Кирилов: Не познавам съдия Миталов, но се срамувах след твърденията на САЩ

Министър Данаил Кирилов каза, че нямал нищо против съдия Миталов, не го познава, но се срамувал след изявленията на Държавния департамент на САЩ

© Юлия Лазарова

Министър Данаил Кирилов каза, че нямал нищо против съдия Миталов, не го познава, но се срамувал след изявленията на Държавния департамент на САЩФранц Кафка би написал "Процесът 2" по случая със съдията от специализирания съд Андон Миталов, който бе санкциониран от САЩ със забрана да влиза в страната, а съдийската колегия във Висшия съдебен съвет започна дисциплинарно производство срещу него.


Това заяви от парламентарната трибуна депутатът Александър Симов от БСП по време на парламентарния контрол и заедно с колегата си Георги Гьоков отправи няколко въпроса по казуса към министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Той от своя страна заяви, че се е срамувал след изявленията на САЩ, макар че не познава магистрата.


Гьоков определи поведението на министъра като "слон в стъкларски магазин", тъй като без да има информация и конкретни данни за извършено корупционно престъпление, министърът бързал да поиска най-тежкото дисциплинарно наказание - уволнение, за магистрата.
"Нямам право да коментирам политиката на САЩ, но няма как да не коментирам вашата реакция. Заради непрофесионалната ви реакция мога да поискам отстраняването ви от поста, тъй като това е удар по авторитета на българското правителство и удар срещу българската държава - с рехави и абстрактни мотиви и без информация главния прокурор, спецсъда, Инспектората към Висшия съдебен съвет, се иска отстраняването му", заяви от трибуната Гьоков. Той отправи и друг въпрос към министъра: "Всеки ли, който не отговаря за изискванията за издаване на американска виза, трябва да бъде отстраняван от работа."


Данаил Кирилов обясни, че няма да представи фактология по случая, тъй като очевидно депутатите не се интересували от нея, а подхождали емоционално. По думите на Кирилов във всеки момент те могат да поискат оставката му от премиера.


"Не смятам, че изпълнението на мое конституционно правомощие в конкретния случай било като слон в стъкларски магазин. Няма да се съгласявам с тези твърдения, по-скоро бих ви питал кой ви написа тези ваши твърдения? Вие въвеждате с този въпрос конкретни отговори и не се интересувате от фактологията", ядоса се Кирилов, а после обясни, че няма как да разкрива фактите по висящо дисциплинарно производство, преди да има окончателно произнасяне.


"Нямам нищо против съдия Миталов. Не го познавам. Разбрах за този съдия след изявлението на Държавния департамент на САЩ", обясни министърът.


Той каза, че след внасяне на първоначалното искане за отстраняване на съдията Миталов е поискал и се е запознал с информацията, събрана от проверката на Инспектората към ВСС, направена миналата година по искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Кирилов обясни, че инспекторатът не е правил цялостна и пълна проверка, която да е окончателна.


"Това също е положително обстоятелство - сега съдийската колегия би могла отново да обсъди всички събрани доказателства. На 12 март съм поканен на изслушване от дисциплинарния състав и на мен ми предстои да преценя каква позиция да заема, дали да се явя, имам право да искам събиране на доказателства", каза Кирилов пред депутатите.


Александър Симов заяви, че не е доволен от отговора, и добави, че въпросът е от изключителна важност.
"Не получихме никакъв отговор на въпроса какво доказателство ви накара да настоявате за уволнението на съдията. Това не е юридически казус, но все повече ми напомня на литературен и на романа "Процесът" на Франц Кафка", коментира Симов. По думите на депутата от изключителна важност е да се разбере с какво се е провинил съдия Миталов и каква е вината му, ако има такава.


"От една държава ни казват, че той е лицето на корупцията и трябва да бъде уволнен, а българският правосъден министър си чупи краката да изпълни това настояване. В тази ситуация Кафка би написал "Процесът 2", коментира Симов.


Министър Кирилов обясни, че главната му цел е била да върне топката в полето на съдебната власт, и уточни какво има предвид: "Да се проверят самите съдии какво е било това произнасяне и защо това е породило такъв сериозен международен отзвук." Министърът на правосъдието е убеден, че има недоразследвани факти и обстоятелства, за които партньори от чужбина са казали.


"Не го познавам този съдия, но се срамувах от това изявление. Крайно време е и ние да разберем, че има корупция в съдебната система, че тези, които с всички средства им охраняваме и отбраняваме независимостта, те в някакъв момент злоупотребяват", продължи министърът.


На финала той обяви, че гледа на дицсиплинарното производство като на шанс тези въпроси да се изяснят. В края на февруари Съюзът на съдиите в България (ССБ) призова международните организации да формулират стандарти на поведение на държавните институции в казуси, подобни на този със санкционирания от САЩ съдия Андон Миталов.

Как съдийската колегия на ВСС започна дисциплинарното производство по случая - тук
Становището на Съюза на съдиите по казуса - тук
С какви мотиви министър Данаил Кирилов поиска дисциплинарно уволнение за съдия Миталов - тук
Защо бившият главен прокурор Сотир Цацаров поиска проверка от Инспектората на ВСС - тук
Какви са резултатите от проверката на инспектората - тук
Подробности за решението на Държавния департамент на САЩ срещу Миталов - тук
Какво съдържат разпоредбите, според които САЩ налагат подобни санкции - тук

Ключови думи към статията:

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  Трябва да се срамува от себе си и длъжността която заема

 2. 2 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2621 Разстроено

  Дани Кирилов е един от малкото честни и достойни политици у нас.

 3. 3 Профил на Софи
  Софи
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Барни Белият Хакер, и нас ни е срам от теб!

  Не стига, че си тъп и некомпетентен, но си и нагъл!

 4. 4 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 223 Гневно


  "Кирилов: Не познавам съдия Миталов, но се срамувах след твърденията на САЩ"

  И АЗ СЕ СРАМУВА, ОТ ТОВА КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМАМЕ ТАКЪВ "МИНИСТЪР" !!!!!

 5. 5 Профил на foxhd
  foxhd
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Това недоразумение се срамувало , ако съдията е курумпиран и има доказателства да го осъдят .Всичко друго е празни приказки.

 6. 6 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  Дани Кирилов е един от малкото честни и достойни политици у нас.
  —цитат от коментар 2 на Deaddark


  Коментар на седмицата. Комеди централ.

 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4254 Разстроено

  До коментар [#4] от "ЧИЧО ПЕШО":

  Нали? И аз не познавам министъра, но се срамувам заради поведението му!

 8. 8 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  А Гьоков се загрижил за авторитета на българското правителство. Има нещо сбъркано тук у нас..

 9. 9 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4254 Весело

  До коментар [#4] от "ЧИЧО ПЕШО":

  КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМАМЕ ТАКЪВ "МИНИСТЪР" !!!!!

  Министър значи буквално слуга.
  Нормално е да има слугинска психология.
  Хеле пък когато трябва да бъде слуга на двама господари!

 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Само от него ли ??? или има и други ???

 11. 11 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 770 Весело

  Дневник, доказателствата за виновност са необходими както "слънцето и въздуха за всяко живо същество". В случаите с Миталов, Грозев и Калайджиева, особено! За "къщата в Барселона" е достатъчно само ЕЖК. Ово е стандарт! Двоен! 111-то място не отговаря на действителността.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 12. 12 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  А защо не се срамуваше преди твърденията на САЩ? Не знаеше ли, че съдията е пуснал русофила да иде при ментора си да получи награда за вярната си служба към Кремъл?

 13. 13 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 504 Любопитно

  Кирилов, според мен, е с ментални увреждания и не носи отговорност за постъпките си.Друг въпрос е защо е министър?

 14. 14 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1671 Любопитно

  Тоя наистина ли чак сега е намерил повод за срам?!

 15. 15 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Кирилов: Не познавам съдия Миталов, но се срамувах след твърденията на САЩ"

  Оооо, Барни!!! Не си сам в тези си чувства за срам. Ако знаеш само колко български граждани се срамуват от теб?! И се срамуват съвсем истински . . . не е като да имат само чувство за срам! Аз, например, се срамувам от теб като министър на правосъдието, от Бойко Борисов като министър-председател, от Гешев като главпрок на Републиката, от Влади като финансов министър, от председателя на НС . . . от цялата т.нар. партия ГЕРБ, от "ония 80%" . . . списъкът е мнооого дълъг!

 16. 16 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2621 Весело

  До коментар [#6] от "Doge":

  Толкова се смях, като ми дойде на ума и го писах, че обърках весело с тъжно.

 17. 17 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4254 Весело

  До коментар [#12] от "Fiji":

  А не знаеше ли, че миналата година е прекратил делото срещо ония двамцата, дето искАли да убият Пеевски?

 18. 18 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Всичките файлове в главата на този блюдолизец са обърнати...

 19. 19 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 864 Неутрално

  До коментар [#8] от "nema_labavo":
  Да се бе засрамил Гьоков кога си мълчеше услужливо за кражбите с ремонта на бюрото пи труда в СтЗагора, тогава натресено шефче от БСП.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#15] от "Косьо Генчев":

  Да, но пък се гордееш с президента. Вицето, президентшата,.. Не бъди черноглед :))

 22. 22 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Весело

  До коментар [#18] от "SaveBG":

  Някой му джурка файловете в главата.

 23. 23 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Още една издънка на министерската калинка

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 24. 24 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#11] от "todor._89":

  Що се учудвате, няма 1 година от имотната драма на Цветанов и Панов.

 25. 25 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Некому не е чужда полит-проституцията, но за рабфакаджията Гьоков е и наследственна. Срамувам се за него, като бивш комшия.

 26. 26 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#15] от "Косьо Генчев":

  Да знаете че и ние, българските избиратели се срамуваме от умнокорасивците с червени задници. А като паднахте на колене пред Решетников ни идеше да потънем в земята от срам. И на избори също се срамуваме от вас и затова ви завираме под опашката на коня.

 27. 27 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 636 Весело

  Тук може да се намери малко весела история за Барни Ръбъла. Снимката пред банката на Бащицата в НС си е направо Трепач!

  https://www.google.com/search?q=данаил +кирилов+смях&client=firefox-b&biw=1058&bih=620&sxsrf=ALeKk03lMzgyld8NxhoiCSVZDbYgUO-Kuw:1583496992404&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=yrSlg9CDKLmWDM%3A%2CEp_P5I3kV2UG-M%2C_&vet=1&usg=AI4_-kSf4LdtjhXhFJZ_nCDB0QI9Dl1G7Q&sa=X&ved=2ahUKEwjArfD96YXoAhXB2eAKHY3PBX0Q9QEwDXoECAkQCQ#imgrc=yrSlg9CDKLmWDM

 28. 28 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#12] от "Fiji":

  Т.е хем съдията е виновен, хем Данаилов е грешен щото иска наказание без доказателства ?!?

 29. 29 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  Не познавам министър Кирилов, но се срамувам от действията му !!!

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Не познавам Дани Обратното на Острото, но се срамувам, че е дипломиран юрист. За министър не говорим.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 32. 32 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Не познавам министър Кирилов, но се срамувам от действията му !!!
  —цитат от коментар 29 на Наблюдател


  не познавам прислужници на кремълския биволъ и не се срамувам от действията им, както не се срамувам и от съществуването на мухи, бръмбари и сякакви гадинки по белия свят

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 33. 33 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#26] от "m17":
  "Да знаете че и ние, българските избиратели се срамуваме от умнокорасивците с червени задници. "

  Вие, както казваш, сте просто "онези 80%" от българските избиратели. Много е тъжно, че сте толкова много, но след 45 години комунизъм все пак е хубаво, че има и едни други 20%.

 34. 34 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#26] от "m17":"Да знаете че и ние, българските избиратели се срамуваме от умнокорасивците с червени задници. "Вие, както казваш, сте просто "онези 80%" от българските избиратели. Много е тъжно, че сте толкова много, но след 45 години комунизъм все пак е хубаво, че има и едни други 20%.
  —цитат от коментар 33 на Косьо Генчев


  това с 80% е прозрение на червен нацист, ма как не се изненадвам, че и вие го използвате

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 35. 35 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Симов чели ли сте го в поглед.инфо? Тоя е 80% руснак и 20% българин. И дневник в кюпа...колко пространно.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  До коментар [#28] от "m17":

  Нали говорим за срам, а не за наказания?

 38. 38 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#21] от "nema_labavo":"Да, но пък се гордееш с президента. Вицето, президентшата,.. Не бъди черноглед :))"Бе . . . 'що не си . . поздравиш майката?! Точно на мен ли ще ми припишеш тази "гордост"?! Много си се объркал, драги . . . . мноооооого!!!
  —цитат от коментар 30 на Косьо Генчев


  Поздрави и на твоята майка. Срамежлив го докарваше, пък се зъбиш.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 514 Неутрално

  защо защо защо лилавият файтон брани другара Миталов - нескрит комунист, лично награден от Путин?
  кажете, таваришчи, не се срамувайте

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  До коментар [#37] от "Fiji":

  Тук съвсем се обърках - вие плюете Данаилов че е казал че го е срам от съдията но и вас ви е срам от съдията щото е пуснал руския шпионин но не искате да бъде наказан тоя съдия щото няма доказателства, въпреки че акта за пускането е публичен ?!?

 44. 44 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Кирилов.....как па толкоз глупости, успя да надрънка днес в парламента? Се чудя..... Туй "васалче малко".....почнало и да се срамува, ама не знаело защо?

 45. 45 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#40] от "Косьо Генчев":

  Леко послъга, щото явно понасяш себе си. Но, Дерзай, потупай се от мен по лявото рамо.

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  "Крайно време е и ние да разберем, че има корупция в съдебната система"
  Кирилов , ако досега не е го е разбрал, няма и да го разбере.

 47. 47 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 810 Любопитно

  Не познавам Дани Обратното на Острото, но се срамувам, че е дипломиран юрист. За министър не говорим.
  —цитат от коментар 31 на majorman


  =Много университети с много специалности ,,право'' станаха в БГ. Разпиляха се читавите преподаватели на широк фронт из цяла България, та ме съмнява какви юристи излизат не само от техникумите, но дори от СУ.

 48. 48 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1580 Весело

  ..... Всеки вика... дет САЩ виза му откажат......да се уволнява от работа!!!!! .....Щот вика мениии мъ е срам........ Кукувичка кука........Кирилов е на улука........

 49. 49 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  До коментар [#31] от "majorman":

  "Не познавам Дани Обратното на Острото, но се срамувам, че е дипломиран юрист. За министър не говорим."

  Да припомня мисъл на журналиста Тони Филипов от края на м. г., когато "най-добрият юрист на управляващите" имаше глупостта да коментира Док:
  "Данаил Кирилов много се разсърдил, дето съм написал: "Ако глупостта беше стока, Кирилов можеше да завърти търговия на едро." С една дума обидил се, че съм го нарекъл глупав. Съжалявам, не знаех, че го пази в тайна" :)))


  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 50. 50 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3829 Весело

  До коментар [#49] от "Bramasole":

  Тони Филипов е сбъркал като е индикирал за възможността за еднолична търговия без регистрация и лиценз :-)

 51. 51 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Весело

  До коментар [#43] от "m17":

  Вярно си объркан.

 52. 52 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 612 Неутрално

  И аз се срамувам.
  Абсолютно правилно решение на САЩ!
  В БЪЛГАРИЯ... Тишина!

 53. 53 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Барнито дали се срамува от вожда на тиквите, който е разследван от каталунската прокуратура, за ПРАНЕ НА ПАРИ

 54. 54 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  До коментар [#32] от "hhhuuunnnn":

  Бай "hhhuuunnnn" да не правиш съревнование по най-много изтрити коментари!

  изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Весело

  До коментар [#49] от "Bramasole":

  +++++++++++++++++++++

  Забавлявам се с Тони Филипов в Прас-Прес редовно, когато има там публикация.

 56. 56 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3053 Весело

  До коментар [#50] от "daskal1":

  Док е безгрешен - това е аксиома!
  По отношение на, с извинение, правосъдния министър, да спомена, че, като млад член на БСП, е бил адвокат на Жан Виденов.
  Не мога да не разкажа и одеския вариант на вица "Колко адвокати са нужни, за да се постави крушка?" - Трима.
  Единият завинтва крушката, вторият тресе стълбичката, на която стои първият; а третият подготвя искова молба към фирмата-производител на стълбичката.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 57. 57 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3053 Неутрално

  До коментар [#55] от "Fiji":

  На сайта https://www.reduta.bg/ Док публикува често коментари. Освен него, свои текстове публикуват и други уважавани от мене журналисти.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 58. 58 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 572 Любопитно

  защо защо защо лилавият файтон брани другара Миталов - нескрит комунист, лично награден от Путин?кажете, таваришчи, не се срамувайте
  —цитат от коментар 41 на hhhuuunnnn


  ... та кога съдия Миталов бе лично награден от Путин?

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 59. 59 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Съдията може да е корумпиран, а може и да не е. Не е ли работа на българските власти да го разследват и докажат едното или другото????
  И това ми било правосъден министър!!!???

  Do or do not. There is no try. Yoda
 60. 60 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Толкова е некадърен, че дори готова поръчка не може да избута

 61. 61 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Барнито дали се срамува от вожда на тиквите, който е разследван от каталунската прокуратура, за ПРАНЕ НА ПАРИ
  —цитат от коментар 53 на nkk81


  ... Барнито да сА срамува от Светията? Та т'ва е ерес... шА го анатемосат правоверните.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 62. 62 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2088 Любопитно

  Браво , дума не казва за сънародниците си.....те са безСРАМНИ за разлика от него ! Това изглежда е партийна болест....

 63. 63 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Впрочем БСП-то, които не харесвам, мисля уцелиха вярната посока..........верно късно, но все пак добре е..... Бой по "тиквата" и никаква толерантност и трябва да търсят широка база вкл. с десните....... Задължително !!!!! И всяка далавера и простотия трябва на показ да е !!!!........ Сини зони и зелени по 5 лева......па и събота и неделя...... ТОЛ системи куци и корупционни...... Армейски имоти крадени без пари......и т.н. всичко. !
  ..........трябва тая "ламинарна" герберастия да се превърне в "турболентно" НОВО....и ГЕРБ да бъде изметено и съдено.......дори ако десен човек се качи на коня след изборите......... И яко "намордник" трябва на Гешефтара да се сложи...... И пълно закриване на всякакви "спец. съдилища" и идиотщини създадени от фашизоида Цветанов......

 64. 64 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Глупака тръгна да целува ръката на вожда пред камерите, другаря Борисов се усети, че тия работи не са за пред публика и си я дръпна. Жалък тип, политически бояджия -нагаждач, с ограничени възможности, нулев морал но за сметка на това амбициозен

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 65. 65 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  И аз се срамувам,че имаме толкова тъп министър.

 66. 66 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Тъй и не разбрахме големите доказателства

 67. 67 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  "Той от своя страна заяви, че се е срамувал след изявленията на САЩ, макар че не познава магистрата."

  "О, неразумний юроде, поради що ся срамиш...."! Паисий Хилендарски.

 68. 68 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#43] от "m17":

  лилява шизофрения. ние сме за нато, но не подкрепихме закупуването на ф-ките. ние мразим путин, ама гоненето на шпионите ме е пунта мара. ние сме управляваша опозиция и тн.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 69. 69 Профил на gorskiq1
  gorskiq1
  Рейтинг: 427 Разстроено
 70. 70 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  С други думи, когато в Държавния департамент пр@днат, Кирилов се на@ква.

 71. 71 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#45] от "nema_labavo":

  Кофти, а? Пък и нервичките ти гледам не издържат. Нищо, ще ги овладееш тези "техники". Няма да се плашиш. Плащат ти добре, така че от теб се иска само още мъничко старание. Обади се на Недялко. Той ще ти даде добри съвети.

  П.С. Пиша ти бавно, защото зная, че не можеш да четеш бързо.

 72. 72 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 795 Неутрално

  И аз не познавам съдиоя Миталов, но се срамувам пред снимката на Кирилов.

 73. 73 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Както е известно, този е "най-добрият юрист на управляващите".
  Което автоматично значи, че някой идиот, по-голям от него самия, му е дал диплома за юридическо образование. Това е не по-малко притеснително.

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 74. 74 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Кирилов и срам... Да *** и вица.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 75. 75 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Дани Кирилов е един от малкото честни и достойни политици у нас.
  —цитат от коментар 2 на Deaddark


  Данито ти Кирилов е ИДИОТ.
  Идиот си и ти, затова си го и харесваш!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 76. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3022 Неутрално

  До коментар [#71] от "Косьо Генчев":

  Па язе пиша бръзо. Ноо си ...............................................................................................................
  начи сяка точка е дума, чети

 77. 77 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 316 Неутрално

  И аз не те познавам ама се срамувам от теб.
  А ти, че не се и от нищо е ясно.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Тоя министър загрява ли че от него се срамуват много повече народ заради безгръбначното му слугинско поведение?

 80. 80 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 514 Неутрално

  защо защо защо лилавият файтон брани другара Миталов - нескрит комунист, лично награден от Путин?кажете, таваришчи, не се срамувайте
  —цитат от коментар 41 на hhhuuunnnn


  Е, това си е фейк, от където и да го погледнеш. Другият вариант съвсем не е във ваша полза.

  Sic transit..
 81. 81 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 616 Неутрално

  За разни с по над 20 присъди не го е срам че са навън, а и как човек на около 40 може да има над 20 присъди?! И къде е правосъдието на този анимационен герой?

 82. 82 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#8] от "nema_labavo":

  Българското правителство и държавата България за институции, които са над партийните превъплъщения. Всички ние, независимо на кого симпатизираме, следва да пазим, утвърждаваме и следим за техния авторитет от уважение към самите себе си, не към някого другиго!

  Сега ясно ли е??

 83. 83 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#15] от "Косьо Генчев":

  Тъкмо щях да го напиша, но Косьо Генчев ме е изпреварил!

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Срам ме е, че имаме смешник за правосъден министър, шофьор за премиер, наглец за финансов министър, неадекватни министър на външните работи, туризма и т.н. - ГЕРП въведе чудовищната неадекватност, некомпетентност и изключително нахалство и безочливост като стандарт в "управлението" на държавата, и от всичко това ме е срам.... и ме е яд, но докато държавата се управлява с престъпни методи и избори се печелят със същите, е съмнително, че решението е "демократично"..... просто го няма върховенството на закона като гарант за това...

 84. 84 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#45] от "nema_labavo":

  Не е само той - но да потупаме теб по лявото или дясното рамо? Може и по средата, както кажеш.

 85. 85 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2493 Весело

  "Както е известно, този е "най-добрият юрист на управляващите"."

  Поредният "най-добър" след:
  - Десислава Атанасова, "тежката артилерия", избомбила здравеопазването като здрав. министър;
  - Цецка Цачева, геният от Окръжния комитет на Партията в Плевен, дупките превръща в апартаменти. В личен план съм благодарен на тая жена - като председател на НС и правосъден министър успя да качи, да електронизира Държавен вестник до средата на 1989 г. След като дойде "най-добрият", "Държавният вестник" секна баш на прехода, около 10.11.1989 г.
  - Искра Фидосова, създател на монтанското право и библията "Тефтерът на Филип Златанов", потънал в дън земята на следствието.
  https://offnews.bg/balgaria/iskra-fidosova-aut-ot-parlamenta-221923.html
  - Пацо Терацо, сега консул във Валенсия, но прекъснал връзката "Ало, Ваньо" от към прокурорска страна.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK