И главният прокурор си намери "коронавирус" тема

Иван Гешев

© Велко Ангелов

Иван ГешевКато "коронавирус в съдебната система" определи главният прокурор Иван Гешев проблем със системата за случайно разпределение на дела, който ако се потвърди можело да бъде сравнен със заразата. В специално интервю за БНТ, излъчено на запис и анонсирано като посветено "на мерките срещу коронавируса", той коментира започналото по сигнал от членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) разследване.


За него по-рано през деня съобщи пред медиите говорителят на прокуратурата Сийка Милева. Разследването е за компютърно престъпление в системата за случайно разпределение на дела. То е образувано въз основа на одитен доклад за констатирани "множество уязвимости с високо ниво на риск за сигурността на системата, голяма част от които може да доведат до пряка неоторизирана манипулация на данни" при разпределението на съдебни дела.


Трябва да се провери, но ако се потвърди
Тъй като на одиторите не е бил даден достъп до системата, техните изводи трябва да бъдат потвърдени от експертиза, каквато вече е възложена, каза Гешев. Той заяви, че не е ясно защо не са получили достъп, но въпреки това по материали тези одитори били констатирали опити за неоторизирани влизания и компроментиране на системата.


"Ако се докаже че това в одита е истина, това ще е скандал, съпоставим с коронавируса в здравната система. Това ще е коронавирус в съдебната система", сравни главният прокурор.


По думите му одитът е показал потенциална възможност за манипулиране на стотици хиляди дела с огромни имуществени и неимуществени интереси на българските граждани. "Всеки който има какъвто и да електронен подпис може да прави абсолютно всичко - да разпределя дела, да определя състави, да създава съдилища, да манипулира данни", твърди Гешев като направи уговорката, че не е специалист. Той каза, че е чел доклада като член на ВСС.


Въпреки, че разследването не е завършило, а самият Гешев направи уговорки, че трябва да се потвърди, в хода на интервюто, той заяви, че не е одитирана сигурността на системата и сега става ясно, че сигурността не е компроментирана, "а се оказва нула".


Гешев посочи Иванов, Калпакчиев и Панов като отговорни


Главният прокурор посочи като отговорни сегашния лидер на "Да, България" Христо Иванов, който през 2015 г. беше министър на правосъдието, и съдия Калин Калпакчиев, който по същото време беше член на съдебния съвет, под чийто натиск, според Гешев, била създадена централизираната система. Това станало като фирмата - изпълнител била определена без обществена поръчка, а в продължение на 4-5 г. работата на системата не била одитирана. Гешев намеси и името на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов "и две три присъдружни негови дами", които, по думите му "се хвърляха като Матросов на амбразурата да не се извърши одит на тази система".


И тримата посочени са сред критиците на избора на Гешев и на негови методи на работа.


"Надявам се искрено да не се окаже вярно, иначе пет години не сме имали правосъдие", заключи главният прокурор.


"Дневник" потърси за коментар бившия министър на правосъдието Христо Иванов. Той заяви следното:


"Към 2015 г. в съдебната власт имаше софтуер за разпределение на делата, за който беше установено, че е открит за манипулации. Тогава, като министър, аз поставих темата за смяната на онзи софтуер. Но нито аз, нито министерството, имаме нещо общо с решенията, свързани с изработването на нов такъв. Тези решения се взимаха от мнозинството на тогавашния ВСС, което беше напълно подчинено на Сотир Цацаров и в този смиъл, г-н Гешев трябва да насочи въпросите си към тогавашното мнозинство и неговия лидер. Тогава те отбраняваха предходната компрометирана система със зъби и нокти.


Иначе това е поредното безумно и безотговорно обвинение от страна на Гешев, което отново доказва, че той е базово непригоден за поста главен прокуор. Напомням, че в началото на кампанията си за избор на поста, той по същия начин ме посочи като стоящ зад пробива в системата на НАП. Напълно недопустимо е един прокурор, още повече главен, да ръси подобни обвинения по този начин. Още чакам да бъда обвинен за НАП лийкс или да получа извинение."


Останалите споменати от главния прокурор отказаха коментар, преди да се запознаят с доклада и неговите констатации. Документът не може да бъде открит на страницата на Висшия съдебен съвет.


Представители на съдебната власт, с които "Дневник" говори, припомниха, че от години се очаква изпълнение на проект за Единна информационна система на съдилищата, която трябва да включи и разпределението на делата. Обществената поръчка по проекта през есента на 2017 г. беше минала през контрола на Комисията за защита на конкуренцията и съда и се очакваше новият съдебен съвет, който встъпи тогава в длъжност, да подпише договора с изпълнителя, разказаха те. Вместо това мнозиството в съвета предпочете да отмени поръчката с аргумент, че имало нарушения по нея, въпреки че съдът не беше установил такива. Оттогава досега проектът непрекъснато се отлага под най-различни предлози. Когато миналата година се разпалиха дебати за проверка на действащата система за разпределение на делата, представители на ВСС попитаха защо трябва да се харчат пари на данъкоплатците за това, при положение че вече трябва да е готова Единната информационна система на съдилищата.


Казусът с проверката, цитирана от главния прокурор, поставя и


важния въпрос какво би станало, ако страна по конкретно дело сметне, че то е манипулирано


при разпределението му. Юристи разясниха, че има богата съдебна практика, че неслучайното разпределение на едно дело не е порок, а процесуално нарушение. То може да послужи за основание да се иска отмяна на съдебния акт, стига да не е изтекъл преклузивният срок за това, тоест срокът, след който страната по делото губи вече това право. По различните дела и пред различните инстанции сроковете са различни и са описани конкретно в съответните процесуални закони. Дали при евентуално обжалване на това основание ще се стигне до отмяна на акта, може да реши единствено компетентният съд.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (70)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Миии, бяхме го позабравили тези дни. А той обича да е в събитията.....

 2. 2 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 872 Неутрално

  "Пет години не сме имали правосъдие." Изводът е частично верен.

 3. 3 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Колко е долен Гештапо. За всичките грешки на съдебната система, от които той и неговата шайка са се възползвали, обвинява хора, които нямат нищо общо с тях. Ама само на думи. Щото ако беше истина, щеше да има обвинения.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 4. 4 Профил на Барба Ганьос професор доктор на науките
  Барба Ганьос професор доктор на науките
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Мдам, маските падат - милиционерите минават в открита атака срещу последните остатъци на съпротива в държавата.

  "Всеки който има какъвто и да електронен подпис може да прави абсолютно всичко - да разпределя дела, да определя състави, да манипулира данни", твърди Гешев като направи уговорката, че не е специалист.

  Кой да му каже, на другара мюлюционер, че няма как да влезнеш някъде с ел. подпис без да лъсне абсолютно всичко.

  Не бил специалист - той е специалист, единствено по творчеството на Гьобелс.

  Още не се знае, какво точно ще проверяват, но товариш ГешеФФФ, вече знае кои са "виновните" поименно!

  Милиционерска Класика!

  "La mamma dei cretini è sempre incinta"
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 772 Неутрално

  ВСС избра системата на "Смарт Системс 2010" за случайно разпределение

  Висшият съдебен съвет (ВСС) прие извършената разработка на системата за случайно разпределение делата, разработена от "Смарт Системс 2010" ЕООД. Системата ще бъде внедрена във всички съдилища, съобщиха от ВСС. Комисията по професионална квалификация, информационни технологии и статистика, заедно с Дирекция "Информационни технологии и съдебна статистика" ще изготвят график за внедряване на системата в съдилищата. Висшият съдебен съвет не прие извършената разработка на централизираната система за случайно разпределение, разработена от "Декстро Груп" ООД.

 9. 9 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  На Гешев за всичко са му виновни Христо Иванов, Лозан Панов и Калин Калпакчиев. Тук става дума, за патология!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 10. 10 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 772 Неутрално

  ВСС поръчва нов софтуер за случайно разпределение на делата

  Висшият съдебен съвет взе решение за незабавно обявяване на обществена поръчка за нов централизиран софтуер за случайно разпределение на делата. Това се случи по време на днешното заседание на органа. Предложението е на председателя на Върховния административен съд Георги Колев.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Та значи ВСС е пуснал обществената поръчка, ВСС е приел системата, но за всичко са виновни Христо, Калин и Лозан.

 13. 13 Профил на Укроп
  Укроп
  Рейтинг: 0 Неутрално

  И щом през последните 5 години не е имало правосъдие в България, другаря Цацаров защо не е сред заподозрените за съпричастност? Той къде е спал за пробивите в системата за случайно разпределение на делата? А всичките служби на пряко подчинение на Барба Ганьос къде спаха? Инспекторатът на ВСС къде спа? На полето под дебелата сянка на корпулентния и дръндарския селяк, ето къде.

 14. 14 Профил на Барба Ганьос професор доктор на науките
  Барба Ганьос професор доктор на науките
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#10] от "Nick F":

  Ахахаха. ТВА ЕБАТИ ГАФА ПО МИЛИЦИОНЕРСКИ!

  Колев беше човек на дпс във ВАС.

  "La mamma dei cretini è sempre incinta"
 15. 15 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Трябва някак да се надцака коронавируса, че от него не може да се вземе ръка. Не е лесно да си намериш тема за телевизионна изява в последните дни..

 16. 16 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Ама че грозник! А душата му е още по-грозна. Ако изобщо я има.

 17. 17 Профил на Укроп
  Укроп
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#9] от "Viva la Evolution":

  Не е патология - виж мнението на колегата след теб. Съвсем целенасочено - сегашната система е хакната за това ние ще направим нова, в която само избрани другари ще могат да бъркат/тайно/, а не всеки председател на съд с квалифициран електронен подпис.

 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Весело

  До коментар [#4] от "Барба Ганьос професор доктор на науките":

  Гешев не е специалист, но би могъл да се допита до най-големия специалист! А това е джуркащият дела Дани Умното! 🤣😂

 19. 19 Профил на kqv22356908
  kqv22356908
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Милиционер...Тъп московски милиционер...Тъп милиционер с бръсната глава и бръснат мозък...ПОЖАРНИКАР-МИЛИЦИОНЕР,ПРОКУРОР-МИЛИЦИОНЕР,ПРЕЗИДЕНТ-МОСКОВСКИ ФАТМАК!1339 години БЪЛГАРИЯ!!!ТАТЪК НЕЙДЕ!

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 191 Неутрално

  А, ясно - ще удължават извънредното положение, докато не се разчистят всички сметки с неудобните за управляващите...

 22. 22 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":Да живее "народния съд" начело с Другара ГешеФФФ!
  —цитат от коментар 11 на Барба Ганьос професор доктор на науките


  Не е народен съд,ама както изглежда "Другаря" Гешев ще ви вкара в законовия път!
  Много, ама много се кефя на безсилието ви!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  И-и-и-и
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/03/4050340_deputatite_reshiha_vss_da_opredelia_koi_dela_da_se/?ref=home_NaiNovoto
  Баси милиционерщината.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  Сега да видим има ли недосегаеми манипулатори. ато всичкиТя и Ченалова се мислеше за недосегаема когато обслужваше Пеевски и всичките му дела "случайно" се падаха при нея.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 25. 25 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Вече става за посмешище...

 26. 26 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 743 Весело

  "Всеки който има какъвто и да електронен подпис може да прави абсолютно всичко - да разпределя дела, да определя състави, да създава съдилища, да манипулира данни"

  Защо никой до сега не ми е казал, че мога да правя такива неща с ел. подпис ?

 27. 27 Профил на Укроп
  Укроп
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#22] от "lz2":

  Бий кулаците и буржоата, а? Гроб - "дясна" партия, която е против комунистите, мдааа.

 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#13] от "Укроп":

  А през посредните години Гешев бе пръв заместник на Цацаров!

 29. 29 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Който не вярва, нека да провери. Сайтът Пръскачки.ком иска електронен подпис за достъп до системата да управление.

 30. 30 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#2] от "razor":

  Прав си че е частично верен, но за съдиите и делата, които по системата на Христо Бойкикев и Лозан Панов всеки е можел да си определи любим съдя за делото.

 31. 31 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Две блондинки се срещнали на спирка на трамвая.
  – Здравеѝ муци!
  - Здрасти муцка!
  - Ти коѝ трамваѝ чакаш бе, муци?
  - Единицата.
  - А ти?
  - Двоката.
  През това време дошла дванадесетката.
  Блондинките се спогледали, а едната от тях казала:
  - Гледай, ще ни вземат едновременно!!!

  одитът е показал потенциална възможност за манипулиране на стотици хиляди дела с огромни имуществени и неимуществени интереси на българските граждани
  —цитат от коментар 0 на статия


  Главният прокурор посочи като отговорни сегашния лидер на "Да, България" Христо Иванов, който през 2015 г. беше министър на правосъдието, и съдия Калин Калпакчиев, който по същото време беше член на съдебния съвет, под чийто натиск, според Гешев, била създадена централизираната система.
  —цитат от коментар 0 на статия


  Чакаме от Гешев повдигане на обвинение към онези, които са поръчали електронната система на НАП, която не потенциално, а реално се оказа хакната...

 32. 32 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  Съдебната система май пак ще снесе някое и друго червейче- в гнила среда те се множат като коронавирус. А дежурните умнокресливи матросовци вече изтипосаха всички червейчета като божи кравички. Всички са света вода ненапита и всички са жертви на зловещия Гешев, който им отмъщава, щото го смятали за радост.
  Неблагодарник!

 33. 33 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#28] от "vassilun":

  Искаш да кажеш че Гешев е разпределил делата в съдебната система вместо Лозан Панов и шефовете на съдилища, или , че Гешев е възложил и платил за софтуера вместо Христо Бойкикев или не искаш да си спомням какви ги пишете умните и красивите когато министъра на правосъдието ви каза, че системата е пробита, а както обичате вие да казвате корумпирана.

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Бяхме позабравили за него...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#21] от "shymi":

  Ни ти пожелавам да си следващия интубиран, а само да се замислиш какви ги плещи.

 36. 36 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Чакаме от Гешев повдигане на обвинение към онези, които са поръчали електронната система на НАП, която не потенциално, а реално се оказа хакната...
  —цитат от коментар 31 на inn  Практиката е показала реален случай на компрометиране на милиони записи с огромни имуществени и неимуществени интереси на българските граждани.

  Главният прокурор посочи като отговорни сегашния лидер на ХХХ УУУ, и ХУХУХУ който през 2015 г. беше министър на финансите, и УХУХУ, който по същото време беше член на парламента, под чийто натиск, според Гешев, била създадена информационната система.

 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  ГешеФФ само произвежда боеприпасите, които лайнометите изстрелват по форумите.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 38. 38 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Практиката е показала реален случай на компрометиране на милиони записи с огромни имуществени и неимуществени интереси на българските граждани.
  —цитат от коментар 36 на razor


  "Реален случай" - "компрометиране на милиони записи"...

  Имайки предвид функцията на единната система за електронно разпределение на делата въпросът ми е:
  - Едно дело с милиони манипулирани записи (то милиони съдии няма);
  - Милиони дела с манипулирането им към един съдия (то милиони дела няма)...

 39. 39 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Трябва някак да се надцака коронавируса, че от него не може да се вземе ръка. Не е лесно да си намериш тема за телевизионна изява в последните дни..
  —цитат от коментар 15 на Python


  Значи можем да очакваме скоро гръмки заглавия от рода на:

  "Гешеф повдигна обвинение на Президента на РФ"

  Където РФ е Риболовна федерация, разбира се.

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7307 Неутрално

  Банда "Бръснати глави".

 41. 41 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 872 Неутрално

  "Реален случай" - "компрометиране на милиони записи"...

  Имайки предвид функцията на единната система за електронно разпределение на делата въпросът ми е:
  - Едно дело с милиони манипулирани записи (то милиони съдии няма);
  - Милиони дела с манипулирането им към един съдия (то милиони дела няма)...
  —цитат от коментар 36 на razor


  Контекстът е друг. Става въпрос за друг случай :)

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  До коментар [#33] от "tda10501756":

  Не, не това искам да кажа! Гешев казва, че през последните пет години правосъдие е нямало. Аз само се чудя кой бе зам гл прокурор през това време? И кой бе гл прокурор, също се чудя!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  лоша работа... и като си помислиш, че вируса е единствения му шанс да се дорЕди до доктор

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Гешката да няма запек ве?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 48. 48 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ало, гешеф "Как е времето във Барселона?"

 49. 49 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2183 Неутрално
 50. 50 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  По всяка вероятност тоя вирус е една "световна лъжа"

 51. 51 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Весело

  До коментар [#44] от "1908":

  Присъди издава съд! Но ако няма обвинен от прокуратурата, няма как да има присъда от съда! Това бе за тъпогрозните! 😂🤣

 52. 52 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Горкото двойкаджийче от Симеоново. Свикна на внимание и сега се чуди, как да се включи.
  Психолозите имат точно определение за такъв.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 53. 53 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Милият той, колко страда, че го избутаха от осветеното място на сцената и сега подсмърча в сянката...

  Господи, помилуй!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  ...... Гешев е "велик".......няма по "велик".......вчера 4 магазинчета за 1 лв "атакувал"......"яку".....много "яку"....и конфискувал 46 бр. латексови ръкавици......... Ако тея от прокуратурата се гътнат случайно от "китайски грип"........китайците ще ги броя за освободители.......

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Укроп
  Укроп
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#51] от "vassilun":

  Позволи ми да не се съглася - има как без обвинение и без съд да има присъда, при това изпълнена немедлено. Със сопи и плитко копане. Достатъчно е да има милиционер и двама циганина с прави лопати.

 57. 57 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално
 58. 58 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Накратко казано, всички съгласни, че гащите понамирисват, сега въпросът е "Кой ми... в гащите". Позната картинка, всички невинни и дете на самотна майка. Все пак напредък, едно време се твърдеше, че гащите снежнобели и ухаят на лавандула.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 59. 59 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Обаче не в ли прави впечатление, колко рязко се дистанцира Гешев от участието си в Кризисният щаб и въобще от темата за епидемията?

  Мисля се усети как ще завърши всичко и вече се подготвя за главен обвинител в Народният съд. Няма да се учудя ако го видя в комплект с Гологлавият от Учиндол. Или всяка друга ново изпечена партия която успее да яхне Вълната на Гнева. Защото такава гарантирано ще има.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#4] от "Барба Ганьос професор доктор на науките":

  Конституционна демокрация - системата, при която добилият власт не може да я упражнява както си иска, защото покрай нея има конституционни заграждения, които не я пускат на воля.
  Прокурорска демократура - система, при която добилият власт я упражнява както си иска, защото чрез властта си е създал мостове да прескача конституционните заграждения, крещейки "Да живее демокрацията!".

 63. 63 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#42] от "vassilun":

  фиксацията "съдебна система=прокоратура" е невярна

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 64. 64 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  Системата е хронично болна по понятни причини...…( цялата !).

 65. 65 Профил на block
  block
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Но Каскетоносеца във великата си наглост и тъпотия има и положителна страна - всичките които го защищават могат да бъдат спокойно наричани "милиционерски ку**и" без да са обидени. А Гешефрадост след карантината наистина да си потърси дълбока и тъмна дупка да се крие. Колкото и да го пудрят, хората няма да търпят!

 66. 66 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Каскета кога взе да разбира и от кумпютури деба 🤔 Не можеш да твърдиш, че една система е компрометирана, само защото някой прави опит да я компрометира. В момента всеки един сървър свързан с интернет е подложен на безкрайни хакерски атаки безчет, главно от руски и китайски хакерски групи. Това, че руснаците искат да хакнат пощенския ми сървър прави ли ги "коронавирус" в пощенските услуги 🤔 Как въобще има самочувствието да се изказва така уверено по теми, които очевидно разбира по-малко от купето ми 🤬

  No Pain No Gain
 67. 67 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2275 Весело

  До коментар [#42] от "vassilun":фиксацията "съдебна система=прокоратура" е невярна
  —цитат от коментар 63 на sarunka  До коментар [#63] от "sarunka":

  Туй, "прокОратура", кво ше д'ай, моме?!
  И даже не знам, а и не питам, дали си наясно, с "фиксацията", дали имаш представа де, за какво се ползва, или какъв е контекста, на тази "умна "думичка!
  Ама бъди жива и здрава!
  Да живей ОПГ ГЕРБ и герберското "правосъдие", раздавано от Главния Прокурор и съдружници.

 68. 68 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#41] от "razor":

  Но там не можеше да се манипулират записи, а само да се източат, и то не от най съществените данни. Докато тук говорим за манипулиране и то на доста съществени записи. Уж същото, но всъщност нищо общо.

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 69. 69 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#51] от "vassilun":

  Това нищо не е :) а умнокрасавците искат някой да задължава гл. прокурор да обвинява по негови си собствени обвинения, хахахахахха :) или като план минимум гл. прокурор да бъде наказателно отговорен защо не е повдигнал обвинение на посочени от умнокрасавците хора!! Ааа какво ще кажеш?! супер умно, че и красиво :) как не се е сетил някой друг?! Oh wait... Хитлер, Мао, Сталин, и др са се сетили доста преди умнокрасавците :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK