Кратки новини: Прокуратурата разпореди проверки в минната индустрия

Кратки новини: Прокуратурата разпореди проверки в минната индустрия

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Прокуратурата разпореди проверки в минната индустрия


Върховната административна прокуратура (ВАП) разпореди на министрите на енергетиката и на околната среда водите да проверят спазването на правните норми по опазване на околната среда в минната индустрия. Поводът е информацията за цианид в реките Юговска и Чепеларска, по която главният прокурор Иван Гешев се е самосезирал. Ще бъдат проверявани всички мини, рудници, хвостохранилища, насипища, язовирни стени и др., длъжни да спазват съответните изисквания. Ще се следи за наличието на задължително оборудване и за спазването на нормативните правила.


Полицейска акция в Пловдив блокира няколко кръстовища в града


Мащабна операция на ГДБОП и жандармерията се провежда в момента в Пловдив, съобщи БНР. В акцията участват и екипи на местната полиция. По непотвърдена информация е разбита мащабна престъпна организация, която се занимава с производство и продажба на фалшиви документи - паспорти, лични карти, шофьорски книжки и дипломи. Няколко кръстовища в града са блокирани от екипи на жандармерията. Извършват се претърсвания на автомобили и адреси.


Националната служба за охрана има нов заместник-началник
Полковник Милен Русев е новият зам.-началник на Националната служба за охрана (НСО). Той е назначен на поста с указ на президента Румен Радев от 27 февруари. Русев работи в НСО от май 1993 г. на длъжност "разузнавач" и присвоено звание "лейтенант". От 1996 г. до 2013 г. последователно заема длъжностите инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник на група II степен и началник на група I степен.


Милен Русев

© Национална служба за охрана

Милен Русев


Сергей Лавров ще посети България през април


Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров ще посети България през април. Това заяви в интервю за БНТ председателят на Групата за сътрудничество в горната камара на руския парламент Василий Иконников. Той добави, че не знае дали президентът Владимир Путин ще посети България. "Министрите на външните работи никога не идват просто ей така да си пийнат по един чай или по една чаша вино или просто да поговорят с колегите си. Със сигурност ще има нещо", уточни Иконников.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK