Достъпът на граждани и експерти до Столичната община от днес се ограничава

Кутия за подаване на документи и сигнали е поставена на пропуска в сградата на общината на ул."Московска" 33.

© Максим Караджов

Кутия за подаване на документи и сигнали е поставена на пропуска в сградата на общината на ул."Московска" 33.Подаването на документи и сигнали на граждани и организации до Столична община от днес се извършва в прозрачна кутия, поставена до пропуска в сградата. До нея са поставени пликове, в които да се слагат писмата и документите, за да се скрият личните данни. Това са част от мерките, които предприе общинската администрация за ограничаване на разпространението на корона вируса.


Гражданите ще могат да получат входящ регистрационен номер само ако напишат телефонен номер или имейл, на който да им бъде изпратен той. И в момента общината приема електронно документи чрез четири комуникационни канала, описани в сайта й. Повече информация за временните промени в извършването на административни услуги в сградата на ул. "Московска" 33 може да се получи на тел. 02 937 74 44.


Забранява се достъпът на външни експерти и вносители до комисиите
Външни експерти и вносители на доклади, влезли за разглеждане в общинските комисии, няма да бъдат допускани от днес на заседанията, реши на извънредно заседание председателският съвет, свикан от Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет (СОС). Журналисти ще се допускат, докато за всички останали въможността е да гледат преките излъчвания в каналите на СОС във фейсбук и в ютюб - Sofia.bg.


Общинските комисии вече са задължени да провеждат заседанията си в голямата пленарна зала, където има възможност съветниците да са раздалечени един от друг. Утрешната сесия на СОС няма да се отлага, но ще има същия ограничен достъп. Тя ще може да бъде проследена в споменатите канали във фейсбук и ютюб.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK