Ремонт на новата настилка на ул. "Граф Игнатиев" започна днес

Ремонт на новата настилка на ул. "Граф Игнатиев" започна днес

© Юлия ЛазароваЗапочна ремонт на настилката на ул. "Граф Игнатиев" при кръстовището с ул. "Цар Шишман". Плочите на уличната настилка са се счупили само няколко месеца след приключването на цялостното обновяване на улицата - 28 май. Заедно с площад "Славейков" и прилежащите пространства ремонтът, извършен от "Джи Пи груп", бе на стойност 24.5 милиона лева.


Фирмата-изпълнител по договор ще поправи за своя сметка повредените участъци, тъй като обектът е в гаранционен срок, обясни днес пред журналисти зам.-кметът по строителството инж. Цветан Божинов. Според него повредите по настилката са станали заради минаването на тежка техника през кръстовището.


Ремонтът ще е до 10 март, съобщават от Столичната община. По тази причина се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището с изключение на трамваите.
Ул. "Шести септември" е затворена от двете страни на кръстовището с ул. "Граф Игнатиев", като в нея може да се влиза от ул. "Ген. Паренсов". По тази причина посоката на движение по "Паренсов" се променя временно и става от бул. "Васил Левски" към ул. "Цар Шишман".


В ремонт е и ул. "Шести септември", където "Софийска вода" подменя уличен водопровод първо в участъка между ул. "Славянска" и ул. "Иван Вазов", а после и до ул. "Гурко". Строителните работи там ще продължат до 17 март.

Плочите до трамвайните релси на кръстовището с ул. "Цар Шишман"

© Юлия Лазарова

Плочите до трамвайните релси на кръстовището с ул. "Цар Шишман"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK