Пътната полиция започва акция "мръсен номер"

Пътната полиция започва акция "мръсен номер"

© Георги КожухаровПоредната акция на "Пътна полиция" ще е насочена към замърсените регистрационни номера, съобщи днес инспектор Николай Крушарски от Столичната дирекция на вътрешните работи. Тя започва днес и ще продължи до края на седмицата. Глобата за замърсени номера е 50 лева.


От началото на годината до сега са наложени 700 санкции за това нарушение, уточни Крушарски. Той обясни операцията с улесняване на работата на контролните органи и налагане на санкции на база видеозаписи от камери и сигнали от граждани. Като аргумент беше посочено и че част от шофьорите нарочно не почистват номерата си.


В отговор на въпрос инспектор Крушарски посочи, че в дъждовни дни, когато пътищата са мокри, служителите на "Пътна полиция" ще проявяват толерантност. "Но когато времето е хубаво и има възможност човекът да е изчистил номера, самото движение няма как да го замърси, нарушителите ще бъдат глобявани. Ще бъдем много толерантни към типа водачи, които нямат възможност, прибирайки се от дълъг път, да изчистят своите регистрационни табели", поясни той, цитиран от агенция "Фокус".
От "Пътна полиция" уточниха, че за замърсен ще се счита регистрационен номер, на който не могат да се разпознаят буквите и цифрите.


Последната акция на пътните полицаи, която предизвика сериозен отзвук, беше насочена срещу незаписани в талона на автомобила газови уредби. Тя предизвика опашки пред гишетата за подмяна на документите на автомобилите и пунктовете за проверка на газови уредби.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK