На живо

Коронавирусът в България: без ученически екскурзии, повече вода за Перник (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: без ученически екскурзии, повече вода за Перник (хронология)

© ReutersБългария има официално потвърдени четири случая на коронавирус, съобщи в неделя сутрин националният щаб срещу болестта.


В нощта на събота срещу неделя стана известно, че двама души са дали положителни проби - мъж на 27 г. в Плевен и жена на 75 г. в Габрово. В неделя резултатите им бяха потвърдени и беше съобщено за още двама, които са заразили от тях в болниците - друг пациент на 61 г. в Плевен и жена от медицинския персонал в Габрово, чиято възраст засега не се съобщава.


Нито един от заразените не е пътувал до други държави, в които е регистриран Covid 19. Търси се все още "нулевият пациент". Болниците в Габрово и Плевен бяха поставени под карантина. В двата града са забранени всякакви масови прояви, учебните и детските заведения ще бъдат затворени. В Плевен заразените са били в контакт с над 140 души, които вече са в карантина.
На извънредно заседание правителствено обяви, че спира културните и спортните събития в цялата страна. Грипната ваканция, обявена заради вълната заболели от грип Б до 11 март включително, може да бъде удължена при необходимост.


Властите призоваха към спокойствие, за да не се допуска паника, и към стриктно спазване на инструкциите на националния щаб.


"Дневник" следи всичко важно по темата в реално време

Хотелиерите и ресторантьорите да заредят дезинфектанти

Министерството на туризма препоръча в местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечение да се заредят санитарните помещения в стаите и в общите части с достатъчно сапун и дезинфекциращи гелове за ръце на спиртна основа, да не се провеждат масови мероприятия (семинари, конференции, фирмени събития и други от
подобно естество).


Ако ваш турист ви съобщи, че е вдигнал висока телесна температура, има кашлица или затруднено дишане, трябва да потърсите незабавно медицинска помощ по сключен от вас договор за медицинско обслужване или на спешния тел. 112., е препоръката на ведомството към бизнеса.


При съмнение за COVID-19, изразено от медицинско лице, информирайте районната здравна инспекция и
спазвайте указанията на здравните власти за последващи действия, призовава ведомството на Николина Ангелкова.

Няма нови потвърдени случаи на коронавирус у нас към 17 ч., съобщи ръководителят на Националния кризисен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. 14-те проби от Военномедицинска академия са отрицателни. Останалите лаборатории все още работят. В Габрово трябва да бъдат изследвани 140 контактни лица, а в Плевен броят им все още не е уточнен.

Неочакван ефект за водния режим в Перник

Коронавирусът в България: без ученически екскурзии, повече вода за Перник (хронология)

© Велко Ангелов


Навлизането на коронавируса в България може да даде неочакван положителен ефект за страдащите от месеци от безводие жители на Перник. Заради грипната епидемия и регистрираните в страната първи случаи на коронавирус, най-вероятно водният режим в Перник ще бъде облекчен по-рано от предвиденото, каза кметът на града Станислав Владимиров, цитиран от БНР. Според сега действащия режим хората имат водоподаване по 7 часа на денонощие. Предложението е вода да няма само нощем.


В момента обемът на язовир "Студена" е 5.7 млн. куб. м. В последните дни има рекордни притоци, а след седмица се очаква да бъде готов и аварийно изграденият водопровод, който ще захрани града с вода от София.


Каква е обстановката в града четете в репортажа тук.

В София приемните ще се дезинфекцират по 4 пъти


Оперативният щаб в общината заседава днес извънредно.

© Столична община

Оперативният щаб в общината заседава днес извънредно.


Всички помещения на институции, които работят с граждани, ще бъдат дезинфекцирани по 4 пъти на ден.Реши софийският оперативен щаб. Общината препоръчва във всички обществени сгради, в това число търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и др., също да предприемат мерки за почистване с дезинфектанти 4 пъти дневно.


Допълнителна дезинфекция ще се прилага в превозните средства на градския транспорт, както и на метростанциите в София. Допълнително се обработват с дезинфектанти парапети, седалки и места, които пътниците докосват с ръцете си.


По заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова Втора градска многопрофилна болница се подготвя да поеме случаите на заразени с COVID-19 при необходимост. За това са осигуряват нужните апаратура, медицински персонал и защитни облекла.


Всички училища на територията на София продължават да са в грипна ваканция. Детските градини работят със засилен филтър на вход за проверка на здравословното състояние на децата и персонала. Въвежда се и допълнителна дезинфекция. Същите мерки се въвеждат и за общинските социални услуги.

Отмяна на ученическите екскурзии и олимпиади

От днес и след края на грипната ваканция Министерството на образованието прекрати училищните събития, пътувания, екскурзии и посещения на обекти, извън учебните заведения на територията на цялата страна. Отлагат се и планираните състезания и олимпиади


Грипната ваканция, обявена на 6 март, остава до 11-ти. В случай на допълнително обявяване на неучебни дни, училищата трябва да разработят свои планове за преструктуриране на учебния материал и да осигурят възможност за дистанционно обучение при необходимост.


За неприсъствалите по преценка на родителите деца в детските градини няма да е необходимо представяне на бележка за извинение на отсъствията в период на грипна ваканция.

Детските градини в Плевен и Габрово затварят

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповеди, с които въвежда се карантинен режим на работа в болниците "Д-р Георги Странски", Плевен и "Д-р Тота Венкова", Габрово. Ограничава се достъпът на външни лица, преустановяват се детските и женските консултации, приемът и плановите операции, както и свижданията.


Въвежда се 14-дневна карантина в отделенията, в които са хоспитализирани и изолирани пациентите с потвърдени проби за COVID-19. Преустановяват се приемът в и изписването на пациенти от съответните отделения. Нарежда се засилен дезинфекционен режим.


В областите Габрово и Плевен до второ нареждане се спират учебните и извънкласните занимания в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. Преустановяват се детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения. Преустановяват се посещенията в детските ясли и детските градини. Преустановяват се всички масови мероприятия, вкл. спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито).


На територията на всички други административни области се преустановяват се посещенията на културни мероприятия, в това число и кина. Спортните мероприятия ще се провеждат без публика. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца.

Шивашката индустрия ще работи извънредно

В 14 ч. започна срещата на премиера Бойко Борисов и представители на текстилната индустрия, които се ангажират да произведат материал за ушиване на маски и защитни облекла. Те обясниха, че работят по договори със западни компании и са в състояние да произведат висококачествени материали и изделия като за целта ще се работи и в почивните дни.


Трябва ни водонепроницаемо облекло, е заданието, дадено им от премиера. Той поръча на производителите да проверят възможностите за доставка на облекло за еднократна и за многократна употреба. Интендантството ще предостави кройките на моделите.


Разходите ще бъдат платени през Министерството на здравеопазването, увери Борисов като добави, че услуга към държавата ще е производителите да се организират максимално бързо. Той напомни, че правителството по-рано днес обяви забрана за износ на такива артикули, но увери, че когато нуждите на страната бъдат задоволени, рестрикциите ще бъдат отменени.


Текстилната и шивашката индустрия да покажат, че не работят само на ишлеме, подчерта премиерът.

В Плевен под домашна карантина са 143-ма души

Под карантина е цялата белодробна болница в Плевен. Наблюдават се поставените под така наречената домашна карантина 143 души - засега от тях няма заболели, уточниха от щаба пред БТА.


Предвижда се грипната ваканция за учениците и за студентите са продължи. Ще бъде под наблюдение рисковият контингент от чужденци в Плевен - има чуждестранни работници от Италия, които пътуват през 2 седмици - около 200 работници живеят на едно място, другите са на адреси - този контингент се наблюдава, ако се наложи ще бъде изследван", подчерта вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той посочи, че ако се наложи в складовете на армията има 200 000 комплекта временно облекло за подобни случаи, но към момента няма такава необходимост.

Коронавирусът в България: без ученически екскурзии, повече вода за Перник (хронология)

© Анелия Николова


Софийската филхармония първа обяви, че спира концертите, но добави и мерки, с които да компенсира почитателите на класическата музика. В дните, в които планираните концерти няма да се състоят, културната институция ще излъчва на страницата си във Фейсбук записи на свои концерти от предишните сезони.


Очаква се да бъдат определени нови дати за събитията, а билетите ще може да бъдат презаверени за други дати или прояви.

Шест съвета от здравното министерство

Коронавирусът в България: без ученически екскурзии, повече вода за Перник (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Над 14 часа след излизането на първите положителни проби за коронавирус на територията на страната, Министерството на здравеопазването разпространи кратки съвети към гражданите. Преди това те бяха отправени многократно устно от премиера и медиците от кризисния щаб. Ето ги:


- Спазвайте висока лична хигиена - мийте ръцете си редовно.


- Ползвайте мокри кърпички и дезинфекциращи гелове на спиртна основа.


- Избягвайте контакт с болни хора.


- Маски е важно да носят болните хора, за да не заразяват околните.


- Избягвайте масови прояви и места с голямо струпване на хора.


- Не се презапасявайте с храна и лекарства.


- Търсете информация от компетентните институции.


Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на министерството: 02 807 87 57

"Уиз ер" спира полетите до Милано и Тревизо

Коронавирусът в България: без ученически екскурзии, повече вода за Перник (хронология)

© Цветелина Николаева, Капитал


Нискотарифният авиопревозвач "Уиз Ер" (Wizz Air) спира полетите от София и Варна до италианските градове Милано (Бергамо) и Тревизо до 3 април. Причината е блокирането на северноиталианския регион в опит за овладяване на огнището на коронавирус.


Засегнатите пътници с резервации чрез сайта или мобилното приложение на "Уиз Ер" са информирани и ще бъдат пренасочени към алтернативен маршрут на възможно най-ранна дата, посочват от компанията. Клиентите, които са резервирали директно на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, ще получат известие по имейл, в което им се предлага безплатна промяна на резервацията за нова дата, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120% възстановяване на сумата като кредит в техния WIZZ профил.


Още по темата четете тук.

Пред болниците - само най-вежливите полицаи

Най-вежливите полицаи да бъдат изпратени да патрулират пред болниците със случаи на коронавирус и да насочват хората, които търсят помощ. Това поиска премиерът Бойко Борисов на извънредното заседание на правителството. По-рано бе решено МВР да подпомогне болниците, така че да се ограничи достъпът до тях само до неотложните случаи. Сега министър-председателят изтъкна изискванията си към полицейските патрули.


"Патрули по двама души - възможно най-вежливите. Те всички са вежливи, но най-вежливите, да обясняват на хората, да кажат най-човешки, не да се репчат", препоръча той.

Работници от Италия - рисков контингент в Плевен

Вицепремиерът Красимир Каракачанов

© Надежда Чипева, Капитал

Вицепремиерът Красимир Каракачанов


Има рисков контингент - чуждестранни работници от Италия, който се наблюдава и при симптоми дори за грипно заболяване, ще бъдат преглеждани и ако се наложи, изследвани за коронавирус, съобщи пред БНТ вицепремиерът Красимир Каракачанов, който е в Плевен за заседанието на кризисния щаб за коронавируса.


Най-важното е хората да не изпадат в паника и да спазват правилата за лична хигиена, допълни той.


"Създадени са организационни мероприятия на база новата обстановка. Има алгоритъм, по който ще се работи и ще се вземат набелязаните мерки", заяви областният управител и началник на оперативния щаб Мирослав Петков.


Учебните занятия в университета, училищата както и посещенията в детските градини ще бъдат спрени с вероятно удължаване на грипната ваканция без конкретен срок.

Премиерът Бойко Борисов е против спирането на достъпа до и от градовете в България с установен коронавирус.


"В много държави се въведе, но ми се струва излишно, ще се създаде много паника", изтъкна премиерът и посочи, че хората трябва да бъдат предупредени "с метода на убеждението" да ограничат максимално влизането и излизането от тези зони. "Молбата ми е към населението, ако е много краен случай, да предприемат ходене и да се вземат мерки за дезинфекция", каза той на извънредното заседание на правителството.

Какво да правите, ако се разболеете

Предписанията на Националния център за заразни и паразитни заболявания за мерките, които помагат да се предпазите от заразяване, както и препоръчителните действия, ако усетите симптоми, включват на първо място по-често миене на ръцете - над 20 пъти дневно.


Останете си вкъщи, ако имате кашлица, треска или задух. Веднага се обадете на здравния номер на страната, в която сте, за съвет; не забравяйте да споменете, че сте били в район с предаване на заболяването. Номер за България, на който да се обадите, ако имате съмнения за коронавирус: 02 807- 87-57.


Още съвети за това как да действате четете тук.

Как да си измием ръцете правилно, вижте тук.

"Ние можем да затворим страната, но това ще има страхотни икономически измерения, тоест всички ние ще плащаме." Така началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров коментира пред БНТ засилването на ограничителните мерки заради коронавируса в България. Той посочи, че и в други страни са взети решения за сериозни рестрикции. Според него причината е "страхът да не бъдат обвинени в недостатъчно мерки за защита на населението".

Болничните листове за карантина, издадени досега, са 254, съобщи социалният министър Деница Сачева. Тя призова гражданите, които нямат остра нужда да посещават институциите, да се въздържат да го правят. През Националния осигурителен институт всекидневно преминават по 2000 души, каза тя.

Спират културните и спортните събития на закрито

По предложение на министъра на културата правителството реши да спре събирането на хора на културни мероприятия, включително в театри и кина. Предложението на кризисния щаб беше да се забранят културните събития на закрито само в двата засегнати града, но министър Банов предложи, и това се прие, забраната да се разпростре върху цялата страна.


В Плевен и Габрово се забраняват всякакви публични събития.


Мачовете от Първа и Втора лига ще бъдат без публика, както и спортните мероприятия в зала.


"Ако така върви света, съм убеден, че ще отложат и Олимпиадата", каза Борисов


Преди това министрите гласуваха забрана за износ на санитарни материали като, за да не търпят загуби фирмите, те ще могат да се позовават на форсмажорни обстоятелства.

Държавата забрани износа на предпазни средства

Нулевият пациент е дошъл най-вероятно от Гърция, заяви в началото на заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов. Той подчерта, че сред планираните мерки е забрана за износ на медицински и санитарни материали.


Българският посланик в Анкара е упълномощен да подпише договор за внос на 50 хил. защитни облекла и 30 хиляди маски. Транспортирането им ще стане незабавно, дори преди плащането. Отделно българско предприятие ще произведе антибактериален плат, от който да се произведат 3 млн. маски и защитни облекла.


Премиерът нареди на министрите да останат в сградата на Министерския съвет, за да са на негово разположение. Здравният министър Кирил Ананиев е командирован в Плевен и Габрово.


Той призова сънародниците си да покажат, че "сме дисциплинирана нация и нищо не ни плаши". "Да сме много единни, мобилизирани и дисциплинирани", призова Борисов


Бойко Борисов

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов свиква днес в 11 часа извънредно заседание на Министерския съвет съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи за ограничение на разпространението на COVID-19. На заседанието на Министерския съвет ще бъдат обсъдени допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса в България с оглед на
оповестената днес от щаба информация, съобщи правителствената пресслужба..

Обществото се нуждае от незабавна и пълна прозрачност по готовността за справяне с особено тежка криза, предизвикана от COVID-19. Трябват конкретни незабавни стъпки за корекция, действия, обезпечаване там, където по тези въпроси нищо или недостатъчно е направено, казва председателят на Европейския институт за риск политика Иван Спасов. Той обясни тази седмица, че до 2 години са реалистичните перспективи за създаването на ваксина, а междувременно между 40 и 70% от населението на света да се заразят с него през следващите 12 месеца. Това означава също потенциално между 50 и 120 млн. жертви.


Какви са въпросите, на които правителството дължи отговори на обществото за коронавируса, четете тук.


Медицински работници в Южна Корея, екипирани да обслужват пациенти с коронавирус.

© Kim Kyung-Hoon, Reuters

Медицински работници в Южна Корея, екипирани да обслужват пациенти с коронавирус.

Инфекциозната болница в София е с изчерпан капацитет, ограничения в Плевен и Враца

Генерал д-р Венцислав Мутафчийски, началник ВМА

© Цветелина Белутова

Генерал д-р Венцислав Мутафчийски, началник ВМА


В София няма криза за леглата към този момент, съобщи шефът на ВМА Венцислав Мутафчийски и добави, че властите разполагат с достатъчно резерви. Той направи уговорката, че са изчерпани възможностите на градската инфекциозна болница.


Областната болница "Д-р Тота Венкова" е изолирана и е под карантина. Външни лица не се допускат за свиждания, има и полицейско присъствие, съобщи БТА. Не се приемат пациенти във вътрешното болнично отделение, където на 3 март е била хоспитализирана 75-годишната жена, впоследствие показала положителна проба за коронавирус.


Университетската болница "Д-р Георги Странски" отмени всички планови приеми и изписвания на пациенти, предаде агенцията.

В Габрово не достигат защитни облекла

В Габрово не достигат защитни облекла, затова болницата в града ще бъде снабдена с тях приоритетно. Това съобщи на извънреден брифинг в Министерския съвет шефът на Военномедицинската академия ген. Венцислав Мутафчийски.


В Плевен Районната здравна инспекция има достатъчно защитни облекла. "Още с първия транспорт в Габрово ще им бъдат докарани допълнителни облекла, защото се установи, че това е актуалният им проблем", каза Мутафчийски.

Четири са положителните проби за коронавирус в Плевен и Габрово

Две са положителните проби за коронавирус в Плевен. Диагнозата е потвърдена за 27-годишния мъж, а освен него е заболял и 61-годишен мъж.


Положителна е и пробата на 75-годишната жена от Габрово, за която беше оповестено през нощта. Положителна е и проба на една жена от медицинския персонал. Това съобщи на извънреден брифинг в Министерския съвет проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център за заразни и паразитни болести.


Изследвани са общо 24 проби от контактни лица в Плевен и 46 - в Габрово.


Всичко за пресконференцията на кризисния щаб четете тук.

Вирусолог: Коронавирусът не е особено опасна инфекция

доц. д-р Атанас Мангъров

© Георги Кожухаров

доц. д-р Атанас Мангъров


Коронавирусът не е особено опасна инфекция. Не може да се очаква, че всички тези, които са заразени, ще загинат". Това коментира пред Нова телевизия д.р Атанас Мангъров,ръководител на детското отделение в Специализирана болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести.
.
"Това е заболяване, което клинически по нищо не се отличава от един грип. Това, което карахме през януари и което караме сега с грип тип Б, клинически е неразличимо. В 80% от случаите коронавирусът протича леко или безсимптомно. Човек дори може да не разбере, че го има. Симптомите са същите като при грипа", обясни той.
"Хубаво е хората да ограничат контактите си. Това се отнася най-вече за възрастните хора", посъветва специалистът.

Цвета Караянчева: Да си помогнем сами, за да ни помогне господ

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова "да си помогнем сачи, за да ни помогне господ". В интервю за Нова телевизия тя подчерта, че не трябва да с еразчита само на действията на институциите, гражданите също трябва да следват препоръките на специалистите - да мият по-често ръцете си, да ограничат контактите си и, ако имат симптоми за грип, да потърсят личния лекар.

Пациентът в Плевен е влязъл в болница преди три дни със съмнение с бронхопрневмония. Днес състоянието му се определя от лекарите като много добро. Той е бил настанен първоначално в стая с друг пациент, от когото също е взета проба за изследване. Взети са проби от всички хора, с които е контактувал, съобщи кореспондентът на БНТ.


Състоянието на жената в Габрово е стабилно. Определен е кръгът от хора, с които е контактувала тя - общо около 45 души. Всички те са дали проби. Инфекциозното отделение, в което е настанена, е под карантина.

Премиерът Борисов свиква оперативния щаб

Министър-председателят Бойко Борисов събира днес в 10 часа в Министерския съвет Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение спрямо заболяването COVID-19.


Щабът ще докладва за актуалната обстановка в очакване да станат ясни резултатите от новите проби на пациентите, за които беше съобщено, че има съмнения за коронавирус, съобщи правителствената пресслужба.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (255)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 264 Любопитно

  Понеже имам инфо за Пловдив - 4 проби всички са отрицателни от тази сутрин , още 7 души под карантина изчакващи резултати

 2. 2 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Борисов с джипката ще следи как се води борбата с коронавируса.
  "Напъвате ли, напъвате ли?"

  Защо ако не да?!
 3. 3 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1314 Весело

  Честито на дуумърите - сбъдна се мечтата ви коронавирусът да стигне и до България. Дано сте щастливи и се кротнете най-сетне.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 4. 4 Профил на zpl07627198
  zpl07627198
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Борисов с джипката ще следи как се води борбата с коронавируса."Напъвате ли, напъвате ли?"
  —цитат от коментар 2 на ages


  Тъпо.

 5. 5 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  До коментар [#3] от "Darulio":

  Аз като един виден дуумър-поет да ти подветя стих: Ти си роза, ти си крем, всички ще Омрем.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Весело

  Сега в 10 ч. да не се окаже, че няма заразени?! И не трябваше ли да се дава информация при 100% сигурност?! Или вече медииите не издържаха, липсваше и им трябваше подобна новина, за да скочат посещенията на макс?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Ресторанти и молове- абсолютен фул. Хич не виждам как ще се ограничи тази болест. Дано да не позная.

 9. 9 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Айде почна се.
  Ако досега всяка медия се чувстваше задължена да пуска по 10 материала дневно, то от днес нататък ще са по 50.
  Надявам се да не гелдаме клипчета като австралийското, на което лели да се млатят за пакет тоалетна хартия.

 10. 10 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  В работата на медиците по места цари пълен хаос ,който се създава от липсата на каквато и да е информация и организация .Всички ,които бяха пуснати в карантина от границите ,завърнали се от Италия и други страни ,са напълно свободни ,обикалят извън домовете си и контактуват с десетки хора ,никакъв контрол.Всички разчитат на джипитата да контролират по телефон ,включително хора ,които нямат нищо общо с тях ,това трябва да е дейност извършвана от гражданска защита по места ,съвместно с полицията .На фона на огромния брой вирусни заболявания , неяснота кой е с грип и кой с корона инфекция ,при още няколко огнища е ясно ,че ще бъдат заразени първо първичните кабинети в поликлиники и мед центрове ,които ще затворят за всички граждани , в тази насока никакви инструкции и липса на организация.

 11. 11 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Самите обстоятелства около двете положителни проби са доста странни. Излиза че хората са се заразили на наш терен и ме са ходили в чужбина. Тоест заразените със сигурност не са само двама.

 12. 12 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 220 Весело

  До коментар [#5] от "Doge":

  хахаххаха, усмихна ми деня.
  :) :) :) :)
  +

 13. 13 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  То се очакваше да дойде...

 14. 14 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#9] от "NoBrainNoPain":

  Според мен няма нищо лошо във включванията, стига да даваха някаква нова информация, а не да въртят едно и също по 100 пъти 😉

 15. 15 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  Сега някой ще си изкряска, че сме на дъното на Европа, и че вирусът е у нас, заради калинките в управлението, докато умните хора са на улицата.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 16. 16 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#13] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  То се очакваше да дойде...
  —цитат от коментар 13 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Това да не е цикъл бе, душа....

 17. 17 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  След като няма ефективни лекарства, най-важно е ограничаване на заразата и проследяване на разпространението. Дали разполагаме със следователи, способни да анализират и изолират вирусоносители? Опита на Сингапур дали е приложим в страната на калинките?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 18. 18 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 589 Любопитно

  Вирус е плъзнал по целият свят, нормално е да се появи у нас, но не забравяйте, че е само един вирус. Положението не е за паника. Още повече, че у нас има грипна епидемия и понякога симптомите са трудно различими.

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#7] от "hamiltonf":

  Очаквам задъхани репортерки (следящи на живо) с въпроси "как се чувствате с коронавирус", "какво е да си първи българин с коронавирус" и "допусна ли Борисов коронавируса в България"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Хората които са били заразени, те не са знаели от какво!
  Предполагали са че е грип Б.

 21. 21 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#16] от "Велков":


  Не е Велков! Не е!
  Ти си интелигентен човек не бъркай цикъла с коронавируса!

 22. 22 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1560 Весело

  Според мен няма как да има коронавирус, и докторите нещо са се обркАли, щото Алена каза, че мощната аура на Бойко Борисов ни пази1

 23. 23 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Държавата ще помогне на който трябва.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 24. 24 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 220 Неутрално

  До коментар [#14] от "zxp53317185":

  Съгласен .
  И защото епидемията не генерира толкова новини, колкото са им необходими (все пак не е състезание на Формула 1 или футболен мач), облъчват народонаслението с prepe4at и въобще талаш от всякакъв вид и произход.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 220 Весело

  До коментар [#17] от "Корки":

  Дали разполагаме със следователи, способни да анализират и изолират вирусоносители?
  ---------------
  Душата, верно сме страната на калинките.
  Щото ей такива като тебе са по гишетата в общинските и държани учреждения.

 28. 28 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Заглавието с това "(на живо)" е показно за заразената с вселенска глупост родна псевдожурналистика.

 29. 29 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 220 Неутрално

  До коментар [#25] от "Mike Crazy":

  Ааахахаха, Гельовска и тя прекалила с гела...
  ------------------------------------------
  Мани мани , от вълнение виж кво е изпраскала :
  "Двамата са в болници в съответните гладове,"
  :) :) :) :) :)

 30. 30 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  До коментар [#23] от "Alan Blackmore":

  ..."на когото трябва", не "на който".

 31. 31 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#16] от "Велков": Фатмашки хумор! То друго не се и очаква от такива екземпляри,хубавото е че сте рядкост!

 32. 32 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1267 Весело

  Има! Отдъхнаха си...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Да ви е честита паниката. При нас в Чехия имаме 26 потвърдени случая при население от 10 700 000 души и е почти извънредно положение.
  Всяка година тук заболяват около 2 милиона души от остри вирусни заболявания. От усложненията умират няколко хиляди (дори не се води точна статистика) и никой не се впряга.

  E PLVRIBVS VNVM
 35. 35 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#28] от "voodoo_child":
  Точно така! Айде да видим днес колко материала ще излязат само в дневника. Изобщо не говоря за другите "медии".

  Дневник-токсичният сайт
 36. 36 Профил на toni99
  toni99
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз съм объркан...

  Трябва му на някого стадион - Борисов намира пари за стадион... Турция праща игранти - Борисов ги спира....

  А сега- какво? Борисов отказа да спре коронавируса ?! Пусна го в България! Нали схващате ?! Спря мигрантите, а коронавируса не пожела да спре:( ЗАщО , БЕ БОЙКО!? къде сгрешихме ние, избирателите ?!

 37. 37 Профил на fanfar
  fanfar
  Рейтинг: 216 Неутрално

  Е , а честито !
  Време беше циркът да започне .
  Че масмедийните циркаджии и политическите клоуни
  отдавна ги сърбят езиците.
  Нека масовата психоза да започне !

 38. 38 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#30] от "voodoo_child":

  Исказването беше иранично.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 39. 39 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Английската проба била положителна,испанската отрицателна(за двамата заразени)! Сега се очаква трета проба,тепърва ще почват да растат случайте,и какво от това?! Тези явно са го хванали вируса по телевизията,ма нали шофьора на а Мето търси нулевия заразен....Кой знае колко САМОизлекувани имаме вече...??!!!!!!

 40. 40 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  До коментар [#38] от "Alan Blackmore":

  Иранично идва от Иран, нали.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Що не вземете да престанете с тези гръмки заглавия.Всява се ненужна паника. Корона вирусите са си нормални патогени. Имало ги е до сега , ще ги и ма и занапред. Този е непознат , популацията няма изграден имунитет и заболеваемостта е по-голяма. Нищо повече. Повече хора ще умрат тази година в България от катастрофи , неправилно хранене и сърдечни проблеми и ред други причини , но всички са се фокусирали върху корона вируса.Медиите и този комплексирания военен , който сменя униформата по два пъти на ден когато го дават по телевизията само паникьосва хората. Телевизии , вестници , сайтова дават трибуна на всякакви "специалисти " и накрая паниката ще убие повече хора от вируса

 42. 42 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3007 Любопитно

  Само не разбрах шефката на парламента, по- известна като тесен специалист по китай и виетнам, защо коментира здравни теми. Май заради китай....

 43. 43 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#39] от "angeles":

  Тези явно са го хванали вируса по телевизията,ма нали шофьора на а Мето търси нулевия заразен..
  ---------------------------------------------------------------
  Е това е рафиниран хумор... браво!
  Дано не сте много....

 44. 44 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#42] от "boevbisser": Ами “кфото” и наредат,това коментира,Що си мислиш че и лесно на жената?!

 45. 45 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  Самите обстоятелства около двете положителни проби са доста странни. Излиза че хората са се заразили на наш терен и ме са ходили в чужбина. Тоест заразените със сигурност не са само двама.
  —цитат от коментар 11 на zxp53317185


  У нас всички обстоятелства са странни.

  България е една подигравка в лицето на света.

  Не бих казал като народния поет, че сме мърша. Има и по-прости народи от нас, по-шантави, по-агресивни.

  Но не сме на сериозно.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 46. 46 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  До коментар [#38] от "Alan Blackmore":
  "Исказването беше иранично."

  Може да е било ирАнично, ваше си е...но иЗказване, колега, иЗказване.

 47. 47 Профил на soren
  soren
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Относно Плевен няма никаква мистерия.
  Плевенският медицински университет всяка година приема 300 чуждестранни студенти. Повече от половината са италианци. На 17 февруари започна новият им семестър.
  27 годишен плевенчанин много лесно може да пипне вирус без да му се налага да ходи в Италия.

 48. 48 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#40] от "kaiser":

  Не, от самодивско хоро.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 49. 49 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Вирус, заразени, карти, починали...
  Кажете целта колко е!
  6 милиарда, 5 милиарда...
  А може би 2 милиарда оцелели?

 50. 50 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3007 Весело

  До коментар [#19] от "дерибеев":

  Това със задъханите репортерки е добро.
  Дано не пуснат и оная от Канал 3, Беновска ли беше, че паниката ще се увеличи.

 51. 51 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Габрово и Плевен .
  Накои е бил на Шипка при Президента.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 52. 52 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1391 Весело

  Ааааааа, нееееее, ужжжжжаааааааассссс!

  Аз отивам на палатка в гората, за вас не знам.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 53. 53 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Ресторанти и молове- абсолютен фул. Хич не виждам как ще се ограничи тази болест. Дано да не позная.
  —цитат от коментар 8 на zxp53317185


  Точно - вчера излизам на пазар. Паркингът на мол-а е под супермаркета - ескалаторът излиза точно пред входа на магазина. Обаче само докато отключвах количка за пазаруване, покрай мен минаха поне три колички с пеленачета. Дори да оставим коронавируса - само епидемията от сезонни грипове стига да видиш сметката на неизградената още имунна система. Разбирам да разходиш бебока в парка, но в МОЛ-а!!???

 54. 54 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Коронавирусът не е особено опасна инфекция. Не може да се очаква, че всички тези, които са заразени, ще загинат"

  Тоз Мангъров действително ли е професор или е пациент на психиатрията?
  Не било опасно, а са изолирани милиони? Гледам докторката, която съобщава с министъра за няколко случая в Канада.... плаче? От радост ли, що ли?

  След 06:40 във видеото

  https://www.youtube.com/watch?v=PoWSd0eaQP8

 55. 55 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 220 Весело

  "Дневник" следи в реално време действията на властите.
  -------------------
  Това не го бях видял....
  :) :) :) :)
  Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
  Albert Einstein

 56. 56 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 220 Весело

  До коментар [#52] от "БМЗ":
  Аз отивам на палатка в гората
  ----------------------------------
  Палатката е "мъде ин Чайна" и може да е заразена.
  И аз отивам в гората, но ще копая землянка.
  С лъжица.
  Преварена.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1175 Весело

  Коронавурусът най-сързечно ви поздравява с международния ден на жената 8-ми март. Ха честито. Желае ви крепко здраве и нови творчески успехи. Баш на днешния ден официално и ние сме като другите. Маските свършиха, сапуна - не. Но доста хора са скарани с хигиената. Тестовете понякога давали фалшиво отрицателна проба, инфекциозните отделения са с изпълнен до край капацит...Остава ни единствено да тропнем хорцето.

 59. 59 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#26] от "Mike Crazy":

  Помощ...! Еднокнижната партия не е ли в опасност?! :)))

  Бивш tww09306483.
 60. 60 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#54] от "Котаракът на Шрьодингер":

  От познанствата ми с лекари съм се убедил, че за тях докато не си на 100% напълно мъртъв, нищо не е сериозно и винаги "нищо ти няма" 😉

 61. 61 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#57] от "hnf43641095":

  90 %-та...?! Това, да не е чума? Това е вирус, който води до усложнения изразяващи се в пневмония или други тежки възпаления. Всеки знае, че винаги ги е имало през есенно-зимния сезон. И пак ще ги има... Поне аз не разбирам, защо е такава истерията?

  Бивш tww09306483.
 62. 62 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#57] от "hnf43641095":

  Е и какво, да се скрием в дупка в земята ли?
  Да не ходим на работа, да не ходим на училище, да не ходим в магазина, да не ходим на гости... от страх да не се заразим.

  Истерията от коронавируса е по-голяма от самия вирус.
  Пожелавам ти да се разболееш, да го преболедуваш и да видиш, че не е токова страшен. И на мен си пожлавам същото. :))

  Апокалипсисът апокалиптичен
 63. 63 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  В Чехия вече се появи виц около коронавируса:

  Свидетел след въоръжен грабеж дава показания:
  - В банката влязоха двама мъже с маски през устата. Много се изплашихме. Отдъхнахме си, като разбрахме, че става въпрос само за въоръжен грабеж...

  E PLVRIBVS VNVM
 64. 64 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#57]Поне аз не разбирам, защо е такава истерията?
  —цитат от коментар 61 на Petleshev


  Нарича се "социален експеримент". ;)

  Апокалипсисът апокалиптичен
 65. 65 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#58] от "Petia Nikolova":

  Как да свърши сапуна, като не се ползва? И не е много приятно да се споменава, но голяма част от българите са доста мърляви. Да не говорим, че сме заринати в прахоляк и всякакви отпадъци...!

  Бивш tww09306483.
 66. 66 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#57] от "hnf43641095":
  Ами просто вече няма какво друго да се направи по въпроса, освен да се успокоява населението. Заразата е сред нас, системата е неподготвена. Ей сега четох, че за лечение от коронавирус са предвидени по-малко пари по клинична пътека, отколкото за пневмония, лекарите по места нямали писмени инструкции за действие от РЗИ-тата, тестовете са кът от самото начало и затова тия двата случая дори не е трябвало да бъдат тествани, тъй че са случайно хванати... типично по нашенски пълен хаос и бардак.

 67. 67 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#62] от "БМЗ":

  Това беше малоумно, наистина! Първо не разбрахте ли че за възрастни хора е смъртоносен този вирус, дори и ние младите да се разболеем и оздравеем съществува риск да заразим някой близък, който да няма този късмет. Второ да пожелаваш болест на някого, който и да било е ... Най - малкото лошо възпитание.

 68. 68 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1391 Весело

  Айде честито на паникьорите! lol

  Апокалипсисът апокалиптичен
 69. 69 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2119 Весело

  "Господ", за разлика от "партията", се пише с главна буква.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 70. 70 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#57] от "hnf43641095":

  Трибуна се дава на всеки, който иска да се изкаже:

  1. Водещ лекар от Харвард казва, че коронавирусът НЕ е толкова смъртоносен, каквито са страховете, защото само малък брой от пътуващите в круизния кораб са загинали и само 0,001% от средно 25-те хиляди смъртни случаи на ден в Китай са от вируса
  http://dailym.ai/2TPJ3tU

  2. Бpитанcки топ вирусолог: Не cъм виждал нищо по-страшно от КОВИД-19 (Oбзоp)
  http://bit.ly/3cF0u9b

  Резултатът е хаос, паника, наплашени хора или хора, които вече изобщо не вярват на никого и най-малко на медиите, и карат ден за ден.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 71. 71 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Браво на Мангъров - така се прави. Можеше даже да каже, че всъщност covid-19 няма, това е обикновен грип и всички микробиолози по света са се заблудили, като дават 180 пъти повече заразност и 50 пъти повече смъртност статистически на covid-19 спрямо грип.
  Ама нашичкия по-добре знае или просто се опитва по тъп начин да успокоява населението.

 72. 72 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Неутрално

  Сега, испанските тестове обратно на производителя, и да връща кинтите.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 73. 73 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  На живо съм!

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 74. 74 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 413 Неутрално

  4-ма човека с положителна до момента...

 75. 75 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Любопитно

  До коментар [#73] от "дерибеев":

  Къде бе, Дерибейка, да не си в някое инфекциозно?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 76. 76 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  Бърза реакция в проследяване на контакти на заразените, вече са 4 заразени, полицията трябва да се включи по-активно в проследяването на контактите. Изолиране на заразените е единствената ефективна мярка за ограничаване на заразата.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 77. 77 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Помните ли, че в началото ни обясняваха как смъртността била ниска и под 2%? Вчера от СЗО обявиха цифрата 3.4 % и обясняваха как цифрата била надценена и това било моментна снимка.
  Е, аз смятам, че тази цифра е моментна лъжа, както и предишните 2%. Просто е. Смъртността при болести се измерва със съотношението между починали и излекувани! Имаме грубо 100 000 заразени, 60 000 излекувани и 3000 починали.
  Моментната смъртност е 3000/60 000=5%, а не 3000/100 000=3%! Защото за 37 000 още не се знае дали ще бъдат излекувани или ще умрат!
  По същия начин, ако днес се разболеят още 100 000, смъртността няма да падне от 3% на 1.5%, просто ще се чака изхода за още 100 000, за да бъдат включени в уравнението.

 78. 78 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Весело

  До коментар [#75] от "hamiltonf":

  По лошо, на живо в предстоящите заглавия съм

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Като гледам какви са първите открити слуаи с корона вирус (хора които не са се върнали от чужбина) усещам, че скоро ще изпреварим всички в Европа по брой заразени.

 82. 82 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 539 Разстроено

  Надявам се, на тия, дето им е все още смешно, да им все тъй смешно и след 2-3 месеца. Не го вярвам, но искрено го желая на всички нас.

 83. 83 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 849 Разстроено

  Заразена медицинска сестра!?
  Ей ся си *ба майката...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 84. 84 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 646 Неутрално

  ПАНИКА!!! Дойде краят на света, всички да си стоят вкъщи.

 85. 85 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  Май положението ще е като италия

 86. 86 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Като го слушам този човечец с униформата чувам само " -not great, not terrible"

 87. 87 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  До коментар [#49] от "yavooor":

  За 1 милиард жертви, ще трябва нещо по сериозно. Испанският грип през 1918 година взима 50 милиона жертви и 450 милиона заразени оцеляват, тоест 10% смъртност. Короната не е грип, но по всичко изглежда, ще е с около 5% смъртност, тоест жертвите няма да са милиард дори при 100 % заразяване... Освен ако не мутира де, в нещо по-гадно...

 88. 88 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 220 Весело

  До коментар [#19] от "дерибеев":

  "допусна ли Борисов коронавируса в България"
  ---------------------------------
  Тече някаква пресконференция в момента.
  И някоя от мисирките наистина пита какво бил правел премиера........
  :) :) :) :) :) :)

 89. 89 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  Както казах и преди, още през ануари трябваше да затворят границите с Китай от Вън и нещата щяха да се оправят бързо. Сега вече няма как вирусът да бъде спрян! :-( Беше въпрос на време да се появи и в България.

 90. 90 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  08/03/20 10:13:00 Четири са положителните проби за коронавирус в Плевен и Габрово"
  Я,размърдаха се фатмашките фелдшери. Май пак ще изпълнят насрещният план предсрочно и за пустият му Ковид-19?

 91. 91 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Изследвани са общо 24 проби от контактни лица в Плевен и 46 - в Габрово.

  Алооо, 100 пъти казахте, че няма никакъв смисъл да се изследват хора без симптоми, защото дават фалшив отрицателен резултат. Дръжте ги първо две седмици карантина, пък после ни обяснявайте колко имат отрицателни проби.

  Така с 4 души започна и в Италия. След 2-3 седмици тук ще е голяма истерия.

 92. 92 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#85] от "Doge":

  И що трябва да е като в Италия, а не като в Хърватия или Словения примерно? Аз пък смятам, че ще е като във всяка друга европейска държава. Ще си се повишават плавно ден след ден. Взрив, като в Италия трудно ще се случи.

 93. 93 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Тези тестове почват да ме съмняват. Според единият болен според другият не е, веднъж двама позитивни после стават четири. Май че си е типичният български хаос.

  Накратко, спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Нищо, свикнали сме.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 94. 94 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#82] от "wiligri":

  Бягай за памперси и тоалетна хартия!

  Никой не казва, че е смешно, но да се раздухва паника, все едно се е върнала бубонната чума, е също толкова лошо и безотговорно. Вируса има 3% смъртност, а не 30%.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 95. 95 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Мога да се обзаложа че 75 -годишната жена се е запазила, разнасяйки рецептурна книжка по лични лекари и аптеки. За възрастните хора най-важната мярка е ДА СПРАТ ЗА ХОДЯТ ПО ЛЕКАРИ

 96. 96 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1818 Неутрално

  Няма проблем - Гешев ще арестува вируса.

 97. 97 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Бърза реакция в проследяване на контакти на заразените, вече са 4 заразени, полицията трябва да се включи по-активно в проследяването на контактите. Изолиране на заразените е единствената ефективна мярка за ограничаване на заразата.
  —цитат от коментар 76 на Корки


  Да, ама това се прави с пациент 0. Тези са 1, 2 или по-голямо ниво, т.е. те са листата на дървото, като тях има още много и няма никакъв смисъл да се изолират техните контактни, защото има още по 100 такива, просто още не са изпокапали.

 98. 98 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  До коментар [#7] от "hamiltonf":

  Споко бре, вас герберастите не ви лови - не се пренася към зеленчуци.

 99. 99 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  А с нашия трудно мислещ президент какво ще правим?!?!
  —цитат от коментар 79 на NIKE


  Аз вече предложих, пращаме го в Иран за повишаване на квалификацията. Казват там висшите политици имали голям личен опит по този въпрос. Пък може и... да имаме късмет :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 100. 100 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#83] от "CINZANO - оправете си сайта!":

  Има много повече по мизерните гастарбайтерски градчета в северна България. Връщат се периодично за по няколко седмици когато няма работа, а нивото на медицинската помощ и диагностиката по тези места е "kleta majka balgariq".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK