На живо

Коронавирусът в България: Бързи тестове ще отсяват рисковите пациенти (хронология)Няма нови регистрирани случаи на коронавируса COVID-19 в България. Четиримата заразени - двама мъже в Плевен и две жени в Габрово, са в добро общо състояние. Отрицателни са всички изследвани за коронавирус проби днес.


Болниците ще започнат да прилагат бързи тестове за диагностика на вируса, но позитивни резултати ще се оповестяват само след доказване в референтните лаборатории.


Старчески дом в Габрово е под наблюдение заради съмнения за коронавирус. Все още не е открит "нулевият пациент", от който е тръгнала заразата.
От вчера болниците в Плевен и Габрово са поставени под карантина и приемат само спешни случаи. Това доведе до напрежение сутринта в Плевен, след връщането на пациенти, пристигнали за хемодиализа, химиотерапия и консултации с трудово-експертната лекарска комисия (ТЕЛК). Малко по-късно беше въведен ред, при който неотложните терапии да бъдат продължение, а ТЕЛК отложи консултациите за след карантината.


Властите обявиха, че започва внос на защитни маски от Турция, за да се преодолее недостигът на предпазни средства по аптеките. Бяха показани и първите мостри на защитни облеклата, които частни фирми ще шият извънредно, за да осигурят безопасността на лекарите при увеличаване на заболелите. Властите обаче се застраховаха, че производството ще се забави с месеци.


"Дневник" следи в реално време развитието на ситуацията около коронавируса.

Отрицателни са всички проби днес

Изследвани проби за COVID-19 за днес, 9 март: По 27 проби за COVID-19 са направени във ВМА и в лабораторията в Стара Загора. Общо 20 проби от Добрич, Русе, Шумен, Разград и от Варна са изследвани в лабораторията във Варна. Резултатите от всички са отрицателни.

Съмнения за коронавирус в Севлиево

Пациентка с оплаквания, отговарящи на симптомите на коронавирус е била приета днес следобед в инфекциозното отделение на болницата в Севлиево За това съобщи тази вечер директорът на Районната здравна инспекция в Габрово Николай Пенчоков. Тя е пътувла в чужбина, но е пристигнала в Българя от Тайланд, където до този момент няма обявен случай на заразен с COVID-19. Въпреки това заради характера на оплакването й, взетата днес проба ще бъде транспортирана за анализ в Националния център по заразни и паразитни болести в София, каза още Пенчоков. Повече за обстановката в Габрово - тук.

В Плевен няма паника

В Плевен има притеснения, но животът тече на нормални обороти. На входа на болницата, която е под карантина, след сутрешното струпване на хора, ситуацията се успокои. Има охрана и медицинска сестра, която разпределя случаите и инструктира хората какво да направят. По думите на сестрата контролът е строг, защото ситуацията го изисква. В района на сградата има и две полицейски коли. Повече за събитията и настроенията в понеделник в Плевен - тук.


Какво препоръчва пулмологът Александър Симидчиев, началник отделението по неинвазивна диагностика в Медицинския институт на МВР вижте тук

Симптомите на коронавируса и грип Б са сходни

Симптомите на COVID-19 и на ширещия се в момента в България грип Б са сходни, обясниха пред "Дневник" лекари. Те посочиха като най-чести признаци на двете заболявания температура, умора и суха кашлица, а в някои случаи - болки в гърлото и по тялото, запушване на носа и диария.


Важно е да се знае, че лекарствата може да облекчават симптомите, но не и да лекуват, обясни Атанас Мангъров, директор на детското отделение в Инфекциозна болница, и допълни, че противогрипните препарати не помагат срещу коронавирус. Какво трябва да прави човек, ако се разболее - тук.


Въпроси и отговори за коронавируса от здравното министерство - тук
Съветите на УНИЦЕФ за родители, деца и бременни жени - тук
Картата с останалите държави по света с болни - тук.
Новини и съвети от Външно министерство при пътуване в страни с коронавирус - тук


Още за смешките около коронавируса в социалните мрежи - тук.

Личните лекари трябва сами да се снабдяват със защитни средства. В трудната ситуация на недостиг на маски и дезинфектанти по аптеките, държавата обяви, че има резерв от маски, защитни облекла и очила. Шефът на националния щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски коментира, че се обмисля възможност общопрактикуващите лекари да бъдат подпомогнати в осигуряването на предпазни средства.

Колко и каква храна ни е нужна за евентуална карантина


В последните дни и в българските хипермаркети се забелязват препълнени с трайни стоки колички и опразнени щандове с определени продукти. Паниката води до неразумно потребителско поведение и излишно презапасяване с ненужни количества продукти. Затова седмичникът "Капитал" публикува примерни списъци, които институциите в Германия и Австрия разпространиха със съвети какви стоки и в какви количества са необходими при евентуална карантина. Вижте статията тук.

Коронавирусът в България: Бързи тестове ще отсяват рисковите пациенти (хронология)

© Reuters

Депутатите спряха командировките

Като част от мерките за ограничаване на евентуална зараза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отмени планираните командировки на депутатите и парламентарните служители. Налагат се ограничителни мерки за влизане в двете сгради на парламента - на пл. "Народно събрание" и в бившия Партиен дом, където заседават постоянните комисии.


За неопределено време спират и посещенията - групови и индивидуални, в сградата на парламента.

И борсата реагира със спад

Въпреки скромния си оборот през последните години, и Българската фондова борса не направи изключение от световната тенденция на срив заради заплахата от коронавируса.


Основният й индекс Sofix загуби 10% от стойността си към 15 ч. Причината, освен страха от COVID-19, е и затварянето на репо сделки. Последното става автоматично при достигане на определена цена, което още повече натиска пазара, отбелязва "Капитал".


Как се отрази паниката от коронавируса на световните борси - тук.

Няма нови случаи на COVID-19

Няма доказани нови случаи на COVID-19, гласят най-новите данни на националния щаб за борба със заразата.


Шефът на щаба Венцислав Мутафчийски уточни, че се чакат все още резултатите от множество проби в двете гнезда на болестта в България - 84 в Плевен и 47 в Габрово.


Започват да се прилагат и бързи тестове, за да се отсеят рисковите пациенти, но за да се удостовери положителна проба, резултатите трябва да са потвърдени от Националната лаборатория, уточни Мутафчийски.


Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев призова да се ограничат контактите с възрастни хора, като обясни, че младите могат да прекарат заболяването леко или без симптоми, но да го предадат на свои възрастни близки, които са по-рискова група


Броят на болните от коронавирус в света вече е достигнал 111 хил. души, сочат данните на щаба. Външното министерство обърна внимание на пътуващите до Франция българи да бъдат внимателни заради увеличаването на броя болни там:


Областната администрация в Русе публикува инструкции как да бъдат разпознати симптомите на пневмония, предизвикана от коронавируса.


Според протокол за лечение, публикуван на сайта на администрацията, основните проявления включват треска, умора и суха кашлица. Запушване на носа, хрема, болки в гърлото, миалгия и диария са открити в няколко случая. Тежките случаи най-вече са развили диспнея (задух) и/или хипоксемия след една седмица.


Изрично се подчертава, че при тежките и критично болни пациенти треската може да бъде умерена до ниска или дори едва забележима, а някои деца и новородени могат да имат атипични симптоми, проявяващи се като стомашно-чревни симптоми като повръщане и диария, или проявяващи се само като слабост и недостиг на въздух. Пациентите с леки симптоми не развиват пневмония, а само ниска температура и лека умора, се посочва в протокола.

Билетите за спектаклите, които няма да се състоят заради въведената от правителството забрана, ще могат да бъдат презаверени или върнати. Това посочва Министерството на културата в указания към културните институти как да изпълняват ограниченията, въведени вчера със заповед на здравния министър.


Коронавирусът в България: Бързи тестове ще отсяват рисковите пациенти (хронология)

© Спас Спасов


Според документа културните институти трябва да поставят на видими места - на входа, до касите и на електронните си страници, информация за отменените събития и за необходимите предпазни мерки.


В указанията детайлно се описва какво е забранено до второ нареждане:


- откриване на изложби
- представяне на филми и книги,
- провеждане на образователни програми, семинари и конференции,
- провеждане на концерти, чествания и други събития, които предполагат събирането на групи хора в ограничени пространства.
- беседи за групи, както и на всякакви мероприятия с участието на деца и ученици.
- всички културни събития в обществените библиотеки и читалищата, предполагащи събиране на хора.


Отправена е и препоръка за затваряне на читалните зали в библиотеките, а обслужването в заемните служби да се извършва при осигурено достатъчно разстояние между гражданите. В обекти с ограничена площ се редуцира достъпът на посетители, като се спазва безопасно разстояние между посетителите, както и указанията на Министерство на здравеопазването.

Властите: започва внос на защитни маски от Турция

Коронавирусът в България: Бързи тестове ще отсяват рисковите пациенти (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Всеки момент ще бъдат внесени защитни маски от Турция, съобщи зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той уточни, че отделно се водят разговори с още две страни, чиито имена не бяха обявени нарочно, откъдето също да се внесат предпазни средства.


За внос на предпазни средства от Турция се заговори точно преди седмица, когато при посещението си в Анкара заради мигрантската криза премиерът Бойко Борисов благодари на турския президент Реджеп Ердоган, че е откликнал на молбата му да помогне на България с произвеждани там предпазни средства. Вчера, на извънредното правителствено заседание след потвърждаването на първите случаи на коронавирус в България, Борисов нареди на посланика в Турция Надежда Нейнски веднага да подпише договора за внос.


Икономическият министър Емил Караниколов информира след среща с представители на бизнес, че частни фирми, чиито имена засега се пазят в тайна, са представили на управляващите две мостри на защитни костюми за лекари за многократна употреба. Предстои те да бъдат изпитани дали отговарят на изискванията за защита от вируси.
Подробности за резултатите от срещата - тук.

По света: В Италия под карантина е 1/4 от населението

Италия съобщи за рязко увеличение на смъртните случаи от коронавируса с над 50 % за едно денонощие и нареди безпрецедентно за мирновременен период изолиране на най-богатия си северен регион. Тази мярка ограничи движението на една четвърт от населението на страната.


Бързото разпространяване на COVID-19 повлече надолу и цените на акции и дългови облигации.


Най-важното за коронавируса по света на едно място можете да прочетете тук.

OLX сваля обявите за медицински маски

Компанията за онлайн обяви OLX.bg обяви, че забранява публикуването на нови обяви за медицински маски, а
съществуващите ще бъдат премахнати от платформата.
В съобщение до медиите се посочва, че решението е взето след публикации за космическите цени, до които стигнаха тези изделия заради вълната от грип Б и опасенията от COVID-19. "За да се избегне спекулата с цени и за да се гарантира здравето на хората и обществения интерес, продажбата на такива маски следва да се
осъществява само в предназначените за това обекти", посочват от OLX и призовават всички платформи за онлайн търговия в България да предприемат същите мерки. Уточняват, че досега са свалили около 400 обяви от платформата си.


Коронавирусът в България: Бързи тестове ще отсяват рисковите пациенти (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Болницата в Свищов също обяви карантина

Кметът на Свищов Генчо Генчев разпореди общинската болница в града да премине под карантинен режим на работа. Градът се намира на близо 80 км североизточно от Плевен, където бяха регистрирани два от случаите на коронавирус в България, но досега там няма няма обявени болни.


Заради обявената карантина се ограничава достъпът на външни лица до сградите на лечебното заведение, преустановяват се детските и женските консултации, приемът на пациенти и свижданията. Осигурена е и 24-часова охрана и пропускателен режим, съобщи кметът.

Специална организация за получаването на пенсиите

Социалният министър Деница Сачева обяви на брифинг в Министерския съвет, че държавата ще създаде организация, за да няма струпване на пенсионери пред пощите, тъй като от днес започна изплащането на пенсиите.


Не е изключен вариантът парите да бъдат носени на възрастните хора по домовете.


"Има организация. В областите, където са обявени извънредни мерки – Плевен и Гарово, ще има съдействие от страна на полицията, за да няма струпване на хора, да стоят на разстояние един от друг и да не се струпват в определени часове", каза Сачева.

Премиерът призова да не се удължава грипната ваканция

Училищата да започнат учебни занятия след края на грипната ваканция в сряда (11 март), а детски градини да не се затварят заради новия коронавирус. Върху това призова да помислят експертите в кризисния щаб премиерът Бойко Борисов.


Той направи предложението си след видеоконференция, в която участваха лидерите на Израел, Хърватия, Италия, Унгария, Гърция и Австрия. Разговорът беше излъчван на живо във фейсбук профила на Борисов.


Борисов посочи, че затварянето на училищата вече се отразява на стопанския живот, като спъва работата на малкия и средния бизнес. Преди да направи предложението си, премиерът попита лидера на Израел Бенямин Натаняху дали при тях има затворени учебни заведения и детски градини. Беше му отговорено, че такива ограничения няма, защото новият вирус не е опасен за децата.

Дезинфекция в градския транспорт

Коронавирусът в България: Бързи тестове ще отсяват рисковите пациенти (хронология)

© Георги Кожухаров


В София започна дезинфектиране на колите на градския транспорт. Видеорепортаж от акцията можете да видите тук. От днес започва дезинфекция и на влаковете на метрото.

Оперативният щаб за борба с разпространението на коронавируса в Ловеч реши да не удължава насрочената до 11 март грипна ваканция, която е в сила от миналата седмица заради вълната заболели от грип Б.


Служители в детските градини и училища ще проверяват на входа за болни деца и всички със симптоми няма да бъдат допускани. Освен това ще бъде извършвана допълнителна дезинфекция на помещенията. Подобни мерки са взети и в детските ясли.

Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" временно прекратява учебните занятия и всички масови мероприятия. Със заповед на ректора Румен Младенов до 15 март включително няма да се провеждат никакви занятия, а те ще бъдат проведени съобразно промяна в учебното разписание на всеки факултет и филиал. Във всички сгради на университета ще се организира регулярно дезинфекциране.


Вчера Софийският университет "Св. Климент Охридски" също обяви, че затваря врати до 15 март.

Коронавирусът в България: Бързи тестове ще отсяват рисковите пациенти (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Пациентката на 75 г., която бе една от първите четири случая на диагностицирани с коронавирус в България, е постъпила в габровската болница още на 3 март и е била настанена в отделението за вътрешни болести със симптоми на пневмония, каза за "Дневник" директорът на болницата д-р Минко Михов.


За коронавирусна инфекция обаче тя е била тествана едва три дни по-късно- на 6 март, в изпълнение на инструкция, издадена от Министерството на здравеопазването. Тогава на случаен принцип в габровската болница са били взети проби от четирима пациенти. От тях положителна се е оказала само тази на възрастната жена. Подробности - тук.

Болните в Габрово не са свързани

Двете жени с коронавирус в Габрово не са свързани помежду си, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски на брифинга на Националния оперативен щаб. Досега се смяташе, че втората жена е медицинска сестра, която е била в контакт със 75-годишната пациентка. Най-важното от първия ден, в който бяха потвърдени случаи на COVID-19 в България - тук


Вижте какво обясни тази сутрин Венцислав Мутафчийски във видеото:


Министърът на културата Боил Банов прогнозира, че ограниченията за провеждане на културни и спортни събития ще отпаднат в рамките на седмица. Вчера кабинетът забрани масовите прояви, за да се избегне опасността от предаване на COVID-19 при събиране на много хора на едно място.


"Надявам се забраната да бъде само за няколко дни. Много е важно сега артистите да бъдат духовни водачи. Няма да се случи нищо страшно от финансова гледна точка за театрите. Все пак говорим за период от една седмица, надявам се", заяви Банов в интервю за Би Ти Ви. Още по темата - тук. Видео от изявлението на Банов - тук.

Производството на нови маски ще отнеме месеци

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви пред БНТ, че производството на допълнителни маски за лице и защитни облекла може да отнеме месеци.


Вчера - веднага след като вчера се разбра за първите случаи на коронавирус в страната, премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на текстилната индустрия, които се ангажираха да произведат материал за ушиване на маски и защитни облекла, като разходите ще бъдат поети от здравното министерство. Вчера правителството обяви и забрана за износ на защитни средства.

Старчески дом в Габрово е поставен под наблюдение заради съмнения за болестта, съобщиха от националния щаб. Причината - жена от дома е била пациентка в болницата в Габрово, а след това тя се е прибрала.


Властите обявиха, че се прави денонощна дезинфекция на всички отделения в габровската болница. Това се отнася и за плевенската болница, където също бяха установени случаи на COVID-19.


Подробности по темата - тук.

Пациенти се струпаха пред болницата в Плевен

Пред диагностично-консултативния център в плевенската болница

© Юлия Лазарова

Пред диагностично-консултативния център в плевенската болница


Пациенти са се струпали пред входа на диагностично-консултативния център на университетската болница "д-р Георги Странски", съобщава Би Ти Ви. Въпреки че пациентите с коронавирус в града са в основния корпус на болницата, поликлиниката към нея също приема само спешни пациенти.


Трудово-експертната лекарска комисия (ТЕЛК) спря работа


Най-голямо недоволство предизвика липсата на информация за това, че е спряла работата на местната трудово-експертна лекарска комисия. Пациентите протестираха, че не са били уведомени предварително и част от тях са пътували напразно от други населени места.


По информация на БНТ специалисти посрещат всички пациенти на входа и разбират кой за какво е дошъл. Тези, които не са по спешност, се връщат у дома. Подробности - тук.


Как реагира здравният министър - тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Дано оздравеят

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 2. 2 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 193 Неутрално

  Само като си спомня за простотиите на Радев на Шипка се вбесявам. Този човек рискува здравето на толкова хора! Габрово се оказа огнище на коронавируса

 3. 3 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До колкото знам, във Франция всички институции от подобен тип са тотално затворени и то от доста време, още преди изобщо числото на болните да набъбне до днешните стойности.

 4. 4 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Това (възрастните) са реално застрашените хора, всичко друго е излишна паника..

 5. 5 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ненужна паника, журналистите ликуват

 6. 6 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Тези им трябваше 48 часа да установят че двете жени в Габрово всъщност не били свързани.

  Няма такава държава

 7. 7 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 573 Неутрално

  "Двете жени с коронавирус в Габрово не са свързани помежду си"

  Не са пътували и не са свързани. При модел на експоненциално разпространяващ се вирус, в логическата задача се пита колко народ има преди тях, концентриран географски в определени точки.

 8. 8 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Аре, журналята, чакаме 1-во интервю с болен от корона-вируса у нас! Не се помайвате, аре не остана!

 9. 9 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 803 Любопитно

  Защо ли ми се струва, че след ден-два нещата ще излязат извън правителственият Пи-Ар и ще има истерия, ако продължава така. Такива мерки се взимат, но не се оповестяват публично, докато не се разбере състоянието на хората в дома. До това е най-застрашеният контигент от хората, но не трябва ли за всяка една стъпка да се вдига медиен джумбуш?

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 536 Неутрално
 12. 12 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  Видях се с едни познати от Габрово, там случаят е май с хора върнали се от Италия и така е тръгнало. Не знам къде го търсят нулевият пациент, но в Габрово се знаело кои са евентуалните нулеви пациенти. Странното е, че въобще не се и замислих за вируса общувайки с познатите си. Трудно е да спреш социалните си контакти заради този вирус. Дано в България да няма голям проблем, защото до 3 месеца трябва да стигнем в пика, а едва сега започваме.

  Анатема на комунизма!
 13. 13 Профил на T
  T
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Само като си спомня за простотиите на Радев на Шипка се вбесявам. Този човек рискува здравето на толкова хора! Габрово се оказа огнище на коронавируса
  —цитат от коментар 2 на Julian Dob


  Дано не го разнесоха на север и на юг от Балкана и да пламне цялата държава. Лошото е, че се разпрсотранява по-добре на студено, а горе е ясно, че е имало ръкостискания, прегръдки, целувки, покашляния, подсмърчания...

 14. 14 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 842 Любопитно

  Един простичък въпрос: общо колко са починалите в италианските области под карантина за февруари-март миналата година (без злополуки, ПТП и самоубийства), колко са тази година? Без проценти, процентни пунктове и други баламосваници. Само числата.

 15. 15 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#6] от "abdulhazred":

  В такава държава при всяка абнормална ситуация човек трябва да е напълно независим от каквито и да е институции и от търговската мрежа. Консерви за 6 месеца напред, колата по всяко време заредена догоре, значително количество хартиени пари в брой за да се купуват неща от първа необходимост при възникнали черни пазари. Само ако тръгне броят на жертвите да стане днес например 5, утре 25, ще настане такава паника че магазини ще се опразнят, опашки по бензиностанции, бой пред болници и т.н.

  На по-младото поколение забравило 90-те тези неща изглеждат като от холивудски филм, но всъщност е много крехък социалния мир заради ниския ресурс на всички системи, гарантиращи националната сигурност.

 16. 16 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Бай Ганьо се бори с коронавируса!
  Почвайте да проверявате за антитела на вируса! Ама няма кой. С 3-ма доктори коронавирус не се бори. От януари до сега трябваше да са взели посевки от всичко де що е измряло в инфекциозните отделения.
  Ситуацията е същата, като с умрелите от сърдечни проблеми - 2/3 са умрели от алкохолизъм, но статистиката друго казва.

 17. 17 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  Трябваше да се забрани да идват в България хора от заразени страни, но то почти цяла Европа вече е заразена.

  Анатема на комунизма!
 18. 18 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Дневник , шега ли си правите с тази снимка на празен старчески дом и особено с добавеното (на живо ) - какво става бе хора ?

 19. 19 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 603 Весело

  Само като си спомня за простотиите на Радев на Шипка се вбесявам. Този човек рискува здравето на толкова хора! Габрово се оказа огнище на коронавируса
  —цитат от коментар 2 на Julian Dob


  Брей, как забравяме, че заедно с льотчика там се кипреше и Цвета Виетнамката...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 20. 20 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Е то като не правиш тестове няма как да откриеш нови случаи.

 21. 21
  Софи
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Проверките са били "на случаен принцип" !

 24. 24 Профил на Софи
  Софи
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Баце и от овладяване на вирусни епидемии ли започна да разбира?

  Вместо той да слуша експертите, той ги призовавал да не удължава ваканцията...

 25. 25 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  До коментар [#14] от "Приказки от шипковия храст":

  един прсостичък въпрос, пострадалите от катастрова заразни ли са?

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 26. 26 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Тъй рече Главният вирусолог на Републиката..

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Коронавирусът е политическа акция и цели саботаж на стабилността!!!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на thedon2
  thedon2
  Рейтинг: 8 Неутрално
 31. 31 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 845 Неутрално

  "Борисов посочи, че затварянето на училищата вече се отразява на стопанския живот, като спъва работата на малкия и средния бизнес. "

  Ама разбира се, нека мислим за дюнерджийниците и кафенетата, децата кучетата ги яли.

 32. 32 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Не разбрах какво означава тестове на случаен принцип. Голям късмет е било, че сред всички пациенти в болницата случайно са тествали баш възрастна жена със симптоми на вируса.

 33. 33 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 560 Любопитно

  До коментар [#24] от "Софи":

  Да, невероятна идея. И тя е базирана на практиката в Израел, защото Нетаняху бил казал, че вирусът не е опасен за децата?!? А че децата могат да са преносители и да заразят възрастен?!?А спецификата на климата в Израел?!? А ....

 34. 34 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2715 Неутрално

  ...... Точно......... Неадекватно поведение 100%......децата са еднакво вероятно да се заразят, но не проявяват сериозни симптоми и усложнения.......тва е много хубаво.....но, как разсъждават у другите страни и какво казват от Хопкинс института... ========
  "закриването на училищните звена, е необходимо и допринася поне за забавянето на предаването......
  ..  Трябва да се подчертае, че не са наблюдавани смъртни случаи при деца под 9 години..." Ама явно Бойчо, иска да разтовари пенсионната система......... От пенсионери и телкцари......... Тва е явно целта!!!!

 35. 35 Профил на silvermalt
  silvermalt
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#4] от "sv3tli0":

  Т.е. вие сте ОК, ако се заразите, изкарате го леко, но заразите 5-6 стари хора, от които 3-4 умрат? Екстраполираме този казус върху цялото народонаселение - е, не ви ли става страшно (не от вируса - от това, че има такива хора и май са мнозинство)?

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Току-що прочетох за по двама съмнителни за коронавирус в Сливен и в Бяла Слатина, така че ще очакваме включване от Щаба довечера.

 39. 39 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2715 Неутрално

  Значи гледам ги тея на Бойчо... "изтърсаците" въртят сучат и все го докарват, до геноцид на възрастните и телкцарите..........

 40. 40 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2715 Неутрално

  ...... Вземим да се бесем по первазите ли ...що? Ниии дъртите?.......явно много пречим, на тея дет си дигат заплатите всяка година у парламента...... 41. 41 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Вирус, който не засяга деца.
  И обхваща предимно възрастни хора и такива с крехко здраве.
  Иначе казано - нетрудоспособни.

  Борисов правилно се допитва до Нетаняху.

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 42. 42 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Има нещо гнило в Италия.
  До 6ти Март според СЗО в Италия коронясани 3800 от тях нови 769. Починали 148, нови 41.
  В същото време в цяла останала Европа коронясани 2000, нови 747, починали 10, нови 5.
  Е, пита се - защо в Италия след прилагането на драконовските мерки по карантини и пр. починалите са с пъти повече от едно и също заболяване, спрямо останалата част на Европа?
  Данните са от СЗО
  https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-reports/20200306-sitrep-46-covid-19.pdf?sfvrsn=96b04adf_2

 43. 43 Профил на Будител
  Будител
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Глупост след глупост наживо , докато пандемията се разгаря.

  Чака ни брутална катастрофа, по време на която правителството ще падне, надявам се веднъж за винаги.

  Lacoccaracha!
 44. 44 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 553 Неутрално

  значително количество хартиени пари в брой за да се купуват неща от първа необходимост при възникнали черни пазари
  —цитат от коментар 15 на irobot


  За предпочитане в евро и долари! 45. 45 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Вирус, който не засяга деца.
  —цитат от коментар 41 на Кypoна вируса


  Децата го карат леко, но го разнасят както всички други.

 46. 46 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Борисов вместо да отваря училища ,спешно трябва да инициира въвеждане на строги мерки за неизпълнение на лекарски предписания за карантна на съмнителни паиенти и такива ,които напират и не изпълняват нищо от нареденото от здравните власти .Вече поне 5 или 6 души дошли от Италия ,нито един не спазва домашната карантина ,карат джипитата да ги контролират по телефона ,при това общо взето неосигурени и хора ,които не са пациенти ,същите нито са на адресите си ,нито спазват каквато и да е карантина даже не пазят близките си ,бума в Италия ще дойде и тук с драстична заболеваемост и не дай боже смъртност ,която никак не нисък процент .

 47. 47 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 618 Неутрално

  "Премиерът призова да не се удължава грипната ваканция"

  А защо изобщо взе малоумното решение за такава ваканция?

 48. 48 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Глупост след глупост наживо , докато пандемията се разгаря. Чака ни брутална катастрофа, по време на която правителството ще падне, надявам се веднъж за винаги.
  —цитат от коментар 43 на Будител


  Глупости на търкалета.

 49. 49 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Спрете с паниката. Това е вестникарски вирус, от грип умират повече

 50. 50 Профил на pqf18307488
  pqf18307488
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Видях се с едни познати от Габрово, там случаят е май с хора върнали се от Италия и така е тръгнало. Не знам къде го търсят нулевият пациент, но в Габрово се знаело кои са евентуалните нулеви пациенти. Странното е, че въобще не се и замислих за вируса общувайки с познатите си. Трудно е да спреш социалните си контакти заради този вирус. Дано в България да няма голям проблем, защото до 3 месеца трябва да стигнем в пика, а едва сега започваме.
  —цитат от коментар 12 на anonim440


  Замислял ли си се, че това, че не си се замислил не означава, че всичко е наред.

 51. 51 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Това (възрастните) са реално застрашените хора, всичко друго е излишна паника..
  —цитат от коментар 4 на sv3tli0


  Не е точно така, да, от летален изход са застрашени предимно възрастните, но вирусът стига до тях със "съдействието" на младите.
  Не бива да се оставят медиите да внасят паника, но и не трябва проблемът да се неглижира.

 52. 52 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  Господ явно не си събира вересиите....
  Барба Ганьос освен всички други “способности” стана и вирусолог....
  Ама така е, когато истинските експерти не си бранят територията и мнението им няма тежест при Главния Пожерникар...
  Така или иначе всяко решение е предпоследно

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 53. 53 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 594 Весело

  Тъпото говори само тъпизми.
  оствака герб

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 54. 54 Профил на Vasil Petkov
  Vasil Petkov
  Рейтинг: 13 Неутрално

  След изказването на главния "експерт по всичко" ББ, вече няма какво да му мислят специалистите. Очаквам ожесточена надпревара от РЗИ за прекратяване на грипната ваканция. Даже е излишно да се води статистика на заболелите. След като "световния лидер" Натаняху му е казал, че в Израел няма ваканция. А някой ще сравни ли мерките в България и Израел относно пристигащи пътници, санкции при неспазване на карантина и т.н. Децата не боледували сериозно, но тук целта е да се ограничи разпространението. Тези деца след училище ще са край бабите и дядовците си. А и спазването на хигиенните изисквания при групи деца е най-трудно осъществимо.

 55. 55 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 448 Неутрално

  На Бойко явно му е трудно да размисли, че децата са перфектния преносител. Не ги засяга, но ги заразява, като всички останали. И докато детето изглежда добре, то всъщност ще си сее зараза насам-натам. Деца не страдат от гадинката. Родителите също не са особено застрашени, но бабите и дядовците? Дотам явно полета на премиерската мисъл не стига. Пуснете ги на училище, после се сърдете на себе си. Те и италианците си мислеха, че всичко е на майтап.

 56. 56 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това (възрастните) са реално застрашените хора, всичко друго е излишна паника..
  —цитат от коментар 4 на sv3tli0


  Зависи от щампа. Ами ако попаднеш на вече мутирал вирус?

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7638 Неутрално

  Това затваряне до 15 март, какво ще промени. Толкова ли бързо ще отшуми всичко?

 58. 58 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Ако аз се заразя, 1вото нещо което ще направя е да отида и да се изкашлям да някой ъгличанин.

 59. 59 Профил на haralanov
  haralanov
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Според най-песимистичните прогнози 70-100 милиона хора ще си отидат от коронвируса... При 7 милиарда население това е около 1%

 60. 60 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Когато пожарникар и философ-джурналист започват да се изказват и по медицински теми става Комично.
  Когато Пожарникар изземва функциите на доктор ще стане Трагично...

  ОСТАВКА

 61. 61 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 717 Весело

  Зависи от щампа. Ами ако попаднеш на вече мутирал вирус?
  —цитат от коментар 56 на irrational exuberance


  За коронавируса не знам, ама щампавирусът ще ни погуби.

 62. 62 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  Има нещо гнило в Италия.До 6ти Март според СЗО в Италия коронясани 3800 от тях нови 769. Починали 148, нови 41.В същото време в цяла останала Европа коронясани 2000, нови 747, починали 10, нови 5.Е, пита се - защо в Италия след прилагането на драконовските мерки по карантини и пр. починалите са с пъти повече от едно и също заболяване, спрямо останалата част на Европа?Данните са от СЗОhttps://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-reports/20200306-sitrep-46-covid-19.pdf?sfvrsn=96b04adf_2
  —цитат от коментар 42 на k_


  Първо: в Италия има много възрастни хора, а те, както вече знаем, умират най-много от коронавируса.
  Второ: Драконовските мерки ги въведоха онзи ден, когато вече бяха изтървали ситуацията. Преди това много-много не им дремеше и не си даваха зор, за да не им избягат туристите. Е, сега вече е късно за драконовски мерки.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 63. 63 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Някой да е чувал за корона вирус в САЩ?

 64. 64 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Значи вчера забраниха всякакви събирания на деца (детски лагери, ски училища, различни мероприятия) за неопределено време (поне до края на април по последни данни), но самите деца ще се върнат на училище на 12 март. Идеята да отменят планираните спортни лагери и училища за децата бе, за да се предпазят децата. Сега същите тези деца трябва да се върнат в класните стаи (и то повреме, когато трябваше да са на бяло училище в планината и което им забраниха), за да обменят бацили с поне около хиляда други ученици, 10-тина учители и поне по 100-200 души в градския транспорт....
  Да им се не види и герберската логика...

 65. 65 Профил на silvermalt
  silvermalt
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Някой да е чувал за корона вирус в САЩ?
  —цитат от коментар 63 на nix1130


  Не само сме чували, ами техният Барба Ганьос поради разликата в мащабите, може да натвори в пъти по-големи поразии. След първите случаи там, директивата, спусната отгоре беше, че няма такова нещо, всичко е излишна паника (сещай се - за да не се сгромолясат Цар Пазар и да не 'земат да не ни преизберат). И сложи за шеф на кризисния щаб вицето Майк Пенс, който не вярва в науката, има си въображаемо приятелче с брада на небето и смята, че еволюцията е измислица на либерастите и преди има-няма 7000 години, когато е създадена Земята, сме живели заедно с динозаврите. Вследствие на това, първите хора, дето пристигнаха заразени на американска земя, отидоха да ги преглеждат екип медици без защитни облекла, без нищо. Доказано е, че точно от тях тръгва една от епидемиите - в щата Вашингтон (САЩ са голяма страна, затова имат множество пациенти "Нула"). Сега и вълкът гладен, и агнето - на курбан, и Дау Джоунс си "&А майката и въобще четвъртит с разширени вени.

 66. 66 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  В Неделя трябваше да ходя на "Фантома от Операта", което го чакам вече 20+ години, и сега ако вземат да го отменят, ще бъде много, ама много неприятно. По Законите на Мърфи, ако нещо започне зле, завършва още по-зле. Явно няма да видя "Фантома"...

  Тая паника около вируса вече започва да става дразнеща. Много лекари по целия смят казаха, че вирусът убива основно възрастни хора - пенсионери. Които обикновено имат слаби имунни системи. Един млад и силен човек трудно ще умре. Просто трябва да спазваме хигиена, да внимаваме къде и какво пипаме и най-вече по-честичто да си мием ръцете. Който яде сила витаминозна храна и има силна имунна система, най-много да го преболедува като обикновен грип. Ако за един грип се вдига подобна пушилка, то представям си какво щеше да бъде, ако ни беше ударила бубонната чума от Средновековието.

  Днес бях в аптеката и един заблудн човечец търсеше хартиени маски от онези, еднодневките. Завалията беше много разочарован, че никъде нямаше. Слушах го и си мислех колко простотие има по тоя свят. Той явно ди мисли, че дна такава маска ще го предпази от вируса и ще може да си а ползма тая маска еднодневка като бурканите на село - години наред. Маскат нито ще го предпази, нито може да се използва след първата си и единствена употреба, защото вече теоретично би била инфектирана, ако е била сред болни. На, както е казал онзи на кладата, 'О, Санта Симплицитас...'

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 67. 67 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2958 Любопитно

  Интересно дали са проверени италианците в България - в Габрово имало италиански фирми, в Плевен - италиански студенти и т.н. МВР би трябвало да им има данните.
  Италия е голям инвеститор в страната и със сигурност има няколко хиляди техни жители, постоянно пребиваващи у нас.
  Имам чувството, че всичко правим след дъжд качулка, а пък за предварителна подготовка, планове при подобни ситуации и т.н. да не говорим.
  Само паника.

 68. 68 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Някой да е чувал за корона вирус в САЩ?
  —цитат от коментар 63 на nix1130


  То няма нужда да чуваш, а да четеш - да, и там има заразени, а също и смъртни случаи.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 69. 69 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#66] от "Lou":
  Ще го гледаш, не бой се, само се пази да си жив и здрав!
  От Музикалния театър пуснаха прес съобщение, в което се казва, че ще се играе по-натам, когато опасността премине или поне се променят мерките за безопасност, даже няма да развалят метална конструкция, която е част от декора.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 70. 70 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Коронавирусът в България: Билетите за културни събития ще се връщат или презаверяват (на живо)

  Дюшеш за Простия и за цялото правителство . Укрепи разбрицаните основи на държавата и просто послужи за опорка на люлеещото се правителство . От Тук насетне се очаква само едно - суперактивизация на Простия и простите около него да се извлекат максимум от дивидентите за мними активвни мероприятия по "овладяване" и ПРИНОС в овладяването на световната криза . Да му мислят телевизионните студиа и мисирките - не дай си Б оже да пропуснат изявление на Светиня Му
  Бог да прости КЪщата в Барцелона и всички властови поразии до сега . Перничани рано или късно , след години , отново ще замиришат на къпано . Да са живи и здрави да дочакат .

 71. 71 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Че не трябва да има паникьори дето да изкупват магазините е ясно - плюя на тези хора. Само утежняват ситуацията и лишават хората, които наистина имат нужда. Също плюя и на лежерните типове, които само иронизираха първите и се подиграваха на вируса при положение, че се изискваше сериозно отношение по проблема. И първите и вторите са еднако лоши.

 72. 72 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Днес се навършват 790 години от битката при Клокотница. Българската войска начело с Иван Асен II при съотношение 1:4 побеждават армията на Епирския владетел Теодор Комнин, а той е пленен.
  Нищо не споменахте за това, драги журналисти.


 73. 73 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Все още не е открит "нулевият пациент", от който е тръгнала заразата.
  И откъде се пръкна тази страхотно "подходяща " номеряция " Заетите с класиката за всяване на паника започна да обогатява нещастния български език с бисери от рода на ВАКАНЦУВАНЕ . Тогава цялото народно Събрание бе качено на магару , под път и над път се коментираше умсвения капацитет на народните представители . Които по презумпция се прехвърляха на изпростяването на нацията .Сега се пръкна новата КАРАНТИРАНЕ понякога и КАРАНТИНИРАНЕ , Което напомня много за карантия . И приведено към темата , води до състоянието на здравеопазването . Същото е и оценъчното бисерче НУЛЕВ ПАЦИЕНТ . Може би този ОТ КОГОТО Е ЗА ПОЧНАЛА ИНФЕКЦИЯТА и който се пънат да намерят нашите експерти от Щаба . Навярно ще трябва да се командироват и в Китай . А може би ще трябват и зооексперти , нали може Нулевия да е змия или костенурка . Знае ли човек .

 74. 74 Профил на silvermalt
  silvermalt
  Рейтинг: 413 Неутрално

  За който питаше за Щатите:

  Rick Cotton, the executive director of the Port Authority of New York and New Jersey, which operates the region’s major airports, bridges, tunnels and bus terminals, has tested positive for the coronavirus.

  Прочетете внимателно какво точно е работел този човек, опитайте се да осмислите пътникопотока, за който отговаря, с колко хора контактува и т.н., и т.н. Освен това трябва да си зададем въпроса защо такъв висш чиновник не е могъл да бъде опазен.

 75. 75 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Премиерът призова да не се удължава грипната ваканция
  Преди да направи предложението си, премиерът попита лидера на Израел Бенямин Натаняху дали при тях има затворени учебни заведения и детски градини. Беше му отговорено, че такива ограничения няма, защото новият вирус не е опасен за децата.

  Може да е Прост , но поне бързо се ориентира , когато трябва да плагиатства . В смисъл да присвоява чужди мисли и идеи . Което си му е коронен номер .

 76. 76 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Властите: започва внос на защитни маски от Турция

  Още един реверанс към Ердогана , още една прилична причина да се покаже добросъседско отношение , граничещо с коленопреклонение , към яркото изразено незачитане на Простия като държавен ръководител . Вечеря с "колегата Ердоган" - непознаване на етикета или неовладяван вече мерак за президентския стол . Вечеря на измекярче по покана на чорбаджията .

 77. 77 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Болните в Габрово не са свързани

  Опааа , търсят се вече двама НУЛЕВИ . По Габровската линия . И сигурно още двама по Плевенската . Общо взето - всички нулеви .

 78. 78 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#66] от "Lou":

  Много лекари по целия смят казаха, че вирусът убива основно възрастни хора - пенсионери. Които обикновено имат слаби имунни системи. Един млад и силен човек трудно ще умре.
  —цитат от коментар 66 на Lou


  Може ли малко помощ в тълкуването на този полет на мисълта ви? Старите хора са много малко или са ненужни на обществото? Или просто могат да се отпишат, един вид да се провизират?

 79. 79 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#2] от "Julian Dob":Само като си спомня за простотиите на Радев на Шипка се вбесявам. Този човек рискува здравето на толкова хора! Габрово се оказа огнище на коронавируса

  А Аз като чета простотиите ти , с извинение , се сещам за все още неопроверганите слухове , шетащи из самата Америка , че Кулите са капичнати от самите американци , за да обявят впоследствие необходимите грешници за кръвни врагове на Америка и покрай тях да подпалят света на малки огнища .

 80. 80 Профил на prx15601314
  prx15601314
  Рейтинг: 263 Неутрално

  В петък имаше събитие към 500 души в зала в Габрово. Въпреки грипа не беше отменено. Но хората ги боли дедовия. Алкохола е изкупен , надяват се да затворят фабриките и давай пии. Носи се слух че няма коронавирус. Всичко било заради предоставени европари за справяне с болестта на засегнатите държави. Ай наздраве от Габрово

 81. 81 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#72] от "Светозар Христов":Нищо не споменахте за това, драги журналисти.

  В подобни новини няма хляб , камо ли и катък . Журналята отдавна се хранят със специалитетите на Заведението . Няма балами да си ритат канчето Спомни си крилатата фраза на Хубавото Наде- Нахранете журналистите и изборите ще бъдат ваши .


 82. 82 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#71] от "Aldi Mitov":И първите и вторите са еднако лоши.

  Но най- гадни ще бъдат тези , които след отминаването на тази галиматия , която по същество е една всяка година , само причинителите са от различен вид , ще започнат да се оправдават за некадърността си да се справят с икономиката точно с тази уж криза .

 83. 83 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#68] от "frisky":То няма нужда да чуваш, а да четеш - да, и там има заразени, а също и смъртни случаи.

  Както и от всеки обикновен грип .

 84. 84 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#42] от "k_":

  Щот в Италия и особено на север в Ломбардия населението е доста възрастно. Има много богати и не само италиянци пенсионери, които живеят в тази част на страната. В тази възрастова група смъртността е около една трета, и оттам за Италия статистиката е по-висок процент смъртност. В държави като Египет, Сирия, Афганистан, Бангладеш и т.н. със средна възраст 27 г. на населението си, въпреки безкрайната мизерия и липса на хигиена, този вирус няма да им се отрази така.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на gaspod
  gaspod
  Рейтинг: 221 Весело

  Трябваше да обърнем внимание на болките в к..а навреме.. Сега е, как му викаха, след дъжд качулка. https://www.youtube.com/watch?v=LRDZOGooXnk

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Ми за какво не престанат да събират народното събрание като е толкова страшно? Само разпространяват короната...

 89. 89 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#87] от "Барба Ганьос":

  Даже според СиЕнЕн има 22 смъртни случая явно ти получаваш сигнали от Марс. Въобще тази корона как се хващат за такава глупост.

 90. 90 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#84] от "mirohero":

  До коментар [#42] от "k_":Щот в Италия и особено на север в Ломбардия населението е доста възрастно. Има много богати и не само италиянци пенсионери, които живеят в тази част на страната. В тази възрастова група смъртността е около една трета, и оттам за Италия статистиката е по-висок процент смъртност. В държави като Египет, Сирия, Афганистан, Бангладеш и т.н. със средна възраст 27 г. на населението си, въпреки безкрайната мизерия и липса на хигиена, този вирус няма да им се отрази така.
  —цитат от коментар 84 на mirohero


  Не става въпрос за сравнение с Бангладеш и Афганистан.
  Сравнявай с останалата част на Европа, където имат установен вирус навсякъде, с по-голяма плътност на населението и подобна възрастова структура.
  Последния бюлетин на СЗО от вчера:
  https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-reports/20200308-sitrep-48-covid-19.pdf?sfvrsn=16f7ccef_4

  В Италия 37 новопредставили се по корона темата, в останалата Европа 4.
  В Германия изобщо НУЛА. Нито един починал, досега въпреки че имат стотици, почти хиляда установено заразени.
  И това днес някъв умник (уж доктор медицински) по медиитего обясни, щото "германците биле много дисциплнирани и как германеца като му кажели какво да прави и той изпълнявал точ в точ!)
  В съседните на Италия Франция и Испания - един нов починал (общо 15) въпреки че манталитета уж е средиземноморски, подобен на италианския.
  Защо Италия е уникална, няма начин да не си зададим въпроса?
  Най-жестоката карантина и ограничения и случаите, особено фаталните растат.
  Как става тоя номер.
  Има и още едно нещо с което е специфична Италия, ама да видим кой ще се сети...


 91. 91 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 876 Неутрално

  За бързите тестове е много добре. Особено ако имат достатъчно да тестват редовно медицинския персонал. Хубаво е и увеличаването на лабораториите за генетичния анализ, за което говорят.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на Плеядска прашинка
  Плеядска прашинка
  Рейтинг: 289 Разстроено

  До коментар [#90] от "k_":

  Няма ли значение и това че реалността "лагва" с две седмици и просто сериозните новини се отлагат с едни 3 седмици до месец.

  Ще видим като минат още седмица две какво ще е положението, мисля че опитът от Китай, а сега и Италия е показателен какво да очакваме

  “Only psychos and shamans create their own reality” http://stilettofem.livejournal.com/208207.html
 94. 94 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 876 Неутрално

  До коментар [#90] от "k_":

  Двама са днес починалите в Германия. Единият не е обявен, но намекват, че е 47 годишния първи пациент от втората им, актуалната вълна. Във ФАЦ заглавието е - "Нека борбата за интензивните легла започне сега". Там говорят, че всеки 5-ти, тоест 20 души от 100 има нужда от интензивни грижи. При нас интензивни легла не достигат и в нормални условия доколкото знам.

 95. 95 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#24] от "Софи":Да, невероятна идея. И тя е базирана на практиката в Израел, защото Нетаняху бил казал, че вирусът не е опасен за децата?!? А че децата могат да са преносители и да заразят възрастен?!?А спецификата на климата в Израел?!? А ....
  —цитат от коментар 33 на sbk


  Израел въведе задължителна 2-седмична карантина за ВСИЧКИ пристигащи в страната.

  Боко като преписва, поне да преписва всичко.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 96. 96 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Интересно дали са проверени италианците в България - в Габрово имало италиански фирми, в Плевен - италиански студенти и т.н. МВР би трябвало да им има данните.Италия е голям инвеститор в страната и със сигурност има няколко хиляди техни жители, постоянно пребиваващи у нас.Имам чувството, че всичко правим след дъжд качулка, а пък за предварителна подготовка, планове при подобни ситуации и т.н. да не говорим.Само паника.
  —цитат от коментар 67 на boevbisser


  Италианците постоянно живеещи в БГ са над 10 хиляди души.

  Трябваше от самото начало да се въведе принудителна карантина за всички пристигащи от Италия. А полетите трябваше да бъдат ограничени до 2 или 3 седмично.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 97. 97 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 280 Неутрално

  До коментар [#2] от "Julian Dob":

  Това под колко теми ще го напишеш бе герберанерски триъгълник?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#93] от "Плеядска прашинка":
  Да, до месец някъде около Великден ще лъсне корона измамата в цялата си красота на числата.
  Дотогава се пригответе за шоу на провалените политици по света у нас.


 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK