На живо

България тръгва към рецесия, носенето на маски навън стана задължително (хронология)

България тръгва към рецесия, носенето на маски навън стана задължително (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталОбщо 359 са вече потвърдените случаи на коронавирус в България по данни от днес следобед. Правителството обяви, че България рязко влиза в рецесия и недостигът в бюджета ще е за милиарди левове. Българската народна банка пък подготвя мерки за временно замразяване на плащания по кредити и обяви, че коронавирусът ще отложи влизането на България в чакалнята на еврозоната. Църквата обяви, че литургиите на Великден ще бъдат изнесени извън храмовете. Здравният министър нареди всички, присъстващи на публични места, задължително да носят маски.


"Дневник" следи развитието на събитията около коронавируса в реално време.
Правителството предвиди дефицит в размер на 3.5 млрд. лв.

Правителството на Бойко Борисов призна официално, че България рязко влиза в рецесия, недостигът в бюджета ще е за милиарди левове и се предлага разчетът на кредитите, които може да вземе, да са почти 5 пъти повече от досега разрешеното.


В съобщение след извънредно заседание на кабинета се казва, че "размерите на очакваното негативно отклонение на разчетите по приходите налагат актуализацията на годишната цел по отношение на бюджетното салдо за 2020 г., като се предлага то да бъде дефицит в размер на 3.5 млрд. лв. (2,9 % от прогнозния БВП)".


Повече четете тук.

Старши сержант от военно формирование 44 220-Пловдив е заразен с коронавирус. Той е приет днес за болнично лечение, съобщиха от Министерството на отбраната. Заразеният е 49-годишен, като има и придружаващо заболяване.


От 17 март той е в домашен отпуск, който прекарва в Карлово, където живее. По време на отпуска военнослужещият е бил в контакт със свой близък, завърнал се от Англия. От 23 март старши сержантът е с висока температура и кашлица. На 28 март военнослужещият е приет в МБАЛ-Карлово, а от днес е настанен в болница "Пълмед" в Пловдив, където е интубиран.


От 17 март военнослужещият не е бил в контакт със свои колеги от военното формирование, уточняват още от министерството.

Между 5 и 10 допълнителни дни най-вероятно ще са нужни, за да приключи учебният срок и самата учебна година. Това обясни образователният министър Красимир Вълчев пред БНТ. Той уточни, че все още не може да се каже дали изобщо ще се стигне до мярката, но според него към момента въведеното дистанционно обучение върви добре, като в някои училища дори ще успеят да компенсират изоставянето заради грипните ваканции преди това.

Въведеното извънредно положение заради разпространението на коронавируса доведе до първото затваряне на медия в страната. Списание "Програмата" обяви, че спира да излиза от 1 април 2020 г. както на хартия, така и онлайн. Изданието е на пазара от 2001 г. То представляваше безплатен седмичен културен гайд за цялата страна, като предоставяше информация за филми, спектакли, изложби, класическа и съвременна музика, партита и редица още събития с обществено значение на големите градове в България.


Повече четете тук.

Правителството подписа договор с Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за доставка на 1 млн. медицински маски на стойност 1.67 млн. евро, съобщи премиерът Бойко Борисов във "Фейсбук". Маските са тип KN95, които могат да филтрират частици с 95% ефективност, Те ще бъдат използвани за обезпечаване нуждите на персонала в лечебните заведения, органите на държавния здравен контрол и за други лица, ангажирани в работата срещу разпространението на коронавируса в България.

Отлага се тест на сирените, за да няма паника

Отлага се планираното за 1 април тестване на системите за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и аварии. Решението цели да не се създава допълнително напрежение сред гражданите по време на извънредното положение. Тренировъчно тестване ще бъде проведено, когато ситуацията позволява, съобщиха от МВР.

Заразените вече са 359

Потвърдените в България случаи на COVID-19 стават 359, след като от сутринта до сега са открити 5 нови заразени, съобщиха от Националния оперативен щаб.. Не са регистрирани нови административни области, на чиято територия да е регистриран случай на коронавирус. Новите случаи са в София - двама, в Плевен, в Монтана и в Благоевград. 113 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 13 от тях са интубирани.
Подробности - тук

Маската е задължителна на всички обществени места

Всички лица са длъжни да носят защитна маска от днес, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Такова нареждане даде здравният министър със Заповед № РД-01-168.


България тръгва към рецесия, носенето на маски навън стана задължително (хронология)

© Юлия Лазарова

Административните колективни органи и общинските съвети да могат да заседават дистанционно, чрез телекомуникационна връзка предлагат измененията към Закона за електронно управление, внесени днес в законопроект от Демократична България. За времето на извънредното положение е предвидена възможността общинските съвети изцяло да работят дистанционно, а след края му мярката да може да се превърне в част от редовната работа на тези органи.


Обединението има и предложения за промяна в Закона за електронните съобщения, които създават гаранции срещу злоупотреба с новото правомощие на структури на МВР за достъп до данни, които засягат правата на гражданите. Възможността за следене на данни да се прилага само в случаите на епидемия или пандемия, а засегнатите граждани да бъдат задължително информирани.

Областните болници в Монтана, Силистра и Шумен ще получат респиратор, купен със средства от постъпилите до момента дарения чрез изпращане на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17 777 за трите мобилни оператора в България. Апаратите ще бъдат доставена най-късно в началото на май. До момента събраната сума чрез DMS SOLIDARNOST е малко над 125 хил. лв.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова забрани със заповед движението на автобуси от града до София, Плевен и Троян. Мярката е временна до отпадане на извънредното положение в страната, което е до 12 април включително.

Общинските съветници от ГЕРБ Малина Едрева, Силвия Христова, Елен Герджиков, Николай Стойнев и Ботьо Ботев внесоха доклад с предложение за промяна в действащия Правилник за дейността на Столичния общински съвет. Целта е да се легитимират решенията, взети на дистанционно проведени заседания на ресорните общински комисии и сесии на съвета. Става въпрос за доклади, свързани с мерки относно извънредното положение, като Председателският съвет ще определя въпросите, които да се включат в дневния ред. Присъствието на съветниците ще се осъществява посредством конферентна връзка, която позволява установяване на самоличността и участие в дискусиите и вземането на решения. За граждани и други заинтересовани страни ще има обявен имейл адрес, на който могат да изпращат коментари, становища и въпроси по разглежданите теми. Заседанията ще се излъчват на живо през интернет страницата на Столичен общински съвет, в You Tube и Facebook.

Студент на 19 г. ще бъде съден за нарушаване на карантина

Студент на 19 години ще се изправи пред съда в Благоевград заради нарушаване на карантина. Днес районната прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу млядия мъж, който е студент във Великобритания, а след завръщането си в страната не е спазил предписаната му от регионалната здравна инспекция 14-дневна домашна карантина. От прокуратурата казват, че младежът е излязъл на разходка с баща си на ул. "Даме Груев" в Благоевград.


Заради извънредното положение бяха въведени тежки наказания за неспазване на разпорежданията на властите и те се наказват с лишаване от свобода за срок до пет години и глоба от 10 хил. до 50 хил. лева. От прокуратурата отчитат, че младежът е с чисто съдебно минало. Към момента Районната прокуратура в Благоевград наблюдава пет досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина. Внесеният днес в съда обвинителен акт е първи.

Министерството на образованието и науката и Българското национално радио започват съвместен подкаст уроци по музика в помощ на учениците от всички класове в общообразователните училища, съобщи БНР. Епизодите са подготвени от учители по музика от български училища и са публикувани на сайта на държавното радио. Повече - тук.

Софийската районна прокуратура съобщи, че е повдигнала обвинение на лидер на неназована политическа партия с инициали К. К. заради негови твърдения, будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното извънредно положение във връзка с пандемията от коронавирус. Става дума за лидера на националистическата партия "Възраждане" Костадин Костадинов.


В телевизионно предаване К. К. твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са "пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите" и отправил заблуждаващи твърдения за липси от складовете на Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". "Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено", е заявил той. Освен повдигнатото обвинение на К. К. е наложена гаранция в размер на 20 хил. лева.

Сачева обяви 9 909 нови безработни заради коронавируса

Безработните в страната са 213 700 души към 27 март, съобщи социалният министър Деница Сачева. Според нея вследствие на кризата заради коронавируса новорегистрираните безработни са 9 909.


Точно преди седмица Сачева съобщи, че безработицата се увеличава и в бюрата по труда за ден са се регистрирали 1 300 души.

Тази вечер Министерският съвет ще заседава извънредно за втори път, за да обсъди предложението си за актуализация на държавния бюджет. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг след заседание, посветено на т.нар. мярка 60/40 за помощ за бизнеса. "Милиард-милиард и половина се предлагат, но аз мисля, че няма да бъдат достатъчни", заяви Борисов.


Финансовият министър Владислав Горанов уточни, че предложението е 1 млрд. лева да се добавят към бюджета на Държавното обществено осигуряване за фонд "Безработица". "След месец-два може да се наложат нови мерки. Динамична е средата, нещата могат да се подобрят, могат и да се влошат и ние трябва да имаме вариант за действие за всички сценарии", каза Горанов.

От утре вечер пада двуседмичната карантина, под която бе поставен град Банско заради разпространението на коронавируса. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев вече подписа заповед, според която от 19 часа на 31 март в града ще важат мерките, които са въведени в цялата страна.


Повече четете тук.

Приемането на документи за получаване на държавна помощ по схемата 60 към 40 ще започне от утре. До седмица ще се получава решението дали средства да се отпуснат, а още пет дни по-късно ще се превеждат и парите. Каза днес социалния министър Деница Сачева на брифинг след заседание на Министерския съвет. Повече четете тук.


ИТ секторът в помощ на държавата

Специалисти от ИТ сектора подариха 15 хиляди работни часа на държавата, за да се завърши електронната здравна карта. Това съобщиха от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии днес на брифинг след среща с премиера Бойко Борисов.


"Искаме, излизайки от тази криза, в която сме в момента, държавата да излезе със системи, които са едни от най-добрите в ЕС. Нашата цел е да покажем в една такава ситуация, че трябва да си помагаме и свободния ресурс, който имаме в компаниите, да го използваме в полза на обществото", заяви председателят на асоциацията Илия Кръстев.


Още по темата - тук


Службите на Великден - извън храмовете

Богослуженията за Великден ще се проведат пред храмовете, се разбра след среща на председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и вицепремиера Томислав Дончев със Светия синод. От синода обявиха, че до приключването на извънредното положение в храмовете ще има засилени мерки за дезинфекция, а миряните ще трябва да спазват дистанция. На въпрос ще се дава ли причастие от една лъжичка, каквато е традицията, говорител на Синода обяви, че "от Светото причастие никой не може да се зарази"


"Според мен това е един добър компромис", коментира Венцислав Мутафчийски след срещата. Той уточни, че контролът по спазване на дистанцията извън църквите ще бъде поет от полицията. Самите църкви ще бъдат отворени за хората, които искат да влязат и запалят свещ, но церемониите на Великден ще бъдат изнесени, уточни той. Повече по темата - тук.


За мнозина мерките от извънредното положение заради коронавируса са причина за отлагане на събития, включително рождени дни, кръщенета и сватби. Не това обаче е изборът на млада двойка, която днес сключи брак в обредния дом на кв. "Хиподрума". Още снимки от нетрадиционното събитие вижте тук.


България тръгва към рецесия, носенето на маски навън стана задължително (хронология)

© Дневник

"Пирогов" с телефон за жертвите на домашно насилие - 0700 40 150

Приемната на "Пирогов" за жертви на домашно насилие осигурява и дистанционна подкрепа и психологични консултации на денонощната телефонна линия 0700 40 150, съобщиха от столичната болница. От там посочват, че в условията на социална изолация нарастват напрежението и насилието в домовете и "статистиката показва завишаване на броя на жертвите на домашно насилие". На телефоната линия пострадалите от домашно насилие могат да получат освен психологична помощ, консултации и подкрепа за план за осигуряване на безопасност и също съдействие за осигуряване на помощ от органите на реда.

Гражданското сдружение "Спаси София" призова общината да спре финансирането на големи ремонти като тези на пл. "Св.Александър Невски" и Борисовата градина на обща стойност над 40 млн. лева, както и на някои "козметични" проекти. Вместо това според организацията средствата следва да бъдат насочени към подкрепа на малкия бизнес в столицата, който се очаква да бъде тежко засегнат от ситуацията с коронавируса.


Повече за предложението четете тук.

Министерският съвет ще заседава извънредно днес, за да приеме условията и реда за изплащане на компенсации на работодателите с цел запазване на работните места при извънредното положение заради коронавируса. С приемането на закона за извънредното положение бе заложено държавата да изплаща 60% от заплатата на служителите в засегнатите сектори, а работодателят да осигури останалите 40 на сто. Първоначално идеята на управляващите беше да се подпомагат само най-пряко засегнатите сектори, но след остро недоволство от страна на бизнеса и на синдикати се разбра, че кръгът от фирмите, които могат да кандидатстват за компенсацията, ще бъде разширен.

Прокуратурата проверява и предлагането на бързи тестове

Върховната административна прокуратура проверява как Изпълнителната агенция по лекарствата контролира предлагането на т.нар. бързи тестове за коронавирус. Агенцията следва да извърши проверка регистрирани ли са съответните медицински лаборатории или здравни заведения, които предлагат т.нар. "бързи тестове", както и дали работят със сертифицирани реактиви, съдържащи инструкции за употреба и етикет, дали спазват вътрешния контрол и дали отговарят на съответния стандарт. Прокуратурата уточнява, че е изискала съответната информация от министъра на здравеопзаването, а причината е зачестилото предлагане на бързи тестове.


Според различни собственици на лаборатории проверката на прокуратурата цели да осуети масовото тестване с бързи тестове. Какво още казват представители на лабораториите четете тук.

Всички хора, които пристигат в България от страни с разпространение на коронавирус, ще бъдат поставяни под 14-дневна домашна карантина. Здравният министър Кирил Ананиев е изменил заповедта си, която указваше прилагането на тази мярка за граждани на 16 държави. Досега пристигащите в страната се изпращаха в домашна изолация с указание на държавния здравен инспектор Ангел Кунчев. След промяната Регионалните здравни инспекции са задължени да изпращат информация за хората под карантина, освен на кметовете и общопрактикуващите лекари, и на главните, областните и столичните дирекции на МВР, както и на дирекция "Комуникационни и информационни системи" в силовото министерство.

Борисов: Хората вече са много дисциплинирани

"Хората вече са много дисциплинирани. Проблемът е, когато събота и неделя е топло времето. Тогава се крият. Мерките си важат, дано не са налага и повече да се затягат. Не играем на криеница. Който победи и надхитри, той после може да зарази или умре", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в отговор на въпрос дали ще има още ограничения на придвижването. Какво още каза премиерът четете тук.


Още 45 млн. лв. за патронажна грижа

Допълнително 45 млн. лева се отделят по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" за подкрепа на самотно живеещи възрастни и хора с увреждания. От днес общините ще могат да кандидатстват, за да получат финансиране за патронажна грижа, съобщи социалното министерство. По проектите ще може да се наема персонал за предоставяне на услуги по домовете за справяне с извънредната ситуация. Освен доставка на храни и лекарства, възрастните хора ще могат да получат и съдействие при заплащането на битовите им сметки или за неотложни административни услуги.

Това, с което се сблъскваме, надали ще продължи повече от 2-3 месеца. Тази прогноза за развитието на епидемията от коронавирус направи пред БНТ държавният здравен инспектор Ангел Кунчев. "Ние сме вече в подстъпите на много сериозното разпространение, на огромния натиск върху здравната система и върху това трябва да са съсредоточени усилията, а не да тестваме всеки, който кихнал или кашлял", каза той. Според него най-тежката ситуация ще бъде около и малко след Великден, а след това се очаква бърз спад.


Кунчев отново посочи, че 60-70% от хората преболедуват на крак, но усилията са насочени към рисковите пациенти, които ще са в по-тежко положение. "10 до 12 пъти е по-голям леталитетът. Зависи от всички заболели какъв процент умират. При грипа е 0.2. При този вирус е между 2 и 3%, в някои страни мина и 3%", посочи той.

БНБ подготвя мерки за замразяване на плащания по кредити

Българската народна банка е в процес на подготовка на мерки, които ще позволят въвеждането на временен мораториум за отлагане или спиране на плащания по банкови кредити. Това съобщи в интервю за "Нова телевизия" управителят на БНБ Димитър Радев.


"Това, което ще стане, е, че вероятно до сряда, европейският банков орган ще обяви насоки и критерии, по които да се прилагат тези допълнителни мерки. В основата им стои въвеждането на целенасочен и временен мораториум, с който се отлагат или спират плащания по банкови кредити. Или казано по-простичко - отсрочване на плащането по банкови кредити", каза той. Радев увери държателите на депозити, че парите им са на сигурно място.


Какво още каза управителят на БНБ вижте тук.

Над 300 акта за струпвания на обществени места

Над 300 акта са съставени в цялата страна заради струпване на групи хора на обществени места, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред "Нова телевизия". Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев до края на извънредното положение е забранено събирането на повече от двама възрастни на открити и закрити обществени места.


"Към този момент над 25 хиляди са гражданите, поставени под карантина", каза още Иванов. Той обясни, че полицаите извършват проверки и ако човекът не си е вкъщи, се образува досъдебно производство. За нарушаване на карантина досега са образувани над 300 досъдебни производства. Повече - тук.

60% спад на автомобилния трафик

С 60% е намалял автомобилният трафик из страната след въвеждане на контролно пропускателните пунктове заради забраната за излизане от областните центрове, освен в определени случаи. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред "Нова телевизия".


Той посочи, че навсякъде при КПП-тата има т. нар. бързи ленти, през които могат да минават линейки, например. Проблеми обаче идвали от това, че много водачи нарушавали правилата и "запушвали" тези ленти. Личните карти вече не се пипат от служителите на МВР по контролните пунктове. Те поглеждат картата, сравняват данните и продължават нататък, обясни Иванов.

Министерството на външните работи на България е поискало от останалите държави да разрешава на български граждани с изтекъл паспорт да пътуват, ако се връщат в родината си. Това съобщи пред Би Ти Ви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. През тази година изтича срокът на личните документи на голям брой български граждани. Държавата вече служебно удължи валидността им на територията на страната с 6 месеца, но се е обърнала и към страните по света да го признаят. На свой ред България се ангажира реципрочно да позволи същото на чужденците, каза Захариева.


Общо 766 българи в момента са в чужбина, от тях около 70 са туристи, каза Захариева като уточни, че данните са към петък и постоянно се променят. Повече четете тук.Заразените вече са 359
Потвърдените в България случаи на COVID-19 стават 359, след като от сутринта до сега са открити 5 нови заразени, съобщиха от Националния оперативен щаб.. Не са регистрирани нови административни области, на чиято територия да е регистриран случай на коронавирус. Новите случаи са в София - двама, в Плевен, в Монтана и в Благоевград. 113 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 13 от тях са интубирани.

Заразените вече са 354

Общо 354 са заразените с коронавирус по данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин. От тях в болница са 127 души, 13 от които са в тежко състояние - интубирани, интензивни отделения. Средната възраст на починалите е 66 г., а най-младият починал е на 51 г. Оздравелите вече са 15.


От щаба дадоха и информация за разпределението на болните по области. В Благоевград заболелите са 10 души, в Бургас - 14, във Варна - 17, във Велико Търново и Габрово - по двама, в Добрич - 6, Кърджали - 4, Кюстендил - 2, в Ловеч има един заболял, в Монтана - 16, в Пазарджик - 7, Перник - 5, в Плевен - 8, в Пловдив - 20, Сливен - 3, Смолян - 7, София - 208, в Стара Загора - двама, в Хасково - един случай и в Шумен - 3.


Във връзка с информация, че в неделя на столичния бул. "Витоша" са съставяни актове на минувачи, Мутафчийски припомни, че събирането на повече от двама възрастни на едно място е забранено от повече от седмица със заповед на здравния министър.


До 12 април включително се удължава безплатното паркиране в Синята и Зелена зона в София, съобщи Центърът за градска мобилност. Столичната община въведе мярката с идеята да се намали използването на градския транспорт от работещите в центъра и така да се допринесе за социалната дистанция заради коронавируса.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (284)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  Решението е в народните приказки. Не случайно във всички приказки змеят иска за жертва млада девица. Време е учените да преоткрият хилядолетната мъдрост на народите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4385 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Кмете", сериозен ли си?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 3. 3 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Млада девица?! Да, жертва ще са младите хора! Но, при първа възможност ще се изнесат от тук!

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  Абсолютно. Запомни какво съм казал.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  До 12 април включително се удължава безплатното паркиране в Синята и Зелена зона в София
  ===================
  Стига с тези сини/зелени зони ❗
  Кога ще започнете пръскането срещу коронавирус?⁉️
  Кога ще миете улиците⁉️
  Питам не само за София, а за цяла България ❗❗❗

  "Чуждестранен агент"
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#3] от "ban":

  Виждаш дървото а не виждаш гората.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#5] от "putinxujlo":

  Ще дойде време да отговарят за това БЕЗдействие.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4385 Весело

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кво ли не прави изолацията и карантината...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#7] от "angeles":

  Опитай се да осмислиш преди да реагираш първосигнално. Утре ще се срамуваш от невежеството си !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 697 Весело

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ударил си го на философия! Ти май беше хотелиер! Да, гората от хотели, ще трябва да се поразреди!

 12. 12 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#3] от "ban":


  За сега май са по-добре там! Те кои се върнаха,мюмюните!!! Кой със здравна осигуровка,където и да е( не само Германия),ще се върне в БГ. Естествено само по-тъмно кафявите!

 13. 13 Профил на ynq18645198
  ynq18645198
  Рейтинг: 8 Гневно

  "На въпрос дали има проблем в болницата в Благоевград предвид починалите, ген. Мутафчийски обясни, че и в София почти всеки интубиран загива."

  http://www.focus-news.net/news/0000/00/00/2761627/

 14. 14 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4688 Любопитно

  "Всички имаме нужда от добри новини дори да не са верни"
  Господин Генерала осъзнава ли какво току що каза????

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  И ти не виждаш решението а то както често се случва е очеизвадно. Вместо да ме хейтиш помисли да те видим дали ще вденеш.Дал съм ви храна за мозъците. Който има разбира се и който може да го използва.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#10] от "КМЕТ В СЯНКА": Започна като Дерибейката,но на теб е простено! Хамилтона ти каза да внимаваш с катантината!

 17. 17 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА": А не ли по добре да дадем на змея една дърта избушена форумка,м???)
  —цитат от коментар 7 на angeles


  Аз си исля, че и прочутата симитлийска ваксина ще свършинработа в случая...

 18. 18 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1939 Весело

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Младата девица трябва ли да е репортерка с микрофон?

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 19. 19 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#11] от "ban":


  Другия комунист “moree” е хотелиера,ма нещо се загуби покрай коронясването!! Не му е лесно. А нашия Кмет в Сянка е просто лентяй!))))

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#16] от "angeles":

  Мислех те за по-мислещ. Жалко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на ynq18645198
  ynq18645198
  Рейтинг: 8 Гневно

  България май ще бие всички рекорди по най-ниска средна възраст на умрелите от коронавирус, както и по дял на умрелите от пациентите с усложнения. Питат го има ли проблем в благоевградската болница, защото всички умират, той отговаря "нема проблем, и в София всички умират" ...

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4385 Неутрално

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Никой не те "хейти", искам само да разбера разстроената ти мисъл и разклатената психика зад нея, за да ти помогна, все пак играеш в главната роля във Форума...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#19] от "angeles":

  Високоплатен !!! И даващ РЕШЕНИЯ !!! Както и в този случай.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Мутафчийски на военен съд за дезинформация и геноцид след края на карантината.

 25. 25 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 697 Весело

  До коментар [#19] от "angeles":

  Млад пенсионер!? За пореден път предупреждавам пенсионерите и реститутите, че и тяхното, вече не е сигурно!

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  Помисли малко. Нарочно ви дадох храна за размисъл. Полезно е да мислиш в тези времена. Дал съм и няколко жокера за да ви е по по силите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 697 Весело

  До коментар [#26] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Абе, давай направо! Още не сме пили кафе, пък и с тази корона, главите ни са замътени!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2860 Неутрално

  До коментар [#21] от "ynq18645198":

  Е много ясно. Само като видиш рисковите фактори - пушим повече от италианците, пием повече от тях, не се спортува, имаме повече сърдечно съдови заболявания, не се правят профилактични прегледи. Горе долу по здравословно състоялние един 60-70 годишен италианец се равнява на един 40-50 годишен българин

 31. 31 Профил на ynq18645198
  ynq18645198
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "karatista":

  Не, просто ГЕРБ са ти на власт и имаш разнебитена здравна система. Постъпването в болница с усложнения е равно на сигурна ...

 32. 32 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Нали щяха да досаждат веднъж на ден в 17,00 часа? Защо продължават с тази говорилня?

 33. 33 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3029 Неутрално

  ФАКТ!
  Щаба срича числа от някаква таблица.
  Последва интепретации на маски и кой и кога имат право да арестуват.
  ЩАБА НЕ КАЗА КОЛКО ТЕСТА СА НАПАВИЛИ.
  ЩАБА КАЗА, ЧЕ ДНЕС НЯМА ДА ТЕСТВАТ 1000 ПОЛИЦАИ.

 34. 34 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#23] от "КМЕТ В СЯНКА": Стига се изхвърляй,знаем се! Високо платен,какво??? 24/7/365 във форума,кой плаща на постове,дори и безсмислени?😉

 35. 35 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1349 Весело

  До коментар [#28] от "ban":


  Той взима пример от Дерибейката,и оня пич 90% от форумците му се чудят какво е имал в предвид преди да изплющи коментара!!! Е,не сме се извисили всички толкоз!))))

 36. 36 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 988 Весело

  До коментар [#32] от "Иво Станчев":

  Всяко решение в Бойкова България е предпоследно, не знаеш ли? От днес ще досажда само сутрин.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 37. 37 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Сбъднаха се мечтите на много хора...
  "Искаме да няма трафик в София" - е, няма.
  "Искаме да можем да паркираме в зоната безплатно" - можете.
  "Искаме да няма трафик като едно време" - няма трафик.
  "Искаме въздухът да е чист" - чист е.
  "Искаме селяните да си идат по родните места" - отидоха си.
  "Искаме да е като едно време" - е, дойде времето. Чакаме на опашки, разни неща липсват, КПП-та по градовете, от телевизора ти казват какво да правиш, ...

  Внимавайте какво си пожелавате, че да не вземе да се сбъдне.

 38. 38 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 320 Весело

  До коментар [#29] от "putinxujlo":

  Колега, я внеси малко разяснения, че да се повеселим още.
  Хахаха...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 39. 39 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3559 Весело

  До коментар [#35] от "angeles":

  Обаче пък Дерибейката явно ти помага да преодоляваш .. карантината. Поздрави

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 40. 40 Профил на iradev
  iradev
  Рейтинг: 291 Неутрално

  "На въпрос дали има проблем в болницата в Благоевград предвид починалите, ген. Мутафчийски обясни, че и в София почти всеки интубиран загива."http://www.focus-news.net/news/0000/00/00/2761627/
  —цитат от коментар 13 на ynq18645198


  Отговорът на генерала беше прекалено циничен и не на място, но както се казва - каквото повикало, такова се обадило. Журналистките на тези брифинги са бетер от мисирки.

 41. 41 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#39] от "дерибеев":

  Така е! Дезинфектанта също помага, но да не се прекалява...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 42. 42 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#19] от "angeles":

  "Другия комунист “moree” е хотелиера,ма нещо се загуби покрай коронясването!! Не му е лесно. "

  Спокойно Ангелчо, moree има 130 хил. евро кеш в сейфа и никакви заеми. Още 5 години да е карантината, не е проблем. Аз съм свикнал да лежа и да не работя 8 месеца в годината. Дали ще са 8 или 12, за мен е без значение. Който има да дава 2 млн $ за картонена къща в Лос Анджелис, той да му мисли.

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3559 Весело

  До коментар [#41] от "Kamenarski":

  ++++++

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1819 Весело

  До коментар [#7] от "angeles":Опитай се да осмислиш преди да реагираш първосигнално. Утре ще се срамуваш от невежеството си !
  —цитат от коментар 10 на КМЕТ В СЯНКА


  Извинявам се , че се намесвам , но аз понеже не се срамувам от невежеството си , просто ще изчакам ''утре'' да прочета готовото решение !

 45. 45 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Чудесно е, стигам където трябва за макс 10 мин. Не се връщайте

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 835 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":Млада девица?! Да, жертва ще са младите хора! Но, при първа възможност ще се изнесат от тук!
  —цитат от коментар 3 на ban


  На фона на тези тълпи, дето хукнаха да се прибират обратно в България, с това вече не можете да уплашите никого. Тези, дето са знаели за какво се изнасят, отдавна не са тук. Тези, които плашите непрекъснато, че ще се изнасяте, сте същите, дето непрекъснато ревете, че държавата не иска да ви осинови. Най обикновени лузъри и хейтъри. Та - прав ви път, ама де тоз късмет! Ще има още много да ни досаждате, и то след като разбрахме, колко е хубаво и какво предимство е, че страната е по-рядко населена.

 48. 48 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  "Всички имаме нужда от добри новини дори да не са верни"Господин Генерала осъзнава ли какво току що каза????
  —цитат от коментар 14 на padrino


  Ха, че то за да осъзнае трябва да има мозък в главата. С което този очевидно не разполага.

  Навремето Радой Ралин беше написал за Тодор Живков "Кратуна куха за наука глуха". Този напълно отговаря на описанието, както и този който го назначи. Краставите магарета през девет дерета се подушват, така и Боко си избра генерала.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 49. 49 Профил на iradev
  iradev
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#46] от "ynq18645198":

  Не съм казал, че е логична, и според мен също не е приемлива.
  Но трябваше ли да обяснява подробно здравословносто състояние на всеки починал, със съпътващите му заболявания и всички други подробности. Това ли му е работата и функцията в момента?

 50. 50 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2860 Неутрално

  И някой да каже на генерала за езика на тялото. С това нервно премятане на калъфа на очилата по време на конференцията не ми вдъхна доверие, освен че шумът ми скъса нервите.

 51. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Мутафчийски на военен съд за дезинформация и геноцид след края на карантината.
  —цитат от коментар 24 на pitanka_3


  По-добре веднага, преди да е изтрепал стотина хиляди.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 52. 52 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  До коментар [#31] от "ynq18645198":

  Че като не си доволен от здравната система ,що се чупиш да тичаш по доктори ,само като кихнеш или закашляш ,лекувай си се сам ,нали си супер интелигентен ,а здраванта система не става за нищо .Пита се дали си струва медиците да си рискуват живота заради такива като вас ,и без това сте недоволни винаги ,а и гледате метър да мините .

 53. 53 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 962 Весело

  До коментар [#5] от "putinxujlo":

  Е какво да ти мият от утре ще вали

  гошо
 54. 54 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Едно положително нещо:) Взе да ми харесва карантината. Селяндурите се окротиха малко, ама малко:)

 55. 55 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  Е т'ва е - затвориха "софиянци" и трафикът из страната намаля с цели 60%.

 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4385 Неутрално

  Покрай коронавируса знайни и незнайни сайтчета взеха да предлагат предпазни маски и дезинфектанти, вкл. и сайта gotvach.bg ни "изкушава" със " Защитен пакет L: 2 защитни маски с клапан на dr. Frai и дезинфектант британски от 500 мл" за "скромната сума" от 40 лв. Та, маските струват по 6,92 лв. едната, дезинфектанта е 8 лв., и за пакета получаваме цена от 21,84 лв./пакет/на едро. Всеки може да си направи сметката, каква е надценката, има ли спекула или няма. А, има 5 лв. доставка до офис на куриерска фирма.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 57. 57 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Нищо не са направили до момента. Само голи приказки.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 58. 58 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Сбъднаха се мечтите на много хора..."Искаме да няма трафик в София" - е, няма."Искаме да можем да паркираме в зоната безплатно" - можете."Искаме да няма трафик като едно време" - няма трафик."Искаме въздухът да е чист" - чист е."Искаме селяните да си идат по родните места" - отидоха си."Искаме да е като едно време" - е, дойде времето. Чакаме на опашки, разни неща липсват, КПП-та по градовете, от телевизора ти казват какво да правиш, ...Внимавайте какво си пожелавате, че да не вземе да се сбъдне.
  —цитат от коментар 37 на Индиана


  Комунизмът се завърна!
  Всички ядат и пият и никой не работи.

  Да видим колко време ще издържи системата...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 59. 59 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2333 Любопитно

  "..."Хората вече са много дисциплинирани. Проблемът е, когато събота и неделя е топло времето. Тогава се крият. Мерките си важат, дано не са налага и повече да се затягат. Не играем на криеница. Който победи и надхитри, той после може да зарази или умре", каза премиерът Бойко Борисов..."

  типичния червен задн*к... обявените мерки се спазват, но това, за което вчера другарката Фандъкова глобяваше не е сред тях... пита се в задачката, на какво точно основание тиквариата глобява, а мисирките преследват случайни минувачи?

 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7814 Неутрално

  Даже и Борисов спря да кара джипа нагоре надолу.

 61. 61 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  То ако само с 60% е намалял.......... Значи никакви мерки няма....пълна бутафория.. Като в празнични дни.... В Италия Испания ....беше миналата седмица 88%.....

 62. 62 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 192 Неутрално

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":Младата девица трябва ли да е репортерка с микрофон?
  —цитат от коментар 18 на mitko11


  Би било добре, но къде тия девици сред мисирките?

  Гретените са предоволни. Природата се връща на мястото си. Нищо, че на икономиката и се такова онуй. Щото нали и гретените искат да ядат?

  По крайбрежната улица в Ейлат се разхождат планинските кози!

  И една питанка. Как ще мине слизането на благодатния огън по Възкресение?

  без подпис!
 63. 63 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Забелязвам че рязко намаляха постингите на старата софийска градска десница, по съвместителство тя и автентичното дясно. Никовете на някои колеги напълно изчезнаха от хоризонта. Предполагам че това е тази нейна 60%-на част, която се е прибрала в родната провинция и сега си урежда прекарването на интернет.

 64. 64 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 835 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА": А не ли по добре да дадем на змея една дърта избушена форумка,м???)
  —цитат от коментар 7 на angeles


  Сакън! На форумката ще и светнат очите, че най-после се е озовала до нещо мъжко - имаме светлия опит на другарката Илиана Йотова пред себе си, а горкият змей с ужас ще се скрие чак вдън гори Тилилейски.

 65. 65 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Едно положително нещо:) Взе да ми харесва карантината. Селяндурите се окротиха малко, ама малко:)
  —цитат от коментар 54 на rincewind


  Само една молба. Хайде като баш хептен супер и хипер гражданин да спреш да пишеш "Укротиха" с "О" вместо с "У"...

 66. 66 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  До коментар [#53] от "гошо":

  Е какво да ти мият от утре ще вали
  ==================

  Видиш ли какво, до колкото помня, 1 път месечно улиците трябва да се мият и сумата е астрономическа. Нали знаеш, че улиците не са мият сами, но община плаща 100% всеки месец на фирма, коята тряба да ги мие. Ако не ви пука как се изразходват вашите данъците, за пример мен - много пука. Или вие не плащате данъци?

  "Чуждестранен агент"
 67. 67 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  До коментар [#60] от "Роси":

  Не, виждам го почти всеки ден)) Точно нагоре надолу)

  "Чуждестранен агент"
 68. 68 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА": Ще дойде време да отговарят за това БЕЗдействие."
  - Те действат според инструкциите, а нас са ни привели към сътояние. От нормална смъртност правят пандемия, от нищо(вирусче) безвремие. Ще отговарят пред съвестта си, ако я имат. Ако нямат съвест, престъпленията се натрупват кармично, ще отговарят до девето коляно. Заедно с тях ще отговарят и дебилите, които ги поддържат. Факта че не им се вярва, няма да ги спаси.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Corona-Krise: Offener Brief an die Bundeskanzlerin von Prof. Sucharit Bhakdi
  https://www.youtube.com/watch?v=LsExPrHCHbw

 71. 71 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  И някой да каже на генерала за езика на тялото. С това нервно премятане на калъфа на очилата по време на конференцията не ми вдъхна доверие, освен че шумът ми скъса нервите.
  —цитат от коментар 50 на karatista


  Перфектен е според мен , почти перфектен айде .......
  Следях го няколко дена много внимателно .Гледа репортерите в очите , когато им отговаря , не отмества поглед когато търси отговор ......специално ще му наблюдавам ръцете ( доколкото се виждат ) , но до момента според мен не шикалкави и е уверен !

 72. 72 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Покрай коронавируса знайни и незнайни сайтчета взеха да предлагат предпазни маски и дезинфектанти, вкл. и сайта gotvach.bg ни "изкушава" със " Защитен пакет L: 2 защитни маски с клапан на dr. Frai и дезинфектант британски от 500 мл" за "скромната сума" от 40 лв. Та, маските струват по 6,92 лв. едната, дезинфектанта е 8 лв., и за пакета получаваме цена от 21,84 лв./пакет/на едро. Всеки може да си направи сметката, каква е надценката, има ли спекула или няма. А, има 5 лв. доставка до офис на куриерска фирма.
  —цитат от коментар 56 на hamiltonf


  Вчера четох за супермаркет в Дания, който продава дезинфектант за ръце, бройката е 5,50, но ако купиш два цената е 134 евро. Ха запасявай се.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 73. 73 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Само не разбирам този брояч отдолу за чий са го сложили. Пределно ясно е, че след 13 дни няма да свърши карантината.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 74. 74 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#52] от "edin drugii": "Че като не си доволен от здравната система , що се чупиш да тичаш по доктори, само като кихнеш или закашляш, лекувай си се сам ,нали си супер интелигентен ,а здраванта система не става за нищо."
  - Тича за болнични, бе приятелю на Бочко. Хората се лекуват сами, а приписаните антибиотици въобще не ги купуват. Каквито господарите, такива и робите. Акъла е по твърд и от камъка, не се налива.

  "Пита се дали си струва медиците да си рискуват живота заради такива като вас" ,и без това сте недоволни винаги, а и гледате метър да мините."
  - На докторите това им е работата. Живота им го рискуват други, с непълно обучение, принудително паникьосване, живот в скафандри и постоянното общуване с хорското страдание.

  "и без това сте недоволни винаги, а и гледате метър да мините."
  - Доволни са само тепигьозите. Знаещия, разсъждаващия и търсещия човек е недоволен. Знаещия никога не минава метър. Мий си ръцете!

 75. 75 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2785 Весело

  Прокуратурата се притеснила от зачестилото предлагане на бързи тестове........въйййй.....тва много опасно за хората.. хахаха.......регистрирани ли са?....... ама пичовииии, тва Изпълнителната агенция по лекарствата го контролира ........ Кво общо има Гешев?.........

 76. 76 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1273 Весело

  Ало, полицията! Тези на снимката няма ли да ги разгонят, че са голяма тълпа!

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 77. 77 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 166 Неутрално

  До коментар [#68] от "Георги Славчев":

  В некъв друг свят живеете.... Излезе видео от военно-полева болница в Central Park NY. Това не помня и на филм да съм го гледал.

 78. 78 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Цял месец ще ни държат затворени,
  а на Великден ще се събере стадото, да се изпозарази за една нощ!

  Като ще е карантина, да е карантина!
  Аз не съм се врял 1 месец, за да се пропилее всичкото за една нощ.
  Ще има и други Великдени за празнуване! Да се събират по скайпа!

 79. 79 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#68] от "Георги Славчев":В некъв друг свят живеете.... Излезе видео от военно-полева болница в Central Park NY. Това не помня и на филм да съм го гледал.
  —цитат от коментар 77 на jlb02632781


  А строените хладилни камиони гледа ли, от едно друго видео.
  В случай, че потрябва повечко хладилник, а в моргата няма място.

 80. 80 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Гении са поповете. Очаквайте карантина още 2 месеца и масови фалити.

 81. 81 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 88 Неутрално

  Ако за Великден няма пълна, тотална блокада и карантина, с военни по улиците, България пламва изведнъж. А веднага след това идва и Гергьовден, за да повтори черния Великден.

 82. 82 Профил на denver
  denver
  Рейтинг: 17 Неутрално

  "На въпрос ще се дава ли причастие от една лъжичка, каквато е традицията, говорител на Синода обяви, че "от Светото причастие никой не може да се зарази"

  Без коментар. Единственият бизнес, който ще остане да крепи икономиката ще е погребалният.

 83. 83 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2785 Весело

  Как па... толкова набожни станаха всички........ Ама иначе, "килимявките" се редят на опашка за ядрено магнитен резонанс........ га дойде "товарният влак".....ама иначе "оня" ги пазел......

 84. 84 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Всички други религии в България преустановиха службите, само БПЦ пак са с привилегии и живеят на наш гръб...

 85. 85 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2785 Весело

  Да разписват "декларация" че се отказват от "медицинска помощ" ........ Тях "оня" ще ги пази......

 86. 86 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2077 Любопитно

  Нкакви хора са решили да си обменят течностите с църковната лъжчка, а защо на осталите трябва им се налагат глоби за неспазване на карантината?

 87. 87 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2077 Любопитно

  Нкакви хора са решили да си обменят течностите с църковната лъжчка, а защо на осталите трябва им се налагат глоби за неспазване на карантината?

 88. 88 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2333 Любопитно

  "...На въпрос ще се дава ли причастие от една лъжичка, каквато е традицията, говорител на Синода обяви, че "от Светото причастие никой не може да се зарази"

  "Според мен това е един добър компромис", коментира Венцислав Мутафчийски след срещата."


  е то от вчера е безспорно, че човекът има нужда от спешен преглед... лекари, сестри, санитари, някой, нещо?

 89. 89 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  И какво има да се "обсъжда".....за къв чеп ???......то е ясно.... Ще се имитира голям дълг.......дано поне е "външен"........ Щото парите на банките ще са нужни за после...... Възстановяване на икономиката...!!!.... Ако имитират вътрешен....... ще е голяма грешка мисля....голяма........ 82 страни вече са се наредили на опашка пред МВФ....... Дано ние не сме "иноватори"......вътрешен дълг да имитираме.....

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 91. 91 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 925 Неутрално

  "Според нея вследствие на кризата заради коронавируса новорегистрираните безработни са 9 909"

  Това в кой квартал е?

  "Да, България"
 92. 92 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 768 Неутрално

  В ИТАЛИЯ ТИЯ КОИТО СА ОСТАНАЛИ ХЕПТЕН БЕЗ ДОХОДИ СЕ ЗБИРАТ НА ГРУПИ ПО ФЕЙСБЕК ОТИВАТ В ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ ПАЗАРУВАТ СИ ЯКО И СИ НЕ ПЛАЩАТ , СТАВАТ СИ И СИ ЗАМИНАВАТ , СКОРО И ТУКА

 93. 93 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като нямаш пари да изкараш три месеца без работа , незнам колко некадърен трябва да си . Аз мога 10 години да изкарам без да работя

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Добре, че са само 9 900, защото засегнати са всички, дори фирми, които би трябвало да работят като тези, които произвеждат части за автомобили например, но поради спадане на поръчките ограничават дейността си.

 97. 97 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "от Светото причастие никой не може да се зарази"

  Колективна номинация за Дарвинова награда! Евровизията няма да спечелим, олимпиадата е отменена, но поне една престижна купа ще вземем тази година.
  https://darwinawards.com/

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 98. 98 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Затворете ги тези църкви бе м@м@ му стара. Корея пламна по този начин, Малайзия, Иран, защо трябва ние да сме следващите? И то точно, когато благодарение на навременните и учудващо адекватни мерки удържаме положението в съвсем прилични с оглед на ситуацията граници. Ще унищожим всичко постигнато за миг. Който е вярващ ще разбере и изпитанието само ще засили вярата му. За останалите това без друго е само поредния повод да се напият порядъчно.

 99. 99 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  До коментар [#96] от "Voiko":

  Въобще не са 9900, но ще мине техническо време, преди да се регистрират - първо неплатен отпуск и т.н.
  Сложи една нула отзад на първо време.
  Лоша работа.

 100. 100 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  Затворете ги тези църкви бе м@м@ му стара. Корея пламна по този начин, Малайзия, Иран, защо трябва ние да сме следващите? И то точно, когато благодарение на навременните и учудващо адекватни мерки удържаме положението в съвсем прилични с оглед на ситуацията граници. Ще унищожим всичко постигнато за миг. Който е вярващ ще разбере и изпитанието само ще засили вярата му. За останалите това без друго е само поредния повод да се напият порядъчно.
  —цитат от коментар 98 на zle_platen_trol


  Както винаги много точен коментар. Даже и в путинова Русия църквата призова хората да се молят по домовете си, само нашите десарски попове увъртат като дърти циганки. Не мога да си представя по-безотговорни хора.
  Иначе, надявам се да не е твърде късно, всички да разберем, че сме заедно в кюпа и спасение няма, ако не направим поне минималното - стоене в домовете си, излизане само в крайни случаи и то с маски и ръкавици, спазване на дистанция и т.н. Ние тук в Щатите сме още като малки деца, които се учат как да карат колело. Срамота, но е факт. Почти няма хора с маски, тук таме някой с ръкавици - и то в магазини, аптеки и т.н., където се струпват огромен брой хора. За спазване на дистанция да не говорим.
  Разбирам, че е до култура и традиции, но все пак трябва да има елементарен здрав разум.
  За тестването да не говорим, и България и Щатите са на светлинни години назад от Германия, Сингапур и Южна Корея. Ако няма тестване на стотици хиляди, как ще разбереш кой ще поставиш под карантина и наблюдение, как ще проследиш контактите му и съответно да тестираш потенциално заразените, или с други думи как ще ограничш епидемията?
  Това, което се прави в България като ограничителни мерки е добре, но не е добре че не се тестват достатъчно голям брой хора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK