На живо

Коронавирусът в България: Има нов вариант на схемата за 60:40, според БНР

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Има нов вариант на схемата за 60:40, според БНР

© Цветелина Белутова, Капитал
Общо броят на доказано заразените с коронавируса COVID-19 нарасна на 242, сочат данните към 17 ч. Новата област на заразяване е Сливен, където има един диагностициран, останалите са 16 в София, един в Плевен, два в Пловдив и два - в Благоевград.

Правителството прие решението, с което увеличи капитала на държавната Българска банка за развитие със 700 млн. лв. Парите ще се използват за издаване на портфейлни гаранции към банките, които да им позволят да предоставят по-гъвкави условия за бизнес кредити
"Дневник" следи развитието на събитията около коронавируса в реално време. За ситуацията по света можете да четете тук.

Намаляване на бюрокрацията, разработване на план за икономическо възстановяване, финансова помощ и данъчни облекчения - това са мерките, които германските инвеститори в България очакват от правителството в разгара на кризата с разпространението на коронавируса.


Блицанкета на Германо-българската индустриално-търговска камара сред нейните членове, показа, че една трета от фирмите планират да пуснат служителите си в принудителен отпуск, всеки пети планира съкращения, а 18% ще свият производството.


Какво показва анкетата, вижте тук.

За първи път Техническият университет - София организира отдалечен кандидатстудентски изпит по математика. Той ще се състои в събота, 28 март. Допуснатите до изпита трябва да имат отдалечен достъп чрез непрекъсната интернет връзка до компютърна конфигурация с налични и работещи, видеокамера и микрофон. Преди това кандидат - студентите трябва да са дали съгласие за приемане на условията за провеждане на изпита. Обявяването на резултатите с точките ще се извърши автоматично след приключване на изпитния процес.


"Инженер" е френска дума, която означава "човек, който твори". Наистина инженерите са хора, които творят,
създават нови неща и претворяват мечтите ни в реалност. От сърце Ви желая да се присъедините към техническия елит на обществото, притежаващ това звание," обърна се към кандидатите ректорът Иван Кралов.

БНР: Постановлението за помощите за заплатите е преработено

Готов е преработеният вариант на правителственото постановление за отпускането на помощта от 60 процента за изплащане на заплатите в засегнатите от коронавируса фирми, съобщи БНР като се позовава на свои източници.
Според радиото след настояване на синдикатите обхватът е разширен със строителството и преработващата индустрия, докато в първоначалния вариант мярката важеше само за търговията, туризма, културата и спорта.
Преработващата промишленост е включена с изключение на производството на тютюневи изделия, производството на кокс и рафинирани продукти и производство на химични продукти, на лекарствени вещества и на продукти и на компютърна и комуникационна техника.


Според новия вариант на проекта, компенсацията в размер на 60% от осигурителния доход за месец януари за всеки нает ще се изплаща, ако на съответния работещ се запази заетостта за период не по-малък от времето, за който се изплаща компенсацията. Първоначалният вариант предвиждаше и изискване за три месеца запазване на работното място, информира БНР.

Прокуратурата ще проверява и магазините "за един лев"

Софийската градска прокуратура съобщи, че разширява проверките за некоректни практики на търговци, които се възползват от недостига на защитни средства срещу коронавируса. На тях ще бъдат подложенив ече и магазините от типа "за един лев". Повод е установен от икономическата полиция случай, при който е продаван дезинфектант, опасен за хората, както и предлагането на ръкавици без маркировка за срока на годност и предназначението - за технически, медицински или за други дейности. Проверката ще е на случаен принцип и ще се осъществява от отговорните за това институции - комисията за потребителите и метрологичния надзор.

Заявленията за безработица и други документи за паричните обезщетения могат да се подават по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор към съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт (НОИ), съобщи Агенцията по заетостта. Документите, включително и за получаване на обезщетения, ще се смятат за подадени в срок, ако са подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение (засега то е определено до 13 април).


Със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение нормативно определените срокове за осигурените лица, каквито са повечето останали без работа, спират да текат за периода на извънредното положение. Вече се предоставя и нова услуга, чрез която регистриращите се като безработни могат на едно място да подадат и заявление за обезщетение, без да е необходимо да посещават и офиса на НОИ. Приетите заявления за обезщетения ще се предават на НОИ по служебен път.


Повече можете да прочетете тук.

Ананиев отмени забраната за влизане на тирове за Турция

Министърът на здравеопазването отмени издадената заповед, с която временно беше забранено влизането и преминаването през България на тирове, пътуващи за Турция и пристигащи от определени държави. Това съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването.


Това потвърди и директорът на гранична полиция на брифинга на националния щаб за борба с коронавируса. "Към момента има 1200 камиона в процес на изчакване за преминаване само през пункта "Капитан Андреево". Заповедта е отменена, тъй като се водят преговори между вътрешните министри на България и Турция", каза той.


Забраната на Ананиев малко по-рано днес обхващаше влизането в страната на пътуващи за Турция камиони от 67 държави от цял свят.


Вижте подробности тук.

Броят на заразените нарасна на 242

Новата област на заразяване от COVID-19 е Сливен, след като има нов случай там, останалите са 16 в София, един в Плевен, два в Пловдив и два - в Благоевград. Така общо броят на заболелите нарасна на 242, каза на брифинг началникът на националния щаб за борба с коронавируса Венцислав Мурафчийски. Общо 40 от тях са в болница. Четирима са оздравелите.Днес министърът на здравеопазването е предложил да се промени нарадебата какви болнични могат да издават личните лекари като за тези, които са заразени с коронавирус, но се лекуват вкъщи, да може да се издава болничен до 28 дни, каза още Мутафчийски. Сега личните лекари могат да издават болничен до 14 дни.


Мутафчийски обяви още, че до три дни болниците в страната трябва да кажат каква готовност имат за настаняване на заразени – колко на брой легла, персонал и дихателни апарати. Инфекциозните легла в България са 747 с тенденция за разширяване до 1405. До края на май ще се намираме в по-лека ситуация, каза Мутафчийски.


Предстои срещата със Светия Синод, каза Мутафчийски в отговор на журналистически въпрос. Днес той бил говорил и с вицепремиера Томислав Дончев за насрочване на среща.Попитан за масовото тестване, което в момента може да се прави с бързи тестова, началникът на щаба подчерта, че основното търсене на държавите в момента е на надежден истински бърз тест. "За щаба бързите тестове не са достоверни, защото дават измамно спокойствие при негативен резултат, като по-късно се оказва, че пробата всъщност е положителна. Пет милиона теста по 24 лева... без никакъв смисъл. Сметнете го вие колко струва", обърна се към журналистите Мутафчийски.

Оръжейният завод "Арсенал" в Казанлък освобождава 2 хил. души от 29 април тази година, информира БТА. В завода сега заетите са почти 9 хиляди. Освободените ще се ползват от възможно най-благоприятните варианти за обезщетения, предвидени в законодателството, Колективният трудов договор и финансовото състояние на дружеството, уверява генералният му директор Николай Ибушев.


Причината за решението на ръководството и синдикатите на дружеството е спадът на поръчките към "Арсенал" заради създалата се трудна и непредсказуема ситуация на международните пазари през последните месеци.


Подробности по темата четете тук.

Туроператори искат спешни промени в закона

Туроператори сигнализираха, че не успяват да разговорят с министъра на туризма Николина Ангелкова, за да поискат спешни законодателни промени. Те се отнасят до текстове в Закона за туризма, които сега ги задължават да върнат в 14-дневен срок парите на клиентите, чиито пътувания са отменени, тоест на всички. Те искат това да става под формата на ваучери за бъдещо ползване, защото в противен случай ще фалират, а така ще повлекат и застрахователите. Писмото е подписано от близо 170 компании.

БСП обяви подкрепа и определи като европейски част от икономическите мерки, които правителството предлага за подпомагане на бизнеса и домакинствата при задаващата се криза заради коронавируса. В същото време депутатът Румен Гечев обаче изрази опасения, че сумата, с която бе увеличен капиталът на банката, ще отиде не в помощ на малки и средни бизнеси, тъй като досега банката е подпомагала "крупни български бизнесмени, свързани с властта".


Още от позицията на левицата вижте тук.

От днес е затворена столичната общинска специализирана болница за рехабилитация "Св. София". Това се налага заради лекар, който е заразен с коронавирус. Това съобщи за "Дневник" директорът на лечебното заведение доц. Иван Чавдаров. Болницата обслужва само деца с церебрална парализа.


Повече по темата четете тук.

Правителството на България ще поиска от Европейската комисия (ЕК) освобождаване от мита и ДДС при внос на медицински стоки, свързани с борбата с COVID-19. Разрешението може да стане чрез включване в общо решение на Европейската комисия (ЕК).


Искането е за включване в първото общо решение на ЕК за разрешаване на прилагането на освобождаване от облагане с мита и ДДС върху вноса на стоки от медицински характер и за стоките, внасяни от агенции за подпомагане при бедствия, с цел удовлетворяване на нуждите, свързани с тяхната дейност, за времетраенето на интервенцията, пише в съобщението на пресслужбата на Министерския съвет. В приложение към искането е посочен списък на стоките, предмет на освобождаване от мита и ДДС при внос.

Хората с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) са една от най-рисковите групи при пандемията от COVID-19. Това обяви Глобалната инициатива за ХОББ (GOLD) по повод разпространяващата се заболеваемост с новия коронавирус в цял свят. Експертите излязоха с препоръки към пациентите с това заболяване. Една от тях е хората с ХОББ да спазват стриктно препоръките на лекуващия ги лекар с цел да се намали риска за заразяване, както и да бъдат информирани кога и как да потърсят помощ ако при тях се появят симптоми на COVID-19. Друга препоръка е пациентите с ХОББ задължително да продължат ежедневно да приемат назначената им терапия.


От Глобалната инициатива информират, че не разполагат с научни доказателства, които да подкрепят ограничаване употребата на инхалаторни (или орални) кортикостероиди при пациенти с ХОББ по време на пандемията с COVID-19.

Министърът на здравеопазването забрани влизането в България на товарни автомобили от дълъг списък страни, които са се насочили към Турция. Тя обхваща както европейски страни, така и от далечни точки. Заповедта ще важи до отмяната й.

Кабинетът наля 700 млн. лв. в Банката за развитие

Правителството прие решението, с което увеличи капитала на държавната Българска банка за развитие със 700 млн. лв. Парите ще се използват за издаване на портфейлни гаранции към банките, които да им позволят да предоставят по-гъвкави условия за бизнес кредити за определен период при определени условия и индивидуална преценка на всеки конкретен случай, се посочва в съобщението.


Meрките, които се предвижда банката да предприеме, целят осигуряване на достъп до финансиране за поддържане на оборота и дейността на малките и средните предприятия, засегнати от пандемията, с цел намаляване до минимум на рисковете от изпадане в криза на ликвидност и превантивна подкрепа на бизнеса, в т.ч. и чрез споделяне на риска с търговските банки в страната, се посочва в решението. Във вторник вечерта премиерът обяви, че 200 млн. лв. от тази сума е за гаранция по кредити до 1500 лв. на хора, пуснати в неплатен отпуск заради кризата. Повече за това четете тук.


Коронавирусът в България: Има нов вариант на схемата за 60:40, според БНР

© Правителствена информационна служба

Министрите даряват 20 хил. лв.

Премиерът Бойко Борисов и министрите ще дарят по хиляда лева от заплатите си, или общо 20 хил. лв., за подпомагане на социално слаби семейства. Сумата ще бъде преведена на Фонд "Социална закрила", в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти, съобщи правителствената информационна служба.


През оперативната програма за храни досега социалното министерство е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукти (общо 6 хил. тона) на 457 хил. нуждаещи се и техните семейства. Правят се разчети за раздаване на още 1500 тона храни на близо 40 хил души. С дарението на правителството ще бъдат подпомогнати още близо 300 семейства.


Междувременно и Изпълнителната комисия на ГЕРБ обяви, че дарява 100 хил. лева. Средствата са от партийната субсидия и ще бъдат преведени към Министерството на здравеопазването за подпомагане на болниците в страната. Повече информация за дарителите в цялата страна вижте тук.

Една от партиите в малкия коалиционен партньор "Обединени патриоти" - ВМРО, обяви предложение за пакет с допълнителни финансови, икономически и данъчни мерки за преодоляване на последствията от кризата заради коронавируса, който ще предложи на ГЕРБ. Сред тях са отпускане на ваучери на българските граждани за използване на български туристически услуги в рамките на годината; незабавно изплащане на всички дължими от държавата суми към фирмите и гражданите; отлагане плащането на кредитите на физическите и юридическите лица и др.


Повече за тях четете тук.


Коронавирусът в България: Има нов вариант на схемата за 60:40, според БНР

© Велко Ангелов

На граничните пунктове продължава да има дълги опашки от тирове. По информация на МВР от днес най-тежко е положението на двата пункта с Турция - "Капитан Андреево" и "Лесово". На първия пункт опашката от товарни автомобили е 30 км като се има предвид, че е спаднал с 10 км за последното денонощие. По информация на румънските гранични власти, от 0 часа на 25.03.2020 г. български граждани, които пътуват за Румъния, подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили и транзитно преминаващи български граждани, съобщава МВР. Доброволци от БЧК раздават вода и закуски на шофьорите, съобщи БНТ.

Владимир Каролев вече е обвиняем

Икономистът Владимир Каролев вече е обвиняем по две обвинения .- за нарушаване на домашната си карантина и за разпространение на заблуждаващи информации в социалните мрежи. Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу него, съобщи БНТ. Той ще бъде освободен под парична гаранция от 50 хил. лв., информира телевизията


Каролев бе задържан вчера в Разлог. Бил е в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София, се разбира от думите на прокурор Ружена Кондева пред държавната телевизия. Самият Каролев е съобщил вчера във "Фейсбук", че е отишъл в Разлог и се е качил в планина Пирин над Банско. Във "Фейсбук" той написа, че не е нарушил никакви забрани и затова ще заведе дело срещу държавата в Страсбург.

"Демократична България" определя като неефективни, непрозрачни и недостатъчни предложените от правителството мерки като "пакет от 4.5 милиарда лв." за подпомагане на бизнеса. "В действителност, предложените мерки нито са за 4.5 милиарда, нито отговарят на мащабите на кризата. Те по-скоро представляват финансово подпомагане за по-представително погребение на българския малък бизнес", пише обединението в позиция.


Повече по темата четете тук.

Творците са в уникално крехка позиция и през следващите седмици и месеци те ще бъдат сред най-тежко засегнатите от кризата. Налице е срив на културните и развлекателни дейности, засягащи концерти, фестивали и всички основни платформи, където има творчество и се използват произведения. Това се казва в позиция на "Музикаутор". Организацията е изпратила писмо до Министерството на културата с призив за спешни мерки в подкрепа на творците в България. Организацията също смята, че е важно да се увеличи делът на българската музика в медиите. Пред БНТ тази сутрин социалният министър Деница Сачева каза, че с Министерството на културата се обсъждат такива мерки. С еврокомисаря Мария Габриле пък се обсъждат мерките в другите страни в помощ на творците..

Кризисният щаб заради коронавируса във Варна забрани на екипажите на кораби да ги напускат, съобщи БНТ. В пристанището в момента има 43 кораба, като от плавателните съдове могат да слизат само определени длъжности лица и то за проверка на техническото състояние.

В Европа се обмислят мерки за кредитите

Европейският банков орган подкрепя инициативите за целенасочени и временни мораториуми (публични или частни), приемани на национално и общоевропейско равнище, които спират или отлагат плащания по банкови кредити. Това съобщи БНБ, която участва в общите дискусии. Скоро се очаква органът да определи критерии за сходно третиране на публични и частни мораториуми за плащанията по банкови кредити. На тази основа и БНБ ще вземе решение в допълнение на обявените вече мерки. За тях можете да четете тук.

Посещението на президента Румен Радев в Германия, предвидено да се състои на 26 и 27 март т.г. по покана на президента Франк-Валтер Щайнмайер, се отлага по взаимно съгласие заради ситуацията, предизвикана от разпространението на коронавируса в Европа, съобщи пресслужбата на държавния глава. Своевременно ще бъде оповестена информация след определянето на нови дати за визитата.

"Захарни заводи" пренасочва производството си на спирт за вътрешния пазар, за да бъдат задоволени потребностите. Обичайно компанията изнася 80% от произведения спирт за чужбина, но след обявяването на извънредното положение, част от договорите са временно замразени. За март продажбите на спирт за българския пазар са увеличени с 60 на сто, заяви изпълнителният директор на рафинерията в Горна Оряховица Валентина Ралева пред БНР.


По думите ѝ спирт в страната има, но "може би трябва да се помисли дали остават достатъчно в България произведените дезинфектанти". Ралева обяви още, че "Захарни Заводи" дарява 10 хил. литра спирт за болниците във Велико Търново и Горна Оряховица.

Сметната палата съобщава, че срокът, в който политическите партии трябва да представят отчетите си за 2019 г. се удължава с един месец от отмяната на извънредното положение. Настоящият срок е 31 март. Действащите партии, които имат задължение да представят финансови отчети за 2019 г. са 129.


Информация и образци на необходимите документи за отчетите могат да се намерят на интернет страницата на Сметната палата в раздела "Контрол-партии".

Жалби и сигнали срещу някоя институция могат да се изпращат чрез Системата за сигурно електронно връчване, поддържана от Държавна агенция "Електронно управление" (ДАЕУ), припомнят от институцията. От там уточняват, че чрез системата гражданите ще могат да получават и информация от съответната институция. След наложеното извънредно положение заради разпространението на коронавируса ДАЕУ препоръча използването на новата услуга, която предоставя възможност да се подаде сигнал, жалба или предложение във връзка с обслужването или организацията на работата на административен орган, организация, предоставяща обществени услуги или лице, осъществяващо публични функции.

Малкият бизнес със заведения е затворен, не произвеждаме нищо и не виждам как без да работим ще плащаме 40% от заплатите на служителите и осигуровките към тях. Това коментира пред Би Ти Ви Ричард Алибегов, председател на Българска асоциация на заведенията. Той посочи, че от началото на април колегите му започват масово да съкращават служители, които сега са пуснати в неплатен отпуск.

Личните лекари възразиха срещу обсъжданата възможност предписаните лекарства от тях да се заместват в аптеките с генерици. В писмо, адресирано до здравния министър и директора на здравната каса се посочва, че още в наредба от 2009 г. е посочено, че това не бива да се прави освен ако замяната не е посочена като опция от самия лекар, който по закон носи цялата отговорност за последствията от проведеното лечение. Според тях подобна заместване е и потенциален източник на корупционни практики.

Дончев: Пари по европрограми се пренасочват

В момента се прави препрограмиране на всичките недоговорени пари по оперативните програми на Европейския съюз, а също средства, предназначени първоначално за едно, се насочват към нужните в момента сфери. Това обяви пред "Нова телевизия" вицепремиерът Томислав Дончев. Посочи, че към момента са пренасочени около 600 млн. лв. като сумата може да нарасне до 1 млрд. лв. От думите му се разбра, че част от обявените мерки на правителството за 4.5 млрд. лв. снощи се финансират по този начин, но точен разчет не бе направен. Не отговори конкретно и на въпроса как се формира крайната сума, тъй като обявените й вчера отделни пера на водят до такъв сбор.

В тази трудна ситуация, в която ключови за справяне с пандемията са именно дисциплината на всеки и съпричастността на всички, българските граждани повече от всякога имат нужда от сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще. Това се казва в позиция на обединението "Демократична България". То предлага редица мерки за социална защита - разширяване на обхвата на работодателите, които могат да ползват компенсации за прекъсване на дейността и повишаване на размера на помощта до 80%, разсрочване на вноските по кредитите до края на кризата, Разсрочване на плащания за битови сметки и телекомуникационни услуги и др.


Повече подробности четете тук.


Коронавирусът в България: Има нов вариант на схемата за 60:40, според БНР

© Юлия Лазарова

Още преди обнародването на Закона за действие по време на извънредното положение, обявено с решение на НС от 13 март, адвокатите установиха, че са изключени от всички мерки, които бяха приети за справяне с извънредното положение. Това се казва в тяхно писмо, изпратено до медиите и парламента. Въпреки затворените съдилища, те трябва в законните срокове да продължат да плащат осигуровки, данъци, наеми, трудови възнаграждения на наети служители и да издържат семействата си, както и да подадат годишни данъчни декларации, други декларации, и отчети, се казва в писмото.


Пълната позиция четете тук.

След проведено лечение, съгласно всички утвърдени правила за добра медицинска практика и препоръки на Националния щаб и Столична регионална здравна инспекция "Софиямед" изписа пациента си с доказана коронавирусна инфекция Кирил Домусчиев, съобщи лечебното заведение. Той е с препоръка за продължаване на терапията в домашни условия.


По-рано председателят на щаба ген. Мутафчийски каза, че не разполага с информация за това, но уточни че за още един пациент се очаква втори отрицателен тест и ако това е така, излекуваните в страната ще станат общо 5.


Коронавирусът в България: Има нов вариант на схемата за 60:40, според БНР

© Велко Ангелов

С болничен за карантина са 2500

В момента с болничен за поставяне под карантина са 2500 души. От тях 810 души са със съмнения за коронавирус. Това каза управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов пред Би Ти Ви. Той уточни, че вече са установени 40 случая на хора, които не спазват карантината. Те ще бъдат лишени от обезщетенията си, добави Иванов.


Още по темата четете тук.

Вече няма грип Б

Благодарение на взетите мерки вече в страната няма грип Б, обяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев и член на националния щаб. Благодарение на безпрецедентните мерки на националния оперативен щаб, когато открихме втора вълна на грип Б, може да се похвалим, че грип няма и колегите трябва да мислят за изследвания в указаните лаборатории, когато имат случаи на двойна пневмония.

Заразените станаха 220

Два нови случая на заразени са открити от снощи досега, съобщи председателят на националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Става дума за мъж на 35 г. от Пловдив, и жена на 60 г. от същия град. Те са настанени в местна болница със симптоми. С това общо заразените в страната стават общо 220.


Той обяви и че готовността на болниците да приемат болни от коронавирус върви с бързи темпове и с разбиране от мениджърите и персонала, До 3 дни трябва да докладват каква им е готовността – с брой легла, персонал и дихателни апарати, обяви Мутафчийски.


Още от изказването му четете тук.


Коронавирусът в България: Има нов вариант на схемата за 60:40, според БНР

© Юлия Лазарова

Ограничителните мерки са много добри. Това, което не се прави както трябва, е епидемиологичния надзор, което е много важно средство в борбата с всяка епидемия, обяви пред БНТ доц. Атанас Мангъров, инфекционист и член на медицинския "мозъчен тръст". Той отново защити тезата, че масовото тестване на населението с бързи тестове ще даде по-ясна картина - за това кои хора са заразени, но не проявяват признаци и тези, които вече имат изградени антитела. Ако това беше направено овреме, щяхме да хванем значителна част от първичните случаи, а сега се хващат вторични и критични, заключи той.

Нови данни за броя на заразените в страната, както и актуална информация за спазването на наложените мерки за ограничаване на заразата, ще бъдат оповестени около 8 ч., когато започва редовният брифинг на Националния щаб за борба с коронавируса.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (212)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Много по-важното е успяват ли да изпреварят разпространението органите или се движат след него.

  Защото бройката, сама по себе си, не значи нищо ако не се използва за про-активно търсене на заразените и изолирането им.

  Повсеместната карантина несъмнено спомага за намаляване на скоростта на разпространение до ниво да има смисъл активно да се търсят вирусоносители.

  След един момент - който примерно в Италия, Испания, Ню Йорк, е отдавна изпуснат - търсенето става толкова трудоемко (хиляди тестове), че на практика се обезмисля.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 2. 2 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Важно е да не се ръководим от емоции, а да осмисляме какво ни се казва и какво ни се предлага!
  Настъпи златно време за шарлатани!

 3. 3 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Ако се задържи бройката на 10-20-30 на ден значи мерките са взети навреме и работят. Видяхме по Италия и Испания като действаха нерешиелно или направо бездействаха как в един момент болните станаха хиляди на ден.

 4. 4 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Не е по темата, но ще споделя: прави ми впечатление, че когато хората не са по работните си места в Дневник има много по-малко коментари от обикновен седмичен ден.

  Трябва да значи нещо .

  И не мисля, че е, че нямат Интернет вкъщи.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 5. 5 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Не е по темата, но ще споделя: прави ми впечатление, че когато хората не са по работните си места в Дневник има много по-малко коментари от обикновен седмичен ден.

  Трябва да значи нещо .

  И не мисля, че е, че нямат Интернет вкъщи.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 6. 6 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ако се задържи бройката на 10-20-30 на ден значи мерките са взети навреме и работят. Видяхме по Италия и Испания като действаха нерешиелно или направо бездействаха как в един момент болните станаха хиляди на ден.
  —цитат от коментар 3 на Червен дисибар


  Ти сериозно ли вярваш на тия смешни цифри? Абсурд е да се знае точно колко са реално заболелите, а когато правиш по пет теста на ден пък хептен.

 7. 7 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Най-важното при тестването е издирването на контакти на заразени, тестването им, и в случай, че се окажат заразени, издирването на техните контакти в последствие и така нататък.

  Това води до много направени тестове, но съвсем не е необходимо да се обхване цялото население. Корея беше направила около четвърт милион теста когато започна да се наблюдава рязко заглаждане на кривата.

  За България може като за начало да са достатъчни и 20,000 добре таргетирани теста, имайки предвид нашата гъстота на населението и стадия на епидемията, в който сме в момента.

 8. 8 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Масово тестване и приоритетно изолиране и грижа за болните кога????

 9. 9 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  Добре че няма умрели

  "Чуждестранен агент"
 10. 10 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Дневник, къде е статията за сток маркета вчера, нещо не я намирам.

  The Dow closed 2,112.98 points higher — or more than 11% — at 20,704.91, notching its biggest one-day percentage gain since 1933.

  Или вие пускате само когато маркета пада, нали?

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 11. 11 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3457 Любопитно

  До коментар [#4] от "Боби Колев":

  Как да не е по темата....?
  Направил си цяло социологическо проучване.....

  Bukalemun
 12. 12 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  За изявите си по ТВ-тата тази фуражка ще получи извънредни часове.
  Всяка фуражка - публична личност

 13. 13 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Е, и?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 14. 14 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Лъжите на оперативния щаб нямат край. 10 дена 3 умрели , избягване на масовите тестове за да не се разбере, че преболедувалите хора са много повече и това е един обикновен вирус. Хората в Швеция продължават да си живеят както преди.

 15. 15 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Дневник, моля да попитате на следващия брифинг на НОЩ колко от хоспитализираните болни от КОВИД-19 се лекуват с хлорохинов фосфат, дареното лекарство от Домусчиев, и също така има ли в болниците хора само със симптоматика, без да са развили двустранна пневмония и без да имат кислородна недостатъчност?

 16. 16 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Дневник, моля да попитате на следващия брифинг на НОЩ колко от хоспитализираните болни от КОВИД-19 се лекуват с хлорохинов фосфат, дареното лекарство от Домусчиев, и също така има ли в болниците хора само със симптоматика, без да са развили двустранна пневмония и без да имат кислородна недостатъчност?

 17. 17 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Абе тоя Генерал-Статистик що не се скрие някъде. Тия заразените откъде, що са заразени, как са ги намерили и диагностицирали, к'ви мерки за околни и болници са взели... У наше село коронясаните са дошли отвън, обаче всички мълчат политкоректно. Сега ще ги лекуваме ние, а утре пак ще избегат зад граница....
  Айде Генералчета в женски гащички, нали са дошли мъжки времена.....

 18. 18 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  До коментар [#16] от "Fiji":

  Съжалявам за дублирането, не беше в мен причината.

 19. 19 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Благодаря на говорителя проф. Мутафчийски, че ми съобщи за пореден ден какво ще е времето днес.
  Доакто не започнат да правят масово тествове, ни карантината ще свърши, ни ще е ясно колко са заболелите.

 20. 20 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 93 Неутрално

  Заради навременните и адекватни мерки, взети от правителството и здравните власти в България, заразата се разпространява по-бавно и смъртните случаи са само три, за разлика от Европа и света, където мерките закъсняха!
  Резултатите от това закъснение са налице..

 21. 21 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Като начало трябва да се тестват всички хора в болниците. И всички, които тепърва влизат в тях. А не да хи хващат постафктум и цялата болница да е под карантина. Вече има три такива случая.

  The best way to predict the future is to invent it.
 22. 22 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 93 Неутрално

  До коментар [#3] от "Червен дисибар":


  3

  Червен дисибар
  Рейтинг: 262
  08:00, 25 мар, '20 / Неутрално
  Ако се задържи бройката на 10-20-30 на ден значи мерките са взети навреме и работят. Видяхме по Италия и Испания като действаха нерешиелно или направо бездействаха как в един момент болните станаха хиляди на ден.

  Така е!

 23. 23 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боби Колев":

  Много по-важното е успяват ли да изпреварят разпространението органите или се движат след него.

  Ако се съди по резултатите от последните 4 дни, мерките вече изпреварват. Съгласно Центъра на Джон Хопкинс, движението у нас през последните 4 дни е 36-24-14-17. И смъртността стои на едно постоянно ниво от 3 починали, от които двама още в първите два дни. Тоест, процентът на смъртност у нас е 1.5 %, което е пъти под средното в света (между 4 и 5 процента).
  https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html #/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6?ocid=eventhub

 24. 24 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 93 Весело

  😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣До коментар [#5] от "Боби Колев":

 25. 25 Профил на sw51
  sw51
  Рейтинг: 332 Любопитно

  ясно е че тази цифра не отговаря на реалността - има още много тестове да се направят докато се придобие по-пълна картина. Но все пак е по-добре от нищо..
  Може би ще е добре да се каже кои хора се изследват за вируса - дошлите със симптоми, други (на какъв принцип) и някаква статистика от тип % болни от изследваните, въпреки че няма да е вярна напълно - може да покаже тенденция.

 26. 26 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Спрете с тази паника вече, дневни брифинги, на които държавни "мъже" ми се карат нещо от телевизора. Две-три седмици стягаме се и минава. Аман от телевизионни "експерти"

 27. 27 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Някой знае ли кога ще бъдат доставени в България поръчаните 1м теста през общата ЕС поръчка? Щото по принцип, като нещата минават през няколко пласта бюрокрация, дори и в извънредно положение пак не стават кой знае колко бързо. Освен това цялата поръчка е огромна, има да се произвежда с месеци, ако не и с години целият поръчан обем.

  мурзилка
 28. 28 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Някой знае ли кога ще бъдат доставени в България поръчаните 1м теста през общата ЕС поръчка? Щото по принцип, като нещата минават през няколко пласта бюрокрация, дори и в извънредно положение пак не стават кой знае колко бързо. Освен това цялата поръчка е огромна, има да се произвежда с месеци, ако не и с години целият поръчан обем.

  мурзилка
 29. 29 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Оставете природата сама да се излекува!
  Да се разпространи бързо, едни ще се излекуват, слабите и 85 годишните ще се борят и това е!

 30. 30 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  Характерно е, че на брифингите с щаба и съвета голяма част от въпросите на журналистите са глупави и безсмислени, които дразнят отговарящите и публиката. В същото време се пропускат по-важни въпроси.

 31. 31 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Ай стига сте го снимали Венцито, личи си, че и той не знае в каква постановка участва!

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 32. 32 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  С какво е лекуван Домусчиев... със собствената си имунна система ли? Побъркаха хората, като онова майче, което слушах вчера сутринта, плачейки защо на детето и не са давани лекарства срещу корона вирус.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 33. 33 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боби Колев":
  Човече, в числата които споменават СЗО и разните му щабове няма никаква метрика на явлението което се опитваш за измериш.
  И още нещо - зъпростарнението на вируса зависи от гъстота на населението, надморска височина, температура, влажност и пр. природни фактори, не от политически граници, лидери, шефчета на щабове и пр. Всички вируси и стари и нови са си сред нас, животинки и пр. много преди ние да успеем да ги засечем.
  И когато ги засечем по-глупавите от нас надават вик "Еврика" или "Пожар" и като се урне стадото става белята.
  Да, тази година ще има много повече, с пъти повече фатални поради паниката отколкото грипа.
  И за това трябва да сме благодарни на СЗО и нейното шефче от Етиопия, дето беше сол ташак Мугабе.
  Акъла ми не го побира как световните нации са допуснали подобен алармист, министър на външните работи на най-тоталитарната държава в Африка на тази позиция.

 34. 34 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Оперативен щаб и карантина за автомобили, кога ще има?
  За 5 години са починали от ПТПта 7000 българи!
  От Грипа, 3 човека с средна възраст 70г.
  Страха е оръжие на политика!

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#4] от "Боби Колев":

  От няколко дни е така. Може би, имаш право...

 37. 37 Профил на dyl17574956
  dyl17574956
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тактиката е ясна, който потърси лекарска помощ, изследват го и евентуално контактните му и съответно ги лекуват при нужда . За масови тестове няма нито ресурс, нито смисъл - само допълнителна паника, а тези с леки и без симптоми така или иначе ще го изкарат без плоблем. Ако и те разберат че са заразени, поне половината ще хукнат по болници, хората са такива, нормално е..но ще стане мазало. Тези които иват нужда от помощ, ще станат ясни така или иначе. Всичко това, заедно с навреме предприетите що годе адекватни мерки и карантина, като цяло са добра стратегия, предвид нашите възможности и население.

  John Silver
 38. 38 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  За някакво определено лечение трудно може да се говори, но все пак в болницата ( поне когато прилича на болница, а не като общинските) болните олучават някакви грижи, които помагат на организма да се пребори. От световната статистика, такава каквато е, никъде не може да бъде кой знае колко точна) от положителните проби, към момента 25% са признати за здрави.
  Въобще ще се отнася до статистиката, прави силно впечатление, че малките и добре организирани страни, както и водещите ( с малки изключения, като британците), очевидно правят повече тестове. Иначе как да си обясни, че Лихтенщайн или Словения имат заразени горе-долу колкото Русия. За умрелите да не говорим - в Русия само 1 човек е починал, при 500 декларирани като заразени.
  То ако се облягаме на такива резултати, най-добрата медицина е в Северна Корея.

 39. 39 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 125 Неутрално

  До коментар [#37] от "dyl17574956":

  Това е изключително грешен подход. Единствените държави които наистина се справят го правят с агресивно тестване и проследяване на всички. Не може да приемеш, че тези без симптоми няма да ги стестваш защото те сеят зараза също. Демек влошават положението.

  Трябва да се правят ХИЛЯДИ тестове на ден а не 30-40...

 40. 40 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Тактиката е ясна, който потърси лекарска помощ, изследват го и евентуално контактните му и съответно ги лекуват при нужда . За масови тестове няма нито ресурс, нито смисъл - само допълнителна паника, а тези с леки и без симптоми така или иначе ще го изкарат без плоблем. Ако и те разберат че са заразени, поне половината ще хукнат по болници, хората са такива, нормално е..но ще стане мазало. Тези които иват нужда от помощ, ще станат ясни така или иначе. Всичко това, заедно с навреме предприетите що годе адекватни мерки и карантина, като цяло са добра стратегия, предвид нашите възможности и население.
  —цитат от коментар 37 на dyl17574956


  Проблема е, че тези с леки без симптоми реално самоизлекували се не влизат в статистиката, която естествено става зловеща... всичко друго освен успокояваща.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 41. 41 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Лъжите на оперативния щаб нямат край. 10 дена 3 умрели , избягване на масовите тестове за да не се разбере, че преболедувалите хора са много повече и това е един обикновен вирус. Хората в Швеция продължават да си живеят както преди.
  —цитат от коментар 14 на pitanka_3


  Мда... тука върнаха икономиката 10 години назад... Тръмп този път е прав. Заради икономическата криза ще има много самоубийства. Нещо от сорта на 1% безработица-40 000 самоубийци... Грозни сметки, но има и бъдеще. Поне Борисов засега няма да взима заеми.

 42. 42 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Любопитно

  До коментар [#23] от "Дон Кихот":

  Колко от починалите с респираторни усложнения, са тествани за covid 19, вместо да ги обявяват за починали от грип тип Б и други?
  Можеш да бъдеш сигурен, че никой извън България, не гледа сериозно на данните, спускани от тиквата.

 43. 43 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Регистрираните досега като заразени очевидно са две основни групи - такива, които са донесли заболяването със себе си, пристигайки от рискова страна, и тези от Банско. Третата група, която засега е по-малобройна, са контактните с първите две групи. Все пак съществува въпросът - защо ги има първите две групи, защо не са предотвратени.

 44. 44 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 264 Весело

  Много фатмаци - слаба държава !С тия брифинги по 16 пъти на ден с разни паникьосани циркаджии с униформи и фуражки все едно гледам пресконференция от някоя африканска държава , Венецуела или С. Корея
  —цитат от коментар 35 на Firestarter


  Хахахаха, верно ли са толкова зле. 😂😂😂

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 45. 45 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най важното е осигуряване на чиста храна по веригата до супермаркета . Климатизацията в супермаркета трябва да се спре и да се отворят врати да се проветрява .

 46. 46 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#41] от "Tod":

  Както се казваше, лекарството уби пациента.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 47. 47 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#37] от "dyl17574956":

  Поредният малоумник, който като превенция пие ракия и яде суров чесън... Като ще се оставя всичко на естествения отбор, да закриват болниците, така ли?

 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  "Заразените станаха 220
  Два нови случая на заразени са открити от снощи досега, съобщи председателят на националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Става дума за мъж на 35 г. от Пловдив, и жена на 60 г. от същия град. Те са настанени в МБАЛ "Георги Странски" в града със симптоми. С това общо заразените в страната стават общо 220."

  Като бройка, дори да приемем, че посочените цифри не съответсват на реалността, а заразените са повече и ще бъдат повече, може да се каже, че не сме в положението на страни като Италия и Испания ! Също така е ясно, че не всички диагностицирани с коронавирус, стигат до усложнението на двустранната бронхопнеумония. Но това, което притеснява повечето специалисти е, че не е ясно доколо тези, стигнали до по - тежката форма и симптоми на болестта, магат да се възстановят напълно и като нарушен имунитет, и като поражения върху белите дробове. Затова е необходимо и третиране с ваксина срещу ковид - а. Вчера всички видяхме споделеното от китайските учени и лекари:


  Той подчертава, че коронавирусната пневмония се характеризира с високо ниво на заразност и смъртност и че няма доказателства оздравелите да получават траен имунитет, така че следващата задача е разработването и производството на ефективни ваксини, а това изисква международно сътрудничество.

  https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/kitajci-posochvat-greshkite-na-evropa-za-koronavirusa-6107337


  Всички се пазете и бъдете живи и здрави от мен !

 49. 49 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  Дневник, къде е статията за сток маркета вчера, нещо не я намирам.The Dow closed 2,112.98 points higher — or more than 11% — at 20,704.91, notching its biggest one-day percentage gain since 1933.Или вие пускате само когато маркета пада, нали?
  —цитат от коментар 10 на dream_er


  Дневник и борса/икономика!

  Къде ги търсиш!?

  Ако не е нещо джендър, мендър, мигранти, не става за ядене/пиене/публикуване/

 50. 50 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  Като начало трябва да се тестват всички хора в болниците. И всички, които тепърва влизат в тях. А не да хи хващат постафктум и цялата болница да е под карантина. Вече има три такива случая.
  —цитат от коментар 21 на EU defender


  Да, ама ще трябва и да ги изолират в стая, като влизат в болницата!

 51. 51 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#10] от "dream_er":

  Такъв трион не съм виждал през живота си. Ако не се вторачваме във вчерашния небивал връх, който, и той може днес да бъде последван от небивал спад, както вече непрекъснато наблюдаваме вече месец, общата картина е на изключителна съпротива отдолу, явно потискана от нарочното нагнетване на паника. Не съм пророк, разбира се, но всичкото това ми говори, че в момента, в който народите след месец-два се освободят от гнета на изкуствено налаганата истерия, пазарите отново ще изхвърчат в небесата.

  Изключително забележително е, че в България вече дни няма нови починали, а връзката на трите случая с коронавируса К19 е силно суспектна. Броят на починалите (колкото и да е трагично човешкият живот да става част от статистика), е единственият параметър, който е меродавен и си заслужава да се следи, макар и той да е приблизителен. Броят на заразените и броят на оздрвелите винаги е неизвестен, особено при К10 и от тях се интересуват единствено само медицинските лица, за да си планират дейността. За нас, гражданите, от значение са само броят на починалите, за да съдим за хода на заразата. От данните за България, днес просто няма място за безпокойство. В допълнение, напълно забележително е и съобщението, че в страната няма грип Б. Не е зле да се напомни, че, докато в САЩ К19 е докарал под 400 починали, то останалите видове сезонен грип са причинили вече към 20,000, но, този, сезонен грип, макар и той да не добре изучен, точно както и К19 не е, хич го няма в новините. Това е такава драстична разлика между това, което истерично ни се натрапва като проблем и онова, което причинява истинския мор, че не е нужно някакво задълбочено изследване, а само бърз поглед в нета, за да усети човек, без даже да се е занимавал с въпроса и да има претенции за специалист, за какво канарче са го взели. Не ми се навлиза да анализирам и други статистики, свободно достъпни из нета.

  Това, което наблюдаваме дава вид на някаква масова държавно нагнетявана паника, в която и България се е хванала на хорото, защото няма друг избор, тъй като е част от общ световен организъм, а не защото наистина ситуацията е толкова зле. Колкото до драстичното нарастване на броя на починалите от сезонния грип в последното десетилетие в някои страни като Италия, да речем, това е предмет на изучаване и научни статии по въпроса са публикувани преди още да се създе паниката с К19. Очевидно има проблем, изобщо свързан с грипните заболявания, но този проблем трябва да се изучи от честни, отдадени на истината учени, а не да се употребява от някакви лица, за да си правят лични политически реклами с него, като създават ненужна паника.

 52. 52 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Числото на новите заразени за денонощие продължава да е ниско. Това е добре и доказателство, че мерките на институциите са правилни и ефикасни. Както и че ние, гражданите, сме разумни и ги спазваме.

  niki
 53. 53 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  До коментар [#7] от "dpnps":

  Мисля че точно за таргерирани тестове ,от бързите ,говореше докторът от брейнтръста ....забравих му името !Дори да са отрицателни ,хората се поставят под йарантина .А ако са положителни ,влизат в статистиката и после ще се изслесват за антитела .Никой не е предлагал да се трства населението под строй ......

 54. 54 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#49] от "Тангра":

  Преди няколко дни като падна с 9% я държаха на челно място цял ден
  че и повече.
  Цял ферман бяха пуснали.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 55. 55 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Заразата била стигнала до Стара Загора. Wtf? Че тя си е оттам, значи просто се е прибрала вкъщи...

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 56. 56 Профил на metrologus
  metrologus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#20] от "sbaleev":

  Интересно защо ви плющят минуси. Холандците ни дават за пример. Дори по американски сайтове България се цитира като успех.

  Какви мазохисти сме само, а? Дори когато нещо стане като хората ние отричаме или мигновено изискваме още много за да има за какво да се оплакваме, а и да си измием съвестта и прикрием собствената си неадекватност.

 57. 57 Профил на senedra
  senedra
  Рейтинг: 216 Неутрално

  От всичката тая противоречива информация, която ни залива, съвсем ще полудеем.
  Има нещо, което абсолютно не разбирам и ми е много интересно. Питам сериозно и не се е**вам.
  От една страна имаме заболели и 3 починали /Бог да ги прости/.
  От друга страна - степента на наистина сериозно заболелите е драматично ниска. 30 човека в болница със симптоми и към 10 с пневмонии ... само в моето семейство тази зима имахме четирима с пневмонии от грипа.
  От друга страна с горе долу същите мерки - защото при нас до 13 март събиранията си бяха масови - в Италия и Испания умира цяло едно поколение. А техните здравни системи са мнооооого по-напред от нашите.
  И така - въпросът ми е - защо много тежко болните и починалите са драматично по-малко тук? Нито здравеопазването ни е по-добро, нито възрастнте ни са по-здрави, да не говорим, че и младите не сме по-добре, нито хинин имаме и до преди десет дни карантина нямаше, и всеки си мърдаше където си искаше.
  Даже това с навременните мерки много не ми се връзва, защото сме по-болни от италианците.
  Та - драги съфорумци - без да критикувам, иронизирам или да искам да бъда лош пророк - но, защо според вас се получава така?

 58. 58 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#56] от "Metrologus":

  Дай боже да продължаваме да се справяме.
  Да не забравим че бяхме и едни от първите, които предприехме по сериозни мерки за ограничаване на разпространението.
  Доколкото си спомням и тогава имаше разни мрънкачи за групови права, права на циганите и т.н.
  Единственото което можеше да се направи повече е да бяха поставили под задължителна карантина завърналите се в България от рискови страни.

  Panta rhei....
 59. 59 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#57] от "senedra":

  Според мен въпросът, който задаваш, е въпрос на въпросите. Как така Италия и Иран, а една Германия -- десетки хиляди заразени, а починалите под сто? За България хич и да не отваряме дума -- направо първенец и световен шампион в борбата срещу грипа изобщо, а не само срещу К19. Има нещо друго, което ни убягва и, което, както казах по-долу, е обект на научен интерес и публикации в научните списания. В Италия има видимо повишение на смъртността от сезонния грип в последното десетилетие. Това е публикувано миналата година, преди на някого даже да му е минало през ума за К19. Явно не е въпрос на организация на здравна система, а е подчинено на някакви други фактори, които трябва внимателно да се изучат. Такова изследване обаче ще си струва труда, ако то се извършва от честни учени, отдадени на истината, а не от политически коректни кариеристи и шарлатани, които се накланят натам, накъдето духа вятърът.

 60. 60 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Доставете предпазни средства на лекарите!!!

  Преди 2 седмици, горе-долу ви прощавахме, защото не бяхте подготвени, но вече е скандално.
  Уж ги хвалите, но ги оставяяте на първа боева линия, без пушка и патрони.

 61. 61 Профил на azzzy
  azzzy
  Рейтинг: 456 Весело

  До коментар [#57] от "senedra":

  Отговорът е даден от "Мичмана" на 17.11.1993 г.

 62. 62 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  От всичката тая противоречива информация, която ни залива, съвсем ще полудеем.Има нещо, което абсолютно не разбирам и ми е много интересно. Питам сериозно и не се е**вам.От една страна имаме заболели и 3 починали /Бог да ги прости/.От друга страна - степента на наистина сериозно заболелите е драматично ниска. 30 човека в болница със симптоми и към 10 с пневмонии ... само в моето семейство тази зима имахме четирима с пневмонии от грипа.От друга страна с горе долу същите мерки - защото при нас до 13 март събиранията си бяха масови - в Италия и Испания умира цяло едно поколение. А техните здравни системи са мнооооого по-напред от нашите.И така - въпросът ми е - защо много тежко болните и починалите са драматично по-малко тук? Нито здравеопазването ни е по-добро, нито възрастнте ни са по-здрави, да не говорим, че и младите не сме по-добре, нито хинин имаме и до преди десет дни карантина нямаше, и всеки си мърдаше където си искаше. Даже това с навременните мерки много не ми се връзва, защото сме по-болни от италианците.Та - драги съфорумци - без да критикувам, иронизирам или да искам да бъда лош пророк - но, защо според вас се получава така?
  —цитат от коментар 57 на senedra


  Без да имам експертна информация, базирайки се на популярната информация от медиите,
  заразата в Италия идва директно от Китай, от преди много повече време.
  Имала е време да се развие и да пламне.
  Италия е с по-развита икономика, и с по-развит туризъм.
  Има много повече чужденци, много повече пътуващи по бизнес дела и туризъм.

  Много по-гъсто населена е.

  Друго, заразата пламна в болница, със събрани на едно място уязвими хора.

  Много добре помня, че ние като започнахме карантината, те не бяха започнали. Значи не може да има знак за равенство.
  30 или 60 дни знаеш ли какво означават, ако са степен на 10ката!? Или на 100ицата!?
  Сега всички имаме мощни компютри и можеш да сметнеш.
  Макар, че с нули лесно се смята.
  Ако е 10ка на степен 60, просто слагаш 60 нули.
  Ако е 100ца на степен 60, просто слагаш 120 нули.

 63. 63 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#56] от "Metrologus":

  "Американски" сайтове, с руски администратори...
  Айде, нЕма нужда.

 64. 64 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#57] от "senedra":

  Има една норвежка хихотеза, че е възможно да се дължи на висока резистентност към антибиотици. В Италия годишно умират 11 хиляди души от антибиотично резистентни бактерии, а в Норвегия само 69 души. В животновъдството в Южна Европа се използват много антибиотици, а норвежците твърдят, че на Север не е точно така. Според норвежците трябва да се изследва колко от починалите в Италия са развили бактериални инфекции (в Ухан са 50% от смъртните случаи) от резистентни към антибиотици бактерии. Друг проблем са вътрешноболничните инфекции в Италия от резистентни бактерии още отпреди пандемията от ковид-19.

  Ето защо коронавирусът отнема живота на толкова много хора в Италия
  https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/awEP27/derfor-tar-koronaviruset-saa-mange-liv-i-italia-erik-martiniussen?

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 65. 65 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  До коментар [#56] от "Metrologus":"Американски" сайтове, с руски администратори...Айде, нЕма нужда.
  —цитат от коментар 63 на vhv


  Не е толкова невероятно. Ти работил ли си в Северна Америка?
  Има хора от целия свят. Не прави изключение Източна Европа.

 66. 66 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  До коментар [#57] от "senedra":Има една норвежка хихотеза, че е възможно да се дължи на висока резистентност към антибиотици. В Италия годишно умират 11 хиляди души от антибиотично резистентни бактерии, а в Норвегия само 69 души. В животновъдството в Южна Европа се използват много антибиотици, а норвежците твърдят, че на Север не е точно така. Според норвежците трябва да се изследва колко от починалите в Италия са развили бактериални инфекции (в Ухан са 50% от смъртните случаи) от резистентни към антибиотици бактерии. Друг проблем са вътрешноболничните инфекции в Италия от резистентни бактерии още отпреди пандемията от ковид-19.Ето защо коронавирусът отнема живота на толкова много хора в Италияhttps://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/awEP27/derfor-tar-koronaviruset-saa-mange-liv-i-italia-erik-martiniussen?
  —цитат от коментар 64 на baba_zozolana


  Интересна хипотеза!
  Този път, браво на норвежците!

 67. 67 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#57] от "senedra":

  Две причини:
  - българите пътуват малко (а и малко хора пътуват до България като туристи и по работа);
  - данните в България са манипулирани - починалите не са масово изследвани за Covid 19, оттам и данните са неверни.

 68. 68 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  До коментар [#57] от "senedra":
  Метриката им е сбъркана, ама те не са виновни. Това идва от СЗО.
  Иначе не е верно, че сме първите с подобни рестрикции.
  В Ухан бяха първи, после в Италия, последвани от Испания и пр.
  Засега едно е ясно - колкото повече рестрикции, толкова повече смъртни случаи.
  Просто защото болниците ги запълват в началото със сравнително леките случаи и хората почва да мрат повече от другите болежки - инфаркт, рак и пр., да които лечението е отложено.
  За съжаление и у нас тръгват по тоя път. Шапкарите може да си правят упражненията по разпъване на легла за пред телевизорите, но реалността е че натиснаха болниците да освободят легла и направят отделения за грипави.
  Нали се сещаш за чия сметка, от къде идват тези легла? Инфаркти, инсулти, химиотерапии на раци и пр. Дори в спешните отделения нямат време и възможности да се занимават с критични случаи и хората ще почнат да си умират.
  И като почнат в Италия да тестват и умрелите за новия грип смъртността ти скача. Там в момента в болиците на практина не се занимават с нищо друго, защото нацията се панира.
  Надявам се наште шапкари да имат поне малке пипе под шапките и не допуснат това.
  В Китай грипа коронен мина през всички провинции, но само в Хубей и Ухан се случиха кофтите неща защото се намесиха компартията и шапкарите.
  Мислете върху това...

 69. 69 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#68] от "k_":

  Ами точно наопъки, в Ухан шапкарите ограничиха епидемията.

 70. 70 Профил на dyl17574956
  dyl17574956
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#39] от "Соколов":

  Добре, но с какво ще се промени реално положението при масово тестуване??. Да, ще е по-ясна общата картина и хода на епидемията, ок. Какво отношение ще има към броя на нуждаещите се от лечение, освен масова истерия и претоварване в болниците. Да изследваме ли масово гетата??..(!)..Нужните и най-вече възможните мерки ще са еднакви е в двата случая - така или иначе няма какво друго да се направи. Представете си какво пагубно отражение ще има върху малкото останали работещи отрасли

  John Silver
 71. 71 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Статистиката от Италия към 25 март е:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/

  Погледнете графата CLOSED CASES. Това са случаите на разболели се, чийто случай е приключен - т.е. или са изписани от болницата или са починали. 45% смъртност.

  15146 приключени случая
  8326 оздравели (55%)
  6820 починали (45%)

  Засега. Колко са общо заразените за момента не ни интересува, защото не знаем техния изход. В Испания, Швейцария и Великобритания картината е същата. Това е апокалиптична картина, но само на нейна база могат да се правят категорични изводи, а не на общия брой заразени, защото не знаем какъв ще е техния край. Заради тази статистика се вземат такива крути мерки. Затова и англичаните са напълнили гащите.
  Картината в Китай е съвсем друга, но на тоя етап не може напълно да се вярва на статистика идваща от Китай. Картината в Южна Корея е много обнадеждаваща, но там мерките са още по-драконовски и се правят по 150.000 теста на ден.

  Тази седмица е много важна за Италия, защото (ако я спазват) карантината трябва да започне да дава резултати, т.е. броят на новозаразените да започне трайно да намалява.

 72. 72 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  До коментар [#68] от "k_":Ами точно наопъки, в Ухан шапкарите ограничиха епидемията.
  —цитат от коментар 69 на jlb02632781  До коментар [#69] от "jlb02632781":
  Аха, ограничиха ама си го имаше в цял Китай във всички провинции навсякъде умрелите са по-малко, замо в Хубей къдета влязоха шапкарите и таковаха мамата на болниците стана мазало. Също като паникьорите от Италия си го натресоха сами за кефа на етиопеца от СЗОто

 73. 73 Профил на .
  .
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Москва е издала препоръки към медици и болни
  Пациентам в Москве с подтвержденным диагнозом COVID-19 предписывают оставаться дома и лечиться препаратами от ВИЧ лопинавиром и ритонавиром, а также парацетамолом. Об этом говорится в регламенте по оказанию помощи таким пациентам, утвержденном столичным департаментом здравоохранения. По этому документу у больных ОРВИ дома возьмут мазок на коронавирус, но даже в случае положительного результата не станут госпитализировать лиц без хронических заболеваний, моложе 65 лет с температурой меньше 38,5 градуса, частоте дыхания больше 30 вдохов в минуту и насыщении «крови кислородом больше 93%»

 74. 74 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#57] от "senedra":

  Незнам дали съм прав, но в сравнение с италианци, французи и испанци, които масово пият вино, нашите пенсионери са основно на ракия.
  Може да има някакъв ефект от нея, дано....
  Само да не отиде черния дорб вместо белия :-)

 75. 75 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боби Колев":

  На третата седмица ще си проличи, дали мерките са били навременни или не.

 76. 76 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#21] от "EU defender":

  Всичко е до това, че мат'ряла е калпав и не мисли ... прочети им коментарите на някои хора, те са си потенциални убийци и самоубийци.

 77. 77 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Оставете природата сама да се излекува! Да се разпространи бързо, едни ще се излекуват, слабите и 85 годишните ще се борят и това е!
  —цитат от коментар 29 на STRATOR38

  Пожелавам ти да си един от тия, които няма да се излекуват.

 78. 78 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Коронавирусът на живо: Заразените вече са 220

  Ти да видиш . Откакто се пръкна този вирус, ние окупирехме нсички първи места по всички възможни действия и постижения срещу този нашественик . Вече мажем да го виждаме и обсъждаме ... на живо .

 79. 79 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  До коментар [#59] от "bryghtlyght":
  Италия и Иран са специален случай. В дневните доклади на СЗО петъка преди провала на борасата в Щатите в понеделника 24 февр Италия си мъкне някви мизерни 3 случая без смъртен обявен. Иран пък хич го няма.
  И сега внимавай - през уикенда преди 24ти от Италия и Иран обявяват драстично увеличение на "установените корони". Установение с пъти, човече!
  Само в тия два държави от целия Свят избухва всичко! В Щатите, във Фпанция, Германия, Япония и пр. вируса е засечен от почти месец в обществата. Според колко са тествани броя се увеличава с по няколко бройки на ден, ама само в Италия и Иран в дните преди краша скача с десетки пъти.
  А, и още нещо когато в Италия и Иран скача, в Китай изведнъж, буквално на същия ден новоткритите от корона падат с пъти и после въравят все надолу до сега.
  Това ако не са етиопски маймунджилъци, здраве му кажи.

 80. 80 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  Може и да не се вижда съвсем ясно , но властите правят добре , че изолират местата с най-вероятни вирусоносители , за останалите ще е достатъчна и личната отговорност !

 81. 81 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Новии 18 случая на заразени с коронавирус в България отчете шефът на националния щаб за борба със заразата ген. Венцислав Мутафчийски от началото на седмицата.

  Че какво друго му остава да прави Генерала " Просто трябва да съобщава това , което СТАВА , А НЕ КОЕТО СА направили. Направеното вече е стара новина и няма защо да се повтаря от представителите на властта като мантра за спасителите на нацията . Членовета на Щаба просто съобщават като новина новите разболели се и приети за лечение . Но няма абсолютно никакви новинки как и с какви методи , освен обдишване , протича лечението . И е смешно да се съобщава , че еди кой си болен вече е излекуван . Примерно , като Домузчиев . Борбата срещу вируса започна като НАЦИОНАЛНА , НО ПОСТЕПЕННО СЕ ПРЕВРЪЩА В ПРЕДИЗБОРНА АКЦИЯ ЗА ТРУПАНЕ НА МАТЕРИАЛ ЗА АГИТАЦИЯ И ДИВИДЕНТИ ЗА ЕДНА ПАРТИЯ . кОЕТО ПРОЛИЧАВА ОСТРО И В ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕБАТИ ПО ТЕМАТА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА НОВИЯ ЗАКОН ЗА МЕРКИТЕ СРЕЩУ ИНФЕКЦИЯТА КОРОНАВИРУС . оЩЕ Е РАНО , НО ТОВА ЩЕ СТАНЕ ИЗВЕСТНО СЛЕД ПРЕМИНАВАНЕТО НА КРИЗАТА . ТОГАВА ЩЕ СЕ РАЗВИХРИ И ЩЕ ЛЪСНЕ РОЛЯТА НА ВИРУСА З А ПРИНОСА МУ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ СБЛЪСЪК .

 82. 82 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  До коментар [#26] от "Slick":

  Ми то и тука ги има. Един дори доказа, че заразените били 100000. А правителството лъжело за 198

 83. 83 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Има един филм "Заразяване" от 2011 година, точно описва ситуацията днес. Пак вирус от прилеп пренесен и пак огнището в Китай. Сценаристите на сегашния филм дори не са си направили труда да измислят нещо оригинално. Как пък китайците, които ядат прилепи от векове, чак сега се заразиха с тоя коронавирус? Къде е бил тоя вирус хиляди години? В космоса ли?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 84. 84 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Правителството обяви, че днес ще гласува пакета икономически мерки, които трябва да осигурят помощ за бизнеса и за останалите без ангажименти заради въведените ограничения за излизане работещи. Вчера беше обнародван и влезе в сила и Законът за мерките и действията по време на извънредното положение.

  Кайто пакет не е нищо друго , освен опит ва правене на помен с чужда пита . Помен за разбитата икономика по вина на управляващите властници с пита , омесена именно от пострадалите от това разбиване - народа , единствения притежател на властта . Но отстъпил я по собствено желание , на определена група хора . Но не предоставила им,условията ЗА УПРАЖНЯВАНЕТО НА ВЛАСТТА в името на неговото благосъстояние и сигурност . Което е причина властниците сами да си предоставят възможността да УПРАВЛЯВАТ не собствеността на народа , а САМИЯ НАРОД . . Като бюлюк овце. Или чарда от говеда .

 85. 85 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Следя като цяло обстановката у нас и в света, по държави. На фона на силно тревожното състояние в някои еврпейски страни, България, засега, стои много добре като организация и контрол за разпространение на заболяването.

 86. 86 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#71] от "xkoleva":

  Не знам дали погледна полулогаритмичната крива на Total Deaths в линка, който даде. Там ясно се вижда, че кривата достига плато; т.е., смъртните случаи вече не само на се увеличават експоненциално, но кривата асимптотично се приближава до някъде около 10к. Кризата май си отива в нарочената за най-засегната страна в Европа, Италия. Криза, която пък в България едва ли даже е започвала с трите починали, съмнително приписани на К19.

  Интересна е тезата за антибиотиците, но пък как тази теза обяснява отсъствието на криза в Германия, а и в България? Нашето и германското месо, дето го ядем, някакво специално месо ли е? Туристи има и във Франция, а и французите се прегръщат и целуват като италианците, но във Франция кризата, ако въобще говорим за криза някъде (в САЩ починаха вече 20,000 от сезонен грип, отнесено към 400 от К19) не е така изразена както в Италия. Не знам дали и във Франция синовете живеят с майките си до край, а и дали цели родове живеят заедно като в Италия. Колкото до инфлукса от китайци, Италия ли е най-гостоприемна за тях в Европа, защото там е хъбът, който събира двата търговски потока, отправили се за Германия? Другаде в Европа няма ли струпване на китайци? Колкото до биологични особености, това може да речем, да обясни защо Иран, а не Етиопия. Обаче, не показа ли преди време ДНК изследване, че българите, иранците и населението в северна Италия споделят общ генетичен код. Добре, иранци и италианци, но ние явно се цепим от колектива. Ами, останалата част от Африка, защо е пощадена от К19? Горещото време ли да виним за тази аномалия? В Австралия също е горещо, но Австралия също е нарочена като кризисна. Известният факт, че Австралия е превзета от китайска емиграция ли пак да вземем да виним за това?

  Изобщо, нужни са много задълбочени и честни изследвания, за да може да се открехне поне малко завесата пред едно толкова комплексно явление, което застрашава живота на планетата. Затова, правителствата трябва да отпуснат поне десет пъти повече средства за научни изследвния в спокойните периоди, а не да се сепват единствено, когато някой им наложи, че трябва да се паникьосат. При това, тези правителства-спонсори трябва да намерят начин водопадът от пари да не се излива при корумпирани, кариеристи и шарлатани, а да са сигурни, че подпомагат истински изследователи, добре подготвени и талантливи, отдадени на истинска наука.

 87. 87 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Хайде стига с този коронавирус, все едно следите пристигане на извънземни.

 88. 88 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#79] от "k_":

  Много интересно наблюдение, но не е ясно, дали и как точно ги съчиниха тези случаи. По тази хипотеза, България за нищо я нямат и затова нищо не ѝ съчиняват. Хайде, за Иран ясно, но пък Италия откъде се пръкна?

 89. 89 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#79] от "k_":

  Много ще е интересно, ко ти се занимава, де, да го дадеш всичкото това в графичен вид. Направо безценно.

 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Заразените сигурно са много повече. Известните са 220.

 91. 91 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#79] от "k_":

  Ооо, чак сега загрях какво имаш пред вид. Интересно.

 92. 92 Профил на .
  .
  Рейтинг: 876 Неутрално

  От 29 проби хванали 2-ма болни, начи ако намалят пробите да са 5 на ден, ще ограничим новите заразени максимум 5 на ден, хитро.

 93. 93 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1078 Весело

  Масово тестване и приоритетно изолиране и грижа за болните кога????
  —цитат от коментар 8 на philipeto


  когату генерал Радев назначи генерал А. Атанасов да оглави НОЩ

 94. 94 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1078 Весело

  До коментар [#79] от "k_":
  Това ако не са етиопски маймунджилъци, здраве му кажи.

  и товарищ Путен тъй рече

 95. 95 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Не е по темата, но ще споделя: прави ми впечатление, че когато хората не са по работните си места в Дневник има много по-малко коментари от обикновен седмичен ден.Трябва да значи нещо .И не мисля, че е, че нямат Интернет вкъщи.
  —цитат от коментар 5 на Боби Колев


  И аз не съм по темата,ама не ми дреме. Мисля,че много по-малкият брой коментари се дължи на отвращението на много от читателите на дневника,които определено предпочитат да се занимават с нещо позитивно,отколкото да се тровят с токсичното съдържание на сайта.
  В момента четенето на прокопиевия дневник е опасно за психичното здраве на читателите: само катастрофични "новини" и "анализи",мрачни прогнози и откровени манипулации .

  Дневник-токсичният сайт
 96. 96 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 544 Неутрално

  ЩОПАРА ОТ БАНКЯ НАЛЯ НА ШОПАРА КОЙ СЕДЕМСТОТИН МИЛИОНА А ВИЕ МРЕТЕ

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#14] от "pitanka_3":

  Веечна някой ни лъже и мами... И вечно трябва да предполагаме най-гадното... Щастлива нация!

 99. 99 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3272 Весело

  700 милона в ББ, нали вчера бяха 500 или някой се е обадил?!

  klimentm
 100. 100 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Весело

  Делян Пеевски харесва това!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK