Не е изключено грипната ваканция в София да бъде удължена

Красимир Вълчев

© Георги Кожухаров

Красимир ВълчевГрипната ваканция в страната няма да бъде удължена. Отделни области и общини обаче ще имат възможност да я удължат. Това се разбра от думите на образователния министър Красимир Вълчев, който гостува в сутрешния блок на "Нова телевизия".


Той уточни, че до момента Пловдив и Велико Търново са решили да удължат грипната ваканция. Вълчев не изключи и възможността това да се случи и в София, тъй като се отчита ръст на болните спрямо миналата седмица.


Националната грипна ваканция е до утре включително. В отделни градове тя най-вероятно ще бъде удължена поне до края на седмицата.
"Забелязва се повишение на болните от изток на запад. Именно заради това ще решаваме ден за ден дали да удължим грипната ваканция в отделни области", уточни Вълчев.


Той каза още, че националният щаб за борба с коронавируса ще реши дали да удължи ваканцията в Плевен и Габрово, където бяха установени първите случаи на заразата в страната.


Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова допълни пред Би Ти Ви, че удължаване на учебната година заради грипната ваканция няма да има. Възможно е обаче при необходимост някои теми да отпаднат от външните оценявания след 4, 7 и 10 клас.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK