Полицаи на входа на квартала: сигурност или дискриминация по време на пандемия

Снимката е архивна от квартал "Факултета" в София

© Георги Кожухаров

Снимката е архивна от квартал "Факултета" в СофияДва контролно-пропускателни пункта се появиха на входовете на квартал "Луковица" в Пещера в неделя (5 април). По заповед на кмета на града Йордан Младенов от 07:30 ч. до 19:30 ч. жителите на квартала могат да излизат, за да отидат на работа, да пазаруват, купуват лекарства, плащат сметки или по здравословни причини. Извън тези часове няма полицейски патрул, който да следи за влизането и излизането от квартала. Причината за тази мярка (контрол на достъпа, а не блокада) според заповедта на кмета и след решение на общинския щаб е "усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19".


Колко усложнена е епидемичната обстановка в кв. "Луковица"


Магдалена Станева, която е директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Пазарджик, обобщи за "Дневник", че от квартала има общо трима души, които са с коронавирус. Двама от тях са настанени в болници - в Пещера и в Пазарджик. Третият е починал в неделя вечер, като за това съобщи в понеделник председателят на щаба за коронавируса ген.-май. проф. Венцислав Мутафчийски.


По думите на Магдалена Станева в РЗИ - Пазарджик, няма информация за потвърдени случаи на коронавирус от квартал "Луковица" в Пещера, които не са в болница. "Имаше писмо, в което се казваше, че само от хора с оплаквания да се взимат проби. Така че здрави хора, може и да са контактни, не се изследват. Ако са контактни, са под карантина за 14 дни", обясни Станева.
Извън този квартал, в град Пещера има други шест души с доказан COVID-19 (към 6 април). Част от тях са в болница, други са под домашна карантина. По данни на РЗИ - Пазарджик, общо 30 души в Пещера трябва задължително да се изолират, защото са контактни на доказаните случаи на коронавирус, като от здравната инспекция не правят разделение колко от тях са подали адрес от квартал "Луковица" и колко от тях извън него.


Защо контролират движението на хората от този квартал? Кметът Йордан Младенов каза пред "Дневник", че е въвел пропускателни пунктове в квартал "Луковица", защото там не се спазвали мерките на здравното министерство и националния щаб да не се излиза без причина, както и забраната да не се събират повече от двама души на едно място. "В момента няма и работа. Те излизат, бъркат в кошовете, идват по центъра, младежи се събират и се разхождат вечерно време из града. Идеята е да се спрат тези, които безразборно излизат, не сме затворили целия квартал", твърди кметът.


Проверки и доверие на КПП-тата


"Луковица" е известен като ромския квартал в Пещера.


Рамадан Абазов, който живее там, е здравен медиатор. Това означава, че е посредник между институциите и хората от ромската общност. През последните седмици той напр. обяснява както означават думи като "коронавирус" и "карантина", както и защо всички трябва да спазват социална дистанция. Абазов приема контролно-пропускателните пунктове в квартала, като казва, че "така е по-добре, отколкото после да има по-големи проблеми".


По думите му, който от квартала има неотложна работа, излиза без проблем. "Не се изискват подписи или печати от работодател или от магазин. На доверие сме засега, поне докато нещата не са се усложнили повече", разказва здравният медиатор.


Кметът на Пещера Йордан Младенов твърди, че "самите те трябва да разберат и да се постреснат малко, че трябва да имат по-голяма отговорност към себе си и към другите хора от града".


По думите на кмета на КПП-тата от МВР не изискват специални документи, но може на връщане да проверят хората от квартала за напр. касови бележки от магазина. Младенов се надява, че хората в квартал "Луковица" няма да лъжат. "Нямаме засега някакви мерки срещу това, но най-вероятно следващият път няма да бъдат пуснати да излязат. Те там се познават все пак", смята кметът.


От понеделник полицаите мерят и температурата на излизащи от квартала. По думите на Йордан Младенов, ако някой има повишена температура, "редът е да го върнат обратно вкъщи и да се търси личният лекар. А ако няма такъв, трябва общината да уведоми РЗИ".


Пещера не е изолиран случай


Заповедта на кмета на Пещера се основава на закона за местното самоуправление и местната администрация. Според текст от него кметът "отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, задължителни за началниците на съответните структури на Министерството на вътрешните работи".


Освен в Пещера и в София МВР демонстрираха контрол в квартал "Факултета", който е известен като ромски квартал. Столичната община пък показа там дрон, който се използва за даване на инструкции на жителите на квартала и за следене на спазването на наложените изисквания за социална изолация.


За момента публично е известно, че по-строги мерки в квартали с преобладаващо ромско население има и в Казанлък, Нова Загора, Сливен и Ямбол, като в Сливен и Ямбол пропускателният режим и засиленото полицейско присъствие се основават на "множество сигнали".


Дискриминация ли са засилените мерки в някои квартали


Според Красимир Кънев, който е председател на правозащитната организация "Български хелзинкски комитет", по-засилените мерки в някои квартали са дискриминиращи, защото са на етническа основа. "Мерките могат да бъдат спазвани в някои части на България, отколкото в други, по най-различни причини", казва Красимир Кънев като дава пример за сравнение между село, където живеят предимно възрастни хора, които рядко излизат от къщите си и голям град с млади хора, които имат желание да излизат навън и да се събират.


"Тези ограничения са приложени на колективна основа, не на индивидуална. В "български" квартал тези мерки ще бъдат наложени и проследени на индивидуална основа. Слага ли някой КПП-та за недисциплинираните млади хора в София?! Така изглежда, че местните органи не се интересуват хората в някои квартали какво правят помежду си - един може да зарази друг. Щом е сложено КПП на входа на квартала, гледаме да не ни заразят нас, останалата част от населението", казва Красимир Кънев. Според него комисията за защита от дискриминация отдавна е трябвало да се е сезирала.


Още за карантината и наказанията четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Ами заради някакви безхаберни цигани няма да се заразява цял град, нали?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 2. 2 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1995 Любопитно

  Не е тук мястото, ама да попитам - как се съчетава носенето на маски със закона за бурките и обединените мекотели защо не синхронизираха тези норми?
  Сега се сетих просто😁😁😁

 3. 3 Профил на Лилипутин
  Лилипутин
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Айде стига глупости!
  Голямата част от ромите са се доказали като хора, които не спазват и не зачитат обществени норми, правила, морал и закони. Едно е да ти харчат парти от данъци за ракия, но съвсем друго е да си играят със здравната и социалната система, които и без това са на ръба от лошо стопанисване, корупция и нулев принос точно от тази същата група. Да си седнат малко на задниците, от месец съм излизал само два пъти до магазина. Тегаво е, но няма как.

 4. 4 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Щом е сложено КПП на входа на квартала, гледаме да не ни заразят нас, останалата част от населението", казва Красимир Кънев

  -----


  Това е повече от достатъчно за да има КПП.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 5. 5 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Любопитно

  По тази логика и карантината в Банско е дискриминация и ограниченията в Стара загора !

 6. 6 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 904 Неутрално

  може и да е дискриминация. Но в случая е напълно оправдано. Ако се върнат тия в прародината си Индия, ще ядат бой с палки на ежедневна база, тъй че да се радват. Правата на всякакви там малцинства да щъкат и да ръсят зарази не са толкова важни сега.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 7. 7 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Важното е да е ефективно. Какво значение има дали журналистката ще пита сигурност или дискриминация..

 8. 8 Профил на Лилипутин
  Лилипутин
  Рейтинг: 269 Неутрално

  може и да е дискриминация. Но в случая е напълно оправдано. Ако се върнат тия в прародината си Индия, ще ядат бой с палки на ежедневна база, тъй че да се радват. Правата на всякакви там малцинства да щъкат и да ръсят зарази не са толкова важни сега.
  —цитат от коментар 6 на Пипера е много лют


  Това всъщност е единственият доказан начин за справяне с тази група. Потребностите им са на най-ниското ниво от пирамидата на Маслоу и реално може да ги стресне само непосредствена физическа заплаха. За друго не мислят или са свикнали да им се разминава.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#8] от "Puck Futin":

  като пламнат махалите, ще започнат да искат приоритетно да ги лекуват в болниците, нищо че 90% са без здравни осигуровки. Има си точна дума за това.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  След като няма друг начин да ги накарат да спазват правилата...

 12. 12 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Генерал ЛЪЖА подскочи като опарен когато му зададоха въпросът колко са заразените сред циганите, води ли се статистика и вземат ли се специални мерки там. Буквално изравни със земята репортерката, изкара я най-долният расист, възмутено питаш в кой век живее...

  Ама както гледам тихичко е пуснал обратните инструкции. Не говоря за мерките а за лицемерието му. Впрочем гледах едно филмче където свали маската и направо облиза иконата. Какво стана с призивите за хигиената, дистанцията 2 метра и още много?

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 13. 13 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Капиталомедия трябва да взимат заплати и те в кризката, та продължават без никаква логика да пускат по някой друг хелзински материал...

 14. 14
  gripen
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Генерал ЛЪЖА подскочи като опарен когато му зададоха въпросът колко са заразените сред циганите, води ли се статистика и вземат ли се специални мерки там. Буквално изравни със земята репортерката, изкара я най-долният расист, възмутено питаш в кой век живее...Ама както гледам тихичко е пуснал обратните инструкции. Не говоря за мерките а за лицемерието му. Впрочем гледах едно филмче където свали маската и направо облиза иконата. Какво стана с призивите за хигиената, дистанцията 2 метра и още много?
  —цитат от коментар 12 на Fred


  Нека да е лицемерен, но от мерките които взимат да има ефект. Каква полза ако излъчва неприязън към циганите, а сигурно както на ограмната част от българите не са му на сърце.

 15. 15 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Ами заради някакви безхаберни цигани няма да се заразява цял град, нали?
  —цитат от коментар 1 на venci4


  Да де ама заразените в града са повече от заразените в ма'алата. Така че май не е ясно кой кого е заразил.

 16. 16 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Докато корона вируса върлуваше из Европа, медиите в САЩ критикуваха щаба на Тръмп, че бил расистки, че нямало жени. Абе изобщо глупости на търкалета. Не че Тръмп направи читав щаб за борба с вируса в началото, ама па медиите в САЩ 1 месец се занимаваха с расистката страна на вируса без да видят другата опасност.

  И сега си теглят последствията.

 17. 17 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Любопитно

  [quote#15:"Nick F"][/quote]

  Нали затова КРП тата за да не влизат Българи и да заразят ромите в гетата.
  А това не е ли дискриминация към Българите ?!?

 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3347 Неутрално

  Полицаи на входа на квартала: сигурност или дискриминация по време на пандемия"

  Просто отчаян опит за набиране на електорат и клиенти за бъдещи дела срещу БГ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  Скрий се ти там майката с децата-бацилоносители. Дискриминация или сигурност по време на пандемия? Ами разбира се, че в това не сме "заедно", хората имат различни нива на съзнателност и хигиена. Мерките за различните групи следва да са различни - много ясно, че ще натегнеш махалата повече, отколкото хипстърчетата с квасения хляб, дето сега отмарят у дома и се занимават с дегустация на вино.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 387 Любопитно

  Айде стига глупости!Голямата част от ромите са се доказали като хора, които не спазват и не зачитат обществени норми, правила, морал и закони. Едно е да ти харчат парти от данъци за ракия, но съвсем друго е да си играят със здравната и социалната система, които и без това са на ръба от лошо стопанисване, корупция и нулев принос точно от тази същата група. Да си седнат малко на задниците, от месец съм излизал само два пъти до магазина. Тегаво е, но няма как.
  —цитат от коментар 3 на Puck Futin


  Знаеш ли, в България всички сме такива, всеки ден по телевизията казват, че трябва да сме дисциплинирани, глоби на всякъде и бой по-главата ако нарушаваш..За справка, виж в Англия какво казват по телевизора на хората, поинтересувай се какво каза кралица, какво и как говорят генералите в Хамерика. В западните страни на хората се молят, приканват ги да са по-добри, показват им как се правят маски. Тук задължения, ограничения, глоби, обиди от всякъде ни казват какви сме говеда, а ние се съгласни и викаме браво. Още една справка, 2006-2007 Боко се помоли в щатско хората ни да се върнат, че в БГ само лош матрял останал, след 12-3 години (от които неговата партия оправлявала 10) все още сме говеда, недисциплинирани заслужаващи само бой по каската. И вместо да се замислим, че с тоя бой по каската само ни боли главата, ние се радваме, че тоя път не е моята каска, а на съседа и целуваме ръка на тойя дет бие.

 22. 22 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 387 Весело

  До коментар [#14] от "gripen":

  Мислиш ли че в клетвата на Хипократ има нещо за циганите? Ако се замислиш малко, ще видиш, че фелшера не става, няма човешчинка в него. Ти го харесваш, олицетворяваш се с него щото е бял, аз виждам още един Непрофесионалист, който предпочита да плаши,наказва и ограничава хората, а не да помага. От моя гледна точка, ако е кафяво и мирише на лайно, по-скоро е такова, а не шоколадова торта... И едва ли ще си кажа, "абе въпреки миризмата може да е сладко"

 23. 23 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Реално това е дискриминация.

 24. 24 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 315 Неутрално

  След като няма друг начин да ги накарат да спазват правилата...
  —цитат от коментар 11 на Роси


  Има има. Влиза патрулката с четирима космонавта, проверка на карантинираните през няколко часа, при нарушение - прокурор и т. н. А това, че са блокирали квартала е добре но не достатъчно, а като пламне вътре как ще ги удържат после на тези кпп-та? Жандармерията ли ще идва... къде по- напред?

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 25. 26 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Каква дискриминация, какви пет лева!? Затварят се цели области и градове, какво остава за квартал!?
  Тия са рисков контингент много от тях се върнаха от З. Европа, имат лоша лична хигиена, тотална липса на хигиенни навици, които не могат да бъдат възпитани за ден два, лоши битови условия.
  Тия квартали са потенциални развъдници но заразата. Да си стоят на з.дншзите вкъщи, като всички останали. Не казвам да не се тестват о лекуват ,ако има болни В Пловдив Столипиново има изнесени лекарски кабинети в махалата , които работят ката ден, дори събота и неделя.. Това не е дискриминация, а здрав разум.
  Апропо къде е БХК, защо не е в махалите!? Къде са тия видни хуманисти!? Или са там, където са по паричките. А на терен никакви ги няма?!

 26. 27 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Любопитно

  Полицаи на входа на квартала ....... не знам кво е .......ама гледам кво става в Германия......======= Така наречената „коронавирусна операция“ на германската армия започна официално в петък. Това е най-голямата военна операция в следвоенна Германия. „Всъщност е така, че за първи път в историята ни създадохме в контекста на кризата собствената си коронавирусна работна група с 15 000 активни войници“, обяви министърът на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер (Християндемократи, ХДС) в четвъртък на Morgenmagazin на обществения телевизионен оператор ARD.
  В действителност броят на войниците, които са разположени, е още по-голям. Вътре общият брой войници, които се предоставят, е „определен на 32 000 за контингента„ Коронавирусна помощ “, съобщава военният блог Augen geradeaus! и т.н............

 27. 28 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#12] от "Fred":

  Когато спасиш поне толкова животи като него, ще имаш право да го наричаш както искаш. Вие нямате никакъв срам.

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 28. 29 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Дневник, под тази статия от първия коментар до този преди мен всички са расистки. Какво стана с Правилата ви, заради които непрекъснато банвате хора с различно мислене?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 29. 30 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4628 Неутрално

  До коментар [#9] от "nv":

  Във всяка медиа явно има задължителна квота за циганската тема. Ти виж какво става по телевизиите. Дневник е цвете, направо.

 30. 31 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  В същото време: някои хора биха ги сърбяли ръчичките да сложат катинар на църквите и се кефят да наричат християните назадничави и какво ли не. Макар че досега да има случай от зараза, тръгнала от причастяване точно?

  Обаче кажи им да сложим катинари на циганската махала - ау, не, дискриминация! Макар че на всички е ясна картинката къде са се върнали гастарбайтерите и какво се случва.

 31. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 33 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  Полицаи на входа на квартала: сигурност или дискриминация по време на пандемия
  --------------------------------------------------------------

  Задаващите подобни въпроси могат да докажат широката си морална кройка като извършат едно елементарно действие - отидат, за да живеят в някой от коментираните квартали.
  Не зная дали е вярно, но съм чувал, че никой от този тип хора не е направил това досега...
  Ако греша, моля да ме опровергаете!

  Мараба, С-ДС доносници!
 33. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  Мерките са правилни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 35 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 941 Весело

  Малко клакьорщина по време на криза не е излишна. Самонабилият се красЮ ще каже някоя добра дума и ще падне нЕкой лев...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 35. 36 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Скандални СНИМКИ от масовия цигански коронакючек в Петрич Трима от най-темпераментните танцьори бяха заведени в полицията

  Да определено има разделение на расова основа!!къде беше вашето дервишко хоро,служители на бхк?кънефф нещо по въпроса кой етнос е по=недисциплиниран и неинформиран?

 36. 37 Профил на Ivan Rachev
  Ivan Rachev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  В Петрич още в първия ден на разпорежданията на здравния министър и правителството бяха съставени най-много актове за хора, дръзнали да се отклонят от наложената им карантина. Стотици гастарбайтери се завърнаха и само бързите и адекватни мерки на полиция и община успяват да държат под контрол взривоопасната ситуация в града, който е в близост до 2 граници.

  ам абъдете обективни нали сте журналисти,не платени репортери на"златен скункс"/.приятно ми е мавриков

 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 39 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Егати българските расисти - всички одобряват статии като тази и нито един постинг не е банван , Дневник защото така ве демократи- журналисти ? !
  Докато в последните дни лично на мен ми изтрихте няколко критични постинги за критика на тоталитарни недемократични прояви на властимащите ? !

 39. 40 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#26] от "inatlivka":

  Бхк е около Докторската градинка, оттам спамят задно други подобни комсомолци.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 40. 41 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Дай на милиционера власт и му гледай сеира. Това е положението в БГ. Навсякъде по върхушката на администрацията стоят хора, които все още живеят в любимия си социализъм. След като премине пандемията се задава една друга пандемия - на озверелите от глад и мизерия и на хората, които им е писнало тези наглеци да ги действат като стадо, вместо като граждани!

  No Pain No Gain
 41. 42 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  До коментар [#12] от "Fred":Когато спасиш поне толкова животи като него, ще имаш право да го наричаш както искаш. Вие нямате никакъв срам.
  —цитат от коментар 28 на nv


  - Как ги спаси, като каза че коронавирус е по-безобиден от обикновен грип и остави лекарите без предпазни средства и държавата не мобилизира навреме ресурсите си?
  - Като упорито отказва масовото тестване и по този начин оставя заразата свободно да върлува?
  - Като отказва да бъдат тествани МЕДИЦИТЕ които са имали контакт с болен, и по този начин рискува не само тяхното здраве но и заразата да плъзне по пациентите им?
  - И още десетки...

  Ето го ИСТИНСКИЯТ Генерал, не упорито лъсканият му медиен образ:

  https://czpz.org/treatment/hospitals/12446-covid-20
  Държавата отказа да изследва медици от първа линия, контактни с болен с COVID-19

  На 2-ри април РЗИ Видин издирва всички контактни на болния общо 24 души и ги поставя под карантина. На всички е взета проба за лабораторно изследване за коронавирус.
  Областният управител предоставя служебния си автомобил, а от МВР осигуряват патрулна кола, за да може пробите да пристигнат по най-бързия начин в „Националната референтна лаборатория”. В лабораторията за изследване са взети обаче само 3 от всичките 24 проби на контактните лица – на съпругата на болния, на още един пациент от отделението и на трето лице. Една от тези три проби също е положителна.
  Пробите на нито един от медиците от Видинската болница, които са били в контакт с болния, СА ВЪРНАТИ, без обяснения. Така, нито един от медиците от спешна помощ и от отделението по белодробни болести, които са били в контакт не е направено изследване.
  —цитат от коментар 0 на Генерал ЛЪЖА

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 42. 43 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  По време на карантина не важат временно стандартните демократични закони, така че не може да се говори за никаква дискриминация.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 43. 44 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 768 Гневно

  До коментар [#29] от "Darcas":
  До коментар [#39] от "deutscher._":

  И аз се чудя!

  Очевидно вече и модератор няма.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 44. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Реално това е дискриминация.
  —цитат от коментар 23 на eminem9876


  А когато сложиха патрулките на изхода на Банско дискриминация ли беше? Ако по някакъв начин пламнеше само определен квартал и го изолират, примерно Младост дискриминация ли щеше да е?

  Цялата работа е в това, че са събрани на едно място от един етнос. И така винаги може така да се извъртят нещата, че мярката е срещу етноса а не поради обективни причини. Особено когато има кой да получава грантове и раздухва темата.

  Но докато/когато/дано/ако не почне масовото тестване и ясно се докаже, че това е рисков контингент /за което действително има обективни причини/, спекулации с темата за правата ще има. И от двете посоки.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 45. 46 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#9] от "nv":

  целта на статията създаване на предпоставка да може ти като недоволстваш да те обвинят от БХК в престъпления против човечеството, че да си оправдаят съществуването

 46. 47 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4628 Неутрално

  Дай на милиционера власт и му гледай сеира. Това е положението в БГ. Навсякъде по върхушката на администрацията стоят хора, които все още живеят в любимия си социализъм. След като премине пандемията се задава една друга пандемия - на озверелите от глад и мизерия и на хората, които им е писнало тези наглеци да ги действат като стадо, вместо като граждани!
  —цитат от коментар 41 на Умнокрасив


  Румен Радев. Край на цитата.

 47. 48 Профил на kcq33617839
  kcq33617839
  Рейтинг: 87 Неутрално

  Толкова ли ви липсват сиуксите бе, толерасти долни??? Не само кпп, огнехвъргачки трябват там.

 48. 49 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#9] от "nv":

  За да споменат БХК.
  Гарван, гарвану сиренце подава...
  ;)

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 49. 50 Профил на Milko Stoyanov
  Milko Stoyanov
  Рейтинг: 671 Гневно

  Нямаше начин олигофренът Кънев да не се изкаже по този въпрос... ДИСКРИМИНАЦИЯ било. А че всички цигани се лекуват БЕЗ ПАРИ и без СТОТИНКА ВНЕСИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ НЕ Е ЛИ постоянна ДИСКРИМАНЦИЯ КЪМ НАС (данъкоплащащите), бе, изрод?!
  А като се заразят масово поради свинската анти-хигиена в копторите си и безхаберието за "дистанция и карантина" (думи, които не знаят и не разбират), пак КОЙ ЩЕ ИМ ПЛАЩА ЛЕЧЕНИЕТО? От грантовете на БХК ли?
  Ах, долен мръсен лицемер, ще дойде време да си платиш и ти за цялата отрова, която си изсипал в България под маската на "защита на човешките права". Бог забавя, но не забравя.

 50. 51 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 565 Неутрално

  "Според Красимир Кънев, който е председател на правозащитната организация "Български хелзинкски комитет", по-засилените мерки в някои квартали са дискриминиращи, защото са на етническа основа. "

  Този нали го бяха били и еб.ли, явно му е харесало....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK