На живо

Новите случаи днес вече са осем (хронология)

Новите случаи днес вече са осем (хронология)

© Георги КожухаровВ България беше обявено извънредно положение заради разпространението на коронавируса. Късно снощи премиерът Бойко Борисов обяви, че ще поиска от Народното събрание да гласува мярката, за да улесни работата на правителството в борбата със заразата. След изказвания на представители на всяка парламентарна група депутатите единодушно решиха да приемат предложението на Борисов. Извънредното положение влиза в сила от днес и ще продължи до 13 април.


До крайната мярка се стигна, след като се разбра, че 23-ма души са с положителни проби за вируса. Един от тях - жена на 66 години, почина в "Пирогов". По-голяма част от заразените са контактували с нея. До края на деня доказаните случаи нараснаха със седем.


Според Конституцията, докато режимът е в сила основният закон позволява временно ограничение на отделни права на гражданите. Неприкосновени, независимо от ситуацията, остават правото на живот и забраната за подлагане на мъчения, правото на справедлив съдебен процес, на лична неприкосновеност и на свобода на мисълта и вероизповеданието.
Борисов се оплака, че много хора не спазват наложените мерки за карантина и заради това по думите му службите на МВР трябва да ги намират и задържат принудително.


Здравният министър нареди да затворят увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите. Грипната ваканция на учещите беше удължена, затварят и яслите и детските градини.


"Дневник" следи в реално време развитието на събитията.


Какво се предприема по света следете тук.

Повечето магазини все пак ще работят

Здравният министър коригира заповедта си за почти пълна забрана на търговията на дребно. Забранява се посещението на молове, но магазините за хранителни стоки и аптеките в тях ще работят. Отпада забраната за "посещения в търговски обекти", но се запазва за заведенията за хранене и развлечения.


Какво ще работи и какво не, четете тук.

Перничани ще получат нови часове с вода

Водният режим в Перник ще бъде облекчен от 17 март, съобщи управителят на местното ВиК Борислав Иванов, цитиран от БНР. Според новия график водата ще се пуска в 6 часа и ще спира в 22 часа. В момента перничани имат вода само по 7 часа в денонощието- от 15 до 22 часа. Новият по-лек режим се отнася както за Перник, така и за останалите населени места, които се водоснабдяват от язовир "Студена".


Режимът е временен и ще се промени след отшумяване на епидемията.

От 16 март се спира провеждането на теоретически и практически изпити за водачи на моторни превозни средства, съобщи транспортният министър Росен Желязков.

Осем, а не седем са новите случаи, доказани днес след провеждане на лабораторни изследвания. За седем случая съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Мутафчийски на брифинг след извънредното заседание на Министерския съвет. Осмият случай беше потвърден от Националната референта лаборатория преди минути, съобщи Министерството на здравеопазването.
.
Така общо потвърдените случаи на новия коронавирус COVID-19 у нас са 31, един от които е на починалата в "Пирогов" 66-годишна жена.


От днес на сайта на Министерството на здравеопазването ще бъде публикувана актуална информация за потвърдените у нас случаи на COVID-19. Информацията е достъпна на следния линк: https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/potvrdeni-sluchai-na-koronavirus-na-teritoriyata-na-r-blgariya/

80% от заразените могат да не разберат това

Осемдесет процента от заразените с коронавируса могат и да не разберат, че са болни, но половината от останалите 20% се нуждаят от интензивно лечение. Това коментира пред БНТ председателят на кризисния щаб д-р Венцислав Мутафчийски. Той е началник и на Военномедицинската академия. Той подчерта, че новият коронавирус не е толкова смъртоносен, колкото предишните - през 2002 и 2012 г., но се лекува по-продължително.


Медикът подчерта, че поведението на голям брой хора е ирационално - "вместо да си мием ръцете, изкупуваме магазините", каза той и напомни, че всеки трябва да носи отговорност не само за себе си, но и за близките си и най-вече - за своите баби и дядовци.


Венцислав Мутафчийски

© Юлия Лазарова

Венцислав Мутафчийски

В сградата на летището в София ще влизат само пътуващи

В двата терминала на летище "София" ще бъдат допускани единствено пътуващи, съобщиха от летището.
На входовете ще бъде измервана телесната температура. Затварят се всички търговски обекти с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките. Четири пъти на ден се извършва почистване и дезинфекция в сградите и съоръженията. На Терминал 1 и Терминал 2 има поставени термокамери от Министерството на здравеопазването. На видими места има двуезични информационни табели за превенция от заболяването, а на мониторите на двата терминала през 15 мин. се излъчват информационни препоръки.

Читатели на "Дневник" изпращат в редакцията въпроси, останали неизяснени в хода на въвеждането на извънредно положение, които ще адресираме до институциите. Ако имате въпроси, сигнали или информация за коронавируса и ситуацията на извънредно положение, изпращайте през формата тук или на [email protected].


Новите случаи днес вече са осем (хронология)

© Дневник

Министерството на външните работи подчерта, че българските граждани могат да влизат и излизат извън страната без ограничения. Пристигащите от рисковите държави ще бъдат поставяни под 14 дневна карантина. Към момента границите на съседните на България са отворени, като на места са наложени допълнителни ограничения или допълнителни проверки, напомня ведомството. Министерството съветва българите зад граница преди да предприемат пътуване да се информират предварително за превантивните мерки, които държавите прилагат.


Къде се прилагат ограничения по границите четете тук.

Заразените с коронавирус нови случаи са хора с различен профил - двама от тях са от контактните лица, други двама са съпрузи, били на ски в Австрия, един човек е бил на конференция в Брюксел, съобщи председателят на кризисния щаб Венцислав Мутафчийски. Всички те са на възраст между 56 и 80 г.


От днес се въвежда карантинен режим за връщащите се от Испания, съобщи шефът на кризисния щаб. По думите му лечението на заболяването е като на пневмония с антибиотици. Той каза, че трите заразени деца не са в болестно състояние и са вкъщи, част от хората с положителна проба също са си в къщи.

Президентът: Без управленско своеволие

Строгите мерки са необходими, за да се гарантира най-висшата ценност – здравето и живота на българските граждани. Но от тяхната адекватност, законосъобразност и начин на приемане и прилагане зависи не само ефективното преодоляването на кризата, а и развитието ни като демократична и просперираща държава. Това се казва в изявление на президента Румен Радев, разпространено от неговия прессекретариат.


Според него ограничаването на права трябва да е ясно мотивирано и пропорционално на заплахата и да изключва управленско своеволие. Редом със строгите ограничения е необходим и пакет от икономически и социални мерки, смята президентът.


Цялото обръщение на държавния глава четете тук.

Читатели сигнализираха, че в петък следобед и привечер е имало проблем да платят с карти в някои търговски обекти. По неофициална информация на "Дневник" няма проблем в системата за разплащания "Борика".
БНБ изпрати съобщение, с което уверява, че централната банка и "доставчиците на платежни услуги" работят нормално.

Синята и зелената зона може да са безплатни

Седем нови случая на коронавирус обяви премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на правителството.


Така случаите стават 30, между които един смъртен.


Пред министрите и медиите Борисов обяви взетите по-рано днес мерки, както и законодателните промени за санкции за нарушители на карантината, гласувани преди това от парламента.


Борисов разясни, че се затварят всички обекти освен хранителните магазини, а аптеките, банките и застрахователните дружества ще работят. Той каза, че според него те трябва да работят и в моловете. Бензиностанциите също ще продължат да работят, подчерта Борисов. Според премиера въпреки че ресторантите се затварят, доставките на храна по домовете и офисите трябва да продължат. По думите му трябва да се реши дали да продължат да работят фризьорските салони, но при организация там да влиза само по един клиент.


От днес заседанията на Министерския съвет ще се провеждат онлайн като министрите бъдат в кабинетите си. Държавни служители ще работят по домовете си, ако това е възможно. Контролът на мерките ще се следи от МВР и РЗИ като премиерът поиска да не се допуска спекула. Обръщайки се към столичния кмет Йорданка Фандъкова той й предложи да се обмисли дали синята и зелената зона да са безплатни в работно време, за да избягват хората градския транспорт.


Репортери на "Дневник" видяха, че в няколко големи хранителни вериги се изкупуват основни хранителни продукти като олио, ориз, леща, грах, брашно и т.н. В един от столичните квартали се забелязват опашки от хора пред хранителната верига "Фантастико", която по-рано днес ограничи достъпа на клиенти – от 5 до 30 души, като целта беше хората да могат да пазаруват спокойно, без да са на близко разстояние един от друг. Част от ресторантите в центъра на столицата също затварят врати.

Логиката на заповедта е спиране на стълпотворението

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че следващите заседания на правителството ще са виртуални. Асоциализацията е основно средство за борба с вируса, подчерта той.


Борисов каза, че заповедта на министъра на здравеопазването, с която се преустановяват посещенията в заведения и търговски обекти, с изключение на магазини за хранителни стоки, бензиностанции и аптеки, търпи промени и ще бъде осъвременявана в зависимост от ситуацията и в зависимост от препоръките на кризисния щаб. Много спорове имаше за моловете, каза той.


Нашето селско стопанство е силно, имаме запаси, нищо не налага да купуваме по 40-50 бутилки олио, призова премиерът. Разказа и какво ще предприеме Министерството на образованието за дистанционното обучение на децата.


Логиката на заповедта е спиране на стълпотворението, подчерта Борисов.

Във връзка с обявената извънредно положение за коронавируса COVID-19 Софийският университет "Св. Климент Охридски" обяви, че първата кандидатстудентска сесия се отлага и изпитите по обявения график няма да се провеждат. Новият график ще бъде приет и оповестен допълнително. Онлайн приемането на заявления за явяване на изпити в първата кандидатстудентска сесия продължава до 30 април 2020 г.

ПИБ (Първа инвестиционна банка) дава възможност на всички свои клиенти да отложат плащанията по кредити, ако те самите или техният бизнес са засегнати по някакъв начин от ситуацията с коронавируса (COVID-19), съобщиха от банката.

Започва електронно обучение за учениците

Министерството на образованието и БНТ планират създаване на образователна телевизия за учениците, чиято грипна ваканция продължава до 29 март. От понеделник (16 март) започва и електронно обучение, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев на извънредна пресконференция в просветното ведомство днес. Подробности тук.

Министерството на труда и социалната политика ще осигури дезинфекциращи препарати за 6730 самотноживеещи възрастни хора над 65 г., които нямат възможност да се самообслужват. Това са хора с лични асистенти по Националната програма за предоставяне на грижи в домашна среда. От понеделник до края на другата седмица регионалните дирекции на Агенцията за социално подпомагане, съвместно с общините, ще раздадат дезинфектантите. Междувременно министерството ще продължи да осигурява топъл обяд по оперативна програма за храни, както и услугата "Домашен социален патронаж".

Главният прокурор оглави щаб за спазването на мерките

Под ръководството на главния прокурор на Република България Иван Гешев към Прокуратурата е създаден щаб във връзка с решението на Народното събрание за въвеждане на извънредно положение на територията на цялата страна, съобщи пресслужбата на прокуратурата. Извънредното положение е в сила до 13 април и е свързано с нарастващото разпространение на новия коронавирус COVID-19.


Щабът ще следи за спазването на правилата и мерките в условията на извънредно положение по преодоляване на негативните последици от разпространението на заболяването, както и ефективното противодействие, разкриване и разследване на престъпленията в тази връзка, се казва в съобщението.


Какви са плановете на прокуратурата четете тук.

България има достатъчно наличности на пшеница и царевица за да издържи година и повече. Същото се отнася и за слънчогледа - основна суровина за олиото. В това увери в Министерския съвет земеделският министър Десислава Танева. Тя се срещна с браншови организации на производителите на храни. Представители на млекопреработвателната и месопреработвателната индустрия, както и на производителите на хляб, увериха, че няма никаква опасност за изхранването на населението на страната. Всички производители поддържат достатъчно количества запаси.


Браншовиците подчертаха, че коронавирусът не се предава чрез храни.


Новите случаи днес вече са осем (хронология)

© Велко Ангелов

По-тежки наказания за нарушаване на карантина

Правната комисия в Народното събрание одобри законодателни промени, така че да се завишат санкциите при нарушаване на наложена карантина. Предложението е то да се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба до 3 хил. лева, а при повторно нарушение - лишаване от свобода до 5 г. и глоба до 10 хил. лева. Малко по-късно мерките бяха гласувани извънредно днес на две четения в пленарната зала почти без дебати. Възрази единствено депутатът от БСП Антон Кутев. Подробностите за законовите промени четете тук.

Няма да има учебни занятия до 29 март

Училищата в цялата страна остават затворени до 29 март заради заразата от коронавируса COVID-19.


"Преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. При възможност се въвежда дистанционна форма на обучение", пише в издадена днес заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.


Още по темата четете тук:

Затварят се магазини и заведения

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, до края на март се затварят увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите.
Със заповедта на здравния министър от днес се преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации.


Подробно за всички мерки четете тук.

Да няма ненужни ограничения, искат от ДБ

Има нужда от гаранции, че извънредното положение ще обслужи целите, за които се въвежда, и няма да доведе до ненужно ограничаване на граждански права и свободи, допълнителна ерозия на принципите на правовата държава у нас или създаване на нормативен и организационен хаос. Това се казва в позиция на "Демократична България" от днес. В нея се посочва, че подобна стъпка може да бъде оправдана единствено и само с оглед мащаба на потенциалните рискове за населението, свързани с пандемията. И следва да има краткосрочен характер.

Министерството на труда и социалната политика, съвместно с Министерство на образованието и науката и Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М.В.Ломоносов" подготви новини на жестов език, които дават повече информация на хората с увреден слух за превенцията на разпространението на вируса COVID-19. Това съобщи пресцентърът на министерството на труда.

Външното министерство обяви по-висок риск при пътуване в 12 държави. Мярката е обявена "във връзка с разпространението на болестта COVID-19 в световен мащаб и обявената от Световната здравна организация пандемия". Кои са страните с повишен риск от пътуване до тях четете тук.

Президентът не знаел за плана за извънредно положение

Президентът Румен Радев е разбрал от медиите за намерението на правителството да въведе извънредно положение в страната. Това съобщиха от администрацията на държавния глава след запитване от "Дневник". Повече четете тук.

Хора започнаха да се струпват в магазините за хранителни стоки в София, скоро след като бе обявено извънредното положение, сигнализират репортери и читатели на "Дневник". Опашки се образуват в големите магазини в центъра на столицата и в моловете, където има засилен приток и към аптеките. Междувременно от веригата "Фантастико" обявиха, че въвеждат пропускателен режим в обектите си, който предвижда в зависимост от големината на търговската площ, в магазините ще се допускат едновременно от 5 до 30 души, като целта е те да могат да пазаруват спокойно без да са на близко разстояние един от друг. Останалите клиенти ще изчакват пред магазините. Във всеки супермаркет ще се влиза само от главния вход.


Новите случаи днес вече са осем (хронология)

© Юлия Лазарова

Българският лекарски съюз призова да бъдат осигурени предпазни екипи и за лекарите и медицински специалисти извън болниците и спешната помощ. "Цялото съсловие ясно осъзнава огромната отговорност, която има в създалата се обстановка и е готово за пълна мобилизация, но това би било възможно само ако колегите ни - лекари и специалисти по здравни грижи са осигурени с лични предпазни средства" се казва в позиция на съюза. В края на февруари главният държавен инспектор Ангел Кунчев заяви, че в страната има 4500 общопрактикуващи лекари и те са самостоятелни юридически лица, т.е. сами следва да са се снабдили с лични предпазни средства.

Учениците в София с удължена ваканция

Затваряме училищата на територията на Столична община за срок от седмица, считано от понеделник, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Затварят се и публични места: театри, кина, галерии, детски клубове и всякакъв вид клубове, концертни зали, за да може да се ограничи максимално събирането на хора. Всички периодични и временни пазари също ще бъдат затворени.

Без футбол в България за месец

Българското футболно първенство спира за месец, обяви БФС. Мачове в професионалните Първа и Втора лига няма да има до 13 април. Решението на футболния съюз е съобразено с приетото от парламента извънредно положение в страната заради коронавируса. Повече четете тук.

Според Конституцията, докато режимът е в сила основният закон позволява временно ограничение на отделни права на гражданите. Неприкосновени, независимо от ситуацията, остават правото на живот и забраната за подлагане на мъчения, правото на справедлив съдебен процес, на лична неприкосновеност и на свобода на мисълта и вероизповеданието.

България е в извънредно положение до 13 април

Парламентът единодушно гласува предложението на правителството за обявяване на бедствено положение в страната заради разпространението на коронавируса. С 201 гласа "за" и нито един против Народното събрание обяви крайната мярка, която ще продължи до 13 април.

Телефонните линии в Ситуационния център на Министерството на външните работи са претоварени заради множество запитвания за коронавируса COVID-19, съобщиха от МВнР. От там уточняват, че дори при свободен сигнал на телефоните 359 2 948 24 04 и 359 2 971 38 56, ако не се получава отговор, то значи линията е заета. От МВнР съветват гражданите да използват за връзка и имейла [email protected], както и да следят сайта на министерството за нова информация.

Министерският съвет предлага извънредното положение в страната да е от 13 март до 13 април. Това обяви председателят на парламента Цвета Караянчева по време на дебатите в Народното събрание. Очаква се по-късно през деня депутатите да гласуват дали да подкрепят искането на премиера Бойко Борисов.


Новите случаи днес вече са осем (хронология)

© Георги Кожухаров


Пред парламента Борисов обяви, че мярката е единственото срещу "това чудо, наречено коронавирус", което съсипва света и в здравословен, и в стопански план. Той отново сравни ситуацията с война. "Искаме за един месец това извънредно положение. То ни е нужно заради тези, които нарушават карантината", каза Борисов.


От думите му се разбра, че няма да се въвежда финансова санкция от 5 хил. лева за нарушаване на ограниченията при карантина, но ще се действа по сега действащото законодателство - лишаване от свобода до 1 година.

Сигналите към Спешна помощ за хора, които имат съмнение, че са болни от коронавирус, въпреки, че не са изследвани, зачестяват. Говорителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска обясни пред БНТ, че от 8 до 12 март са регистрирани 312 подобни случая.


"Съмненията да коронавирус, които сме извозили до болнични заведения, са 55. Съветите, които даваме по телефона за пациентите, които не са се обърнали към личния лекар, а директно през 112 към нас, са 328. Призовавам хората да спазват тази процедура - да се обръщат към личните лекари, защото освен грипните и грипоподабните заболявания, обслужваме пациенти в спешни състояния. От 9-те случая с положителни проби за коронавирус от Спешна помощ за закарали до болнични заведения трима", каза Сунгарска.

Ограничени са контактите на шофьорите от градския транспорт в София с пътниците. От днес шофьорите не продават билети, а първата врата на превозните средства не се отваря. Седалките зад шофьорите са заградени с ленти и предупредителни бележки.


Новите случаи днес вече са осем (хронология)

© Юлия Лазарова

Премиерът Бойко Борисов е дошъл лично в Народното събрание рано сутринта, за да участва в председателски съвет с всички парламентарно представени партии. На него предстои да бъде взето решение за включването на точката за обявяването на извънредното положение в страната като първа в дневния ред.


Заради съвета парламентарното заседание започна с повече от час закъснение.


От БСП до последно ще обсъждат дали да подкрепят въвеждането на извънредно положение. От "Воля" са дали принципно съгласие да подкрепят искането на Борисов.

След като вчера беше извършена дезинфекция на стоковия базар "Илиянци" в София, тази нощ подобни мерки бяха приложени и на пазара "Димитър Петков". Очаква се и на други големи пазари в столицата да се извърши подобна дезинфекция, но не се знае дали това ще се прави регулярно.


Новите случаи днес вече са осем (хронология)

© Велко Ангелов

Част от заразените са от Монтанско

Началникът на националния щаб за борба с разпространението на коронавируса Венцислав Мутафчийски обяви, че новите 16 случая на заболели, за които се разбра вчера, са предимно на хора от София и от област Монтана. Той обаче не уточни дали заразените се намират в болница в северозападния град. Сред тях има и три деца. Те са в добро състояние и затова са изписани от болницата и са под домашна карантина. Заразените са на възраст между 4 и 77 г.


По думите му повечето от носителите на вируса са имали контакт със семейството, което беше прието в "Пирогов" преди дни; 66-годишната жена почина, а мъжът ѝ е в тежко състояние.


"Има масово нарушаване на домашната карантина. Примерът е това празненство, на което е присъствало семейството. То не отговаря на нашите призиви. 24 души са присъствали на него. От тях 11 са заразени", каза Мутафчийски.


Той добави, че всички близки на починалата жена са поставени под карантина и няма кой да я погребе. В момента тя била поставена в хладилна камера.

Учениците са освободени от училище

Министерството на образоването обяви, че днес (13 март) на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите. Това се налага заради разпространението на коронавируса в страната.


Късно снощи премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството ще предложи на Народното събрание да обяви извънредно положение в България.


До крайната мярка се стигна, след като по-рано в четвъртък се разбра за нови 16 случая със заразени от коронавируса. Така общо 23-ма души са вече доказани носители на вируса. Сред тях е и починалата в "Пирогов" жена на 66 години. Повечето от новите случаи на заразени с COVID-19 са имали контакт с нея.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (264)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Заглавието е подвеждащо, особено за тези, които четат само заглавията. Решението на МОН е само за днес, 13-ти.

  Иначе, имайки един ученик и едно човече в детска градина, смятам, че е правилно да се удължи ваканцията. Учението е важно, но учиш по-добре, когато си жив и здрав :)

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  " От образователното министерство пък оставиха родителите сами да преценят дали да пуснат децата си на училище в областите, в които вече няма грипна ваканция."

  Проблемът с малчуганите в контекста на коронавируса, е свързан не с това, че те са толкова уязвими от него, колкото с опасността бързо да го разнесат до доста възрастни хора, които са най - засегнатата социална част от обществото, която го преживява и най - тежко, а смъртните случаи са нерядки !

 4. 4 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  При не особено читавата здравна сиситема в БГ е жизнено важно превантивните мерки да са по-ранни и драстични. Иначе цената която ще се плати ще е страшна. Не се бавете , - пълна карантина и минимални контакти. Всеки в къщи ! За ваше добро е. Оставете глупостите с ограничаване на свободата на личността, въпросът е на живот или смърт. Просто е

 5. 5 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Нали се сещате любезните учители как ще манипулират децата по-късно.
  Ще има: Ти що беше или Ти що не беше...

 6. 6 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 701 Гневно

  За бога, 21 век сме. Като знам какви родители без глави има - ще стане мазало. Затворете училища и университети!

 7. 7 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Децата ни са поверени на подобна шушумига?!Невероятно!Пухльо
  —цитат от коментар 2 на ju.li


  Коя "шушумига " визираш ????? тази , която не се бои от "ШПЧЕНСКИЯ ВИРУС " вероятно ???? Давам жокер - основен атрибут са "зелените му чорапи " !

 8. 8 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 656 Весело

  Тоя петък 13-ти започва с предложение за извънредно положение, как ли ще завърши ?

 9. 9 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Тоя петък 13-ти започва с предложение за извънредно положение, как ли ще завърши ?
  —цитат от коментар 8 на pavelsilistra


  Няма да завърши?

  мурзилка
 10. 10 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Отново бягане от отговорност.

  Просто без думи.

 11. 11 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Отново бягане от отговорност.Просто без думи.
  —цитат от коментар 10 на parcaleste


  Що бе, кой точно да отговаря за примерно твоите деца. Ти си си ги правил, ти отговаряш! Чак след теб отговарят другите задължени.

  мурзилка
 12. 12 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Работодателите трябва да пуснат служителите си да работят от вкъщи, там където е възможно.

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  До коментар [#7] от "doroteus":

  От "Шипка" минаха почти две седмици и досега няма заразен оттам, докато в София има 16 заразени и събитие по същия повод. Айде поне в момента да спрем с тъпотиите

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#4] от "magelan":

  "При не особено читавата здравна сиситема в БГ е жизнено важно превантивните мерки да са по-ранни и драстични. Иначе цената която ще се плати ще е страшна. Не се бавете , - пълна карантина и минимални контакти. Всеки в къщи ! За ваше добро е. Оставете глупостите с ограничаване на свободата на личността, въпросът е на живот или смърт. Просто е"

  Съгласен!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  В 21 век сме ! Да започнат дистанционно обучение . Ние ли сме най-изостаналите ?

 16. 16 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#11] от "Маршалов":

  А как ще наречеш това, решението да се остави в ръцете на родителите? Това, че има(ше) нещо като отсъствия, пропускане на учебна програма?

  Елементарното нещо бе, ПЕТЪК Е, остави училищата затворени и виж как ще се развият нещата към понеделник. Даже не е толкова трудно или сложно като решение, предвид ситуацията. Дори не изисква топки, защото никой не би ги съдил за подобно решение. Но за същото се изисква четвърт капка акъл. Която очевидно липсва.

 17. 17 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Спешно трябва да започнат работа по дистанционно обучение.

  Любовта ще спаси света!!!
 18. 18 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  'Децата не са уязвими' е друга тъпа митологема ,която е опасна за обществото и тъпото му правителство. Смъртността под 18 години (за момента) е 2 на 1000, но проблемът е когато едно от тези две е твоето дете....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 19. 19 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#11] от "Маршалов":А как ще наречеш това, решението да се остави в ръцете на родителите? Това, че има(ше) нещо като отсъствия, пропускане на учебна програма?Елементарното нещо бе, ПЕТЪК Е, остави училищата затворени и виж как ще се развият нещата към понеделник. Даже не е толкова трудно или сложно като решение, предвид ситуацията. Дори не изисква топки, защото никой не би ги съдил за подобно решение. Но за същото се изисква четвърт капка акъл. Която очевидно липсва.
  —цитат от коментар 16 на parcaleste


  "Мутафчийски: Три деца са с положителни проби за коронавирус - на 4, 7 и 11 години"
  Едно за детска градина, и две за училище. Едва ли са единствените заразени. Нещо в плюс към това:
  "Италиански лекар: Има все повече по-тежки случаи с коронавирус при по-млади хора"
  Италианеца все пак има предвид възрас около 40 години, не деца, но както е тръгноло, отговорното според теб решение да си захвърлиш децата в училището, може да им коства поне здравето, а на теб и нещо повече. Знанието винаги може да се допълни, дори на стари години, ама от гроба никой не се е върнал.

  мурзилка
 20. 20 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Не схващам, ще обявяваме извънредно положение, но родителите да решат дали да пускат децата на училище?

 21. 21 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Не по "преценка", а категорична забрана за функциониране на учебни заведения!
  Който разрешава или остава на самотек присъствието в училищата е не просто дебил и глупак, а Престъпник!

 22. 22 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Какво значи родителите да решават ? Една половина ходи, другата седи вкъщи, а училищата какво правят ? Пълна административна импотентност. А трябва просто да се издаде нареждане и да се изпълнява. С тоя вирус ще ни се види колко е нефелна цялата ни администрация от калинки. Може направо да си го сложим на герба.

 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  До коментар [#20] от "truly":

  Точно...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 24. 24 Профил на bzd45626642
  bzd45626642
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аа, Тръмп каза, че е грипченце. Нищо особено. Никой не обявява извънредно положение при грипченце.

 25. 25 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#22] от "Индиана":

  Ха! Калинката да замени лъва на герба - доста лачено, всъщност. :D

 26. 26 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Има един клип, който няма да споделям, но се виждат деца със силно затруднено дишане, от болница в Иран.
  Децата са на видима възраст под 10 години.
  И клипът не е фейк. Някой се е разходил с камерата в отделението.
  Адски зле изглеждат.
  Някаква статистика от Иран? От Италия?

  Любовта ще спаси света!!!
 27. 27 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Ако някой си въобразява, че мерки различни от китайските ще свършат работа при нас, то тоя е ПЪЛЕН ИДИОТ!!!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 28. 28 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Концерт по желание?! Ако така се правеха карантини, жална ни майка...

 29. 29 Профил на tall_ship
  tall_ship
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#13] от "дерибеев":

  Не можем да ги спрем приятелю, още отдавна един велик учен е казал: "Само две неща са безкрайни − Вселената и човешката глупост. За първото не съм сигурен" ........

  FILII MARIS SUMUS
 30. 30 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Какво значи родителите да решават ? Една половина ходи, другата седи вкъщи, а училищата какво правят ? Пълна административна импотентност. А трябва просто да се издаде нареждане и да се изпълнява. С тоя вирус ще ни се види колко е нефелна цялата ни администрация от калинки. Може направо да си го сложим на герба.
  —цитат от коментар 22 на Индиана


  Добре де, ма нали някои се оправдават, че трябвало НС да решава, защото сме били парламентарна република?

  Кой издава нарежданията?

 31. 31 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Какво значи родителите да решават ? Една половина ходи, другата седи вкъщи, а училищата какво правят ? Пълна административна импотентност. А трябва просто да се издаде нареждане и да се изпълнява. С тоя вирус ще ни се види колко е нефелна цялата ни администрация от калинки. Може направо да си го сложим на герба.
  —цитат от коментар 22 на Индиана


  Добре де, ма нали някои се оправдават, че трябвало НС да решава, защото сме били парламентарна република?

  Кой издава нарежданията?

 32. 32 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Според мен, ако някое дете почине от Ковид19 ще има право да съди Държавата.
  И Борисов и Мутафчийски обясняват как децата не се разболяват!
  Били “пощадени” по-точно!

  Любовта ще спаси света!!!
 33. 33 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#13] от "дерибеев":Не можем да ги спрем приятелю, още отдавна един велик учен е казал: "Само две неща са безкрайни − Вселената и човешката глупост. За първото не съм сигурен" ........
  —цитат от коментар 29 на tall_ship


  И друго е казал: https://snipboard.io/c6GMx7.jpg , ама...

 34. 34 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 850 Неутрално

  "Барба Ганьо" дели купа сено за два хайвана.

 35. 35 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Моля ви погледнете следната статия, дори не слушайте мен, само вижте за какво говоря:

  https://www.latimes.com/science/story/2020-03-05/flu-killed-more-people-coronavirus-covid-19?fbclid=IwAR0GJoc8t79_C_zh1OEDfsTc5bMt2D-0d5uyDCK9VQoM1zHZSQ72Gi4e7c0

  Цитирам:

  Yang said it’s certainly possible that the true number of people who are infected is 10 times greater than the number of people who have confirmed cases of COVID-19. In that case, the true fatality rate would be closer to 0.2%, he said.

  Тоест, лъжат ви за цифрите, това вероятно не е по-зле от един грип. всичко е преекспонирано.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  В 7:30 отидох в Метро да взема капсули кафе за офиса, и какво да видя, паркинга почти пълен, като през август, в най-натоварения сезон. Влизам вътре, щъкат препълнени колички, пълни задължително с туби минерална вода, от най-големите, и огромни пакети тоалетна хартия. Като понадникнах по-внимателно, задължително присъстваха, кашкавал, сирене, ориз и брашно...
  А обявят ли извънредно положение, тогава не ми се мисли. А, и отсега има опашки пред магазините за месо...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 38. 38 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 551 Гневно

  НЕЗБАВНА ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО ! КЪСНО Е ВЕЧЕ ЗА ДРУГО...

 39. 39 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Моля ви погледнете следната статия, дори не слушайте мен, само вижте за какво говоря:https://www.latimes.com/science/story/2020-03-05/flu-killed-more-people-coronavirus-covid-19?fbclid=IwAR0GJoc8t79_C_zh1OEDfsTc5bMt2D-0d5uyDCK9VQoM1zHZSQ72Gi4e7c0 Цитирам:Yang said it’s certainly possible that the true number of people who are infected is 10 times greater than the number of people who have confirmed cases of COVID-19. In that case, the true fatality rate would be closer to 0.2%, he said.Тоест, лъжат ви за цифрите, това вероятно не е по-зле от един грип. всичко е преекспонирано.
  —цитат от коментар 35 на ivan92

  А да си чувал, че за грипа има и ваксини?

 40. 40 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Едва ли има разумен човек, който да иска да живее в държава, в която няма демокрация и разделение на властите. Но опитът на Китай показва, че в създалата се ситуация трябват крути мерки, за съжаление ограничаващи базови човешки права. Просто това е положението без значение дали ни харесва. Необходима е строга карантина и извънредни мерки

 41. 41 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Няма какво да се бавят молове те, ресторантите и други където се събират много хора. Изключение трябва да има за хранителни магазини и аптеки. Но там трябва много завишени санитарнно-хигиенни изисквания. Да им се правят постоянни проверки и такива които не спазват изискванията да се затварят докато мине вируса. На първо място е живота и здравето, чак след това ще гледаме как да оправим икономиката

 42. 42 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Това родителите да решават е като онази дето е полу-бременна. Училищата и университетите трябва да се затворят веднага и без условности.

  Иначе аз се надява да е прав Доналд Тръмп, който обяви вируса за фейк нюз на демократите.

 43. 43 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Наш професор прогнозира само (!) до към 150 хиляди умрели у нас.
  Така че не бойте се- останалите ще живеят, навярно развивайки т.н. "видов имунитет" без са преболедуват.
  Ето:
  https://pik.bg/проф-константинов-пред-пик-ето-как-се-стигна-до-шокиращата-прогноза-че-150-000-българи-ще--news912175.html

 44. 44 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Според мен, ако някое дете почине от Ковид19 ще има право да съди Държавата.И Борисов и Мутафчийски обясняват как децата не се разболяват!Били “пощадени” по-точно!
  —цитат от коментар 32 на hope


  По принцип, но все пак има риск(0.2%): https://youtu.be/0hCSWkC9VPc

 45. 45 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Ние взехме решение, от днес сутринта две седмици всички сме home office.
  Това е разумното поведение.

  The best way to predict the future is to invent it.
 46. 46 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Аеде за училището да спомена, след вчерашното ходене на училище резултата е снощи температура, а от сутринта и разстройство=вирус. Вече се пие антивирусен препарат

 47. 47 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 363 Неутрално

  До коментар [#39] от "vtl53383951":

  И какво от това? Много хора никакви ваксини не взимат за грипа и са си добре, смъртността пак там е ниска.

  Ако следваме по тази логика, че за всяко заболяване подобно на грип, трябва светът да затваряме и да седим вкъщи, то цял живот ще сме като затворници. И това ми е интересното, как така паника няма за много по-сериозни заболявания, които са заразни, а за този медиен вирус ореваха цял свят?

  Цялото нещо е очевидно за пари. Правителството прибира еврофондове всеки път като обяви нови болни, медиите вдигат рейтингите до небесата, а лица като купеният лидер на СЗО имат възможност да правят още и още пари, защото при продължаваща здравна криза, ще се налеят огромни пари в здравеопазването, които и той ще гушне (неслучайно същият лидер цитираше фалшиви цифри от 3.4% смъртност, които сега се вижда, че са базирани на фалш статистика).

  Цялото нещо е пропаганда и схема. Като не ми вярвате, четете статията на Лос Анджелис Таймс. Ето сега и по СНН признаха, че смъртността не е 2-3%, а вероятно близка до 1%, че дори може би и по-ниска.

 48. 48 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  Сега е момента, антиваксърите да протестират срещу опитите да се измисли ваксина.
  Ехо, къде сте, гълъбчета?

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 49. 49 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Силно се надявам извънредното положение да е замислено като мярка срещу заразата, а не като средство за лапкане на едни 3 милиарда да речем

 50. 50 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 8 Весело

  Тиквата призовава народа към прояви на солидарност. А Когато крадеше и тъпчеше по офшорки, вили и миски защо не проявяваше солидарност бе лайнар ?
  —цитат от коментар 36 на Firestarter


  Нормално. Каква "солидарност" може изобщо да има, при капитализма?! При него е "всяка коза..." и "който свари..."

 51. 51 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Вместо да ми цъкате минуси, покажете вие достоверни източници. Вижте и този експерт по СНН, сам казва, че смъртността е вероятно близо до 1%, а може би и по-ниска:

  https://edition.cnn.com/videos/world/2020/03/12/coronavirus-fact-fiction-myths-fact-check-lu-stout-pkg-intl-ldn-vpx.cnn

  Тоест, официалните данни, че 2-3% била смъртността са базирани само на потвърдени случаи. Заразените са реално много повече (което прави процентът на смъртност много по-нисък) и това означава, че опасността от този вирус е силно преувеличена.

 52. 52 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  На всички е ясно, че трябва сериозни мерки по ограничаване на социалните контакти, съблюдавани стриктно ! В интерес на всички нас е ! Дали трябва да се обяви извънредно положение - ако само така всеки ще осъзнае сериозността на положението - да ! Така или иначе - самодисциплината с нищо друго не може да се замени в момента !

 53. 53 Профил на robot_tarator
  robot_tarator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#20] от "truly":
  Има родители които ще бъдат уволнени ако не се появят на работа. Затова мярката е половинчата. Който може ще си стои вкъщи, който е икономически принуден ще си даде детето но в силно намалял клас. Ситуацията теоретично ще е подобрена.

 54. 54 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Сега е моментът всички да загърбим цветовете и да покажем солидарност, единство е по-добре. Това ще спечели на България повече уважение от всичко останало.

 55. 55 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Сега е моменът.
  Ако някой е неудобен, отиваш с полиция, прибираш го в карантина в болницата, под претекст, че е бил в контакт със заразен... В карантината му "става лошо", "лекарите правят всичко възможно", но си заминава човека... Аутопсия не се прави, щото е "заразен"... Тръпът се изгаря, "да не разнася зарази" и готово.
  Дано не четат тук тия...

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  във време на катаклизъм е необходимо правителство на националното единство

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Добре де, Гешев не го ли хвана тоя вирус? Вчера нали беше блокирал Илиянци?

 59. 59 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 313 Неутрално

  във време на катаклизъм е необходимо правителство на националното единство
  —цитат от коментар 57 на dark'star


  Таньо, вашата идеология е по-опасна от коронавируса...

 60. 60 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Работодателите трябва да пуснат служителите си да работят от вкъщи, там където е възможно.
  —цитат от коментар 12 на Virgin


  На български работодател акъл не се дава = приема го като лична обида.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 61. 61 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Еднокнижникът е намерил нов вариант да плати на Путин данък Русия - молил го е за респиратори.

 62. 62 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Таньо, вашата идеология е по-опасна от коронавируса...
  —цитат от коментар 59 на bez_ime2


  :-) опасна е само за примитивните егоисти :-)
  Става въпрос за иЗВЪНАРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ , което ще нанесе удар по бизнеса и ще ограничи права = НЕ може и не бива само една партия да понесе негативите от НЕОБХОДИМИТЕ мерки по време на пандемия - за да продължим нормално в политиката след катаклизма е необходимо консенсусно управление или служебно правителство

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 63. 63 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#61] от "historama":

  Еднокнижникът е намерил нов вариант да плати на Путин данък Русия - молил го е за респиратори.
  ___________________________________________
  Такива като тоя трол карат нормалните хора да ненавиждат тия които постоянно Русия им е в устата. Ще иска респиратори и от марсианци ако имат

 64. 64 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Само това изказване показва какви ненормалници ни управляват:

  "Днес ми избягаха 14 души"???????

  Баба ми казваше, слушай приказки, пиши романи... Някои тикви не разбраха, че хората не са тяхна собственост.

 65. 65 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Цитат : "Борисов се оплака, че много хора не спазват наложените мерки за карантина и заради това по думите му службите на МВР трябва да ги намират и задържат принудително."

  Точно така трябва ! По-добре десетина изолирани отколкото хиляди ковчези.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 66. 66 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 313 Неутрално

  [quote#62:"dark'star"][/quote]

  Таньо, напредналите алтруисти като теб нанесоха непоправими поражения на страната ни. И което е по-лошо, продължават да нанасят поражения.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Само това изказване показва какви ненормалници ни управляват:"Днес ми избягаха 14 души"???????Баба ми казваше, слушай приказки, пиши романи... Някои тикви не разбраха, че хората не са тяхна собственост.
  —цитат от коментар 64 на bez_ime2


  Във време на катаклизъм ОЦЕЛЯВАНЕТО на нацията е по-важно от правата на безотговорни гъзари, които могат да заразят цели градове.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 69. 69 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Цитат : "Борисов се оплака, че много хора не спазват наложените мерки за карантина и заради това по думите му службите на МВР трябва да ги намират и задържат принудително."Точно така трябва ! По-добре десетина изолирани отколкото хиляди ковчези.
  —цитат от коментар 65 на dark'star


  Точно така, Таньо, ако вас, комунистите-рубладжии, ви изолират, ще избегнем "хиляди ковчези"...

 70. 70 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 291 Разстроено

  До коментар [#43] от "balgariez":
  За такива няма ли процедура за принудително въдворяване в психиатрията?

 71. 71 Профил на _1914_
  _1914_
  Рейтинг: 560 Весело

  Рядък изблик на адекватност от Барба Ганьос. Не само да въвеждат извънредно положение, но и да го спазват. Един плюс от СИК-аджийското минало на тиквоча.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 818 Неутрално

  ..... Трябва да се мисли и за друго, според мен ..........дали не трябва президента да обяви , частична мобилизация, по искане на Министерския съвет......... Имам пред вид, сегменти от големите логистични фирми и т.н........доставките на хранителни и др.продукти трябва да са гарантирани за населението и да има разработени кризисни логистични планове , а не да се разчита на складовите запаси на хипермаркетите..... Защото "веригата за доставки" ако се разпадне....... след един месец и ще настъпи хаос и няма да е весело..... При затворени граници "доста" продукти неминуемо ще изчезнат от магазинната мрежа, ако въобще работи нещо....... И това е работата на държавата........ В подобни ситуации......

 74. 74 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 770 Неутрално

  ЦАРЯТ НАИСТИНА БИЛ ГОЛ !!!
  Започнахме полека да си признаваме , че България е пламнала, но тъй като правителството си няма и хабер какво е трябвало превантивно да свърши сега ще го ядем дебелия, защото сме глупаци и си мислим, че като не ходим да гласуваме на избори накривяваме калпаците на некадърниците и предателите! Да напомня, че ние съобщаваме само тези заразени, които доброволно са ни потърсили и са се подложили на изследвания! А бежанците дето минават някакви граници дали ще дойдат доброволно в болниците ни? Нали все пак ни убедиха, че имало грип тип "Б". Е ама нали са ни малко и тестовете за контра вирусите, пък и всички сме щели да го изкараме, пък и не всички ще измрът? Само ония гадни пенсионери, които се опитват да ни точат бюджета за крадене! И това не е ли добра новина за нас?
  Днес хората пак били виновни защото не били дисциплинирани, мобилизирани и не ходили сами да се заразяваме в болниците, а се спасявали сами... Лекарите пък бягали и се криели от работа - щото нямали защитни средства - е ще ги имат след няколко седмици - кво толкова! Всичко ще имат стига стига с тази политика!

  Истината е, че тия дето ни управляват са тотално безхаберни и не вземат нужните мерки за защита народа на България.

 75. 75 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Какво подценяване на ситуацията! Къде и какво свършихте за намаляване на навлизането на вируса в България? Къде са ви екипите, тестовете, изолаторите по границите ни за карантина на съмнителните пациенти? Каква държавна измяна сте свършили с Държавния резерв бе г-н Министър Председателю? Тук въпросът не е кой и как го източи, а защо е празен? Защо там не се поддържа и не се обновяват необходимите за оцеляване на държавата България активи, което си е изключително задъление на Министерския съвет? Как е възможно там да няма лични предпазни средства, изолиращи и химически облекла, изолиращи противогази и т.н.? Ами ако гръмне АЕЦ кво ша прайм? Че и втора атомна ша прайш? Ти въобще наясно ли си ако гръмне тази или другата централа кво ще стане с България? Кво ще остане от нея? Ами, че върви до Призрачният Припят? Вече пускат за малко смели туристи!

 76. 76 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Вземи се събери с хора, които могат да решават кризи и да гледат в бъдещето. Мислещи и действащи хора, а не слуги и стриктни изпълнители на заповеди! Покани например Иван Костов, защото той доказа, че това го може погледнете напред, назад, настрани и направете планове за действие и подсигуряване с ресурси на тези действия. Периодично и извънредно ги актуализирай. И вместо да търсиш как да прехвърлиш вината на други - ЩАБА, който ти назначи и който ни обяснява, че каквото и да сторим сме щели да се разболеем, Меркел, извънземни или марсианци - вземи, че изпълни мерките в плана. И това ли след 10 години на върха трябва да ти се обяснява бе?

 77. 77 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 313 Неутрално

  [quote#68:"dark'star"][/quote]

  Таньо, виждам, че четенето не ти е силната страна, да поясня, не може премиерът да казва: " Днес МИ избягаха 14 души". Ние нямаме цар-батюшка, за разлика от братушкиуте ти и хората не са негова собственост. Като се хвалиш, че имаш един вагон гнижки, да беше попрочел нещо.

 78. 78 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 770 Неутрално

  "Да беше в България само, щяхме да сме си дали оставка да си заминем. В целия свят правят неща, които ние отдавна още от 28 февруари сме въвели", заяви Борисов.

  Спри да се оправдаваш с други в Европа и по света. От едната страна е България, а от другата стои превземащият ни убиец! Няма началници и слуги - има война! По света има и други дето предварително се сетиха, че тази зараза при тази свобода на движение и при това значение на Китай скоро ще стигне до България. Идентифицираха бързо заплахата! Направиха си предварително съответните планове! Започнаха бързо да изпълняват мерките! Увеличиха си запасите, взеха предварителни мерки... Ти кво направи? Това вече не е шоу! Въпросите с Държавния резерв вече са други. Не дали ДПС са източили и откраднали повече от теб, а защото ти безхаберно същество си на власт вече над 10 години и би трябвало вече поне да си разбрал, че след като са направени планове за евентуалните заплахи за България, в него трябва да се поддържа и подменя в резерв определено количество от определени суровини, материали, крайни продукти и т.н. подсигуряващи България и българите при различни бедствия или военни ситуации! Ти освен шоу да правиш и да слугуваш на различните господари друго нищо не си научил, затова ако не можеш да се справяш с тази работа, колкото по-бързо се изметеш от властта толкова по-малко вреди на народа на България ще нанесеш! И никой няма да те запомни с магистралите, защото с тия пари дето ти изхарчи по тях, един можещ, некрадлив и пестелив човек можеше да направи на магистрали всички пътища в България!

  И спри да ръсиш простотии в стил Барба Ганьос - оная мръсна гад дето измислила вируса, "Измислете с някаква там човчица...", "Днеска ни избягаха 14 души", защото се срамуваме, че и ние сме българи, както по времето на Желев и Първанов.

 79. 79 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ЗАКРИВАЙ ЦЕЛАТА ДЪРЖАВА!

 80. 80 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Става въпрос за иЗВЪНАРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ , което ще нанесе удар по бизнеса и ще ограничи права = НЕ може и не бива само една партия да понесе негативите от НЕОБХОДИМИТЕ мерки по време на пандемия - за да продължим нормално в политиката след катаклизма е необходимо консенсусно управление или служебно правителство
  —цитат от коментар 62 на dark'star

  Може би за първи път съм напълно съгласен с вас.
  От своя страна, аз едностранно спирам заяждания и подигравки с политически и идеологически противници и оставям това за по-добри времена, така че си смених ника и снимката. Не му е времето да се дърляме на дребно...

  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 81. 81 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Добре де, ма нали някои се оправдават, че трябвало НС да решава, защото сме били парламентарна република?

  Кой издава нарежданията?
  —цитат от коментар 31 на Ivan Petrov


  Що за въпрос ? Същият който издаде за грипната ваканция, в която са учениците до момента. Парламента няма нищо общо с тоя случай.

 82. 82 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#62] от "dark'star":
  Само за служебното правителство не съм съгласен... Точно сега трябва да имаме редовно правителство с всички пърномощия


  “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”
 83. 83 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  🤔 Прозорецът на Овертон .....😏

  "Чуждестранен агент"
 84. 84 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Мутафчийски съобщи че имаме най-много болнични легла в Европа след Германия и че защитните облекла вече се произвеждат тук и капацитетът е голям.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#84] от "zidar":

  Само че нямаме нужните апарати за обдишване. Това чу ли го ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 87. 87 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  До коментар [#50] от "Ivan Petrov":

  още ви е Маркс, Ленин и Сталин в главите на вас...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 88. 88 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#86] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Така е кмете и това не е тайна. Никъде нямат достатъчно. И точно в това е смисъла на извънредните, тежки и непопулярни мерки. Да не се претоварва системата. Не знам точно, но ако имаме 1500 апарата да не превишаваме 1500 критично болни. Иначе някой ще трябва да вземе ужасяващото решение кой да живее и кой да остане на съдбата. Не е сега момента за дребно заяждане. Трябва да сме единни, силни и дисциплинирани.

 89. 89 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  До коментар [#51] от "ivan92":

  Ми, не означава това. По-важно е колко ще са тежкит случаи, колко може да поеме здравната ни система и да ги лекува.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 90. 90 Профил на Violeta Dimitrova
  Violeta Dimitrova
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#62] от "dark'star":

  По време на пандемия всеки партиен трябва да стане БЕЗпартиен! Когато премине опасността си чешете партийните красти като не можете да си ходите на работа и да си гледате семействата безпартийно.

 91. 91 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#84] от "zidar":Само че нямаме нужните апарати за обдишване. Това чу ли го ?
  —цитат от коментар 86 на КМЕТ В СЯНКА


  Чух го а ти чу ли че анонимен дарител иска да дари 150 и чу ли че е говорено с Русия (Борисов-Путин) за доставка? Стига си отричал положителното и изтъквал отрицателното плювалник.

 92. 92 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Според мен ония в селото с тържеството май са цигане

 93. 93 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Мутафчийски съобщи че имаме най-много болнични легла в Европа след Германия и че защитните облекла вече се произвеждат тук и капацитетът е голям.
  —цитат от коментар 84 на zidar


  А, защо досега не бяха поръчани? Къде спа правидтелството? Защо в аптеките липсват предпазни облекла и маски, спирт, почистващи препарати...? Този вирус от 3 месеца се разпространява, всички приказват, че и нас няма да ни помине, и какво направи правителството за това време?

 94. 94 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Какви ги говори тоя. В България само в три града можеш да си направиш тест и той струва ДВЕСТА ЛЕВА.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 95. 95 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Какви са мерките? Какви са? Никакви. Ще обявите ли истинска карантина? Не! Дрои моловете си работят.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 96. 96 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Точно така, Таньо, ако вас, комунистите-рубладжии, ви изолират, ще избегнем "хиляди ковчези"...
  —цитат от коментар 69 на bez_ime2


  ЪХЪ ... Вирусът първо пита дали си комунист , после раздава ковчези

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 97. 97 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1195 Гневно

  Управляващите калинки защо мислят, че със обявяване на извънредно положение нещата ще тръгнат по мед и масло? Защо? защото вървят по линията на най-малко съпротивление и както винаги тичат след събитията.

  Карантина на цялата държава е достатъчна!
  Но не, дайте ни извънредни пълномощия. Досега нямахте пълномощия да си вършите работата - Имахте, ама не направихте нищо! Нищичко.
  И сега със извънредното положение ще оправите нещата - направо утре спирате заразата. Калинки!
  Да я видим сега Корнелия за какви несъществени неща ще заяде управляващите и няма да каже нищо съществено!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 98. 98 Профил на nicks
  nicks
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Аз се чудя като приключи целия този цирк и се окаже, че нищо не е било толкова извънредно ще има ли последствия за държавните институции дето всяват паника ?

 99. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#62] от "dark'star":По време на пандемия всеки партиен трябва да стане БЕЗпартиен! Когато премине опасността си чешете партийните красти като не можете да си ходите на работа и да си гледате семействата безпартийно.
  —цитат от коментар 90 на Violeta Dimitrova


  +++ Мисля че казах точно същото

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 100. 100 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#91] от "zidar":

  Реализъм другарю, РЕАЛИЗЪМ !!! Апарати ще има чак май месец. Това чу ли го. А за путинопоклонничеството ВИ въобще не ми говори, че се газирам !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK