Как ви засяга законът за извънредното положение

Как ви засяга законът за извънредното положение


След вето и отпадане на спорни текстове за фиксирани цени и наказателно преследване за невярна информация във вторник (24 март) бе обнародван Законът за мерките и действията по време на извънредното положение, което бе обявено заради разпространението на коронавируса у нас. В различна степен той засяга всички българи и "Дневник" представя различните мерки и ограничения по групи.


Най-важното, което засяга всички, са мерките и ограниченията в работата на различни обекти и придвижването, които здравният министър може да разпорежда, т.е. да променя и допълва със своя заповед (какви са забраните от заповедите досега четете тук). За тяхното неизпълнение, както и за неизпълнението на заповеди на директори на регионална здравна инспекция се предвижда 5000 лв. глоба за физически лица, както и 15 хил. лв. имуществена санкция за еднолични търговци и юридически лица.


Санкциите за неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, които и сега фигурират в Наказателния кодекс, се увеличават на лишаване от свобода до три години и глоба от 1000 до 10 хил. лв., а при значителни последици - до пет години затвор и санкции от 10 хил. до 50 хил. лв.
Сериозни са наказанията и за нарушаващите карантината (правното понятие в закона е "задължителна изолация"), те ще бъдат следени и чрез достъп до мобилните им телефони.


Важни промени има за бизнеса като срокове и опити за облекчения в срокове, сериозно засегнати са хората, които работят на първа линия - лекари, полицаи, а според закона и военнослужещите, които ще работят извънредно.


За бизнеса


Със закона се дава възможност на работодателите да организират дистанционна работа, както и да пускат служителите в платен годишен отпуск, но не са предвидени конкретни мерки за подпомагане на бизнеса, в т.ч. и данъчна ваканция.


По критерии, определени от правителството, някои бизнеси, които са спрели работа в извънредното положение, ще могат да получат от Националния осигурителен институт най-много за три месеца 60 на сто от възнагражденията на служителите, за да могат да ги задържат. В понеделник се разбра, че Министерският съвет предвижда тази възможност да важи само за преустановили работа въз основа на държавен орган, и то при редица условия. В останалите случаи - независимо дали предприятието е затворено от работодателя или от държавата, заплатите на служителите се дължат от работодателя.


Единственото облекчение е, че се удължават сроковете за подаване на декларации за юридически лица по Закона на корпоративното подоходно облагане. С два месеца - до 30 юни, се удължава срокът, в който едноличните търговци подават декларациите за приходите през 2019 г. Дотогава се декларират и доходите на физическите лица от таксиметрови превози, за получени заеми, за доходи, за които се дължи патентен данък и др.


Ако вече е подадена данъчна декларация за приходите за 2019 г., авансовите вноски на данъка върху печалбата се формират въз основа на тази информация. Дава се възможност и за подаване на коригираща декларация. Това важи и за подадените до 15 април декларации. Ако не е подадена такава декларация обаче, авансовите вноски се декларират с образеца на годишната данъчна декларация до 15 април 2020 г., като се попълва само тази част от нея.


Годишните финансови отчети, консолидираните отчети и годишните доклади се подават до 30 септември вместо до 30 юни. Срокът за подаване на декларации на еднолични търговци се удължава до 30 юни.


Законът обаче спира прилагането на клаузите за забава на плащанията по договорите между частноправните субекти, което всъщност създава възможност за спиране на всички плащания по стоки и услуги и създава големи рискове за увеличаване на междуфирмената задлъжнялост, още повече при несигурността колко ще продължи извънредното положение. (По информация на "Капитал" депутатите ще редактират този текст още тази седмица.)


На работа


При извънредно положение работодателите имат право да пускат служителите в платен отпуск, който може да бъде половината от годишния, т.е. обикновено 10 дни. Освен това могат да организират работа от разстояние и да налагат надомна работа без съгласието на заетите, както и да намалят работното време.


Работодателите обаче нямат право да откажат платен или неплатен годишен отпуск на майки, самотни бащи или осиновители на деца на възраст до 12 години, бременни жени или такива в напреднал етап на лечение инвитро, както и работници с намалена трудоспособност и сериозни заболявания.


Срокът за подаване на данъчните декларации на физическите лица остава непроменен - до 30 април, като отстъпката е до 31 март (още четете тук).


В изолация


Законът предвижда санкция от 5 хил. лв. при отказ за поставяне под изолация на лица с положителни проби за коронавирус, за контактни на тях лица, както и на лица, пристигащи от други държави. При отказ от тестване за заразата санкциите са от 50 до 500 лв. Каква е карантината (популярното название на "задължителната изолация", както е според законовия текст) в различните случаи четете тук.


За спазване на изолацията следят органите на Министерството на вътрешните работи, като при нарушения и отказ те могат да искат и ще получат от мобилните оператори данни за местонахождението на такива лица. В други ситуации това става със съдебно разрешение. От МВР още не са обявили какъв ще е редът, по който ще става установяването на нарушението и искането на достъп. При гласуването на закона от мобилните оператори отказаха коментар за процедурата, докато не бъде приет окончателно. (Повече могат ли да следят през мобилните телефони - тук).


На първа линия


Законът дава полицейски функции на военнослужещите за времето на извънредното положение, за да могат те да участват в прилагането на противоепидемични мерки и ограничения. Сред тях са проверка за установяване самоличност на лице, ограничаване на придвижването, спиране на лица, за които има данни за нарушаване на ограниченията, докато дойдат служители на МВР, както и прилагане на сила при абсолютна необходимост.


Лечебните заведения трябва да извършат проверка на обектите, предназначени за снабдяване с електрическа енергия, за да се предотврати нежелано прекъсване на тока. Проверката се прави и от държавните институции и телекомуникационните оператори. В закона е предвидена възможност здравни инспектори да бъдат командировани за проверки на територията на цялата страна.


Законът не разписва конкретно как работят лекарите при извънредно положение, като в него не е предвидено и обещаното увеличение с 1000 лв. на месец на заплатите на медицинските работници на първа линия. Очаква се това да се регламентира от правителството и здравното министерство.


Други срокове и важни промени


До отмяната на извънредното положение не се налагат запори на банкови сметки на физически лица и на лечебни заведения. Не се прилагат последиците от забава за плащане на задължения на частноправни субекти, включително лихви и неустойки за забава (рисков текст, който вероятно ще бъде променен), както и непаричните последици като предсрочна изискуемост, разваляне на договор и изземване на вещи.


Спират да текат процесуалните срокове по съдебни, арбитражни и изпълнителни производства, с изключение на сроковете по наказателни производства.


Удължава се до 30 юни срокът, в който ще се ползва 5% отстъпка за платените изцяло данъци върху недвижимите имоти и за превозните средства.


Срокът на изтичащите лични карти се удължава до края на октомври. До края на годината се удължават и протоколите за лекарства на хронично болните. Аптеките може да отпускат лекарствени продукти само по рецептурна книжка, без представяне на рецепта съобразно последно вписаните в рецептурната книжка данни за отпуснати лекарствени продукти. Със заповед на здравния министър ще може да се забранява износ на лекарствени продукти.


След отмяна на извънредното положение хората с намалена трудоспособност ще имат два месеца, за да подадат документи към съответните комисии.


По искане на изпълнител на обществена поръчка може да бъде предоговорен срокът за изпълнение, но не повече от срока на действие на извънредното положение. Няма да се обявяват процедури за купуване на хигиенни материали, дезинфектанти, медицински изделия и лични предпазни средства, необходими за обезпечаване на противоепидемичните мерки, както и за медицинска и лабораторна апаратура.


На министъра на образованието се дава правомощие да изменя със заповед срокове по училищния закон, тъй като в момента училищата са затворени и са в режим на онлайн обучение. Без допълнително споразумение учителите трябва да осъществяват дистанционното обучение със своя техника, като получават възнаграждение спрямо техния трудов договор.


По време на извънредното положение директорът на Агенция "Митници" може със заповед да предоставя безвъзмездно задържан, иззет, отнет или изоставен етилов алкохол за дезинфекция на лечебни заведения, Българския червен кръст, детски градини, училища, социални заведения, държавни и общински учреждения.


Ако имате въпроси, сигнали или информация за коронавируса и ситуацията на извънредно положение, изпращайте ги през формата тук или на [email protected].


Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 630 Неутрално

  И къде е тук диктатурата !?

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Не мисля, че тези мерки с нещо ми нарушават правата.
  Макар че с всичко може да се злоупотреби.

 5. 5 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  Освен скитането по извънбрачните пътеки....всичко друго е наред !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 6. 6 Профил на тракиец
  тракиец
  Рейтинг: 282 Весело

  Да се повторя! Имам усещането,че се задава служебен кабинет и избори през есента!
  Нещо такова витае във въздуха, но търси форма на кристализация!

  O sancta simplicita!
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Почти в цял свят са предприети подобни мерки! Само че тук ревът е огромен!

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3404 Весело

  Засяга ни по всякакъв начин, защото определя всичко, свързано с нашето ежедневие. Надявам се скоро да му се види края.....

 10. 10 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1904 Весело

  Засега никак. Плаваме си из Южния Атлантик. Вчера за пръв път от 5 дена видяхме друг кораб. След 3 дена минаваме Кейп Таун и тръгваме за Корея.
  Не чакаме никой да си ходи фо месец.
  Заплатите си вървят, събота правихме грандиозно барбекю.
  В момента лежа по корем и пиша злостни коментари да разбутвам форума. 😂

  В Русия съм! В Русия съм!
 11. 11 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Нормално е по-възрастните седесари да не са на акъла на лигавите милиенали . И е нормално Костов да говори че законът за извънредното положение е добър . Крайно време е да се върне задължителната военна служба - в полза е най-вече на самата младеж .

 12. 12 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Комунистите получиха достъп до мобилните метаданни на ЦЕЛИЯ народ, без значени дали сте под карантина или не! Говорете за това!

 13. 13 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 840 Неутрално

  С големи букви напечатано и поставено на витрини на аптеки,хр.стоки,в стаи за почивка в работещи предприятия,градки транспорт,хората да четат и да не се подават на манипулации и внушения!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 14. 14 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8640 Весело

  по време на карантина - Самотен вкъщи :)

  Самотен вкъщи под карантина:

  Ден 1. Ех че хубаво.

  Ден 3. Чета книги и си почивам.

  Ден 5. Изгледах „Приятели“

  Ден 7. Говорих си с пералнята, но и по-зле съм бил..

  Ден 9. Пералнята ми се сърди. По-зле не съм бил.

  Ден 11. Добре съм…Горе-Долу….Май…Абе според, котката нищо ми няма.

  Ден 13. Съзнанието и подсъзнанието ми вече трети час пият вино и пеят „ХУБАВА СИ МОЯ ГОРО“.

  Ден 15. Нямам треска. Така поне ми каза Чочко – моя миксер.

  Ден 17. С пералнята се сдобрихме и най-после спрях да плача. Сега просто се смея..за какво и аз не знам…

  Ден 19. Камилата, която отглеждам в банята си, ми каза, че вече не я свърта на едно място, та ще я поразходя малко на терасата.

  Ден 21. Дъмбълдор е в хола ми и бели чушки. Аз му помагам. Добре ни е.

  Ден 23. Сънувах Генерал Мутафчийски. Каза ми да не излизам никъде, след което ми плесна един шамар и се превърна в Таркан. Събудих се спокоен.

  Ден 25. Седемте ми чакри се оказаха четиринадесет. Как разбрах ли? Хванах ги в спалнята ми да се прегръщат.

  Ден 32. Днес пералнята, миксера и камилата ми се обидиха и сега никой освен котката, не ми говори.

  Ден 40. Днес удължиха карантината. Добрата новина е, че котката хвана мишка, която говори френски и готви. Вече няма да гладувам.

  Ден 44. Аз и антената горе на покрива имаме тайна връзка. Принципно тя излиза с Кабела, но какво да се прави. Любовта не пита.

  Ден 50. Котката разбра за връзката ни и каза на Кабела. Сега вече никой не ми говори.

  Ден 98. Извънземните дойдоха в България, но не ги пускат в Бургас, защото нямат бележка от работодател.

  Ден 108. Стигнах до просветление. Тази изолация ми помогна да се свържа с космоса. Оттам ми съобщиха, че Криско и Тита са агенти на КГБ, че Годжи и Мутафчийски са сиамски близнаци, но не знаят, че Господ е българин.

  Ден 110-ти и… Ден ли е нощ ли е…Изядох котката, мишката и камилата. Налапах и миксера, но счупих зъб.

  ДЕН 120-ти и… Пуснах си новините… Взех въже и реших да си правя бънджи от терасата…но… Последното, което чувам след скъсвавето му и преди да се натроша, е как съобщават, че се вдига карантината…

  Ден 1-ви в болницата. Лежа в гипс, а Дъмбълдор ми носи сокчета и плодове.
  Животът отново е хубав…

  [email protected]
 15. 15 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "Slick":

  Ти пък се едно досега са нямали...

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1904 Весело

  До коментар [#16] от "Wornoxmaniak":

  Ти в коя година живееш бе!
  От 15 години поне има нет!😃

  В Русия съм! В Русия съм!
 18. 18 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 840 Весело

  Засега никак. Плаваме си из Южния Атлантик. Вчера за пръв път от 5 дена видяхме друг кораб. След 3 дена минаваме Кейп Таун и тръгваме за Корея.Не чакаме никой да си ходи фо месец.Заплатите си вървят, събота правихме грандиозно барбекю.В момента лежа по корем и пиша злостни коментари да разбутвам форума. 😂
  —цитат от коментар 10 на Веселин Дечев


  То кажи речи месец път до там!Пази се да не те "хване"желязото!:)

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 19. 19 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Проблемът е и философски, защото се оказа, че в този случай свободата за някои хора ще означава буквално смърт. В този ред на мисли, прави ми впечатление, че държавите символ на демокрацията, първоначално го играят най-свободолюбиви и пренебрежителни към опасността, докато не заработят погребалните агенции - САЩ, Англия, Италия, Испания, Холандия и Швеция. Очевидно тези държави вървят към доста самоубийствен сценарий. В други държави като Япония, Южна Корея и отчасти Германия, където има повече ред и дисцплина, засега вируса не успява да убие толкова хора. Друго, някой да е чувал нещо за Зелената сделка и как с трилиони долари ще спасим планетата и овладеем климата? Оказа се, че Мада Нейча си има собствени планове, което веднага подсети ЕС, че гражданите на ЕС си имат съвсем друг дневен ред от подкрепа на градусите, земното притегляне, храненето на орди мигранти или лигавенето по джендърите.

 20. 20 Профил на tsonev
  tsonev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цитат от статията: "...Законът обаче спира прилагането на клаузите за забава на плащанията по договорите между частноправните субекти..." - никъде в закона не се визират "договорите между частноправните субекти". Точният текст на закона е: "До отмяна на извънредното положение не се прилагат последиците от забава за плащане на задължения на частноправни субекти...". Т.е. към момента всички частноправни субекти, които са в забава да изпълнят облигационни задължения, няма да понасят санкция за това - няма да дължат лихви и неустойки, включително и по публични задължения.

 21. 21 Профил на bzd45626642
  bzd45626642
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Зелената сделка не се чува, щото Мада Нейча се зае да я направи с едно бързо прочистване.

 22. 22 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  Засяга ни , но дано да е за добро.

 23. 23 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 891 Весело
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 891 Весело

  Санс шанжмон де

  Facing Worlds
 26. 26 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Не мисля, че тези мерки с нещо ми нарушават правата.Макар че с всичко може да се злоупотреби.
  —цитат от коментар 4 на atmanpg


  Ограничителните мерки не - необходими са, примиряваме се с ограниченията, изпълняваме ги, подчиняваме се. Обаче, къде са мерките, които да омекотят финансовия удар за фирмите и домакинствата??? В цял свят има пакет от мерки в защита на засегнатия малък и среден бизнес, работните медта и домакинствата, само у нас напълно липсва такова нещо. Що тъй, що трябва ограничителните мерки да ни оставят и гладни, освен да ни ограничат? Защо трябва и да страдаме?

  Става нещо като методите на Министерството на Истината в "1984" на Оруел, цитирам: "Подчинението не е достатъчно. Как можеш да си сигурен, че той се подчинява на твоята воля, а не на собствената си, ако не страда! Властта се състои в причиняването на болка и унижение. "

 27. 27 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1223 Любопитно

  До коментар [#19] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Когато Майката Природа реши наистина да се прочисти от туй недоразумение, нарекло се човек, ще предприеме много по-крути действия, пред които тая истерия с корона вируса ще ни се види като пролетен пикник на полянка...

 28. 28 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Костов хвали закона, Радан - ругае. Ко прайм сеа?

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Как ме засяга ли?
  Засега килерчето държи без забранените доходи.
  Ама като като се изчерпи , май ще трябва да се срещаме с армията...

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Тайпек, ти отскоро ли си така? Или от четене на "Свидетелствата" изпраще?

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 33. 33 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 891 Весело

  До коментар [#27] от "Дългия":

  "туй недоразумение, нарекло се човек"

  На мен хлебарките са ми много симпатични, понякога като си мърдат антенките се чудя кво ли пиукат към кораба майка па и са доста съвършени, аз само да наплющя некъв джаваскрипт ми требе поне айфон а хлебчовците са много компактни, енергийно ефективни и дяволски приспособими, едно поколение са светли, после потъмняват, има и мелези, сигурно имат и умнокрасивци ама засега изглежда са малко понеже формират здрави общества

  Facing Worlds
 34. 34 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Преди малко Домусчиев обяви във фейса , че вече е оздравял.
  За 5 ДНИ оздравя човекът, защото сам си купи лекарството .

  Това показва, каква пародия сме.
  Вместо да закупят нужното лекарство и хората да се лекуват за няколко дни , те си правят щаб на щаба , тръст на тръста...

  Няма такава пародия.
  Срам

 35. 35 Профил на STRATOR38
  STRATOR38
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#18] от "АмброзСП":

  Ние пък сме в Индия, товарим ориз, вероятно месец, после месец до Сиера Леоне... Интернет, секс и бира няма... Излизане няма... И така... Бюджета на Бойко няма да се върже... Мдаа

 36. 36 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#26] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Смята се, че смъртността от корона вируса е между 1 и 3 % от доказно заразените, а може би и много по-малко ако се знаеше действителният брой на всички заразени, огромната част от които въобще не стигат до болница.
  От глад обаче смъртността е 100 процента. Единственото животно, което се е научило да не яде е магарето на Настрадин Ходжа, но всички знаем какво му се случило на магарето - взело че умряло.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 37. До коментар [#35] от "STRATOR38":

  Тука само морски вълци сте са сбрале. Отивам да нагледам стоката.

 38. 38 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#18] от "АмброзСП":Ние пък сме в Индия, товарим ориз, вероятно месец, после месец до Сиера Леоне... Интернет, секс и бира няма... Излизане няма... И така... Бюджета на Бойко няма да се върже... Мдаа
  —цитат от коментар 35 на STRATOR38


  Кофти,минаваш на "ръчно пране",слагаш педесетарка пред себе си,изпираш,прибираш педесетарката и се отдаваш на заслужен отдих!Шега човеко,аз вече съм закотвил и кораба и котвата!Бъди здрав и помни,че има кой да те чака и мисли за теб!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 39. 39 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Всичко се прави за наше добро ...

  Прдполагам същото са мислили 1944 - 1989, както и преди 1944 ...
  и за времето си всичко е било законно !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 40. 40 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  60% от минималната заплата - 90% от развлекателния бизнес. Без бакшиши и пари в пликове. Ами няма да я бъде тая. Наесен "Джет", "Кеш" "Меш" и компания ще жънат яко. Ще ви вземат и ланшните джапанки. Радвайте се на Мутафчийски и Боко - това ще ви остане за утеха.

 41. 41 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 562 Неутрално

  С други думи за бизнеса подкрепа няма.

 42. 42 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  С други думи за бизнеса подкрепа няма.
  —цитат от коментар 41 на dinko


  Гарантирано от ГЕРБ !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 43. 43 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Всичко се прави за наше добро ... Прдполагам същото са мислили 1944 - 1989, както и преди 1944 ... и за времето си всичко е било законно !
  —цитат от коментар 39 на dark'star


  При социализЪмЪ, се правеше всичко за благото на човека, всичко за доброто на човека... Знаехме и кой е ЧОВЕКЪТ!

 44. 44 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Весело

  С други думи за бизнеса подкрепа няма.
  —цитат от коментар 41 на dinko


  Как искаш комунист да подкрепя бизнеса? :)

 45. 45 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 679 Неутрално

  "те ще бъдат следени и чрез достъп до мобилните им телефони"

  Че дали не могат да зарежат телефона в къщи и да миткат без телефон ....

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 46. 46 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 328 Весело

  До коментар [#45] от "Ebeneezer Goode":

  Могат разбира се. Обаче - без МОЛ, без телефон, без кафе, без кръчма, това не е живот. За това - в къщи с телефон, фацебук, ракия и шкембе чорба плюс Милко Калайджиев. Какво му трябва на човек?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 47. 47 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#41] от "dinko":

  Няма.
  Днес, в сайта на банката се мъдри съобщение колко пари ще даде за ... но нито дума за нещо като намаление на мес. такса поне с 1 лв. или на услугата превод с 10 ст. ... Значи банката ще вземе от мен и ще „дари”, но иначе сме много солидарни с бизнеса.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK