Мавродиев се оправда, че в правителството са знаели за кредита и Борисов бил подведен

Стоян Мавродиев

© Георги Кожухаров

Стоян МавродиевПремиерът Бойко Борисов е подведен и е получил грешна информация за кредита в размер на 75 млн. лв., който Българската банка за развитие е отпуснала на колекторска фирма. Това твърди председателят на управителния съвет и главен изпълнителен директор на държавната банка Стоян Мавродиев. Той даде интервю пред Би Ти Ви в сряда (8 април) вечер, часове след като министър-председателят разпореди да бъде освободен от поста заради заема, предизвикал скандал.


Мавродиев се опита да оправдае решението като обясни, че в правителството са знаели за него, защото в надзорния съвет на ББР има зам.-министър на икономиката - Лъчезар Борисов. От два дни, за да се защити, той определя публикациите и въпросите за отпуснатия милионен кредит на фирма за събиране на лоши кредити като атака срещу правителството. Освен това смесва сделката, започната преди епидемията от коронавирус и икономическите мерки срещу нея, на които тя всъщност противоречи.


В опитите да прехвърли проблема на друго място, Мавродиев нарече журналистите, публикували фактите за милионния заем - "терористи".
Борисов не е разговарял с Мавродиев


Сутринта премиерът Бойко Борисов съобщи пред журналисти, без да му бъде зададен въпрос, че е поискал от принципала на банката - министъра на икономиката Емил Караниколов, да смени цялото ръководство заради възмущението, което отпускането на този кредит е предизвикало у него. "Възмутен съм какво направи Българската банка за развитие", каза Борисов. "Понеже и финансовият министър ми каза, че с него никой не се е консултирал, и с министъра на икономиката, който е принципал на тази банка, също. Разпоредил съм изпълнителен директор и борд да бъдат незабавно освободени. Нито аз съм знаел", добави той.


Точно преди Мавродиев в същото предаване вицепремиерът Томислав Дончев уточни, че смутът в правителството е дошъл от това, че в обществото са се породили съмнения, че ресурсът, предоставен от държавата, има връзка с кредита.


От думите на Мавродиев вечерта пред Би Ти Ви се разбра, че Борисов не го е информирал за решението си нито предварително, нито постфактум и че се надява да му обясни, защото това било сложна материя.


Мавродиев дори припомни, че е учредител на ГЕРБ и обяви, че остава лоялен към партията и нейния лидер. Преди пет години, покрай фалита на КТБ, когато бяха разпространени списъци с посетителите при собственика на банката Цветан Василев се разбра, че Мавродиев му е бил чест гост. Тогава Борисов заяви, че сред тях нямало хора от ГЕРБ, а в отговор на въпрос каза, че Мавродиев отдавна не е в партията.


Отпуснатия кредит - отговори, които предизвикат още въпроси


В обясненията си в последните два дни, Мавродиев смесва отпускането на кредита с кризата, предизвикана от коронавируса и мотивите за това.


От една страна той твърди, че сделката е подготвена (готвена е 6-7 месеца) и направена преди епидемията, от друга - че ще подпомогне банките, чиито лоши заеми са откупени, да кредитират повече засегнати от епидемията. Тя обаче не отговаря на условията за икономическите мерки и подкрепа, коментирани и от властта, и препоръчани от европейските институции.


Шефът на ББР изтъкна като аргумент, че чрез сделката се изчистват портфейлите на две банки - Пощенска и Общинска, които ще могат в много по-голяма степен да кредитират малкия и средния бизнес в условията на криза. Според анализ на "Капитал" обаче причината банките в последните години да разчистват лошите кредити и да ги продават срещу нива дори под 5% от номинала е оптимизиране на капитала, отколкото набавяне на ликвидни средства и те не са кредитирали достатъчно и преди кризата, заради липса на добри проекти.


Мавродиев обясни, че освен това парите само счетоводно преминали през кредитополучателя и вече били по сметките на двете финансови институции. Остана неясно обаче защо в такъв случай въобще е било използвано посредничеството на "Свети Георги груп".


Той обяви ползи и за неизрядните длъжници на двете банки. По думите му след сделката 8500 фирми и граждани ще могат да преговарят с колекторската фирма как ще изплатят дълга си в рамките на следващите 10 г., вместо да бъдат преследвани от съдебни изпълнители, пратени им от двете банки. Не се разбра как се гарантира това, защото бизнесът на колекторските фирми е да спечелят от събирането на лоши вземания.


Мавродиев обяви, че за сделката е имало търг, но не обясни защо държавната банка, която има други задачи, се е състезавала за нея. Вторичният пазар на дългове обикновено не е финансиран от търговските банки именно защото е рисков и защото портфейлите с лоши кредити са нещо, от което искат да се отърват, а не в което искат да инвестират.


Той твърди, че банката ще печели около 3 млн. на година от отпуснатия заем.


"Да не дискриминираме големите компании"


Запитан защо ББР, създадена от държавата в подкрепа на малкия и средния бизнес, кредитира големи компании (150 млн. лв. на свързаната с Румен Гайтански-Вълка "Роудуей кънстракшън", още толкова към контролираната от депутата Делян Пеевски "Техномаркет България", прехвърлянето на контрола над курорта "Слънчев ден" от политика от БСП Георги Гергов към Ангел Палийски) Мавродиев отговори, че банката е събрала огромен ресурс, който, ако не бъде раздаден като кредити, ще носи загуби от отрицателните лихви в БНБ.


"Затова по-добре е да се дават кредити на български компании и големите да не са дискриминирани, защото създават работни места, плащат данък, печалба, а от нея държавата има за социални плащания, за лекарите, каза той като отново намеси сегашната криза към казуси преди нея.


По традиция Мавродиев атакува за всичко "Капитал", вестникът написа и за отпуснатия заем, Иво Прокопиев (съиздател на "Дневник" и "Капитал") и опозицията, която поиска оставката му. А в оправданията си нарече групата около "Капитал", която разследва дейността му от години - "терористична организация".


Когато Стоян Мавродиев говори - фактите мълчат - четете тук.

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  У затворо или с лопатата по главъта...
  А не да се прави на неразбрал.
  Мутрата когъ шъ фкаръ некой у затворо?
  Лексиката е за мутри...

 2. 2 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 432 Неутрално

  За СМ беше много лесно да ползва държавната сила като бухалка към хора/медии не съгласно с него или, недай си боже, критикуващи го.
  Сега е време да се изясни дали наистина е имал връзки с Брендо и ако да да си понесе наказанието - нормална стъпка към преминаване към нормална държава!

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4233 Неутрално

  Full panic mode.

  Моля да бъда освободен по собствено желание, и ако е удобно, да бъда оставен на работа.

  Като управител на бутика за гащи, жартиери и сутиени в Барселона.

  Може да ги меря и на себе си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  "Мавродиев обяви ползи и за неизрядните длъжници на двете банки. По думите му след сделката 8500 фирми и граждани ще могат да преговарят с колекторската фирма как ще изплатят дълга си в рамките на следващите 10 г., вместо да бъдат преследвани от съдебни изпълнители, пратени им от двете банки."

  Изключително смешно е това. Колекторските фирми са продължение на бизнеса на мутрите от 90 те, само че вече са костюмирани. Иначе методите са същите, малко по софистицирани и гледат да те набучат " по-закон". Например са купили дълг на длъжник от 10 бона за цена 3 бона. Почват да те търсят и да те тормозят, че ще те дадат на ЧСИ , а разноските ще са огромни. В такива случаи адвокат си пише хонорар повече от 10 бона, а ЧСИ те натоварва с всички таски, че и отгоре.
  Мавродиев е прсто нахален и крадлив .
  Не е пир по време на чума, а милиционер по време на чума.
  А, па Баце бил възмутен...Хумористи.

 5. 5 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 944 Весело

  Ами аз съм сигурен, че от правителството са знаели. Мавродиев не лъже за това.
  Съвсем друг е въпросът, че го бошунираха :))))

  Бог да благослови Америка за България!
 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7452 Неутрално

  Правителството знаепо, а премиерът не - мутренски номера

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на wnq45647114
  wnq45647114
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колекторските фирми са вид телефонни измамници.

 8. 8 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 944 Весело

  Правителството знаепо, а премиерът не - мутренски номера
  —цитат от коментар 6 на neut


  Именно :)))) Такива приказки може да вървят в Русия, ама тук.... Аре сега :))))

  Бог да благослови Америка за България!
 9. 9 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 768 Неутрално

  За Мерудиев кауш йок ба??

 10. 10 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  До коментар [#9] от "hanseatic":

  Йок. То не е само за този, въобще за високите етажи в България кауш йок.
  Как ще ги стигнем румънците в правосъдието?...

 11. 11 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2194 Весело


  В интервюто на Стоян Мавродиев липсваше само едно - да целуне снимката на Бойко Борисов.

 12. 12 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Очаквано за него, нагъл и безсрамен. Те затова и го назначиха там където ще е голямото крадене. А да оздравяваш частни банки с държавни пари е меко казано безсрамно, доста вероятно и престъпление.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 13. 13 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1000 Весело

  Този е ходещо нарушение на Кодекса за поведение на държавните служители, честно. Като започнеш от :
  Чл. 2. (1) Дейността на служителите се осъществява при спазване принципите на законност, лоялност, честност, безпристрастност, политическа неутралност, отговорност и отчетност.
  и стигнеш до:
  Чл. 20. Служителят придобива и управлява имуществото си по начин, който да не създава съмнение за злоупотреба със служебното му положение.
  Шокиращо.
  По шокиращо дори от факта, че определено смята населението за 100% дебили, грам неразбиращи нищо от материята, с която се занимава. Ако не беше тъжен факта, че няма мъ да се търси отговорност- ситуацията щеше да е безумно забавна.

 14. 14 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Демек тия 75 млн. изгоряха вече. Остана ни само оставката на Мавродиев като гордо знаме на "отговорността" по гробарски.

  Бай.Х пак нищо не е знаел - шанс.

 15. 15 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Купуват дълг от 10 лв за 2 лв, длъжника получава принудително изпълнение за 102 лв.
  Долу-горе такова им е "разсрочването" на С.Г.Груп

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1555 Весело

  Деа и терористичната организация! Не оставя шайката да си граби и щави матриала на спокойствие!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 18. 18 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1172 Любопитно


  Демек тия 75 млн. изгоряха вече. Остана ни само оставката на Мавродиев като гордо знаме на "отговорността" по гробарски.Бай.Х пак нищо не е знаел - шанс.
  —цитат от коментар 14 на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките


  Не са изплатени...уж и вероятно не са изгорели. Май тоз път Мерудиев беше надушен навреме, докато сделаше престъплението?

  мурзилка
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  До коментар [#14] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  Пред него да не би да имаше някаква разлика?
  След 1944 г. България си е мизерия във всяко едно отношение.

 22. 22 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Ми кажи си направо, че Тиквата е знаел бе мушморок! И министри, и депутати, и сараи, и прокурор..
  Кому се кълчиш отрепко крадлива.
  Всички знаете.
  Мисли ли си някой, че ще подариш 75 000 000 без да знае вожда ти?
  Крадете отвратително и при окрадено здравеопазване във време колапс.
  Всички сте за панделата.

 23. 23 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  —цитат от коментар 18 на Маршалов


  "Мавродиев обясни, че освен това парите само счетоводно преминали през кредитополучателя и вече били по сметките на двете финансови институции, твърди Мавродиев."

 24. 24 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Ало, дайте договора и гаранциите, а и обезпеченията. Като юрист Ви казвам, че Мавродиев в случая може да е прав. Понеже Прокопиев пише, че фирмата била с нисък оборот, и малък капитал. Това не е от значение, той ви пързаля, понеже обезпечението може да е с други активи. Не сте ли виждали как по банков кредит има поръчители или обезпечения- ипотеки на имоти на близки на длъжника фирми или лица. Нали непрекъснато пишат глупости журналистите- фирмата била с капитал 2 лева. Еми няма проблем в това, ако сте юристи и разбирате. Фирмата е това, което има фирмата като ликвидност , а и като обезпечения.
  За мен, тоя М-в или не се е отчел/по - малко вероятно/ или има нещо друго. Ние не знаем какво.

 25. 25 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#16] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  Нищо не разбираш. Ако обезпечението например е ипотека върху имоти на други фирми. Нали не е забранено. Нещо като поръчителство. При поръчителство може и пет души да са поръчители, но с техни доходи. При такъв договор може обезпечението да са ипотеки или възбрани върху активи на съвсем различни фирми. Други фирми.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Ще е хубаво да споменете и обезпеченията по отпуснатия кредит..500 млн, от които 150 млн в недвижимости..4% лихва също е доста добре... Всъщност, тази сделка започва наистина да изглежда добра, ако казаното от Мавродиев е истина..А във връзка със заглавието на другата статия , възниква въпросът, защо удобно премълчавате определени факти..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 28. 28 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#14] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  При който и да е БХ, когато чезнат държавни пари отговорен е първо той. Пред граждани и закон. Включително за това ако не е знаел, пропуснал, забравил. При последния и действия и бездействия са до едно за прокурор.
  Помагачите и изпълнитилите, като тоя са след това, поради по-ниския им ранг в шайката.

 29. 29 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1555 Весело

  До коментар [#25] от "grayeagle":
  Да, може Вълка примерно да е гарант по заема. Той е ликвиден напоследък, сигурно е придобил съответните активи. Или Шиши с болницата.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 30. 30 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#4] от "SSS":

  Колекторски фирми има навсякъде по света.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 31. 31 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Демек тия 75 млн. изгоряха вече. Остана ни само оставката на Мавродиев като гордо знаме на "отговорността" по гробарски.Бай.Х пак нищо не е знаел - шанс.
  —цитат от коментар 14 на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките


  тц, само празните приказки на дъртата пунтамаринка ви останаха... уволнени нема... оставки нема... и мильоните ги нема хахах


  08 Април 2020
  Сделката със С.Г. Груп е изрядна и ще донесе на ББР печалба от 30 млн. лева
  https://bbr.bg/bg/news

  Управление

  НАДЗОРЕН СЪВЕТ
  Лъчезар Борисов Председател
  Митко Симеонов Зам.-председател
  Велина Бурска Член на НС
  УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ
  Стоян Мавродиев Председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор
  Румен Митров Зам.-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор
  Николай Димитров Член на Управителния съвет и изпълнителен директор

  https://bbr.bg/bg/about-bulgarian-development-bank

 32. 32 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#27] от "Noise":

  500 млн. обезпечения за 75 млн. кредит при 2000 лв. приходи годишно?
  Я пак...

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#32] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  Явно ти е тъмна материята...Не се напъвай, вече стана за смях, на път си да се изложиш тотално..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 35. 35 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 400 Весело

  До коментар [#16] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  Т.4 само показва , че очевидно никога не си живял извън Бг, да не говорим да си правил бизнес...Що се мъчиш , като материята ти е тъмна Индия?

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 36. 36 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 638 Неутрално
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2370 Любопитно

  Та къде отидоха сега тези 75 000 000 лв. г-н Борисов?
  Ще ги търсим ли или не?
  Г-н Гешев иска ли да разследва или не му се ще...?

 39. 39 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1765 Весело

  До коментар [#4] от "SSS":

  “А, па Баце бил възмутен...Хумористи.”

  Е как да не е възмутен!? 75 млн. лв. и нито едно левче не знае коя е неговата сметка, ни тая на финмина или тая икономическия водопроводчик.

 40. 40 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Роден лъжец(гербер).Длъжниците щели да спечелят,банките продаващи лошите кредити щели да спечелят,държавата щяла да спечели, само получателя на 75 милиона бил за оплакване.

 41. 41 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  До коментар [#13] от "lilithi":"Този е ходещо нарушение на Кодекса за ... "Този е ходещ образец на невзрачните дребнопишковци от холивудските филми за маниаци-садисти.
  —цитат от коментар 19 на Приказки от шипковия храст


  Позволете ми да изкажа съмнение, изразяващо се по скоро в уточнение, относно Вашата теза. То не цели тоталното и отричане, ако я разглеждаме като оценка на физиономията с цел да установим престъпни наклонности, по скоро я допълва.
  Дребнопишковщината е характерна за насилниците- този не е такъв, или поне не по-голям насилник от главния герой в "50 нюанса сиво".
  Виж, характерните му бръчки около скулите, широките сфронтални синуси, дължината на средния пръст на лявата му ръка и формата на ушите му, по точно на меката им част, биха накарали Чезаре Ломброзо да го класифицира като престъпник, тип крадец, с мошенически наклонности, ако е верен преводът на книгата му на български.
  Разбира се, надявам се експертите ни по криминология да дадът най-точна оценка, макар да се сънявам, че ще се стигне до допитване до тяхното мнение, за съжаление.

 42. 42 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Естествено, че са знаели. Те са си скачени съдове, а ГЕРБ е олицетворение на корупция и беззаконие.

  Приятели, докъде шайката управлява тази страна не я чака нищо добро.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#4] от "SSS":Колекторски фирми има навсякъде по света.
  —цитат от коментар 30 на Noise


  Да, направо същите с 2 000лв.ГОДИШЕН приход подкрепяни със 75 000 000 лв.Държавни пари???В КОЯ държава казваш ги има???

 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  смях в залата
  —цитат от коментар 43 на Мунчету на Боeку


  08:45, 08 апр 20
  "Разпоредил съм на икономическия министър, който е принципал на банката, незабавно да освободи изпълнителните директори и борда", обяви Борисов."

  01:29, 09 апр 20
  https://www.mi.government.bg/bg/teams-cabinet-1.html

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1765 Весело

  До коментар [#33] от "Noise":


  “А да чу, че кредита е обезпечен с 500 млн активи?!От които 150 млн в недвижимости..”

  Чухме числата, а от това, което не чухме се разбра, че ипотеките са в полза на Пощенска и Общинска банка. От тук следва, че СветиГеорги (груп) е гол като пушка бедняк. Сиреч никоя друга банка не се е зарадвала на “бизнес плана” му да направи длъжниците печеливши (на небето) и щедро (като ББР) да го кредитира.
  От нечутото може да се предположи, че длъжниците към двете банки не знаят за цедирането на дълговете им. Сиреч, очакват се казуси като Дунарит - фирмата е изплатила дълга си (към КТБ), ама Свети Георги (Пеевски) сменя управлението на фирмата. Както и казуси при прехвърляне на обезпечението/ипотеките, имуществото да стане собственост на трети лица (Пеевски), а Свети Георги да си остане все така големичък, но с кредит към ББР.
  Друго което не чухме е дали тази сделка съответства на Устава на банката и записаните в него цели. Не чухме и какво налага капитализацията на банката (с 700 млн. лв.) след като тя прелива от свободен финансов ресурс под “вещото” управление на офшорния адвокат.
  Не разбрахме добре политическата ориентация на банката - деполитизирана ли е, кои точно политици кредитира - СДС, отворили врата на Стоенчо в политиката; ГЕРБ, направил “калинката” банкер или “тъмната сила” от Сараите.

 48. 48 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#44] от "ВинетУУУ":

  Не е лошо да погледнеш кой е собственик на фирмата, има ли други компании, как се справят те и ей такива подробности..Аз лично, нямам нищо против коя да е банка да отпусне 75 млн на нова компания, при 150 млн обезпечение в недвижимости.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1765 Весело

  До коментар [#42] от "Александър":

  “Естествено, че са знаели. ”
  Поправките в Закона за извънредното положение, които влязоха в сила от преди час и половина, забраняват на банките да предприемат действия по несъстоятелност на длъжниците. Дори лихви не могат да начисляват. Но “колекторите” са с “развързани ръце”. Тъй де, съдия-изпълнителите трябва да си изкарват хляба в това “коронно” време.

 52. 52 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1765 Любопитно

  До коментар [#48] от "Noise":

  “при 150 млн обезпечение в недвижимости.”

  Стига да са нейни и да не са обремени с тежести в полза на трети лица. Та какво точно притежава Свети Георги?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#47] от "wanderer":

  Описаното е съвсем възможен сценарий и подлежи на проверка и контрол.. Учудващо за мен е , че "Дневник" се опитват да скатаят частта с обезпечението.Което веднага води до едни други мисли и личната вражда между Прокопиев и Мавродиев и няма нищо общо с обективна журналистика.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1765 Весело

  До коментар [#14] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  “Демек тия 75 млн. изгоряха вече. ”

  Тц, изгоряха фирмите-длъжници (коректни, некоректни, работещи или кухи). А тия пари ще бъдат умножени, но не в портфейла на ББР.

 57. 57 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#52] от "wanderer":

  Нямам никаква идея.Както нямам идея какво точно ще бъде учредено като залог в полза на банката.Да уточним, хич не съм фен на Мавродиев, още по-малко на ГЕРБ, но искам всичко на показ, за да мога да формирам мнение.. Единият крие едно, другият друго..Така действат само гузни хора..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 58. 58 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#56] от "wanderer":

  Ако ББР има обезпечения за кредита, с реални активи на трети лица- имота и пари, дали изгаря......
  Нещо не разбирам.
  Банката я интересуват обезпеченията. Ако има обезпечение, което е голямо и надеждно, финансовия резултат на кредитополучателя няма никакво значение.

 59. 59 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  До коментар [#54] от "Noise":

  “Дневник" се опитват да скатаят частта с обезпечението”

  Може да не го знаят. А може да са част от “обезпечението”.
  Аз не съм от най-умните, обезпечения и ипотеки на 3600 фирми едва ли могат да бъдат обработени за 7-8 месеца. Още по-малко да бъдат прехвърлени на Свети Георги. Но при таз зараза нищо чудно всички фирми да се озоват при Свети Петър по пълномощия.

 60. 60 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#54] от "Noise":

  Е сега ще ти кажа, какво се случва - явяват се три вещи лица и оценяват три парцела три апартамента на стойност 150 млн. Ти колко обекта знаеш на такава стойност? Никой не оспорва оценката, защото тя е за целите на банковото обезпечително производство и се приема, такава каквато е.
  Няма такова обезпечение за 150 млн в недвижимости, т.е. това би трябвало да са ипотеки, което да покрива заем с "токсични" вземания.
  Освен това е безкрайно смешно да казваш, че помагаш на две частни банки, едната е на Цеко мошеника, като даваш пари на някой да им купи несъбираемите кредити.
  Или си много тъп или се правиш. Н
  Не личи да се правиш.

 61. 61 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1180 Весело

  1. Защо държавата трябва да си има банка? Наливайки пари в банката, държавата се възползва от мултипликатора и реално води парична политика.
  2. Защо държавата заделя 700 млн за подпомагане на бизнеса, а тези пари отиват за подпомагане на банките? Да не би да има нещо гнило из банките?
  3. Какво е казала онзи ден Херо Мустафа на Баце че да изгорят толкова бързо Мавродиев и целият борд на банката за наглед невзрачна сделка?

 62. 62 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  И що са тръшкате, бе, момчета? За някакви пикливи 75 млна? ...когато преди 2 седмици Бенебето изкупи лошите чуждестранни инвестиции на други едни банки за 7,500 млн? ... с което направи секи обитател на територията , включая бебетата, инвеститор с по 1,000 лева / калпак... това нали по book value... Ако погледнем грубо, дотука са Ва издухали с по около 500 лева секи един (разликата между book and market values, предполагам) Па вие са жалвате за по 10 лева загуба на човек?! бълха Ва ухапала

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 63. 63 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  До коментар [#58] от "grayeagle":

  “Ако ББР има обезпечения за кредита, с реални активи на трети лица- имота и пари, дали изгаря...... ”

  От това, което не се чу в интервюто на адвоката, ББР няма вписани обезпечения в нейна полза, но била превела 75 млн. лв. по сметка на Пощенска и Общинска банки. Да допуснем, че Свети Георги има договор с двете банки за прехвърляне на дълговете в едно с обезщетенията, които не са собственост на банките (и не ги стопанисват). Обезщетенията трябва да станат собственост на кредитополучателя, колектора. Но третите лица, обаче, не е ясно дали са съгласни. Ако Вие сте теглили кредит от един млн. лева с обезпечение четири товарни камиона и сте изплатили 900 хил. лв., би ли бихте съгласни четирите камиона да отидат в “колектора”? Какво правим, ако обезпечението е обременено с други тежести ( камионите са отдадени под наем, НАП е турил запор на единия, имотът е част от съсобственост)?
  Адвокатът каза, че са работили 7-8 месеца по сделката. За това време дълготрайните активи със сигурност са амортизирани с 20%, а някои (стока, например) са ликвидирани.
  Никоя нормална банка няма да се набута с такъв дълг ... освен ако знае, че една-две-три фирми ще “разцъфнат” космически (с държавни поръчки) в ръцете на колектора. В крайна сметка, ББР ще си търси парите от Свети Георги (и каквато собственост има), а не от трети лица (били обект на сделка между Свети Георги и двете банки), които може да са “умрели” в правния мир до момента на търсенето на парите.

 64. 64 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  До коментар [#61] от "puknatastotinka":

  “ Защо държавата трябва да си има банка? Наливайки пари в банката, държавата се възползва от мултипликатора и реално води парична политика.”
  ——
  Централна? Само за красота в условията на Борд. А мултипликаторът, той автоматично се откопира от този на ЕЦБ с коефициент фиксирания валутен курс ... или нещо ми се губи?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 65. 65 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1765 Весело

  До коментар [#62] от "Gretel":

  “бълха Ва ухапала”

  Бълха, ама нагла бълха. Боли повече.

 66. 66 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1765 Весело

  До коментар [#60] от "SSS":


  “помагаш на две частни банки, едната е на Цеко мошеника,”

  Едната банка, Общинска не е точно частна. Другата, Пощенска, е продадена на Юробанк. Цеко Минев (ПИБ) и Петя Славова (Инвестбанк) увеличиха изисквания капитал за рожденния ден на Горанов. Сигурно съжаляват, защото той (държавата и БНБ ) ги почерпи с “карантина” и провизирани на цялата печалба.
  И двете банки, Пощенска и Общинска, не са закъсали. Най-вероятно, движеща сила на сделката е някои “оперативно-интересни” фирми от длъжниците на банките.

 67. 67 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#60] от "SSS":

  Аре да пропуснеш да ми казваш...Видимо нямаш идея за какво иде реч..


  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 68. 68 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 400 Весело

  До коментар [#62] от "Gretel":

  Сериозно?Нищо по въпроса не съм чел.Гретел, бъди добро момиче и дай малко повече инфо, плийз..За изкупуванията на БНБ имам предвид..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 69. 69 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#66] от "wanderer":

  Грешката е моя.

 70. 70 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#58] от "grayeagle":“Ако ББР има обезпечения за кредита, с реални активи на трети лица- имота и пари, дали изгаря...... ”От това, което не се чу в интервюто на адвоката, ББР няма вписани обезпечения в нейна полза, но била превела 75 млн. лв. по сметка на Пощенска и Общинска банки. Да допуснем, че Свети Георги има договор с двете банки за прехвърляне на дълговете в едно с обезщетенията, които не са собственост на банките (и не ги стопанисват). Обезщетенията трябва да станат собственост на кредитополучателя, колектора. Но третите лица, обаче, не е ясно дали са съгласни. Ако Вие сте теглили кредит от един млн. лева с обезпечение четири товарни камиона и сте изплатили 900 хил. лв., би ли бихте съгласни четирите камиона да отидат в “колектора”? Какво правим, ако обезпечението е обременено с други тежести ( камионите са отдадени под наем, НАП е турил запор на единия, имотът е част от съсобственост)?Адвокатът каза, че са работили 7-8 месеца по сделката. За това време дълготрайните активи със сигурност са амортизирани с 20%, а някои (стока, например) са ликвидирани.Никоя нормална банка няма да се набута с такъв дълг ... освен ако знае, че една-две-три фирми ще “разцъфнат” космически (с държавни поръчки) в ръцете на колектора. В крайна сметка, ББР ще си търси парите от Свети Георги (и каквато собственост има), а не от трети лица (били обект на сделка между Свети Георги и двете банки), които може да са “умрели” в правния мир до момента на търсенето на парите.
  —цитат от коментар 63 на wanderer


  Благодаря за коментара! Не съм юрист, ама е ясно, че има врътка така щото тия 75 млн.лв са подарени, ако беше нормална сделка нямаше Мавродиев да участва!

 71. 71 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  До коментар [#68] от "Noise":

  “ Нищо по въпроса не съм чел.”
  ——
  Аз тука, в Дневник го видях. Сега погледнах за всеки случай на сайта на БНБ, че Дневник... сам знаете. Не съм ровила, само това кратичко прессъобщение:
  “Увеличаване на ликвидността на банковата система със 7 млрд. лв. чрез намаляване на чуждестранни експозиции на търговските банки.“
  https://www.bnb.bg/PressOffice/POPressReleases/POPRDate/PR_20200319_BG

  Т.е. няма лъжа. За подробности, ловя бас ще се скатават като оня там комунист на времето. И аз на тяхно място бих си траяла

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 72. 72 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 611 Любопитно

  Разказите от всички страни до сега логично водят до извода, че Томислав Дончев се очертава като главният интригант в конфликта. Разбираемо е медиите на Прокофиев страстно да желаят вендета срещу Мавродиев. Факт е, че именно Мавродиев подаде сигналите до прокуратурата, които доведоха до наказателни дела, конфискации и запори срещу олигарха. Но Дончев защо върти тези зле прикрити интриги? Иска стола на Борисов? Или е спяща клетка на паважа? Или и двете? Интересно.

 73. 73 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  До коментар [#65] от "wanderer":

  “ Бълха, ама нагла бълха. Боли повече.”
  ——
  Това го разбирам. И мен не ме е яд кога ме ухапе комар ... и той човек, и той трябва да яде. Яд ме е ако не мога да го размажа след това

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 74. 74 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3271 Неутрално

  Пипват схемата "случайно разпределени дела" - журналистическо разследване- удар по Маврудиев (причина за дела) - напукан лед . Ама много напукан

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 75. 75 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1000 Весело

  Та къде отидоха сега тези 75 000 000 лв. г-н Борисов?Ще ги търсим ли или не?Г-н Гешев иска ли да разследва или не му се ще...?
  —цитат от коментар 38 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  =Мавродиев не ми е симпатичен, особено от времето на действията му по линия на БФБорса, но...Къде са отишли 75-те милиона може много лесно да се провери. А именно-те получени ли са от Пощенска / 80 % / и Общинска /20 %/ банки с превод от ББР. Както и това- колекторската фирма предоставила ли е на ББР съответно посочените от Мавродиев обезпечения в размер на 500 млн лв. Ако това, което каза Мавродиев е вярно, всичко е законно и тогава има нещо друго, заради което е патакламата. А какво е то? Тепърва може да става ясно, евентуално. А и опитът на Ризова да вкара морално-етични ,,съображения'' по отношение на Сделката с въпроса и' : ,, А дали е морално?'' , е обикновена мисирщина, от която няма спасение.

 76. 76 Профил на enz54649623
  enz54649623
  Рейтинг: 11 Неутрално

  преди 2 седмици Бенебето изкупи лошите чуждестранни инвестиции на други едни банки за 7,500 млн?
  —цитат от коментар 62 на Gretel


  За какво става дума?

 77. 77 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Нагъл, нечистоплътен престъпник и мародер. Дъно на човешката утайка в морален и човешки план. Това човекоподобно има очите да излезе в национален ефир, да ръси лъжа след лъжа и да довърши с изказването, че "Моралът се измерва в цифри". Мисирката Ризова пак мигаше с влажните си кравешки очи и задаваше само удобно мазни въпросчета.
  По темата за ББР, Свети Георги Груп и двете банки се изговори много и пак няма да е достатъчно за циничната арогантност на това леке Мавродиев и тези, които му дърпат конците. Мавродиев казал, че Борисов бил силно подведен. Обяснявам в какво: фирма с приход 2 хил лева и без печалба получава финансиране от ББР в размер на 75 милиона, а самият Мавродиев казва, че "след няколко години държавата щяла да получи дивидент от 30 милиона". Пояснявам още малко: Фирма с приход 2000 лева за "няколко години" ще върне кредит от 75 милиона и ще реализира печалба значително над 30 милиона, за да може държавата да има дивидент в този размер. Ако правилно разбирам какво казва Мавродиев, значи той има разбирането, че говори на пълни малоумници.
  Мавродиев признава, че 75 милиона кредит отпуснат от ББР може да се счита за помощ за две банки. Сега остава да разберем, дали е получил разрешение от министъра на финансите за тази помощ, което доколкото си спомням е задължително. Като споменахме министъра на финансите Горанов, тези двамата не се различават много - и двамата обслужват Пеевски, и двамата живеят в огромни апартаменти без да плащат наем и без да са тяхна собственост, и двамата са мръсници и престъпници.
  Само във Фрог: Мавродиев като Горанов ползва безвъзмездно огромно жилище и знае офшорките на властта
  https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-osven-goranov-mavrodiev-bezvazmezdno-polzva-ogromno-chujdo-jilishte.html
  Освен индулгенцията "освобождаване-консул" този индивид трябва да бъде съден и затворен за поне 10-20 години в затвора за мародерство и корупция в особено големи размери по време на пандемия веднъж и още по толкова за КТБ. Освен него тези по веригата, които са допуснали подобна гавра с българския данъкоплатец и с неговите пари. Горанов, Караниколов и най-вече този, който ги е събрал и нищо не става без негово знание и повеля - министър-председателя Бойко Методиев Борисов.

 78. 78 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Вярваме ти, вярваме ти Стоянчо. Тези "долни мръсници" от "Капитал" и "обслужващата им партия" Да България, според думите ти де, да ти скроят така кюлафа. Апропо, Стоянчо, какво е обезпечението на този твой ипотечен кредит от 235 000 лв., като по данъчна декларация не притежаваш нищо . . . ни движимо, ни недвижимо? И за какво изобщо ти е бил този кредит, като нищичко си нямаш, а заплатата ти не е от най-малките? Скъпи курви ли имаш, какво ли?
  Аз, Стоянчо, твоята заплата да имах, за никакъв кредит не бих се замислил, ама казват . . . че мнозина те определят като патологично алчен. Не зная, не съм от тия, Стоянчо, ама така говорят хората.

 79. 79 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4366 Весело

  Брутално интервю е било...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 80. 80 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 726 Неутрално

  "Мавродиев дори припомни, че е учредител на ГЕРБ"

  Може би неволно тази калинка каза в прав текст кой ни управлява. Квалификация, знания, можене няма значение. Важното е да си учредител на ГЕРБ. В краен случай може и обикновен член, но там маймуните станаха много.

 81. 81 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#24] от "grayeagle":
  "Като юрист Ви казвам, че Мавродиев в случая може да е прав"

  Къ'в юрист си ти, бе?! Може ли да "обеспечиш" кредит с активи на други юр. лица? И изобщо каква е тази врътка през трета фирма, ако наистина този кредит от 75 млн. лв. вече бил отишъл в двете банки? И като "далаверата" за държавата, чрез нейната си банка, е толкова добра, за чий ти е трета фирма "посредник"? Бе вие, т.нар. "юристи", 'ептен за пекински патки ни имате тук!

 82. 82 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#38] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":
  "Та къде отидоха сега тези 75 000 000 лв. г-н Борисов? Ще ги търсим ли или не? Г-н Гешев иска ли да разследва или не му се ще...?"

  Той, г-н Гешев де, щял да не получава заплата до края на 2020 и . . . . поради това ще се съсредоточи само върху акциите в с. Долно Уйново. За такива като Стоянчо няма време.

 83. 83 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  До коментар [#11] от "Един препатил":

  И на друго място да целува все тая изхвърлиха го Най добре да се изкара политически репресиран ,тогава по може нещо да се уреди

  гошо
 84. 84 Профил на nkk81
  nkk81
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Добре се защити Мерудията, но накрая с това лизане на Тиквения задник се оля. Безгръбначен тип.

 85. 85 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Като слушам Мавродиев и чувам Гешев. Исказа е до болка познат.

 86. 86 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3980 Неутрално

  " Запитан защо ББР, създадена от държавата в подкрепа на малкия и средния бизнес, кредитира големи компании (150 млн. лв. на свързаната с Румен Гайтански-Вълка "Роудуей кънстракшън", още толкова към контролираната от депутата Делян Пеевски "Техномаркет България", прехвърлянето на контрола над курорта "Слънчев ден" от политика от БСП Георги Гергов към Ангел Палийски) Мавродиев отговори, че банката е събрала огромен ресурс, който, ако не бъде раздаден като кредити, ще носи загуби от отрицателните лихви в БНБ"

  Хроника на схемите на почетния във властта ! Мафия, имаща една държава, изсмукваща ресурсите на всички нас !

 87. 87 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Мутренска икономика. Казвам го с пълна убеденост. Така се получава, когато върхът е роден, хранен и обучаван от здрави бандитски корени. Между другото, Гешев да не се кипри по селата или поне не само там, а да се занимае и с "колекторите".

 88. 88 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3980 Любопитно

  До коментар [#47] от "wanderer":

  Вярно ,че не чухме, но пък днешните обяснения на един тип, който отдавна трябваше да е зад решетките с конфискувано имущество в полза на държавата, дава такива смехотворни обяснения за престъпната си дейност в полза на сараите, че просто най - добре да спускаме завесите и край на театрите.....засега !

 89. 89 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3980 Весело

  До коментар [#38] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Гешев брои кокошките на село на разни хорица - пенсионери - битови кражби някакви, а той отишъл в селото с 50 - Тина жители на кръст с целия си кортеж от охрана и тежки джипове, та представям си само гледката, която представляват пред шепата съселяни......

 90. 90 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3980 Неутрално

  До коментар [#11] от "Един препатил":

  Не е късно и сега да го направи. Може и ръката, като знак, че поръчката е изпълнена вярно и точно. А може и другаде - според това, което всъщност представлява отвътре този тип. Не че не е ясен какъв е и за какво го поставиха от сараите на този пост.....

 91. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  ..... а като в правителството са знаели за кредита.........което е факт.... Как е бил подведен Борисов?...... страхлив театрал ..... "войвода велик"..... Чиста проба Герберастия.......

 92. 92 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4069 Весело

  Тези извън " групата " фирми с по 2000 лева оборот са му направили мръсното.....ами , с 75 милиона за 10 години , ми то си е цяла вечност , Борисов не търпи подобни волности.....това е все едно Мавродиев да си бърка в джоба и да раздава чужди пари и после да не дава обяснения , къде ги е дал за общественото благо ! Недопустимо....

 93. 93 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#37] от "grayeagle":

  Вие гербери не разбрахте какво е трол. Като има някоя медия, която не ви пее в хора и пишете по цял ден опровержения и се заяждате тва е тролене. Ние ще сме тролове в ПИК. Разбра ли троле с 10 поста тук под тази статия?

 94. 94 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2913 Неутрално

  "По традиция Мавродиев атакува за всичко "Капитал", вестникът написа и за отпуснатия заем, Иво Прокопиев (съиздател на "Дневник" и "Капитал") и опозицията, която поиска оставката му. "

  И с пълно основание - този път от кръга го сготвиха успешно.
  Аргументите му пред Цветанка Ризова звучаха резонно - още повече ту се внушаваше, че всичко се прави еднолично от него по оидея и под диктовката на пълничкото моимче, с цел да се изчистят негови лоши кредити, а се оказва че не е точно така.
  Затова и оправданията по-горе звучат трогателно...

  I Want To Believe
 95. 95 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 385 Неутрално

  "Стоян Мавродиев не притежава никаква лична собственост, нито жилище, нито автомобил, но за сметка на това БЕЗВЪЗМЕЗДНО използва жилище от 147 кв. м., два гаража и две мазета. Главният изпълнителен директор и Председател на УС на Българската банка за развитие (ББР) е декларирал това в последната си публично достъпна декларация, подадена към средата на 2019 г. към КПКОНПИ, установи проверка на Фрог нюз.'

  Ехе, и този е маргинал значи. Сигурно и сметките друг му ги плаща :)

 96. 96 Профил на fua07571515
  fua07571515
  Рейтинг: 412 Любопитно

  Не ми е любимец, но обяснението на Мавродиев беше убедително. И не чух опровержения от правителството, нито нещо убедително от Икономедия, която чета. Но Винету, поразяващата уста вече беше казал!

 97. 97 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Значи банките си отпускат необезпечени кредити колкото си искат, а когато лошия ЕС каже, че не може да ни приеме в еврозоната, заради същите тези банки, какво прави държавата? Как какво, разбира се, "изкупува" тези лоши кредити, за да може банките да покрият изискванията на ЕС. Така реално ние данъкоплатците плащаме (покриваме) тези лоши кредити. Питам аз другаря Мавродиев от кога това е практика? Може ли и на мен да отпуснете 75 милиона лош кредит, обещавам никога да не го връщам, за да не се притеснявате, че може да стане някакво объркване 🤔

  No Pain No Gain
 98. 98 Профил на Thalatta
  Thalatta
  Рейтинг: 448 Весело

  Какво нагло селянче е Стоянчо, едва ли не всичко това е в полза на хората изпаднали в неплатежоспособност. Кога най-сетне ще имаме закон за личния фалит за да сложим точка на тази срамна страница от историята си в която изпадналият в неплатежоспособност е длъжник до гроб? А Стоянчо иначе се е спретнал, костюмче, вратовръзка, очила, подстригал се, направо инвестиционен банкер :) За друго може да не става но е готов за Холивуд, следващото му назначение, където ще играе акцентен европейски банкер в схема за изпиране на милиони :)

 99. 99 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Мавродиев е нищожество и кукла на конци , той е следствието , а не първопричината !
  Първопричината за гневните коментари относно БЕЗЗАКОННОТО НАГЛО УПРАВЛЕНИЕ е липсата на граждански контрол на преброяването на бюлетините - но за това нещо се изисква малко смелост - в България такава ЛИПСВА - дори и мафиотите ни са страхливци!
  Когато успеем да осигурим /честен/ НЕ подменен вот на избори , тогава ще започнат реалните промени към по добре функционираща власт! Тогава Доган , Пеевски , Бойко и наглата им компания ще осъдим и въведем в затвора - европейски тип с топла вода и лекар!

 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8236 Неутрално

  Маврудиев никога няма да влезе в затвора, защото се занимава с офшорките на властта. И , ако си отвори устата, ще стане страшно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK