях се иска да бъде обсъдена създалата се обстановка на несигурност и недоверие в администрацията след проведените акции, проверки и арести в структури от системата на МОСВ.


Последната беше в Басейнова дирекция - Пловдив, като министър Димитров критикува остро показността и участието на въоръжени спецполицаи в нея. Преди това акция имаше в самото министерство и при нея беше задържан бившият екоминистър Нено Димов.
"Случващото се води до демотивация и страх сред служителите. Заявено е намерение на утвърдени експерти за подаване на оставки и напускане на системата. Освен това голяма част от потенциала на инспекциите е ангажиран всекидневно, включително извън работно време, за подготовка на голям обем документация, копия на преписки, проверки и обяснения във връзка с водените множество производства", се казва в съобщението на пресцентъра на екоминистерството.


Допълва се, че в крайна сметка се пречи на нормалното функциониране на администрацията в полза на гражданите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK