Всички учители ще получат заплатите си за времето на дистанционното обучение

Всички учители ще получат заплатите си за времето на дистанционното обучение

© Красимир ЮскеселиевИзбори 2022

Всички договорени трудови възнаграждения на педагогическите специалисти за периода на дистационно обучение ще бъдат изплатени. Това реши Отрасловият съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование, съобщи пресцентърът на Министерството на науката и образованието (МОН).


По-рано днес се появиха медийни публикации, които цитираха заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев, според която пълните си заплати ще получат само учителите, които имат 25 часа седмично.


Изискването бе учителите да са водили обучение в електронна среда 5 астрономически часа, което включва и подготовка на уроците. Това означава поне 25 часа при петдневна работна седмица, уточнява МОН.
Учителите, които по принцип работят с договор за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели.


Препоръчва се на директорите да прилагат облекчен вариант на отчетност при заетост на учители и персонал - по електронен начин, както и да се вписват часовете в електронния дневник.


Отрасловият съвет благодари на всички педагогически специалисти за проявената отговорност в тези дни.

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK