На живо

Нови 10 заразени в България и затваряне на границата за граждани на 16 държави (хронология)

Понеделник сутрин в София.

© Юлия Лазарова

Понеделник сутрин в София.Заразените с коронавируса COVID-19 в България нараснаха до 62, след като днес са установени 10 нови случая, сред които е и деветгодишно дете - турист, пристагнало от Великобритания. Един българин, живеещ в Сингапур, е на лечение там. От началото на разпространението на заразата в страната починаха двама души.


България е в извънредно положение със затворени ресторанти, барове и нощни клубове, образователни институции и са отменени всички спортни, културни и обществени събития. От сряда страната ще спре полетите от Испания и Италия, а българите които искат да се завърнат от двете страни имат 48 часа да го сторят. Министрите ще предложат различни мерки за справяне с икономическите последици от извънредното положение, една от които е държавата да поеме 60% от една месечна заплата на работещите в засегнатите сектори.


Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев България затвори границите си от 18 март за гражданите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия.
Как се развива ситуацията в света, четете тук.


Ако имате въпроси, сигнали или информация за коронавируса и ситуацията на извънредно положение, изпращайте ги през формата тук или на [email protected].

Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус".

Нов закон, който урежда извънредното положение, в което България е до 13 април заради пандемията от коронавирус, ще разгледа парламентът по предложение на ГЕРБ. Законопроектът ще се обсъжда в три комисии и в сряда вероятно ще бъде гласуван в пленарната зала.


В закона се повтарят мерките какво работи и какво не при извънредното положение, както и се добавят нови мерки. Уреждат се и редица срокове. В закона се предвиждат санкции за лекари и медицински работници, които при епидемия и извънредно положение без уважителна причина откажат помощ на болен или родилка и това доведе до смъртен случай. Наказанието е пробация до една година или глоба от 300 до 1000 лева. Какви други мерки се предвиждат четете тук.

Здравното министерство разпространи мобилно приложение, в което може да се провери каква е пределната цена, на която всяко лекарство е разрешено да се продава. Подобна справка ще може да се прави и на сайта на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти.


"Тази мярка е свързана с предотвратяване продажбата на лекарствени продукти на цени, различни от образуваните по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това се налага поради зачестилите сигнали за повишаване цените на лекарствата, отпускани без лекарско предписание", уточняват от министерството.

Пристигащите от рискови страни няма да се допускат в България

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед да не се допускат в страната пристигащи от рискови заради коронавируса държави. От полунощ на 18 март временно се забранява влизането на територията на България на гражданите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия.


Изключение са гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства. Повече четете тук.

Заразата доведе до смяна на водещи в "Нова телевизия"

Водещите на две предавания по "Нова телевизия" ще се сменят на ротационен принцип. Това се налага с цел медията да запази здравето на своите журналисти, които отразяват ситуацията около разпространението на коронавирус. Засегнати от промяната са сутрешният блок "Здравей България" и публицистичното предаване "Плюс - Минус". Кои са новите водещи четете тук.

Нискотарифната авиокомпания "Уизер" обяви днес, че в резултат на наложените национални ограничения за пътуване, от 18 март ще спре всичките си полети от България до Испания. Мярката важи до 3 април. Пътниците с резервации, засегнати от спирането на полетите, ще бъдат автоматично информирани по имейл, в случай че са направили резервациите си директно на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията.


120% от първоначално платената такса автоматично ще бъде заредена в WIZZ акаунта на клиента, като сумата може бъде използвана през следващите 24 месеца за закупуване на продукти и услуги на "Уизер". Пътниците могат също да изберат пълно възстановяване на парите в брой – което ще отнеме повече време, и ще бъдат информирани за необходимите стъпки, за да получат банков превод или превод към банкова карта, в отделен имейл, уточняват от компанията. Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.

Първа българска частна лаборатория предложи т.нар. PCR тестове за коронавируса, а други очакват да получат бързи тестове в началото на следващата седмица, съобщава "Капитал". От февруари държавата е успяла да подложи на изследване едва около 1600 души, най-вече пряко свързани с откритите заболели или с ярки симптоми.


Засега само една частна лаборатория в София прави PCR тестове за коронавирус и тя е клонът на лаборатория "Рамус" в кв. "Дружба". Резултатите са готови до два дни, а цената според сайта е 120 лв.. Повече четете тук.

Заразените с коронавирус достигнаха 62-ма души

Нови 10 случая на коронавирус са установени днес. След взетите проби през деня случаите на заразени с вируса в България достигна 62-ма души. Членовете на оперативния щаб и премиера Бойко Борисов са си направили тест дали са болни то COVID-19, но той е бил отрицателен. Това се разбра от думите на началника на щаба Венцислав Мутафчийски.

Българската банка за развитие (ББР) временно ще придобива част от капитала на закъсали финансово компании. Това е една от антикризисните мерки, които правителството предлага в подкрепа на бизнеса, каза днес финансовият министър Владислав Горанов. Друга мярка е държавата да поеме 60% от разходите за заплати на служителите на компании в криза, ако собственикът поеме ангажимент да даде останалата част от сумата и да не съкращава хора за 3 месеца. Кандидатстването ще става пред Агенцията по заетостта.


Пак с подкрепата на ББР се предвижда издаване на портфейлни гаранции към търговските банки. За да реализира двете мерки, банката ще получи увеличение на капитала с 500 млн. лв. Горанов все пак обобщи, че дори при тези мерки ще има загуба на заетост и изчезване на определени бизнеси. Повече четете тук.

От 17 март се преустановява движението на всички международни влакове през граничните пунктове на територията на България. На този етап композициите, които обслужват международните влакове, ще продължат да пътуват на територията на страната, с изключение единствено на съставите на международните бързи влакове № 7990 от София за Белград и № 7991 от Белград за София, които няма да се движат и в участъка между София и Калотина запад. Кои международни влакове няма да се движат вижте тук.

Удължава се срокът за плащане на сметките за ток

Удължава се двойно срокът за плащане на сметките за ток, обяви на извънреден брифинг енергийният министър Теменужка Петкова. Тя призова гражданите да плащат по възможност онлайн и допълни, че ако се налага, ще се удължи още срокът. Освен това допълни, че и в момента има възможност затруднените потребители да договарят със съответното електроразпределително дружество отсрочка за плащането на сметките. Обяви, че няма как да допусне неплащането на сметки, защото това ще доведе до междуфирмена задлъжнялост и проблеми с функционирането на енергийната система и на държавата. Повече четете тук.

Българският зъболекарски съюз изрази тревогата си, че много дентални специалисти могат да фалират заради разпространението на коронавируса. В писмо до медиите от съсловната организация твърдят, че след пандемията ще последва "сериозен финансов колапс на малкия и среден бизнес", в който попадали и денталните кабинети. От съюза настояват държавата да помогне и на частните зъболекари, както планира да направи и с други отрасли.

Инкасатори спират да обикалят домовете

ВиК дружествата в страната преустановят физическото снемане на показания от водомерите на битовите абонати. Целта е да се намалят контактите между инкасатори и потребители. Това съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Тя уточни, че мярката ще важи до 29 март. Възможно е клиентите на ВиК дружествата сами да си направят отчет. Сметките за вода ще могат да се плащат чрез електронен превод, банково плащане или на гишетата на Български пощи.

Опера шие маски вместо балетни костюми

Вместо костюми за обявената преди дни премиера на балета "Жизел", която трябваше да се играе на 5-ти април, гардеробиерките и служителите на Държавна опера - Бургас започнаха от днес да шият предпазни маски. Те ще бъдат предоставяни напълно безвъзмездно на общинските екипи за доставка на храна на възрастни хора и на хора, които са под карантина, съобщи сайтът на общината.

Почти 90% от училищата са направили опити за включване на електронната форма на обучение, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев на извънреден брифинг в Министерския съвет днес. От днес училищата трябваше да минат на електронна форма на дистанционно обучение заради обявеното извънредно положение задади коронавируса COVID-19. Министърът посочи, че на много места обучението не се е осъществило по замисления начин по различни причини, но през следващите дни министерсвото ще работи, така че да направи тази форма по-ефективна.

Отменяте се синята и зелената зона в София и Варна

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че отменя платената зона за паркиране в центъра. "Отменям временно почасово платено паркиране в "синя" и "зелена" зони. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред ще направим допълнителни промени. Екипи на Центъра за градска мобилност ще следят за натоварването, написа тя в социалните мрежи.
"Дневник" събра информация с какви други мерки кметове на населени места допълват извънредното положение. Четете подробностите тук:


Нови 10 заразени в България и затваряне на границата за граждани на 16 държави (хронология)

© Юлия Лазарова

250 000 защитни маски са били иззети при опит за нелегален износ от България на граничен пункт "Капитан Андреево".
Гранична полиция съобщава, че маските са открити в товарен автомобил, управляван от турски гражданин. Водачът се е опитал да пренесе маските на територията на Турция.

Вицепремиерът Томислав Дончев нареди на администрациите в цялата страна да не спират да обслужват гражданите. , че административното обслужване на потребителите в центровете за услуги не бива да бъде преустановявано. Писмото е адресирано до всички министри, председатели на агенции, областни управители, ръководители на специализирани администрации и кметове.


Вицепремиерът писа на чиновниците след сигнали, че не навсякъде гишетата работят. Едновременно с това той напомня, че в центровете за административно обслужване трябва да се предвидят равномерно разпределени през работния ден 3 прекъсвания за дезинфекция и проветряване. Дават се и препоръки уязвимите групи служители да работят от вкъщи. Призовават се гражданите да ползват онлайн услуги и справки, когато е възможно.

Клиентите в супермаркетите почнаха да намаляват

Магазините за бързооборотни и дрогерийни стоки ще продължат да работят с нормален капацитет и адаптирано работно време, за да обезпечат максимално както обслужването на клиентите, така и изпълнението на заповедите на институциите, обяви Сдружението за модерна търговия, в което членуват повечето вериги за храни. След отчетения на 13 и 14 март ръст на пазаруването от 15 март до момента клиентският поток намалява, ситуацията се нормализира и хората се обслужват спокойно и без забавяне, допълват от там. Напомнят, че във всички магазини има инструкции за влизане и пазаруване, оповестени на входовете. Уверяват, че в магазините се прилагат засилени мерки за дезинфекция.


Клиенти на "Лидъл" изчакват отвън на препоръчаното разстояние един от друг.

© Велко Ангелов

Клиенти на "Лидъл" изчакват отвън на препоръчаното разстояние един от друг.

Затварят ски-зоните в Банско, Боровец и Пампорово

По разпореждане на прокуратурата и с решение на кризисния щаб в Банско ски зоната в града се затваря незабавно. Това обяви кметът на общината Иван Кадев, цитиран от БНР.


Издирват се лица, контактни на английските туристи, поставени под карантина в курорта, съобщи БТА. Чуждестранните граждани в курорта ще бъдат посетени на място и ще попълнят декларации, че са запознати с извънредното положение в България.


Общинското ръководство в Банско заседава извънредно и ще търси съдействието на прокуратурата, за да се установи каква е картината в апартаментните комплекси, повечето от които са собственост на чужди граждани.


Ски зоната в Пампорово временно преустановява дейността си от 17 до 29 март с оглед безопасността на всички гости в курорта, съобщиха от "Пампорово" АД.


Ски - зоната в Боровец затваря от утре, се вижда от съобщение на сайта на дружеството "Бороспорт". Не се посочва крайна дата. Затварянето включва спиране на всички съоръжения, затваряне на пистите, ски-училище "Бoроспорт" и ски гардеробите.

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че като гражданин очаква по-радикални мерки от държавата. Днес той се срещна с представители на националния кризисен щаб след като оглави и специална структура в рамките на прокуратурата за надзор над цените на лекарствата и храните , отклонение от карантината, телефонни измами, както и на мерките, които държавата предприема за ограничаване на разпространението на коронавируса.


"В качеството си на обикновен български гражданин - надявам се и мисля, че е време държавата, в лицето на изпълнителната и законодателната влас, да вземат според мен още по-радикални мерки в рамките на компетентността си", каза той.

Снимката е скрийншот от Би Ти Ви.

© Дневник

Снимката е скрийншот от Би Ти Ви.

Да се налага таван на цените засега не се налага, а и не е добре в психологически план, обяви пред БНТ земеделският министър Десислава Танева. Допълни, че ако започнат злоупотреби, за каквито в момента има единични сигнали, ще се стигне до крайни решения каквото е поставянето на таван на цените на основни храни. Посочи, че в страната има достатъчно хлебно зърно, за да се осигури хлябът за цялото население за над една година напред.


Нови 10 заразени в България и затваряне на границата за граждани на 16 държави (хронология)

© Велко Ангелов

Асоциацията на европейските журналисти призова репортерите да не бъдат излагани на ненужен риск – например да бъдат карани да търсят заболели, за да ги интервюират. Подобно поведение е безотговорно и спомага за разпространяване на заразата.


Сдружението призова за отговорно отразяване на новините за коронавируса – без всяване на паника, без фалшиви новини, без непроверени препоръки и съвети, но и без неглижиране. Призоваваме държавните власти също да не допринасят за създаването на паника. Те трябва да оправят правилни и добре премерени послания, които не водят до неглижиране, но и избягват непродуктивната паника, се казва в обръщението.

Преди обед се състоя срещата на президента Румен Радев с представители на бизнес организациите. Той подчерта, че е необходима подкрепа за бизнеса, защото без функционирането му държавата не може да съществува.


Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев настоя за компенсации на работещите, които ще загубят доходите си от спад на продажбите, както и транспортни коридори за вносителите и износителите.


Насажда се убеждение, че само хотели, ресторанти и фризьорски салони страдат от ограниченията, което не е така, подчерта държавният глава.


Какви теми постави бизнесът пред държавния глава четете тук.


Нови 10 заразени в България и затваряне на границата за граждани на 16 държави (хронология)

© Прессекретариат на Държавния глава

Какво има в държавния резерв

В държавния резерв има голяма номенклатура продукти за здравеопазването и лекарства, като например болнични Легла, дюшеци, одеяла, хирургически маси, инструментариум за операции и апарати, които не са сложни. Освен това има множество антибиотици, болнични продукти, бинтове, марли, спирт и разтвори за стерилизиране на инструменти, информира "Капитал".


В резерва липсват високоспециализирана апаратура за реанимация и лечение като апарати за командно дишане, кибернож и други, съобщиха оттам.


Институцията информира, че публикациите за това(, че е "продала медицинска апаратура, която може да бъде използвана от българските здравни заведения за борба с COVID – 19, не отговаря на истината". "В листа стоки, качен на стоковата борса през февруари, има апарати за белодробна вентилация, които обаче са на възраст 60-70 години и съответно, цената им е ниска. "Те са на борсата от 90-те години, периодично подновяваме поръчката, но никой не ги купува. Няма желаещи и при последния ни опит да ги продадем", казаха от резерва пред "Капитал".

Четиристотин души са под карантина в страната, съобщи пред Би Ти Ви вътрешният министър Младен Маринов. Петима души от София са хванати в нарушение на карантината. Те са по домовете си, а не в ареста и по списък са проверявани по-често.


Потрябваха няколко дни хората да осъзнаят, че това е извънредно, каза министърът. Той добави, че се разчита и на демократични способи за контрол, включително и сигнали на граждани. Отчете вчера отлив от обществените места, включително и от супермаркетите. Всички видяха, че храна има и тя ще стигне, обобщи той.


По думите му някои хора се занимават и с подривна дейност. Задържан е в Пловдив човек, който твърдял в интернет, че в учебно заведение там имало 100 души заразени, за които ръководството на учебното заведение криело. У разпространителя на тази невярна информация е открито и малко количество наркотично вещество. Следим онлайн пространството, предупреди министърът.


Какво още каза Маринов в интервюто си за Би Ти Ви тази сутрин четете тук.

Деветгодишно дете е с установен вирус

Площад "Славейков" днес.

© Велко Ангелов

Площад "Славейков" днес.


Деветгодишно дете с британско гражданство е диагностицирано с вирус в България, съобщи председателят на антикризисния щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг тази сутрин. То е дошло на почивка в Банско с чичо си и неговото семейство в петък вечерта. В Англия е имало контакт със сестра си, която е болна от коронавирус.. Мутафчийски разкритикува тези хотелиери, които, за да не навредят на бизнеса си, приемат безотговорни клиенти.


Шефът на щаба отчете дисциплиниране на гражданите към солидарност и спазване на мерките за сигурност. "Щом има мобилизация на обществото, не е нужно да се пренатягат мерките, а тя се вижда", каза той.


Мутафчийски благодари на гражданите за подкрепата за медиците, изразена снощи с ръкопляскания от балконите им.

53-годишен мъж, български гражданин, с постоянно местожителство в Сингапур, е бил тестван положително за наличие на коронавируса COVID-19, съобщи Министерството на външните работи. Той е пребивавал от 10-12 март във Франция. Потвърждение за неговото инфектиране с COVID-19 е направено от медицинските органи в Сингапур на 15 март.


В момента българският гражданин се намира в изолатора на Националния център за инфекциозни болести (NCID) в Сингапур. Той е в стабилно състояние и се чувства добре. Общувалите с него са под 14-дневна карантина. Посолството на България в Джакарта е във връзка с местните власти.

Съдийската колегия на висшия съдебен съвет реши да се спре разглеждането на всички видове наказателни дела от 16 март 2020 г. – 13 април 2020 г., се казва на сайта на институцията. Изключения са делата за екстрадиция, мерките за неотклонение, дребното хулиганство, разрешенията за използване на специални разузнавателни средства.Преустановява се и разглеждането на административни дела. Всички те ще бъдат отложени. Отлага се приемането на документи, а справките по дела ще стават по телефона. Забранява се достъпът в съдебните сгради на граждани, страни по дела, вещи лица, преводачи, адвокати и всички други лица, освен призованите по образуваните и насрочени за разглеждане дела. Същото се отнася и за служители на съда и съдии.


Нови 10 заразени в България и затваряне на границата за граждани на 16 държави (хронология)

© Юлия Лазарова


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (173)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  Просто сега българския съд (и българската прокуратура) нормализираха отношението на останалите дела към "специалните", които бяха замразени безвирусно.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 3. 3 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Всички съдилища спират работа само Пловдивски районен съд продължава да работи,защото председателят му решил,че делата дето се гледат там са най-важните на света и няма да спират.Ако някой от министерството прочете това-обадете му се моля и обяснете ,че всички дела са важни,но здравето е по-важно.

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  За съжаление май това със задържането е единственият вариант за някой хора да разберат, че ситуацията е СЕРИОЗНА!!!!
  Няма нужда от паника и от ужас, но лекомислието в момента е престъпно!!!

 5. 5 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Интернет цензурата няма кой да я наложи освен нас. Ако вярваме на фалшиви новини, паниката ще се разрасне. Следете само сериозни медии, без гръмки заглавия и тайни конспирации.
  Фейкбук е люпилня на какви ли не идиотщини, затова оттам новините - с особено мнение и внимание.

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4140 Весело

  До коментар [#1] от "Мизийски":

  " Завчера по БНТ 1 попитаха една циганка дали ще спазва карантината и тя отговори "не" и се хилеше. Вчера по бТВ дадоха едно турско село, където диваците начело с кмета си правят купон в кръчмата (пълна с "хора"). По-рано пък полицията във Вълчедръм спря циганска сватба с 350 души. Помислете с каква отговорност всеки от нас (белите християни) се отнасяме към заразата и ще направите разликата. Който има глава да мисли нека мисли."

  Като им дойде до главата, сами ще се поставят в карантина и първи ще напълнят леглата на местите болнични заведения, а ще направят блокади на селото си.....

 7. 7 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Дневник, нали в друга статия ни обяснявахте че ЦОВИД е болестта, а не вируса. Накарайте журналистите си да четат Дневник.


  "Заразените с коронавируса COVID-19 в България нараснаха до 51,"

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4050 Любопитно

  Хора не вярайте на всяка глупост!Наистина има обременени хорица разпростаняващи безумни неща в нета...опитващи се да всяват паника!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 10. 10 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  В София големите хипермактери са с ново работно време. Кауфланд е от 9.00 до 22.00. Разбира се това е засега. Фантастикото е от 7.30 до 22.00. В други засега е съм ходил, но предполагам, че и там ще има промени.

  ДБ=БКП
 11. 11 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 300 Неутрално

  "Той добави, че се разчита и на демократични способи за контрол, включително и сигнали на граждани."
  - Ей тва чаках отдавна. Бях сигурен, че с "вирусите" някак си ще се справим, но без доносници не можем.Внимавайте дами и господа в отношенията си със съседите.По сигнал в дома ти ще нахълтат маскирани в скафандри и ще съсипат живота на целия ти род. Комунистите ряпа да ядат. Една демокрация се задава....?

 12. 12 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 300 Неутрално

  "Той добави, че се разчита и на демократични способи за контрол, включително и сигнали на граждани."
  - Ей тва чаках отдавна. Бях сигурен, че с "вирусите" някак си ще се справим, но без доносници не можем.Внимавайте дами и господа в отношенията си със съседите.По сигнал в дома ти ще нахълтат маскирани в скафандри и ще съсипат живота на целия ти род. Комунистите ряпа да ядат. Една демокрация се задава....?

 13. 13 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  По аптеките в София няма цинк и витамин D (и маски няма, но то това не е новина).
  Засега.

  ДБ=БКП
 14. 14 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  В Турция 21000 души се върнаха от религиозно посещение в Мека и Медина и първоначално ислямисткото правителство е мислело да им препоръча да стоят две седмици по домовете си в карантина, но после се е решило да бъдат затворени и пазени от полиция в студентски общежития (които сега са празни). Двама души искали да избягат от карантината, но полицията веднага ги хванала и върнала в общежитията.

  ДБ=БКП
 15. 15 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Няма много голям избор на евентуални мерки, които по приницип не унищожват вируса и не помагат да се лекуват вече заразените хора и това се вижда от статистическите данни за света и съответните мерки в различните страни..
  Както казва Тръмп ( този човек наистина има големи възможности да плещи глупости и нали е началник, няма кой да го спре:)) обръщайки се към нацията: "Релакс, ние сме голяма работа и ще победим" - цитата не е точен, а е малко преразказ:).
  Но е видима и малко странна разликата в процента починали за различните страни - в Италия той е два пъти по-голям от повечето от другите страни, интересно каква е причината.
  Така или иначе нямаме друг вариант, освен да чакаме да мине пика на епидемията и да се надяваме жертвите да са по-малко, така че да се пазим в рамките на възможното и да се помолим за малко късмет в личен план.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Веселяк У
  Веселяк У
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#8] от "Котаран Котков Котаков":

  Годината е 2020! Вие да не сте бил замразен досега. Като в оня филм с Луи дьо Фюнес?! :))

 18. 18 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  За съжаление май това със задържането е единственият вариант за някой хора да разберат, че ситуацията е СЕРИОЗНА!!!!Няма нужда от паника и от ужас, но лекомислието в момента е престъпно!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  ако ситуацията беше наистина сериозна = всички пристигащи от чужбина щаха да са на 14 дневен лагер в охранявани места под карантина !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 19. 19 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#18] от "dark'star":

  Тя е сериозна, но това че правителството не взима такива мерки после дано не ни излезе през носа. И всичко това се прави заради "бизнес" уж.
  Не знам какво чакат? Да станат заразените над 1000 души и да се увеличат многократно смъртните случаи?

  ДБ=БКП
 20. 20 Профил на ShakaZulu
  ShakaZulu
  Рейтинг: 365 Неутрално

  До коментар [#16] от "Firestarter":

  Плюс, че Китай видиш ли победил еми Деми ята! Китай тепърва трябва да поеме отговорност за шибания вирус, второ никой нормален не вярва на каквато и да било стъкмистика от там. Дори и да приемем идиотията, че са им пуснали вируса що криха месец и половина. Що ядат питони, прилепи и прочие гадости носещи в себе си зарази!? И още и още ....

 21. 21 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5256 Неутрално

  Хора не вярайте на всяка глупост!Наистина има обременени хорица разпростаняващи безумни неща в нета...опитващи се да всяват паника!
  —цитат от коментар 9 на Willy Messerschmitt


  Има ги и във форума.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 22. 22 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#6] от "samoedin":

  Няма да се случи, докато няма умрял от вируса циганин. Поне един.

 23. 23 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1268 Весело

  Завчера по БНТ 1 попитаха една циганка дали ще спазва карантината и тя отговори "не" и се хилеше. Вчера по бТВ дадоха едно турско село, където диваците начело с кмета си правят купон в кръчмата (пълна с "хора"). По-рано пък полицията във Вълчедръм спря циганска сватба с 350 души. Помислете с каква отговорност всеки от нас (белите християни) се отнасяме към заразата и ще направите разликата. Който има глава да мисли нека мисли.
  —цитат от коментар 1 на Мизийски

  Аз предлагам никой да не им пречи да се веселят😀

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 24. 24 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#8] от "Котаран Котков Котаков":

  Едно време, може и да е имало мандри по селата и планините... Сега няма овце и крави, а за сирене и кашкавал мляко не трябва. Наследниците на шумкарите се преориентираха. Предпочитат да опоскат някоя банка или да въртят обществени поръчки. ;)

  Бивш tww09306483.
 25. 25 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4050 Неутрално

  До коментар [#21] от "Alarmstufe: Rot":

  Имено за такива говоря..мечтаещите за лагери,ръсещите безмислици от руски сайтове,"антиглобалисти"......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 26. 26 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1199 Любопитно

  Виновен бил хотелиерът, настанил туристи от чужбина. А не този, който би трябвало да организира карантина на границата... Ех, Мутафчийски, Мутафчийски...

 27. 27 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 976 Неутрално

  На провокаторите 100 тояги на голо !!!

 28. 28 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#6] от "samoedin":Няма да се случи, докато няма умрял от вируса циганин. Поне един.
  —цитат от коментар 22 на Тони КОСТОВ


  Циганите и грип не ги лови!!! Но ще разнасят заразата.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 29. 29 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2505 Неутрално

  С какво се е надрусал този, че е видял цели 100? От кой го е взел и по колко?

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  За съжаление май това със задържането е единственият вариант за някой хора да разберат, че ситуацията е СЕРИОЗНА!!!!Няма нужда от паника и от ужас, но лекомислието в момента е престъпно!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  и аз съм убеден, че ситуацията е сериозна. Вече има опашки, пред Лидл и кауфланд - комунизмът се завърна!

 33. 33 Профил на Niki Naychov
  Niki Naychov
  Рейтинг: 8 Гневно

  Междувременно зимните ни курорти работят на пълни обороти. Изглежда и те за извън т. нар. "строги мерки".
  Много фирми въпреки че могат не осигуряват на служителите си дистанционна работа, а ги карат да се блъскат в градския и да ходят в бизенс сгради, които понеже са модерни немогат да се проветряват. И те са извън "строгите мерки". Климатиците не се дезинфекцират разбира се нито в градския нито в тези сгради.
  В същото време някой да е излезнал да обвини или глоби тези фирми че не прилагат "строгите мерки". Дали само хората са виновни?

 34. 34 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  В София големите хипермактери са с ново работно време. Кауфланд е от 9.00 до 22.00. Разбира се това е засега. Фантастикото е от 7.30 до 22.00. В други засега е съм ходил, но предполагам, че и там ще има промени.
  —цитат от коментар 10 на anonim440


  това е за да имат време да дезинфекцират след края на работният ден (браво за което), пишеше в статия за това мин седмица

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално
 36. 36 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Еало си мамата. Войната тепърва започва. Кофти че у нас се имитира дейност...
  Само някакъв луд късмет може да ни опази да не сме втората Италия.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 37. 37 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2798 Неутрално

  В Ухан за неспазващите карантината имаше случаи на зазиждане на вратата. Има психари които не могат да бъдат превъзпитани. Тарикатщина и доносничество не са правилните дефиниции за оцеляващи.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мизийски":" Завчера по БНТ 1 попитаха една циганка дали ще спазва карантината и тя отговори "не" и се хилеше. Вчера по бТВ дадоха едно турско село, където диваците начело с кмета си правят купон в кръчмата (пълна с "хора"). По-рано пък полицията във Вълчедръм спря циганска сватба с 350 души. Помислете с каква отговорност всеки от нас (белите християни) се отнасяме към заразата и ще направите разликата. Който има глава да мисли нека мисли."Като им дойде до главата, сами ще се поставят в карантина и първи ще напълнят леглата на местите болнични заведения, а ще направят блокади на селото си.....
  —цитат от коментар 6 на samoedin


  Не познаваш братята роми. Първо, на тълпа ще хукнат към местната болница и ще настояват да ги хоспитализират всичките. Второ, ще налетят да бият лекарите, защото имало починали при тях. Трето, ще обвинят държавата и ще искат компенсации. Четвърто, ще хукнат да съдят България в Страсбург, защото били малцинство, а тя им правела геноцид. Пето, пак никакви карантинни мерки няма да спазват. Шесто, ще осигурят хляб поне за два месеца на една камара лумпен репортери. Седмо, това, което разказват пред медиите няма да има нищо общо с истината, но ще звучи удивително правдоподобно - ще са го репетирали яко.

 40. 40 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 639 Любопитно

  Короната окончателно ще побърка и без това тъпия средностатистически Ганьо...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 41. 41 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Няма ли кой да каже на журналистите да попитат властта кога най-сетне ще спрат полетите от Англия? Последните случаи са на английски туристи. Там се придържат към някаква безумна теория за естествено оцеляване и имунитет, като и досега не са взели мерки. Същевременно се разхождат по света и сеят заразата.

 42. 42 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 87 Неутрално

  "It's as if you were asking what to do if an atomic bomb explodes," Dr. Antonio Pesenti, the head of Lombardy's intensive crisis care unit, told the Washington Post. "You declare defeat. We'll try to salvage what's salvageable."

  За сведения, това е най-богатата провинция там.

 43. 43 Профил на wmi30642206
  wmi30642206
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Незабавно прекратяване на всички туристически пътувания от чужбина, спиране на полетите и затваряне курортите! Престъпната некадърност на ГЕРБ ще закопа България. Втори случай на заразен в родината си британски турист, докарал вируса в Банско:

  https://www.struma.com/obshtestvo/izvunredno-vtori-sluchai-vuzrasten-anglichanin-v-infekciozno-otdelenie-na-mbal_161808/

 44. 44 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Еало си мамата. Войната тепърва започва. Кофти че у нас се имитира дейност...Само някакъв луд късмет може да ни опази да не сме втората Италия.
  —цитат от коментар 36 на qwerty 500

  Нищо не може да ни опази.
  Явно италианската здравна система е пълна скръб, определено не мисля, че е възможно нашата да е по-добре.
  Всъщност, вече се вижда, за какво става въпрос.
  При положение, че няма дори предпазни облекла за медиците, наивно е да се очаква, че ще има животоспасяваща апаратура, например.
  В момента, при 51 доказани случая, здравната система започва да издиша. В
  Когато станат повече, Италия с радост ще ни отстъпи водещото място в Европа по поражения, нанесени от епидемията.

 45. 45 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 627 Весело

  болните бг емигранчета стойте си в чужбина там си избрах те и пръста е по-сладка там

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 46. 46 Профил на the only easy day was yesterday
  the only easy day was yesterday
  Рейтинг: 289 Неутрално

  На този етап на развитие на заразата в България вниманието трябва да бъде насочено към тези които са пътували извън страната но след няколко дни може би 5 трябва да серазглежда всеки един като потенциален заразител защото вируса се пренася много по бързо от този на грипа и е по заразителен от същия.
  Хората обаче трябва да свикват на изолация и предпазване до края на годината.
  Затова винаги съм призовавал да се насочи населението към селата където ще е по безопасно и народа да се заеме за работа през ранната пролет когато се садят зеленчуците така всички ще бъдат поезни един на друг.
  Ще се радвам да видя България един ден така както беше преди 60 години със зелени градини, пълни кошари и засмени хора!
  А за вируса китайците (дето го създадоха ) сами ще си платят.

 47. 47 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  Хайде стига с тези цени, хората имат право да се договарят както си искат.

 48. 48 Профил на Tsvetina
  Tsvetina
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#46] от "the only easy day was yesterday":

  Някои хора работят в големи фирми и офиси, как по-точно да отидат по селата?

 49. 49 Профил на Момчил Карабулев
  Момчил Карабулев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  [quote]Сдружението призова за отговорно отразяване на новините за коронавируса – без всяване на паника, без фалшиви новини, без непроверени препоръки и съвети, но и без неглижиране.[/quote]

  Хей, Монитор, това важи с пълна сила за вас и спекулативните глупости около 5G, които сте избълвали.

 50. 50 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#49] от "Момчил Карабулев":

  Не си в "Монитор", а в "Дневник". Нещо в главичката? Едва ли е от коронавируса...

 51. 51 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Пълно затваряне на държавата! Ганьо разбира от лошо само!

 52. 52 Профил на Момчил Карабулев
  Момчил Карабулев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#49] от "Момчил Карабулев":Не си в "Монитор", а в "Дневник". Нещо в главичката? Едва ли е от коронавируса...
  —цитат от коментар 50 на gr52


  Много добре знам къде съм, но е крайно време държавата да се намеси при публикуването на откровени лъжи и дезинформация, както прави Монитор.

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  Гражданинът Иван Гешев още малко и ще излезе да бие хората по улиците, защото са излезли и така нарушават законите....За това кои закони са нарушени ще се мисли после....А може и изобщо да не се стига до мислене!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Няма да ги получим. А и като гледам колко безхаберни има около мен съм на мнение че трябва да се всее целенасочена паника. Даже ми изглежда задължително...

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  "Главният прокурор Иван Гешев обяви, че като гражданин очаква по-радикални мерки от държавата."

  Прав е гражданинът Гешев! Само изключително крути мерки могат да ни спасят от катастрофа.

 56. 56 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Какъв е смисълът да седим затворени, след като летищата са отворени - без какъвто и да е контрол, очевидно!, и всеки, който си иска, свободно си влиза и свободно се движи където си ще из страната!

 57. 57 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2453 Любопитно

  Някой търси белята у другите , ама защо ли.....

 58. 58 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Подобни изявления всяват паника. Но определено възрастните хора не схващат ситуацията. Пъплят из квартала и се оглеждат. Те всъщност са деца, някои от тях с деменция и други умствени проблеми... За съжаление ще има висока смъртност сред заразените над 65-70 години..

 59. 59 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Не две, а три са жертвите на коронавируса у нас. Третата жертва е главният прокурор Иван Гешев, защото вече никой не се интересува от акциите Му.

 60. 60 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 860 Неутрално

  правителството го е страх да ограничи още повече движението на хора...граници летища всичко си работи...освен заведения и магазини не сещам нещо друго да не работи..а заведенията не са всичките...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 61. 61 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#58] от "Tod":

  С малцинствата как стои въпроса, ммм?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 62. 62 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Потресен съм, с голямо усилие на волята слушах гражданина Гешев! Той бил ли е във втори клас? Учил ли е български език.... Какво е това мучене, ъъъъ, ааааа, ъъъъъ? Какво каза: Дума ъъъъ, дума аааааа, дума ъъъъ, ааааа дума, той е по зле и от онази руса калинка с гимназиално образование Маямата!
  За журналистите се примирих, не гледам телевизия, интервюта, сутрешни блокове където има само ъъъ, аааа, мучене и отново ъъъъ! Дори една от мучащите и ъъъ-кащи журститутки, след като я изгониха имала бизнес по "публична реч"!!!!!Но този гражданин е Главатар на прокурорите в държавата!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 63. 63 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Весело

  "В качеството си на обикновен български гражданин - надявам се и мисля, че е време държавата, в лицето на изпълнителната и законодателната влас, да вземат според мен още по-радикални мерки в рамките на компетентността си", каза той.......... Съгласен съм! .....въпреки, че малко скромно лицемерничи с тва "обикновен български гражданин"..............и трябва да провери случая с резервите, защото има много обезпокоителни публикации във Фейса........ не искам да ги цитирам, по "обясними причини"... https://mobile.frognews.bg/article/192748/

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Весело

  И по-леко, само с цензурата...!!!! Защото, въпрос от типа "Защо биете негрите?"..........не значи, че са "бити" ... както и "така правят циганите"..не значи че го правят..... Особенно, ако горе е чекнато бутончето "Весело"

 67. 67 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Като чета... иде втора вълна в Азия, май всички ще трябва да го пробваме този вирус.... я да си сипя едно уиски в домашния офис.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Гешев като някакъв диктатор ли се изживява вече?

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#63] от "MPetr":

  Пич, въпросните апарати за обдишване са от 50-та година и са бракувани, това е третия опит да се отърват от тях! Не стават за спасяване на живот, за нищо не стават.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  "Главният прокурор Иван Гешев обяви, че като гражданин очаква по-радикални мерки от държавата."Прав е гражданинът Гешев! Само изключително крути мерки могат да ни спасят от катастрофа.
  —цитат от коментар 55 на Judjuk


  Демонстрираш по блестящ начин защо в Русия е невъзможна демокрацията.
  Тя се постига тогава, когато отделната личност напълно осъзнава защо една мярка е необходима и неотменима.
  Затова и се казва, че демокрацията не е слободия.
  За да осъзнае една личност това обаче се изисква определено по-високо ниво на интелигентност и докато в България процентът на такива личности е сравнително висок, очевидно в Русия този процент е на твърде ниско ниво. Затова и продължават да си глаусват за здравата ръка на Путя.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Изобщо не ме интересува кой в момента е начело на всичко това. Тоест интересува ме само дотолкова, доколкото ме интересува дали върши работа.
  Ако Гешев върши работа, не ме интересува, че е Гешев, който върши работа.
  Трбябва да се затворят границите за всички държави, които не вземат мерки в Европа, а най-яркият пример сред тях е Великобритания, след това Швейцария и в не същата степен - Франция.

 74. 74 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Тук е пълно с руски тролове които оплюват всичко. А във фейсбук е пълно с руска пропаганда която ви убеждава да не взимайте мерки срещу болестта и да не се пазите. Пазете се от фалшивите новини

 75. 75 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 588 Неутрално

  "Те са на борсата от 90-те години, периодично подновяваме поръчката, но никой не ги купува. Няма желаещи и при последния ни опит да ги продадем", казаха от резерва пред "Капитал"."

  Няма значение, че не са ги продали.

  Те са били длъжни да обновяват резерва.

  Ако матракът ти се износи вкъщи, чакаш ли да продадеш стария, за да си купиш нов? Не, нали?!

  Изключително безотговорно поведение!

  Надявам се поне лекарствата да в срок на годност! Но ако не са?

 76. 76 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 588 Неутрално

  "Те са на борсата от 90-те години, периодично подновяваме поръчката, но никой не ги купува. Няма желаещи и при последния ни опит да ги продадем", казаха от резерва пред "Капитал"."

  Няма значение, че не са ги продали.

  Те са били длъжни да обновяват резерва.

  Ако матракът ти се износи вкъщи, чакаш ли да продадеш стария, за да си купиш нов? Не, нали?!

  Изключително безотговорно поведение!

  Надявам се поне лекарствата да в срок на годност! Но ако не са?

 77. 77 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#39] от "gr52":

  За съжаление, напълно съгласна съм с вас. Трябва да се вземат мерки още отсега, за да не се напълнят болниците с цигани и да няма място за други.

 78. 78 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#71] от "chichka":

  Прекрасно..четох го някъде... Ама нали се сещаш, кво ще си помисли някой, който го чете и негов роднина умира в болницата? Ами "унези" фалшиви новини по националните медии.... дето сме имали 800000 легла в болниците.......или пък м.председателя Борисов, дето каза, че имало храна за 2 години..на склад ???.... Трябва някак да се ограничат тея лакърдии........щото стана приказката за "лъжливото овчарче" ..... И тва още повече имплантира несигурност.....

 79. 79 Профил на Косьо Талпата
  Косьо Талпата
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  как Дръмб обръща палачинката
  https://www.youtube.com/watch?v=xvzc8WnUyvU

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Весело

  До коментар [#76] от "Victoria":

  Съгласен съм.....с Вас...... Но ми направиха забележка във форума, доброжелателно, че дори зададени въпроси, можели да се тълкуват като "внушение" по време на "извънредно положение"....... Че и аз .......да ви кажа......че.....

 81. 81 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 289 Весело

  Всичко ми звучи ОК, но това, че гешефт е гражданин си е фейк!

 82. 82 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#76] от "Victoria":Съгласен съм.....с Вас...... Но ми направиха забележка във форума, доброжелателно, че дори зададени въпроси, можели да се тълкуват като "внушение" по време на "извънредно положение"....... Че и аз .......да ви кажа......че.....
  —цитат от коментар 80 на MPetr


  Извънредното положение не може да засяга свободата на словото. Ако това стане, значи положението е вече военно, а не извънредно.

 83. 83 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#78] от "MPetr":

  + Така е, но тази "новина" се пуска точно с тази цел....ББойко продава на безценица животоспасяващи апарати.... и неграмотния кълве и реве долууу! Нима мислиш, че журститутките, които дадоха гласност не знаят истината.... така им е наредено!
  Виж само темата в европа с хотелите на Роналдо, уж ги давал за болници, той плащал..... а няма грам истина в това.
  Лек ден.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 84. 84 Профил на wmi30642206
  wmi30642206
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Лоши новини от Малайзия. Всички се надяваха епидемията да си отиде с топлото време, но явно вирусът не се плаши от жега и поразява ударно по всички географски ширини и дължини:

  https://en.wikipedia.org/api/rest_v1/page/graph/png/2020_coronavirus_pandemic_in_Malaysia/0/683b302ed4237ad8bb1f6177be6c2eaa928cc713.png

 85. 85 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Да предприемат мерки за пенсионерите с рецептурните книжки! Собствената ми майка днес е ходила да си вземе лекарствата, които не се продават без книжка, независимо от цената. Моя позната тази сутрин ми се оплаква, че баща и, със сърдечна операция на 3 месеца, отивал на ТЕЛК, не че не удължиха сроковете. Докато има предлагане, ще има търсене. Да спрат безотговорно да събират възрастни хора!
  Вчера четох анализи защо в Италия има най-голям процент жертви - защото заразата някак е стигнала до най-възрастните там. И се сетих, че веднъж в Сицилия трябваше да си купя нещо от аптека, беше началото на месеца и имаше огромни опашки от хора с документи.

 86. 86 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#15] от "tsvetko_51":
  Цитат:
  "Но е видима и малко странна разликата в процента починали за различните страни - в Италия той е два пъти по-голям от повечето от другите страни, интересно каква е причината."

  На някой хрумвало ли му е че вируса може се усилва с всяко следващо заразяване, както е при много други вируси?
  Това е едно възможно обяснение. В Китай, като за начало по-леко, в Европа - вторично, по-силно, после в САЩ....

 87. 87 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вчера имах редовен полет до Бг. Не бях виждал семейството си отдавна. Не пътувах знаейки че може още дълго да не ги видя. Проявете малко патриотизъм хора и не пътувате в България дори ако ви се иска. Нека не натоварвам българската здравна система

 88. 88 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Весело

  А като Гешев говори за спекула..... закон срещу спекулата има ли?........ Той... законите трябва да ги знае, за разлика от нас, болшинството? Че в кой член, в кой закон има определения.....наказания????? Чл.....алинея? И като тръгват на проверки, по кой закон го правят........"аз съм ваща леля......идвам да търся спекуланти?".......... Дайте да го прочетем тоя закон.......ако има колеги, дето им е ясна материята дайте линк?........инфо.....

 89. 89 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#32] от "historama": "комунизмът се завърна"
  - Тоя комунизъм не те оставя на мира. Какво ли е станало в детството ти, че ти е толкова близо до сърцето. Да не би на безплатните пионерски лагери някое комунистическо отроче да ти е направило нещо? Например да ти е отнело пионерската връзка. Кажи си, ще те разберем. Но спри се моля те! Комунизмът е като коронования вирус, няма го, но не спира да ни разкатава фамилията.

 90. 90 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Отчайващо ниска е самодисциплината.
  Работя в държавна институция и до сега съм се изпокарал с половината лелички (вклюìтелно една бременна за. директорка), които опорито не желаят са спазват предписаните модели на поведение. Свикнали са като говеда да се ръгат, да обикалят по цял ден коридорите, да ти висят на главата за нищо.

  Хора, ако не уважавате собственото си здраве, уважавайте правото на другите да са здрави!

 91. 91 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Браво за решението да се закрият ски зоните.

  Бяха прекалено опасни за да продължават да функционират , а пък и заради тях продължаваха да идват стотици чужди туристи дневно.

 92. 92 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Ти Що четеш Фрогнюз? Да не би да е по-хигиеничен от Пик?До коментар [#63] от "MPetr":

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 93. 93 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 693 Неутрално

  На някой дебили тука, пак дългата ръка на Масква им се превижда. Такива без да се питат да бъдат пращани по лабораториите за тестове на ваксина срещу Covid-19

 94. 94 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#92] от "proventuss":

  Що да не го чета?.........и всич не е като ПИК, мисля? Проблема е друг........ А и фейса, беше пълен вчера с псувни по ..... темата?....

 95. 95 Профил на Котаран Котков Котаков
  Котаран Котков Котаков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Любопитно ми е, господа модератори, коя дума е етническа, расова или обидна: мандра или шумкар?

  Тролингер 42-ра категория
 96. 96 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1135 Весело

  Подигравахме се на бабичките, които са плъзнали от сутринта по магазините, ама ето - изкупили са хляба. Връщат си за тоалетната хартия!

 97. 97 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  До коментар [#15] от "tsvetko_51":

  Застаряващо/уязвимо население и претоварена болнична система. Добре, че хората се самоизолират и държавата като никога е взела мерки иначе системата тук ще се срути и ще бъде много по-зле от Италия.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 98. 98 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  С отмяната на платеното пракирне поради вируса Фандъкова демонстрира забележителен мисловен капацитет!

 99. 99 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#46] от "the only easy day was yesterday":Някои хора работят в големи фирми и офиси, как по-точно да отидат по селата?
  —цитат от коментар 48 на Tsvetina


  Между другото преди година попаднах в една супер френска клиника (частна) - цял един ансамбъл от 6-7 сгради, за онкоболни, белодробни, ортопедия и т.н., в близост до едно градче в Западна Франция, състояща се от 6-7 сгради, страхотно оборудвани, и супер специалисти. Между другото и В България мисля че има нещо подобно, в Панагюрище, едно от малкото места в България, което разполага с ПЕТ скенер.

 100. 100 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Мярка с нулево взъдействие. Средностатистическият автоталибан от петък се е заключил в мазето с храна за 3 месеца напред.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK