Правителството предлага вицеадмирал Емил Ефтимов за началник на отбраната

Вицеадмирал Емил Ефтимов (вляво) на среща с представители на "Локхийд Мартин" през ноември 2018 година.

© Цветелина Белутова, Капитал

Вицеадмирал Емил Ефтимов (вляво) на среща с представители на "Локхийд Мартин" през ноември 2018 година.Правителството предлага на президента да издаде указ, с който да назначи вицеадмирал Емил Ефтимов за началник на отбраната на мястото на починалия през февруари Андрей Боцев. Преди това Ефтимов трябва да бъде произведен в чин адмирал.


Емил Ефтимов е заместник-началник на отбраната от март 2016 година. От 9 януари до 8 март 2017 година е временно изпълняващ задълженията на началник на отбраната, преди да предаде поста на Андрей Боцев. След кончината на Боцев от 27 февруари досега отново е изпълняващ длъжността.


Емил Евтимов е роден на 16 август 1961 г. във Варна. Завършил е Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, а военната си кариера започва през 1984 година. Учил е във Военноморската академия на Русия в Санкт Петербург и завършва Военноморския колеж на САЩ.


Правителството предлага също на президента капитан I ранг Велко Велков да бъде назначен на длъжността "Командир на флотилия бойни и спомагателни кораби", като преди това го удостои с висше офицерско звание "флотилен адмирал".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK