Кратки новини: Служители на агенцията по рибарство са задържани за подкуп

Кратки новини: Служители на агенцията по рибарство са задържани за подкуп

© Георги КожухаровКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Румен Радев обсъди с Лозан Панов необходимостта от промени в Конституцията


Президентът Румен Радев се срещна с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Разговорът между двамата е в рамките на инициирания от държавния глава широк дебат за необходимостта от промени в Конституцията. По време на срещата бяха обсъдени конституционният модел на съдебната власт, статутът и функциите на Висшия съдебен съвет (ВСС), възможностите за въвеждане на индивидуалната конституционна жалба. Държавният глава проведе вече срещи с председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, с представляващия ВСС Боян Магдалинчев и членове на Съвета, както и с главния инспектор в Инспектората към ВСС Теодора Точкова. Инициираният широк дебат за необходимостта от промени в Конституцията започна с консултации с представители на академичната общност и с неправителствени организации. Предстоят срещи с ръководители на други институции в съдебната власт, както и с парламентарно представени политически сили.


Служители на агенцията по рибарство са задържани за подкуп


Старши инспектор и специалист в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас са задържани за 72 часа по обвинение за подкуп, съобщи Окръжната прокуратура. Те са обвинени, че са злоупотребили със служебното си положение и чрез изнудване са поискали и приели подкуп от двама души, извършвали незаконен риболов в Поморие вчера (10 март). Според прокуратурата те са взели по хиляда лева от всеки от нарушителите, за да не ги санкционират. Предстои прокуратурата да поиска и постоянен арест за двамата задържани.


Жители на Герман на протест заради липсата на канализация
Жители на софийското село Герман излязоха на пореден протест тази сутрин с искане да се изгради обещаната им канализация. Протестиращите посочват, че селото е на нивото на река Искър, подпочвените води са високи и почвата не може да поеме водите от септичните ями и пречиствателните станции, а улиците са без отводняване и някои са просмукани с отходни води. Хората заявиха, че от 2010 г. властите им обещават решение на проблема, а търпението им вече е изчерпано.


"Герман е бързо развиващо се село, строят се много къщи и кооперации, но липсата на канализация "осигурява" на по-ниско намиращите се достатъчно "влага" от отходни води. Докога", питат инициаторите на протеста. "Настояваме в най-къс срок да се изгради канализация в селото, за да не се наводняват дворове и къщи, за да се чувстваме част от държавата. И се надяваме, че и държавата ни приема като нейна част", казват още те.

Протестиращите жители на с. Герман

© Инициаторите на протеста

Протестиращите жители на с. Герман


Столичани могат да плащат парното си и в пощите


Задълженията към "Топлофикация София" отново могат да се плащат и в пощенските станции, съобщиха от "Български пощи". За целта е необходимо да се предостави клиентският номер на абоната. От пощите уверяват, че системата за инкасиране на сметки работи без проблеми.


Бензиностанция оставила работник да я краде в продължение на 3 г.


В продължение на три години работник в бензиностанция в Силистра манипулирал данните на компютърната система и така успял да присвои 40 хил. лв. Той подправял данните така, че постъпленията от продажби на горива да не се отчитат в пълен размер в касовия апарат. Задържан е непосредствено след приключване на нощната смяна с присвоени 250 лева от оборота и направил пълни самопризнания, съобщи пресцентърът на МВР.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK