На живо

Втора жертва на коронавируса и 10 нови заразени, щабът иска по-тежки мерки (хронология)

Втора жертва на коронавируса и 10 нови заразени, щабът иска по-тежки мерки (хронология)

© Велко АнгеловКоронавирусът взе втора жертва в България. Почина 74-годишният пациент в столичната болница "Пирогов", чиято съпруга почина на 11 март, също заразена с COVID-19. Междувременно само за ден заразените в страната се увеличиха с 30%. Установените днес нови случаи са 10, с което общият им брой нарасна до 41 души.


България е в извънредно положение до 13 април. Затворени са ресторанти, барове и нощни клубове, детски градини и училища, отменени са и всички спортни, културни и обществени събития. Повече за ограниченията вижте тук. От днес са в сила и тежки наказания за нарушения на разпорежданията на властите за коронавируса. Междувременно днес властите направиха уточнение за това кои обекти могат да работят и кои не - хотелите и магазините, извън големите търговски центрове, могат да работят, но ако не допускат струпване на хора. Повече по темата тук.


На този фон обаче председателят на националния щаб обяви, че ще поиска да бъдат наложени още по-тежки мерки - затваряне на всичко, с изключение на магазините за храни, аптеките, бензиностанциите, банките и застрахователните компании. Какво каза председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски четете тук.
Ако имате въпроси, сигнали или информация за коронавируса и ситуацията на извънредно положение, изпращайте ги през формата тук или на [email protected].


Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус".

Борисов е за още по-твърди мерки срещу коронавируса

Премиерът Бойко Борисов подкрепя позицията на Националния оперативен щаб за необходимост от въвеждането на най-твърдите мерки. Това е заявил министър-председателят в телефонен разговор с президента Румен Радев, съобщи правителствената информационна служба.


Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби, които на този етап не могат да бъдат изчислени, е заявил премиерът.

Борисов и Радев разговаряха за мерките срещу коронавируса

Премиерът Бойко Борисов е информирал президента Румен радев за мерките, които се предприемат срещу разпространението на коронавируса в страната. В телефонен разговор Борисов е изтъкнал пред държавния глава необходимостта всички институции да бъдат единни в борбата срещу пандемията.


Вчера, след обявяването на извънредното положение, от администрацията на държавния глава казаха в отговор на въпроси на "Дневник", че Радев е научил от медиите за мерките. Повече - тук.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че напълно подкрепя предложените от Националния оперативен щаб най-твърди мерки за овладяване на разпространението на коронавируса.


"Призовавам всички столичани, да бъдем отговорни в този труден момент, в който с цената на лично ограничение можем да спасим живота си и този на нашите близки. Сега трябва да сме единни. Нека слушаме експертите! Заедно ще се справим", написа Фандъкова във Фейсбук.

Националният оперативен щаб за коронавируса ще предложи на правителството да се наложат още по-тежки мерки заради разпространението на заразата.


Ще предложа да може да работят само хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, банки и застрахователни компании, обяви председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски на извънреден брифинг. Причина са наблюденията му, че хората масово не ограничават социалните си контакти, както и новите 10 случая на заразени днес, с които броят на заболелите се увеличи с 30% за ден. Днес почина и 74-годишният мъж в "Пирогов" като така жертвите на коронавируса в страната вече са две.


"Предстоят ни времена на изпитания и то - не само икономически. Ще се загубят човешки животи", предупреди днес Мутафчийски. Повече от емоционалното му изказване - тук.

Извънреден брифинг на председателя на националния щаб за коронавируса:


Румъния затвори част от пунктовете на границата с България

Румъния затвори за срок от 30 дни част от контролно-пропускателните пунктове на границата с България, съобщи МВР. Въведените ограничения са част от мерките в страната, свързани с разпространението на коронавируса COVID-19.


По информация от румънските гранични власти от 16 часа днес за 30-дневен период се затварят граничните пунктове: "Бекет- Оряхово"; "Турну Мъгуреле – Никопол"; "Зимнич – Свищов"; "Негру-вода – Кардам"; "Липница –Кайнарджа" и "Добромир-Крушари". Румънските власти посочват, че е възможно периодът на ограничения да бъде продължен. Повече за обстановката по границите - тук.

Заразените с коронавируса нараснаха до 41 души

Нови четири положителните случаи на COVID-19 са доказани от Националната референтна лаборатория късно днес, съобщи Министерството на здравеопазването.


По-рано бе съобщено за шест нови положителни проби, но имаше още 9 теста, чиито проби се очакваха. Така общият брой на регистрираните към днешна дата в България случаи на коронавируса е 41. В тях се включват и починалата на 11 март 66-годишна жена и съпругът ѝна 74 г., който почина днес в столичната болница "Пирогов".

Община Бургас разкри два горещи телефона за доставка на храни и лекарства на възрастни и болни хора или за такива, поставени под карантина. Те са 0884 46 91 30 и 0885 98 56 93.


Заявки, получени до 13.00 часа, ще се изпълняват същия ден, а поръчките след този час ще бъдат изпратени на следващия ден преди обяд. В общината няма регистрирани случаи на заразени с коронавируса COVID-19. Има обаче 74-ма души, поставени под карантина, съобщи кметът Димитър Николов във видео във Фейсбук и ги призова да не я нарушават.


Заради въведеното извънредно положение заради коронавируса божествените литургии в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще бъдат излъчвани на живо в интернет, съобщи Светият синод. Подробностите тук.

Нови шестима заразени с COVID-19

Нови шест положителни резултати за коронавируса COVID-19 са отчетени днес в София, съобщи Националният оперативен щаб. Така броят на заразените в страната нараства до 37 души. Сред случаите са и тези на двамата съпрузи, които починаха в столичната болница "Пирогов".


Днес във Военномедицинска академия и в Националната референтна лаборатория са изследвани общо 157 проби, 6 от които са с положителен резултат за коронавирус. Очакват се резултатите от други 9 теста. Всички проби, взети днес от лабораториите във Варна и Стара Загора са отрицателни.

Главният прокурор Иван Гешев пое и контрола над продажбата на храни и цените на лекарствата, се разбра от съобщение на прокуратурата.


По негово разпореждане Върховната административна прокуратура възложи на ръководителите на Изпълнителната
агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствата и на Комисията за защита на потребителите да предприемат спешни мерки по предотвратяване на продажбата на лекарствени продукти на цени, различни от образуваните по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Повече - тук.

Вече са в сила тежки санкции за нарушения на карантината

От днес влизат в сила строгите наказания за нарушаване на карантина в извънредната ситуация заради коронавируса. Промените в Закона за здравето и в Наказателния кодекс, които парламентът спешно гласува вчера, днес са обнародвани в извънреден брой на "Държваен вестник".


Според промените в Наказателния кодекс който наруши правилата или мерките, издадена против разпространяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от хиляда до 10 хил. лева. Преди наказанието бе пробация или с глоба от 100 до 300 лева. Освен това се предвижда, ако нарушението е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието да бъде лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 хил. до 50 хил. лева.


С промените в Закона за здравето се предвижда глоба от 5 хиляди лева за хората, които откажат задължителна изолация и лечение. Въвежда се и възможност в случаи на извънредно положение купуването на медицински изделия и лични предпазни средства да става без обявяване на обществена поръчка.

МВР регистрира опити за телефонни измами покрай коронавируса

Засечени са единични опити за телефонни измами под предлог "информация" за здравословното състояние на близки до хора, "заболели от коронавирус", след което се искат пари за лечение, съобщи МВР. От полицията отчитат възможността извършители на телефонни измами да се възползват от страха на хората и призовават гражданите да не се доверяват на подобни телефонни обаждания.


"Отново припомняме, че хората могат да получат точна информация единствено от единния телефонен номер 112 или от Министерството на здравеопазването", напомнят от МВР.

Хотелите могат да работят, храна - по стаите

Хотелите в страната могат да работят, но трябва да осигурят доставки на храна за клиентите си по стаите. Това се разбра от думите на здравния министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг в Министерския съвет. Всички магазини, които не са в молове, също могат да работят, стига да не позволят струпване на хора, каза още министърът и предупреди, че ако не спазват това, ще бъдат затваряни. Повече по темата тук.


Ананиев разясни пред журналисти заповедта си, с която вчера бяха въведени редица ограничения за търговски обекти и мероприятия в цялата страна. В заповедта са посочени СПА-центровете, но не и хотелите и това предизвика много въпроси дали и кои туристически обекти ще затварят.

На тел. 112 ще се обясняват ограниченията заради извънредното положение

На единният телефон за спешни повиквания 112 ще се дават отговори за обхвата на заповедта на здравния министър, с която бяха спрени редица дейности в страната с въвеждането на извънредното положение заради коронавируса.


"Четирима души от Министерството на здравеопазването ще стоят на телефоните, за да може на всеки един въпрос или тълкувание да се отговаря на хората", каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет. Той изрази надежда платформата "да не бъде хаквана, за да може да издържи". Подробностите вижте тук.

Удължава се срокът за подновяване на изтичащите лични документи

С шест месеца се удължава срокът за издаване на нови лични документи за хората, чиито карти изтичат сега, съобщи премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет. Това се налага заради ситуацията с коронавируса и опитите да се ограничат струпвания на хора на едно място.


Видео от изказването на Борисов:


Екипи на МВР и софийската здравна инспекция започват масови проверки в курортния комплекс Боровец. Ще бъдат проверявани хотели, ресторанти, барове и кафенета. Инспекциите са във връзка с усложнената епидемична обстановка и въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки на територията на България, съобщи МВР.

София осъмна с много затворени магазини днес заради ограниченията, които властите въведоха с извънредното положение. Улиците на града не са пусти, но в обедните часове в центъра на столицата не се наблюдава обичайното за съботния ден оживление, видяха репортери на "Дневник".


Втора жертва на коронавируса и 10 нови заразени, щабът иска по-тежки мерки (хронология)

© Юлия Лазарова

Министерството на външните работи публикува актуални към 9:00 часа сутринта данни за мерките спрямо коронавируса в 90 държави. Пълната информация четете тук.

Софийското общинско предприятие "Социален патронаж" ще подпомага възрастните хора, които живеят сами или имат заболявания, в ситуацията на извънредно положение заради коронавируса COVID-19. По заявка и със средства на възрастните хора ще им бъдат доставяни лекарства, хранителни продукти и стоки от първа необходимост. Повече за организацията и как може да се заяви необходимост - тук.

Втора жертва на коронавируса в България

Почина 74-годишният пациент на "Пирогов", при който беше потвърден коронавирусът COVID-19, съобщи Министерството на здравеопазването. Мъжът е починал днес след продължителни реанимационни мероприятия.


Пациентът беше приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8 март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми. Преди дни в болницата почина и неговата съпруга. Двамата бяха първите пациенти в София, за които се установи заболяването.

Синдикати настояват да се създаде фонд, от който да се изплащат заплати, при временно оставане без доходи заради ситуацията с коронавируса. "Това, което ние настояваме е да се изплащат 100% от заплатите, които са до 800 лева, 80% от заплатите до 1 500 лв. и 60% от заплатите до 2 500 лева, тоест суми, които да позволяват на хората да оцелеят", каза в сутрешния блок на Би Ти Ви икономическият експерт към КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.


По думите ѝ и работодателите настояват за такава мярка. Предложението е направено пред социалния министър Деница Сачева, но все още няма решение. Според Григорова средствата могат да дойдат от фискалния резерв, който е малко над 10 млрд. лв. Според синдиката, наред с предприетите досега мерки, правителството трябва да наложи и таван на цените на някои продукти като дезинфектантите или предпазните маски.

В Стара Загора "Зелената зона" няма да работи до 29 март включително и паркирането там ще бъде безплатно, съобщиха от общината. Мярката се предприема с оглед превенция на разпространението на коронавируса COVID-19.

Тировете от страни с разпространение на коронавируса, които преминават транзитно през България, се конвоират от полицейски патрули по целия им път през страната. Те нямат право да спират на българска територия, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в предаването "Седмицата" на "Дарик радио". По-късно от "Гранична полиция" уточниха, че мярката се прилага за камионите от Иран, Китай, Италия, Южна Корея и Испания.


При тировете, които доставят до страната, водачите се изследват и при необходимост се поставят под карантина, а превозното средство се обезпаразитява. "Не трябва да спира животът", смята силовият министър, според когото граници не бива да бъдат затваряни и не трябва да спира движението в държавата. Все пак той посочи, че ситуацията е извънредна и може да се промени във всеки един момент.

Полицаи на пост при хранителни вериги и аптеки

Полицаи от областните дирекции на МВР ще стоят в районите на търговските вериги за хранителни продукти, аптеките и дрогериите. Такова разпореждане е издал главният секретар на МВР, се разбра от съобщение на силовото министерство. Целта е осигуряване на обществения ред и предотвратяване на напрежение около тези обекти.


Вътрешният министър Младен Маринов коментира пред "Дарик радио", че когато хората не са допускани на големи групи в магазините се получава струпване отвън, което също "не е рационално". Призова хората да не се втурват да купуват храни и стоки от първа необходимост, защото има достатъчно наличности.

Няколко нощни заведения в центъра на София и в "Студентски град" са работили през миналата нощ и в тях е имало посетители въпреки забраната. Заведенията са били проверени от екипи на полицията и Регионалната здравна инспекция, наложени са им актове и са затворени, предаде БНР. Съвместните проверки ще продължат и днес. Заведенията, които не спазват наложените забрани, ще бъдат санкционирани, а дейността им ще бъде прекратена.

В Добрич се забраняват тържествените сватбени ритуали, както и траурните ритуали при обявеното извънредно положение в страната по разпореждане на кмета Йордан Йорданов, предаде БТА. Граждански брак може да бъде сключен при присъствието само на свидетели. При траурни обреди се допуска присъствието само на най-близките на покойника, а посетителите трябва да преминават на метър разстояние един от друг. Засега мерките са предвидени да действат за срока на въведеното в страната извънредно положение - до 29 март.

Вицепремиерът Томислав Дончев не изключи възможността да се прибегне до актуализация на държавния бюджет заради извънредната ситуация с коронавируса и евентуалните загуби за хазната.


"Не може да се изключи (актуализациуя на бюджета - бел.ред). Ситуацията изисква да сме много бързи", коментира Дончев пред Би Ти Ви. Съобщи и че държавата обмисля мерки за компенсиране на бизнеса за загубите от извънредните мерки заради коронавируса, но предупреди, че няма как да бъдат покрити всички щети. Повече четете тук.

Министерството на външните работи призова българските граждани да не пътуват зад граница, дори към държави със слабо разпространение на коронавируса, освен в случаи на крайна необходимост. На българите извън страната се препоръчва да преосмислят връщането си към момента, казаха от ведомството на сутрешния брифинг на националния оперативен щаб.


Заради разпространението на коронавируса и обявената пандемия МВнР повишава индекса на риск при пътуване за 13 държави.


В световен мащаб заразените с COVID-19 вече са 145 хиляди души, а смъртните случаи са 5 436. Възстановилите се хора са 72 хиляди, съобщи ръководителя на щаба порф. Венцислав Мутафчийски.

Заразените в България остават 31

Случаите на коронавируса COVID-19 в България и към тази сутрин остават 31, съобщи националният оперативен щаб на редовния си брифинг.


Вчера в страната бяха регистрирани осем нови случая на хора са от 24 до 80 години. От тях трима са в болница, а останалите са под домашна карантина, тъй като са с много леки симптоми, съобщи председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски. Той добави, че най-възрастният пациент е имал признаци на различна болест, дошъл е от болница "Св. Наум" от София, където вече е наложена карантина. Един от установените случаи е от Плевен, с което заразените от града стават трима.


Четирима души са арестувани и отведени принудително до домовете си, след като са нарушили домашната си карантина, съобщи още Мутафчийски. Те са шофьори на тирове и са намерени в заведение в Сливница. "Както вие, така и ние не сме безсмъртни и не сме имунизирани от контакт с коронавирус", каза ръководителят на щаба.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (216)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  =========Четирима души са арестувани и отведени принУдително до домовете си, след като са нарушили домашната си карантина, съобщи още Мутафчийски. Те са шофьори на тирове и са намерени в заведение в Сливница. ==========


  Глоба по 5 000 лева, затвор за една година за умишлено заразяване.
  Заведението защо работи ?????
  Колко човека още заразиха глупаците ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 2. 2 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Другари герберисти, разработихте ли компесаторни механизми за бизнеса? Има ли някаква мисъл в посока озаптяване на лихварите, които са заробили голяма част от населението с кредитчета? Да не се окаже, че само след месец-два икономиката ни е в колапс?

 3. 3 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Барба Ганьовците заслужават пълна изолация.
  Мутафчийски каза, че от новите случаи , няколко човека са се върнали от ски ваканции в Алпите.
  Преди повече от половин месец, сформираха щаба , обясняваха за опасността, обаче барба ганьовците са решили , че няма как да си пропуснат ски ваканциите и сега са върнали с подаръци от там.

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3559 Весело

  " Четирима души са арестувани и отведени принодително до домовете си, след като са нарушили домашната си карантина, съобщи още Мутафчийски. Те са шофьори на тирове и са намерени в заведение в Сливница. "Както вие, така и ние не сме безсмъртни и не сме имунизирани от контакт с коронавирус", каза ръководителят на щаба."

  Кажете, че са шофьори на тирове, другото се подразбира - може да спят в кабината на камиона си, да ходят по малка нужда в храстите, ама за заведения и жени винаги имат време и сили......

 5. 5 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#3] от "001":

  Барба Ганьо е един, да се свети името му! Не го споменавай без причина!

 6. 6 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 370 Весело
 7. 7 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#5] от "gogo2011":

  Жалко , че трябва да ти се обяснява, че това е събирателен литературен образ на българите.
  Той е витрината на пошлите качества на българите.

  Но тролчетата като теб, може да са си помислили, че Алеко е бил врачка и го е написал за един човек от Банкя.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Тия като седнат да пият, ще започнат да псуват всички, по този начин ще са "голЯми мъже" в очите на себеподобните и пак ще са със същия начин на мислене, че може и с по-дебилен

 11. 11 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Дебили, сър! Веднъж вече са се доказали като безотговорни хора, на които не може да се вярва, защо са ги върнали по домовете им? Има толкова пустеещи нелуксозни хотелчета, почивни станции и прочее бази, стари казарми, къщи за тъщи има най-сетне. Да прибират карантинираните по такива места, да им организират 14-дневното изхранване и няколко пазвантина, за да не бягат, няма да струва милиони, я!
  Имам аз един друг въпрос: слагат някого под домашна карантина, но той не живее сам - какво става с домашните му, тях кой ги пази да не се заразят, те имат ли право да щъкат насам-натам?

 12. 12 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Не трябва да се забравя , че същите тези тираджии преди два дни се молиха на външно да помолят хърватските и сръбските власти да отворят границите въпреки, че се връщат от рискови страни за да могат да се приберат до България. Бяха съпроводени от сърбите с конвой.

  Точно преди два дни им съдействаха за това и те нямали търпение от тира да влязат в заведението.
  Трябва май да се действа като други страни, защото Барба Ганьовците са истинската заплаха, защото тях правила не ги засягат.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#7] от "001":

  Но той е жив! А всички, които се вписват в събирателния образ, го избраха да ги води.

 15. 15 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#2] от "gogo2011":гробарите още не могат да стоплят че кризата не е въпрос на седмици, нито дори месеци, а ще продължи към две години. адекватност нулева... интересно колко години ще ни държат в "извънредно положение" и дали изобщо ще проведат следващите избори
  —цитат от коментар 13 на Моа Преател Тайпи


  Не знаех, че гробарите управляват в голяма част от ЕС.
  Само за 2 дни над 10 страни от ЕС въведоха сходни мерки , дори и по тежки.
  Забраниха полети, затвориха граници дори...

 16. 16 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Мерките са половинчати! Днес Еконт и Спиди работят, работят още един куп магазини нямащи нищо общо с хранителни. Самолети излитат и кацат от всякъде, границите отворени и всеки щъка където му е кеф....след 20 дена тук ще сме бил хем с ограничени права, хем ще сме по зле от Италия.

 17. 17 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#2] от "gogo2011":

  Трай сега па ти, бе!

  Нищо няма да и стане на икономиката, ако там къде е възможно - се спре работа за 2-3 седмици. И къф бизнесмен си, ако нямаш буферни резеври да изкараш два-три месеца на мускули?!

  Аман от мрънкалници, дето се високоумни се правят!

  Слушай и изпълнявай! Видно е, че в мисленето не те бива!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 18. 18 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#16] от "Kamss":

  Предполага се че чакат днес извънредното издание на Държавен вестник, което ще излезе за да влязат мерките в сила и тогава вече да затварят

 19. 19 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 370 Неутрално

  А това е мног интересна новина китайски медицински екип с консумативи пристигнал на помощ в Италия https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157552605178110&id=101402598109

 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#18] от "zidar":

  Забраната за голяма част отпадна

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Шофьори на тирове в заведение в Сливница!? Сега е времето Дневник да даде трибуна на още десет интелектуалци, които да ни обяснят за човешките права и извънредното положение.

 22. 22 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Кои са тези 13 рискови държави?

 23. 23 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3466 Неутрално

  "Четирима души са арестувани и отведени принодително до домовете си, след като са нарушили домашната си карантина"

  Уж за нарушаване на карантината имаше затвор и 5000 лв глоба, пък тези ги закарали в къщи. Ма как може? Трябвало е да ги набият с бухалка и да го покажат по телевизията. Българинът само от дърво разбира. Хайде, действайте по-смело! Един як лобут - 10 човешки живота спасени!

 24. 24 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 336 Неутрално

  До коментар [#18] от "zidar":

  Да бе - ние винаги чакаме нещо. За сега единственото което имаме за борба с вируса е изолация и карантина. Да се стиснат зъби за 3 седмици.... и това не можем да направим!! Вигани търсим начин за изкрънкаме, да заобиколим правилата...

 25. 25 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 132 Неутрално

  До коментар [#2] от "gogo2011":

  Тя ще е със сигурност в колапс ако не се овладее разрастването на този вирус. И бай ти тиражите правят всичко възможно това да се случи.
  Ако не си разбрал още - това не ти е финансовата криза на ликвидност от 2008 ма. Нещата са далеч по сериозни, защото този път всички са в кюпа.

 26. 26 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Дебилите в България разбират само от едно - затвор и яки глоби.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Без изненади.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4867 Неутрално

  До коментар [#18] от "zidar":

  Трябват поне 3 дни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Първите заловени в нарушаване на карантина трябва показно да бъдат наказани. Българина трябва да усети силата на закона и че е неизбежно да бъде наказан.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 31. 31 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4013 Неутрално

  Другари герберисти, разработихте ли компесаторни механизми за бизнеса? Има ли някаква мисъл в посока озаптяване на лихварите, които са заробили голяма част от населението с кредитчета? Да не се окаже, че само след месец-два икономиката ни е в колапс?
  —цитат от коментар 2 на gogo2011


  компенсаторните механизми са неразделна част от извънредното положение. Предназначени и разпределени предварително за фирмите на ГЕРБ ООД и ДПС ООД.

 32. 32 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#23] от "Judjuk":

  Е, все пак трябва да им отмине карантинния срок. Не може да ги набичат в затвора и да причинят мазало там. Представяш ли си какво ще се случи, ако някаква такава инфекция проникне в затвор? Брр.

  Иначе това са тотални идиоти, закърмени с "Ш'си пра'а к'вот си искам" мантрата на барбаганювщината. Да ги шият според предвиденото. И тях и тоя с отвореното заведение, който е не по-малко виновен. Цялата група не заслужава нищо по-малко.

 33. 33 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Гражданите са отишли да се лекуват с ракия и чесън в кръчмите по съвета на шефа на НЗОК.

 34. 34 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Сериозен пропуск е това, че задържането на четиримата глупаци от Сливница не е формирано. Едно зрелищно задържане с просване на земята, белезници и прочее ще има отрезвяващ ефект в страната на Барба Ганьос, населена с барбаганьовци

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Другари герберисти, разработихте ли компесаторни механизми за бизнеса? Има ли някаква мисъл в посока озаптяване на лихварите, които са заробили голяма част от населението с кредитчета? Да не се окаже, че само след месец-два икономиката ни е в колапс?
  —цитат от коментар 2 на gogo2011


  И защо трябва да ни пука за тъпаците, които вземат бързи кредити?

 37. 37 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#34] от "asroma1927":

  *** филмирано

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 819 Неутрално

  До коментар [#36] от "galapagas":

  Голяма част от тези хора са обикновени работници. И наистина са много. Ако утре не дойдат на работа?

 42. 42 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 506 Неутрално

  За какъв колапс говорите на икономиката.
  Ясно е от как свят светува è януари е слаб месец . ю;и и август се затварят цели предприятия за да могат хората да ходят на поìвка .
  Е, не могат ли сега да го направят за 2 седмици ?

  И стига с тия компенсации .
  Я ги питайте тия колко пари изнесоха от България , и си купиха акции в китайски предприятия да им работят китайèтата без пари . ?
  Парите на българите които сега са пенсионери и първото нещо сега е да плашат хорицата цял живот работили им без пари да не им дадат и пенсиите .30 години ги коткаме тия "бизнесмени", продадоха им предприятия за по 1 лев. И колко още отстъпки им се направиха .

 43. 43
  thedon2
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 44. 44 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 87 Неутрално

  До коментар [#43] от "thedon2":

  Първо-армията ни не може да запълни една голяма улица, да не говорим за булевард. Второ-ако може да не е до посиране боя, че вирус има и в онуй, а и мирише😀

 45. 45 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 289 Весело

  Не знам що си мислите, че само у Бг са идиоти..Те ви препоръките на нашто NHS:

  Stay at home if you have coronavirus symptoms
  Stay at home for 7 days if you have either:

  a high temperature – you feel hot to touch on your chest or back
  a new, continuous cough – this means you've started coughing repeatedly
  Do not go to a GP surgery, pharmacy or hospital.

  You do not need to contact 111 to tell them you're staying at home.

  Testing for coronavirus is not needed if you're staying at home.

  Начи, да си стоя вкъщи, ако имам температура и да не ходя до доктор и аптека.Че да не звъня и на 111, че и тест не ми требе,ако си стоя вкъщи..Луда работа.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 537 Неутрално

  "Четирима души са арестувани и отведени принодително".....

  принУдително се пише с "У" - поне този екип на Дневник да демонстрирате ГРАМОТНОСТ на фона на общата безграмотност !!???

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 48. 48 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Ако и КОВИД-19 не повиши поне малко дисциплината и цивилизоваността, значи няма никакъв, ама абсолютно никакъв шанс.

  Не е истина! Нашенци се връщат от Италия за кръщене с 200 души
  https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/ide-nov-pik-nashenci-se-vrashtat-ot-italiq-za-krashtene-s-200-dushi?

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 49. 49 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  един човек от Банкя
  Той е витрината на пошлите качества на българите.
  —цитат от коментар 7 на 001

  Така звучи по-смислено.
  Иначе си плачем за пълна карантина. С такива идиоти като тези тираджии...

 50. 50 Профил на ВаняХр
  ВаняХр
  Рейтинг: 626 Гневно

  Как може, като не искаш да пазиш себе си умишлено да ръсиш зараза по другите!!! Каква съвест трябва да имаш!

 51. 51 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  Сутринта ми хареса Москов, каза че либералната демокрация на ЕС е напълно неадекватна в мерките.
  Крайно време е да кажем, че царят е гол!!
  Европа, с най-високите технологии, с огромната си армия, технология, финансов ресурс, култура, позволи да станем център на заразата.

  Ето и Борисов! Вкарай ги тези тарикати в затвора за три дни, защото всичко останало не работи!

  Любовта ще спаси света!!!
 52. 52 Профил на Котаран Котков Котаков
  Котаран Котков Котаков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Без изненади.
  —цитат от коментар 28 на Taiga


  По-добре нещо кажи как короната в Расея я нулираха, та да можем и ние така да я нулираме.

  Тролингер 42-ра категория
 53. 53 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#7] от "001":

  Аа Алеко и за gogo2011 е писал?Има стеахотен разказ за такива-Пази Боже,Сляпо да прогледа!

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#31] от "historama":

  Нищо!Вие може да организирате молитва за безвреден щам пред Президенството! Клечаща Молитва за Радев,или както искате да го.кръстите!

 56. 56 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#35] от "historama":

  Маски няма навсякъде,бре!Навсякъде има недостиг!Не само в България!Защо Сорос не дари ,не да хаби за некадърници като Вас?!Нали е финатеоп уж?!Нли Радев викаше,че не е опасно,какво се плашиш?!Отивайте и клякайте!

 57. 57
  yanne
  Рейтинг: 1016 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 58. 58 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Да прибират карантинираните по такива места, да им организират 14-дневното изхранване и няколко пазвантина, за да не бягат, няма да струва милиони, я!
  —цитат от коментар 11 на wiligri

  Освен глобата да си платят и издръжката за карантината.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  Нови думи:
  принодително - принуждаване съчетано с онождане.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  а колко са новите заболели, колко тестове правим дневно? изобщо правим ли някакви систематични тестове или нема сми? сега като си въведохме диктатурката, ше си я влачим с години и ни протести ни нищо ще има?
  —цитат от коментар 8 на Моа Преател Тайпи


  Самият факт, че се наложи извънредно положение за цялата страна, а не само карантина в градовете с потвърдени случаи, показва, че ББ и кризисният щаб смятат, че може да има виросоносители или болни навсякъде, които не се проверяват. Изглежда тестват само тези, които са били контактни с установените вече случаи и те са под контрол. А новите болни от КОВИД-19, извън контролираните, ги хващат чак когато се влошат.

 65. 65 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  а колко са новите заболели, колко тестове правим дневно? изобщо правим ли някакви систематични тестове или нема сми? сега като си въведохме диктатурката, ше си я влачим с години и ни протести ни нищо ще има?
  —цитат от коментар 8 на Моа Преател Тайпи


  Самият факт, че се наложи извънредно положение за цялата страна, а не само карантина в градовете с потвърдени случаи, показва, че ББ и кризисният щаб смятат, че може да има виросоносители или болни навсякъде, които не се проверяват. Изглежда тестват само тези, които са били контактни с установените вече случаи и те са под контрол. А новите болни от КОВИД-19, извън контролираните, ги хващат чак когато се влошат.

 66. 66 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  До коментар [#8] от "Моа Преател Тайпи":

  30 години имахте да протестирате и виж до къде се докарахте. Не е за вас тая работа. Като поумнеете тогава.

 67. 67 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 476 Неутрално

  абсолютна бутафория е това "извънредно положение" границите отворени влиза излиза кои си иска летища също никои не спазва карантина всичко си работи малко по сериозно ако ще правим нещо да го правим като хората единственият ефект е че свърши тоалетната хартия по магазините.

 68. 68 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 177 Неутрално

  В събота до обед обиколих три от големите вериги - Кауфланд, Лидл и Фантастико. Навсякъде опашки, напрежение и липсват брашно, макарони, олио и други продукти. Пълно с безумни хора, които се презапасяват и висят на опашки. Отделно повечето малки магазини работеха, никой не спазва предпазни мерки и забрани.

 69. 69 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#7] от "001":Аа Алеко и за gogo2011 е писал?Има стеахотен разказ за такива-Пази Боже,Сляпо да прогледа!
  —цитат от коментар 53 на yanne


  Милюционерче , не се отвивай. Алековите герои сте вие. Барба Ганьос не случайно стана толкова популярен само за 2-3 дни.

 70. 70 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#48] от "baba_zozolana":

  Пристигат родителите на детето в България, повдига им се обвинение по новия текст от НК, приет вчера, задържа ги прокурор за 72 часа, а след изтичане на този срок съда им взима мярка за неотклонение "задържане под стража". Детето, на което трябва да правят кръщане, се предава на социалните служби.
  И всичко това централна новина във всички медии. Не виждам как иначе ще дойде акъла на барбаганьовците

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8236 Неутрално

  Дисциплината не ни е силната страна.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  Работодателите като настояват толкова, да взема да се организират и да създадат този фонд чрез доброволни дарения от тяхна страна. Те са паралиите в тази страна.
  А иначе синдикатите умрат с чужда пита помен да правят!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  ...Дайте ги бе! Ама заедно с парите! На вересия всекие ларж! Ама ни механизми имате, нито пари! Само празните ви приказки са в изобилие!
  —цитат от коментар 73 на lz2


  Да продадат къщите за тъщи и апартаментите купени по намалени цени като за управляващи!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на pvm11641924
  pvm11641924
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В най-богатия индустриален регион на Европа - Ломбардия, смъртността е 9%, като съдбата на повечето заразени е все още неясна. Не ми се мисли какъв ли ще е процентът в бедна България с тия некадърници начело и доктори, дето 2 месеца повтаряха как коронавирусът минавал по-леко и от грип ...

 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8236 Неутрално

  Ако ние не осъзнаем, че трябва да си налагаме забрани и самодисциплина, никой не е в състояние да го направи. Не могат да ни следят денонощно, трябва сами да се ограничаваме.

 79. 79 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#69] от "Rex":

  Обзалагм се,че не само въпросния разказ,но и "Бай Ганьо " не те чели.Само на опорки карате.

 80. 80 Профил на vespasian0303
  vespasian0303
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Искам поименно да се изброят заведенията, които са работили вчера през нощта, за да не стъпя НИКОГА там. А относно хората, които доброволно са отишли - "ноу комент"...

 81. 81 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#75] от "Храбър":

  Лак неше вашето любимо на всочки леви?!" Дайте да дадем"

 82. 82 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  До коментар [#76] от "Храбър":

  Е,Панов и той ли ще връща оня апартамент,дето живее под наем на жена си,и виличката на морето?!

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Що за глупост да плащаме заплати на хора без работа и то без да се взема предвид имущественото им състояние!? Бива бива лакомия, но тази жена изби рибата.

 85. 85 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#35] от "historama":И спирт - който отиде за водка

  Ми да пуснат Стайков , той знае как да си докара спирт

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 86. 86 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  До коментар [#72] от "lz2":

  Кво викаш сега ви мина през ума, че може да има такова нещо като пандемия. Е щом е тъй извинени сте.

 87. 87 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  До коментар [#52] от "Котаран Котков Котаков":

  Разправят, че с нашето лекарство аналгин - хинин.

 88. 88 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 451 Неутрално

  В Красно село всичко си работи. Ехо, Гешев и другите милиционери — къде сте?

 89. 89 Профил на earthman
  earthman
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "pvm11641924":

  Ако са ти наложили карантина, няма как да не знаеш. За останалите хора няма такова нещо.

  Вчера случайно разбрах, че вече официално сме диктатура.
  Добре, че успях да свърша това, което исках.
  А в магазините не видях някой да се презапасява.
  Хората се управляват най-добре чрез страх и това се знае от всяко правителство.

 90. 90 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 394 Разстроено

  Във Видин ВСИЧКО работи.....единтвената институщия, която обърна внимание, беше Радио Видин. Така няма да стане.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 832 Любопитно

  До коментар [#74] от "qwerty 500":
  Част от истината
  https://pogled.info/svetoven/bivsh-amerikanski-razuznavach-govori-za-amerikanskiya-proizhod-na-koronavirusa-COVID-19.114236

  =Китайците преди дни вече обвиниха, че коронавирусът у тях е внедрен от американците, дали е заради този или техен си източник?

 94. 94 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  В Красно село всичко си работи. Ехо, Гешев и другите милиционери — къде сте?
  —цитат от коментар 88 на Slick


  Като ти звъннат на врата ще разбереш. Не се научихте, че има извънредно положение и да спрете да критикувате господин Гешев.

 95. 95 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Притеснява ме в Пловдив изглежда има някакво напрежение сред специалистите - дано не стане българският Ухан. Странно, че там още няма случай обявен, при положение, че източникът в Ломско бил от Пловдив/ско и явно не блести с дисциплина в карантината. Не ми е ясна изобщо организацията, но искрено се изненадах че, доколкото разбрах, тестовете от Пловдив пътуват до старозагорската лаборатория. -Голям град, с много научни звена, с големи болници и рисков при инфекции?!

 96. 96 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1469 Любопитно

  Интересно, защо данните за България в сайта на световната здравна организация са съвсем различни от истината?
  Според сайта who.int в България има едва СЕДЕМ потвърдени случая.

 97. 97 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Не е проблем, хотелите работят, магазини също

 98. 98 Профил на bocovid_19
  bocovid_19
  Рейтинг: 0 Весело

  Ясно, България вече мина пика и втори ден е в намаление.
  До сряда най-късно сме ОК.
  Дали?

 99. 99 Профил на tedy21
  tedy21
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "Kamss":

  Живея в малък град, и днес отивайки до близкият банкомат, видях центъра на града пълен с възрастни хора, които седяха на беседки по 10 човека, пиещи кафе от кафе- машина. Също и много роми на цели тумби. А тях кой ще ги озапти не знам. Отгоре на всичко жена, собственик на магазин за дрехи отправи питане във фейсбук към кмета ни дали може да работи и той отговори - да, няма проблем, не съм забранявал. Определено съм за по-строги мерки, защото сме недисциплинирана нация.

 100. 100 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Не знам що си мислите, че само у Бг са идиоти..Те ви препоръките на нашто NHS:Stay at home if you have coronavirus symptomsStay at home for 7 days if you have either:a high temperature – you feel hot to touch on your chest or backa new, continuous cough – this means you've started coughing repeatedlyDo not go to a GP surgery, pharmacy or hospital.You do not need to contact 111 to tell them you're staying at home.Testing for coronavirus is not needed if you're staying at home.Начи, да си стоя вкъщи, ако имам температура и да не ходя до доктор и аптека.Че да не звъня и на 111, че и тест не ми требе,ако си стоя вкъщи..Луда работа.
  —цитат от коментар 45 на Noise


  Идиота си ти , щото не си прочел интрукцията до края. Даже и червено са ти я написали.

  Use the NHS 111 online coronavirus service if:

  you feel you cannot cope with your symptoms at home
  your condition gets worse
  your symptoms do not get better after 7 days

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK