Камарата на частните съдебни изпълнители призова да спрат запори и вземания

Камарата на частните съдебни изпълнители призова да спрат запори и вземания

© Надежда ЧипеваБраншовата организация на частните съдебни изпълнители призова членовете си да прекратят временно всички принудителни събирания на задължения.


Повод е обявеното извънредно положение в страната, а от Камарата на частните съдебни изпълнители изтъкват, че целта е запазване на здравето на хората и осигуряване финансовата им стабилност по време на кризата.


"Да се преустановят всички публични продани на имущество на длъжници. Да се преустанови извършването на описи, както и налагането на запори на трудови възнаграждения и банкови сметки", се казва в призива, публикуван на сайта на камарата.


Оттам призовават гражданите да не посещават канторите на частните съдебни изпълнители по време на обявеното от държавата извънредно положение, а да извършват справки по телефон или електронна поща. Призивът няма задължителен характер, но сайтът "Де факто" пише, че по проучвания на камарата близо 99% от частните съдебни изпълнители ще се съобразят с него.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK