Ананиев въведе забрана за влизане на пристигащите от 9 държави от ЕС чужденци

Кирил Ананиев

© Надежда Чипева, Капитал

Кирил АнаниевМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев наложи със заповед пълна забрана за влизане на територията на страната на граждани от трети страни през всички пунктове с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт.


Временно се забранява да влизат в България и хора, пристигащи от : Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург независимо от гражданството им.


Двете забрани не се отнасят за българските граждани и техните семейства, чужденците, които имат статут на постоянно, временно или дългосрочно пребиваващи в България.
Ще се допускат в страната и медицински специалисти, медицински научни работници и социални работници, когато целта на пътуването е свързана упражняваната от тях професия. Забраната няма да важи и за транспортния персонал, ангажиран с превоз на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, чуждестранните официални лица, дипломатите, чуждестранните хуманитарни работници.


Забраната не се отнася и до сезонните земеделски работници.


Допуска се транзитно преминаване през територията на България на гражданите на страните - членки на ЕС и шенгенската зона при условие че се прибират у дома. Ще се пропускат и граждани на трети страни, ако дългосрочното им местопребиваване е в някоя от страните от зоната Шенген. Няма да бъдат спирани при прибирането си у дома и граждани на Сърбия, Северна Македония, Черна гора и Турция.


Транзитното преминаване ще се съгласува с посолствата на съответните държави.


Министърът определи и нови правила за карантината


На 14-дневна карантина подлежат всички, влизащи в България, а адресът, на който лицата ще пребивват, се посочва пред органите на граничния здравен контрол. Наблюдението на поставените под карантина се вменява на техните лични лекари, а тези, които нямат избрано джи пи, ще се наблюдават от районната здравна инспекция.


Чужденците ще трябва да се наблюдават от болницата, с която мястото за настаняване, в което са отседнали, има сключен договор за оказване на медицинска помощ


Всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19, съгласно актуалната дефиниция за случай, се поставят с предписание на регионалните здравни инспекции под карантина в дома или на друго място за настаняване и медицинско наблюдение за 14-дневен период, считано от последния контакт със заболялото лице, гласи заповедта от днес.


Ако до изтичане на определения с предписанието срок не се появят симптоми за СОVІD-19, карантината се счита за
преустановена.


При поява на грипоподобни симптоми (повишена телесна температура; кашлица; затруднено дишане, треска и т.н.), лицата са длъжни да се свържат по телефон с общопрактикуващия си лекар, лечебното заведение, което обслужва мястото за настаняване или със съответната регионална здравна инспекция, откъдето да получат
указания според случая.


Международните шофьори - български граждани, също подлежат на карантина, но могат да продължат пътуването си транзитно през България като пребивават в кабината, но имат право да участват в товарене и разтоварване.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1328 Весело

  Има време до утре да я отмени.

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3995 Любопитно

  "Временно се забранява да влизат в България и хора, пристигащи от : Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург независимо от гражданството им."

  А влизащите от Турция и Русия ?

 3. 3 Профил на jir07647107
  jir07647107
  Рейтинг: 14 Весело

  Браво, на това му се вика решителни и бързи мерки!

 4. 4 Профил на haq30626233
  haq30626233
  Рейтинг: 1758 Весело

  Господин Ананиев има невероятната способност да издава заповеди, които на следващият ден отменя.
  Обяснението е просто - нарича се Биология.
  На тези години е добре да стои в къщи и да дундурка внуци.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 5. 5 Профил на Martin Nikolov
  Martin Nikolov
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Бе тоя фалшив министър всеки ден с нова заповед?

 6. 6 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Защо чак сега? Хората не могат да си отидат на вилата вече 2-3 седмици, а задължителна 14 дневна карантина е нямало за влизащите в страната!?!?
  Хаос.

 7. 7 Профил на juk35625824
  juk35625824
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  "Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург"
  И това доживяхме - да забраним на хора от такива държави да ни посещават.

 8. 8 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6806 Неутрално

  Списъкът на институциите и съответните лица е твърде голям, така че ограничението може да се оприличи на частична мярка

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  По-добре късно, отколкото никога.
  Нашата здравна система ще грохне при 1000 случая, а се заразиха и доста лекари.
  Правилно решение за момента.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 24 Неутрално

  НЯМА тестове,
  НЯМА лекари,
  НЯМА друг изход, освен всеки ден да се "измислят" нови забрани, за да се демонстрира "неуморната" работа на управляващата шайка.

 15. 15 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  Тоя щеше да прави реформа. Май забрави? И започна да забранява. любимо занимание на милиционерите.

 16. 16 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  Тоя щеше да прави реформа. Май забрави? И започна да забранява. любимо занимание на милиционерите.
  —цитат от коментар 15 на historama


  реформата я остави за следващия мандат. Още един нищонеправещ мурд.о

 17. 17 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3960 Неутрално

  До 10:"НеКой"....По-добре късно, отколкото никога.Нашата здравна система ще грохне при 1000 случая, а се заразиха и доста лекари.Правилно решение за момента...."

  Тя грохна при 200 случая. За цялата страна. Като изключим 3-4 столични болници, и още толкова провинциални (май само университетските), всички останали са нещо като лазарети.

 18. 18 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  "Временно се забранява да влизат в България и хора, пристигащи от : Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург независимо от гражданството им.

  Двете забрани не се отнасят за българските граждани и техните семейства, чужденците, които имат статут на постоянно, временно или дългосрочно пребиваващи в България."

  Две изречения взаимно изключващи се.
  Значи аз мога да летя от Великобритания защото има Бг паспорт (второто изречение), но същевременно не мога защото идвам от Великобритания (независимо от гражданството им, първото изречение)??

  ПЪЛНА ПАРОДИЯ

  Brevity is the soul of wit
 19. 19 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  С тия забрани явно целят ограничаване на вносната корона. Проблемът е че вече има вътрешна корана, не заловена, неограничена, не локализирана. Проблемът е че няма тестове които да се прилагат на контактувалите с вирусоносители. Времето за ограничаване и забавяне на вирусът внесен отвън отмина, сега идва времето да опитат ограничаване на домашното разпространение. Стоенето в къщи и ограниченията в движението на хората е едното нещо, но е важно и да локализират огнищата.

 20. 20 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  "Временно се забранява да влизат в България и хора, пристигащи от : Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург независимо от гражданството им."А влизащите от Турция и Русия ?
  —цитат от коментар 2 на samoedin


  чичоти кара с 2 седмици закъснение и щатите би трябвало да се включат. ма да му допишем заповедта

 21. 21 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 734 Неутрално

  В това министерство няма ли юристи, които да пишат тия заповеди? Вярно динамична е ситуацията, но то няма край от неразбираеми заповеди, които до нищо не водят освен до тълкуване. Абе да добавят поне едни цели, че да е ясно какво се опитват.

 22. 22 Профил на Boyko Hadjiyski
  Boyko Hadjiyski
  Рейтинг: 16 Весело

  Заповедта всъщност компилира текстовете на предишните му поне десет заповеди в тази област, в която компетентността досега беше на МВР, но по незнайни причини изведнъж беше прехвърлена на МЗ и на границите настъпи хаос. Даже има поне две заповеди от един и същи ден, с един и същ номер, но с различно съдържание. Финансист, назнчен за министър на здравеопазването, определя режима на влизане в държавата.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3172 Весело

  Сега му прочетох биографията на Министърът на здравеопазването.....ма той дори не е медик по образование а финансист който издава заповеди от компетенцията на МВР :))))
  Е не знам дали ще умра от вирус но от смях определено може и да се случи.

  Brevity is the soul of wit
 25. 25 Профил на Stan Todorov
  Stan Todorov
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Тези които пишат защо толкова късно се налагат тези мерки, да им кажа че от 18 март гражданите на много от тези страни им бе забранено да влизат. Сега просто са добавили няколко малки страни. Цитирам: "Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед да не се допускат в страната пристигащи от рискови заради коронавируса държави. От полунощ на 18 март временно се забранява влизането на територията на България на гражданите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия".
  Но не е ясно аз като нидерландски гражданин намиращ се в Турция мога ли да влеза или не. Какво се разбира под "идващи от Нидерландия" - такива които са се качили на самолета в Нидерландия или такива с нидерландски паспорти?

 26. 26 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3172 Весело

  Тези които пишат защо толкова късно се налагат тези мерки, да им кажа че от 18 март гражданите на много от тези страни им бе забранено да влизат. Сега просто са добавили няколко малки страни. Цитирам: "Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед да не се допускат в страната пристигащи от рискови заради коронавируса държави. От полунощ на 18 март временно се забранява влизането на територията на България на гражданите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия".Но не е ясно аз като нидерландски гражданин намиращ се в Турция мога ли да влеза или не. Какво се разбира под "идващи от Нидерландия" - такива които са се качили на самолета в Нидерландия или такива с нидерландски паспорти?
  —цитат от коментар 25 на Stan Todorov


  Ако все още имаш БГ паспорт нямаш ограничения....освен ако не идваш от Нидерландия....може би, не е съвсем точно....май никой не знае какво точно е написал този Икономист/Министър на Здравеопазването :)))

  Brevity is the soul of wit
 27. 27 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  "Временно се забранява да влизат в България и хора, пристигащи от : Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург независимо от гражданството им."А влизащите от Турция и Русия ?
  —цитат от коментар 2 на samoedin


  Ами трябва да прочетеш и целия първи абзац на статията!

 28. 28 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  "Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург"И това доживяхме - да забраним на хора от такива държави да ни посещават.
  —цитат от коментар 7 на juk35625824


  Ами той Тръмп го напрви преди нас!

 29. 29 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1723 Весело

  Преди малко, в заглавието не бяха ли 12 държави.

  мурзилка
 30. 30 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#18] от "padrino":

  Объркващо е, но вероятно се има предвид, че забраната важи за всички пътуващи от въпросните страни, с изключение на българските граждани и чужденците със статут на пребиваващи в България.

 31. 31 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Има време до утре да я отмени.
  —цитат от коментар 1 на Paolo Di Canio


  Каун, заповедта преди дни беше насочена към Ердоган, който се правеше на интересен. 100 км опашка от тирове.
  Само за три часа Ердоган клекна и разбърза проверките.
  Да виждаш опашки на Капитан Андреево?
  Калъф ... или турболеберастопедераст

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 32. 32 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  До коментар [#18] от "padrino":Объркващо е, но вероятно се има предвид, че забраната важи за всички пътуващи от въпросните страни, с изключение на българските граждани и чужденците със статут на пребиваващи в България.
  —цитат от коментар 30 на VeLikoV


  Между това какво се има предвид и какво е нали разбираш че има огромна разлика.
  Още повече че изрично е написано:
  "независимо от гражданството им"
  Та затуй написах че двете изречения взаимно се изключват, той Граничния полицай ще трябва да решава и познай каква какафония ще настане :))).

  Brevity is the soul of wit
 33. 33 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#18] от "padrino":

  Първото изречение е за граждани на ЕС които не са от изброените страни но идват от изброените.
  Например португалец идващ от Нидерландия.
  Второто се отнася за тези. които все пак трябва да се приберат в България защото иначе няма къде да отидат. Щом си българин или сис със статут на постоянно пребиваваш може да влизаш. Дори да си англичанин идващ от Англия то щом си със съответния статут ще те пуснат!

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3995 Любопитно

  До коментар [#27] от "ПАСТОРА":

  Това за пълната забрана от трети страни, за такива извен ЕС ли се има предвид ? Не е много ясно като редакция

 35. 35 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  Преди малко, в заглавието не бяха ли 12 държави.
  —цитат от коментар 29 на Маршалов


  А те всъщност са 12 :))))) или 13 ако видиш как са написали Северна Ирландия като отделна държава :)))

  Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург

  Brevity is the soul of wit
 36. 36 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 1423 Весело

  Случайно се сетих за един мнооого стар съветски филм. Не, не помня нищо от него- сигурно е бил окаян, кат почти всичките им.
  Но заглавието... (ツ) :
  "Никой не искаше да умира"

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 964 Весело

  "... забрана за влизане на пристигащите от 9 държави от ЕС чужденци"

  Тук и жестомимичен превод няма да помогне. Да питаме Цецо, а?

 39. 39 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3172 Неутрално

  До коментар [#18] от "padrino":Първото изречение е за граждани на ЕС които не са от изброените страни но идват от изброените.Например португалец идващ от Нидерландия.Второто се отнася за тези. които все пак трябва да се приберат в България защото иначе няма къде да отидат. Щом си българин или сис със статут на постоянно пребиваваш може да влизаш. Дори да си англичанин идващ от Англия то щом си със съответния статут ще те пуснат!
  —цитат от коментар 33 на ПАСТОРА


  Пасторе.....в първото изречение е написано: НЕЗАВИСИМО ОТ ГРАЖДАНСТВОТО ИМ

  Brevity is the soul of wit
 40. 40 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#25] от "Stan Todorov":

  Не можеш защото Турция (както и Русия и Украйна и други) се водят трети страни!

 41. 41 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  ...
  —цитат от коментар 35 на padrino

  Заглавието е много зле. Чес`но! Ремонта не го е поправил достатъчно. Който го е поправял, не само не може да осъществи едно елементарно броене, ами и да пише не може.

  мурзилка
 42. 42 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#34] от "samoedin":

  Да! Ние се водим една страна, вторите са от ЕС а третите извън ЕС.

 43. 43 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#39] от "padrino":

  Точно така.
  Изброени са страни от ЕС но не всичките 26. Ако си гражданин на някоя от неизброените, но идваш от такава в списъка, то нямаш право на влизане.

 44. 44 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Само като му гледам физиономията на екрана всеки ден лошо ми става .
  Боко като му се скара и лицето му посивява като подметка ! Ужас , откъде го извадиха тоя , дето дори и медик не бил , а му окачиха цяло здравно м-ствол на шията и той голям послушко излезе ! !

 45. 45 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 964 Весело

  До коментар [#42] от "ПАСТОРА":

  Че то и при социализъма тъй беше - внос по второ направление, дайте по левче за третия свят... Що ги сяхме тез лайкучки?

 46. 46 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#44] от "deutscher._":

  Той е заместник финансов министър, не го ли разбра?
  Бил е такъв на почти всяко правителство от Костов та до Борисов, бил е и финансов министър. Понеже при нас МФ прави бюджета на Здравната каса според възможностите си, е добре да има оправен човек, който да разпределя парите. По принцип за системата на орязаните пътеки и лимитите това е нещ онормално и работи. Проблемът е, че сега е различна ситуация, извънредна и той трудно се оправя, не е лекар. Болниците в провинцията чакаха инструкции относно извеждане на отделението за корона вирус, но той няма как да го направи. Вероятно има добри съветници и заместници. Но каквото и да прави, имаме сериозен дефицит на лекари и медицински персонал, а тази гадост допълнително стеснява пространствата.
  Дано се задържим под 1000 в следващия месец.

 47. 47 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Тази забрана трябваше да излезе още преди 15-20 дни, защото се върнаха със заразата и я разнесоха навред. Така и тъпият "пастор", който обиколи Монтана и чак тогава отиде в болница, все едно нарочно го прави.

 48. 48 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Да връща тая заповед за маските или поне за всички магазинери и хора който са в закрити пространства , че е пълно с такива които не мислят за себе си, но и не им пука за тия около тях. Ама то е пълно и с малоумни обяснения от уж големи експерти че маската не пазела , била като решетка , маска носели само болните и др. подобни направо престъпни мнения. Нямало било маски , хайде холан всеки има шал в къщи, като няма 3 лева да си купи маска, да слага шала и готово -много по добре е отколкото да ти приказва насреща и да се смята за току що дошъл от луната.

 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3995 Неутрално

  До коментар [#42] от "ПАСТОРА":

  " Да! Ние се водим една страна, вторите са от ЕС а третите извън ЕС."

  Тогава Турция и Русия са го отнесли по подразбиране......Но и те се затварят на свой ред и срещу страни като нашата. Няма сръдни, просто въпрос на оцеляване.....

 50. 50 Профил на Ivailo Nenov
  Ivailo Nenov
  Рейтинг: 214 Весело

  Пак са се оплескали - в т.2 се забранява на граждани на ЕС да идват от Италия, Испания, Франция, Великобритания и т.н. (ами ако идват от Истанбул? Значи пак си влизат!), а в т.3, буква "е" им се разрешава. Като строителството на стратегически обекти - разбирайте "Турски поток" явно се отнася за работници от Русия. Като пишете заповеди хора, бъдете конкретни в точките, а не правете миш-маш. Горките гранични полицаи - ще четат нови 17 стр. противоречащи си текстове и ще звънят да питат какво всъщност се има предвид.

 51. 51 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Този докога ще се излага? Въобще чете ли заповедите които подписва?

 52. 52 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#32] от "padrino":

  :))

 53. 53 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Сега ли се сетихте идиоти

 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  ........ Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург .............. Сега а????? Ама после когато наследниците на починалите ви съдят..... тва няма да ви помогне идиоти............. А до сега можеше а?........малоумни същества.....

 55. 55 Профил на zyzx
  zyzx
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Забрана - 9 държави от ЕС ...
  Ами Китай? От там могат да си идват, така ли?

 56. 56 Профил на Грегорий50
  Грегорий50
  Рейтинг: 416 Неутрално

  А от Азия мож е ли защо няма забрана.

 57. 57 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  До коментар [#10] от "НеКой":

  Няма страшно. Ако питаш тиквоча ви ще ви препоръча вдигане на щанги...вкъщи.
  После ще направи спортни и фитнес зали на лазарети.
  Просто, като "всеки триъгълник".

 58. 58 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  До коментар [#51] от "koko65bg":

  Ако иска да ги чете. Важното е да си понесе отговорността за тях.
  Некадърна, зловредна пасмина фтенд.

 59. 59 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  До коментар [#46] от "НеКой":

  Няма трудна ситуация, нама тва-онова. Щом реди недомислици значи и съветиците му са такива.
  Ако беше истинска война фармацевт ли щеше да е главнокомандващ.
  Айде, без минаване метър от отговорност.
  И от най-високо ниво.
  Добре, че българина като е притиснат разсъждава и се оправя сам противно на тези, които са призвани да вършат това.
  Най-скандалното и некадърно правителство.

 60. 60 Профил на bg_brusselaar
  bg_brusselaar
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Не е съвсем ясно какво са трети страни. Ако всички страни извън ЕС и Шенген, защо Великобритания е посочена поименно - тя е извън и значи е трета страна. Исландия не знам дали е в Шенген - посочена е. За Норвегия също не знам, но не е спомената. Текста или на заповедта или на преразказа не е много ясен. Освен това защо чак сега.

 61. 61 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  В това министерство няма ли юристи, които да пишат тия заповеди? Вярно динамична е ситуацията, но то няма край от неразбираеми заповеди, които до нищо не водят освен до тълкуване. Абе да добавят поне едни цели, че да е ясно какво се опитват.
  —цитат от коментар 21 на ivanko77


  -Юристи и пиари има във всички министерства, но там има и зам. министри, директори, началници на управления и отдели и редови чиновници, И трудно сред тях би се промъкнал някой с достатъчно знания и практически умения в областа на граматиката. Затова такова е дереджето и с формулировките на доста закони и правила. За съжаление юристите от многобройните университети не учат граматика, която е логиката на езика. Но от същиата слабост страдат и доста от журналистите и почти всички други висшисти и публични личности. За някои от тях ,,кой'' или ,,кого'', ,,някой'' или някого'', ,,пълен'' или ,,непълен член'' и др.под. са въпроси с повишена трудност. И в отчаянието си, че не могат да се справят с тези въпроси минават в клуба на грандоманите, на онези коити искат промяна на езиковите норми, заради собствената си малограмотност.

 62. 62 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1490 Весело

  До коментар [#60] от "bg_brusselaar":
  ,,Не е съвсем ясно какво са трети страни. ''

  =Тези са онези страни, които не са ,,първи'' или ,,втори''. А хората, за които се отняся Заповедта, няма да я четат, а ще я чуят и разберат за нея когато ги спрат на границата. Важно е да се установи и дали писачите и публикувачите на Заповедта са наясно за кои страни става дума. А всички те май, трябва да следят ТВ уроци по Български език за учениците.

 63. 63 Профил на Оливия
  Оливия
  Рейтинг: 385 Весело

  До коментар [#48] от "dorn":да слага шала и готово -много по добре е отколкото да ти приказва насреща и да се смята за току що дошъл от луната.

  Ако ти си с маска, защо се тревожиш? Освен това спазвай дистанция! А най-добре да стоиш у дома, защо се мотаеш по улиците!!!

 64. 64 Профил на svetleto
  svetleto
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До кога важи забраната?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK