Кандидатстването за първи клас в училищата в София започва

Кандидатстването за първи клас в училищата в София започва

© Георги КожухаровГрафикът за кандидатстване за първи клас в общинските училища в София за учебната 2020-2021 г. беше обявен днес от зам.-кмета по образованието доц.Тодор Чобанов. Той обяви важните дати в системата за предстоящия прием в сайта на общината.


До 30 март всяко училище ще обяви на електронната си страница своя план-прием на първокласници за следващата учебна година. Той ще важи за прилежащия район на всяко училище.


От 21 април до 21 май училищата ще приемат заявления за кандидатстване. Родителите могат да ги изпращат по електронен път на е-страницата на училището. Всеки подател ще получава по имейл входящия номер на заявлението си.
На 1 юни в 17 ч. ще бъдат обявени приетите ученици на първо класиране. Списъкът ще се публикува на е-страницата на училището и ще е съставен от входящите номера на заявленията.


Родителите могат да отправят въпроси за кандидатстването за първи клас на [email protected] или да се обадят на телефон 02 9433183.


Критерий уседналост за приема в детските градини


Критерият за уседналост от шест месеца по адресна регистрация ще се прилага за кандидатстване в детските градини от 15 септември. Първото класиране за прием за следващата 2020-2021 г. е през месец май, но тогава този критерий все още няма да важи. Това съобщиха от Столичната община след запитване на "Дневник".


"Критерият "уседналост" е нов и даваме достатъчно време на родителите да актуализират адресите си", разясниха от общината.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK