Адвокати настояват свободните професии да бъдат подпомогнати наравно с бизнеса

Адвокати настояват свободните професии да бъдат подпомогнати наравно с бизнеса

© Надежда Чипева, КапиталОбединение на свободните адвокати" отправи призив към правителството и депутатите да защитят правата и интересите на българските адвокати, но и на всички онези, които упражняват свободни професии и са засегнати от кризата с разпространението на коронавируса. Сдружението настоява да им бъде осигурено пропорционално, съразмерно и равно третиране с останалите предприятия, за които вече бяха обявени мерки за подпомагане.


"Ние принудително затворихме канторите си, за да не се срещаме с нашите клиенти и да не се разпространява заразата. По същите причини и те не искат да се срещат с нас, а вече не ни търсят и дистанционно, тъй като са достатъчно заети със своите битови и икономически проблеми. В подобни ситуации хората оставят на последно място юридическите въпроси", посочват в отворено писмо "Обединение на свободните адвокати".


"Бизнесът изнемогва, а когато това се случи, спират и договорите, и преговорите и оборотът на юридически документи въобще. Съдилищата затвориха и на практика съдебни заседания не се провеждат", пишат юристите.

Макар че нямат постоянни доходи, за времето на извънредното положение те припомнят, че също дължат наем, режийни, осигуровки, заплати и осигуровки на служителите, данък върху тези заплати и други плащания към бюджета.


"За нас остава непонятно защо в тази извънредна ситуация държавата прави разлика между работниците и служителите, работещи по трудови договори, и самонаетите лица, упражняващи свободни професии или простиращи труда си по граждански договори за предоставяне на услуги", обобщават адвокатите.


Те са на мнение, че мерките за подпомагане и компенсиране на икономическите последици от извънредното положение, трябва да бъдат еднакви не само за предприятия, фирми и бизнеса, но и за самоосигуряващите се лица.


Група адвокати от Софийската адвокатска колегия предложиха конкретни мерки по изложения проблем в писмо, адресирано от адв. Стефан Марчев до Народното събрание и правителството, но при обсъжданията в Правна комисия тези предложения бяха игнорирани, въпреки тяхната умереност и съразмерност, чрез въвеждане на временни облекчения за самонаетите с изменение в Кодекса за социално осигуряване.


Настояваме тези от нас, които работим като самонаети лица или сме работодатели на лица на трудов договор да бъдем третирани еднакво с останалите предприятия, като получим същата помощ и подкрепа и за същия период, както бизнеса в засегнатите отрасли, а всички адвокати да бъдем освободени от задължението за внасяне на осигуровки за периода на извънредно положение и в рамките на три месеца след преустановяването му.


Юристите изброяват и 4 мерки, които настояват да бъдат обсъдени и приети в допълнение към вече обявените от правителството икономически мерки.


Адвокати от Електронната национална адвокатска платформа за сътрудничество (@НАПС) също изпратиха отворено писмо - четете тук
"Дневник" следи развитието на събитията около коронавируса в реално време тук.
За ситуацията по света можете да четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 279 Весело

  Разбрахме вече..Още колко статии за неволите на тез люде в тежко положение ще пуснете?!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 2. 2 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Твърдо НЕ , с моите пари!

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 3. 3 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Адвокатите масово не плащат никакви данъци , не желаеха категорично да се осигуряват на ниво 4 кутии цигари ,защото не били доволни от здравната система , сега изведнъж прогледнаха какво става и силно се нуждаят и от здравна грижа и от помощи .Правилното е всички да бъдат мобилизирани да помагат на здравната система и помощи да вземат само тези ,които рискуват ,а не тези дето си лежат в къщи и плачат ,че им паднали доходите ,паднали ,ама не рискуват нищо , а хората на първа линия си дават живота .

 4. 4 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#1] от "Noise":

  Е ти сега какво? „Дневник“ е десна медия, разбира се, че загубите на частните предприемачи е нужно да за сметка на данъкоплатците, щом е така в САЩ значи и тука!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3908 Весело

  Доживях да видя и адвокати да искат да се доредят до баницата на европомощите, защото, да не се лъжем, всичко ще дойде основно от Европа......

 6. 6 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Чета и плача и пак чета и плача. Може ли някъде да пусна DMS-спаси юрист?

 7. 7 Профил на kut44494146
  kut44494146
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ненаядоха се тия търтеи!

 8. 8 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 279 Неутрално

  То в България, освен държавната администрация, заплатите на всички останали работещи са обвързани с продажби. Дали става въпрос за свободна професия или за човек на трудов договор ако няма продажби, няма доход - заплата, комисионна, хонорар, премия и т.н. С какво по-точно адвокатите са по-различни?

 9. 9 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Плащам максимална осигуровка, отделно всяка година ме одрусват данък печалба. Когато трябва да взема държавата е на линия. Сега наистина работата падна здраво. нека този който взема от нас пари - сега да бъде така добър да подкрепи свободните професии както другите.
  тюфлеците от БЛС е хубаво да се ръзмърдат малко. Остави, че държавата ни заряза, но и имаме проблеми когато пътуваме за болни извън населеното място. Поне това да уредят. Полицаите са разбрани като цяло и ни влизат в положението, но понякога ако случим на крив човек пада голяма разправия.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 10. 10 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  "Маргиналите"(според Горанов) наравно с "бизнесмвните" ... няма как :) Те не се "отчитат" никъде на кесаря :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 11. 11 Профил на nns
  nns
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Нормалната реакция на всеки един самоосигуряващ се, е ,вече да е подал съответната декларация ,че не работи и да не плати осигуровки за този период. Понеже самоосигуряващите се ВИНАГИ се падат от страната на булката съветвам всеки един, който може да си го позволи , да си отложи получаването на доходите и плащането на осигуровките върху тях за максималният срок, който може да понесе. В групата на съзнателно самоосигуряващите се, мисля ,че няма много тутманици ,чакащи тоя и оня да им дава това или онова.

 12. 12 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#8] от "our12595545":

  По-различни са с това, че имат Рейндж Ровъри на лизинг и апартаменти по 250 квадрата с ипотека, и при спиране на доходите ще се окажат най-големите длъжници, и самите те ще трябва да си бъдат адвокати...

 13. 13 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Редови прокурори, следователи и съдебни служители дариха 150 000 лева за три дни. Адвокатите, чиито доходи в общия случай са доста по-високи от магистратските, да не говорим за тези на служителите реват за помощи. Ами малко ми е трудно да ги съжаля.

  https://news.lex.bg/правителството-да-организира-национ/

 14. 14 Профил на xta58510204
  xta58510204
  Рейтинг: 674 Неутрално

  "На 28.09.2019 г., група адвокати от 26 адвокати от София и страната учредиха сдружение в обществена полза с наименование “ОБЕДИНЕНИЕ НА СВОБОДНИТЕ АДВОКАТИ” (ОСА). Сдружението бе вписано като юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза в ТРРЮЛНЦ с ЕИК 205846611 на 04.11.2019 г.
  ...................................................................................................................................
  Някои от първоначално поетите от ОСА инициативи:

  Отстраняване на противоречия на Закона за адвокатурата с Конституцията на Република България;
  -Отстраняване на проблеми с Единния портал за електронно правосъдие и даване на ясни указания на ВСС за необходимите функционалности, който порталът следва да предостави на адвокатите;
  -Подобряване работата на Търговския регистър чрез разговори и препоръки към компетентните лица в Министерство на правосъдието и Агенция по вписванията;
  -Иницииране на разговори с цел решение на проблема с откриване на набирателни и разплащателни сметки на дружества с чуждестранно участие в български банки."

  Още едно НПО с "многобройна " членска маса и фундаментални цели ,без които държавата просто не би могла да съществува. Подобно на някои сивозелени организации - колкото са по-малки ,толкова са по-гласовити.

  Не отговарям на хейтъри.
 15. 15 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Много ми е интересно всички гореписали как ще се почувстват ако например работят в ресторант магазин и т.н. като ЕТ да речем. Същото е и с адвокатите. Сега няма дела и срокове и те нямат приходи. Тоест и за тях трябваше да важи отсрочката. Това е. А Горанов като има нужда някога от адвокат, най ще усети дебелия. Помните ли как Цв. Цв. говореше з,а адвокати на мафията, а като стана подсъдим, баш един от тях си взе и циркове правеха с отлагания и давност по делото с М. Тодорова.

 16. 16 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3539 Весело

  Не чух щабът да забранява адвокатските услуги и да затваря адвокатските кантори. Освен това адвокатите могат да обсужват клиентите си по телефона, по интернет, дори и по пощата. Също така и през прозореца...
  След артистите на свободна практика, след адвокатите на свободна практика, очаквам и проститутките на свободна практика да се оплачат, че по пътищата на България не са им осигурили "зелен коридор" и безплатни предпазни средства (презервативи) затова следва и те да бъдат на 100% компенсирани...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Твърдо НЕ , с моите пари!
  —цитат от коментар 2 на Kuro Rivera


  СОЛИДАРЕН. ДА СА МУ МИСЛИЛИ, КОГАТО СА РЕШАВАЛИ, ЧЕ ПАРИ НАЙ-ЛЕСНО СЕ ИЗКАРВАТ С ПРОСТИТУЦИЯ.
  ………………..
  Същото ще напиша, и когато на опашката "Кой ще ми даде пари?" се наредят и журналистите.

 18. 18 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Адвокатите масово не плащат никакви данъци , не желаеха категорично да се осигуряват на ниво 4 кутии цигари ,защото не били доволни от здравната система , сега изведнъж прогледнаха какво става и силно се нуждаят и от здравна грижа и от помощи .Правилното е всички да бъдат мобилизирани да помагат на здравната система и помощи да вземат само тези ,които рискуват ,а не тези дето си лежат в къщи и плачат ,че им паднали доходите ,паднали ,ама не рискуват нищо , а хората на първа линия си дават живота .
  —цитат от коментар 3 на edin drugii


  ++++++++++++++++++++++++++++++

 19. 19 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Ненаядоха се тия търтеи!
  —цитат от коментар 7 на kut44494146


  ++++++++++++++++++++++++

 20. 20 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#8] от "our12595545":По-различни са с това, че имат Рейндж Ровъри на лизинг и апартаменти по 250 квадрата с ипотека, и при спиране на доходите ще се окажат най-големите длъжници, и самите те ще трябва да си бъдат адвокати...
  —цитат от коментар 12 на irobot


  ++++++++++++++++++

 21. 21 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Редови прокурори, следователи и съдебни служители дариха 150 000 лева за три дни. Адвокатите, чиито доходи в общия случай са доста по-високи от магистратските, да не говорим за тези на служителите реват за помощи. Ами малко ми е трудно да ги съжаля.https://news.lex.bg/правителството-да-организира-национ/
  —цитат от коментар 13 на dzenlandia


  ++++++++++++++++++

 22. 22 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3539 Весело

  До коментар [#15] от "victortrt":

  Колега, всеки разумен частник се застрахова. Епидемията си е едно чисто форсмажорно обстоятелство.
  Аааа, ти нямаш застраховка?
  Жалко.
  Обърни се към адвокат...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 23. 23 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До края на деня може да очакваме статие с настояване за подпомагане от държавата и на:
  Секс работнички, сутеньори
  Врачки, гадатели, знахари
  Таксиметрови шофьори
  Улични изпълнители
  Брокери на имоти
  Еърбиенби хазяи
  Наркодилъри

  Всички по-горе са със силно намаляла работа, а са се осигурявали на минимални заплати, ако въобще са се осигурявали.

 24. 24 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#15] от "victortrt":

  "Влезте им в положението", викаш.

  Няма.

  Тези, които на това разчитат - някой да им влезе в положението, вместо да си потърсят работа, която и в кризата ще се търси, по големи празници чакат пред църквата. Ей, Великден наближава. Пък те, адвокатите, са добри с интонациите. По-жално и от професионалните просяци ще го докарат...

 25. 25 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До края на деня може да очакваме статие с настояване за подпомагане от държавата и на:Секс работнички, сутеньориВрачки, гадатели, знахариТаксиметрови шофьориУлични изпълнителиБрокери на имотиЕърбиенби хазяиНаркодилъриВсички по-горе са със силно намаляла работа, а са се осигурявали на минимални заплати, ако въобще са се осигурявали.
  —цитат от коментар 23 на buggie


  ++++++++++++++++++++

 26. 26 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  М,дааа.

  "Какво значи един Боинг 777 пълен с адвокати на дъното на океана?
  Едно добро начало за света."...казва вица.

  Ами каквото за нас, такова и за вас.
  .............Ние принудително затворихме канторите си, за да не се срещаме с нашите клиенти и да не се разпространява заразата. По същите причини и те не искат да се срещат с нас, а вече не ни търсят и дистанционно.........

  Какво "съвпадение" само? И моите клиенти не щат да ме виждат вече, както и аз тях. Не щат да правят кръщенета и сватби. Сигурно искат да останат живи да му се не види.

  Всички сме в такова положение колеги на свободни и на несвободни професии.
  Целият бизнес не свързан с изхранване, енергетика и ВиК нормално ще е замразен за около една година, докато не мине пика на вируса.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 27. 27 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#15] от "victortrt":

  Не можах да разбера разликата между адвокатите и останалите оставащи без работа.
  Лъжем за доходите си, а сега ще ревем, че пари нямало.
  Вземаме пари под масата и сега, вместо реалните 800 лева на месец обезщетения ще вземат 300 лева.
  Всичко се плаща в този живот. Сега дойде и нашият ред просто.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 28. 28 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "маргиналите" според бузестия

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 29. 29 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 378 Весело

  До коментар [#22] от "Депутат 241":

  И кой и каква застраховка предлага срещу временно спиране на бизнеса поради извънредно положение. А дали и колко застрахователят ще ти плати, а кога. И как ще го съдиш като не се образуват дела и сроковете са спряни, а. Нещо говорим наизуст, ми се струва, ама ти се застраховай.

 30. 30 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 714 Гневно

  То в България, освен държавната администрация, заплатите на всички останали работещи са обвързани с продажби. Дали става въпрос за свободна професия или за човек на трудов договор ако няма продажби, няма доход - заплата, комисионна, хонорар, премия и т.н. С какво по-точно адвокатите са по-различни?
  —цитат от коментар 8 на our12595545


  Това е единствената гилдия чиито минимални хонорари се регламентират редовно с "Държавен вестник" в условията на пазарна икономика. За да ти кажат дори "Добър ден" ти вземат минимум 50 лв. Единствената професия, която при загубена кауза /разбирай дело/ пак си взема възнаграждението за разлика от колегите си в САЩ, например.

 31. 31 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 82 Неутрално

  Е, няма такова брутално съсловие!

  sen
 32. 32 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Самоосигуряващите се лица няма как да ползват обезщетение за безработица. Дори да искат да внасят във фонда (вноските са пренебрежимо малки на фона на останалите), закона не го позволява. А тези лица са над 350 000 в България. Не лежат на гърба на държавата, не ползват помощи, а работят с ръцете и ума си и внасят данъци и осигуровки всеки месец.

  Заглавието е неправилно. Адвокатите не искат подпомагане, макар по същество свободните професии също да са част от бизнеса в страната. То, с тая "помощ" за бизнеса, по-добре да не ги и подпомагат, но това е друг въпрос. Единственото, което е нередно и което няма как да бъде прието е тези самоосигуряващи се лица да дължат данъци и осигуровки за времето, през което няма как да работят. Съдилищата не работят, съдебните изпълнители не работят, нотариусите имат само дежурни за изключителни случаи, на хората им се казва да не излизат от домовете си. Най-логичното беше да приеме, че за времето на извънредното положение, всички лица, които се самоосигуряват, няма да дължат данъци и осигуровки, тъй като те са и реално без доходи. Само за информация - четох мерките в Англия, за самонаетите първата данъчна вноска ще е януари 2021 г. У нас няма толкова мисъл за тези неща, затова и адвокатите, като хора, които познават нормативната база, капацитета на администрацията, разчитат само на себе си и не на последно място ценят парите, които печелят с труда си, просто пуснаха декларации в НАП, че прекъсват дейността си и проблема е решен. Да му мислят фризьорките, обущарите и т.н., които ще се надяват някой да им помогне поне с адекватни мерки.

 33. 33 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 378 Разстроено

  До коментар [#32] от "famousandco":

  Няма смисъл да го обясняваш на калинки в администрацията или меринджей в някакви фирми, чиято работа е да пишат стратегии и отчети какво са написали, каквито са повечето съфорумци, явно.

 34. 34 Профил на ИдиотСтаврев
  ИдиотСтаврев
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Няма никакво смислено обяснение, защо за
  юирически лица и и някои граждани срокът за подаване на ГДД и плащане на данък е удължен до 30.06. а ЗА ДРУГИ, вкл. АДВОКАТИ ОСТАВА 30.04.?

  КАКВА Е ЛОГИКАТА ЗА ТАЗИ ДИСКРИМИНАЦИЯ?

  Освен може би, че Висшият Адвокатски Съвет имаше смелостта да зададе конкретни въпроси и да посочи недостатъците на ГЕШЕФФФ, поради които той НЕ отговаря на законовите условия, за Гл. прокурор.

  Какво имаме сега - отмъщението на Шишковците?

  Адвокатите са само част от 850 хил. самоосигуряващи се българи. 850 000. Осмислете я тая цифра.

  Тези 850 000 са оставени извън борда на всякакви облекчения и помощи в момента от малоумщината на гербавите калинки с тоя закон.

  Модератора, почини малко...
 35. 35 Профил на ИдиотСтаврев
  ИдиотСтаврев
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#32] от "famousandco":

  Вчера шефът на КНСБ даде 850 хил самоосигуряващи се. Предполагам това е общият брой на партидите в НОИ. Както е известно има хора, които се осигуряват на повече от едно основание.

  Модератора, почини малко...
 36. 36 Профил на ИдиотСтаврев
  ИдиотСтаврев
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#32] от "famousandco":

  Като гледам в Западна Европа се възприемат два подхода. Отлагане на текущите осигурителни/данъчни плащания във времето и еднократни помощи за самоосигуряващите се.
  Другият вариант е опрощаване на данъци/осигуровки за някакъв период напред и самоосигуряващите се да се оправят натам както могат.

  За мен и двата са ок, но не и сегашната ситуация, в която са абосолютно дискриминирани и "забравени" всички самоосигуряващи се. Да не забравяме, че и лекарите са самоосигуряващи се лица и не всички ще се занимават с пандемията.

  Модератора, почини малко...
 37. 37 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 711 Неутрално

  ...850 000. Осмислете я тая цифра.Тези 850 000 са оставени извън борда на всякакви облекчения и помощи в момента от малоумщината на гербавите калинки с тоя закон.
  —цитат от коментар 34 на ИдиотСтаврев


  Истината е, че облекчения и помощи няма да има за почти никой. Няма нормален човек, който ще тегли заем от банка, за да си плати данъците, върху които не се начислява лихва. Още по-малко това ще направи бизнеса, ако така или иначе не може да работи в момента. Мярката д 60/40, която всъщност е 50/50, също няма да сработи. Ако предприятието не работи за неопределено време, няма читав ръководител, който просто ще налива пари за заплати без никакъв разчет и стратегия.

  Единствените "мерки", които ще се осъществят, ще са допълнителните половин милиард за харчене в силовите министерства и кредитите за определени фирми.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#32] от "famousandco":Вчера шефът на КНСБ даде 850 хил самоосигуряващи се. Предполагам това е общият брой на партидите в НОИ. Както е известно има хора, които се осигуряват на повече от едно основание.
  —цитат от коментар 35 на ИдиотСтаврев


  Умишлено взех най-малката цифра, но както и да го погледнем това са огромен брой работещи хора, в голямата си част образовани или с професионални умения на високо ниво.

 41. 41 Профил на ИдиотСтаврев
  ИдиотСтаврев
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#37] от "famousandco":

  А не само. И другия половин милиард, с който ББР ще обезпечава кредитите на Пеевски. Ма тва Матр'яла не го вълнува, някак си не може да го осмисли като нещо реално случващо се. За него е важно "гадните адвокати" да не вземе да им се размине. Нищо, че освен тях има и стотици хиляди самоосигуряващи се хора в България.

  Модератора, почини малко...
 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  Правителството час по-скоро трябва да създаде един щаб от икономисти и експерти, които да дават акъл на Горанов и Борисов. Иначе, каквито и милиарди да отпуснат, ще потънат в пясъка, без ефект.

 43. 43 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  До коментар [#15] от "victortrt":

  "Сега няма дела и срокове и те нямат приходи."

  Е да, ама после ще имат много повече работа и приходи - рефовнара работа плюс отложената!

  В Русия съм! В Русия съм!
 44. 44 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  Редовната*

  В Русия съм! В Русия съм!
 45. 45 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  Брачедката на един приятел работи като компаньонтка. 500, 1000 на вечер, понякога повече. Казва, че работата спаднала много. Работи с голяма отстъпка, ако въобще има работа. И тя иска помощ от държавата. Подкрепям я.

 46. 46 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Съгласен съм само с ей това искане:
  "Настояваме тези от нас, които работим като самонаети лица или сме работодатели на лица на трудов договор да бъдем третирани еднакво с останалите предприятия"
  Без други привилегии. Така би било честно.
  Буквален пример - ако се отпускат на фирми изгодни кредити с държавна гаранция на юридически лица, такива да се отпускат и на еднолични търговци, както и на занаятчии, земеделски производители и други упражняващи свободна професия лица.

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK