Щабът обмисля какъв да е достъпът до планини и паркове

Щабът обмисля какъв да е достъпът до планини и паркове

© Правителствена информационна пресслужбаПремиерът Бойко Борисов е възложил на Националния оперативен щаб и кметовете да измислят ред за ползване на планини и паркове, без това да доведе до "изпускане на ситуацията" с разпространението на коронавируса. Това обяви днес премиерът Бойко Борисов, който изненадващо се появи на традиционния брифинг на щаба. Със заповед на здравния министър от 21 март е забранено влизането и ползването на паркове, градинки, детски и спортни площадки. От края на март полиция ограничава и достъпа на столичани до Витоша и Стара планина.


Глобата за нарушаването на забраната беше 5000 лева, но в понеделник депутатите решиха тя да стане от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лв. Имуществената санкция от 15 хил. лв. за същото нарушение, извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се намали от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение - от 2000 до 5000 лв.


Борисов уточни, че ключовото е да няма струпване на хора. Като вариант се обмисляло и създаване на график за посещение на паркове и планини, като определени часове те да са достъпни само за хората над 60 години, които са най-рисковата група при заразяване с коронавируса. Такъв режим има за големите магазини.
Борисов каза още, че утре ще се срещне с патриарха и Светия синод, за да обсъдят какви ограничителни мерки да има във и около храмовете при предстоящите християнски празници. "Страх ме е на Цветница и Великден да не ни вкарат в този пик, защото пълзим бавно нагоре, но нагоре, не сме на платото, не сме слезли, за да мислим за разпускане на мерките", обобщи премиерът. Според него владиците са интелигентни хора и след утрешния разговор той очаква да се намери добро решение за по-големи рестрикции.


Към момента от църквата смятат всички служби да се проведат по план, като ще се дезинфекцират периодично храмовете и ще се забърсват иконите, а служителите ще носят маски и ръкавици. Службите ще се изнесат на открито, а опела, кръщенета и венчавки ще се извършват с ограничен брой хора при спазване на мерките за безопасност. Начинът на даване на светото причастие (от една лъжичка - бел.ред.) също остава непроменен, като свещениците ще го дават "само на тези православни християни, които са се изповядали при тях и ги познават лично".


По повод евентуално премахване на ограничения Борисов каза, че сега не е моментът за това. "По-добре да ме намразят хората, да не искат да ме видят, но няма нищо друго доказано освен ограниченията. Нека сме дисциплинирани две-три седмици, дотогава ще знаем за какво става въпрос", допълни той.


По повод изградените КПП-та на изходите на областните градове премиерът посочи, че все пак това не са барикади и през тях може да се минава. "С народа не си играем на жмичка. Аз разчитам и затова умолявам, умолявам, разчитам на съзнанието, самодисциплината, колективното съзнание. Не е геройство да заобиколиш барикадата", допълни Бойко Борисов.


Започват масови тестове, но само в Банско


На въпрос за евентуално започване на масови тестове на хората за коронавирус премиерът отговори, че в момента държавата това не може да си го позволи финансово. Цената на всеки тест бил 150 евро, без машинката, отбеляза Борисов. Друг проблем бил липсата на тестове. "Не могат да ни доставят тестовете, дойдат ли, ще тестваме масово, но няма. Физически няма откъде да се купят. PSR тестовете ги няма никъде. По 1000, 2000, 5000 снабдяваме. В Белгия бяхме платили 5000, но излезе закон първо да си покриват нуждите на страната", каза Бойко Борисов.


Той съобщи, че днес е разпоредил на щаба да започне масово тестване на жителите на Банско. Градът беше под пълна карантина в продължение на две седмици до 31 март заради голямо количество заразени, включително и чужденци. Целта на тестовете е да се види колко хора в града са изградили имунитет срещу вируса. "Имаме данни за епидемилогичната атмосфера в Банско и ще се види по заведения, по места за срещи на заболелите дали хората, били в контакт с вируса, имат изграден имунитет", уточни членът на щаба Тодор Кантарджиев.


На въпрос защо той постоянно се тества за коронавирус, а такива не се правят на медиците в болниците, Борисов каза, че в много държави премиерите са задължени по закон да се тестват. Той допълни, че хората от щаба, които ходят по болниците със заразени, постоянно са около него. "Не е ли редно да знаете дали съм здрав или не, дали моята отговорност не е по-голяма от тази на лекарите на първа линия, когато милиарди трябва да влязат при хората и фирмите", посочи още премиерът.


Председателят на кризисния щаб Венцислав Мутафчийски определи като манипулативно твърдението, че не се тества персоналът от болниците, в които има настанени заразени. На друг въпрос членът на щаба Тодор Кантарджиев каза, че е възможно на места в болниците да се ползват облекла за химическа защита от 80-те години, но те се обличали само от хората, които се занимавали с дезинфекцията. "За медицинските екипи има достатъчно маски, еднократни и многократни защитни костюми, калцуни и ръкавици", обобщи той.


Борисов се среща с доц. Мангъров


Борисов каза, че днес ще разговаря с доцент Атанас Мангъров, който на няколко пъти се обяви срещу ограниченията. "Ние сме добри приятели с него, по-точно сестра ми се познава с него. Днес ще дойде в 10.30, имаме добри отношения, не ми е приятно да се създава впечатление за обратното", каза премиерът. Преди няколко дни Борисов критикува тезите му, като го призова да каже колко хора ще умрат, ако се отменят ограниченията и се реализират неговите виждания. "Не съм враг на държавата, не искам хора да умират, искам да кажа какво според науката трябва да се направи, за да умират по-малко", каза в отговор началникът на клиниката по детски болести в Инфекциозната болница в София.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Натискът от мрънкащи Мангъровци определено е висок. Дано все пак да удържат.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  Добре, почва да се мисли позитивно, да се вслушват в мнението на огромна част на хората...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  Ползването на паркове и планини няма как да доведе до изпускане. По-скоро ще изпуснете ситуацията, ако не разредите хората, които ще са принудени да се навират един в друг по улиците, в топлото време.

 4. 4 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  Защо премиерът е без маска.

 5. 5 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  Защо премиерът е без маска.

 6. 6 Профил на Иво Желев
  Иво Желев
  Рейтинг: 54 Весело

  До коментар [#5] от "Тsonkooo":

  Защото има аура която го пази как защо.

 7. 7 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 551 Весело

  На идиотите от щаба ще предложа следните мерки за дългосрочна изолация:
  1.Забрана на обществения транспорт включително метрото.
  2.Разрешаване на туризма в планините както и живота в тях.
  3.Забрана за строене на блокове и административни центрове /който може работи през интернет/.
  4.Забрана на груповия секс над 3-ма

 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3557 Неутрално

  Не разбирам защо трябва да се спре достъпът до планините и парковете,
  Достатъна е вече действащата препоръка да се спазва дистанция от метът - метър и половина.
  Единственото обяснение да се сложи гореспоменатата забрана за достъп е страхът на "щаба" от наличието на големи пропуски в откриването на вече заразени граждани.
  Вместо да се чудят как да повишат тормоза на населението, управляващите да започнат да правят много по-масови тестове за зараза.
  Те биха дали и една по-качествена картина за разпространението на заразата и нейния интензитет за цяла България, на базата на която да се доразвият мерките, но на местна основа.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Забраната за посещение на паркове и планини е най-малоумното решение на шапкарите. Можеше да кажат на хората ясно - ходете в планини и паркове, просто не се събирайте и скупчвайте. 90% от хората са разбрани, и когато им се говори ясно, изпълняват. Генерал Майтапчийски отдавна не е целувал икони.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 10. 10 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Изпуснете ли стадото, не мойте го върна в кошарата! И хиляди овце ще станат зян!

 11. 11 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#8] от "Храбър":

  Айде не се правете на ударени с мокър парцал! Знаете много добре че в началото като беше разрешен достъпа се напълни с тумби, пиеха бира и обърнаха всичко на бардак. Никой няма да умре ако изкарат още две седмици със сегашния режим. За сметка на това има риск хора да умрат, ако го разхлабят прекалено рано.

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  Сетихте се, че спирането на хората от възможността да посещават парковете и планината е безумно, нали ? След колко време и то, виждайки коментарите им по форумите !

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Любопитно

  До коментар [#9] от "Пипера е много лют":

  Активното движение създава безценен имунитет, особенно в сегашната тревожна ситуация ! Да не говорим, че всички, които не могат да ползват парковете и градините се изсипват на улицата ! Какъв е ефектът в крайна сметка ?

 14. 14 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  А ходенето по безбройните строежи кога? Защото се строи в момента на поразия даже и събота и неделя - контролни органи няма!

 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3557 Весело

  Защо премиерът е без маска.
  —цитат от коментар 5 на Тsonkooo


  Неговите слюнки не са вредни и заразни.
  Те са като мана небесна за целия народ!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Може би ще 'отпускат' мерките по този начин, първо в определени часове, а после изцяло?

 17. 17 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "Към момента от църквата смятат всички служби да се проведат по план, като ще се дезинфекцират периодично храмовете и ще се забърсва иконите"

  Няма нужда да се забърсват иконите. Те са чудотворни.

  The best way to predict the future is to invent it.
 18. 18 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3334 Любопитно

  Защо премиерът е без маска.
  —цитат от коментар 5 на Тsonkooo


  Защото и силно вярващ християнин и е сигурен че Бог ще го пази и без маска

  Апропо, ти с цялата твоя показна "религиозност" носиш ли маска

 19. 19 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  2.Разрешаване на туризма в планините както и живота в тях.
  —цитат от коментар 7 на бАрни


  И шумкарите също да се разрешат.

  The best way to predict the future is to invent it.
 20. 20 Профил на so
  so
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Абсолютно малоумие беше това с парковете и най-вече с планината. А пък оня отгоре (zxp53317185) с "двете седмици" да вземе да се гръмне. Ако си мислим, че като си седим затворени след 2 седмици всичко ще е цветя и рози и от вируса няма да има следа, значи сме много зле. Отворете достъпа до планините и махнете тези барикади! Достатъчно е да се СПАЗВАТ разумна дистанция, да се ходи разделено по магазините и да няма струпване на хора. И някой да следи имено за това, а не да отвиват пейки от парковете.

 21. 21 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Ако позволиш на дадена група хора да ходят в парка в даден отрязък от време, в съответния отрязък от време в парка ще се изсипят огромно количество хора от съответната група и ще стане тарапана.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 22. 22 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  До коментар [#9] от "Пипера е много лют":

  Сигурно съдите от себе си и хората около вас ?. За съжаление 80% от българите са пълни безхаберници и грам не се съобразяват. Ако нямаше забрана на посещение на градинки, там ще се съберат повече хора от колкото в магазините.

 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Наблюдавал съм "разходка" на Панчарево. Колата спира, до нея се вади одеяло, барбекю, пластмасови чинии и чаши, гумена бира.
  На Витоша на поляната на Дендрариума и на Златните мостове - голямата поляна е същата работа.

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  До коментар [#15] от "Храбър":

  Вие пробвали ли сте да давате интервю с маска ?. Мен даже в магазина касиерката не ме чува пък камо ли в зала.

 25. 25 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  В момента, в който се отворят парковете, ще се напълнят със всякакви кибици, ще се заемат всички пейки и ще се пие много гумена бира. Дистанцията предполагам ще бъде около 0.1 метра.

  The best way to predict the future is to invent it.
 26. 26 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Баси овчия рев за тия планини. Разни соц. "аристократки" и тяхната погражданчена челяд ще умрат, ако не отидат у планината 1-2 месеца. И сега мутрьо ще поддаде както винаги и ще се доосерат нещата.... Ако си изтупат килимите у къщи ще си направят едно големо добро

 27. 27 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Ползването на паркове и планини няма как да доведе до изпускане.....
  —цитат от коментар 3 на ivanpopov


  Сикаджията под "изпускане на ситуацията" има пред вид като се напънат да мислят за ползването на паркове и планини, да се се оак@т, както винаги.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 28. 28 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1174 Весело

  До коментар [#24] от "m17":

  Ами сигурно носиш не маска, а противогаз, щом не се разбира, какво говориш.

 29. 29 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 622 Неутрално

  А всъщност, колко са заразените в планината? Не в планинска кръчма, а на открито. Или някой заразен на Шипка, на 3. март?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 30. 30 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  Защо премиерът е без маска.
  —цитат от коментар 5 на Тsonkooo


  Веднъж, през март, бате Бойко хванал коронавируса. Обаче нали си е добричък, не го пребил до смърт, а го пуснал да си ходи по живо по здраво...

 31. 31 Профил на radetski
  radetski
  Рейтинг: 393 Неутрално

  " PSR" ? ? "PCR"= Polymerase Chain Reaction "

 32. 32 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Сикаджията изпуща за малко парата, но се опитва отново да тормози големите вериги, а те по случайност повечето са европейски, германски. Дали приятелката му от Берлин няма пак да му звънне?

 33. 33 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Последното нещо, което искам, когато отида на планина, е да съм край хора. Затова да премахнат ограниченията за Витоша, но оставят пълната забрана за движение на МПС и градски транспорт.
  Който иска планина, да метне раничката на гръб и ходом марш към планината.

  До коментар [#22] от "m17":

  А чичко Ушев защо не обикаля из парковете и не предупреждава и глобява скупчилите се граждани? Освен защото патрулките не могат да се движат по алеите, а чичкоушевците не могат да ходят повече от 5 минути без да се препотят?

  До коментар [#26] от "Хи-хи":

  По-кротко, "гражданино". Знам, че планината ти напомня за селото, от което си дошъл и затова така я мразиш, но някои хора не страдат от подобни комплекси.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 34. 34 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Борисов управлява държавата,мерките са добри.

  Няма смисъл от охлабване,
  всички които мрънкят няма да ги нарушат.

 35. 35 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  Наблюдавал съм "разходка" на Панчарево. Колата спира, до нея се вади одеяло, барбекю, пластмасови чинии и чаши, гумена бира.На Витоша на поляната на Дендрариума и на Златните мостове - голямата поляна е същата работа.
  —цитат от коментар 23 на EU defender


  И, това лошо ли е? Същата картинка съм наблюдавал многократно по парковете в САЩ. Както и в Лондон. Само дето не влизат с колата в парка. Иначе е 1:1 - одеало или чаршаф, едно за да не се цапат, друго за да пазят тревната повърхност, родителите вадят чантата за пикник, децата играят с кучето наоколо, колата е на най-близкия паркинг, често на не повече от 200-300 фута от дървото, под което са седнали. Единствената разлика с нашите е, че като свършат, събират всичко в найлонови чувалчета за смет (физиологията на кучето включително) и си тръгват с него, а не оставят опаковките там където са седяли, нито пък ползват близките храсти за тоалетна (клошарите са изключение). А, да - още една разлика - колкото и да е странно, но няма шумни компании, дето да надуят музика в парка, така че да заглушат близката дискотека.

 36. 36 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  На четни дати Мъжете да излизат, на нечетни жените...
  Може правителството да заседава от някой остров...

 37. 37 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  На четни дати Мъжете да излизат, на нечетни жените... Може правителството да заседава от някой остров...
  —цитат от коментар 36 на STRATOR38


  Гадина! Ако съм без приятелката, за чий ми е да излизам!? Може ли поне острова да е по Дубава?

 38. 38 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  До коментар [#36] от "STRATOR38":

  Имах предвид река Дунав, сори развълнувах се...

 39. 39 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Защо премиерът е без маска.
  —цитат от коментар 4 на Тsonkooo


  следва указанията на СЗО - това, че вие не го знаете, означава само, че за тролове като вас фактите са без значение - от значение е само да се оказва натиск, докато българите не почнем да измираме - това е целта на всеки трол, каквито във форума са половината

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 40. 40 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 544 Неутрално

  в парковете трябва да пуснат само да се минава - не да се стои там, защото народът е прост не само в тоя форум; планините трябва да се освободят с условие да не се ходи на групи повече от 2-3ма

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 41. 41 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4566 Весело

  "Премиерът Бойко Борисов е възложил на Националния оперативен щаб и кметовете да измислят ред за ползване на планини и паркове"

  Да измислят? Е това ще бъде интересно, Бойко им нарежда да мислят....е сега се насметоха :)))

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 42. 42 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4566 Весело

  Защо премиерът е без маска.
  —цитат от коментар 4 на Тsonkooo


  Голяма му е муцунката :)))

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 43. 43 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Все с Германия се сравняваме. Но там на забраниха физическата активност. Но грешки никой не си признава

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 44. 44 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#43] от "Десен екстремист":

  Германия трябва ли да ни е Benchmark с почти 2000 души умрели и 100 000 заразени и всичко това перо пика?

 45. 45 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#44] от "zxp53317185":

  *Преди пика.

 46. 46 Профил на gps
  gps
  Рейтинг: 228 Неутрално

  "че в момента държавата това не може да си го позволи финансово"

  а фалити в цели сектори, и фирми, и хора без работа, може да позволи финансово.
  колко струва тези 30,000+ безработници ?

 47. 47 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#22] от "m17":

  ако съдим по това как гласуват, 80% са пълни безхаберници, факт! Но елементарно чувство за самосъхранение имат. А тези, които са безсмъртни, те и сега си шарят. Но никой не е отменял Дарвин.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 48. 48 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#11] от "zxp53317185":

  И какво ще стане за 2 седмици? Вирусът ли ще изчезне или всички ще сме имунизирани срещу него? Страх ме е точно от хора, които смятат, че със стискане за кратко ще се оправят нещата. Не, ще живеем с вируса докато измислят ваксина, и този живот трябва да е поносим. Направихме стрес тест на системата, скоро ще дойде време да продължим напред.

 49. 49 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 818 Весело

  ..... Страх ги е явно от партизани........

 50. 50 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Ко стаа с тестовете на милиционерите?

 51. 51 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#48] от "velvoofell":

  Идеята е да стане това което стана в Китай. Където случаите в момента са единствено привнесени от чужбина.

 52. 52 Профил на Animals As Leaders
  Animals As Leaders
  Рейтинг: 417 Гневно

  Какъв ти режим за над 60-годишните?!? Щъкат си старчета и бабки като майски бръмбари и не им дреме изобщо.

 53. 53 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#51] от "zxp53317185":

  И като те зарази някой с "привнесен от чужбина" вирус и умреш, по-малко умрял ли ще си??

 54. 54 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 959 Весело

  ,,Щабът обмисля какъв да е достъпът до планини и паркове''

  =Достъпът трябва да е с добра екипировка, зареден телефон, застраховка, някои илачи, храна и вода. Да не се ходи в планината ,,Зиме без торбичка, лете без абичка''.

 55. 55 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#53] от "kenkoz":

  Привнесените случаи могат да се контролират. Пак за справка давам Китай, главно защото при тях кризата е най - отдавна и там евентуално може да се види как би се развила в Европа. В Китай вчера загиналите бяга 0, а днес са двама.

 56. 56 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 577 Весело

  [quote#42:"padrino"][/quote]

  По-скоро голяма гуша е направил и го стяга.

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 57. 57 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  "Ако си мислим, че като си седим затворени след 2 седмици всичко ще е цветя и рози и от вируса няма да има следа, значи сме много зле. "
  До коментар [#20] от "so":

  Две седмици са си две седмици. И един ден е от значение да устоим. За един ден в САЩ умряха 3000. Гадинчето и то е продукт на природата, и то е земна твар, и за него важи "И добре да живееш, пак ще умреш". То постепенно застарява, умаломощява, заслабва и накрая ще хвърли топа. Задачата е да издържим с минимални щете максимално време.

 58. 58 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  И аз мисля, че това ограничение и особено за планините е пресилено и едва ли има нкакъв принос в реалното ограничаване на броя на заразените.
  Само да бъде в сила, да няма струпвания на хора в парковете и най-вече кварталните градинки.

 59. 59 Профил на Somebody
  Somebody
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Защо държавата плаща за тест 150$, а на частно, в София, за краен клиент същия PCR тест струва 130 лева (72$)?
  Как частни болници се снабдяват на толкова по-ниски цени от държавата, която би следвало да ползва държавни поръчки за оптимизация на ресурса, все пак, и да поръчва доста по-големи количества с отстъпка на едро.
  Просто не разбирам...
  Да не говорим за милионите помощ от ЕС, дарения от ДМС Корона, или както там беше, и наскоро извадената статистика, че от 15000 теста, 5000 са направени на частно и заплатени от болните...

 60. 60 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Любопитно

  Кого лъжем?!
  Още от понеделник наблюдавам следното: трафикът по бул. Цариградско шосе е напълно възстановен, само без задръстването около 18ч.; улиците са пълни с хора, включително групи от 2-3, без кучета, но с деца; в дъМОЛ работят всички банкови и застрахователни офиси и клиентите не чакат отвън, не влизат по един, служителите не носят никакви предпазни средства; офисите в големите сгради наоколо светят по цяла нощ, паркингът на Мосю Бриколаж е пълен. Но на Витоша не може.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 61. 61 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Живея до Северния парк, преди забраната запътени натам минаваха множество и граждани на тумби и майки с дечица събрани с други по две, по три. Можеш ли да спреш децата да си играят едно с друго на детската площадка, реално ли е майките им които се познават и имат табиет докато Иванчо, Марийка и Пенчо са в пясъчника да изпушат по една цигара и да поговорят да не го правят? Колкото по-малко контакти между хората, толкова по-малко хора ще заболеят, толкова и по-скоро ще се върнем към живота с който сме свикнали.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Логично....
  Беше спечелено необходимото време да се подготвят болниците и персонала за приемане на по-голямо количество болни... може леко да се разхлаби хватката...нови заразени от тези щъкащи планинари ще има след десетина дни...

 64. 64 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 770 Весело

  ХЛЯБ и ЗРЕЛИЩА !!!

  Аз по голям цирк скоро не съм гледал ! Толкова не съм се смял от времето когато една грозна дърта баба беше клекнала под кръста на Борисов и му суфлираше безспирно опитвайки се да му сложи думите в устата. В един момент той се ядоса, че много бързо говори и не разбира какво да каже, и й викна - Млъкни ма !
  Дойде вирусът и Борисов се уплаши и се скри зад военните ни лекари предвождани от ген. Мутафчийски, защото те разбират от управляване на кризи. Той трябваше да събере екип, да анализира ситуацията, да измисли план за действие, да наложи правилните мерки в точния момент, и да поеме отговорността като бушон при очертаващия се провал. Генерал Мутафчийски за разлика от Борисов се оказа, че не е спуснат отгоре парашутист разбиращ от нищо и готов да бъде изкупителна жертва, а е уважаван специалист в своята област. достигнал до това ниво със знание, , опит, достойнство и можене. Събра добър екип от най-добрите специалисти в държавата и смело наложи най добрите мерки, въпреки, че властта го пробиваше с пробивите в зимните ни курорти и свободното пътуване.. Обяви, че ще бъде честен пред народа и без да дава големи надежди постигна големи резултати. Матр"ялът видя свестен човек, който умее да работи като екип с най-добрите, а не да ги подчинява, да взема решения и да ги отстоява, веднага направи разликата и му повярва. Рейтингът му хвръкна до небесата. А рейтингът на криещият се в дупката си Борисов се срина. Стана ясно какво има в Държавния резерв, кой лобира за мутрите в туризма, кой твори измислени новини и заучени отговори на нарочно зададени правилни въпроси".... Кой може да управлява и кой играе театър!
  Тоя примитивен петел обграден от мисирки видя, че някой овладя ситуацията и мерките му дадоха резултат и се подплаши. Изскочи от дупката и започна да се бие в гърдите " Аз бях!", "Аз го назначих!" Аз пренастроих промишлеността ни! Аз направих първи мерките, които после направиха всички. С мене си говорят всички големи... Генерал Мутафчийски се стъписа. Прие да прави пресконференциите си в МС, обяви като свои инициативи грешките на Борисов и Ананиев. Борисов си присвои нагло всички чужди успехи и заслуги, и обвини останалите за своите грешки. Даже се направи на единствения герой! Днес дойде нагло да води и пресконференциите на Мутафчийски... Сега ни е изпратил социолози, които да му измерят рейтинги да ни кажат, че бил му се вдигнал! Жалко за този народ ако резултатите са истински. Изобщо от тия напористи лакти и нокти ген. Мутафчийски не знае на кой свят се намира! Аз ако съм на негово място, след тази неблагодарност и унижение, ще си хвърля оставката! Тя кризата още не е дошла! Да идва оня приятел на сестра му - Мангъров и да обърка буламача. Аз обаче именно тогава няма да изляза от къщи, защото виждам кой какво знае и може.
  Айде бегайте в Банско да правите тестове ...

 65. 65 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Поздравления за крачката към отпадане на рестрикциите за парковете и планините! Също така за опитите, да се предотврати навалицата в църквите по Великден. Дано сега и гражданите бъдат разумни и не започнат да се събират на големи групи в топлото време. Трябва да разберем, че проблемът с този вирус може и да не бъде разрешен до лятото. Нужно е, да се научим да живеем с него, да се пазим и да пазим останалите, без това да е регламентирано със забрани и глоби. Нужно е съзнание, за да създадем възможно най-поносимите условия за живот, докато излезе вкасина. Затова нека спазваме препоръките за физическа (но не и социална) дистанция! Ако не се събираме на групи в паркове, апартаменти, мазета и мукробуси и не си направим сами огнище от заразени, препоръките ще си останат препоръки и лека-полека ще бъдат отворени магазини, предприятия и заведения на открито. В противния случай - ще има нови забрани. Елементарно е. И си зависи от нас.

 66. 66 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1761 Любопитно

  До коментар [#48] от "velvoofell":

  Предполага се, че вируса претърпява мутации. И както останалите вируси, става по-малко смъртоносен. Освен това се предполага, че колкото повече време минава, толкова сме по-близо до ваксина. Т.е. откритите ваксини от началото на епидемията ще могат да минат изпитания, а също и лекарствата.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 67. 67 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1761 Весело

  До коментар [#59] от "Somebody":

  Ти още малко ще започнеш да питаш и за китайските маски по 5 цента, които се продават в аптеките по 1.70 лв......

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 68. 68 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#64] от "proizvoditel":

  За съжаление е точно така. Но сте описали ситуацията много точно.

 69. 69 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#55] от "zxp53317185":

  Излезте най-сетне от тази матрица с тоталния контрол. Няма такъв, и не може да има. Имаше някакви опити допреди 30-тина години ама се провалиха.

  Ами ако има 2ра, 3та, Nта вълна от короната, все "привнесени" ????

  Какво да правим? Да седим в ступор месеци и години докато се измисли ваксината??? А през това време цивилизацията, такава, каквато се е развила хиляди години да отича в канала?

  Не е ли по-добре да се види къде и кой удря вируса и да се вземат АДЕКВАТНИ мерки! Като например да не се допуска възрастните да обикалят магазините, за да намерят къде киселото мляко е с 5 стотинки по-евтино...

 70. 70 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#69] от "kenkoz":

  По принцип вирусът живее и се възпроизвежда върху хора, само оцелява върху определени повърхности, определено време. Тоест ако се намали заразителната му сила до под 1.0, с времето той ще изчезне. Засега печелим време, печелим познание относно как се лекува, как се предпазва итн. А относно цивилизацията, без грижа за човешкия живот цивилизация няма. Има стадо .... и евентуално "стаден имунитет"

 71. 71 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Най-лошото при този вирус е, че в началото при заразения човек има т.нар. "диагностичен прозорец", който е от 2 до 14 дни. Т.е. човек се заразява и започва да заразява другите, без да знае. А в това време нито има симптоми на заразен, нито може да се диагностицира, защото организмът не е изработил антитела. За разлика от грипа, при който започваш да заразяваш, когато вдигнеш температура и започнеш да кихаш и кашляш.
  Затова термокамерите на летищата не помагат за първоначална диагностика.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 72. 72 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Ще се сетят. А за да се избегнат струпванията на Витоша просто трябва да се забрани достъпа с автомобили.

 73. 73 Профил на neadekvaten
  neadekvaten
  Рейтинг: 258 Неутрално

  ........Отворете достъпа до планините и махнете тези барикади! Достатъчно е да се СПАЗВАТ разумна дистанция, да се ходи разделено по магазините и да няма струпване на хора. И някой да следи имено за това, а не да отвиват пейки от парковете.
  —цитат от коментар 20 на so


  ++++
  Не само затворените паркове и планини.
  Блокадите (с КПП-та) на градовете са най-тъпото ИЗВРАЩЕНИЕ и БЕЗУМИЕ.
  Ако хората са разумни и спазват мерките (дистанция от поне 2 метра, ходене до 2-3 души заедно, не повече, маски на публични места, и др.), извънредното положение, бидейки ПАКЕТ от мерки, може да се ограничи само до забрана на масови и спортни мероприятия, струпване на хора, да не се отварят все още кина, театри, зали и ресторанти.
  И толкоз.
  Хората не са самоубийци. Българите сме страхливи и хипохондрици, ще спазваме мерките.
  Извънредното положение не може да помогне с нищо, ако отделните хора не спазват мерките.
  Но вече сме дресирани, научихме си урока. Няма да се държим като преди, гарантирано.

 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  И колко време смятате да го обмисляте ? Хората имат нужда от слънце и въздух. Тази сутрин един кардиолог каза, че рязко са намалели инфарктите. Дали са намалели или хората се страхуват да отидат на преглед. С този затворен живот, те ще се увеличат, а няма да намаляват. Поне в парка да могат да се разхождат, като спазват дистанция и другите там правила.

 75. 75 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#74] от "Роси":

  Моля, обяснете каква е връзката между намаляване на инфарктите и прегледите. Благодаря!

 76. 76 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#70] от "zxp53317185":

  Надявай се да изчезне... СПИН дали изчезна, или хората се научиха да ползват презервативи....?

  И при короната е така: който го е страх от мечки (независимо дали, обективно погледнато в конкретния случай, има или няма защо) си стои в къщи и си прави организация за персонална карантина, докато се открие ваксина... или пък (много по-вероятно) се изгради груповия имунитет.

 77. 77 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 342 Неутрално

  Боко и другите шоумени от "щаба" започнаха да усещат бутафорията и по- точно започнаха да усещат, че хората започнаха да усещат бутафорията и тихомълком свиват цирка.
  Генерал майора доктор инженер професора вече не сипе апокалиптичните сцени на ужаса, смири тона.
  Сега го раздава спокоен професионалист, надявайки се с времето хората да забравят артистичните му изблици.
  Боко също тихо пристъпва на задна.
  Натрупа точки по време на създаването на страховете и сега гледа как да не ги разпилее, докато измамата лъсва.

  Не ща да влизам у затвора!
 78. 78 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#76] от "kenkoz":

  По вашата логика 70 процента от хората трябва да изкарат СПИН, за да изградим имунитет. Гениално е, признавам.

 79. 79 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 547 Неутрално

  БОРОВЕТЕ ЩЕ ЗРАЗИМЕ БЕЗСРАМНИЦИ , ИЛИ ЧЕ ЩЕ ИЗВЕДЕШ ДЕТЕТО ДА ЛАПНЕ МАЛКО СЛЪНЦЕ И ДА СИ ПОУКРЕПИ ИМУНТЕТА

 80. 80 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Баси овчия рев за тия планини. Разни соц. "аристократки" и тяхната погражданчена челяд ще умрат, ако не отидат у планината 1-2 месеца. И сега мутрьо ще поддаде както винаги и ще се доосерат нещата.... Ако си изтупат килимите у къщи ще си направят едно големо добро
  —цитат от коментар 26 на Хи-хи


  Единтвеното "овчо" нещо ти е светогледът.
  Знам, че не знаеш и няма как да го разбереш, но ще го кажа. Има хора , за които планина не означава Алеко и Златни мостове. Означава раница, обувки, стръмни пътеки и ...тишина! Или, зад а ти го нарисувам, отиват там , за да НЕ СА сред хора. А шапкарите го забраниха и взеха да вардят пътеките от такива хора !!!!!
  Забраната за коли е перфектна. Самотните планинари защо трябва да гоним ???? Мммм???
  Или защо не мога да карам колело в парка? Не искам да седя на пейка, не искам да пия бира. Искам да се движа и да мина през парка, за да не карам по улиците. Я да ми обясниш! Такива шамандури като тебе много взеха да вземат решения.

 81. 81 Профил на kalin333
  kalin333
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#1] от "zxp53317185":


  До коментар [#1] от "zxp53317185":

  много добър коментар ... браво на вас за смелостта ... въпреки негативизма на масата

 82. 82 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Когато имаш левове или дори евро спестявания на влог в нашите банки при падане на валутния борд и обезценка на лева дори еврото се изплаща по курса за деня в левова равностойност . Това означа например ако имаш 50 000 евро на влог . В левова равностойност ще получиш 25 000 евро , ако курса е станал 1 евро = 4 лева . Ако сме в еврозоната 50 000 евро = 50 000 евро . Отделно ако сме в еврозоната ЕЦБ може да налее ликвидност в банковата ни система . До като сега ЕЦБ може да ни откаже кредитиране . Мислите ли че ако дойдат на власт приятелите на президента фатмак с заповедите кръгом и марш обратно , валутния борд няма да падне и да изгубим спестяванията си

 83. 83 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  И какво е мнението на повечето хора?
  Да се отворят паркове и детски площадки?

  Ами, че то мнението на някои хора може да е и да отворим ресторантите и баровете.
  Защо да се разхождаш из парка, а да не можеш да си направиш един обяд в любимия ресторант?

  Веско Маринов и то да направи един концерт в Арена Армеец.
  Разбира се, всички ще са с маски, а вместо сух лед, ще пръскат с дезинефктант.

 84. 84 Профил на nzw34647112
  nzw34647112
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какъв да е достъпът? Свободен достъп със спазване на 2 метра разстояние между хората. Пуснете по един милиционер със свирка във всеки градски парк да обикаля с колело и да следи за струпвания. Сложете препятствия на пейките да не може да се сяда по средата. Ако опира до пенсионерите, нека до 11 часа се разхождат само те. Наложете вечерен час в парковете за да не се събират пияни младежи и наркомани.

 85. 85 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#78] от "zxp53317185":

  Май вие имате проблем с четенето и логиката. Но с напредването на възрастта е така, разбираемо е.

  Къде съм казал, че проблема със СПИН бе решен чрез изграждане на групов имунитет??? Да не би хората да спряха да правят секс?? А точно по вашата логика това би следвало да им бъде НАЛОЖЕНО.

  Съдбата на всеки човек е преди всичко резултат от собствените му решения. Пак повтарям: Който го е страх от мечки, не ходи в гората! Пък ако няма как ще си купи спрей, пушка... ще ходи с охрана ... ще си залости дома и т.н. и т.н.

  Като ви е толкова шубе от живота, свиваш се на какавида и вегетираш! Ама що искате да го наложите на всички?

 86. 86 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Сутринта на редовното щоу на НОЩ...ББойко къса риза и се бие в гърди...нормално, но ме накефи тъпото мисирче на Слави от ТВ 7/8...толкова нагло и просто момче....после гледах още два пъти на повторение.
  Това нашите мисирки като лапнат микрофона и 4-5 минути разсъждения без тема.... и трабва да им отговориш. Абе смешници, вижте как е по света. На брифингите в Белия дом журналиста задава въпрос в до 8 секунди!!! Ако не може да формулира ясен и кратък въпрос... защо е там! Тук мисирока се опиянява от собствения си глас.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 87. 87 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Пунта Мара пак сее лъжи.

 88. 88 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 342 Неутрално

  Да затвориш Морската градина във Варна, докато четирите Кауфланд врят и кипят от множество, сбутано в затвореното пространство и се ръгат по щандове и каси, а касиерите свързват всички в обща верига е изблик на типичната бойкоборисовска лицемерщина
  Дори съм сигурен, че Борисов го е съзнавал, но по онова време, когато в душите на хората два пъти на ден се набиваха страховете всяка подобна рестрикция носеше точки.
  Сега истината започва да излиза на яве и боко тихичко замазва ............ .

  Не ща да влизам у затвора!
 89. 89 Профил на nzw34647112
  nzw34647112
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Освен падане на забраната за разходки и спорт в паркове и планини, да отпаднат и ограниченията за напускане на областните центрове, с изключение на София, която е основно огнище. Но това да става само с лични автомобили, с уточнението всички пътници в МПС-то да са от едно домакинство. Целта е хората да могат да посещават свободно своите къщи и вили на село, както и да осъществяват туристически пътувания сред природата или в къщи за гости.
  Също така, с идване на летния сезон да се отворят плажовете и басейните, но с нови по-строги ограничения за разстояние между шезлонзите и брой лица на квадратен метър водна площ.
  Да се отворят и ресторантите и кафенетата, но само външните им части (найлоновите навеси и зимни градини не се броят за такива) - с по-разредени и големи маси.
  Да се рестартира професионалният и аматьорски спорт на открито, но без публика.

 90. 90 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#85] от "kenkoz":

  За вас картинката с войника и магарето. Вие сте магарето. Надявам се разбрахте от какво, или по - точно от кого ме е страх 😉

  During difficult times the first ones you have to keep under control are the jackasses who don't understand the danger and do as they please."
  https://www.snopes.com/fact-check/soldier-carrying-donkey/

 91. 91 Профил на nzw34647112
  nzw34647112
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да се насърчи пътуването с велосипеди, ел. тротинетки и пеша из града като най-малко опасни методи за придвижване. Може да стартират повече общински услуги за предоставяне под наем, но безплатно или на символична цена. Да субсидират закупуването на велосипеди от населението и да отпускат безлихвени кредити. Важно е колкото може по-малко хора да използват градски транспорт и таксиметрови услуги, те са инкубатор на заразата. Аз дори бих вдигнал цената на билетчетата.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#90] от "zxp53317185":

  И дали си направихте труда да прочетете и целия текст под снимката: откъс:

  However much truth that parable may hold, it isn’t directly applicable to this picture, which has nothing to do with World War II, or landmines, or any danger the donkey might have posed had it been allowed to run free.

  The picture actually dates from 1958, during the Algerian War ...

  Всеки може да си търси и намира картинки в интернет, и да ги вкарва в контекст, както на него му харесва ...

  Пак да попитам, вие, който явно много го е страх да не се зарази с коронавирус, направихте ли ВСИЧКО възможно за да се (само-)карантинирате? Примерно: спирате да излизате, носят ви храна и напитки и ги оставят пред входната врата и т.н.

  И по какъв начин аз, ако изляза да се разходя из планините уикенда, ще ви застраша?

 94. 94 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не трябва да има никакъв достъп още 3 седмици!

  niki
 95. 95 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 733 Неутрално

  А кога тиквите ще върнат 75 000 000 млн лв.?

 96. 96 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1542 Неутрално
 97. 97 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 392 Неутрално

  знааачи ... да обобщим - планините ще отворят, но като минаваш през КППто и кажеш, че отиваш на планина ще те върнат, понеже не попада в нито една от позволените причини да напускаш града :)

  Те велоалеите в града затварят на някой места (но не и карането на колело по булеварда!)... за планината сме тръгнали да говорим. Абсурд след абсурд, ама да сме здрави най вече. Целия зор заради Витуша, където се струпва цяла София. Ама покрай сухото гори и мокрото. Малките градове където нормално не става такъв гъч и те го отнасят.
  Да се позволи на общините да реагират малко по адекватно самостоятелно според обстановката. В момента всички смятат, че целта е да се слуша щаба, а не да се намали контакта между хората и никой не прави разлика между двете. А щаба пак си мисли, че София е България.

 98. 98 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Това с планините си беше и все още е чиста милиционерщина граничеща с дебилизъм. Достатъчно е ограничението за повече от двама възрастни на расзтояние от 2м (отделно това в градския траспорт може да се спазва).
  Сега отделебн въпрос, че Българина е недисциплиниран и е все Он че ми каже и спенсъри и младеж се събират по градинки и пишман планинари на софри на 2м от колата.

  Като се ограничи транспорта до планините и се спрат колите към Витоша, ще останат само истинските планинари. Нека другите са по парковете и ниското но на разстояние един от друг.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на nickbg
  nickbg
  Рейтинг: 9 Неутрално

  За паркове и планини трябва да важи същото правило, както и за другите обществени места - метър, метър и половинй разтояние между хората. За цэрквате също! И за нози Великден също!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK