Тол системата спря за обновяване след ден работа, но вече е пусната (допълнена)

Георги Терзийски

© Георги Кожухаров

Георги ТерзийскиТолсистемата спря за обновяване. Това съобщи пред БНТ председателят на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски. Системата заработи официално вчера, а ъпдейтът се налагал за улеснение на шофьорите.


Около 8.34 ч. пътната агенция изпрати съобщение, че работата на системата е възобновена. Тол системата функционира нормално, след като тази сутрин имаше временно прекъсване, информира институцията.


Вчера за пръв път шофьорите са започнали да купуват маршрутни карти, а системата се обновява, "за да се ускори процесът и да стане по-разбираем за тях".
Има неудобство за част от потребителите, призовавам за малко търпение, но ще бъде по-удобно за тях, каза Терзийски.


Превозвачите получиха гратисен период до 27 март, в който могат да пътуват без бордови устройства и GPS тракери, а отчитането ще става с маршрутни карти. Конзолите за продажбата им обаче не работят, информира Би Ти Ви. "Исках да си купя маршрутна карта за деня, но системата е фал. Казаха, че в национален мащаб системата се е сринала. Нищо не знам. Ще изчакам. ", каза водачът на тежкотоварен автомобил Стефан Попов пред медиата.
Прекъсването трябваше да е 10 минути, малко е по-голямо, но в най-кротки срокове системата ще бъде пусната", каза Олег Асенов, член на управителния съвет на пътната агенция пред Би Ти Ви.


Системата е в търговска експлоатация от вчера и има преходен период, затова сме осигурили купуване на маршрутни карти на границата, а мобилни екипи указват на тези, които не са купили, да го направят на най-близкото място, където тази услуга се предлага, добави Терзийски в отговор на въпрос на БНТ защо не е бил предвиден тестов период за системата, както предлагаха превозвачите.


С превозвачите сме в постоянен контакт, ние сме активната страна. До 27-ми март ще се осигури максимално бърза възможност всички превозвачи, които желаят да се снабдят с бордови устройства и GPS - тракери да го направят, каза той.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK