На живо

Под карантина са 7000 българи и две болници, заразените са 163 (хронология)

Под карантина са 7000 българи и две болници, заразените са 163 (хронология)

© Георги КожухаровВ България под карантина са 7000 души. От днес мярката засяга и две болници - "Токуда" в София и частната "Бургасмед" в Бургас. Към днешна дата заразените с новия коронавирус са 163-ма. Това е с 36 повече от вчера.


В броя на инфектираните се включват тримата починали и трима оздравели. МВР пусна специална декларация, която да улесни преминаването през КПП-тата край областните градове.
7000 души са под карантина

7000 души в България са под карантина, съобщи днес министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти. Той инспектира как се спазват въведените мерки в квартала "Факултета" на София. Министърът каза, че 60 човека са санкционирани за нарушаване на карантината. Във "Факултета" Столична община демонстрира дрон, който се използва за даване на инструкции на жителите на квартала и за следене на спазването на наложението ограничения.

Още две болници под карантина

Болница "Токуда" в София и частната болница "Бургасмед" са поставени под карантина, заради открити в тях случаи на болни от новия коронавирус.


Подробности - тук.

Търговски вериги дават 300 хил. лв за респиратори

Лидл България и Kаufland България даряват 300 000 лева за закупуването на 8 дихателни апарата, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването, съобщиха от двете компании, които са част от германската група Schwarz. Респираторите струват 290 880 лв. Останалата част от сумата ще бъде дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, в която се набират средства с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.

Екскурзианти донесли заразата

Българи, отишили лекомислено на екскурзия в епидемилогична ситуация, са донесли коронавируса в България, каза днес членът на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев, в отговор на въпрос. Видимо афектиран той посочи, че "вносът" на вируса е основно от Австрия и други европейски държави.


Като пример за отговорно поведение, проф. Кантарджиев посочи живеещите в България китайци, които след връщането от родината си, доброволно се подложили на карантина.


Приключени днес проби са открили нови 21 случая на заразение с коронавирус. 18 от случаите са на живеещи в София, двама са от Бургас и един от Пещера. Общият брой на инфектираните към 17 часа днес е 163, като сред тях са и тримата починали.


Подробности четете тук

МВР засече фалшиви дезинфектанти

Имаме засечени опити да се продават фалшиви стоки, в случая дезинфектанти, каза днес министърът на вътрешните работи Младен Маринов, след инспекция в кв. "Факултета" в София, съобщи "Фокус". Няколко областните дирекции за образували досъдебни производства за такива злоупотреби. Маринов каза, че е пресечен опит за контрабанда на 30 тона спирт. Той посочи, че е обиколил парковете в централната част на столицата, които били празни, но хората излизали извън София и се събирали в околностите.

Нинова: И в криза има управляващи и опозиция

"Дори и в криза има управляващи и опозиция. Готови сме да подкрепим всичко разумно за България, за икономиката, за засегнатите работници, но няма да бъдем част от безхаберието, некомпетентността и лобизма. Да е ясно - отговорността се носи от ГЕРБ и Обединени патриоти, каза днес пред "Дарик радио" лидерът на БСП Корнелия Нинива. Тя настоя за актуализация на бюджета и в парламента да се представи какво е финансовото състояние на държавата. Според нея на гърба на хорската трагедия някои ще правят пари чрез спекула на пазара.

Ще бъде организиран конферентен разговор на външните и на вътрешните министри от България, Австрия, Румъния и Унгария за предприемане на допълнителни мерки с цел улесняване на сухопътния трафик на тези държави, съобщиха от външно министерство.


Днес българският министър на външните работи Екатерина Захариева е разговаряла по телефона с колегите си по повод проблемите, които срещат българските граждани, прибиращи се от Европа през сухопътните граници.

Български клубове, които развиват любителски спорт на открито, призоваха индивидуалният спорт навън да остане позволен и да се разреши спортуването в парковете в условията на извънредно положение, заради коронавируса. Както е известно със заповед на здравния министър от вчера е забранено посещаването на паркове, градинки, детски и спортни площадки, където най-често хората спортуват.


Подробности вижте - тук

Нова бланка ще улеснява пътуванията

За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция "Български документи за самоличност" за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, МВР в спешен порядък ще изготви нова бланка, съобщи пресцентъра на министерството. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които работят от днес. От полунощ на входовете и изходите на областните градове са КПП, през които се допуска влизането и излизането само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.
Подробности тук

Синодът призова: Останете вкъщи

Повече от 10 дни, след въвеждането на първите органичения на масовото събиране на хора, Светият Синод призова миряните да спазват мерките, въведени от държавата. Днес пред БНТ Старозагорският митрополит Киприан обяви, че църква призовава всички духовници и вярващи хора да спазват стриктно правилата на държавните и общински власти и на санитарно-епидемиологичните служби, за да бъде спряно разпространението на коронавируса.


Повече по темата тук.

Австрия затвори сухопътната си граница за българи и румънци, които са връщани обратно в Германия. Това е станало в 5 ч. тази сутрин, съобщиха от външното министерство. След направена проверка от посолството ни в Будапеща бе установено, че от унгарска страна няма промяна и се запазва въведеният режим на пропускане. Товарни автомобили се пропускат постоянно, леки автомобили преминават във времевия интервал 21 до 5 ч. И едните и другите автомобили преминават бавно.


На ГКПП-Надлог между Унгария и Румъния трафикът е пропускан от румънска страна, като леките автомобили минават за около 40 минути, докато обработката на товарния трафик отнема повече време.


Служителите на българските дипломатически представителства във Виена, Будапеща и Букурещ са в контакт с местните власти и са готови да оказват съдействие на изпаднали в затруднение български граждани по преминаване на посочените маршрути, посочват от министерството.

Карачаканов: Извънредното положение вероятно ще се удължи

Обявеното в България извънедно положение, което за момента е с продължителност до 13 април, най-вероятно ще бъде удължено, съобщи днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви. Той увери, че гражданите не се притесняват от разширените правомощия, която армията получи със закона за извънредното положение заради коронавируса. Министърът подчерта, че военните няма да се излизат извън разписаните в закона дейности.


Части на армията, които за 12 часа направиха полева болница в зала "Арена Армеец", ще тренират изграждане на такива в още три града - Пловдив, Варна и Русе. При нужда в тях могат да се настаняват хора под карантина, заради коронавируса, но не и да се лекуват тежко болни.


Още по темата - тук

В болниците има достатъчно свободни легла

В болниците в страната има достатъчно свободни легла, съобщи днес новият управител на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев. В цялата страна незаети са 62%. Става дума за легла в отделения по анестезиология, реанимация, вътрешни и инфекциозни болници, като те могат да се ползват от болни от коронавирус.


Подробности - тук

Три жени са дарили безусловно пари на болница "Александровска" за купуването на респираторни апарати, които да се използват за борба с коронавируса. Това обяви пред "Нова телевизия" изпълнителният директор на болничното заведение Костадин Ангелов. Той обясни, че те му се обадили веднага, след като отказал дарението на от собственика на компанията за стени за катерене "Уолтопия".


Условието на Ивайло Пенчев беше, ако се наложи служител на компанията или негов близък да ползва дихателен апарат, да има предимство. Това предизвика сериозна дискусия в социалните мрежи и "Александровска" върна дарението, а Пенчев заяви, че ще даде сумата на частна болница.


Ангелов уточни, че отказал дарението от Пенчев, защото разбрал, че има коренно различна представа от него за предимство, солидарност и това как трябва да стават нещата.


Какви дарения е събрала до момента болница "Александровска" четете тук.
Още за дарението на "Уолтопия" четете тук.

България става износител на маски

България ще стане крупен износител на еднократни маски за Европа, каза днес председателят на логистичния щаб за коронавируса Николай Николов пред Би Ти Ви. Той обяви, че до момента има 72 български фирми, които ги правят. Николов посочи, че всички окръжни болници имат поне един сериозен защитен костюм.


Вече са разпространени 8 хил. такива, а през тази седмица ще се изпратят още 7 хил. Освободеният от резерва 180 т. спирт е разпределен за болници, центрове за спешна помощ и държавни структури, но не и за производители на дезинфектанти, допълни Николай Николов.


Как полицаите ще контролират ползването на парковете - тук

Само леките коли и автобусите се проверяват

Само леките коли и автобусите ще се проверяват на Контролно-пропускателните пунктове, които ще ограничават излизането и влизането от областните градове. В София има 19 Контролно-пропускателни пунктове. В Пловдив те са 14. Проверява се кой за къде пътува и каква е причината. Със заповед на здравния министър от вчера излизането и влизането в градовете трябва да има основателна причина - отиване на работа, което се удостоверява със служебна бележка от работодател, посещение на лекар и прибиране у дома, удостоверявано с документ за самоличност.

Заразените с вируса станаха 142

Заразените с коронавируса в България вече са 142, съобщи днес Националният оперативен щаб. Сред тях са и тримата починали. Новите инфектирани са 30. Шумен става поредният български град, в който има заразен.


Ръководителят на щаба Венцислав Мутафчийски посочи, че от инфектираните 84 са мъже, а 58 жени. Средната възраст е 42 години. Най-младият пациент е на 4 години, а най-възрастния на 81 г.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (285)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  Вече и в Шумен. Това не е добре. И ПАК ОТ БАНСКО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  За нула време с милиционери, главанаци и каскети начело на държавата се оказахме във военно положение, в каквото беше поставен Кърджалийски окръг по време на "възродителния процес".

 3. 3 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА": Не ми се мисли ако влязат в маалите при ромляните какво ще стане! Като знам тея от Василовци до Лом,направо ми се плаче!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Първи случай в Шумен,сигурен съм че не е Роската.Каза че се е запасил с 60 литра пърцуца,200 литра мерло, и не си подава носа навън.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2531 Неутрално

  Реално положението не е чак толкова зле , но с това ,че всички роми останали без работа от ЕС са се пробрали свободни през Румъния без да влизат в карантина ще докара големите ядове до 2-3 седмици.
  Предлагам БХК да влизат по гетата в режим за опазване правата на населението.  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#5] от "angeles":

  Дано, но не следиш. Привършил е винцето и киселото зелце. Има много деца и жена да храни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Любопитно


  Добре казвате колко са заразените - 142 и починалите - 3 от 142

  Избройте СЪПЪТСТВАЩИТЕ БОЛЕСТИ и ГОДИНИТЕ на починалите

  Кажете другите как са - оздравели няма ли и ако има ЗАЩО се премълчават

 11. 11 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 200 Неутрално

  За нула време с милиционери, главанаци и каскети начело на държавата се оказахме във военно положение, в каквото беше поставен Кърджалийски окръг по време на "възродителния процес".
  —цитат от коментар 2 на spiegel


  Еми от милиционери какво очакваш 🤣

 12. 12 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 521 Неутрално
 13. 13 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Не ми говорете за ИЗЛЕКУВАНИ, а за ОЗДРАВЕЛИ!

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 14. 14 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Любопитно

  Това със служебните бележки не беше лошо, но защо не го въведоха четвъртък, а в петък след 17.30 ч. - ами че тогава повечето служители са си тръгнали.
  Аз имам служители в провинция, пиша бележки, пращам им ги по вайбър, абе....

 15. 15 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  Най-лошото е, че "цветът на нацията" ни се завръща. Колоната пълзи и ще напълни луксозните ни квартали като Столипиново. И останалите. А там карантина няма.

 16. 16 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Пример , има си обикновеният човек родител , възрастен , например над 95 години , живеещ сам от години , издържан в домакинството си от детето си , също пенсионер......и с никакъв социален патронаж грижата не е възможна поради обективни причини.....налага се ежеседмично пътуване между два областни града по този повод......и по такъв случай ОЧЕВИДНО по разбираеми от ТОЗИ ЗАКОН причини , следва ДА СЕ ПОИСКА ОТ г-н ГЕШЕВ ВЕРОЯТНО ПИСМЕНО РАЗРЕШЕНИЕ , този въпрос НЕ ВЗЕТ ПРЕДВИД В ЗАКОНА (?!) да може да се разреши в полза на двете страни ! Настрана е фактът , че подобни закони влизат в сила НЕЗАБАВНО , без най-вероятно да са публикувани и в ДВ според конституцията......Скандали ще има... , но е така с КАДРИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПО ВСИЧКИТЕ НИВА ! И ПОСЛЕДНО,КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА ПРИ СМЪРТ ОТ НЕВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОБГРИЖВАНЕ НА ТОЗИ РОДИТЕЛ ?? КОЙ> ГЕШЕВ

 17. 17 Профил на pleven
  pleven
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#14] от "boevbisser":

  Пълен сеир и отново навреме.
  Иначе община Елин Пелин си би камшика в 3 следобед в Петък и остави жителите без услуги. Сега ще доработват в Неделя,ти да видиш мармарийке, какъв жест към данъкоплатците!
  Пълен гъдел!

  https://www.pleven.pro
 18. 18 Профил на BAT Man
  BAT Man
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не ми говорете за ИЗЛЕКУВАНИ, а за ОЗДРАВЕЛИ!
  —цитат от коментар 13 на Десен екстремист  А защо да не говорят за нови методи на лечение: https://www.vbox7.com/play :2e4c42c5f0

 19. 19 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#3] от "angeles":

  Те са инкубатори приносители. По принцип рядко се разболяват. То е трудно вирус да с

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 20. 20 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА": Че той да не ги храни с мерло и ракия е кмете? Това са неговите неприкосновени запаси! А май има добра новина че 3 ма са излекувани!

 21. 21 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#8] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
  Стига бе. Нали тука във форума казаха, че на запад са най-кадърните, най-умните дето ни хранят.

 22. 22 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 484 Неутрално

  аз никъде не мога да намеря къде са тези КПП-та? Няко знае ли?

 23. 23 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Служебна бележка от работодател?!

  Тези шегуват ли се?!

  Всеки може да си напише такова нещо.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 24. 24 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  "Със заповед на здравния министър от вчера излизането и влизането в градовете трябва да има основателна причина....."

  Сега всички ще се наредят на опашка пред пропускателните пунктове и безкрайно търпеливо ще си чакат реда. Българите имат вродено качество да се съпротивляват на реда с всички възможни средства и волско търпение. Основателна причина се намира за всичко и за всички.

 25. 25 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#10] от "Hawaii": Пише,3 ма оздравели,което е обнадеждаващо.

 26. 26 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  Епидемията пълзи и се разраства. Рестрикциите ще стават все по и още по-рестриктивни. Действай Гешев!!!!! Удари твоят звезден час!

 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Весело

  До коментар [#5] от "angeles":

  + 300 квадрата чесън и 200 лук

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#10] от "Hawaii":

  Има оздравели.Едно не мога да схвана на Вас ,лилявците-какво Ви успокоява,че починалите са имали придружаващи заболявания?!Вие на колко сте години,хипертоник ли сте?!Имате ли възрастни роднини,те нямт ли такива хронични заболявания?!И,ако някой ваш върастен близък,или самия Вие,се заразите и починете от Корона Вирус,ще Ви успокои ли факта,че имате И друго заболяване?!И последно-къде Ви намират такива ?!

 29. 29 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Правителството се справя добре! Няма експоненциална зараза. Новите случаи. Изолацията да продължава!

  niki
 30. 30 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#27] от "дерибеев": Испокоих се! Пък и чух някъде,че ако не падаш под 2 промила в кръвта, шанса да коронясаш клони към нула🤔

 31. 31 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#29] от "niki":

  30% за един ден малко ли е?

 32. 32 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 796 Весело

  Епидемията пълзи и се разраства. Рестрикциите ще стават все по и още по-рестриктивни. Действай Гешев!!!!! Удари твоят звезден час!
  —цитат от коментар 26 на Judjuk


  Как да действа?

 33. 33 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  В качеството си на КАКВИ работодателите = крадците на общонародната собственост (в общия случай) ще дават бележки на свестните хора ? Явно ГЕРБ подменят демокрацията с клептокрация. По-добре да умра от глад или да не изляза от къщи, отколкото да призная крадците за някакъв фактор, че и за бележка да ги моля.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 34. 34 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2244 Любопитно

  До коментар [#31] от "vtl53383951":

  При 25% ръст това прави удвояване на всеки три дни и утрояване на 5. Правете си сметката!

  В Русия съм! В Русия съм!
 35. 35 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#33] от "dark'star": Друго си е да ти даде партийния секретар бележка,а не някакви си изедници работодатели??

 36. 36 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2345 Любопитно

  21/03/20 07:59:34
  Заразените с вируса станаха 142

  Заразените с коронавируса в България вече са 142, съобщи днес Националният оперативен щаб. Сред тях са и тримата починали. Новите инфектирани са 30.
  =====================
  🤔 Сайт на министерство на здравеопазване:

  Потвърдени случаи към дата 20.03.2020 г.
  Потвърдени случаи: 127

  Някъде има грешка. 127 ➕30 = 157
  А в статия се пише 142🤔
  Или нови не е 30 или аз не разбирам български цифри))

  "Чуждестранен агент"
 37. 37 Профил на lup25476256
  lup25476256
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#29] от "niki":

  При 200 теста на ден няма как да има експоненциална зараза.

 38. 38 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Весело

  До коментар [#30] от "angeles":

  При 2 промила обикновено човек търси да бори мечка(руска) и въобще не му пука за вирус. Лошо е когато двата промила отворят и два фронта. Как е при теб?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 39. 39 Профил на bace_kole
  bace_kole
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#29] от "niki":

  Ми то като не правят тестове / или правят малко/ няма да има заразени и няма да се види експонентата на заразата.В началото при 20 теста дневно даже хич нямаше....

 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Весело

  До коментар [#20] от "angeles":

  Пак не четеш цялото изречение.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Весело

  До коментар [#35] от "angeles":

  И сега се дават същите бележки в ГЕРБ. Ти не го ли знаеш?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#10] от "Hawaii":

  Много си прав. Изглежда Короната отслабва имунната система и съпътстващата болест на възрастния човек просперира и се стига до фатален, уви, край.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 43. 43 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Въпреки мерките темпото на заразяване се засилва. Или те са неефективни, неефикасни или някакви други, непознати за щаба фактори съществуват.

 44. 44 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Интересното ще настане когато орките се приберат от Испания, Германия и Италия по маалите. Те и сега разправят познати и роднини как се прибират е не спазват карантината и се забиват по магазини и барове да се перчат с припечеленото ....затова ще трябва армията да им ограничава движението, защото само от сопа разбират.

 45. 45 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#38] от "дерибеев": За сега сме Ок,единственото хубаво нещо което не съм го виждал тук никога от 22 години е че няма трафик! Иначе положението не е розово,но хората са дисциплинирани! Мегаполиса опустява. Ще видим!

 46. 46 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2244 Любопитно

  Ся, малко уроци по математика:
  Как да сметнем ръста на случаите.

  (1+p/100)^x=N
  Където
  p е дневният ръст в проценти
  N е пъти ръст
  x е броят дни за достигане на това N кратно увеличение

  x=log(N)/log(1+p/100)

  Пример:
  За колко дни ще се удвоят случаите при 25% дневен ръст?
  p=25
  N=2
  1,25 на каква степен x дава 2?
  x=log2/log1,25
  x=3,1

  В Русия съм! В Русия съм!
 47. 47 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  Правителството се справя добре! Няма експоненциална зараза. Новите случаи. Изолацията да продължава!
  —цитат от коментар 29 на niki


  +++ без съмнение правителството предприема неприятни, но необходими мерки. Доста народ ще настъпи по опашките и после ще си плати жестоко - по тия места всеки си плаща и всичко се плаща. Впечатляваща е милиционерщината характерна за ГЕРБ и дебилската обосновка на иначе правилни при пандемия действия.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 48. 48 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1052 Весело

  До коментар [#40] от "КМЕТ В СЯНКА":


  Сложните изречения са ми трудни! Отдавна беше.)

 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  " Добрата новина е, че вече е доказано излекуването от коронавируса на трима българи."

  Именно това трябва да бъдат водещите новини, а не колко са се заразили ! В скоро време ще има новини за още излекувани ! Животът, макар и бавно, отново започва да се връща с надежда между едно общество в блокада и карантина, и дай Боже скоро да станем свидетели на възсановяване на нормалния му ритъм !

 50. 50 Профил на bace_kole
  bace_kole
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#34] от "Веселин Дечев":

  Тук не става дума за умножение с 2 или 3, а за повдигане на степен. Графиките на другите държави да точно такива.

 51. 51 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Растем по план както се казва. Резултати от мерките могат да се чакат след 2 седмици, дотогава си растем по план. 1000 ще ги минем като малка гара. Къмто 2000 може да очакваме забавяне на ръста.

 52. 52 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#41] от "КМЕТ В СЯНКА": Само мога да предполагам.

 53. 53 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Нека си припомним какво казваха форумните капацитети:


  zero_day:Ауу, изключително страшно, в най-тежко засегнатия район в света смъртността е 2%, а в съседните е гигантските 0,7%. Да ви имам истерията да ви имам.

  valtoro:Престанете да всявате на паника, не е по-смъртоносен от птичия или
  свинския грип, на простия народ малко му трябва и хуква да опразва
  аптеките от дезифектанти, маски и др., фармацевтите доволно
  потриват ръце !!!

  val1320:Вчера д-р Спас Спасков го каза най-точно-това е "социален експеримент".То не са приказки,то не са репортажи,то не са сини лампи и маски,то не е чудо!

  ND: Това, че е по-смъртоносен не е истина. Смъртността е 3 %, до като при грип - 5 %.
  Мисля, че истерията целенасочено се генерира от фармацевтичната мафия - погледнете какви колосални печалби се генерират.

  Александър:Не е смъртнонесен.
  Опасен е за възрастни хора, малки деца и хора, които имат проблеми с имунната система или други сериозни инфекциозни заболявания.

  k_:А, бе шамандурник - откъде ги взе тия 2% процента?
  Колкото повече хора изследват с тия безумни скъпи тестове процентите падат.Вече се въртят около 0.7%.Ако слушат такива като тебе трябва да ни арестуват всичките по къщята.
  Щото на перковци като тебе им треперело сърчицето от поредния грип.
  Ти гледай сега кво ще стане като дойде пролетния грип, оня "нормалния" - с температура, кашлица, болки в мускулите и пр.

  Аскет: Дали истерията с короната е достигнала своя връх или той предстои...То бива превземки, бива, но такава истерия, и то свързана с най-важното за човека - здравето и живота, минава всякакви граници на разумното и приемливото!

  Георги Славчев: Няма значение дали отричаме или не присъствието на коронованата буболечка, важното е да се говори за нея и колко страшна е.

  PavelCZ: Да ви е честита паниката. При нас в Чехия имаме 26 потвърдени случая при население от 10 700 000 души и е почти извънредно положение.
  Всяка година тук заболяват около 2 милиона души от остри вирусни заболявания. От усложненията умират няколко хиляди (дори не се води точна статистика) и никой не се впряга.

  fanfar:Време беше циркът да започне .
  Че масмедийните циркаджии и политическите клоуни
  отдавна ги сърбят езиците.
  Нека масовата психоза да започне !

  djb95: Всява се ненужна паника. Корона вирусите са си нормални патогени. Имало ги е до сега , ще ги и ма и занапред. Този е непознат , популацията няма изграден имунитет и заболеваемостта е по-голяма. Нищо повече. Повече хора ще умрат тази година в България от катастрофи , неправилно хранене и сърдечни проблеми и ред други причини , но всички са се фокусирали върху корона вируса.Медиите и този комплексирания военен , който сменя униформата по два пъти на ден когато го дават по телевизията само паникьосва хората.

  Petleshev:Това, да не е чума? Това е вирус, който води до усложнения изразяващи се в пневмония или други тежки възпаления. Всеки знае, че винаги ги е имало през есенно-зимния сезон. И пак ще ги има... Поне аз не разбирам, защо е такава истерията?

  БМЗ:Е и какво, да се скрием в дупка в земята ли?
  Да не ходим на работа, да не ходим на училище, да не ходим в магазина, да не ходим на гости... от страх да не се заразим.

  Истерията от коронавируса е по-голяма от самия вирус.
  Пожелавам ти да се разболееш, да го преболедуваш и да видиш, че не е токова страшен. И на мен си пожлавам същото. До коментар [#57]Поне аз не разбирам, защо е такава истерията?

  —цитат от коментар 61 на Petleshev
  Нарича се "социален експеримент". ;)

  doxen:ПАНИКА!!! Дойде краят на света, всички да си стоят вкъщи.

  Billy Pilgrim: Лекаря повече от ясно го е обяснил че короната с нищо не се различава т всеки друг грип ама зор да се психясат всички.

  ivo: Всичко е лъжа и измама и страхова психоза! Никакъв вирус няма!Коронавирусът е най-обикновената настинка, но глобалистите плашат хората и всяват паника пак. И накрая, пак ще има някаква нова вредна ваксина!

  m17:Айде посмалете, нито е особено по-заразен, нито е особено по-смъртоносен

 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#33] от "dark'star": Друго си е да ти даде партийния секретар бележка,а не някакви си изедници работодатели??
  —цитат от коментар 35 на angeles


  ... и от партийни секретари НЕ съм вземал бележка НИКОГА за НИЩО .!.
  :-) тия не са ми първата диктатура с която се сблъсквам :
  ...
  Политиците проклети, тях наказват ги поети.
  Не корупция, не власт за политик е смъртен грях.
  Тях ги гаврата убива, а поета в туй го бива.
  Поет слова реди без страх и властта им става прах.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 981 Весело

  Вчера подкрепих дребния бизнес и си купих две платнени маски по 10 лв. Опитваме се да пазаруваме основно от малки магазинчета, но те за съжаление не винаги са заредени.
  Не мърдаме, не шаваме от къщи. Имаме шанс да спасим света, като си лежим на дивана и пишем по форумите нека не го пропиляваме!

 56. 56 Профил на Кирил Върбанов
  Кирил Върбанов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Има опашки по изходите на София. Толкова за “мерките”.

 57. 57 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#45] от "angeles":

  Общо взето и тук хората са дисциплинирани, даже и гелчета за ръце по 3 лв за 50 мл има

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 58. 58 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#55] от "Николай Георгиев":

  Сериозно ли платнени маски вършат работа?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 59. 59 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  Не може възрастта за пенсиониране да е 64 г, и 4 месеца
  ... а възрастта на обявените за "възрастни" да е 60 години

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 60. 60 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Абе... колко души починаха в България последните 24 часа? Не от вируса, от друго. 200-300, колко? Некой генерал нема ли да ни осведоми?
  От вируса починали 3-ма, дето са били със сериозни придружаващи заболявания и на възраст, а в лошо състояние са 2-3 души най-много.
  Нейсе, паника да има.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 61. 61 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#57] от "дерибеев": Хахаааа тук този грамаж е 10$,като ти го дават на sells ,иначе 15, някаква идиотия настана. Това беше 99с преди.

 62. 62 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  "Добрата новина е, че вече е доказано излекуването от коронавируса на трима българи."

  И с какво са излекувани, като няма ваксина, нито доказано ефективно лечение?
  Може да са оздравели, но не и излекувани.


 63. 63 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#55] от "Николай Георгиев":Сериозно ли платнени маски вършат работа?
  —цитат от коментар 58 на дерибеев


  вършат работа , ако вече си заразен да заразяваш другите в по-малка степен, но здрави хора не предпазват от заразяване :-) вирусът е няколко порядъка по-малък от нишките на маката и преминава

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 64. 64 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Шумен е затворен и на юг, югоизток, където няма областни градове. Населените места са свързани с града. Това вече е тъпотия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 981 Неутрално

  До коментар [#55] от "Николай Георгиев":Сериозно ли платнени маски вършат работа?
  —цитат от коментар 58 на дерибеев


  Да, трислойни, в джобчето има място за филтър. Сложил съм там филтър от абсорбатор, напаснат. Ластиците добре стягат маската около лицето.

 66. 66 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Демократична Корея е моделът за борба с коронавируса, който трябва да се следва, а не този на комунистически Китай. Не са обявявали карантина на никой град, не са затваряли производства. За да не създават паника от незнание и страх, са въвели масови тестове, поети от държавата, спрени навреме са и полетите от и до Китай, направили са дисциплинираща система за социална изолация на уязвимите групи . И така са разбрали какъв е голям проблемът и как да реагират. В резултат само 0,55% починали от заразените! У нас до този момент са 2.5%!
  А нашите главанаци въвеждат фактическо военно положение, вечерен час, блокират междуградския транспорт, забраняват излизане на улицата и въвеждат пенсионерски режим за пазаруване и даже забраняват да се ходи в планината!
  Защо трябва да се създава паника? Кому е нужна военна диктатура за борба с вирус, засегнал стотина души? В България има около 120 заразени, 3 починали, а през 2009 от свински грип са се разболяли не по-малко от 170 000 души.
  В Германия болните са около 16 000, а от грип сезонно се разболяват между 4 и 16 млн. В цял свят в момента болните са 200 хиляди, а само свинският грип е убил над 500 хиляди.
  По време на никоя грипна епидемия не е имало такива драконовски мерки! Да, трябва социална изолация и дисциплина, но не и фактическа диктатура!
  https://faktor.bg/bg/articles/politolog-demokratichna-koreya-e-modelat-za-borba-s-koronavirusa-a-ne-tozi-na-komunisticheski-kitay

 67. 67 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 826 Весело

  До коментар [#29] от "niki":Ми то като не правят тестове / или правят малко/ няма да има заразени и няма да се види експонентата на заразата.В началото при 20 теста дневно даже хич нямаше....
  —цитат от коментар 39 на bace_kole

  +
  Баш така е :)
  Държави в непосредствена близост до Китай и интензивни връзки и без или почти без карантина е интересно..
  В Индия с милиард население нищо на фона на населението, Малайзия, Индонезия, Филипините, Тайланд и т.н.
  'Броят на заразените' е въпрос на брой тествани :)

 68. 68 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Гневно

  Спомня ли си някой за 3 годишното дете което почина от грип преди няколко седмици заради престъпното нехайство на управляващите по отношение на детското здравеопазване.Поне още 1000 човека починаха от грип тази година.А досега жертвите от коронавирус са 3.Кой е по-големия проблем г-да Генералшушумиги ?

 69. 69 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Според мен ситуацията им дойде дюшеш на Оправниците ни. Сега ще могат да оправдаят 1-2 милиарда липси, спря да се пише за корупция, Барселона, безхаберие, въведе се почти военно положение, съсипаха се някои дребни бизнеси.
  Искрено се надявам след един-два месеца да се нормализират нещата.

 70. 69 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Гневно

  Китайските другари-комунисти подпалиха света.

 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#55] от "Николай Георгиев":

  Пиши докато имаш мрежа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на bace_kole
  bace_kole
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#46] от "Веселин Дечев":

  Математиката може е вярна, но изходните данни не са.
  Според данни на китайците в началото на епидемията при тях / когато системата им за засичане и регистриране не е толкова добра, но по-добра от нашата/ при официални 100 случая действителните са 1500. Като при това действителната вълна изпреварва регистрираната с 5-6 дена

 73. 73 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#66] от "The Rock":

  Ами заминавай в Южна Корея бе човек. Какво ръсиш мозъци.

 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#57] от "дерибеев":

  Има и за 6 лева от СЪЩИТЕ !!!
  Защото НЯМА спекула !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Illnesses range from mild to severe and even death. Hospitalization and death occur mainly among high risk groups. Worldwide, these annual epidemics are estimated to result in about 3 to 5 million cases of severe illness, and about 290 000 to 650 000 respiratory deaths.

  Това е от https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/influenza- (seasonal)
  Съвсем официално от грип умират много повече хора отколкото от корона вируси. ФАКТ. Толкова.
  Хайде сега някой да ми обясни защо срещу гриповете няма такива мерки, при положение, че са ПО-СТРАШНИ?

 76. 76 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#74] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А от заводите излизат по 0,8 лева до 1 лев:)

 77. 77 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  песничка : Карантина който не лежи,

  той живота си ще застраши.

  Ще го боцкат с дългите игли

  ... После глоба ще плати !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 78. 78 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Добре казвате колко са заразените - 142 и починалите - 3 от 142Избройте СЪПЪТСТВАЩИТЕ БОЛЕСТИ и ГОДИНИТЕ на починалитеКажете другите как са - оздравели няма ли и ако има ЗАЩО се премълчават
  —цитат от коментар 10 на Hawaii


  Гений, коронавирусът чрез пневмония убива пациенти със съпътстващи заболявания!
  А НЕ високото кръвно и диабета да предизвикват пневмония, която да убие пациенти с коронавирус! Мислете малко с тия глави... За коронавируса ще има ваксина, но лошото е, че за тъпотата никога няма да има лечение.

 79. 79 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 299 Неутрално

  До коментар [#29] от "niki":

  Правителството трябва да подаде оставка.

 80. 80 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#52] от "angeles":

  Вервай ми.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 81. 81 Профил на pqf18307488
  pqf18307488
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има ли някакъв сайт на щаба където да се види официална информация за това колко теста на ден се правят в т.ч. и в частните лаборатории? И освен това колко респиратора са поръчани? Четох, че Германия прави 160 000 теста на седмица и има 28 000 респиратора. Дали на ежедневните брифинги някой журналист ще се сети да пита щаба с колко респиратора разполагаме и колко теста се правят дневно?

 82. 82 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  Китайските другари-комунисти подпалиха света.
  —цитат от коментар 69 на The Rock


  Първоизточникът на вируса не е Китай !
  Китай беше първата поразена страна и първата страна която победи вируса , последвана от социалистически Виетнам .
  Сега социалистическите Китай и Куба помагат на Италия с лекари.
  Социалистическа Куба лекува заразени пасажери на назаразен круизен кораб.
  Превъзходството на социалистическите здравни системи е очевидно !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#76] от "Да вярваме на истината":

  НО НЯМА СПЕКУЛА ! Пир по време на чума !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 826 Весело

  От месец масово се прибират хора от цял свят. Това което прави държавата е да им измери темп. и да ги накара да подпишат декларация?! След това тези хора плъзват из страната и става това което става, та..
  Обясняват ни е че не могат да контролират завръщащите за 14 дена, но МОГАТ да контролират милионен град с бележки и КППта?! :)
  ----
  Някои се опитват да ви убедят, че агресиванта и некадърна милиционерщината е 'полезна за вашето здраве'.
  И ще успеят :)

 85. 85 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#83] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Целият град шие маски или тъче платове:) В сряда имаше поне 20 ТИР-а на митницата с платове и памук.
  Тези дето затвориха се организирали и шият маски.
  Най-важният продукт в света:)
  Даже Тръмп говори вчера за маски.

 86. 86 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#82] от "dark'star":

  Хахаха

 87. 87 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3208 Неутрално

  До коментар [#10] от "Hawaii":Много си прав. Изглежда Короната отслабва имунната система и съпътстващата болест на възрастния човек просперира и се стига до фатален, уви, край.
  —цитат от коментар 42 на Scorpi_4404


  Точно обратното е.
  Предишните съпътстващи болести достатъчно са порчзили организма,
  ВЪЗРАСТТА Е ОТСЛАБИЛА ИМУНИТЕТА и корона вирусът само е добавил
  негативен ефект достатъчен за да почине човек.
  Добавил е точно така както е щял да добави и "обикновения" грип,
  че даже и най-обикновената настинка.
  Не са 1 или 2 случаите при които възрастни и болни хора си отиват
  покосени от усложнения на най-обикновена настинка която младите
  и силни организми я прекарват както се казва "на крак"

 88. 88 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#82] от "dark'star":

  Преимуществото на социалистическата статистика е очевидно. Ако Яндзъ отнесе по невнимание и половин милиард китайци никой няма да забележи.

 89. 89 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "vtl53383951":

  30% от кое? От населението? Или от досегашните заразени?

  niki
 90. 90 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  В сутрешните репортажи се вижда как полицаи пипат декларации и след това ги връщат на проверявания, а той мята декларацията някъде в колата. След това полицая пипа документите на следващия и т.н. Това е начин за разпространение и предаване на водни микро частици с всевъзможно съдържание.

 91. 91 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  "отиване на работа, което се удостовеява със служебна бележка от работодател"
  Никой няма да проверява колко дълъг е престоят им в другия град и колко често се използват тези служебни бележки, дали съответстват на работното им време по договор.

 92. 92 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Правителството и институциите действат по правилната тактика! И са много успешни и навреме в сравнение със Западните държави.

  niki
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 826 Любопитно

  Интересно? Британците имат не по-малко интензивни връзки с цял свят от Италия
  UK, 67млн. население, 3,983 заразени, 177 жертви, за момента няма новозаразени?
  ----

 96. 96 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  "Баба Меца" се пробужда,дано само ни настъпи,без да ни изяде!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 97. 97 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Дали на ежедневните брифинги някой журналист ще се сети да пита щаба с колко респиратора разполагаме и колко теста се правят дневно?
  —цитат от коментар 81 на pqf18307488

  Едва ли някой ще се престраши, все пак шайката прие закон, според който за подобен въпрос спокойно може да отнесе не само глоба, но и затвор.

 98. 98 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Аз да попитам гениите тук, ако имат висока температура, суха кашлица и се задушават, високото им кръвно и диабета ли ще е причината за тези симптоми и усложнения?
  Аман от тъпаци!

 99. 99 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#97] от "Yotce":

  2200.
  България е на първи място в ЕС заедно с Гео на 100 000 жители.

 100. 100 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#69] от "The Rock":

  Това е негативно следствие на пазарната и глобална либерализация. Едно локално огнище, независимо къде е, може да подпали целия Свят и буквално за 1-2 седмици да съсипе цели индустрии. Пазарът изобщо не е устойчив. Но това не е тема под тази статия.

  Да се радваме, че нашите власти са избрали правилната стратегия в актуалната ситуация.

  Ако продължават така, то до 10 дена няма да има вече нови зарази.

  niki
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK