Гешев: Адвокати и правозащитни организации искат намордник за прокуратурата

Главният прокурор Иван Гешев потвърди, че премиерът Бойко Борисов ще бъде разпитван за къщата в Барселона и обяви, че се очакват резултатите от проверката на две приватизационни сделки.

© Юлия Лазарова

Главният прокурор Иван Гешев потвърди, че премиерът Бойко Борисов ще бъде разпитван за къщата в Барселона и обяви, че се очакват резултатите от проверката на две приватизационни сделки.На консултациите при президента за промяна на конституцията са присъствали хора, адвокати и неправителствени организации, които са заинтересовани да бъде блокирана работата на прокуратурата и да й се сложи намордик. Това становище изрази главният прокурор Иван Гешев в интервю пред БНР и атакува правозащитни организации, които са присъствали на кръгла маса при държавния глава.


Гешев отново заяви, че било наглост, тъй като не можело хора от едната страна на съдебния процес да диктуват промените, които касаят другата страна. Главният прокурор твърди, че целта на тези неправителствени организации била да се блокира работата на българската прокуратура, като посочи, че целите, интересите и финансирането на адвокатите и неправителствените организации били видими.


Гешев не посочи конкретни организации и адвокати, нито пък конкретни действия, които според него пречат на прокуратурата да си върши работата. Попитан дали може да защити тезата си с доказателства, той даде пример - ако инициира промени в Закона за адвокатурата, щели да започнат писма до Европейската комисия и твърдения, че е привърженик на Сталин и Ленин.
Изказванията на главния прокурор идват на фона на становището на "Български адвокати за правата на човека", в което са изложени правни аргументи за необходимостта от промени в конституцията. Адвокатите бяха поканени да опишат възгледите си от президента Румен Радев, който започна широка дискусия по темата.


Гешев веднъж реагира остро като окачестви това като наглост, а в отговор адвокат Здравка Калайджиева от фондация "Български адвокати за правата на човека", която е бивш съдия в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, поиска в ефира на БНР публично извинение от него. Тя призова и за реакция по отношение на неговата професионална етика от Висшия съдебен съвет и Висшия адвокатски съвет.


Тезата на главния прокурор бе изразена след въпрос защо е толкова критичен към консултациите, инициирани и провеждани от президента Радев за промени в конституцията.


"Аз не мога да критикувам президента за това, че изпълнява някои свои правомощия", каза първо Гешев. Той добави, че за него тези консултации нямали ясна цел и му приличали на позиция, в която се твърди: "има проблеми в конституцията - намерете ги".


"Не може на тези консултации да присъстват хора от различни НПО-та, адвокати на осъдени престъпници, на подсъдими, хора от мрежата на подсъдимия Прокопиев, защото той има една мрежа от медии, от НПО-та, политици и какво ли още не. Не може хора, които са едната страна в процеса, да диктуват промените, които касаят другата страна в процеса. И затова го нарекох в едно свое изказване наглост. Защото това е наглост. Ако инициирам промени в закона за адвокатурата, ще започнат писма до ЕК как съм привърженик на Сталин, Ленин и кой ли още не", смята Гешев.


"Целта им е да бъде блокирана българската прокуратура, да не може да си свърши работата, да й се сложи намордник. Тогава се казва, че е признак на висша демокрация. Вижте кои са тези хора, какви интереси прокарват, на кого са адвокати, от кои НПО-та са, откъде се финансират те. Отделно съществуват и допълнителни цели - дребни политически игрички за пропаганда, да се трупа политически имидж на гърба на прокуратурата", добави главният прокурор.


За поисканото извинение от адвокат Здравка Калайджиева днес Гешев отговори в множествено число: "Много са чувствителни".


"Факт е обаче, че определени хора защитават определени интереси, които не съвпадат с интересите на гражданите. И това е нормално, защото техните клиенти им плащат, аз не обвинявам", каза главният прокурор в коментар за "Български адвокати за правата на човека".


"Те се опитват на мен да ми забранят да изказвам лично мнение и ми говорят за права на човека. Едно НПО, които е ясно кои са хората вътре, са присъствали вътре, изготвили подробно становище да стане прокуратурата безвредна, безопасна и нефункционираща", повтори Гешев.


Той направи сравнението с боксов мач, в който на едната страна да не се харесва стилът и иска на боксьора да му бъдат вързани ръцете.


"Българският главен прокурор, каквото и да говорят анархо-либералните кръгове, че е една всевластна фигура, която в реално време контролира всичко и всички маршируват под строй, това не е истина. Това е пропагандна теза", уверява Гешев.


Той комементира и други актуални теми, но за пореден път без да даде нова или конкретна информация по случаите, които прокуратурата шумно обяви, че разследва - за бизнесмена с интереси в хазарта Васил Божков, за приватизационните сделки и за българското разследване, което започна след статията на испанския вестник "Ел Периодико" със заглавие "Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България".


На конкретните въпроси по тези случаи Гешев отговори най-общо, но не пропусна за пореден път да декларира усърдната работа на държавното обвинение за борба с битовата престъпност.


Гешев потвърди, че премиерът Бойко Борисов ще бъде разпитван за къщата в Барселона, както и че е изискана информация от испанските власти по линия на международното полицейско сътрудничество.


На въпрос за бизнесмена с интереси в хазарта Васил Божков Гешев не даде конкретна информация и само потвърди факта, че въпросът за екстрадицията му не зависи от българската прокуратура, а от Обединените арабски емирства.


Главният прокурор каза и че до дни се очаква да приключи проверката на 100 големи приватизационни сделки, между които и тези за "Кремиковци" и "Бобов дол", като посочи, че това ще е само "първата порция" от проверката, тъй като двете сделки били с най-много активи.


"За да може да се прецени давността за всеки конкретен случай, трябва да се извърши анализ. Подозирам, без да съм навътре още в тази тематика, че поне по отношение на следприватизационния контрол, гаранция, ще излязат много сделки, за които давността не е изтекла", каза днес Гешев и добави, че прокуратурата ще работи според сегашното законодателство, но се надява и политиците да си свършат работата.


"Надявам се да направят всичко възможно да си свършат работата и да отвържат ръцете на прокуратурата, за да направи пълни, цялостни и компетентни разследвания", подчерта Гешев. Според него с обективен анализ на целия приватизационен процес чувството за справедливост у българите ще бъде възстановено в много по-голям обем. В рамките на проверката главният прокурор даде заявка, че ще има ревизия и на това какво е правила самата прокуратура през последните години.

Ключови думи към статията:

Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 644 Неутрално
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  Абсолютно! Иначе ще им се стъмни яко!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 540 Весело

  Този съвсем за мезе ни взима. Искали хората намордник!?!?!... Хората искат прокуратурата вън от съдебната власт, прозрачност и резултати. Колко преписки са влезли, колко са излезли с осъдителна присъда, колко са прекратени и разбивка на причините. Проста работа...
  Така ще е видно доколко полицаите са ефективни, доколко съдът е корумпиран и доколко прокуратурата си върши съвестно работата. РЕ-ЗУЛ-ТАТИ. Всичко да се мери за да може да се анализира и подобрява. Проста работа... за умни хора.

 4. 4 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Край на безконтролието искат хората, ама на теб ти трябва и намордник, защото се правиш на бясно куче

 5. 5 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  "Целта им е да бъде блокирана българската прокуратура, да не може да си свърши работата, да й се сложи намордник."

  Целта е много простичка - отговорност

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 6. 6 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Пак чете избирателно Гешефтчето или има проблеми при : четене с разбиране

 7. 7 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1688 Неутрално

  ''' дребни, политически игрички за пропаганда, да се трупа политически имидж на гърба на прокуратурата'''

  100%

  Here for the LOLS
 8. 8 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Бе, да ви кажа, който е плюл адвокатите - хаир не е видял.
  Човек както и да живее - рано или късно опира до адвокат.

 9. 9 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Адвокатите са против участието на прокуратурата в правораздавателният процес.

 10. 10 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4296 Неутрално

  Пак чете избирателно Гешефтчето или има проблеми при : четене с разбиране
  —цитат от коментар 6 на deymus


  В магнаурската школа в Симеоново предмет "Четене с разбиране" не се преподава! Там е застъпено "Слушам, другарю!"

 11. 11 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 308 Весело

  "Целта им е да бъде блокирана българската прокуратура, да не може да си свърши работата, да й се сложи намордник."Целта е много простичка - отговорност
  —цитат от коментар 5 на neut


  От милиционер отговорност.... трудна работа, а за резултатите - след няколко години в Страстбург...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 12. 12 Профил на xbr29506292
  xbr29506292
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Засега е прав Гешев. Дано удържи и в оставащите му години!

 13. 13 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1378 Любопитно

  При условие, че до момента няма осъдено по знакови дела е ясно, че Прокуратурата сама си е сложила намордник - кой и за какво да се обвини.

  А е факт, че без присъди , има хора , на които са запорирани сметки и имоти, без даже да има обвинение??

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 14. 14 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Намордник защо.
  Кучр което лар не хапе.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Девизът на Гешев - всеки е виновен до доказване на противното !
  Якобинският му ентусиазъм се инспирира от елита на червената мафия зад кадър. А те са слуги на червените милионери, олигарси и крадци, наши и но товариш Путин !
  Дори товариш Ленин скоро ще бъде надминат. Мафията овладя всички институции и действа като Конвент. Спец съд и прокуратура за натиск, насилие и пролетарска наглост ! Гилотината сега е виртуална, но не е по-малко опасна. Време е дори аген Буда да се замисли. Ако може.
  Честита прокурорска Република !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 17. 17 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4296 Весело

  До коментар [#15] от "xrr31638754":

  "А ако тикнеш там и Иван Костов ще си наравно с Освободителите ни."

  Да допълня: И да не пипаш Доган, Пеевски, Ал. Сталийски, Г. Гергов, Ковачки и къщата в Барселона! Те са добричките! 🤣😂

 18. 18 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  Имам само три въпроса:

  - Защо Гешев излъга, че има досъдебно производство срещу ген. Цанко Стойков?

  - Защо Гешев излъга, че прокуратурата е изпратила само две молби за екстрадиция на Цветан Василев?

  - Защо Гешев излъга, че Васил Божков е задържан в ОАЕ?

  И последния уточняващ въпрос - за намордник ли се смята главният прокурор поне да не лъже толкова много?

 19. 19 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Защо на България ѝ е необходима куха лейка за главен прокурор?!
  Не зрелищни арести, а добре свършена работа от прокуратурата е това, което се търси в нормалните държави, иначе ще плащаме яко в ЕСПЧ и според мен е резонно в такава ситуация да се търси кеша директно от главния виновник - прокуратурата, това ще има доста възпитателен ефект относно начина, по който си върши работата, а не кого да разследва.

 20. 20 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  Ей саааа..... Вече се съгласих с Гешефтара.....верно.... трябва намордник за прокуратурата......ама не за цялата, а тая дето е мнооо "спец".... Хубаво е, че го е разбрал........

 21. 21 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5382 Неутрално

  До коментар [#3] от "puknatastotinka":

  Най-справедливо ще е прокуратурата да бъде към президентството. Президент Радев е строг, но справедлив и ще успокои нещата, за да е доволна прогресивната общественост.

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4198 Неутрално

  До коментар [#15] от "xrr31638754":

  Алоо, какви "освободители"?! Онези на Изток?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Сташен борец.

  Хвана 10 кила ракия и бори битовата престъпност с жандармерията.

  Делото КТБ е обвито в паяжини.
  Нищо се не види.

 24. 24 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  ....... "Ушашавиха" тея хора "статистиката"........не могат да им изброят ,"организираните престъпни групи".....минахме Колумбия и Мексико взети заедно...

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Неутрално

  "......като посочи, че целите, интересите и финансирането на адвокатите и неправителствените организации били видими."

  Да, за разлика от финансирането на прокуратурата, която се е превърнала в първата частна институция у нас, финансирана изцяло от бюджета, но работеща безотказно за огромен брой потенциални бъдещи нейни "клиенти"! Потенциални, защото те днес си плащат добре, включително и на самата прокуратура, но утре идват малко по - различни силни на деня и какво става с изпадналите в немилост олигарси пред новине властелини на обвинението ?

 26. 26 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  $Гешев: Адвокати и правозащитни организации искат намордник за прокуратурата$=

  Всъщност истинският въпрос е:
  намордник или инжекции против бяс (за ваксина вече е късно).
  И в двата случая ще е в интерес на здравето на прокуратурата.

 27. 27 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Голямата лъжа на този е, че законът, правната норма представлява пречка за въдворяването на справедливост.
  Упорито опитва да пробута на невежата тълпа популистки трикове от средновековието.
  А, истината е, че обществото в историческото си развитие е установило нееднократно и категорично, че правораздаване "на око", по лична преценка и усмотрение, по целесъобразност и конюнктура води неминуемо до произвол и лична вендета.

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  До коментар [#9] от "atmanpg":

  Ами, то всеки човек с елементарно образование и малко интелект знае, че прокуратурата няма отношение към правораздаването. Прокуратурата обвинява ако прецени, че е извършено престъпление и ако си докаже обвинението, съдът отсъжда. Другата страна е защитата.
  Пък защо прокуратурата в България е част от съдебната система, никой не дава смислен отговор...!

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 616 Неутрално

  „Гешев даде пример - ако инициира промени в Закона за адвокатурата, щели да започнат писма до Европейската комисия и твърдения, че е привърженик на Сталин и Ленин.”

  Гешев,пиши и ти писма до Еврокомисията,бе.Че е наглост някой да иска да не си безконтролен.Щото ти си държиш да си безконтролен,както и цялото задкулисие което те е поставило там и от което си зависим.И да изпълняваш политически поръчки да биеш неудобни,покрай гонитбата на организирана и неорганизирана престъпност.

 30. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2988 Весело

  До коментар [#15] от "xrr31638754":Алоо, какви "освободители"?! Онези на Изток?!
  —цитат от коментар 22 на hamiltonf


  Да, нещо различно ли е? Право се е изразил.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 31. 31 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2591 Весело

  ..... И не само "намордник" трябва....... тва е ясно..... И "усмирителни ризи" трябва за някой, дето много ги било страх от "пръскачки"......

 32. 32 Профил на xrr31638754
  xrr31638754
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "xrr31638754":"Да допълня: И да не пипаш ... къщата в Барселона! 🤣😂
  —цитат от коментар 17 на vassilun


  Г-н Борисов ясно каза, че няма къща в Барселона.

  До коментар [#17] от "vassilun":

 33. 33 Профил на xrr31638754
  xrr31638754
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "xrr31638754":Алоо, какви "освободители"?! Онези на Изток?!
  —цитат от коментар 22 на hamiltonf


  Да същите!
  Освободителите, които българският народ нарича Братушки!

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

 34. 34 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Изгубена кауза е това с промяната на Конституцията. Докато зад Гешев стои американското посолство, никой не може да го пипне.

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4296 Весело

  До коментар [#32] от "xrr31638754":

  "Г-н Борисов ясно каза, че няма къща в Барселона."

  Да, де! Точно заради това искам Гешев (е радфост) да не пипа и къщата в Барселона и жевеещото в нея момиченце! 😂🤣

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4296 Любопитно

  До коментар [#34] от "moreee":

  " Докато зад Гешев стои американското посолство, никой не може да го пипне."

  Гешев (е радост) громи битовата престъпност по села и паланки, а Вие ни информирате, че стоял в американското послоство! На кого да вярвам? На Гешев (е радост)? Или на др. Иванов? 🤣😂

 38. 38 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4296 Весело

  До коментар [#36] от "tda10501756":

  Колега, имате пънно право да четете каквото си поискате (дори и ПИК), но Ви умолявам да не цитирате прасешките медии тук! 😂🤣

 39. 39 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#1] от "bruno__dante":

  Евала на кое, по-точно, троле?
  На милиционерщината? На наглостта? На некомпетентността?
  На поръгаването на основни конституционни принципи?
  На това да даваш определение на български граждани, без съд и присъда?

 40. 40 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Необходими са промени в Конституцията, с които да се ограничат безконтролните правомощия и на прокуратура и на прокурор. Трябва съдебен контрол на всички техни актове и то от независим съд, а не от "приятелски съд", в какъвто е превърнат спец наказателния съд.
  Какво означава да искаш арест за всеки, да репресираш близки и роднини (за да си сформираш групичка от предполагаемо виновни лица). В деловодство трябва да се превърне тази служба и да им се намалят заплатите до нивото на деловодителки в една библиотека.

 41. 41 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#12] от "xbr29506292":

  Тролче...ще удържи, благодарение на такива като теб, които преди 89г. лижеХХа комунистически зад...а сега мутренско-милиционерски.
  За вас правова държава, конституция, демокрация, право и разделение на власти са неща, от които нямате и грам понятие.

 42. 42 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1199 Весело

  Гешев не е безконтролен, а се отчита където трябва. Просто не иска да се отчита всекиму, че ще му лъснат бакиите като бръсната глава.

 43. 43 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#15] от "xrr31638754":

  Кои освободители?
  Смърдящите на самагон?

 44. 44 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Чувството за справедливост ще бъде възстановено и след анализ на кражбата на века КТБ и не само анлиз, а осъдителни присъди за всички виновни за източването и разграбването на активите й: включително синдици и прокурори, ангажирани с КТБ.

 45. 45 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Утре сигурно ще излзе в "Дневник " материал на двама френски юристи , относно конфликт на интереси на Йонко Грозев и Здравка калайджиева . Та мисълта ми е въпросният Йонко / човек на Бойкикев / да се погрижи за собствената си персона , а не да гледа в двора на Прокуратурата защото :
  " Докато Грозев и особено активната напоследък в тази посока Здравка Калайджиева настояват за отнемане на правомощията на главния прокурор, ползвайки именно решението по делото „Колеви срещу България“, почти неизвестен факт, че двамата всъщност имат съществен принос за това решение срещу страната ни. През 2009 г. Йонко Грозев е един от адвокатите на жалбоподателите срещу България, а Здравка Калайджиева е член на съдебния състав, приел решението срещу страната ни. Така, с практиката си, двамата български представители или по-точно на Джордж Сорос в ЕСПЧ, потвърждават констатациите на френските експерти от Европейския център за право и правосъдие."

 46. 46 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Седем години са много, но и те все пак ще минат.
  Голямата поразия обаче, от факта, че законът и писаните норми се обявават за пречка, ненужни, дори вредни точно от хора, които би требвало да са техния стожер ще остане и ще има дългосрочни последици върху обществото.

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 47. 47 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  Без коментар за качествата и методите на г-н Гешев. Ще цитир един мъдър американец /не съвсем дословно/:
  Държава в която адвокатите са повече от инженерите ще има трудно бъдеще! като добавим към това и Хелзингският комитет става множко.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 48. 48 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2093 Весело

  Адвокатите са против участието на прокуратурата в правораздавателният процес.
  —цитат от коментар 9 на atmanpg


  Откъде я извади тази мъдра мисъл? От изпод каскета си ли?

 49. 49 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Фактите красноречиво говорят за милиционерските способности на прокуратурата. Ето вече няколко кубика незаконна дървесина и още по толкова бутилки с незаконна ракия са в актива на прокуратурата в борбата с битовата престъпност.Огромните очаквания от гражданите към "Единствения" , са именно това ,още повече предшествениците му така и не успяха .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 50. 50 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2972 Весело

  Ба, намордник!

  Каскет, колко осъдителни присъди имаш?

  К'ъф намордник за куче, което само лае?
  Гешев за к'ъф се мисли?

 51. 51 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Адвокатите са против участието на прокуратурата в правораздавателният процес.
  —цитат от коментар 9 на atmanpg


  Гешев иска прокуратурата да е над адвокатите и дори над съда.

 52. 52 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Адвокатите са против участието на прокуратурата в правораздавателният процес.
  —цитат от коментар 9 на atmanpg


  Каскета първо да вземе да почете малко основни постулати в Конституцията и в правото.
  За разделението на властите, за презумпцията за невиновност, за ролята на адвокатите в правораздавателния процес и т.н.
  Освен това е хубаво да се допита до по-знаещи, как е редно да се държи (и облича) един главен прокурор.
  За съжаление липсата на първите 7 години вече няма как да се компенсират.

 53. 53 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Това бясно куче не се ли усеща, че е с намордник?

 54. 54 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Прокуратурата си има намордник и сега. Осъдени олигарси няма, осъдени политици няма, осъдени за корупция по висшите етажи на властта няма. Кой и е сложил намордника и кой държи каишката - това вече е интересно.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Адвокатите са против участието на прокуратурата в правораздавателният процес.
  —цитат от коментар 9 на atmanpg


  И в политиката.
  Гешев се проявява като политик, привърженик на живковата бкп!
  Въобще - този екземпляр е менте прокурор!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 57. 57 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  ... Йонко Грозев е един от адвокатите на жалбоподателите срещу България...
  —цитат от коментар 45 на doroteus


  Не срещу България, а срещу мутрите и бандитите облечени с власт в България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 58. 58 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Весело

  аууу, анархо-либерални кръгове... някой сети ли се да каже "наздраве" на гешовото коляно е шемети

 59. 59 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  "Адвокатите" някакви стожери на хуманността се явяват, според десно-камсамолските чутури ахахаха, ще ме уморят от смях тия..

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1491 Любопитно

  До коментар [#25] от "samoedin":

  За това ли скачахте на бой,кохато имаше проектозакон съсловните органозации да не се финансират от НПО-та?!

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#37] от "vassilun":

  "Гешев (е радост) громи битовата престъпност по села и паланки, а Вие ни информирате, че стоял в американското послоство"

  Само ти не май разбра, че Каскета е човека на американците в България. Преди да го назначат за шеф на Каскетурат даже ходи на инструктаж във Вашингтон.

 64. 64 Профил на Златин Атанасов
  Златин Атанасов
  Рейтинг: 8 Весело

  Изобщо не помага и фактът, че прилича на булдог претърпял три курса химиотерапия.

  He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man
 65. 65 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Абе ще ми се ГЕшев да обясни следното:
  "Не може хора, които са едната страна в процеса, да диктуват промените, които касаят другата страна в процеса."
  Спорно твърдение, щото тези хора ти плащат заплатата, но ще го приемем за сведение.
  После обаче, когато действащия закон не е в полза на прокуратурата, следва:
  ""Надявам се да направят всичко възможно да си свършат работата и да отвържат ръцете на прокуратурата, за да направи пълни, цялостни и компетентни разследвания", подчерта Гешев. "
  Ти да видиш! Явно може едната страна в процеса да диктува...
  Абе тоя къде е учил?

 66. 66 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Весело

  До коментар [#25] от "samoedin":За това ли скачахте на бой,кохато имаше проектозакон съсловните органозации да не се финансират от НПО-та?!
  —цитат от коментар 61 на yanne


  мммм, и такъв ли имало... подяждат грантовете на барни и магдалинките гадовете, м

 67. 67 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Браво Геш! Ти си радост и свобода! Над теб е само БОК и така трябва да бъде! От Вишински во веки!

  No Pain No Gain
 68. 68 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#7] от "kaiser":

  Че кой ще иска да си дигне имиджа с помощта на тази нефелна прокурватура....

  www.soundcloud.com/x2805
 69. 69 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Гештапо се оплаква, че хората искат нормалност. Горкият той, нормални хора му пречат да въдвори гестаповски ред.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 70. 70 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Гневно

  Гешевия днес се е отзовал на поканата на комуниста Волгин от БНР!
  Нищо чудно. Двамата са политически съмишленици, в което няма нищо лошо!
  Лошото е, че дребно политическо екземплярче като гешев е оглавило прокуратурата!

  Самото то каза днес по БНР: "...Учил съм паралелка с разширено изучаване на руски език, обичам руска музика... (обичам Русия и другаря Сталин също обичам)! Мразя приватизацията и частната собственост! (Другаря Волгин също мрази приватизацията, всички комунисти мразят приватизацията, защото тя обезглави идеологията им). Мразя богатите и умните! (И красивите също мразя, казва пишман закрилникът на бедните като добавя гордо че обича да чете блъсковия парц...., "труд"!
  Следователно по политическа целесъобразност и по подразбиране, другаря Петьо Блъсков не е олигарх, за разлика от опозиционния Иво Прокопиев...
  Закрилник на бедните - нещо като другаря Ленин или "Жершинския" ама много по-тъпа версия от тази на "Ленин". Иначе и каскет си има. Като другаря Сталин.
  ".....Обвинен зам. кмет - сещате се от коя партия е..." продължава издънките в инервюто си гешевия...!
  От коя партия е бре другарю Гюешев?
  За какво са те турили там - да оценяваш и да преследваш хората по партийна принадлежност ли бре тъпа.....?
  .

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 71. 71 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Гешев, искаме ти намордникА и да захапеш ръката, която те гали.

 72. 72 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#29] от "leslin":

  „Гешев даде пример - ако инициира промени в Закона за адвокатурата, щели да започнат писма до Европейската комисия и твърдения, че е привърженик на Сталин и Ленин.....
  —цитат от коментар 29 на leslin


  Гешев изглежда не знае дори и това, че не може да инициира никакви промени в никакви закони. Но президентът може да внесе в Народното събрание предложение за промяна на Конституцията. Така е според чл. 154 от Конституцията, която явно Гешев въобще не е чел:

  Чл. 154.
  (1) Правото на инициатива за изменение и допълнение на Конституцията принадлежи на една четвърт от народните представители и на президента.

 73. 73 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 337 Весело

  адвокати, правозащитници и други престъпни елементи...

 74. 74 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Весело

  Изобщо не помага и фактът, че прилича на булдог претърпял три курса химиотерапия.
  —цитат от коментар 64 на Златин Атанасов


  много е*ане му се е събрало последните 200 години, влезте му в положението

 75. 75 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 996 Неутрално

  гешев затвърждава усещането, че "работата" му няма нищо общо с правото!

 76. 76 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  Гешев, как върви делото за КТБ? За един прЕатЕл питам.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 77. 77 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  аууу, анархо-либерални кръгове...
  —цитат от коментар 58 на extraCACA


  Комуниста Волгин, не се е сетил да го попита конкретно кои са тези опасни анархо-либерални кръгове и как другаря Путин е допусна един либерал като Макрон да стане президент на Франция!
  И понеже защото, Макрон също е либерал, следователно би трябвало и той да е опасен враг за гешевската селищна система, както умните и красивите...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 78. 78 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Абе на къф се прави тоа бе , на кои ги говори тия смешник.

 79. 79 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 227 Любопитно

  Не знам Гешев дава ли си сметка, че цялата дейност в която се оплете, означава в най-добрия случай, че нищо не е работило в държавата от 20 години насам?
  (което е някак шизофренно, Все пак и той е бил част от същата тази "неработеща" система и е направил кариера в нея за да стане главен прокурор)
  Това ли е посланието- никой не си е вършил работата, само аз ви спасявам от дилърите на дрога, от варенето на ракия, от цигари без бандероли, от гадните олигарси, а лошите ми противници искат да ми попречат?!
  Не виждам никакъв друг смисъл в таъи деятелност освен ако това не е политическа кампания с цел да замени ББ когато му дойде времето...

 80. 80 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Това не може да е начинът на изразяване на който и да е прокурор, още по-малко пък, на главния.
  Това са бръщолевеници на дебил.
  Слава богу, че дните му като такъв, са пребръ.

 81. 81 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  А сега си представете как главния прокурор на САЩ или някоя европейска страна даде подобно интервю. Как обяснява, че адвокатите са против закона и му пречат да си свърши работата..... и че подсъдим е все едно престъпник...

 82. 82 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#80] от "vhv":

  Преброени, разбира се...

 83. 83 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 608 Любопитно

  А кой е стопанина на бясното куче без намордник? Във никоя демократична държава не съществува такава безконтролна фигура на прокурор по руски образец, доказала че се използва предимно за политическа или задкулисна бухалка. Сега ще го раздаваме Робин Хут - защитника на бедните, ограбени и онеправдани българи, театър.

 84. 83 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  адвокати, правозащитници и други престъпни елементи...
  —цитат от коментар 73 на ivan_v


  Всички, които гешев счита за врагове, са поне сто пъти по умни от него!
  Но гешев няма как да знае това...
  Той си мисли, че "враговете" му треперят, а в същност въпросните врагове си умират от смях, като го слушат какво говори и гледат с какъв размах брани кокошките на хората по селата....
  Прав беше Христо Иванов когато каза, че този екземпляр ще излезе по-калпав дори от Цацаров...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 85. 85 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Весело

  До коментар [#83] от "Рим":

  трай за кокошките, да не идат при ракията дето им прибра в онзиденшната "акция"... не е рекъл, не е изтарашил Кольо Ганчево

 86. 86 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Искаме наморник на прокуракурата, защото не искаме да плащаме за щяло и нещяло, осъдени в Страсбург.

 87. 87 Профил на xbr29506292
  xbr29506292
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#41] от "foreverman77":
  Неособено умно казано клише. Подобни " проникновени обобщения " имат тежестта на тъп емотикон.

 88. 88 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1235 Любопитно

  "Не може на тези консултации да присъстват хора от различни НПО-та, адвокати на осъдени престъпници, на подсъдими, хора от мрежата на подсъдимия Прокопиев,"

  Този човечец Гешев не е наред с главата. Сигурно каскета му запарва единствената мозъчна гънка.

  Душице, как си станал главен прокурор щом имаш такива безумни идеи? Радост наша, всеки един човек в съда има право да бъде представляван от адвокат най вече подсъдимите. Не ми е известно вината на осъдените да се простира и върху адвокатите.

  Изобщо не обичам адвокати и НПО-та, но баш прокурора да изказва такива въпиющи безумия публично... и да си остава на поста... това е свръх моите възможности за осмисляне

 89. 89 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1354 Весело

  До коментар [#80] от "vhv":

  "Слава богу, че дните му като такъв, са пребръ"

  Неква мила грешчица се е получила, може би от вълнение.

  Ако се има предвид че са преброени, да - 7 * 365 минус малкото досега през които свърши неимоверно много работа и катаден докарва до пяна от бяс умнокрасивите комунисти :)

  Facing Worlds
 90. 90 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Неутрално

  все още много българи не са забравили мракобесието на тоталитарна държава, така че нелепите опити на гешеФ на за някаква реставрация на комунизма няма как да минат

 91. 91 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#58] от "extraCACA":

  аууу, анархо-либерални кръгове...
  —цитат от коментар 58 на extraCACA


  Нека уточним, че "анархо-либерали" са били наричани една група, които през 1905 г. са били изключени от редовете на тесните социалисти (бъдещите комунисти) защото са се обявявали против светая светих - основния организационен принцип на партията - демокатическия централизъм.

  Използването на това понятие издава дълбоко вкорененото комунистическо подсъзнание на Гешев.

 92. 92 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#89] от "Saint of Me":

  Обяснявам още веднъж бавно и спокойно за по-грозничките и по-тъпичките ни колеги във форума:

  Проблемът с Гешев не е в това, че той има желание да свърши някаква работа.

  Проблемът е в това, че се оказва напълно некадърен да свърши каквата и да било работа.

  Колкото до времето, което му остава то въобще не е 7 години. А само 8 месеца. Това е максималният срок, след който или задържаните трябва да бъдат освободени или обвинителните актове да бъдат внесени в съда. Където го очаква тотален погром. Той затова рита срещу адвокатите - още отсега си знае, че му остава малко да се поперчи на пресконференции - в съдебната зала тези същите адвокати ще го п-о-п-и-л-е-я-т!

  Това е положението. Вижда се, че не някой друг, а именно Гешев вече изпада в ярост. Което въобще няма да му помогне.

 93. 93 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 677 Неутрално

  "Не може на тези консултации да присъстват хора от различни НПО-та, адвокати на осъдени престъпници, на подсъдими, хора от мрежата на подсъдимия Прокопиев," Този човечец Гешев не е наред с главата. Сигурно каскета му запарва единствената мозъчна гънка. Душице, как си станал главен прокурор щом имаш такива безумни идеи? Радост наша, всеки един човек в съда има право да бъде представляван от адвокат най вече подсъдимите. Не ми е известно вината на осъдените да се простира и върху адвокатите.Изобщо не обичам адвокати и НПО-та, но баш прокурора да изказва такива въпиющи безумия публично... и да си остава на поста... това е свръх моите възможности за осмисляне
  —цитат от коментар 88 на areta


  Емблематичен коментар, за жалост единственото вярно в него са последните няколко думички/признание на коментиращата.
  Браво на Гешев, досега удържа.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 94. 94 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#93] от "Реми":

  Извинете, ако искате един приятелски съвет - когато четете нещо казано от Гешев да знаете, че единственото вярно нещо е снимката му.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Няма ли да проучи Гешев откъде и как идват парите за Барселонската къща ?
  Трябва да се самосезира и да започне отдалеко и от дълбоко по офшорните фирми !
  Така може и да стигне до нещо по-неочаквано и мащабно отколкото да се рови по селските дворове на дървените бракониери и да лае против адвокатските сдружения ! !
  Но това само ако му стиска разбира се ! !

 97. 97 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Противниците на Главния прокурор все още се държат като безхаберни критикари.
  Те досега изобщо не са в състояние да схванат, че господин Гешев е БЕЗпощадна ЗАКОНОВА заплаха срещу всички нарушители на законите.
  Спасение няма от прокурор Гешев; спасение няма и няма да има!

 98. 98 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1354 Весело

  До коментар [#92] от "Един препатил":

  Това предполагам е казано от висотата на забележителен трак рекърд на пророчества?

  Или някакъв мистичен ритуал с умнокрасиви кокошки които сънуват просо и кудкудякат възбудено въртейки се в транс и на тая база е баенето?

  Facing Worlds
 99. 99 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 677 Неутрално

  "Гешев: Адвокати и правозащитни организации искат намордник за прокуратурата"За прокуратурата не знам, но за теб, Гешев, аз искам усмирителна риза!
  —цитат от коментар 95 на Косьо Генчев


  Само ако му "отстъпиш" твойта. Разбира се ако не си бот.
  Заглавието /какво значи това "намордник" за Бога/ и коментари като този дефинират изданието като "жълто".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 100. 100 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Едно е ясно - прокуратурата, съдиите, адвокатите са яко оплетени и издържани от най-разнообразни нпо-та, които нямат никакава, ама никаква работа там.

  Адвокати и съдии стипендианти на някое нпо нямат място в българската правосъдна система.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK