На живо

Коронавирусът в България: Заразените нараснаха до 331 (хронология)

Коронавирусът в България: Заразените нараснаха до 331 (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталОбщо 331 са вече заразените с коронавирус в страната, по данни на Националния оперативен щаб. Трима са починали в рамките на деня. Излекуваните са 11.


Заради опашките по границите временно отпадат ограниченията за движение на тировете, обичайни за почивните дни.


Правителството ще поеме 60% от заплатите във фирми с 20% спад на оборота.
"Дневник" следи развитието на събитията около коронавируса в реално време.

На Софийската стокова борса цената на хранителните стоки върви надолу. Това обяви пред БНТ Васил Симов, изпълнителен директор на Софийската стокова борса. Сред поевтиняващите той изреди пшеницата, царевицата, слънчогледа, а също и брашното. Прогнозата му е, че това се случва и заради презапасяването на хората през последните седмици.


Целият му коментар вижте тук.


Щаб от дорбоволци ще помага на различните служби в действията им по овладяването на заразата от коронавируса - болници, социални служби, регионални здравни инспекции и др. Задачите на доброволците ще бъдат обсъдени в неделя на среща при вицепремиера Томислав Дончев.


Повече за това четете тук.

Премиерът Бойко Борисов и директорът на МВФ КРисталина Георгиева са обсъдили в телефонен разговор пандемията с коронавирус и мерките, които се взимат по света. Георгиева отбелязала, че България е реагирала навреме и е предприела адекватни мерки за справяне със ситуацията, като държавата ни може да бъде давана като добър пример за редица действия, съобщи правителствената пресслужба. Тя изтъкнала и готовността на МВФ да окаже помощ на страните, засегнати от коронавируса. По думите й е важно правителствата да предприемат адекватни и координирани мерки, така че възстановяването от кризата да започне възможно по-скоро.

Мутафчийски: Не сме започнали още

Общо 18 са новите заразени за днешния ден, обяви председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски без да уточни положителните проби от колко изследвани са. Така общо доказано заразените в страната са 331. По време на брифинга бе съобщено за още два смъртни случая - мъже от Банско и от Кюстендил, с което жертвите стават общо шест. Още двама са оздравели след заразата и са били изписани днес от "Пирогов" и ВМА.


"Не сме започнали още, никакво плато, никакъв пик, наистина се удържа положението, най-вероятно карантината дава своите резултати. Не е малка цифрата, но няма такъв бум, както при другите държави. Единственото успокояващо нещо е, че нямаме смъртност. Защото дори и да не сме открили болните, няма как да се скрият труповете", каза Мутафчийски в отговор на въпрос дали се върви към достигане на пик в заболяванията в България.

Ваксините на децата ще могат да бъдат поставени веднага след отмяна на ограничителните мерки, няма проблем от това, че в момента има такава "ваканция" за вакисинирането. Това обяви Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор по време на брифинг в Министерския съвет. Той посочи, ме такива ваканции са правени и при грипни епидемии в миналото, макар и само за по 1-2 седмици. Сега се очертава да става дума за месец-два.

За здравето на самите журналисти, и на щаба, брифингите на Националния оперативен щаб ще се дават в Министерския съвет, обяви премиерът Бойко Борисов. Две организации на бизнеса - АИКБ и КРИБ не са подкрепили формулата на правителството, според която ще се поемат 60% от заплатите на хората, които иначе биха били освободени от работа. Очаква се постановлението утре да бъде готово в окончателен вид и в понеделник да бъде прието. По думите на Борисов по предложение на бизнеса е прието да се разшири обхватът на бизнесите за тази помощ.


В началото на следващата седмица ще бъде дезинфекциран около 20-километров участък от автомагистрала "Марица" преди ГКПП "Капитан Андреево", съобщи пътната агенция. След насочване на чакащите тирове към буферния паркинг на бившето летище край с. Узунджово Агенция "Пътна инфраструктура" разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя. В понеделник се очаква почистването да приключи и веднага след това ще бъде дезинфекцирана отсечката от автомагистралата. Дезинфекционните мерки ще струват над 100 хил. лв.

Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват, за да може да се движат по т.нар. зелени коридори, въведени от Европейската комисия за ограничение разпространението на COVID-19. Това каза Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", в предаването "Седмицата" на "Дарик радио".


Повече четете тук.

Кабинетът прибира българи от Испания и ОАЕ

По указания на външния министър Екатерина Захариева в ход е организация на специални полети, с които български граждани от Испания и от Обединените арабски емирства ще могат да се завърнат в родината, съобщи ведомството. Полетът ще се изпълни от "България Ер" по маршрута София-Мадрид-Барселона-София със самолет еърбъс със 180 седалки. С него ще се завърнат в страната български граждани, които са изявили желание за това в посолството ни в Мадрид и в генералните консулства в Барселона и във Валенсия. В ход е организация и на полет на "България Ер" до Обединените арабски емирства, където са изявили желание да се завърнат със самолет 50 граждани на България и 30 граждани на Република Северна Македония.

Безлихвените заеми за физически лица, останали без работа заради кризата с коронавируса, ще са за срок на изплащане до 24 месеца. Отделно получателите им ще имат гратисен период от 6 до 12 месеца, в който няма да трябва да правят вноски по връщането им. Това обяви в ефира на "Дарик" изпълнителният директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев.


Още информация четете тук.

Новините за коронавируса само в 17 ч.

Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет, а вместо на досегашните два брифинга дневно. Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа, съобщи правителствената пресслужба. "Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация", се посочва в съобщението.


Коронавирусът в България: Заразените нараснаха до 331 (хронология)

© Георги Кожухаров

Изоставените на магистралата товарни автомобили, чиито шофьори са си тръгнали, ще бъдат санкционирани. Това обяви директорът на Областната дирекция на МВР Хасково старши комисар Ангел Цанков след като с главен комисар Светлан Кичиков, директор на "Гранична полиция" провериха ситуацията на граничния пункт "Капитан Андреево", където постоянно има дълги колони товарни автомобили. От вчера те изчакват на място, определено за временен паркинг. На ГКПП- Капитан Андреево от вчера са монтирани 14 термокамери, а на ГКПП - Капитан Петко войвода 3, които се обслужват от служители на РЗИ. На "Кулата", на гръцка територия има колона от около 3 - 4 км от товарни автомобили.


Главен комисар Светлан Кичиков, директор на "Гранична полиция".

© МВР

Главен комисар Светлан Кичиков, директор на "Гранична полиция".

Пациентите със съмнения за коронавирус ще бъдат преглеждани в отделено помещение в "Пирогов", съобщи БНТ. Пред централния вход на лечебното заведение е поставено специално помещение за преглед.


За няколко часа служители на "Общинска полиция" са глобили 23-ма души в Морската градина на Варна в петък, съобщи БНР. Причината е че са нарушили забраната да се събират в паркове. На нарушителите са съставени актове за нарушение по чл. 63, ал. 1 вр. ал. 7 от Закона за здравето. Санкцията, която се предвижда за това, е в размер на 5 хил. лв.

Ще има и безвъзмездни помощи за бизнеса, но те ще са от оперативните програми. Това обяви пред "Нова телевизия" министърът на икономиката Емил Николов. Той припомни, че преди дни Европейската комисия е облекчила условията за ползване на средства по тези програми, а България вече е дала своите заявки какви промени иска да направи, за да разшири кръга на секторите, които могат да ги ползват и се чака одобрение. Сред исканията е и това по европрограми да се дават ваучери до 50 хил. лв. на микро и малки предприятия.


Още от изказването му вижте тук.


Коронавирусът в България: Заразените нараснаха до 331 (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Зелената и синята зона в София остават безплатни

От Столичната община удължават срока за безплатно паркиране до 12 април включително. Паркоместата в "синя" и "зелена" зона няма да се плащат до тази дата като част от общите мерки за овладяване разпространението на коронавируса, предприети от Общинския щаб. Служебният абонамент също не е действащ. Центърът за градска мобилност ще предложи удължаване на срока с един месец за всички с винетни стикери, които живеят в посочените зони.

По данни на "Гранична полиция"от 6 часа тази сутрин интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Турция при "Лесово" и на "Дунав мост" - изход. За по-бърза обработка за камионите към Румъния са увеличени двойно трасетата за преминаване от три на шест.

Когато намалеят заразените, тогава ще може да се коментира охлабването на мерките, коментира пред "Дарик" вицепремиерът Красимир Каракачанов. Принципът е трайно, не за 1-2 дена. Поне десетина дена да се вижда, че намаляват, отбеляза той, но подчерта, че преценката ще е на медиците, а не на политиците.


Икономиката не може да спре, защото хората трябва да имат доходи, с които да се издържат. Трябва да се намери най-доброто решение как икономиката да функционира с най-необходимите отрасли. Това е деликатният момент, коментира още той.

Зов за солидарност изпратиха към обществеността от Медицински университет-Пловдив. Започва кампания "Дарение в натура", която призовава да бъдат предоставени лични предпазни средства, консумативи, апаратура и други на Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина при Медицински университет – Пловдив, както и за студентите, които ще работят доброволно в Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ "Св. Георги". "Апелът е да бъдат дарени дезинфектанти, маски, ръкавици, други предпазни средства, а не пари", заяви зам.-ректорът по Международно сътрудничество и проектна дейност проф. д-р Диляна Вичева. Информация за кампанията и начините за даряване в натура, могат да се получат на телефони 032/644057, 032/602454 и 0877174402

Учебната година може да се удължи

Има вероятност учебната година да бъде удължена. Всички трябва да се настроят, че лятото тази година ще се учи малко повече, обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред Би Ти Ви. Най – много ще бъдат засегнати юни и малко от юли, допълни той. "Всички трябва да имаме нагласи, че карантината ще продължи и родителите да знаят, че юни месец няма да ходят на почивка", посочи още Красимир Вълчев.


"Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, защото учениците няма да са в равнопоставена среда", обясни още министърът. Според него абитуриентските балове вероятно ще са през юли.


Повече по темата четете тук.


Коронавирусът в България: Заразените нараснаха до 331 (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Масов скрининг на населението за COVID-19 e невъзможен. Това обяви пред Би Ти Ви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. По думите му няма как да се набавят 7 млн. теста, защото нито една страна в Европа не разполага с подобен брой. "Представете си каква логистика и организация трябва да се направи за това, при положение, че основната ни задача в момента е да осигурим лечение на хората, които се нуждаят от него", добави членът на Националния оперативен щаб. Според него такова тестване ще даде картина, която само след 2-3 дни ще е различна. Предстои да бъдат тествани 1000 души, предимно от МВР, които са ангажирани на границата и с издирване на контактни лица, обяви той.


д-р Ангел Кунчев

© Анелия Николова

д-р Ангел Кунчев

Родилно отделение в Пловдив е затворено

Главната акушерка в родилното отделение на клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив е болна от коронавирус и отделението е затворено до 31 март, съобщи Регионалната здравна инспекция, цитирана от Би Ти Ви. Родилките, които са там в момента, не са имали никакъв контакт с акушерката, заразена с коронавирус, тъй като тя е била последно на работа на 17 март и те ще бъдат изписани поетапно. От РЗИ е изискан списък с всички жени, които са били в родилното помещение и са били обслужвани от заразената с коронавирус акушерка в периода от 13 до 17 март, тъй като към днешна дата те подлежат на 14-дневна карантина. Списък е изискан и на целия персонал на отделението.

Още един почина от заразата

37 са новите случаи на заразени с коронавирус българи през последното денонощие, така общият им брой става 313, съобщи ръководителят на на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски. Той не посочи положителните проби от колко изследвани са. Най-възрастният пациент е на 86 г., а на-малкият е 3-годишен. В "Пирогов" е починал един от пациентите, заразен с болестта. С това общият брой на жертвите става 4.


Така общо заразените в София са 200, като 11 са новите случаи от последното денонощие. Другите са от Варна, Бургас - цяло семейство след като бащата се е завърнал от Франция, Пловдив, Кърджали.


Няма хоспитализирани деца, обяви Мутафчийски. Посочи, че е тревожно състоянието на пациентите в по-горната възрастова група, пред интубация е 86-годишна жена във ВМА, която няколко дни дори не е имала сериозни симптоми.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (320)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Нашите хора не могат да си подредят информацията. Само заразените и жертвите не ни дава пълна картина. Каже те колко са тестваните, какъв процент от тестваните са заразени. На какъв етап от развитието на вируса са тествани. От общия брой заразени изключени ли са оздравелите от вируса

 2. 2 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Сутрешната Пресконференция, оправдава изказването на Бойко Борисов!
  "Новини от курника за мисирки"!

  Имам чувство, че на Ген. Мутафчийски му писна да отговаря на накацалите!!

 3. 3 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  До коментар [#1] от "stanislavdi":

  Снощи имаше данни за брой на тестваните!
  Оттам се виждаше, че около 10% от пробите са положителни!

 4. 4 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#1] от "stanislavdi":Снощи имаше данни за брой на тестваните!Оттам се виждаше, че около 10% от пробите са положителни!
  —цитат от коментар 3 на Tzar Vova Josei-ki


  Значи са направени само 3000 теста? А защо онези които са сложени под карантина не се тестват (да речем два или три дни подред)

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  Как един журналист не се добра до интервю с излекуван?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  До коментар [#1] от "stanislavdi":

  Пълната картина накрая.
  Сега единственият относително точен критерйи е брой починали.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 7. 7 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#5] от "дерибеев":


  Как един журналист не се добра до интервю с излекуван?
  —цитат от коментар 5 на дерибеев


  Няма как. 28 дни карантина, осигурена с едномесечен болничен...

 8. 8 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#4:"stanislavdi"][/quote]

  около 7000 са тествани, тези под карантина, идващи от рискови страни, също се тестват - имам познати такива

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4304 Неутрално

  До коментар [#4] от "stanislavdi":


  Не, не значи. Правените тестове доближават числото 7000.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  До коментар [#1] от "stanislavdi":

  " Нашите хора не могат да си подредят информацията. Само заразените и жертвите не ни дава пълна картина. Каже те колко са тестваните, какъв процент от тестваните са заразени. На какъв етап от развитието на вируса са тествани. От общия брой заразени изключени ли са оздравелите от вируса"

  Проблемът е, че и тестваните да ти кажат, това пак не ти дава пълната картина на нещата, защото всеки тестван е открил симптомите си, за които се съмнява, на някакъв етап, преди това обаче може да е общувал с други лица, които да е заразил, а те не влизат в сметката ! Затова се получава този растеж на заразените - това са основно онази скрита бройка от нас, за които никой не е и предполагал, че съществуват, но вирусът е проявил симптоми на китайския вирус на даден етап, вероятно две седмии след като са станали негови приносители...... !

 11. 11 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3403 Неутрално

  До коментар [#6] от "dedoliben":

  И той не е точен......но това е друга тема.

  Bukalemun
 12. 12 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1102 Любопитно

  Правят се тестове само на развили симптоматика. Не мога да намеря данни, има ли повишаване на общата смъртност за периода спрямо предходни години. Има такава информация основно за загиналите при ПТП.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 13. 13 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3116 Любопитно

  А още не сме стигнали пикът.....Добре поне че карантината се спазва...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  До коментар [#7] от "Велков":

  Ами онлайн , да каже реално как протича. Разликата между спечелили от НЛ и излекувани , е че едните ги даваха по телевизията?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Bolg Aryan
  Bolg Aryan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В момента вирусът е в повечето хора, както МНОГО други вируси и те нямат голямо влияние.

  Това което става е, че всеки смъртен случай се приписва на този ворус, в ход е глобална Манипулация.

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4304 Неутрално

  Добре, да не кажа много добре, се справя за сега НОЩ!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#4] от "stanislavdi":Не, не значи. Правените тестове доближават числото 7000.
  —цитат от коментар 9 на hamiltonf


  В такъв случай заразените са под 5%, а смъртността е под 0.5%

 19. 19 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#4] от "stanislavdi":

  Тези под карантина не се тестват. Дори хора с оплаквания, ако симптомите не са тежки, също не се тестват, а просто се пращат под карантина.

 20. 20 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Как един журналист не се добра до интервю с излекуван?
  —цитат от коментар 5 на дерибеев


  Ходи се добери до Домусчиев:)

 21. 21 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#15] от "дерибеев":


  До коментар [#7] от "Велков":Ами онлайн , да каже реално как протича. Разликата между спечелили от НЛ и излекувани , е че едните ги даваха по телевизията?
  —цитат от коментар 15 на дерибеев


  При всеки протича различно, защото зависи от съпътстващите заболявания и възрастта...

 22. 22 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#14] от "1908":

  Това за очаквани 15000 вече взети проби или очакване на 15000 теста да пристигнат у нас ... което чух вчера по телевизията ... а не от работническия вестник :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 23. 23 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  Дано да нямаме много починали от този вирус. Към май ще е страшно

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  До коментар [#11] от "eti mehter":

  Прав си комшу ама ние сме страна съставена от братовчеди.
  При нас голема завера няма как да стане.
  От все някъде ще изпука пушка и ще се разбере.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 26. 26 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  А иначе аз такава паника не съм виждал, дори при ебола!
  Това е нещо като дай да обвиним короната за това, че откраднахме едни пари (ще отидат в канала), да оправдаем кризата, която се задава. А медиите само това чакат. Пък винаги има личица, дето да говорят пред камерите! Да, очеизвадно е че здравните системи не са подготвени! Ма що ли? Ма кой кра? Ма кой налива все повече и повече пари в здравните системи? Та дупе и гащи са си правителства и медии!
  Чета сега Америка щяла да започва спешно производство на респираторни апарати - типично:) Братята американци винаги се ориентират най-добре. Пак ще направят кинти, същевременно ще скатаят едни 2-3 трилиона - да, точно така - кризата! :)
  И така:)

 27. 27 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#14] от "1908":

  Ако са направени 7000 теста, означава, че под 7000 човека са тествани, защото някои тестове се повтарят на един и същи човек. Реално нямаме точна картина и трябва да се правят много повече тестове.

 28. 28 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 270 Неутрално

  [quote#4:"stanislavdi"][/quote]

  Ами горе долу : Щото един тест струва 100 евро и резултатите излизат чак след 48 часа, освен това трябва критична маса за да се хване, тоест ако в понеделник си отрицателен, щото имаш вируса ама в много минимално количество и си се самоизолирал, няма никаква гаранция че във вторник няма да си положителен. Вируса е голямо предизвикателство за целия свят.

 29. 29 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Много ми напомня wag the dog с де ниро:)

 30. 30 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#16] от "Bolg Aryan":

  Бъркаш ни с Италия. Тук се следят само пациенти развили КОВИД.

 31. 31 Профил на yzd34490484
  yzd34490484
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Дневник, новите случаи са 20, тъй като снощи бяха 293. Казвате, че има още 1 починал. Кажете и колко са излекуваните, за да се тушират страха и притесненията на хората. Престанете да всявате паника!

 32. 32 Профил на yzd34490484
  yzd34490484
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#3] от "Tzar Vova Josei-ki":


  От над 6000 тествани човека едва 313 са положителни. Това прави около 5%

 33. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  До коментар [#28] от "Rex":

  Тестовете не струват 100€!
  Един PCR струва 120 лева

 34. 34 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Реално защо толкова много държите на "точна картина" и "повече тестове" и "ясна информация"?

  Хората имат право на информация, но пък като някой, от когото постоянно се иска информация искам да споделя, че аз пък много бих искал хората да можеха да ме оставят понякога да си върша работата вместо да съм им постоянен личен осведомител.

  Добър или лош, щабът прави каквото може.

  Не може ли да си говорят хората за нещо по-практично от това колко са неадекватни данните и дали били 3000 или 4000 или не, снощи били 7000, ама това включвало и повторени и потретени тестове, та не било значи точно така....

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 35. 35 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Миналата година в България са починали 110 000 човека -по 300 на ден. Засега приносът на вируса към общата смъртност е под 1/1000 със силното съмнение, дали са починали от вируса, или починали от друго нещо носители на вируса. Струваше ли си да пуснем кепенците на държавата за такова нещо?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 36. 36 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Колко ще трае този световен театър? Може би докато наместят финансите. И поставят робите отново в икономическо робство.

 37. 37 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#34] от "Боби Колев":

  Не съм съгласен, доста неадекватно държане! Може ти се подгъват краката, като видиш генерала (а не лекаря!) с униформа, но не и аз. Не се впчатлевам и от реакцията на винето и горанов. За останалите въобще няма да обеля приказка! Те са за началното училище! Примерно Дани Умното!

 38. 38 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Реално защо толкова много държите на "точна картина" и "повече тестове" и "ясна информация"?Хората имат право на информация, но пък като някой, от когото постоянно се иска информация искам да споделя, че аз пък много бих искал хората да можеха да ме оставят понякога да си върша работата вместо да съм им постоянен личен осведомител.Добър или лош, щабът прави каквото може.Не може ли да си говорят хората за нещо по-практично от това колко са неадекватни данните и дали били 3000 или 4000 или не, снощи били 7000, ама това включвало и повторени и потретени тестове, та не било значи точно така....
  —цитат от коментар 34 на Боби Колев


  Да не говорим, че при сезонните вирусни заболявания пък въобще не се правят тестове, поне досега беше така. Караха я само на симптоми.
  На мен друго ми е интересно. Да не се окаже, че в Италия смъртността е спряла и в последните две седмици умират хора само с covid-19.

 39. 39 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 932 Весело

  До коментар [#5] от "дерибеев":

  "Как един журналист не се добра до интервю с излекуван?"

  Висококачествена професионална журналистика, сър!

  В Русия съм! В Русия съм!
 40. 40 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#34] от "Боби Колев":Не съм съгласен, доста неадекватно държане! Може ти се подгъват краката, като видиш генерала (а не лекаря!) с униформа, но не и аз. Не се впчатлевам и от реакцията на винето и горанов. За останалите въобще няма да обеля приказка! Те са за началното училище! Примерно Дани Умното!
  —цитат от коментар 37 на rincewind


  Ама това си е така още отпреди вируса!
  Това е така през последните 45 години!
  И аз като видях, че полза от говорене в България няма, а от действие пък съвсем и просто си бих камшика.
  Толкоз за омекналите крака.
  Да си дойдем на думата за постоянното споредне - важно ли е дали са 3000 или 4000 или 7000 със повторените и потретените?
  Как точно Вие ще промените личната си стратегия срешу вируса ако числото е стабилно 7000 с 222 повторени и 17 потретени вътре?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 41. 41 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Нещо се случва и не мога да си го обясня,щуа мангали се прибраха от Италия,Франция,Германия и само 300 заразени.А пък с тая смъртност сме за никъде!!!

 42. 42 Профил на pbs
  pbs
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Аз повече се притеснявам от нашите управници и техните решения, отколкото от Короната.

 43. 43 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#5] от "дерибеев":

  Разбира се, че се добраха, Домусчиев е огромно постижение кога иначе щяхме да го видим по Нова телевизия? Даже сподели с какво се е лекувал!

 44. 44 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  До коментар [#35] от "cinik":

  " Миналата година в България са починали 110 000 човека -по 300 на ден. Засега приносът на вируса към общата смъртност е под 1/1000 със силното съмнение, дали са починали от вируса, или починали от друго нещо носители на вируса. Струваше ли си да пуснем кепенците на държавата за такова нещо?"

  Защото все още ние имаме някакъв относителен контрол върху неговото разпространение ! Ако обаче започне експоненциално ( на степен) да се разпространява китайската зараза в обществото ни, ще бъдат потърпевши възрастните хора, които са най - голямата част от населението у нас, при тях смъртността е най - висока ! Тогава натискът върху здравната ни система ще е такъв, че просто няма да може да се издържи ! Отделно умиращите и извозването на труповете им ще бъдат страшна гледка. В Италия и Испания първоначално гледаха така на ситуацията, обаче, ето какво един колега вчера писа за Италия следното:

  Поне аз не помня случай като в Италия. Да няма мяста в гробищата. Военни камиони да извозват трупове към крематориумите. Спортни зали да са били превърнати в морга. Възможно е да греща, но подобно нещо не помня! А не съм никак млад.


  Това се борим да предотвратим, не друго !

 45. 45 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Каже те ...
  —цитат от коментар 1 на stanislavdi


  Полудя вам!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#42] от "pbs":

  Ти спазвай дисциплина. Какво да ти направят управниците. Да дойдат да те пазят ли?!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#35] от "cinik":" Миналата година в България са починали 110 000 човека -по 300 на ден. Засега приносът на вируса към общата смъртност е под 1/1000 със силното съмнение, дали са починали от вируса, или починали от друго нещо носители на вируса. Струваше ли си да пуснем кепенците на държавата за такова нещо?" Защото все още ние имаме някакъв относителен контрол върху неговото разпространение ! Ако обаче започне експоненциално ( на степен) да се разпространява китайската зараза в обществото ни, ще бъдат потърпевши възрастните хора, които са най - голямата част от населението у нас, при тях смъртността е най - висока ! Тогава натискът върху здравната ни система ще е такъв, че просто няма да може да се издържи ! Отделно умиращите и извозването на труповете им ще бъдат страшна гледка. В Италия и Испания първоначално гледаха така на ситуацията, обаче, ето какво един колега вчера писа за Италия следното:Поне аз не помня случай като в Италия. Да няма мяста в гробищата. Военни камиони да извозват трупове към крематориумите. Спортни зали да са били превърнати в морга. Възможно е да греща, но подобно нещо не помня! А не съм никак млад.Това се борим да предотвратим, не друго !
  —цитат от коментар 44 на samoedin


  Числото в графата на заразените е функция на броя извършени тестове, който у нас е символичен. Ние хващаме само болните, които влизат в болница.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  До коментар [#36] от "pitanka_3":

  " Колко ще трае този световен театър? Може би докато наместят финансите. И поставят робите отново в икономическо робство."

  Не, те робите са си отдавна в икономическо робство, по - зле за тях няма много накъде да стане ! Въпросът е, че " бизнесмени" като почетния, вълка, редник Киро, Вальо белота и много други от " звездната" плеяда, имат да губят престъпни бизнеси за милиарди, там е цялата драма на ситуацията - сварени са напълно неподготвени ! Те знаят само да източват публичните ресурси, формирани от плащанията на всички нас, чрез управляващите и институциите на страната - ЧОПНИ, прокуратура, КФН, НС, Правителство.......Напълно са неподготвени за цялостна парализа на бизнеса точно в този момент......

 51. 51 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Нещо се случва и не мога да си го обясня,щуа мангали се прибраха от Италия,Франция,Германия и само 300 заразени.А пък с тая смъртност сме за никъде!!!
  —цитат от коментар 41 на angeles


  Братчедите са на по 30-40 години. Те са безрискова група. Даже трябва да им благодарим за приноса към изграждане на колективен имунитет.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 52. 52 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#38] от "stanislavdi":

  Айде пак. Абе как не ви омръзва да пишете едни и същи глупости.
  В Бергамо 190 000 човека умират средно по 7 човека на ден - 210 на месец. Сега са умрели - 3800 човека. И пак се почва да не умират също толкова хора. Всеки ден.

 53. 53 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  [quote#40:"Боби Колев"][/quote]

  имаш тук + от мен. аз не се изнесох, за съжеление!
  но пък и вече нищо не ме задържа тук и гледай ква ирония - затвотиха границите
  а реално си намерих работа веднага!
  но тук са пълни паники!
  бе пий си ракията, яж си чесъна и подсмръквай като ходиш в магазина:)
  върши работа
  пък и пак казвам, това не е чума, не е ебола ...
  Бъди здрав:)

 54. 54 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 353 Весело

  Как един журналист не се добра до интервю с излекуван?
  —цитат от коментар 5 на дерибеев


  Е как бе, Домуса забравящ ли го

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Divaka
  Divaka
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Аудио и видео качеството на репортажа да под всякаква критика за стандартите на медия. Аз със моя телефон мога да заснема по-добро видео.

  一期一会
 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  До коментар [#49] от "cinik":

  " Числото в графата на заразените е функция на броя извършени тестове, който у нас е символичен. Ние хващаме само болните, които влизат в болница."

  Съгласен съм напълно, вече го посочих в по - горния си пост защо се получава точно така. Представи си да няма никакви мерки в момента, какво цунами ще последва за цялото ни общество само до няколко седмици ! Турция избра да следва тази стратегия на поведение и в момента никой не знае какво се случва там ! При 80 милиона население......

 58. 58 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Пренаселеността на планетата Земя е факт. Природата започва да се чисти. За съжаление, ако е вярна информацията от Китай, Индия, Пакистан, Африка, Азия (Русия), Южна Америка, основната тежест е въху Европа и Америка. Това трябва да е предупреждение за цивилизацията.

  В крайна сметка природата ще си намери регулатор, пък макар и с изчезването на човека.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#1] от "stanislavdi":

  Да, и на мен ми е чудно. Можеха поне да направят сайт където да има цялата тази детайлна информация като графики и статистически данни.

 61. 61 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  Скоростта на заразата расте двойно. Все пак това са нищожни бройки в рамките на държава. Обаче прогнозата е мрачна с тенденция да стане черна. Подозрително е дали цифрите са верни. Лично аз не вярвам, може да са 10 пъти повече. Явно българинът не може да стане по-малко немърлив и безотговорен. Но поне можеха да затворят границите навреме и заразените щяха да са два пъти по-малко. Всички области се заразиха от приходящи. Мисли повече за българите в чужбина отколкото тук.

 62. 62 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#57] от "samoedin":

  Добре де. Дали ще правят 350 или 1200 теста де факто те не могат да спрат пневмониите ако има бум. Още повече, че малко някой да се почувстват зле и въртят.
  Така, че няма как да се скрие. И 100 000 теста да правят какво ще стане. Днес може да си здрав утре да имаш вирус.

 63. 63 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#14] от "1908":Ако са направени 7000 теста, означава, че под 7000 човека са тествани, защото някои тестове се повтарят на един и същи човек. Реално нямаме точна картина и трябва да се правят много повече тестове.
  —цитат от коментар 27 на ivan92


  Хубаво е човек да може да разбира, онова което чете. Думата която съм използвал е "тестваните", което означава колко хора са тествани, а не броят тестове.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Освен това и в Италия и в Турция даже тестват тези със симптоми и контактни. Само, че там положението е критично. Особено в Турция вече. От 7000 теста -2200 заразени. Освен това понеже явно криеха изведнъж започнаха да измират от първият ден. В Италия също и те си го казват само симтомни изследват и близкото им обкръжение.

 65. 65 Профил на denver
  denver
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "Велков":

  Има как. Всеки може да говори по телефон, Вайбър , Скайп и прочее. Много е вероятно и да са ги стреснали да не говорят с журналистите, за да не се увеличава паниката.

 66. 66 Профил на Emil Alkalay
  Emil Alkalay
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#3] от "Tzar Vova Josei-ki":

  И в началото бяха 10%. Тогава ги обявяваха броя на пробите. Ако сега също са 10%. Това е добре. Явно мерките действат.

 67. 67 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#49] от "cinik":" Числото в графата на заразените е функция на броя извършени тестове, който у нас е символичен. Ние хващаме само болните, които влизат в болница."Съгласен съм напълно, вече го посочих в по - горния си пост защо се получава точно така. Представи си да няма никакви мерки в момента, какво цунами ще последва за цялото ни общество само до няколко седмици ! Турция избра да следва тази стратегия на поведение и в момента никой не знае какво се случва там ! При 80 милиона население......
  —цитат от коментар 57 на samoedin


  Ние знаем доста добре тежките случаи, защото те стигат до болница. Не знаем, че десетки хиляди карат болестта на крак и смъртността въобще не е такава, че да налага подобни мерки. Ние имаме по 1200 души жертви на ПТП годишно, а в миналото са стигали до 6000. Основание ли е това да спрем автомобилния транспорт и да разкопаем пътищата?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 68. 68 Профил на London BI
  London BI
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоя мошеник да го махате вече. Заради такива като него банкстерите затвориха света за да го грабят.

 69. 69 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#26] от "rincewind":

  Всичко се прави вече в големи количества, не само вентилатори.
  Ще има и за износ. Боинг започнаха да правят прозрачни щитове,
  които са много по-добър защитник от маските.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 70. 70 Профил на Nikolai Alexandrov
  Nikolai Alexandrov
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#34] от "Боби Колев":

  За бога, това е щаб, не е сам генерал. Със сигурност могат да намерят един възпитан пи ар, който по цял ден да споделя вярна информация. А който трябва да върши друга работа - да си я върши

 71. 71 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Моля, малко по-умерени заглавия. По-уместно е да се преработи в "Заразените са смехотворната бройка от 313. Да им пожелаем успешно оздравяване с чайче и супа вкъщи!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 72. 72 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Шапка му свалям на Мутафчийски..... ако мен така ме питат тези мисирки, нервите ми няма да издържат. Една мисирка много се откроява с неграмотни въпроси и невъзможност да асимилира отговора. Дали е ходила на даскало след втори клас?
  Хора, разберете, всички ще прекарами китайския грип, но забавено във времето ще оцелеят повече животи. Икономиката ще пострада повече, но хора ще оцелеят!!!
  В момента ЧПФ банкет дават за коронавируса!!!!!! Така ще си оправдаят колосалните липси и загуби!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 73. 73 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  До коментар [#44] от "samoedin":

  Смисълът на всичко написано от вас е че се опитвате да вкарате ред по пътят за гробищата.
  Ако сравним грипът с огън.
  Огънят ще гори докато има матерял.
  Заразявайки човек който може да убие той ще го убие.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 74. 74 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#66] от "Emil Alkalay":

  Между другото мерките трябва да бъдат като при чумата. Населените места да се самоизолират и да ограничим заразата.

 75. 75 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това са случаи от последните седмици, които "избиват" сега.

  Правителство и институциите да продължават мерките! Те работят!

  niki
 76. 76 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Давам предложение: тъй като обикновеният грип тип А и Б сега-засега е по-смъртоносен, 2000-3000 жертви годишно у нас със същия профил (възрастни, хронично болни), направо да я победим и нея, като удължим карантината до Великден 2021-ва. Така и така сме подхванали работата, хайде да решим и стария проблем. Който не е съгласен, той е просто един циничен към възрастните егоисти.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 77. 77 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Избухване на епидемията тука няма. Това е добре,!

  niki
 78. 78 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#71] от "cinik":

  Това показва, че мерките работят. Трябва да търпим още 2 седмици.

  niki
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  До коментар [#41] от "angeles":

  Нищо странно няма. Развитието в Бг за сега върви по чешкият сценарии. Дълго време имаха малко заболели, после скок, после леки покачвания. Към момента там има 31 127 тествани, 2279 положителни, 10 оздравели и 9 починали. И това при положение че около 20 000 чеха бяха на ски февруари и началото на март точно в тези области в Северна Италия. А иначе мерките и в Бг и в ЦЗ са горе долу едни и същи.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Две неща забелязвам :
  1. Нашите журналисти са неспособни да задават смислени въпроси. Най-вероятно, защото не могат да мислят конструктивно. Никой от тях не се е хванал да проучи цялостната картина у нас и по света, за да може да пита правилните неща.
  2. Народът, съдейки по форумните коментари тук и по други места, е бетер от журналистите. Това не е странно, защото мисленето му е формирано на базата на това какво е прочел, чул или видял по медиите.

  Ще дам един прост пример, журналистите не могат да си сметнат процентите, трябва да им ги кажат...
  Като следствие на това обикновеният човек започва да разсъждава, все едно е герой от роман. Започва да си измисля несъществуващи въпроси и отговори за тях.
  Пример: защо не тестват всички ?
  Ще попитам аз, кои са всички ? 7 000 000 българи ли ? Как се тестват толкова много хора? С какъв капацитет ? Най-малкото колко тестови материали ще са нужни (не говоря за самите тестове), а за това, което ги съпровожда...
  На неадекватен за ситуацията въпрос, естествено е да получиш неадекватен отговор или по-скоро адекватен, но по отношение на интелектуалните ти възможности.

 85. 85 Профил на pqf18307488
  pqf18307488
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До ЩАБа: почвайте да мислите как ще излезем от карантината. Повече от месец пълно затваряне на населението ще стане нетърпимо и хората ще започнат да се психират и да се бунтуват. Т.е. няма време за губене. Досега мерките са много добри (като изключим забавената поръчка на респиратори), направо ни спасяват! Но трябва да се мисли и за след това - масово тестване и изолиране на инфектираните като че ли е решението, а останалите полека лека да се връщат на работа. Но за целта трябва да се планира още от сега и да се започне най-късно до Великден.

 86. 86 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#80] от "Моа Преател Тайпи":

  Първо ти отговори...

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  До коментар [#67] от "cinik":

  "Ние знаем доста добре тежките случаи, защото те стигат до болница. Не знаем, че десетки хиляди карат болестта на крак и смъртността въобще не е такава, че да налага подобни мерки. Ние имаме по 1200 души жертви на ПТП годишно, а в миналото са стигали до 6000. Основание ли е това да спрем автомобилния транспорт и да разкопаем пътищата?"

  Да, съгласен съм, че до болница стигат тежките случаи, както и че има мнозина, които изкарват " на крак" болестта, но това е именно в седствие на взетите мерки, а не обратното. Искаме ли да бъдем в положението на Италия и Испания ? Ми и там много хора карат "на крак"болестта ! Много обаче стигат до болница, а след това и до смърт ! При нас с над 2 милиона пенсионери, кой ще поеме отговорност за премахване на карантината в този и вид ? Ето какво става в някои европейски държави:

  Най-нови страшни данни за COVID-19 в Европа - превърна се в световна морга Особено висок е темпът на нарастване в Испания, Франция, Германия и Швейцария

  https://blitz.bg/svyat/nay-novi-strashni-danni-za-covid-19-v-evropa-prevrna-se-v-svetovna-morga_news735469.html

  Иначе и на мн ми пречат ограниченията за предвижване. Имам толкова работа извън населеното място, където съм, но просто не мога да направя нищо на този етап.....

 89. 89 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Моля, малко по-умерени заглавия. По-уместно е да се преработи в "Заразените са смехотворната бройка от 313. Да им пожелаем успешно оздравяване с чайче и супа вкъщи!"
  —цитат от коментар 71 на cinik

  Би могло да се добави, че цифрите, с които се изписва числото, изразяващо броя на откритите заразени съвпадат с цифрите, с които се изписва датата, когато беше въведено извънредното положение.

 90. 90 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Как един журналист не се добра до интервю с излекуван?
  —цитат от коментар 5 на дерибеев


  И аз това питам ! От друга страна у нас , а може би навсякъде лошите новини и катастрофите дигат рейтинга на медията . Жрналистите биха пуснали материал по- скоро с тежко болен заразен с ковид19 , часове преди да почине , отколкото да представят някой ОЗДРАВЯЛ !

 91. 91 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 10 Весело

  Защо процентът на починалите от коронавирус в Германия е много по-нисък от този в други страни
  От седмици вирусолозите в Германия си задават въпроса: Защо процентът на починалите от COVID-19 e толкова по-малък от този в други страни.- пише The Washington post
  В Италия 9,5 процента от хората, които са тествали положително за вируса, са не са успели да го победят, сочат данните, събрани в университета Джонс Хопкинс. Във Франция процентът е 4,3. Но в Германия е 0,4 процента.


  Основната причина за разликата, казват специалистите по инфекциозни болести, е реакцията на Германия в първите дни на появата на болестта - да проследява, тества и ограничава заразените групи. Това показва, че Германия има по-достоверна картина за размера на огнището, отколкото страните, които тестват само очевидно симптоматичните, най-тежко болни или с най-висок риск.
  „В началото, когато имахме сравнително малко случаи, когато ставаше въпрос за намирането и изолирането им, в Германия се справихме доста добре“, казва Райнхард Бюс, ръководител на катедрата по управление на здравеопазването в Берлинския технологичен университет. "Това е основната причина."
  Други фактори, като възрастта на заразените и времето на епидемията в Германия, също изиграват роля за ниската смъртност. Масовото тестване се оказа ключово. В Германия, е имало 31 150 случая към 24 март, тоест огнището е по-голямо отколкото във Франция - 20,149. но по-високата смъртност във Франция предполага, че там е имало повече недиагностицирани случаи.
  https://czpz.org/society/prophylaxis/12375-2020-03-28-06-31-45
  ===========
  Разбрахте ли сега, че ни управляат изключителни тъпанари.
  Хирурга с лампазати да си ходи.
  Пожарникаря, дядото, страхливия след него.

 92. 92 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 779 Весело

  В момента вирусът е в повечето хора, както МНОГО други вируси и те нямат голямо влияние. Това което става е, че всеки смъртен случай се приписва на този ворус, в ход е глобална Манипулация.
  —цитат от коментар 16 на Bolg Aryan


  Е, не е глобална манипулацията, щото Путлер ги е разкрил и умрелите ги пише я от пневмония, я от туберкулоза!

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  Как един журналист не се добра до интервю с излекуван?
  —цитат от коментар 5 на дерибеев


  Предполагам, че по закона за защита на личните данни, болниците няма да предоставят на журналистите контакт на излекуван. Отделно, всеки излекуван надали би желал да го показват като мечка и съседи, роднини и колеги да бягат от него като от прокажен.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Някой разбра ли починалият човек на каква възраст е?

 98. 98 Профил на v.surovina
  v.surovina
  Рейтинг: 368 Неутрално

  До коментар [#7] от "Велков":

  Има телефони, скайп...

 99. 99 Профил на Волният Ибрик
  Волният Ибрик
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#5] от "дерибеев":
  —цитат от коментар 7 на Велков


  Хайде стига, телефони ли няма, скайп ли? Има начини.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK