Заплашвал ли е Божков семейство Найденови (прокуратурата публикува записи и текст с грешки)

Прокуратурата твърди, че Васил Божков е в Обединените арабски емирства, а чрез министерството на правосъдието бяха изпратени по дипломатически път документите по искането за екстрадицията му в България.

© Цветелина Белутова, Капитал

Прокуратурата твърди, че Васил Божков е в Обединените арабски емирства, а чрез министерството на правосъдието бяха изпратени по дипломатически път документите по искането за екстрадицията му в България.Текстът е допълнен и обновен с детайли по разговорите към 16 часа.


Прокуратурата отново разпространи записи от разследване, което все още не е приключило. Този път това са аудиофайлове на части от разговори, за които се твърди, че са с участието на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Както и в предишните случаи от държавното обвинение обясниха разпращането на записи "с високия обществен интерес" и допълват, че има разрешение от наблюдаващия прокурор.


На сайта на прокуратурата са публикувани "изрезки" от четири разговора, както и свален текст на разменените между участниците реплики. Не става ясно от кой период са записите, последователността им, но може да се заключи, че са части от два или три разговора.


Изгубени в записите
При транскрибирането на записите на места прокуратурата е объркала кой говори, допуснала е фактологични грешки и има сгрешени думи, които на някои места променят смисъла сериозно. Като "предателство" напр. е свалено като "приятелство". А репликата на Божков - "Които предават - умират, аз не съм ги убил. Може би такава ви е съдбата на предателите" е свалена в текста като "Които предават - умират, аз не съм бил така. Такава ви е съдбата бе, приятелю".


Разследването срещу Васил Божков започна по сигнал на доскорошните му партньори от 25 години - семейство Найденови от "Ефбет" (Стефан и синовете му Боян и Цветомир). В началото на януари тази година беше официално потвърдено, че през декември 2019 г. те са подали сигнали до прокуратурата срещу Божков за заплахи и изнудване, а тя образува проверка по тях. Цветомир Найденов е и основен свидетел на прокуратурата.


В интервюта още пред декември Цветомир Найденов твърдеше, че има записи на разговори, които е предоставил на разследващите. По-късно той уточни, че първият разговор, в който Божков всъщност ги е заплашил, не е записан, но са записвали следващи срещи. Той отказа да предостави или да пусне записите пред екип на "Капитал" и "Дневник" в началото на януари. Вероятно разпространените днес записи са въпросните разговори.


Ако записите са автентични - какво се чува в тях


Частите от разговорите, ако са автентични, показват по-скоро проблеми и спорове между бизнес партньори.


От общестевен интерес за разследване е твърдението на Божков, че е спрял нещо (не става ясно дали лиценз или друго), свързано с бизнеса на Найденови в Комисията по хазарта.


Във файлове не се чува пряка заплаха от Божков към тях, напротив - той отрича да ги и заплашвал с убийство и да има общо с убийци, за които те говорят. От думите му става ясно обаче, че е свързан с публикации срещу тях, за които твърди, че е започнал в отговор на атака от Найденови. Особено неясна е частта, в която братята и доскорошният им партньор обсъждат, че той ги е откупил за 40 млн. (валутата не е уточнена) - нито от кого, нито защо. Божков твърди, че Найденови живеели под похлупак и ги пази. Той настоява да му прехвърлят 60% от онлайн бизнеса, защото така е преценил.


Кой говори


Прокуратурата не споменава кои са участниците, а в текстовите файлове те са обозначени с М.Г. (мъжки глас - бел.ред.) и поредни номера - 1, 2, 3 и 4. На звуковите файлове гласовете звучат като тези на Васил Божков и Цветомир Найденов, единият от семейство Найденови (двамата дадоха серия телевизионни интервюта през януари и могат да бъдат разпознати). Другите би трябвало да са бащата Стефан Найденов (глас на възрастен мъж) и другият му син Боян Найденов.


Записите са били изследвани с назначена по делото компютърно-техническа експертиза, твърдят от държавното обвинение, но не дават повече подробности за автентичността им и защо разпространяват само части.


Какво има в разговорите, като се следва номерацията на прокуратурата:


Разговор 1 - Божков: Да ми дадете това, което мисля, че е моеВ тази част от разговор Божков и тримата Найденови обсъждат бизнес с машинки и инвестиция в тях - вероятно игрални автомати, но говорят за хиляда пункта. Не става ясно за какъв тип точно хазартни игри, но явно в игралните зали. Найденови имат собствени такива под марката "Ефбет", но имат и общи с Божков. Стефан Найденов реагира с репликата, че не могат да правят милионни инвестиции "в такава несигурна държава", а според коментар на Божков - Къро може да инвестира, но той не е влязъл в партньорство с него, заради интересите на Найденови в тази сфера. (бел.ред. - След убийството на Георги Илиев, Красимир Каменов-Къро и Христофорос Аманатидис - Таки на практика поеха всички структури на бившата силова групировка ВИС-2, включително и активите).


Прокуратурата обаче обърква част от гласовете и кой какво е казал (бърка Цветомир и Боян Найденови). Има и смислови грешки - като двама души стават един - Сашо Бекяров (от Александър Тумпаров и Борис Бекяров, които също са обвинени за участие в престъпната група на Божков. Двамата са и съдружници в "Еврофутбол" с него и Стефан Найденов).


Ето репликите (навсякъде е запазен оригиналният правопис и пунктуция от съобщението на прокуратурата), като имената са според разпознаването от "Дневник", а в скоби са инициалите от прокуратурата.


Стефан Найденов (М.Г.1): Не можем да правим такива инвестиции в такава несигурна държава.
Васил Божков (М.Г.3): Не можем, но Къро може. Освен това ние какво ще спечелим? Ще спечели той.
Цветомир Найденов (М.Г.2): Ние няма.
Васил Божков (М.Г.3): Няма понеже. Понеже ми е приятел сигурно ще ми даде 50% и аз въпреки всичко не съм го направил.
Боян Найденов (въпреки че според прокуратурата е Цветомир М.Г.2): Виж щото ти имаш някакви други интереси?
Васил Божков (М.Г.3): Колко хора трябва да имат други интереси, че не знам?
Боян Найденов (въпреки че според прокуратурата е Цветомир М.Г.2): Ама нали каза, че ще убие целия хазарт. Не бе, ти каза, че ще убие целия хазарт.
Васил Божков (М.Г.3): Заради вашите интереси не съм го направил.


Ако този разговор е автентичен, той дава бегла представа и за разделянето на бизнеса между Божков и Найденови:


Васил Божков (М.Г.3): Добре бе, дайте да сме партньори, да ми дадете това, което мисля, че е мое. Прав, не прав, това съм го внушил, трудно ще убедите.
Стефан Найденов (М.Г.1): Кое е твойто.
Васил Божков (М.Г.3): Половината от онлайна.
Боян Найденов (въпреки че според прокуратурата е Цветомир М.Г.2): Е защо половината сега?
Васил Божков (М.Г.3) : Така съм го платим - 60%.
Боян Найденов (въпреки че според прокуратурата е Цветомир М.Г.2): Никога не си плащам 60%. (бел.ред. -"плащал" е вярната реплика)
Васил Божков (М.Г.3): Смятаме и Сашо Бекяров. (бел.ред - това са Александър Тумпаров и Борис Бекяров)
Боян Найденов (въпреки че според прокуратурата е Цветомир М.Г.2): Защо смятаме Сашо Бекяров.
Васил Божков (М.Г.3): Той...
Боян Найденов (въпреки че според прокуратурата е Цветомир М.Г.2): Е защо?
Васил Божков (М.Г.3): Не може вие да ги грабите.


Разговор 2 - Божков: Не съм ви заплашил с убийство...Които предават - умират, аз не съм ги убилПо време на тази част от разговора Найденови сякаш се опитват да накарат Божков да повтори думи от предишни техни срещи и заплаха за убийство. Той отрича.


Това е най-дългата разпространена част. За нея прокуратурата отбелязва, че "присъства шум, говорещият мъж се намира далеч от записващото устройство и думите не се чуват добре." В сваления текст има сгрешени думи, "Дневник" отбелязва в скоби съществените от тях, които влияят на смисъла.


Васил Божков (М.Г.3): Дай да видим залите, половината ги взимам. Вие ги подгответе, аз ще избера кои да взема, ако искате аз ще ... вие изберете, която вие искате, ако искате ми платете, щото след това. Нещо да ви преча? Просто 30 години.
Боян Найденов (в този разговорор той е зад М.Г.2): Васко, 20-30 години, от три месеца ние не сме на себе си. Аз честно да ти кажа не съм на себе си. След като ни..
Васил Божков (М.Г.3): В интерес на истината не ви мачкам въобще, не правя нищо.
Боян Найденов (М.Г.2): Как не ни мачкаш? Ходя, по полиция ме викат.
Васил Божков (М.Г.3): Ако искам да ви смачкам, ще ви смачкам наистина. Не искам да ви мачкам. (...повярвай ми" - казва Божков, но тази реплика е изпусната от прокуратурата - бел.ред.)
Боян Найденов (М.Г.2): Е кой ни мачка?
Васил Божков (М.Г.3): Може би живота е такъв. Аз не ви мачкам. (...повярвай ми" - отново пропуснато - бел.ред.)
Боян Найденов (М.Г.2): Сички викат.
Васил Божков (М.Г.3): Вие сте живели досега под похлупак.
Боян Найденов (М.Г.2): Ние сме живели в партньорски.
Васил Божков (М.Г.3): Под похлупак, никой не е смел да ви каже гък. Ето Къро идва вчера и ми вика - Що не ме остави да ги омаам...?
Боян Найденов (М.Г.2). Нали казваш, че нямаш справки.
Васил Божков (М.Г.3): Може да спра игрите, тия всичките нали. Айде първия път ви свалих нарочно...като да правят още повече.
Боян Найденов (М.Г.2): Василе, те са три игри.
Васил Божков (М.Г.3): Не са три, повече са. Не знам колко бяха. Първият път не ви ли свалиха в последния момент? Не ви ли направи това впечатление?
Боян Найденов (М.Г.2): Да бе, направи ми. Направи ми впечаление.
Цветомир Найденов (М.Г.4): Ние не знаехме, че си ти.
Васил Божков (М.Г.3): Не мога ли пак да ги сваля?
Боян Найденов (М.Г.2): Еми можеш.
Васил Божков (М.Г.3): Е не ги свалих, да видите, че съм добронамерен.
Боян Найденов (М.Г.2): Можеш, ходиш.
Васил Божков (М.Г.3): Може да ми кажете здравейте, пак не се съобразявайте с нищо.
Боян Найденов (М.Г.2) : Василе, първо недей да...


Васил Божков (М.Г.3): Това, което беше най-големия проблем - приятелството (бел.ред. - тук в записа се чува - предателството), че отидохте при Киро. (вероятно говори за Кирил Домусчиев - бел. ред.)
Цветомир Найденов (М.Г.4): И затова ни заплаши с убийство?
Васил Божков (М.Г.3): Не съм ви заплашил с убийство.
Цветомир Найденов (М.Г.4): е не бяхме ли...
Боян Найденов (М.Г.2): Заплаши не е точната дума.


Цветомир Найденов (М.Г.4): Динов, не знам си кой си, не знам си кво си.
Боян Найденов (М.Г.2): Е тука Динов, Манол Велев и Тони Наумов. Така ще свършиме и ние.
Васил Божков (М.Г.3): Които предават - умират, аз не съм бил така (бел.ред. - в записа се чува, че Божков казва - "аз не съм ги убил). Такава ви е съдбата бе, приятелю (репликата, която се чува всъщност е " Може би такава е съдбата на предателя" - бел.ред.)
Боян Найденов (М.Г.2): Ми добре, ок. Тогава ни сравни с тях и каза, че ще ни се случи, каквото се случи с тях. (бел.ред. - в записа не се чува "каза че" и репликата е "ще ни се случи, каквото се случи с тях")
Боян Найденов (М.Г.2): (смеейки се) Туй ще ти го подарим, няма нужда да ни го пребиваш, да ти го подариме и да приключваме. (в записа се чува "няма нужда да ни го прибираш" - бел.ред.)
Васил Божков (М.Г.3): Не искам да ми подарявате. ("...или да ви прибирам" е пълната реплика, която се чува-бел.ред.)
Боян Найденов (М.Г.2): Ма не, напротив. С тия действия, с тия всичките репресии, които ги правиш срещу нас. Тва е. Да бе, сериозно ти говоря.
Васил Божков (М.Г.3): Не искам да ти показвам, щото някой може да...


Разговорът продължава с Комисията по хазарта и се обсъжда защо е бил спрян лиценз на Найденови. За кой лиценз точно става въпрос не се разбира. Найденови твърдят, че знаят, че били спрени от Божков, а той самият първо казва, че не ги е спирал, а след това, че - само веднъж ги е свалил. Това е и частта от обществен интерес, защото е замесен регулаторния орган.


Тримата обсъждат и някакъв неясен план и Найденови отново питат за заплахите към тях.


Цветомир Найденов (М.Г.4): Ти нали ни каза, че ще ни заключват за осем месеца и некци ей такива.
Боян Найденов (М.Г.2): И ще ни оставиш на улицата. Ти го каза това. И това ли ми казваш,че сме си го измислили?
Васил Божков (М.Г.3): Не бе, казвам, че бих могъл да направя.
Боян Найденов (М.Г.2): Ти каза, че моите хора ще ви заключат за осем месеца и по този начин ще ви прибера.
Васил Божков (М.Г.3): Кои мои хора?
Боян Найденов (М.Г.2): Откъде да знам кои хора. И между другото..
Васил Божков (М.Г.3): Вие не сте имали никакви грижи с нищо.
Боян Найденов (М.Г.2): Да. Ама защо почна да ни пускаш жалби? Що не дойде да кажеш..
Цветомир Найденов (М.Г.4): Добре що почна да ни плашиш с убийства? Първо това ми е много чудно. Защо ни заплаши с убийства?
Васил Божков (М.Г.3): ... (тук не е свалена цялата реплика - "Никой не обича предателите" - бел.ред.)
Боян Найденов (М.Г.2): Щото ни обяви за враг.


Разговор 3 - Божков: Откупуването ви ми струва 40 млн. на годинаТази част от разговор е само между Божков и Боян Найденов и нищо в репликите не дава повече информация за контекста на "откупуването". В тв интервюта братята разказваха за това, но твърдяха, че не знаят какво има предвид Божков.


Васил Божков (М.Г.3): Сега няма да подпиша. Ще взема по 51% от всички зали.
Боян Найденов (М.Г.2): Защо във всички зали ще взимаш 51%? Ще взимаш в тия, в които си участваш и онлайна.
Васил Божков (М.Г.3):: Как ще ми компенсирате всички щети, които понесохте вие.. ..аз съм ги откупил, дефакто. (бел.ред. - репликата, която се чува е "Как ще ми компенсирате всички щети, които понесох да ви откупя ? Аз съм ви откупил, бе партньори"...) Мога да правя, каквото поискам.
Боян Найденов (М.Г.2): Ми колко пари ти струва откупуването?
Васил Божков (М.Г.3):: Четиридесет милиона на година ми струва.
Боян Найденов (М.Г.2): Четиридесет милиона на година?
Васил Божков (М.Г.3):: Не ви ги искам всичките, откупил съм и други неща.
Боян Найденов (М.Г.2): Как четиридесет милиона струваме, бе?
Васил Божков (М.Г.3):: Не ви ги искам всичките.
Боян Найденов (М.Г.2): Аз затова ти казвам, кажи колко ни е откупуващата ни клауза, да си я платим. И да забравяме, че сме ти нанесли щети. Нашите щети, дето ти ни ги нанесе, ние ще си ги поемем за нас, няма да ги искаме.
Васил Божков (М.Г.3):: ... по десет милиона на година ми давайте и това е.


Разговор 4 - Божков: Убийците не знам, който ги е викал да ги разкара. Това не знам за такива неща.Последният разговор най-вероятно е проведен с бащата на Боян и Цветомир - Стефан Найденов, който обяснява на Божков, че синовете му отказват да се видят с него. Тогава Божков предлага среща само с него, но той също отказва с обяснението, че е болен и няма смисъл от среща след като синовете му отказват. Божков и Найденов са партньори от началото на 90-те и създаването на "Еврофутбол".


Васил Божков (М.Г.1): Все пак 30 години сме работили заедно. Но ако искаш не се виждай, аз щях да им предложа някакви хубави неща.Ама те щом не искат, здраве да има.
Стефан Найденов (М.Г.2): Е, какви добри неща предлагаш, заливаш ни всеки ден с помия.
Васил Божков (М.Г.1): Е, сега ти го казвам по телефона и без да ги виждам, помията спира. Лично я спирам от утре. То няма да стане на секундата, но постепенно и се спира. Считай, че помията е спряна. Те да си правят какво си искат, въобще няма да им се бъркам, щом не искат да се виждаме.
Стефан Найденов (М.Г.2): Еми, те са прави, убийци се разхождат около София.
Васил Божков (М.Г.1): Едностранно спирам помията.
Стефан Найденов (М.Г.2): А убийците кой ще ги разкара от около София къде шетат.
Васил Божков (М.Г.1): Убийците не знам, който ги е викал да ги разкара. Това не знам за такива неща.
Стефан Найденов (М.Г.2): Не знаеш, обаче се знае.
Васил Божков (М.Г.1): Е не знам аз, но помията я спирам аз лично, каквито публикации ги инсталирам аз ги спирам.
Стефан Найденов (М.Г.2): Е защо трябваше да се пускат тия.
Васил Божков (М.Г.1): Нали знаеш, че те като напишат нещо и тогава почнах да пиша. Те като си мълчаха и аз си мълчах.
Стефан Найденов (М.Г.2): Те не са написали нищо
Васил Божков (М.Г.1): ...Не следите събитията. Няма значение защо, какво. Ето, казвам ти, че ги спирам.


"Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство", допълват в съобщението от прокуратурата.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Познайте на #КОГО прокуратурата никога няма да публикува записи.....

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 2. 2 Профил на Dead Man
  Dead Man
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Вън комунистите и мутрите от отбора на народа!!!

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3190 Весело

  Айде, другари и другарки, слушайте на спокойствие какви ги приказва човека, когото защитавате от сутрин до вечер...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Тази институция трябва да се нарича "Главна ПРОПАГАНДА4111

 5. 5 Профил на TheFunNet
  TheFunNet
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Имаше записи и на Бойко Борисов и нищо не се доказа ;-)

  https://thefun.net
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Някакви си мерят "пищовите",интерсно е за тези дето си мерят рейтингите,мен не ме бърка нито едното,нито другото!Аз съм независим,нищо не зависи от мен!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 8. 8 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Сложете едни субтитри, де хората в офисите не могат да ги чуят

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Мдаааа, арееее, Хоуп, Фиджи, Миджи, къде сте да кажете колко е репресиран Божков и как прокуратурата ми нарушава правата?! Самото слушане е омерзително, после се чудите що пропели братята - щото нямат друг избор!

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 11. 11 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Гееееееееееешеееееееееееев, какво стана с "Ало, Ваньо?"

 12. 12 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Вместо да ни пускат записи, да го бяха заключили и осъдили.
  Също да забранят хазарта, както е в Гърция!
  Циркаджии!

 13. 13 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 835 Весело

  Схемата е същата, като с цецко мустака.
  Значи, от ГРОБ през цялото им управление се правеха, че Черпа го няма. Гробарите контролират всички комисиите по хазарта, КФН и т.н., но разбираш ли НЕ били чували за Божков! :) А този не е някакъв квартален бандит.

 14. 14 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Интересно....кога ще пуснат записите на БАРБА Ганьос(БХ) с ОПГ по БАРЦЕЛОНАгейт за пране на пари!!!!!
  —цитат от коментар 9 на Иво Станчев


  ++++++++++++++++++
  🤣 никога.

 15. 15 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Простотии нищо особено ще взема 50% не ще вземеш 40% от залите от он лайн толкова
  имам човек ще ги вземем на половин цена такива работи ,излагацияя кокошкарска работа

 16. 16 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 269 Неутрално

  А как е Мишо Бирата?

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 17. 17 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Мафиотски отмъщения.
  Единият клан си има и прокуратура.

 18. 18 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 497 Неутрално

  А как е Мишо Бирата?
  —цитат от коментар 16 на Октавиан


  Прашасал..

 19. 19 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Тази институция трябва да се нарича "Главна ПРОПАГАНДА4111
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  А лицата, които са записани са най-честните и почтени българи, който един лош селянин милиционер е подгонил. Чудя се колко трябва да си заблуден, нахален и готов да оправдаеш най-големия бандит в страната само заради това, че го е подгонил един мразен от теб прокурор.

 20. 21 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Имаше записи и на Бойко Борисов и нищо не се доказа ;-)
  —цитат от коментар 5 на Vicove.com


  Че кой е казал, че тия ще се докажат или няма да се докажат. Има съд ще разберем какво мисли по въпроса, засега налага мерки за неотклонение на участниците които са у нас, най-вероятно защото са едни почтенни хора които се нуждаят от защита.

 21. 22 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  А как е времето в Барселона?

 22. 23 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 97 Неутрално

  А тия двамата плазмодия няма ли да се намери някой да ги попита защо 30 години са стояли под чадъра и са си живели разкошно? Съучастие, нещо подобно?

 23. 24 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Интересно....кога ще пуснат записите на БАРБА Ганьос(БХ) с ОПГ по БАРЦЕЛОНАгейт за пране на пари!!!!!
  —цитат от коментар 9 на Иво Станчев


  Когато някой като теб ги представи на нашата и испанската прокуратура, ама нямаш записи та затова не ги пускат.

 24. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#19] от "tda10501756":

  С четенето се справяте добре, с Разбирането очевидно имате проблем!!!!
  Казусът не е : "Кой е ПО-ВИНОВЕН!
  Казусът е как ВСИЧКИ престъпници да са в затвора!!!
  Главна прокуратура не бива и не може да работи като Главна Пропаганура!!!!
  Процедури, закони, срокове, обвинения, съдебна зала, затвор за нарушителите на Закона!
  Другото е Пропаганда!

 25. 26 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Гееееееееееешеееееееееееев, какво стана с "Ало, Ваньо?"
  —цитат от коментар 11 на antikvarno


  Един друг прокурор прави проверка за ало Ваньо, един друг съд разпореди преди тези записи на митниците да пуснат предприятието, но вие си питайте няма лошо.

 26. 27 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  Пак гол пиар и елементарна пропаганда, на които се връзват семпли хорица без правна култура. Слабо. Не става за пред съд. Ако това са им доказателствата, прокурорите нямат шанс.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 27. 28 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Пак гол пиар и елементарна пропаганда, на които се връзват семпли хорица без правна култура. Слабо. Не става за пред съд. Ако това са им доказателствата, прокурорите нямат шанс.
  —цитат от коментар 27 на BG Territory


  ами това са им, то и за това се води "съд" в медиите

 28. 29 Профил на moyamillost
  moyamillost
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Изслушах записите. Ако прокуратурата има само това, нищо не може да докаже. Преди 3 седмици новият съсед на вилата води подобен разговор с нас, защото има 20 кв.м. метра неуредени между двата парцела. "Ама то съм го купил", "Мое е", "Ще го узаконя в общината, имам начини". 90% от българите така преговарят. А и не само българите.

  Разбира се, изобщо не казвам, че всички участници в този разговор са невинни. Според мен всички са за затвора - и Божков, и Найденови. Но съдът преценява спрямо доказателствата. Тези записи няма да издържат в никой съд. Понеже вече стана скучна КТБ плочата ни трябваше нещо ново.

 29. 30 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2448 Неутрално


  Изслушах записите и не разбрах какво общо има прокуратурата с тези разговори. Тя отношенията между Божков и Найденови ли е тръгнала да оправя?

  И какво общо имат тези разговори с таксите за лотариите? Това е, което представлява обществен интерес - не какво и как уреждат Божков и Найденови помежду си.

  Тези записи се оказват поредната издънка на прокуратата след записите на разговорите на президента.

 30. 31 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Напротив чух ,че тъпите цеки сто се опитват да накарат Божков да каже нещо за убийство а Божков сто пъти каза че него е заплашвал и че няма убиици доста елементарно Гешев доста

 31. 32 Профил на jikev
  jikev
  Рейтинг: 19 Неутрално

  Кой е Сашо Бекяров?
  Ако е някой от Комисията по хазарта, наистина си струва 40 млн!
  Чрез тази Комисия, са прокарвали удобни закони са спетсявали милиони данъци.
  Преди Божков да започне да прави удобни закони и комисии Еврофутбол бяха няколко гаража...
  Без неговата комисия и закони, никога нямаше да просперират.
  Та ще се окаже прав да си иска дял от бизнеса им.

 32. 33 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  А лицата, които са записани са най-честните и почтени българи, който един лош селянин милиционер е подгонил. Чудя се колко трябва да си заблуден, нахален и готов да оправдаеш най-големия бандит в страната само заради това, че го е подгонил един мразен от теб прокурор.
  —цитат от коментар 19 на tda10501756

  Виж сега, ние може да си слагаме етикети "най-голям бандит" защото "една жена казала", "медиите пишат", "тоя от едно време си го знаем", "не може да има толкова пари и да не е бандит" и т.н.
  Когато този етикет се слага от главният прокурор, очакванията са да се действа съобразно законодателството.
  Вместо това, получаваме:
  - съвместна атака на законодателната и съдебната власт (национализацията на лотариите)
  - 1бр. кошаревски свидетел, замазан във всички далавери на Божков, но кой знае защо, получил индулгенция от каскета,
  - вандалски конфискации
  - пропагандни изказвания и видеоматериали, целящи не да докажат нещо, а да формират обществено мнение
  - малоумни изказвания, опитващи се да ни убедят, че някой може да не плати не знам си колко стотин милиона данъци, и никой в тази държава, а особено финансовия министър, да не е разбрал за тази измама;
  - някакви записи, от които грижливо е изрязано всичко, което може да отведе до (не)очаквано високи етажи на властта.

  Ако държавата смазва престъпниците, прилагайки закони, това е пример за държавност.
  Ако държавата смазва престъпниците, използвайки подобни похвати, това е пример за борба на групировки, едната от които се е докопала до властта.

 33. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2762 Неутрално

  Е, и?
  Някой българин някога да си е правил илюзии, че Черепухин и ортаците му не са мутри и мафиоти?
  Какво се опитва да доказва Каскетът? Идиотският силогизъм : Толкова е льош Черепа, че сега аз трябва да съм прав и убав, въпреки че действам по този начин?

  За мен въпросът е, че мафиотски образувания от типа на тези на Черепухин с ортаци могат да виреят само с активното и добре платено съдействие на властта.
  Гешев, де ги тия записи?
  И ако няма - защо не търсите ортаците на Черепухин във властта?

 34. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3692 Весело

  До коментар [#1] от "Политически некоректен":

  " Познайте на #КОГО прокуратурата никога няма да публикува записи....."

  Инициалът ДП ( и ДП1, подобен на него!) е най - голямата мистерия в тази държава ! По делото за източването на една банка с интерес над 4 милиарда лева, никой не се нае да го дешифрира, барабар с главния, който е наблюдаващ прокурор по това дело !
  Не очаквам да го разконспирират и след 10 години ! Инче какво ще стане със стабилността на обръчите ?

 35. 36 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Дано не разчитат единствено на тези записи/свидетели.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 37 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#29] от "moyamillost":

  ....Но съдът преценява спрямо доказателствата. Тези записи няма да издържат в никой съд. ......
  —цитат от коментар 29 на moyamillost


  Какви доказателства, какъв съд? Тези разговори са записани от Цветомир Найденов извън всякакво досъдебно производство и прокуратурата може да си ги изслуша само от чисто любопитство, но в никакъв случай не и да си помисля да ги използва за каквото и да било. Тяхната юридическа стойност е точно толкова колкото и тази на разговорите между "двете каки".

 37. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2762 Неутрално

  Ако държавата смазва престъпниците, прилагайки закони, това е пример за държавност.
  Ако държавата смазва престъпниците, използвайки подобни похвати, това е пример за борба на групировки, едната от които се е докопала до властта.
  —цитат от коментар 33 на Yotce


  +++++++++++
  Кратко, точно и ясно.
  Адмирации!

 38. 39 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 391 Весело

  В съкратен вариант:
  - Ти мене що ма заплаши с убийство?
  - Кво?
  - Не бе, ти мене ша ма убиваш ли?
  - Дай да се разбереме...
  - Ма не, ти каза, че шма отвличаш, трепеш там.
  - Такъв план...
  - А! Ето! Шма убиваш, тъй ли?
  - 40 процента, нали така се...
  - А-а-а, значи потвърждаваш, а?
  - Има и други варианти там...
  - Да отвличате, да режете, да чупите...?
  - Не, не, за залите онлайн...
  - Значи заплашваш, а?
  И тъй нататък.

 39. 40 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3190 Весело

  До коментар [#36] от "дерибеев":

  Спокойно, Дерибеев, само две-три думички от тези записчета са достатъчни да влезе в панделата за над 15 год....

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 40. 41 Профил на dnevnikekomsomol
  dnevnikekomsomol
  Рейтинг: 43 Неутрално

  Гееееееееееешеееееееееееев, какво стана с "Ало, Ваньо?"

  —цитат от коментар 11 на antikvarno

  Един друг прокурор прави проверка за ало Ваньо, един друг съд разпореди преди тези записи на митниците да пуснат предприятието, но вие си питайте няма лошо.
  —цитат от коментар 26 на tda10501756

  Знаем, знаем:
  08 март 2018
  Прокурорът, който не чу "Ало, Ваньо", оглави новата Антикорупционната комисия:
  От края на 2009 г. тогавашният шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов е подслушван във връзка с разследване за корупция в митницата в "Свиленград". Наблюдаващ прокурор е Пламен Георгиев (известен по-късно като Пацо Терасата). Точно от тези специални разузнавателни средства изплуваха скандалните записите между Бойко Борисов и Ваньо Танов. Разследващите записват как Борисов нарежда на Танов да извади митничарите от пивоварната в Мездра, защото е поел ангажимент да не закача собственика Михаил Михов – Мишо Бирата. Прокурорът Пламен Георгиев се оправда години по-късно, че до него не е стигнала информация за този разговор и той не е знаел.

  През 2011 г. обаче Пламен Георгиев е назначен за заместник-правосъден министър в първото правителство на ГЕРБ. Две години по-късно лично премиерът Бойко Боросов назначава Георгиев за шеф на Комисията за конфискация. Сега отново ГЕРБ го назначи за шеф на новата Антикорупционна комисия, която обединява пет институции – Комисията за конфискация, Комисията за борбата с конфликта на интереси, звено от ДАНС, отдел от Сметната палата и БОРКОР. Новата комисия ще има право и да подслушва граждани - при това извън правилата на наказателния процес.

  И за после знаем...Пацо Терасата след скандала Апартаментгейт беше награден с консулско място в Испания.

 41. 42 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Едни "бандити" публикуват записи на други "бандити".

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 42. 43 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2762 Неутрално

  В съкратен вариант:- Ти мене що ма заплаши с убийство?- Кво?- Не бе, ти мене ша ма убиваш ли?- Дай да се разбереме...- Ма не, ти каза, че шма отвличаш, трепеш там.- Такъв план...- А! Ето! Шма убиваш, тъй ли?- 40 процента, нали така се...- А-а-а, значи потвърждаваш, а?- Има и други варианти там...- Да отвличате, да режете, да чупите...?- Не, не, за залите онлайн...- Значи заплашваш, а?И тъй нататък.
  —цитат от коментар 39 на Приказки от шипковия храст


  И на мен ми прозвучаха по подобен начин.
  Което ме навежда на мисълта, че мутрата Найденов се опитва да накара мафиота Черепухин да се изпусне нещо.
  Т.е. Найденов или се е бил вече договорил с прокуратурата - или се е готвел за това.

 43. 44 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2539 Весело

  До коментар [#30] от "Един препатил":И какво общо имат тези разговори с таксите за лотариите?

  Божков е лош , заплашва честни партньори следователно умишлено е нарушил закона посочил две такси. Видя ли общото?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 45 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Здравейте, спец прокуратура - защо не пуснахте записи на Бойко, Пеевски и за КТБ?
  Не ни замазвайте очите с тия ПР акции. Освен това, да го бяхте хванали

 45. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3692 Весело

  До коментар [#5] от "Vicove.com":

  " Имаше записи и на Бойко Борисов и нищо не се доказа ;-)"

  Пропускаш малката " подробност", че все пак единия от записите е още на власт и крепи стабилността на сараите, докато другия вече е в немилост ! Както се казва във вица: не бъркай ситуацията с боя !
  Не че ми пука особено за един гангстер с прозвището череп, отговорен за съсипването на толкова човешки животи и учавствал в престъпния модел на ОПГ - то след 10 - ти, когато обществото ни беше маргинализирано до суровинен придатък на червените олигарси ! Напротив, малко му е ! Много му е малко това, което му се случва в момента ! И много късно ! Но всичко се връща и колкото по - късно, с толкова по - големи лихви......

 46. 47 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Още седем години ще е ТАКА , като бяхме само 300 ... ! "НАРОДЕ" на МУТРОЛАНДИЯ !!!

 47. 48 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#11] от "antikvarno":

  Ами и Мишо и Ваньо починаха... та нищо няма да стане с "ало Ваньо..."

 48. 49 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  Разговорите са доста по-постни, отколкото очаквах.

  И все пак там Божков признава, че чрез Комисията по Хазарта е направил сечено на бившите си ортаци. Това означава, че поръчвал корупция и търговия с влияние.

  Другото за което признава е, че чрез пресата е хвърлял помия върху тях. Това не е криминално действие, но много интересно съвпада с медийния комфорт осигурен му от ред издания, вкл. тези на Икономедия.

  Също в един от записите ги изнудва да му прехвърят 50% от приходите си.

  Ако всичко това за едно умнокрасиво теле е нищо значи тиквата му е наистина много куха.

 49. 50 Профил на gg2
  gg2
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Защо тези записи да не станат "едни батки си говорят"..

 50. 51 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#40] от "hamiltonf":

  Дори и да могат да се използват в съда няколко думи (макар и извадени от контекста) представи си колко нелепо ще прозвучат тези записи , ако са приложени към искането към ОАЕ.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 52 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  каскетската прокуратура ден след ден става все по-смешна:))и в какво требе ни убедят тези записи?

 52. 53 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Никъде не чух заплахи за убийства. И едната страна и другата не са стока. И единия и другите плащали данък по ниската тарифа. Тука от записите става ясно че се опитват да делят някакъв бизнес и дотам. За медиите не е никаква тайна, че са проститутки на повикване.

 53. 54 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Глупава работа едни бандити сами си правят записи тайно от другият бандит за да си вържът гащите като ги подпукат.
  И какво доказват за вината на Бошков тези записи?
  То даже ако ние си правим записи цял ден и после прокуратурата представи "отрязъци".
  Тогава може Джак Изкормвача да е семинарист във сравнение с нас.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 54. 55 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 336 Неутрално

  До коментар [#32] от "jikev":

  Оффффф, разбрал-недоразбрал. Божков държи контролния дял в Еврофутбол и си лапа доволно оттам, но се е полакомил за Ефбет, което си е самостоятелен проект на братята.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 55. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 57 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#52] от "След Герб и пустиня":

  Мен лично (а и всеки нормален предполагам) ме убедиха как точно се върти бизнес/милиони и то в строго контролиран (би трябвало) бизнес, и как шефа на една комисийка може да осигури стотици милиони печалба годишно за някой.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 57. 58 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  "...Спецпрокуратурата публикува записи, за които твърди, че са разговори с Божков..."

  Спецприкриватурата да спре да се занимава с политически и всякакъв друг рекет и да започне да спазва закона и да си гледа работата. Тези публикувани записи би следвало да се приемат вече за негодни за използване в съдебен процес. Стига с тия непрекъснати предварителни обвинения и липса на завършващи присъди.

 58. 59 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  От години ви повтарям един постулат на chichka:
  До 1990 г живеехме в Партия- държава, сега живеем в Мафия- държава!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 59. 60 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2762 Неутрално

  До коментар [#52] от "След Герб и пустиня":Мен лично (а и всеки нормален предполагам) ме убедиха как точно се върти бизнес/милиони и то в строго контролиран (би трябвало) бизнес, и как шефа на една комисийка може да осигури стотици милиони печалба годишно за някой.
  —цитат от коментар 57 на дерибеев


  Точно така.
  Само че въпросният шеф на комисийка си има шеф министер, който пък би трябвало да осигури милиони за бюджета.
  Та или министърът е глупак, нефелник и безхаберник, щом с години преглъща без да гъкне такива отчети на шефчето на комисийката - или ...

 60. 61 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Всички на записите са за затвора. Нормален човек с тая мутра бизнес няма да прави. А разследващите ги през последните 20-30 години, които все установяват липса на престъпление, трябва да са им съседи по килия.
  Според мен Божков вече деменцията почва да го тормози, и затова ни го поднасят на тепсия. Просто трябва да го разкарат, преди да е станала някой "беля"

 61. 62 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#36] от "дерибеев":Спокойно, Дерибеев, само две-три думички от тези записчета са достатъчни да влезе в панделата за над 15 год....
  —цитат от коментар 40 на hamiltonf


  кои думички, бе, тролей? я да ги чуем..

 62. 63 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 835 Любопитно

  До коментар [#52] от "След Герб и пустиня":Мен лично (а и всеки нормален предполагам) ме убедиха как точно се върти бизнес/милиони и то в строго контролиран (би трябвало) бизнес, и как шефа на една комисийка може да осигури стотици милиони печалба годишно за някой.
  —цитат от коментар 57 на дерибеев


  Айде, поспри се!
  Този шеф на комисия НЕ е самодеец, както се опитва да ни убеди гербавата пропаганда.
  Правителството и цялото управление стои зад избора и дейността на тези комисии. Нищо значимо НЕ става без ясното съзнание на управляващите. Години наред са осигурявали политически чадър за хазартните му далавери и са си затваряли очите за евентуалните му криминални престъпления.
  Въпросът е по-скоро, защо са се скарали мутрите от Гроп/Дпс с Черепа?

 63. 64 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Години наред са осигурявали политически чадър за хазартните му далавери и са си затваряли очите за евентуалните му криминални престъпления.
  —цитат от коментар 63 на ali_ibn_isa

  При това, съвсем безвъзмездно, нали?

 64. 65 Профил на brusuev
  brusuev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Кой е Сашо Бекяров?Ако е някой от Комисията по хазарта, наистина си струва 40 млн!Чрез тази Комисия, са прокарвали удобни закони са спетсявали милиони данъци.Преди Божков да започне да прави удобни закони и комисии Еврофутбол бяха няколко гаража...Без неговата комисия и закони, никога нямаше да просперират.Та ще се окаже прав да си иска дял от бизнеса им.
  —цитат от коментар 32 на jikev


  Изгубени в превода. Не е Сашо Бекяров, а "Сашо И Бекяров". Предполагам са Сашо Тумпаров и Борис Бекяров - съдружници на Божков в Еврофутбол, Евробет и не знам още къде.
  Доколкото схващам, Божков има предложение от някой си Къро да вкарат 100млн. в машинки, дето щели да ги слагат по пунктове на еврофутбол и по този начин Найденови с техните казина им стават пряка конкуренция. Общо взето бизнес преговори, при които Божков си гледа интереса.

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 67 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 424 Неутрално

  ПОРЪКОРАТУРАТЕ СЕ ОБЪРНА НА КВАРТАЛНА КЛЮКАРКА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВАДИ ДУМИ ОТ ЦЕЛ РАЗГОВОР И С ЦЕЛ НЯКВА МРЪСНИШКА ИГРИЧКА ГИ СЪБИРА,

 67. 68 Профил на thedon2
  thedon2
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Братя Найденови са пътници

 68. 69 Профил на bul36521362
  bul36521362
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Само на мен ли ми направи впечатление следният цитат от Божков "не знам да ли съм прав или крив, но съм си внушил че 60% са мой и трябва да ми го дадете"...

  Представям си някой да дойде и да ми каже това за собствения ми бизнес....

  Как не ви е срам да симпатизирате на този дерибей...

 69. 70 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#40] от "hamiltonf":

  В тези записи просто няма нищо. Не защитавам Божков, но в записите няма нищо

 70. 71 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4373 Разстроено

  Е това никога не може да бъде нормална държава. Пуска записи от разследването, без да се знае дали има разрешение за тези записи да бъдат направени...Изобщо няма да споменавам, че в момента дори дело няма още заведено за каквото и да е направил лицето Божков. Аз не мога да разбера с кой акъл някой го разрешава това?
  Единственото логично обяснение е, че това се прави нарочно, за да се компрометира разследването и Божков да се отърве ни лук ял, ни лук мирисал.
  Това ако се случи на всяко друго цивилизовано място по света ще ги разсипят.... Но в Бг това май си е стандарт.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 71. 72 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 348 Весело

  Братята милионери Найденови създали тайни дневници с пикантна информация за клиенти, която може да предизвика международен скандал

  Само месец след акцията на ДАНС и Прокуратурата в офисите на най-големия спонсор на българския футбол – букмейкърската фирма Efbet, стана ясно, че над 30 техни служители са били задължени да шпионират клиентите в игралните зали. Всеки мениджър трябвало да попълва “Дневник на игрите”, в който да декларира, че е събрал за всички нови клиенти данни като “адрес”, “семейно положение” и дори “афинитет към алкохола”.

  Камери и подслушвателни устройства има буквално навсякъде: камери над всеки игрален автомат, камери в офисите на касиери и управители, подслушватели в салоните, в санитарните помещения, дори в тоалетните. Под пълен контрол са всички разговори и на клиентите, и на персонала. Така Цеките знаят във всеки един момент абсолютно всичко за всеки свой клиент и служител.

  Чрез подслушване знаят кой дори играе и при конкуренти и веднага му се предлага „бонус”, с който да го зарибят, за да остане да харчи при тях.

  Сериозна дейност в казината е и т.нар. тракинг. Това означава да се искат личните данни на играчите (3 имена и дата на раждане), за да се запише кой къде е играл и за колко време в системата. Ако се „тракне“ грешният човек и той получи бонус, този бонус е от заплата на сбъркалото крупие.

  Служителите на Цветомир Найденов и Боян Найденов, известни също като Цеките, трябвало да спазват и скандални инструкции, като например “Успях да убедя общо еди си колко клиенти да продължат да играят, въпреки лошия им късмет”:

  Припомняме, че медии от Великобритания, Малта, Гърция вече отделят значително внимание на Стефан, Боян и Цветомир Найденови – Цеките, след като спецслужбите в няколко държави започнаха разследване срещу тях за укриване на данъци и пране на пари. Освен в България, разследвания срещу компанията Brobet – собственик на марката Efbet, започнаха и в Гърция, Румъния и Италия за участие на Найденови в корупционни схеми и финансови измами.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 72. 73 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Кой е Сашо Бекяров?Ако е някой от Комисията по хазарта, наистина си струва 40 млн!
  —цитат от коментар 32 на jikev

  Нe, не е от Комисията по хазарта.
  Вероятно става въпрос за съдружниците на Божков и Цеките- Тумпаров и Бекяров.

  Чрез тази Комисия, са прокарвали удобни закони са спетсявали милиони данъци.Преди Божков да започне да прави удобни закони и комисии
  —цитат от коментар 32 на jikev

  Законите ги внасят Йордан Цонев и Менда Стоянова, не комисията по хазарта.
  И са гласувани от депутатите.

 73. 74 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3190 Весело

  До коментар [#49] от "Николов":

  Те тези 50%, за секунди стават и 60%, отделно убийци, заплахи, Киро Домусчиев и т.н.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 74. 75 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 572 Неутрално

  ... нищо старо не е забравено - отдел "Пропаганда и гитация" си е направила гешеФтурата...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 75. 76 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#51] от "дерибеев":

  До коментар [#40] от "hamiltonf":Дори и да могат да се използват в съда няколко думи (макар и извадени от контекста) представи си колко нелепо ще прозвучат тези записи , ако са приложени към искането към ОАЕ.
  —цитат от коментар 51 на дерибеев


  А какво мислите, че е приложено към искането за екстрадиция? И въобще има ли искане за екстрадиция? Според мен - няма.

  Не може да има искане за екстрадиция без да има потвърждение от властите на дадена страна, че търсеното лице се намира под тяхна юрисдикция. Това, че Божков е в ОАЕ не е потвърдено от никого другиго освен от Гешев. На въпрос откъде прокуратурата има тази информация неговата говорителка отговори загадъчно "прокуратурата има свои източници". Като, че ли не знаем, че източникът в Дубай е Делян Пеевски.

  Не може едно лице първо да бъде задържано, както твърдеше Гешев, пък после да се чака искане за екстрадиция и да се мисли дали да се екстрадира. Процедурата е обратна - ако властите задържат някого издирван от друга страна то е с намерение да го екстрадират, искане се прави когато не са го задържали и нямат намерение да го задържат и екстрадират.

  Към искането за екстрадиция властите в ОАЕ искат превод на арабски език на резултатите от разследването. С какви резултати разполага прокуратурата виждаме добре. Но както и да е - Гешев твърдеше, че материалите обхващали 200 страници. Остава да му повърваме, че прокуратурата успя да организира превода на правилен юридически арабски език на тези 200 страници само за 12 календарни дни.

  Министър Кирилов първоначално обяви, че след като получи искането от прокуратурата му трябват 3 до 5 дни за заверка на документите, след което ще ги предаде на Министерство на външните работи за изпращане по дипламотически път. На 17 февруари 2019 г. същият министър Кирилов изненадващо обяви, че вече е изпратил искането в ОАЕ. Едно, че той не може да го изпрати и друго - МВнР не е потвърдило нито изпращането, нито връчването на искането.

 76. 77 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#51] от "дерибеев":

  До коментар [#40] от "hamiltonf":Дори и да могат да се използват в съда няколко думи (макар и извадени от контекста) представи си колко нелепо ще прозвучат тези записи , ако са приложени към искането към ОАЕ.
  —цитат от коментар 51 на дерибеев


  А какво мислите, че е приложено към искането за екстрадиция? И въобще има ли искане за екстрадиция? Според мен - няма.

  Не може да има искане за екстрадиция без да има потвърждение от властите на дадена страна, че търсеното лице се намира под тяхна юрисдикция. Това, че Божков е в ОАЕ не е потвърдено от никого другиго освен от Гешев. На въпрос откъде прокуратурата има тази информация неговата говорителка отговори загадъчно "прокуратурата има свои източници". Като, че ли не знаем, че източникът в Дубай е Делян Пеевски.

  Не може едно лице първо да бъде задържано, както твърдеше Гешев, пък после да се чака искане за екстрадиция и да се мисли дали да се екстрадира. Процедурата е обратна - ако властите задържат някого издирван от друга страна то е с намерение да го екстрадират, искане се прави когато не са го задържали и нямат намерение да го задържат и екстрадират.

  Към искането за екстрадиция властите в ОАЕ искат превод на арабски език на резултатите от разследването. С какви резултати разполага прокуратурата виждаме добре. Но както и да е - Гешев твърдеше, че материалите обхващали 200 страници. Остава да му повърваме, че прокуратурата успя да организира превода на правилен юридически арабски език на тези 200 страници само за 12 календарни дни.

  Министър Кирилов първоначално обяви, че след като получи искането от прокуратурата му трябват 3 до 5 дни за заверка на документите, след което ще ги предаде на Министерство на външните работи за изпращане по дипламотически път. На 17 февруари 2019 г. същият министър Кирилов изненадващо обяви, че вече е изпратил искането в ОАЕ. Едно, че той не може да го изпрати и друго - МВнР не е потвърдило нито изпращането, нито връчването на искането.

 77. 78 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоя се оказа такъв тежък мафиот, че май ще трябва да връщаме смъртното наказание

 78. 79 Профил на brusuev
  brusuev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Най-същественото според мен в тези записи е това:
  Божков: Как ще ми компенсирате всички щети, които понесохте вие....аз съм ВИ откупил, дефакто ВАС. Мога да правя, каквото поискам.
  М.Г.2: Ми колко пари ти струва откупуването?
  Божков: Четиридесет милиона на година ми струва.
  М.Г.2: Четиридесет милиона на година?
  Божков: Не ви ги искам всичките, откупил съм и други неща.

  Тоест Божков е купил монопола на казината за 40 млн. на година. Интересното на кой ги е платил тези пари? Явно плаща 40 млн. на година на висши политици за да му крепят законния монопол върху хазарта.

  (Думите с главни букви ги няма в текста, а се чуват на записа. Явно в прокуратурата не чуват добре, защото има и други грешки в текста, които ги има в записа и са от значение засъщността на разговора)

 79. 80 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Е това никога не може да бъде нормална държава. Пуска записи от разследването, без да се знае дали има разрешение за тези записи да бъдат направени...Изобщо няма да споменавам, че в момента дори дело няма още заведено за каквото и да е направил лицето Божков. Аз не мога да разбера с кой акъл някой го разрешава това? Единственото логично обяснение е, че това се прави нарочно, за да се компрометира разследването и Божков да се отърве ни лук ял, ни лук мирисал.Това ако се случи на всяко друго цивилизовано място по света ще ги разсипят.... Но в Бг това май си е стандарт.
  —цитат от коментар 71 на padrino


  Така е в Страната на Окончателно победилата Червена Мафия, маскираща се като синя. Не сме Италия, която си има мафия, нали?

 80. 81 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2448 Любопитно

  До коментар [#78] от "Julian Dob":

  Тоя се оказа такъв тежък мафиот, че май ще трябва да връщаме смъртното наказание
  —цитат от коментар 78 на Julian Dob


  Кой точно? Божков, Найденов или Гешев?

 81. 82 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 348 Весело

  Двама бизесмени разговарят.
  Единият, по-младият и едър на ръст казва: „Трябва купиш две от моите фирми за… – назовава се цифра от няколкостотин милиона. Или да ми прехвърлиш дяловете от хазартната фирма. Правя много за теб, дължиш ми го.“ Плащам ти 40 млн на година за това, че продаваш от талоните. Нито ще ти купувам фирмите, нито ме интересуват“, - отвръща другият участник в разговора, опитен бизнесмен.

  „Мога да те размажа, да ти съсипя бизнеса, знаеш, че държа прокуратурата и въобще всичко. Няма да те има за нула време. Един вече го отнесе…“. „А какво ще стане преди това да се случи?“ – попитал спокойно вторият бизнесмен.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 82. 83 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 835 Неутрално

  [quote#64:"alexsilver"][/quote]

  Ами, не баш.
  Според гробарските трольове: виновен бил некъв администратор в комисията по хазарта. Началниците му в НС и правителството, службите и каскетите НИЩО не знаели.
  И така 30 години :)
  От които над 10 управление на 'десните' ГЕРБ :)

 83. 84 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 264 Неутрално

  В идиотска държава живеем, държавата в лицето на прокуратурата разрешава мафиотски спорове.
  Всички знаем, че Кирил Домусчиев и Влади Горанов са недосегаеми защо е така знае само Бойко Борисов.

 84. 85 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1121 Любопитно

  Въпрос: могат ли записи направени от частно лице, (не по нареждане на прокуратурата на специални устройства със специални маркери) да бъдат доказателство в съда? Излиза че всеки, който иска, може да записва когото си иска без да го уведоми и после да използва записите както му изнася?

 85. 86 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Аз по-голяма "помия", представена като "доказателства" от спецпрокуратурата, отдавна не бях чел! Тия олигофрени политическа партия ли са, та да отговорят на "високия обществен интерес по разследването" за Черепа.
  Доказателства, драги ни милиционери, се представят пред съда, в хода на съдебен процес. Ако не сте го учили това в Магнаурската школа, да ви го кажа аз, та белким вденете. Всичко друго е "дрън, дрън" на Женския пазар!

 86. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 88 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#1] от "Политически некоректен":
  "Познайте на #КОГО прокуратурата никога няма да публикува записи....."

  Сещам се веднага за трима:
  Бойко Борисов
  Делян Пеевски
  Ахмед Доган . . . но може би са повече . . . Сотир Цацаров, Влади Горанов, Пацо Терасата

 88. 89 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1270 Весело

  До коментар [#2] от "Dead Man":

  Хахахах, то те оттам се люпят, сега пък вън.
  Нечестивци!

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 89. 90 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Прокуратурата "твърдяла", сякаш истината е някакава си друга?! "Дневник" пак са на амбразурата, за да защитят поредния комунистически престъпник.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 91 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#33] от "Yotce":

  ++++++++++++++++++++++++ Поздравления!!!

 91. 92 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Трябва 1 ден в годината да не важат закони и телефон 112 да не работи!
  Вярвам, че в този ден, много неща ще се решат!

 92. 93 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#40] от "hamiltonf":
  "Спокойно, Дерибеев, само две-три думички от тези записчета са достатъчни да влезе в панделата за над 15 год.... "

  Днес наистина не мислех да се захващам с теб, ама това вие в Бургас не сте ли чели поне "Що е това закон и съд, и имат ли те почва у нас". Трябва да сте го чели Дядото ви! Беше си задължително за такива като теб.

 93. 94 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Найденови са записали Черепа без негово знание и съгласие. Това е нарушение на закона. Сега прокуратурата пуска тези незаконни записи. Кой ще потърси отговорност на прокуратурата?

 94. 95 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Само на мен ли ми направи впечатление следният цитат от Божков "не знам да ли съм прав или крив, но съм си внушил че 60% са мой и трябва да ми го дадете"...Представям си някой да дойде и да ми каже това за собствения ми бизнес....Как не ви е срам да симпатизирате на този дерибей...
  —цитат от коментар 69 на bul36521362


  Ти на Найденови ли симпатизираш?

 95. 96 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 694 Весело

  До коментар [#49] от "Николов":
  "Ако всичко това за едно умнокрасиво теле е нищо значи тиквата му е наистина много куха."

  Тук си напълно прав, др. Николов! Наистина Тиквата ни е много куха! Обаче за жалост . . . и Каскетът е много кух!

 96. 97 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 264 Весело

  Айде, другари и другарки, слушайте на спокойствие какви ги приказва човека, когото защитавате от сутрин до вечер...
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf


  Мажоретката на ГешеФФФ,

  "Едва" трети си се класирал под статията, Раадостта ще е разочарован от верния си слуга.

 97. 98 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#57] от "дерибеев":

  мда,а провери ли колко такива комисийки има и колко черепи съществуват във България:))

 98. 99 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Първо, записите са с ужасно качество. Второ, някой от вас ровил ли е из нета за разно туулчета, които правят имитация на глас само от няколко секунди запис?
  Потърсете в гугъл: Real-Time-Voice-Cloning

 99. 100 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Прокуратурата се опитва да тушира негативите от разкритията за служебните паспорти на Черепа. Проста работа, като за прост прокурор...

  Eddie lives... somewhere in time!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK