Депутати дадоха зелена светлина за доброволните отряди към МВР

Ново обединение между жандармерията и спецотряда за борба с тероризма ще се занимава не само с критични ситуации, терористични актове и масови безредици, но и с охраната на висши ръководни държавни служители и редови служители на МВР, НАП или Агенция "Митници" например.

© Георги Кожухаров

Ново обединение между жандармерията и спецотряда за борба с тероризма ще се занимава не само с критични ситуации, терористични актове и масови безредици, но и с охраната на висши ръководни държавни служители и редови служители на МВР, НАП или Агенция "Митници" например.Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред даде зелена светлина на предложението на ВМРО за създаване на доброволни отряди към МВР на второ четене. Престои предложенията за промени в закона за МВР да влязат в пленарна зала и да бъде решено окончателно дали те ще бъдат приети или отхвърлени.


На този етап комисията одобри създаването на доброволни отряди, които да помагат на полицията, особено в по-малките населени места. Ще бъдат изготвени списъци с доброволците и при нужда те ще бъдат ползвани с решение на шефа на областната дирекция на полицията, за да подпомогнат работата на униформените. Това обаче ще става само в рамките на определена акция на полицията за конкретен ден и часови диапазон, след което отрядите ще бъдат разпускани.


Те няма да имат никакви извънредни правомощия извън конкретната операция, обясни депутатът от ВМРО Александър Сиди. Според вносителите основната цел на този закон е да бъде подпомогната дейността на полицията за опазване на реда най-вече в малките населени места.


БСП са против "четници" да проверяват документи и да задържат
Недоволство и аргументи "против" от представителите на БСП срещна идеята доброволните отряди, които те нарекоха "четници", да имат правомощия да изискват лични документи и да задържат заподорзени за престъпления докато пристигне полицията. Депутатите от БСП не обобщиха, че не виждат никакъв смисъл на отрядите да бъдат давани такива правомощия, след като ще действат заедно с полицията и с тях ще има униформен.


Депутатите от левицата смятат и че е незаконно да се допускат такива правомощия за граждани, които не са от системата на МВР. Отрицателно е становището и на самото ведомство. От министерството са на мнение и че такива права имат само полицаи, които са завършили курс за първоначална военна подготовка и според закона.


Тъй като в проекта на ВМРО се предвижда доброволците да преминават обучение в академията на МВР, от министерството смятат, че ако полицейските служители са натоварени с допълните функции за обучение, това ще доведе до допълнителна натовареност и може да генерира допълнителни разходи за извънреден труд.
Идеята за доброволните отряди не е нова и е предлагана многократно от патриотите, макар и под различна форма.


Нова идея на ГЕРБ не срещна широка подкрепа и предизвика въпроси. Предложението е полицията да може да назначава денонощна охрана на представители на законодателната, изпълнителната и съдебната власт, ако професионалното ръководство прецени, че те са поставени под заплаха. БСП отново бяха против с мотива, че "осъмването" с охрана било равносилно на домашен арест.


Жандармерията и баретите се сливат и ще охраняват заплашвани чиновници


В комисията мина и промяната в закона, която предвижда жандармерията да излезе от състава на Главна дирекция "Национална полиция" и да бъде обединена в ново звено заедно със спецотряда за борба с тероризма (СОБТ), по-известен като спецотряда на баретите.


Новото звено ще трябва да се занимава не само с критични ситуации, терористични актове и масови безредици, но и с охраната на висши ръководни държавни служители и редови служители на МВР, НАП или Агенция "Митници" например.


Предложението е да се осигурява охрана на чиновниците след преценка и заради "конкретна застрашеност", ако има "заплаха във връзка с осъществяване на служебните им задължения" и след решение на специална комисия от висшето професионално ръководство на МВР. Идеята срещна критики още преди месеци, тъй като има опасност да дублира функции, с които е натоварена Националната служба за охрана. Подобно отрицателно становище изказа и бившият вътрешен министър Веселин Вучков.


"Ако служител на НАП, Агенция "Митници" или комисия, която се занимава с лицензи за бизнес и производства за милиони бъдат заплашени, те трябва да знаят, че имат подкрепата на държавата и безопасността им ще бъде осигурена. МВР може да поеме тази охрана", аргументира предложението Красимир Ципов от ГЕРБ.


Този нов текст се появи между първо и второ четене на поправките в Закона за МВР и бе предложен от шестима депутати от ГЕРБ, сред които бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев и председателят на комисията по отбрана Константин Попов.

В края на ноември м.г. на първо четене и със 102 гласа "за", 19 "против" и 29 "въздържал се" парламентът прие на първо четене промени в Закона за МВР. Законопроектът предвиждаше няколко основни промени. Дирекция "Жандармерия" ще се казва "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и ще бъде част от Главна дирекция "Национална полиция".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7386 Неутрално

  Комунизмът се завърна с всичките си измишльотини.

 2. 2 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Направена е първата стъпка към фашизма – граждани да играят ролята на полицаи.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 3. 3 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  Домобрана, потерия, опълчение - нищо ново под слънцето. Има ги и в други части на ЕС.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 4. 4 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 666 Любопитно

  Ленински съботници по бойковите магистрали-от кога?

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Абе ако дойде чужда жена на гости всички разбират. Ако ти разбият колата, никой нищо не е видял.

 6. 6 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2119 Любопитно

  Ако се приеме и започне да действа -> в кои ли райони на държавата ще има най-много такива доброволци? Добре организирани и дисциплинирани ... а в кои най-малко 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 7. 7 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  Башибозук (на турски: başıbozuk) е название за вид нередовна войска в Османската империя, както и за отделен войник от тези войски – мюсюлмани, които съдействат на османската власт при потушаване на бунтове или във война. В превод думата означава „повредена глава“, което подчертава липсата на подчинение и пълната им неорганизираност. Държавата осигурява на башибозуците само оръжие, без да дава заплата, и башибозукът се издържа от грабежи и мародерства.
  ============================
  Никаква прилика.

 8. 8 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Очаквам корекция на чл.1 от Конституцията...

 9. 9 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 973 Неутрално

  До коментар [#2] от "phuncky":

  Е като полицаите немогат да си свършат работа

  гошо
 10. 10 Профил на Alabin Byblionov
  Alabin Byblionov
  Рейтинг: 915 Гневно

  До коментар [#1] от "Роси":

  Той никога не си е отивал, скъпа. Просто бяха решили да му сложат маска.

  this was a film about men and fish... that used to be real
 11. 11 Профил на Alabin Byblionov
  Alabin Byblionov
  Рейтинг: 915 Гневно

  И понеже някой беше коментирал, че още не били пуснали филма, само да припомня, че филма се казва " Турски гамбит" и го прожектират от 1878 г. та досега.

  this was a film about men and fish... that used to be real
 12. 12 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 934 Неутрално

  А ще има ли червени ленти и стоп палки за тия отрядници клатикурци?

 13. 13 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  тък одеве се чудех, кви ли мръсотийки се гласят да натворят червеногзите гниди в суматохата покрай вируса и отговорите почнаха да се появяват

 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Охлабването на разтегнатият ластик ни върна в 1953-та година...
  СРАМ!!!

 15. 15 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3280 Весело

  Скъсаха се от реформи тия.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 16. 16 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "На този етап комисията одобри създаването на доброволни отряди, ...""

  Жителството кога ще го въвеждат?

 17. 17 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 885 Неутрално

  рано или късно, популизма преминава в откровен комунизъм

 18. 18 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 894 Любопитно

  До коментар [#2] от "phuncky":Е като полицаите немогат да си свършат работа
  —цитат от коментар 9 на гошо

  Гьоше, ти записа ли се ДОТ-аджия?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 19. 19 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2119 Весело

  Ето например как е в една страна ;ленка на ЕС и част от Вишеградската четворка:
  https://www.mvcr.cz/clanek/bezpecnostni-dobrovolnik.aspx
  Отделно има и доброволни пожарникари, доброволни резервисти към армията и т.н. И никой не се подиграва на тези хора, не им вика че са тюфлеци, шапкари или че за нищо не стават. Уважава им се избора за реализация в извън работно време. Кога платено, кога безплатно.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 20. 20 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  Правилно :)

  Като сме били под турско робство и като са върлували кърджалиите (разбити и дезертирали войници от армията на Султана). Та като Султана не е могъл да се справи с тях е дал право на населението да се въоръжи да се отбранява спрямо тях.

 21. 21 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Parole de flic с Ален Делон не беше ли за такива задръстеняци параполицаи.... щом Ален сам е продуцент......няма що

 22. 22 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Аеде стига, предложението не е от Бсп-то нали те са комунистите😁. Идва от пишман патрЕотите и ще се подкрепи от гербавите,а те не са комунисти. Ако бяха комунисти нямаше да хвърляте за Фъндъчкова. Идеята може и да е с добри намерения, но какви хора ще я реализират не се знае. Колко му е да станат организирана престъпна група

 23. 23 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 625 Неутрално

  SS отрядите на Шкембе Воевода. Фашистка му работа...

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#9] от "гошо":

  Ми те са заети, нали началникът им каза, че ще помагат в борбата срещу вируса. 😀

 26. 26 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Дебелия е гранд тъпанар и продавач на паспорти

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 27. 27 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Ценко Чоковци вече официално ще са ДОТ и ще ни тормозят!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 28. 28 Профил на selinda
  selinda
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз съм категорично против. От симпатизантите на ВМРО има отровени неонацита. Такива да шетат из улиците и да ни връзват със свински опашки!? Следваща крачка е неонацитата да раздават и правосъдие по техни виждания.

 29. 29 Профил на Карма
  Карма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пустите му комунета станали фашета... СС щурмоваци и собствено правосъдие? А мандрите кога ще ги обират?

 30. 30 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Доброволни пожарникари е едно, доброволна полиция е съвсем друго. Пожарникар няма права да се разпорежда с хора както му дойде, със или без пожар, но доброволен полицай явно ще има. И всички знаем точно кои хора ще скокнат да станат доброволци. Мен лично ако някой видимо цивилен господин се опита да ме спре и да ми иска документи, по-скоро ще го помисля за луд или за злонамерен и ще се отдам на самозащита вместо на мирно подчинение.

 31. 31 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#19] от "DDR": И тук в САЩ има волунтери пожарникари, и да,има респект към тях, но в БГ май нищо не е като белия свят. А доброволни полицай никога не съм виждал,освен ДОТаджийте в детството ми.

 32. 32 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Но предполагам доброволните полицаи са за отвличане на вниманието, за да има какво да отпадне след гражданско недоволство и да мине само личната охрана за високопоставени чиновници, което за управляващите е много по-важно отколкото недостига на полиция в малките населени места.

 33. 33 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 885 Любопитно

  а динко, перата, расате и техните доброволни отряди, да бъдат обявени за национали герои , тъпо, но от милиционери толкова

 34. 34 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#22] от "nkk81":++ Прав си,идеята може да е с добри намерения,но това е полиция,как ще ги подбират тея доброволци,пак от проверените наши....смърди!

 35. 35 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  недостига на полиция в малките населени места.
  —цитат от коментар 32 на Locke


  къв недостиг бе братчед, Евростат казва че, България е на първо място по милюционери/ глава от населението в ЕС

 36. 36 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Ето например как е в една страна ;ленка на ЕС и част от Вишеградската четворка:https://www.mvcr.cz/clanek/bezpecnostni-dobrovolnik.aspx Отделно има и доброволни пожарникари, доброволни резервисти към армията и т.н. И никой не се подиграва на тези хора, не им вика че са тюфлеци, шапкари или че за нищо не стават. Уважава им се избора за реализация в извън работно време. Кога платено, кога безплатно.
  —цитат от коментар 19 на DDR


  Бях приятно изненадан, когато видях колко сериозно се отнасят двама млади колеги /под 30 годишни/ към задълженията си като пожарникари-доброволци по време на едноседмичен обучителен лагер-сбор. За това време заплатите им се поемат от държавата; като техен пряк ръководител мога само да подпиша призовката. Имам право да посетя лагер-сбора след предварително взето съгласие от местната пожарна. За участие в гасене на пожари се полага допълнителен платен отпуск, като разходите се заплащат на фирмата от държавата.Отношението на другите чешки колеги към доброволците е подчертано положетелно. След гасенето на двата пожара /до сега/ те се превръщаха в герои на деня; трудно ми беше да пренасоча вниманието към текущите задачи.

 37. 37 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#24] от "extraCACA":

  Късно е. Заспалият псевдонарод вече тотално се е самопрецакал и сега му остава да бъде зрител на жалкото си и мизерно изчезване. Робската психика и свръхдоверяването му на пунта мара месии и селски тарикати вече необратимо го води към изтребване. Тъжно, но закономерно е някак си...

 38. 38 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1646 Неутрално
 39. 39 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 940 Неутрално

  По комунизко време също имаше доброволни отряди, но тогава ни даваха по 5 лева за дежурство.
  Е, дежурството минаваше в кръчмата, даже се налагаше да завишаваме бройката, тъй като парите не бяха достатъчни.

 40. 40 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2549 Неутрално

  Чудесни резултати от купения и корпоративен вот, комформизма, съчетан с брането на гъби и дървената философстване на тема "2,96%" или "ни съ занимавам с политика"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 41. 41 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  Това ще са доброволни доносници.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 42. 42 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#35] от "extraCACA":

  А казва ли как са разпределени из държавата? Май в градовете имаме много, а в малките села нямаме изобщо.

 43. 43 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2119 Любопитно

  До коментар [#36] от "ivangabrovo":

  Същото е и с доброволните запасняци.
  Много тъжно ми става всеки път като видя с нищо неоправданата злоба която носят чадт от българските граждани към полицаи, военни и пожарникари... Явно въпрос на домашно възпитание и липса на увереност.
  Радвам се, че поне един съфорумник знае за какво става дума.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 44. 44 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  А казва ли как са разпределени из държавата? Май в градовете имаме много, а в малките села нямаме изобщо.
  —цитат от коментар 42 на Locke


  ма кво ме интересува мене тва... а ходи питай шефьорчето на Мето Илиенския как и що

 45. 45 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Ще носят ли каскети и червени ленти на ръкава, като едно време 🙋

 46. 46 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  До коментар [#19] от "DDR":


  Ето например как е в една страна ;ленка на ЕС и част от Вишеградската четворка:https://www.mvcr.cz/clanek/bezpecnostni-dobrovolnik.aspx Отделно има и доброволни пожарникари, доброволни резервисти към армията и т.н. И никой не се подиграва на тези хора, не им вика че са тюфлеци, шапкари или че за нищо не стават. Уважава им се избора за реализация в извън работно време. Кога платено, кога безплатно.
  —цитат от коментар 19 на DDR


  ГДР и в наше село пожарната е доброволна , но полицията е щатна ....отделно вършее и Бундесполицията.....но не съм и чувал за ДОТаджии

 47. 47 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ОК, тогава да разрешим и носенето на лично оръжие свободно.

 48. 48 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  БГ то не беше ли на едно от първите места по полицай на глава от населението ?!

 49. 49 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  До коментар [#43] от "DDR":

  Това е малко спорно, щото самите полицаи и военни (за пожарникарите нямам мнение) с поведението си сами го предизвикват.

 50. 50 Профил на k_.ara
  k_.ara
  Рейтинг: 221 Весело

  Ако доброволните отряди са били особено ефективни, тогава защо не се наложи този "почин", като полезно явление? Защото формално ще се изградят, ще се изготвят едни списъци, ще се правят едни инструктажи, ще...., а на практика, въпросните доброволци ще прекарват дежурството приютени някъде нагости , ще чакат да измине времето за дежурство, увлечени в разговор или подремвайки, за да предадат белега си на отрядник/лента или друга измишльотина/. Ефективност и полза никаква от това начинание, само пушилка и симулация на идеи. Действащи добоволни отряди се създават само по инициатива на населението в дадено селище.

 51. 51 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#36] от "ivangabrovo":Същото е и с доброволните запасняци. Много тъжно ми става всеки път като видя с нищо неоправданата злоба която носят чадт от българските граждани към полицаи, военни и пожарникари... Явно въпрос на домашно възпитание и липса на увереност.Радвам се, че поне един съфорумник знае за какво става дума.
  —цитат от коментар 43 на DDR


  С риск да Ви разочаровам - злобата на не малка част от българските граждани към полицаи, военни и пожарникари е заради наследството, което тези съсловия имат от времето на съветското управление и, най вече, заради, на практика, липсващите усилия на съсловията да се откъснат от това наследство; демонстративно се стремят да се движат по инерция. Милиционери, пожарникари, военни /в този ред/ бяха хем презирани от т. нар. широките народни маси заради ограниченията на службата им, хем бяха обект на силна завист заради не малките официални и все по-нарастващи неофициални /възможности за крадене/благинки, които имаха.

 52. 52 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 221 Неутрално

  истинските мутри са се развихрили

 53. 53 Профил на sw51
  sw51
  Рейтинг: 283 Гневно

  остава да им раздадат кафеви униформи и да чакаме кристалната нощ....

 54. 54 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Щом народонаселението само ще се грижи за реда и сигурността, защо е нужно цяло министерство? МВР ще трябва да се закрие - има НСО за охрана на "заплашени чиновници".

  А след народна милиция няма ли да въведат и народен съд? От доброволци, разбира се.

 55. 55 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#2] от "phuncky":

  Полицая не е ли гражданин или е някакъв по-особен вид, ариец може би?

 56. 56 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  между другото, доста поучително е да се види какви точно данни подават мутрите към Евростат... получават си отговорите разни въпроси

  https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/images/c/cb/Crime_statistics_robbery-Feb-2020.jpg

 57. 57 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 894 Гневно

  Направо ги въоражавайте, тия са от ВМРО! Значи връщаме не ДОТ, а
  Въоръжените работнически групи и отряди (ВРГО)!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 58. 58 Профил на Turanagasama
  Turanagasama
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Тогава куцо, кьораво и сакато ще се прави на полицай. Ужас. Щото заради икономии не назначават полицаи на терен.

 59. 59 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  До коментар [#7] от "Doge":

  "Башибозук (на турски: başıbozuk) е название за вид нередовна войска в Османската империя, "
  ========
  Или милиция.

  Еретик
 60. 60 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4152 Неутрално

  ВИИ Марс имени В.И.Лелина
  Q&A

  Q [#16] от "gmbh":
  "На този етап комисията одобри създаването на доброволни отряди..."
  Жителството кога ще го въвеждат?

  А:
  алинея 1. Жителство се въвежда само след въдворяване на лицето
  в уседналст.
  алинея 2. При добро поведение и след препоръка от местната ППО уседнало лице може да кандидатства за жителство категория
  първа (свободно отпътуване) или категория втора (местожителство постоянно).
  алинея 3. ППО не значи противопожарна организация, а прилично Първична партийна.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Непоносима воня на червен мухъл се разнася от коалицията ГЕРБ+ВМРО. От милиционери - милиционерщина, но пък народът блее одобрително.

 63. 63 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 490 Неутрално

  А какво ще кажем за частните армии СОД, както и тези охраняващи разните мутро-олигарси?

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Смята се, че режимът на Стамболийски е първият фашистки режим в света.
  Маскиран под гръмкото заглавие "народовластие", режимът започва фактически демонтаж на държавата.
  Най-напред на държавните постове се поставят "свои хора".
  Отряди от т.нар. "сопаджии", наречени "Оранжева гвардия", - подпийнали селяни с тояги и ловни пушки в ръце се разхождат из градовете и тероризират гражданЯта.
  Дядото на мой познат - адвокат, три пъти е бил спиран по ул. "Витошка" от сопаджии: "Лягай долу, твойта мама!" - и адвокатинът, с белия си костюм се просва в прахоляка, капелата му се търкаля на земята, стъпкват я, не му връщат бастуна с кокалена дръжка - така разбират "народовластието" пионерите на фашизма. Три пъти го малтретират , докато се прибира от съда в къщата си на Петте кьошета.
  В Италия т.нар. "черноризци" взимат опит от нашите "сопаджии".
  В Германия - по утъпканата пътека на "народовластието" - Кристална нощ и т.н.
  Доброволни отряди към управляващите.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 66. 66 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 536 Весело

  Чакам да ме спрат някакви перекендета и ти да видиш!
  От тъпото агент иван какво да очакваш?!?

 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  С тия шумкарски отряди, властта не знае каква кутия на Пандора отваря ! Това е нож с две остриета, който много бързо ще се обърне срещу самите управляващи !

 68. 68 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 860 Неутрално

  А кане корсота ще им дават ли? Току-виж някой престъпник ръгнал да бяга или каже, че не си дава личната карта на селските мутри или лумпени-патреоте, тогава кво правим, ако не могат да го бият? Оттам ми хрумна да им зачислят питбулчета, те може и да изядат някого, но никой няма да носи отговорност? Само си разсъждавам, но ако някой от ВМРО чете, може да почерпи добри идеи!

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Най-раздутия щат на МВР в цяла Европа, а сега и "Бокогрупен" на помощ... Познайте дали кликата не се готви да векува вече. Скоро тези формирувания ще бъдат стоварвани и на протесни шествия, а членството в тях, разбира се ще е по калинко-партийна-далечнороднинска линия... ;))

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Сиди да си гледа половинката Джамбазки и да не ни занимава с ретроградни простотии извадени от комунистическия мухъл.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  "Жандармерията и баретите се сливат и ще охраняват заплашвани чиновници"

  Тази идея от нацгвардията на товарищ Путин ли я взеха ? Защото напоследък все от Москва се учим .

 76. 76 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  До коментар [#72] от "Моа Преател Тайпи":

  всичките тея звена, отряди и н'амти кви кръжоци ти моеш ли ги изброи... а що са според теб?

 77. 77 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1239 Весело

  няма как умствено ограниени индивиди ,единствено интеруващи се от собственото си благосъстояние да се очаква нещо градивно...само глупости ,но забележете..вече измислени такива...нямат акъл за собствена глупост даже...нефелници от класа...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 851 Неутрално

  С кафяви ризи ли ще са? А и барети те ще пазят чиновниците!? От какво и от кого?

 81. 81 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3632 Весело

  Ужас, не мога да повярвам на ставащото! Какво, ще се конкурираме с Рассия ли?!

  klimentm
 82. 82 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 274 Неутрално

  По темата:
  Доживех! Дясното крило на БКП(БСП) да се възмущава от закон предложен от лявото крило на БКП(герб).

 83. 83 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 274 Неутрално

  По темата:
  Доживех! Дясното крило на БКП(БСП) да се възмущава от закон предложен от лявото крило на БКП(герб).

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 1853 Любопитно

  Както в старите „добри“ времена на социализма?)))

  https://youtu.be/29lHfJbfXAM

  "Чуждестранен агент"
 86. 86 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Невиждам нищо лошо в това. Логично последствие след като Държавата абдикира по времето на Костов.

  niki
 87. 87 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Аз виждам възможност.
  Сформираме едно отрядче и ги запукваме легално.
  Достатъчно свински опашки и герберасти, каскети, пикльовци и други дразнещи субекти по очи на земята.

 88. 88 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Шпицкоманди на пряко подчинение на СИК...
  Тази "държава" ще стане съвсем като снимачна площадка на пост-апокалиптичен филм. А си мръднал от голям град или главен toll tax път - и почват банди, рекет, местни Джаба The Герб феодали... Със собствена полиция и озверели местни "доброволци" да те отърват от имуществото ти.
  И в летните и в зимните туристически места, "доброволците" на СИК ще помагат на заблудените туристи да си намерят матрял и жени. Полицията само ще се координира с "доброволците" да си менкат дежурствата.

  Не се лъжете - този текст е в полза единствено и само на мутрите от СИК. Нито ще пазят села, нито бе, помощни старци - просто искат да узаконят ударните си бригади по месторабота.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 89. 89 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1141 Весело

  Очаквам корекция на чл.1 от Конституцията...
  —цитат от коментар 8 на Велков


  А- за теб знаем кво очакваш.

  Ми- имам новини- вашата няма да стане. Предай и на Кметя!

  3апомни ли кво да предадеш?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 90. 90 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1141 Весело

  рано или късно, популизма преминава в откровен комунизъм
  —цитат от коментар 17 на Stewie


  Миии... аре да преминава по- бързичко, че белким втория път си научим урока. То явно, че с капитализма не се получи от първия път- кво толкова ше й стане на мотиката- от настъпване?

  Някои нации сякаш имат имунитет срещу подобно безумие.

  Други- чакали връщане на чл.1 на Конституцията.

  Някои хора така и не разбраха, че Конституцията сега не започва с член 2- пак си има член 1, ма не е този, де на тях им харесва... 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 91. 91 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 597 Разстроено

  Когато гражданите са изгубили държавата си, мутрите могат да правят с тях каквото си поискат. Но не са виновни мутрите. Виновните сме всички ние, защото ги допуснахме до там и защото ги търпим. Сега ще си сърбаме каквото сме си надробили.
  Честито на новите отрядници и на печелившите им главатари.

  Stupid people make me sick
 92. 92 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1141 Весело

  Ще носят ли каскети и червени ленти на ръкава, като едно време 🙋
  —цитат от коментар 45 на volarok


  Не- ся щели да бъдат модерни- трябвало да ги познаем по бухалката.

  Аз имам уточняващ въпрос- ще бъда ли задължен да си лепя техни стикери по врати и стъкла, или ще имам опция да мина и без тях?

  😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 93. 93 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1141 Весело

  ОК, тогава да разрешим и носенето на лично оръжие свободно.
  —цитат от коментар 47 на Slick


  На мъдър и спокоен народ- като нашия- само това му липсва!

  Ма само това... 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 94. 94 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 381 Неутрално

  значи в малките населени места е достатъчно главния полицай да е твой човек и от там на сетне можеш да разчиташ на всеки един тъп главорез в околитя ... яко

 95. 95 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Парадокси - нещо тръгва като червено, минава през синьо и свършва като кафяво. Па ако сложиш и едни мустачки на "воеводата" съвсем ще го докара до Ернст Рьом. Чудя се - каква държава сме? Да имаш полиция, да имаш организирани над 200000 охранители и хоп, ново двайсе - нови отряди. Времена - по един пъдарин на село е имало, и за цигани, и за българи, и за турци, за всички. Сега силовак до силовак, стабилност голяма, сигурност никаква!

 96. 96 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 8 Весело

  Ценко Чоковци вече официално ще са ДОТ и ще ни тормозят!
  —цитат от коментар 27 на chichka


  Чиче, не се притеснявай! Не може да има ДОТ, без да има трудещи се. Няма пролетарият, сега всичките сте безкласа.

 97. 97 Профил на hli32616303
  hli32616303
  Рейтинг: 8 Весело

  И защита на личната частната собственост с оръжие.

  Не съм сигурен само, доколко е либерално, и доколко 'либерално', че последните десетилетия се объркаха понятията...

  При капитализма всичко е за пари. Само раята трябва да създава и отглежда хора, за без пари...
 98. 98 Профил на hli32616303
  hli32616303
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Без туй държавата се отказва от солидарната система в много сфери...

  Ама не е либерално...
  Друго си е да дадеш възможност за 'избор' на услуга, която да се плаща..
  А защо да не е задължителна, или просто са няма как крайния потребител да се лиши от нея.

  Е тва си е чист либерализъм - държавата като гарант за пазар, на доставчиците на частни услуги...

  Важното е да ПЛАЩАТ, а не сами да си вършат работата.
  Още по-малко държавата да осигурява самата услуга.

  При капитализма всичко е за пари. Само раята трябва да създава и отглежда хора, за без пари...
 99. 99 Профил на bserafimov
  bserafimov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най-раздутия щат на МВР в цяла Европа, а сега и "Бокогрупен" на помощ... Познайте дали кликата не се готви да векува вече. Скоро тези формирувания ще бъдат стоварвани и на протесни шествия, а членството в тях, разбира се ще е по калинко-партийна-далечнороднинска линия... ;))
  —цитат от коментар 70 на Андонов


  -------------------------------------------
  Лъжа е, защото разпространяваните статистики не са верни!!!!
  Отидете на сайта на МВР видите колко недобор за служители с правоохранителни функции има и тогава разпространявайте ЛЪЖИ. В МВР работят също секретарки, телефонистки... КМЕТОВЕТЕ също имат определени правоохранителни функции.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK