На живо

Заразените са 201, щабът предлага отделение за вируса във всяка болница (хронология)

Заразените са 201, щабът предлага отделение за вируса във всяка болница (хронология)

© СкрийншотЗаразените с коронавирус в България вече са 201, при 185 в неделя вечерта. Националният щаб за коронавируса предлага на Минитерството на здравеопазваето всяка болница да има обособено отделение, където да се лекуват болни от COVID-19.


Междувременно Народното събрание подкрепи ветотото, което президентът Румен Радев наложи на текстове от закона за извънредното положение - тези за фиксираните цени и санкциите за невярна информация. Столичният общински съвет пък прекрати заседанията си до 29 март, а председателят му Елен Герджиков обяви, че общинар е с коронавирус. "Дневник" проследи събитията от деня в развитие на живо.
Заболелият общински съветник в София е Анна Стойкова от ГЕРБ. Тя оповести в социалната мрежа "Фейсбук", че е диагностицирана с COVID 19." Благодаря и на целия екип на ВМА и на всички лекари в България, които се грижат за пациентите като мен. Аз се чувствам все по-добре и се надявам скоро да се възстановя напълно", написа тя. Според Стойкова мерките за ограничаване на заразата са навременни и нужни и "макар някои от тях да са трудни за спазване, съм убедена, че ако всички ние заедно като общество се обединим и ги следваме стриктно, много по-скоро ще излезем от тази криза".

Патриархът на Българската православна църква и Софийски митрополит Неофит призова вярващите да да проявяват отговорност към ближните си и страната си в условията на разпространение на коронавирус.


Той ги посъветва да се молят пред домашната икона "за изцеление на болните, за подкрепа на медиците, правителството и воинството, които не пестят сили и средства" в борбата с разпространението на болестта.


В телевизионно обръщение патриарх Неофит се помоли на Господ да прекрати силата на болестта, да запази и вразуми младежите, а старите хора - да подкрепи и дари със здраве. Какво още каза патриарх Неофит четете тук.

Софийската митрополия с телефон за подкрепа

Заради усилващото се психическо напрежение в обществото Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество, Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, разкри телефонна линия за духовно-психологическа подкрепа. На тел. 359 886 43 57 17 ще отговарят православни богослови-психолози всеки ден от 10:00 до 19:00 ч.

Радев: Има дефицит на мерки за помощ

Парламентът прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество. Това обяви държавният глава Румен Радев след като по-рано депутатите се съобразиха с наложеното от него частично вето.


Румен Радев посочва, че истинският дефицит в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение обаче е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще. Повече четете тук.

В периода 16-20 март в бюрата по труда са се регистрирали 6894 безработни, като в това число влизат и хората, които са се завърнали от чужбина, съобщи Агенцията по заетостта. През същия период работа на първичния пазар са започнали 3 221 безработни. От началото на март в бюрата по труда са обявени общо 11 871 свободни работни места. В периода 16-20 март в бюрата по труда са се регистрирали 5190 безработни, а работа на първичен пазар са започнали 6085 души. В периода 16-20 март в бюрата по труда са се регистрирали 6894 безработни, като в това число влизат и хората, които са се завърнали от чужбина, съобщи Агенцията по заетостта. През същия период работа на първичния пазар са започнали 3 221 безработни. От началото на март в бюрата по труда са обявени общо 11 871 свободни работни места. В периода 16-20 март в бюрата по труда са се регистрирали 5190 безработни, а работа на първичен пазар са започнали 6085 души.

Заразените с коронавирус в България са 201 души

Вече регистрираните с коронавирус в България са 201 души, 11 са за деня. Това заяви на редовния си брифинг предсетаделят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Двама от заразените са критичноболни, те се намират в "Пирогов". Вече има един случай в Дупница и двама от семейство в Пазарджик, има и един контактен в Добрич, а в София - седем.


"Днес има две по-големи дарение - от Банката за развитие 200 хил. лв. и за Александровска болница - от Българския енергиен холдинг също 200 хил. лв.", информира той.


Във връзка с увеличавне на случаите и изчерпване на капацитета на Военномедицинската академия и "Пирогов", националният щаб за борба с коронавируса ще направи предложение на Министерството на здравеопазването да издаде заповед всяка една болница, независимо от вида на собствеността, в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавируса, оборудвани с реанимационни легла.


Попитан за неработещи тоалетни на бензиностанциите Мутафчийски заяви, че никой не е издавал заповед те да бъдат затваряни.


Началникът на щаба отново повтори симптомите на коронавируса: температура, отпадналост, суха кашлица, болки в гърлото, задух, чувство на натиск в гърдите, и в около 10% от случаите - диария. Подчерта, че не се съобщава за загуба на вкус като симптом. "Ако има споменатите симптоми, човек се обажда на личния лекар, който трябва да прецени как да се лекува. Ако има задух и болка в гърдите - се обажда отново на личния лекар за болнично лечение", разясни Мутафчийски.


Той информира, че България може да очаква съдействие от китайски лекари и вече се водят разговори с китайското посолство за това. "Утре ще бъде изпратено новото ръководство на китайски медици към български колеги, присъединени към щаба", съобщи Мутафчийски.


Пета градска болница в София е отворена, информира още той. От днес отделения в нея бяха под карантина заради случаи на коронавируса. "Карантината при болниците е времето за провеждане на дезинфекция на болницата. Това е време за отделяне на пациента и персонала, с който е контактувал той", обясни Мутафчийски.


"Все още нямаме среща със Светия синод", посочи той е отговор на журналистически въпрос. В събота Националният оперативен щаб обяви, че ще поиска днес среща със Светия Синод, на която ще бъде обсъдено провеждането на масовите събирания в православните храмове.

Над 60 доброволци в Плевен ще осигуряват на самотни възрастни хора готова храна, продукти и лекарства, съобщи БТА. Призив за това отправи преди дни кметът Георг Спартански. Освен лекарства по рецептурни книжки или рецепти, доброволците ще доставят на възрастните хора готова храна или хранителни продукти. Цената на готовата храна за обяд и вечеря е 5 лв., а само за обяд - 3 лв. Доставки ще има и в събота и неделя, а заявките се приемат от утре (24 март) всеки ден от 9:30 до 16 ч. на тел. 064/ 80 00 11. Първите заявки ще бъдат изпълнени на 25 март.

България е поискала 1 млн. теста за COVID-19 от общата поръчка на ЕС

България е заявила 1 милион теста за коронавируса COVID-19 от голямата обществената поръчка на Европейския съюз за медицински маски и облекла. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Перник при инспекция на новия водопровод, който трябва да достави вода от "Белмекен" до изпадналия във водна криза град.


"Един милион теста лично ги поръчах на комисаря, за да има да тестваме населението", заяви Борисов. От думите му се разбра, че след доставката на тези тестове ще започне и по-масово изследване на хората. "Ако изключим Китай, няма друга държава, която толкова бързо да си попълни нуждите от облекла. Това, което се случва по света е най-голямото потвърждение на правилността на нашите мерки", каза още Борисов.

Синдикатите се обявиха против проекта на правителството за подкрепа на засегнатите от извънредното положение работодатели заради стеснения му обхват. В сегашния си вид проектът предвижда покриване на заплати само на най-пряко засегнатите бизнеси като ресторанти, кина, хотели и транспорт.


"Това постановление предвижда, от него да се ползват само предприятия, които вече са започнали мерки по затваряне, по освобождаване на работници и т.н. т.е. губи се превантивният смисъл", заяви пред БНР президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той изтъкна, че от помощта няма да се възползват малките фирми, а синдикатът настоява средствата да бъдат насочени директно към работниците. "Всички производства, които понасят щети поради пазарни причини са извън обхвата. Пряко и косвено засегнатите фирми и предприятия са много повече", се казва в позиция на другия голям синдикат - КНСБ.

Държавата планира да покрива 60% от месечната заплата на служителите на тези компании, които частично или изцяло са преустановили работата си заради извънредното положение, но не са освободили хората си. Помощта ще е 60% от размера на осигурителния доход за месец януари 2020 г. за засегнатия служител и ще е за максимум три месеца. Условие е служителят да остане на работа за най-малко 3 месеца след субсидията. Това съобщава "Капитал" като цитира проекта на постановление на Министерския съвет за условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявено извънредно положение, с което разполага. Повече четете тук.

Очаквано парламентът подкрепи ветото на президента

Парламентът подкрепи ветото на президента Румен Радев на текстове от извънредния закон - тези за фиксираните цени и наказателното преследване за невярна информация. "За" гласуваха 118 народни представители, 14 поискаха повторно гласуване на текстовете, а други 56 се въздържаха. Решението беше очаквано, след като по-рано днес правната комисия скоростно одобри ветото, а повечето депутати декларираха, че ще го подкрепят и в пленарната зала. Подробностите - тук.

Вече два часа депутатите спорят по ветото на държавния глава Румен Радев върху извънредния закон за коронавируса, хвърляйки си обвинения за текстовете срещу спекулата. Междувременно групата на "Обединените патриоти" се разцепи за това да подкрепи ли президентското вето. Първоначално депутатите заявиха, че ще гласуват против, но по късно от формацията на Валери Симеонов НФСБ казаха, че ще подкрепят ветото "с отвращение". "Дневник" следи на живо заседанието на Народното събрание. Събитията в развитие - тук.

Асоциацията на индустриалния капитал в България призова за незабавно създаване на Икономически антикризисен щаб, който да набележи мерки за спасяване на българската икономика чрез целева подкрепа и помощ от държавата за справяне със затрудненията вследствие на коронавируса и икономическата криза, която те отпушват. Това се казва в писмо на работодателската организация до министъра на труда Деница Сачева. Според организацията от подкрепа в момента се нуждаят ключови за българската икономика сектори, например производствените, които търпят вреди както заради нарушените доставка, така и заради затруднения на самия производствен процес поради мерките за превенция.

И община Монтана изключва вендинг апаратите и всички кафемашини на обществени места като мярка срещу коронавируса. Това е поредната община в страната, която прилага тази мярка. Кметът Златко Живков съобщи, цитиран от БТА, че всички кметове в 23-те села на общината са натоварени да обгрижват възрастните хора и тези под карантина, а също да следят за спазване на домашната карантина от завърнали се от чужбина. По думите му общината ще доставя храна и лекарства до вратите на възрастни и самотни хора, които не могат да излизат и нямат близки, които да се грижат за тях.

Днес бяха изпратени първите пакети с храни и продукти от първа необходимост за лекарите, поставени под карантина в болниците със случаи на коронавирус, и техните близки, съобщи Българският лекарски съюз. Първите 60 пакета днес потеглиха към болниците в Ловеч, в Габрово и столичната "Александровска". Продуктите са осигурени чрез инициативата "Заедно ще се справим", организирана от БЛС, Българското дружество по офталмология и Организацията на евреите в България "Шалом". В инициативата се включиха и много доброволци. Кампанията продължава, средства мога да бъдат превеждани по сметката на БДО:


Банка: Уникредит Булбанк
IВАN: BG95UNCR70001523206626
BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение КОВИД 19

Заразените са 201, щабът предлага отделение за вируса във всяка болница (хронология)

© БЛС

Над 120 производства срещу нарушители на карантината

Повече от 120 досъдебни производства са образувани за нарушаване на задължителната карантина във връзка с мерките срещу коронавируса, съобщи прокуратурата. За тези нарушения максималното наказание може да достигне до глоба от 10 хил. лева и 5 години затвор.


Най-често нарушенията се извършват от завърнали се от чужбина български граждани, които следва да останат под т.нар. домашна карантина за 14 дни, показва анализ на данните от последната седмица. Прокуратурата е образувала и досъдебни производства за предаване на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога по време на извънредното положение, но от държавното обвинение не съобщават броя им.

Министерският съвет заседава извънредно и чрез видеоконферентна връзка днес, за да измени свое решение за мерките срещу коронавируса. Става дума за забранана на износа на предпазни медицински средства - решение, което подлежи на нотификация съгласно европейските директиви. Промененото решение сега гласи, че се забранява износът на предпазни средства, както и дезинфектанти и техни производни, без разрешение, издаденото според европейския регламент от министъра на здравеопазването или оправомощен от него. Забраната е в сила за периода на действие на регламента за изпълнение на Европейската комисия.


Заразените са 201, щабът предлага отделение за вируса във всяка болница (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

Жителите на поставения под карантина гр. Банско могат да получават безплатно онлайн консултации от лекари, специалисти в различни области, предаде БНР. Инициативата е на проф. Румен Пандев, който е от Банско. Във Фейсбук той обяви, че жителите на града могат да му пишат съобщения през профила му в социалната мрежа или на електронната поща [email protected] "Идеята е съвсем проста – по най-бързия начин ако можем, на хора, които се нуждаят от консултация в Банско, тъй като Банско е под карантина, да им окажем съответната онлайн медицинска помощ напълно безплатно", казва Пандев пред държавното радио.

Започна извънредното заседание на Народното събрание, на което депутатите ще разгледат ветото на президента Румен Радев върху два текста от извънредния закон заради коронавируса. Правната комисия днес вече одобри съображенията на държавния глава, а трите най-големи парламентарни групи казаха, че ще подкрепят ветото. Случващото се в парламента следете в развитие на живо тук.


Повече за мотивите на президента за ветото вижте тук.


На снимката: Депутати получават предпазни маски на влизане в пленарната зала:

Заразените са 201, щабът предлага отделение за вируса във всяка болница (хронология)

© велко ан

Българското футболно първенство ще се бъде подновено през май и сезонът ще се доиграе, реши Българският футболен съюз. Първоначално първенството беше прекратено временно за месец до 13 април, докато трае извънредното положение в страната. Повече четете тук.

"През първия месец тези мерки трябва да бъдат брутално стриктни. Колкото по-стриктно се спазват мерките, толкова по-рано ще излезем от тях", заяви в интервю за БНР ръководителят на създадения вчера към правителството медицински експертен съвет проф. Коста Костов. Той допълни, че ако наложената дисциплина продължи, България може да има "големия късмет да излезе леко от тази епидемия". Съветът, който започва официално работа от днес, ще включва медици от различни специалности, а целта му е да следи научните публикации и добрите практики по света в борбата с коронавируса.

Столичният общински съвет временно спира, общинар е с COVID-19

Столичният общински съвет (СОС) спира заседанията си до 29 март заради мерките за ограничаване на коронавируса. Междувременно се разбра и че член на съвета е с COVID-19. Това съобщи председателят на СОС Елен Герджиков (ГЕРБ) в профила си във Фейсбук. Няма да заседават и постоянните комисии в общинския съвет. Герджиков уточнява, че при необходимост да се гласуват мерки, които са от компетентностите на съвета, ще бъде свикан председателски съвет, на който ще се преценят възможностите за заседание. Подробностите - тук.

И столичната болница "Св. Анна" обяви дарителска сметка за средства за справяне с коронавируса. Болницата изтъква, че има над 40 клиники и отделния и макар да е едно от най-старите лечебни заведения в страната, настоящата епидемия е едно от най-сериозните предизвикателства в над 100-годишната ѝ история. Сметката, на която можете да се дарят средства е:


BG72IORT80481022772403
Инвестбанк АД

Над 50 нотариуси дават дежурства днес в цялата страна, показва справка в сайта на Нотариалната камара. С въвеждането на мерките срещу коронавируса бе разпоредено нотариусите да приемат само неотложните случаи като за целта се осигурят дежурни. Голяма част от заявилите, че ще работят кантори, са посочили, че гражданите следва предварително да уговорят час по телефона. Пълен списък на дежурните нотариуси е публикуван на сайта на камарата тук.

Опашки са се образували тази сутрин на контролно-пропускателните пунктове към Пловдив, когато работещите в офиси и предприятия извън града или хората от околните села, работещи в града, са потеглили с автомобилите си за работа, предаде БНР. Общо 13 са пунктовете, на които полицейски екипи извършват проверки. За изхода при "Голямоконарско шосе", откъдето се отива към Северната индустриална зона и към магистрала "Тракия", колоната е започвала още от бул. "България".

Карантина и в столичната Пета градска болница

Пета градска болница в София временно е поставена под карантина, след като в събота е установен пациент с коронавирус. Това е жена, която е постъпила с пневмнония, съобщиха за БНТ от Столичната община. В момента се извършва дезинфекция. Би Ти Ви уточнява, че под карантина са две отделения на болницата - пулмологичното и вътрешното, а установените случаи в болницата са два.

Депутат от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски е дарил тестове и консумативи за 300 хил. лева на Националния оперативен щаб за коронавируса. Пеевски е вторият след бизнесмена Кирил Домусчиев, който бе огласен като дарител от председателя на щаба Венцислав Мутафчийски.


"В събота пристигна първата част от едно голямо дарение от защитни облекла, а вчера пристигна много голямо количество тестове и всички консумативи, свързани с тях. Това е едно дарение от г-н Пеевски, народен представител, стойността му е близо 300 хил. лева", съобщи Мутафчийски.

Правната комисия подкрепи президентското вето

Трите най-големи парламентарни групи - ГЕРБ, БСП и ДПС, ще подкрепят частичното вето на президента Румен Радев върху закона за извънредното положение заради коронавируса. Това обявиха депутати на извънредното заседание на правната комисия в Народното събрание, което тече в момента. Повече четете тук.

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов призна, че предвиждащият регулация на цените текст в Закона за извънредното положение не е правилен. Заради него, както и заради още няколко текста, президентът Румен Радев наложи частично вето върху приетия в петък закон. "Не е правилно да се формират цени и да им се слага таван. Това е друг вид икономика", коментира Кирилов пред "Нова телевизия". Повече четете тук.

Безработните в страната се увеличават като през миналата седмица от 750 души, регистрирани дневно в бюрата по труда, в петък те вече са достигнали до 1301 души за деня. Това отчете социалният министър Деница Сачева пред Би Ти Ви. "Очакваме наистина голям ръст на безработицата, който не можем да прогнозираме с точност", каза Сачева. Повече четете тук.

Психологическа помощ на тел. 0800 88 001

На горещия телефон на социалното министерство 0800 88 001 от днес възрастните ще могат да получават и психологически консултации, ако усещат такава нужда заради изолацията заради коронавируса. Това съобщи пред Би Ти Ви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Нямаме нищо против да има масово тестване за коронавирус, стига да имаме възможност за такова, коментира председателят на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски като посочи, че използваната pcr технология ограничава. Той посочи, че при съществуващите бързи тестове, с които хората могат да се изследват и по собствена воля в частните лаборатории, проблем са многото фалшиво положителни и фалшиво отрицателни резултати. Проблем са фалшиво отрицателните резултати, защото те създават измамно спокойствие. Иначе, никой не е забранил на гражданите да се тестуват, каза Мутафчийски.

Заразените вече са 190

Заразените с коронавирус в страната вече са 190, при 185 към неделя вечерта, съобщи Националният оперативен щаб на редовния си брифинг. Един от новите случаи е в Плевен, каза председателят на щаба Венцислав Мутафчийски. В "Пирогов" остава критично състоянието на двама пациенти. Във всички областни градове има спортни зали, които могат да се оборудват точно за един ден, увери Мутафчийски на въпрос за готовността на страната при нужда да изгради полеви болници за заразените.

"Демократична България" обяви, че "здравната и икономическата криза вървят ръка за ръка" и това налага държавата да прилага различни мерки за спасяването на икономиката си. Именно заради това от извънпарламентарната политическа сила предлагат 10 неотложни мерки за преодоляване на кризата, финансирането на които може да бъде осигурено с част от фискалния резерв, отлагане на нецелесъобразни инвестиционни разходи, обществени поръчки и преструктуриране на европейски програми. Какви мерки предлага "Демократична България" вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (256)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 601 Любопитно

  Вече се пише за лекарство. Тръмп е обявил че има такова. Дано да е вярно и ситуацията да се нормализира скоро.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 2. 2 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  Поне един не се ли излекува вече? Сумати време мина от първия регистриран случай.

 3. 3 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Заразените около 190 са били към дата 16-ти март (ако не и по-назад във времето). Информация за заразените към днешна дата реално ще получим след минимум седмица.

 4. 4 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#1] от "Scorpi_4404":

  Дано, че имаме работа да вършим. Такива депресии нямат място!

 5. 5 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Славина Миленова от BNV: Кризисният щаб за COVID-19 може да ни поиска още данни при нужда
  https://frognews.bg/novini/slavina-milenova-bnv-krizisniiat-shtab-covid-19-moje-poiska-oshte-danni-pri-nujda-2020-03-20.html
  --------
  Ето как може да се локилизират вероятните носители на вируса на китйския грип, а не да се блокира цялата държава.
  За какво плащаме данъци, след като една частна фирма с по-малък от държавата ресурс може да го направи.

 6. 6 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  Много адекватни мерки предлагат от ДБ, предлагам на всички да ги прочетат.

 7. 7 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  В Китай вече е създадена първата ваксина и е изпробвана върху доброволци, като сега предстои да мине 14 дневен срок и после да ги изследват в продължение на 6 мес. И вече през декември ще се съобщят резултатите.

  Анатема на комунизма!
 8. 8 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  Мутафчийски обяви че СЕГА ''дошли '' тестове .
  Т.е , това че вчера е нямало е вярно !
  Утре изведнъж ако скочат случаите на 250 , не се паникьосвайте , просто не е имало тестове .......

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3457 Неутрално

  190 човека т.е от вчера заразените са набъбнали с още 5 - ма само ? Е, нещата малко по малко влизат под контрол и силно се надявам да избегнем италианския и испанския сценарии ! Радвам се, че хората като цяло разбират сериозността на положението и показват самодисциплина, нещо, което липсва при италианци, испанци и французи !

 10. 10 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  ...и най-много заразени в София ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!...
  Тъй че си стойте в къщи !
  Не щъкахме нито по магазини нито по планини!!!

 11. 11 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално
 12. 12 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#4] от "Aldi Mitov":

  "Такива депресии нямат място!"

  За съжаление такива "депресии" са част от живота. Човек си мисли, че всичко е в негови ръце, но уви! Със сигурност трудни и дори катастрофални моменти ще съпътстват човечеството докато свят светува. Такива моменти ни напомнят, че не случайно хрисриянството разглежда годдостта като грях и смирението излиза на преден план.

 13. 13 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Славина Миленова от BNV: Кризисният щаб за COVID-19 може да ни поиска още данни при нуждаhttps://frognews.bg/novini/slavina-milenova-bnv-krizisniiat-shtab-covid-19-moje-poiska-oshte-danni-pri-nujda-2020-03-20.html --------Ето как може да се локилизират вероятните носители на вируса на китйския грип, а не да се блокира цялата държава.За какво плащаме данъци, след като една частна фирма с по-малък от държавата ресурс може да го направи.
  —цитат от коментар 5 на The Rock


  Много добре измислено.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 14. 14 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#5] от "The Rock":

  Уместен въпрос, който ако имахме журналисти, а не мисирки, трябва да се задава всеки ден на пожарникаря, т. нар. Премиер....

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Много ми е интересно кога ще е пика и дали ще съумеем да се разминем с малко жертви?

 17. 17 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Този прехвален икономически вирус не е от Март месец в България а от поне средата или края на Януари месец. Масово го объркаха (за тези, които не се тестваха) за Грип А или Б. Дъщеря ми имаше точно същите симтоми - лека видока температура 37,6-38,00, главоболие и т.н. Кашлицата и се появи в началото на втората седмица но благодарение на инхалациите, не се разви в нещо по сериозно.
  Тази истерия която създадоха след това до нищо добро няма да доведе. И след 2 седмци ново заболелите ще са си пак със същият темп.

 18. 18 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Дали при 300 ще въведат военно положение, или ще чакат например до 400 ?!
  Аз не знам...

 19. 19 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#18] от "balgariez":


  Колкото по-дисциплинирани сме сега-толкова по-малко жертви ще понесем!

 20. 20 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1095 Весело

  Честит последен сняг. Дано някои любители на разходите си останат в къщи.

 21. 21 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Весело

  До коментар [#20] от "Николай Георгиев":

  Добре че заваля да поохлади ,,страстите”!

 22. 22 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4576 Разстроено

  Мутафчийски обяви че СЕГА ''дошли '' тестове .Т.е , това че вчера е нямало е вярно !Утре изведнъж ако скочат случаите на 250 , не се паникьосвайте , просто не е имало тестове .......
  —цитат от коментар 8 на stenlyaka


  Ако са само 250 добре ще е...

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 23. 23 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Една част от тия приблизително 200 са връщащите се наши съграждани. Особено мургавелите. Но за тях нищо не се споменава...

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  Отлагане на плащанията на всички данъци, осигуровки и други задължения на засегнатите от кризата фирми към държавата за поне три месеца, като тази мярка се приложи и към самоосигуряващите се лица.
  Първоначално поемане от правителството на 80% от размера на заплатите на всички служители в най-засегнатите от кризата фирми за април, май и юни 2020 г.
  Държавни гаранции за вече отпуснати банкови кредити за засегнатите от кризата фирми. Отлагане на вноските по лихви и главница с една година, като гаранциите ще позволят на банките да не преквалифицират кредитите в лоши. Това ще подпомогне едновременно и фирмите, и банковата система.
  Създаване на фонд за краткосрочно финансово подпомагане на структуроопределящите фирми в икономиката ни, насочен към запазване на работните места в тях.
  Осигуряване на ликвидност на фирмите с бърз достъп до краткосрочни заеми от ББР.
  Отлагане на промените в Наредба Н-18 за 1.01.2022 г.
  Намаляване на административния натиск върху малкия и средния бизнес.
  Промяна на приоритетите на инвестиционната политика на правителството от големи и икономически нецелесъобразни проекти (АЕЦ “Белене”, газов хъб “Балкан”) към по-малки инвестиции, които да стимулират най-засегнатите от кризата бизнеси.
  Като ключова мярка в борбата срещу лошите търговски практики настояваме КЗП и КЗК да извършат мащабна проверка на пазара на горива в страната.
  Разсрочване на кредитите на физически лица, останали без работа или на намален работен ден, без допълнителни такси, комисиони и наказателни лихви до края на 2020 г.
  Финансирането на тези мерки може да бъде осигурено с част от фискалния резерв, отлагане на нецелесъобразни инвестиционни разходи, обществени поръчки и преструктуриране на европейски програми.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Мутафчийски обяви че СЕГА ''дошли '' тестове .Т.е , това че вчера е нямало е вярно !Утре изведнъж ако скочат случаите на 250 , не се паникьосвайте , просто не е имало тестове .......
  —цитат от коментар 8 на stenlyaka


  Пълни глупости ...
  Мутафчийски каза , че има нови дарения с тестове дошли от Пеевски, а не че вчера е нямало
  На въпроса дали имало вече излекувани в България, отговорът е че са 3-ма. Това са първите заразени в Плевен и София, а до дни ще обявят и тези от Габрово.

 26. 26 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#24] от "дерибеев":
  Ако гласуват това да се случи ще се справим със щетите.

 27. 27 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2470 Неутрално

  Предвид досегашното развитие в другите страни, предполсгам, че до няколо дни ще има много рязък скок на горе.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 28. 28 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3485 Неутрално

  Нека заболяването не се превръща в безполезна политическа деятелност......

 29. 29 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Много ми е интересно кога ще е пика и дали ще съумеем да се разминем с малко жертви?
  —цитат от коментар 16 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Всичко зависи от нас какъв ще е пика и най вече от тези дето се връщат от чужбина.
  Мутафчийски каза, че само за вчера са се прибрали над 8 хиляди само със самолети.

  Последния случай от Карлово е точно такъв. Преди 2 дни си идва жената от Англия и ден по късно е в интензивното с положителен случай.
  Ако тези които се връщат в България и не спазват карантина и не оценяват това , че България не затвори за тях границите , нещата няма да са добре и с месеци ще се влошават нещата

 30. 30 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#27] от "DDR":

  На прага на самия пик сме.
  Молете се да ни се размине по-леко и да не изпаднем в ситуацията на Италия, защото и тук имаме много възрастни и болни хора!!!

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  До коментар [#19] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  При над 200000 завърнали се в България едва 7000 са под карантина. Защо ли точно това от обявеното на брифинга е спестено

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  До коментар [#17] от "Иво Станчев":

  А някой друг, вкъщи, прихвана ли го?
  Защото и аз изкарах подобно нещо края на януари - два дни кашляне (доста неприятно, чак на повръщане ме избоваше), третия ден болки в ребрата от спазмите, на 4-тия - кукуряк. Но не съм предал щафетата нито на домашните, нито на колегите (носих маска в офиса).

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  До коментар [#26] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Преди това трябва да гласуват 10 млрд заем

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Минимум 1000 са, но не се тества. Държавата съветва ние да си платим теста - 120лв е. ГЕРБ е радост.

 35. 35 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#31] от "дерибеев":

  Защото до преди няколко дни , само завръщащите се от Италия бяха длъжни да седят под карантина.
  Не се ли сещате , че преди 3 дни затвориха границите за чужденци и дотогава идваха масово и чужденци на почивки по Банско , Пампорово, Боровец ....

 36. 36 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Коронавируса вече ни е ясен! Какво стана с балите италиански боклук. ТИР-аджии казават че камионите от Италия вървят един след друг???
  А къде е Брендо?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#29] от "001":


  Точно така е! То и първия случай май беше също с жена която се е завърнала от Италия...

 38. 38 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#31] от "дерибеев":


  Ох незнам. Ако това наистина е така е съвсем неадекватно предвид ситуацуята

 39. 39 Профил на marij57
  marij57
  Рейтинг: 213 Гневно

  Вчера откраднаха цветята засадени пред блока - иглики!?!?!?!? Въпреки забраните да не се излиза бългъринът ходи и краде. Той не обича красивито и зареждащото с положителна емоция. За него само грозното, мръсното, разбитото задоволява амбициите му. Иначе щяха ли сградите и подлезите да са издраскани, паметниците разбити, градинките пред блоговите обрасли в тръни, покрити с изпражненията на кучетата и боклуци от държаните кофи за боклук НЕ ЗАТВОРЕНИ! Кражбите на цветя се извършва по два три пъти в годината, защото българите са авантаджии!

 40. 40 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#33] от "дерибеев":


  Ами да го гласуват! Пари се връщат но умрял-не!

 41. 41 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#39] от "marij57":


  Ооо сега ще има много такива идиоти. Вярвай ми! Ще се възползват от тежката ситуация. Ето затова е необходимо да има патрули и да следят кой къде щъка и за какво.
  Все пак не може всички да си стоим у Дона и да спазваме карантината а някои братушки да се миткат като празни линейки ИЗ градовете в търсене какво да гепят

 42. 42 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Китай при такава огромна дисциплина им трябваха пет месеца . В Европа този вирус ще ни разкаже играта

 43. 43 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 32 Неутрално

  До коментар [#17] от "Иво Станчев":А някой друг, вкъщи, прихвана ли го?Защото и аз изкарах подобно нещо края на януари - два дни кашляне (доста неприятно, чак на повръщане ме избоваше), третия ден болки в ребрата от спазмите, на 4-тия - кукуряк. Но не съм предал щафетата нито на домашните, нито на колегите (носих маска в офиса).
  —цитат от коментар 32 на ivanpopov


  Не! Щерката я изолирахме тъй като имаме и малко бебе. Бяхме с маски през цялото време. Още на първият ден я бях завел да и направят тест за грип. Резултатите бяха отрицателни и за А и Б. На 100% обаче си беше вирус със грипоподобни симптоми а сега покрай тоя съм вече сигурен на 99%, че е бил вероятно същият. Пълното възстановяването беше по бавно от това при грипа - отне около 2,5 седмици (общо).

 44. 44 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  Слабо се клати държавата, сега е момента да се вземе властта, лошото е който вземе властта няма да натрупа политически дивидент. Предложенията са изчерпват с "хеликоптерни пари".

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 45. 45 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Но ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НЕЩО ДРУГО- колко дълго време след карантината в Италия започнаха да умират хората! Явно симптомите са НЕРАЗПОЗНАВАЕМИ за дълго време, след което веднага дойдоха тежките усложнения и масата измрял народ.
  Такова нещо света не помни!
  Незнам САРС и ТОРС колко жертви са взели но тоя КОВИД е много коварен!

 46. 46 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Трябва веднъж завинаги да стане ясно, че заразените са много повече. Въпрос на тестване е.
  Пазете възрастните хора и хронично болните.
  Нужна е отговорност, а не истерия и насаждане на милиционеро-каскетски страх.
  За сега никой не брои жертвите на стреса, отключените онкологични заболявания психичните разстройства. Тепърва, като общество ще берме 'плодовете' им.

 47. 47 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Като гледам как рязко скача кривата на заболелите от това чудо... дано и кривата на смъртността не се качи толкова рязко!

 48. 48 Профил на so
  so
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#39] от "marij57":

  Тепърва предстои опоскване на всички вили край градовете, "бране" на желязо и появата на някакви 200-300 хил гладни безработни без стотинка в джоба, а вие за игликите се кахърите. Може би отговорът на милиционерите ще е по 10 години затвор ако отидеш да си купиш хляб, например. Възможно е да настанат времена, в които корона вируса ще ни е най-малкия проблем. А като си останем за "2-3 седмици" у нас, как ще решим проблема, че не ми става много ясно. След тези 3 седмици какво става? Вирусът изчезва и всичко си става като преди? Появява се лекарство? "изправяме" кривата и си свиркаме и имаме по 1 случай на ден?? Още много въпроси...

 49. 49 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 32 Неутрално

  До коментар [#39] от "marij57":Тепърва предстои опоскване на всички вили край градовете, "бране" на желязо и появата на някакви 200-300 хил гладни безработни без стотинка в джоба, а вие за игликите се кахърите. Може би отговорът на милиционерите ще е по 10 години затвор ако отидеш да си купиш хляб, например. Възможно е да настанат времена, в които корона вируса ще ни е най-малкия проблем. А като си останем за "2-3 седмици" у нас, как ще решим проблема, че не ми става много ясно. След тези 3 седмици какво става? Вирусът изчезва и всичко си става като преди? Появява се лекарство? "изправяме" кривата и си свиркаме и имаме по 1 случай на ден?? Още много въпроси...
  —цитат от коментар 48 на so


  Точно! Азиатците на всески 5-6 години пеживяват по една такава епидемия но не са спрели икономиката си. Дори и в момента Ю. Корея не е въвела ограничения като в Европа а всек иден илизат средно по 60-90 нови случая.
  Пак ще си говорим след 1 месец когато парите свършат масово. Тая българска леява икономика не може да издържи повече. Иначе за мародерствата си много прав - тепърва ще започнат и то благодарение на завърналите се римляни от гурбет.

 50. 50 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 473 Неутрално

  [quote#43:"Иво Станчев"][/quote]
  Някъде в края на януари имах ужасен задух причинен от суха хрема. Никога не ми се бе случвало такова нещо! Хванах го от сина ми-16 години. Нямах температура. И аз съм 100% убеден, че това нещо е било тук, но не сме знаели. С тази карантина освен да скапем икономиката и да настане ужасна битова престъпност плюс психози.. какво друго не знам.... Пазете възрастните и да мислим какво да правим, че с тези щабове и полицейщина... не го виждам по тези земи.

 51. 51 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  Дали при 300 ще въведат военно положение, или ще чакат например до 400 ?!Аз не знам...
  —цитат от коментар 18 на balgariez


  "извънаредното положение" не ти ли стига ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 52. 52 Профил на Eд
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#43] от "Иво Станчев":

  Само да ти кажем, че ако са ѝ взели слюнка, теста има между 50 и 70% точност. Недей да се филмираш.

  https://epmonthly.com/article/accurate-rapid-flu-tests/

 53. 53 Профил на Eд
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#48] от "so":

  Ако си мислиш, че 2-3 седмици ще сме си по домовете, жестоко си се объркал, приятел.

 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  До коментар [#48] от "so":Ако си мислиш, че 2-3 седмици ще сме си по домовете, жестоко си се объркал, приятел.
  —цитат от коментар 53 на Кози Крак


  Извънареднто положение би трябвало да продължи поне две седмици след последният излекуван

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#3] от "T.M.":

  190 са били сигурно в началото на март....СЕга може би сме около 1000 заразени ....НАли не смяташ че само 190 са болните ??
  Много глуповати сметки имаш ........

 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  това, че заразените са 190 всъщност е добра новина - според математическият модел трябваше да са 197 = явно "извънаредното положение" дава някакъв положителен резултат, макар и малък

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Весело

  До коментар [#55] от "nkk81":

  Ама виж че не ги е дарил ,,под условие”! Даже в момента той е по-морален от ония екземпляр

 59. 59 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  До коментар [#32] от "ivanpopov": Имам приятел дето изкара същата гадна суха кашлица за няколко дни.Нямаше температура,но не прехвърли нищо в къщи.Това ме озадачава?!

 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Любопитно

  До коментар [#57] от "dark'star":

  Малък ли?

 61. 61 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  [quote#25:"001"][/quote]

  А , вие очаквате Мутафчийски да каже че са свършили тестовете ???
  Нито е правилно , нито е желателно да се изказва в ефир тази информация .

 62. 62 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#58] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ама виж че не ги е дарил ,,под условие”!
  ____________________________________________
  По принцип мисля че дарителите трябва да остават анонимни. Ако аз самия съм дарител бих желал да остана анонимен. Иначе остават съмнения че се прави PR. Но разликата между Шиши и онзи бизнесмен със стените за катерене и Прокопов е видима

 63. 63 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#32] от "ivanpopov":

  На теория всичко е възможно, на практика и сега има хора със симптоми на грип, но са отрицателни за корона.

 64. 64 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Но ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НЕЩО ДРУГО- колко дълго време след карантината в Италия започнаха да умират хората! Явно симптомите са НЕРАЗПОЗНАВАЕМИ за дълго време, след което веднага дойдоха тежките усложнения и масата измрял народ. Такова нещо света не помни!Незнам САРС и ТОРС колко жертви са взели но тоя КОВИД е много коварен!
  —цитат от коментар 45 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Не съм пециалист, но по информация която се появява досега нещата изглежда са в този ред:
  Карантината в Италия я въведоха преди около месец. Инкубационният период е между 5 и 21 дни. Самото заболяване до оздравяване трае около 10 дни при по-леките и средни случаи, без влизане в болница. Предполагам че при тежките случаи медицинската помощ позволява да се спасят хората след 15-20 дни. Смъртните случаи вероятно настъпват също след толкова дни.
  Карантината в Италия я въведоха като нас - на 8 март. Вероятно трябваше да е поне две седмици по-рано. При това положение може да предположим че сега щяха да умират заразени в последните дни преди блокиране на свободното движение.

 65. 65 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Вирусът ще мине през 70% от населението независимо дали му се иска или не на някои. Също независи и от мерките. Той вече е изпуснат и малкото на брой заразени е само поради малкото на брой тествани. Цифрата е най-вероятно петцифрена. Икономиката на България се убива от милиционерите поради непонятна причина за мен, или по-скоро некадърност.

 66. 66 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1266 Неутрално
  До коментар [#50] от "Tod":
  Това нещо беше на всякъде,и през океана тук имах приятели със същите симптоми,какво друго да е било.Някои го изкарваха колективно.Просто трябва да се пазят възрастни и със заболявания.

 67. 67 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Ако знаем кои хора са заразени с коронавирус и ги изолираме, разрастването на болестта ще спре. Но за това са нужни голямо количество тестове, лаборатории и персонал за тях. Повечето държави ги нямат и затова предприемат мерки да изолират всички или максимален брой хора, независимо дали са заразени или здрави и по този начин да намалят разпространението на коронавируса.

 68. 68 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#23] от "Хи-хи":

  НЕ е вярно ,имам под карантина приблизително 20 човека от контингента ,хората са също уплашени и спазват карантината , а играчите с екскурзиите ,които станаха много модерни последните години ,разпространяват много активно инфекцията навяскъде , дори един о ттях си позволи да карантинира цяла болница в името да не загине ,че няма кой да му харчи парите ,пълно безхаберие и безобразие на тези хора .

 69. 69 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#64] от "nigel":

  карантината у нас дойде много на време ,след информация какво става в Италия и как и тогава докторите не смогват да реанимират многото болни ,това нещо се разбра и щаба веднага въведе строги мерки ,което ще спаси много живот на много невинни ,засега вървим добре ,дано няма стръмно нарастване на болните ,особено на младите .

 70. 70 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  До коментар [#57] от "dark'star":Малък ли?
  —цитат от коментар 60 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  като бройка заразени е малък (седем души разлика спрямо математическият модел), като тенденция е добър ефектът от извънаредното положение

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 71. 71 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 351 Любопитно

  Дали при 300 ще въведат военно положение, или ще чакат например до 400 ?!Аз не знам...
  —цитат от коментар 18 на balgariez


  Военно положение няма да се въведе никога, просто защото главнокомандващ е президентът, а не Баце. То нали за това са и тези хиляди врътки и закони, които нон стоп се гласуват за извънредното положение. Нали затова и президентът почна да налага вето - вижда, че му извъкват властта изпод ръцете. Тука политическите игри си продължават с пълна сила.

 72. 72 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 351 Любопитно

  До коментар [#3] от "T.M.":190 са били сигурно в началото на март....СЕга може би сме около 1000 заразени ....НАли не смяташ че само 190 са болните ??Много глуповати сметки имаш ........
  —цитат от коментар 56 на vesko19


  Защо да са глупави сметките, при положение, че вирусът има инкубационен период от 1 до 2 седмици. Следователно най-логичното нещо е, че тези резултати, които виждаме сега са реално с 1-2 седмици изоставане...

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#64] от "nigel":

  Те я въведоха на 8-ми март, но там едно че гъстотата на населението е такава,че е съвсем логично един заразоносител да зарази адски много здрави!
  И като добавим и характеристиката на възрастовата структура(много възрастни!) -ето ти резултата... умират от усложнения.
  Защото почти всеки възрастен си е имал и поне едно друго заболяване...

 75. 75 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#67] от "plynii":


  Много точно!!!

 76. 76 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#5] от "The Rock":
  Много смислен пост. Кризисния има още много да учи. Идеята на Савина (похвално) не е непозната. 24/7 проследяването на поставени под карантина (влизащи от чужбина или местни болни) се прави от края на Декември в Тайван. Виж какво е положението в Тайван - разпространението е под контрол. Но Тайван не е член на СЗО (Китай го блокира) и не е член на яловия ЕС, за да спазва GDPR на потенциалните вирусоносители.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 77. 77 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#68] от "edin drugii":


  И това е точно така!

 78. 78 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 572 Весело

  държавата им фикскален резерв от пари да плаща пари на хората да си покриват разходите.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 79. 79 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#36] от "chichka":

  И боклукът си върви, и къщата в Барселона ще се покрие. Поне някой се обажда за некадърното изграждане на един водопровод...

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Не искам сега пак да се връщам назад но парите които се раздадоха за стадиони можеха сега да са покрили разходите за тъй належащите тестове

 82. 82 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2267 Любопитно

  До коментар [#32] от "ivanpopov":

  И как без тест разбра дали е грип Б или коронавирус?
  Те симптомите са почти сходни при леко протичане на болестта

 83. 83 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  само за ЕДИН ДЕН (петък) 1300 нови безработни = дано са щастливи с тоалетна хартия и банани, но без безплатно здравеопазване и осигурена работа

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 84. 84 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#50] от "Tod":

  И при мен в края на януари - 2 седмици ме влачи, включително с някакви усложнения на долните дихателни пътища. Но се бях изолирал от всички и дори храна ми носеха до вратата. Поне една седмица след уж излекуването все още чувствах дискомфорт. Какъв вирус е било, няма как да се каже сега. Но имам подозрение, че наистина много хора у нас вече са го изкарали.

 85. 85 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#83] от "dark'star":

  Броят на безработните ще нараства много по-бързо от броят на заболелите. Онези, които се хвалеха с големи излишъци и ръст на икономиката, а не могат дори да осигурят предпазни средства на лекарите и сестрите, сега не смеят да се показват много по телевизията май...И здравната, и социалната система скоро ще изпаднат в колапс, а няма никаква идея как да продължим без да разрушаваме всичко.

 86. 86 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  "Безработните в страната се увеличават като през миналата седмица от 750 души, регистрирани дневно в бюрата по труда, в петък те вече са достигнали до 1301 души за деня. "

  Почва веселбата .. прогнозно - около 250 хил нови безработни .. тури помощите и тн и ще видим кое е по-здраво - здравната или социалната система.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 705 Любопитно

  До коментар [#58] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":Ама виж че не ги е дарил ,,под условие”! ____________________________________________По принцип мисля че дарителите трябва да остават анонимни. Ако аз самия съм дарител бих желал да остана анонимен. Иначе остават съмнения че се прави PR. Но разликата между Шиши и онзи бизнесмен със стените за катерене и Прокопов е видима
  —цитат от коментар 62 на nkk81


  Твоят благодетел Шиши е държавен олигарх смучещ милиарди от държавни далавари.
  Елементарно е да си направи PR за няколко стотин хил. лева.
  Ти не си ли разбрал?

 89. 89 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  Не искам сега пак да се връщам назад но парите които се раздадоха за стадиони можеха сега да са покрили разходите за тъй належащите тестове
  —цитат от коментар 81 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  А аз се сещам за едни милиард и нещо предварително платени от Боко за магистралата към Варна преди да е свършена работата!
  Сега слушам милозливи приказки -"Пенсиите, пенсиите!"

 90. 90 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#72] от "T.M.":

  Защото заразените са в пъти повече .....Ако днеска направиш 100 к теста в България като нищо ще имаме ръст от няколко хиляди заразени ей така от нищото ....
  Да реално това са болните от началото на месеца ....И реално ще разберем чак края на март дали мерките дават някакъв ефект ....
  Но просто това число 190 абсолютно нищо не значи ...Защото не са толкова ....Само толкова са успели да хванат до сега ....А пък и не е много сигурно точно от кой период са болните ....
  ПРи всеки вируса се развива по различен начин ....ТОест в КИтай е имало случай когато на 5тия ден са се намирали хора в умерено до тежко състояние ....Имало е и случай когато чак след 20 и кусур дни се е показвал вируса ...
  Тоест няма как напълно да сме сигурни че тия 190 човека са от преди 2 седмици -сиреч началото на месеца...Но поне едно 70-80 % вероятно са от тогава ....
  Общо взето почти всички сметки дето се правят са на базата на половината от нужната ни информация за да са точни ....Нищо лично просто

 91. 91 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Този Корона вирус ще мине и отмине и никой няма и да разбере че наистина го е имало. Но съсипията в икономиката ще се засили защото у нас само се краде и лъже.

 92. 92 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3114 Неутрално

  До коментар [#1] от "Scorpi_4404":

  Кога е лъгал Доналд, че и сега да лъже?

 93. 93 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#64] от "nigel":

  Не е така ...В Италия гъстотата е много по голяма от тая в България(без софия разбира се но както става ясно съвсем логично много от болните са именно там)....Отделно дадоха и данни че над 90 % от умрелите освен бонуса от Коронавируса са имали и тяхно си заболяване поне 1 ....От там и високата смъртност ...Отделно че там нямат и култура да се изолират ....както се казва достатъчно е 1 болен да се разходи за ден по паркове и молове и след това може си почива щото ще има бая хора да го заместват ....
  Пък тука в България нещата са по различни ...От край време населението е леко дистанцирано ....Хората се гледат с недоверие и избягват прекалени контакти ....Тоест и начина на поведение също има доста принус за това дали ще плъзне заразата или не .....

 94. 94 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 902 Неутрално

  "Нямаме нищо против да има масово тестване за коронавирус, стига да имаме възможност за такова, коментира председателят на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски като посочи, че използваната pcr технология ограничава. "

  Мутафчийски говори пълни глупости.
  Аз лично мога да направя 400 PCR на ден и то без да се препработвам.

  200 PCR на ден за цяла една държава е пълна подигравка.
  Или нямат пари за тестове или някой го лъже, че PCR-ите са много труднии за правене. И в двата случая имаме голям проблем.

  "Да, България"
 95. 95 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Къде са лекарствата питам ,положителен тест хинин и сумамед и след 5 дена пак тест всичко друго е бла бла .

 96. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Гербавата безкадърност дава незабавни резултати.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 97. 97 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  Вече се пише за лекарство. Тръмп е обявил че има такова. Дано да е вярно и ситуацията да се нормализира скоро.
  —цитат от коментар 1 на Scorpi_4404


  Аз като русофил ще чакам руското лекарство.

 98. 98 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2570 Неутрално

  До коментар [#1] от "Scorpi_4404":

  ти ако слушаш тръмп какво говори... трябва да изчакаш да мине поне седмица, две за да проверят дали не говори глупости както винаги

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 99. 99 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#49] от "Иво Станчев":


  Предпочитам да говоря за болестта , но като става въпрос за икономика бих казала чè масово инвестииторите ще се преориентират и вместо в китайската икономика , ще инвестират по близо .
  Това ще е добре за България и работодателите ще трябва да дават добри заплати .
  С какво един ром е по лош от един китаец . Просто трябва да го науìм да работи . Ама те ще работят за пари а не като китайците . И ще ядат лапад като нямат пари а не плъхове и прилепи .

 100. 100 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2076 Любопитно

  До коментар [#48] от "so":


  А като си останем за "2-3 седмици" у нас, как ще решим проблема, че не ми става много ясно. След тези 3 седмици какво става? Вирусът изчезва и всичко си става като преди?
  —цитат от коментар 48 на so


  ...не ми става много ясно...

  Е, това е лошо! Кое е трудното за разбиране?
  Че вирусът и той си има "живот" с определена продължителност?
  Че за тия 2-3 седмици, вурусът МОЖЕ да е "умрял", и вече не можеш да заразиш други?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK