Обмисля се поскъпване на цената за почасово паркиране в София

Обмисля се поскъпване на цената за почасово паркиране в София

© Надежда Чипева, КапиталСтоличната община има идея да увеличи цената за паркиране в "синя" и "зелена зона", както и да удължи максималния престой - това каза в интервю за Би Ти Ви заместник-кметът по направление "Транспорт и градска мобилност" Кристиан Кръстев. Причината е почти достигнатият капацитет на зоните за платено паркиране.


"Това довежда до логиката зоната да бъде увеличена като цена. Гражданите, които живеят в съответните зони, са основният двигател, който иска увеличаване на цената, защото самите те няма къде да паркират", коментира Кръстев.


Според столичния зам-кмет по-високата цена ще накара хората да използват по-често градския транспорт. За целта общината е планувала да увеличи превозните средства в градския транспорт. "Личните автомобил генерират повече трафик и замърсяване с фини прахови частици. Паркирането в зоните е част от решаването на проблемите с трафика и чистотата на въздуха", допълни Кръстев.


Той информира, че до края на март предстои да започне обсъждане на темата в Столичния общински съвет.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK