На живо

Коронавирусът в България: Нов починал, ограниченията официално остават до 13 май (хронология)

Коронавирусът в България: Нов починал, ограниченията официално остават до 13 май (хронология)

© Велко АнгеловПотвърдените случаи на заразени с коронавирус в България са 635. До момента има 25 починали пациенти с COVID-19. Днес беше обявено, че безработните от началото на кризата вече са 72 хил. От МВР съобщиха, че всички отпуски на полицаите са спрени, за да може да си осигури присъствие във всички храмове на Цветница и Великден и да се контролира спазването на противоепидемиологичните мерки. Със заповед на здравния министър срокът на тяхното действие беше удължен до 13 май, докогато е и въведеното извънредно положение. Министерството на културата обеща минимален гарантиран доход и на свободните творци.


"Дневник" следи развитието на събитията около коронавируса в реално време.
МВР започна мащабна акция в три столични квартала, която ще продължи и утре. Целта е да се направи проверка дали се спазват мерките за извънредното положение, които целят ограничаването на разпространението на коронавируса. Под блокада временно ще останат кварталите "Христо Ботев", "Факултета" и част от "Орландовци". Изградени са 60 пропускателни пункта като през тях ще преминават само тези, които отиват на работа или имат други уважителни причини.

Мутафчийски предлага нови строги мерки

Началникът на Националния щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски обяви пред БНТ, че ще предложи на правителството още по-строги мерки в опит разпространението на заразата да бъде овладяно. Сред тях са задължителното носене на маски за лице и завишен контрол при събирането на хора. Какво още каза Мутафчийски вижте тук.

Ограничителните мерки официално до 13 май

Със своя заповед здравният министър Кирил Ананиев удължи до 13 май всички противоепидемиологични мерки, приети до момента. Това беше до голяма степен формалност, след като парламентът удължи извънредното положение заради коронавируса до същата дата. Със заповедта остават забраните за събиране на повече от двама възрастни на публични места, ползването на паркове и спортни площадки, провеждането на публични мероприятия, а барове, кина, театри и др. остават затворени.

Облекчен режим за работещите в земеделието

Водачите на транспортни средства, превозващи сезонни земеделски работници до обработваемите селскостопански площи, представят служебна бележка от работодателя на сезонните работници, в която е посочен маршрутът и списък на пътниците. Работодателите са длъжни да осигурят на работниците лични предпазни средства, в т.ч. защитни маски за лице и ръкавици. Превозвачът е задължен да дезинфекцира транспортното средство преди отпътуването. Това е посочено в заповед на здравният министър от днес. Тя дава възможност на хората, обработващи собствени земеделски имоти, намиращи се извън населеното място, в което живеят, за да преминат през контролно-пропускателните пунктове, като представят служебна бележка, издадена от кмета на съответната община или упълномощено от него лице, в която се намира обработваемият от тях имот.

Извънредно заседание на парламента във вторник

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика извънредно заседание на парламента на 14 април 2020 г. от 13.00 часа. В дневния ред на заседанието са обсъждането на второ четене на промени в Закона за енергетиката, в Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Нови две правителствени мерки

Правителството подготвя две нови мерки за подпомагане на хора в нужда. Те ще са насочени към родителите в неплатен отпуск и малките фирми. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по БНТ. Първата мярка ще бъде представена утре, а тази за микрофирмите в понеделник.


Подробности - тук

Нов случай на починал, заразените вече са 635

Потвърдените случаи на заразени с коронавирус в България са 635 към днес в 17 часа, съобщиха от Националния оперативен щаб. В сравнение с вчера по същото време новите случаи 17. През днешния ден са доказани още 11 нови случая, като 7 са в София, 1 в Смолян и 3 във Велико Търново.


Жена на 44-години, страдала от хронична бъбречна недостатъчност, хипертония и анемия е починала днес в областната болница в Сливен, като е установено, че е била заразена с коронавирус. Така починалите, при които е установена зараза стават 25.


231 от установените заразоносители са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. От тях 145 са хоспитализирани в лечебни заведения в София.


По данни на Националния оперативен щаб най-много установени носители на вируса има в София – 377, Пловдив – 33 и Варна – 24.

Допълнителна седмица безплатното паркиране в София

Зоните за паркиране в София остават безплатни до 20 април включително, реши Столичният оперативен щаб, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Първоначално мярката трябваше да е в сила до 12 април. След това 20-ти поетапно ще бъде възстановена работата на платените зони. През последната седмица данните показват, че запълняемостта на зоните е достигнала 100%, констатират се и затруднения в трафика.

27 служители на МВР са заразени

До момента 27 служители на МВР са потвърдени с PСR тестове като носителите на коронавирус, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че те са от цялата страна и не може да се каже как са се заразили, защото има униформени, разследващи полицаи, работещи в криминална полиция, от администрацията и други звена.

МВР е установило над 3000 нарушения на забраните

До момента за нарушаване на забраните, въведени с извънредното положение, са съставени 638 досъдебни производства, 391 преписки, 2102 акта, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той уточни, че се следят и публикациите в социалните мрежи. "Когато има възможност да установим нарушение, се самосезираме, но ако има доказателства", допълни той.


Коронавирусът в България: Нов починал, ограниченията официално остават до 13 май (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


Към вчерашна дата под карантина са били 24 хил. души. Ивайло Иванов каза, че при проверка навън и запитване в оперативната дежурна част на съответното полицейски управление, може да се направи справка дали дадено лице е под карантина.

Спрени са всичко отпуски на полицаите

Всички отпуски на полицейския състав са спрени, съобщи днес на пресконференция главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че МВР има за цел да помогне за защита на живота и здравето на българските граждани, а не да преследва нарушителите и да налага санкции. Иванов обаче предупреди да не се тестват реакциите на полицаите. Той подчерта, че във всички над 4000 православни храма в страната ще има полицейско присъствие на Цветница и Великден. Ще се въведе еднопосочно движение, а посетителите трябва да са с лични предпазни средства.


Подробности - тук

От днес, със заповед на изпълнителния директор на "Пазари Възраждане" ЕАД Драгомир Димитров, се затягат мерките за борба с COVID-19 на територията на Женски пазар и пазар "Димитър Петков" в София, съобщават от дружеството. Мерките са в отговор на заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки за борба с коронаривуса.


Поставени са ограждения около търговските площи на двата пазара, въведено е и еднопосочно движение с пропускателен режим с контролно-пропускателен пункт на входа и на изхода с основна цел да се ограничи струпването на хора на едно място и да се минимизират възможностите за разпространението на заразата.


На Женския пазар

© Дневник

На Женския пазар

Правителството отпусна пари за транспортиране на купените от Китай 1.2 млн. предпазни маски за еднократна употреба, 50 респираторни апарата и 1 млн. медицински маски тип KN95. Със същия транспорт ще бъдат докарани и дарения от Китай. На извънредно заседание е одобрен и договор с OSANG Healthcare Co., Ltd за доставка на тестове за COVID-19. Министърът на здравеопазването ще проведе преговорите и подпише договора за покупката на 300 комплекта (всеки по 100 теста), или общо 30 000 теста на стойност 303 000 долара. Транспортните разходи, митата, таксите също са за сметка на България.


Министрите одобриха и предложението на Красимир Каракачанов за правила за достъп на селскостопанските работници до нивите. Транспортните средства следва да бъдат дезинфекцирани от населените места, от които тръгват, а работодателите да осигурят лични предпазни средства - ръкавици и маски.

Премиерът Бойко Борисов посети текстилна фабрика, която е пренастроила дейността си и в момента произвежда предпазни маски.


"Булки, как сте, интересни артикули правите", обърна се премиерът към шивачките във фабриката, след като непосредствено преди това мина през фирмения магазин за бельо. "Тука на Нанков (зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков - б.р.) може ли за сватбата да му взема един подарък накрая", попита премиерът, след което си направи няколко селфита с работничките с предупреждението "ама не мога да ви прегърна". Фабриката произвежда по близо 4 хил. маски дневно, а директорът ѝ обясни, че се използва висококачествен текстил, има непромокаеми платове и цените не са спекулативни.


Пробното преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе само чрез електронна преброителна карта, реши Централната комисия по преброяването. То ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април и ще бъде достъпно за цялата страна. Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира в приложението за попълване на електронната преброителна карта и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство.


Повече можете да прочетете тук.

Българският патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит, ще оглави богослуженията за Цветница и Великден в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". В Страстната седмица в богослуженията ще участват мелнишкият епископ Герасим и Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, съобщи пресцентърът на Светия Синод.

В 9 града са разкрити допълнителни бюра по труда

За времето на извънредното положение са разкрити 10 изнесени офиси на бюрата по труда в 9 града - София, Пловдив, Варна (два офиса), Стара Загора, Благоевград, Сандански, Русе, Хасково и Габрово. Те ще работят всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч. От агенцията казват, че е важно хората, които ще се регистрират като безработни на място да отиват с необходимите им заявления и документи и напомнят, че регистрацията може да се прави по електронен път или по поща. Повече за стъпките, които да направи човек, ако загуби работата си четете тук.

Сайтът на Агенцията по заетостта се срина

Сайтът на Агенцията по заетостта се срина и в момента няма достъп до секциите в него, например с информация за търсещите работа или с възможност за изтегляне на важни документи като заявлението за безработица. От пресцентъра на агенцията потвърдиха за проблема и казаха, че вероятно причината е в големия наплив към сайта.


Коронавирусът в България: Нов починал, ограниченията официално остават до 13 май (хронология)

Над 60% от българите очакват в следващата една година доходите им да намалеят в по-голяма или по-малка степен заради коронавируса, а едва 3% очакват повишаване. Това показва проучване на социологическата агенция "Тренд", проведено чрез телефонни и онлайн интервюта сред 1005 пълнолетни българи в периода 1-5 април.33% от запитаните се опасяват, че могат да загубят работното си място, а 25 на сто нямат такива притеснения. За 4% загубата на работа вече е факт. От анкетираните 21% посочват, че нямат спестявания. 43% казват, че могат да издържат един месец, 12% смятат, че могат да издържат два месеца, а по 8% посочват три и повече месеца. На въпрос за икономическите мерки на правителството 73% са казали, че са чули за тях, от тях 27 на сто са на мнение, че мерките са достатъчни към момента, а за 56% те не са достатъчни.

Каракачанов иска забрана на вноса на плодове и зеленчуци

Четири спешни мерки за подпомагане на земеделците внесе в Министерския съвет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той предлага забрана за внос на чужди продукти в сезона до изчерпване на българската продукция, безпрепятствено придвижване на работниците до обработваемите земи, достъп на хората със земеделска земи до тях, разширяване на мярката 60/40.


Повече четете тук.

Безработните са 72 хиляди

По мярката за държавна помощ за бизнеса 60/40 вчера са подадени 1553 заявления, обяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет. Част от тях са от творческия сектор, като общо са 22 015 служители.


Вчера има по-нисък брой регистрирани безработни - 4670, като 3385 са декларирали, че са загубили работата вследствие на кризата. 502 души са си намерили работа вчера, като общият брой става 11 033 души.


Коронавирусът в България: Нов починал, ограниченията официално остават до 13 май (хронология)

© Дневник


Общият брой безработните е 72 хиляди.


В момента има възможност общините да кандидатстват, за да получат финансиране за патронажна грижа, което е за 40-45 хил. души от населението. Около 22 хил. ще получат топъл обяд.

12000 творци ще получат минимална работна заплата

За времето на извънредното положение и един месец след това ще бъде осигурена минимална работна заплата, заедно с осигуровките за свободния сектор, където са заети много от българските артисти. Право на тази помощ ще имат само творците, които през миналата година са получавали до 1000 лв. доход на месец.


Това обяви министърът на културата Боил Банов на брифинг в Министерския съвет. На брифинга присъства също министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.


Банов уточни, че в понятието "артисти" има предвид всички хора от сферата на културата. Отделно от това се разработва механизми за след извънредното положение. "Това не е социална помощ, а грижа в една тежка ситуация, като


Очакваме след това от артистите да се погрижат за нашия дух и просперитет


Боил Банов,

Министър на културата


По данни на Националния осигурителен институт от мярката ще се възползват около 1200 души, каза Сачева, а общата сума ще е 2.7 млн. лева. В България свободните артисти са общо 2200. За останалите важи правото за 1500 лв. на месец за безлихвен кредит с 5 години гратисен период и период на връщане до 10 години, допълни Боил Банов.


Ще бъде продължена и програмата на Министерството на културата и Съюза на артистите "Мелпомена", която е на стойност 2 млн. лева. Тя е за около 230 работни места в държавните и общински театри, театрални, музикални и продуцентски къщи.


Коронавирусът в България: Нов починал, ограниченията официално остават до 13 май (хронология)

© Дневник


Творците могат да изберат или едната, или другата мярка, но не може да се ползват едновременно, каза Банов. Парите ще се дават през програма на фонд "Култура". Ще се кандидатства онлайн или по пощата, като от следващата седмица Министерският съвет трябва да се приеме цялата фактология и да започне приемането на заявленията и изплащането на парите. Очаква се до края на месеца и двете мерки да са работещи и да започне изплащането на парите.


Повече по темата - тук.


Правителството пусна портал за борба с COVID-19

На брифиг в Министерския съвет директор на Дирекция "Модернизация" на администрацията към кабинета Красимир Божанов представи информационенния портал на правителството за борба с коронавируса сoronavirus.bg. Той е създаден безвъзмезно от "Информационон ослужване" и работи от днес.


Порталът ще предоставя навременна и точна официална информация за всички мерки и дейности, предприети от изпълнителната власт, както и издадени документи. Целта е да се улеснят гражданите и бизнеса, като се събере информацията на едно място. Сайтът е динамичен и непрекъснато ще се обновява. "Продуктът не е съвършен, ние го създаване според нашите виждания какво би било полезно за потребителите", разясни Божанов.


На сайта са качени бланката на декларацията за преминаване през контролно-пропусквателните пунктове в областните градове, както и формулярът за събиране на данни за пристигащи пътници. Има също важни телефони и връзки с институциите.


Каква информация има на сайта четете тук.


Коронавирусът в България: Нов починал, ограниченията официално остават до 13 май (хронология)

Новите случаи на COVID-19 са 13

За последните 24 часа 13 са новите случаи у нас, от тях в болница са настанени 5 души. Изследваните са общо 494. Общо потвърдените случаи са 624. До момента са направени 18 502 проби, общо потвърдените случаи са 624. Това заяви началникът на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.В София са 8 от случаите, в Кюстендил, Пазарджик и Велико Търново има по един, в Русе - двама.
В София има общо 370 случая. От медицинския персонал с положителни проби са 33 души.


Излекуваните са 54 към момента. Новите излекувани са от ВМА, "Пирогов", Варна, Шумен, Добрич и Кърджали. 35 от тях са мъже и 19 жени. Няма починал за деня. Общо починалите са 24 души, средната им възраст е 65 години.


Коронавирусът в България: Нов починал, ограниченията официално остават до 13 май (хронология)

© Министерския съвет


Изяснява се ситуацията при болен, приет в "Александровска болница" в тежко състояние и след няколко часа е починал след интубация. Очаква се да се види дали му е положителна пробата. Клиничните признаци силно наподобяват коронавирусна инфекция, каза Мутафчийски.


230 са общо болните в болница, от които 33 са в интензивни отделения. Във ВМА има интубиран, който е заразен в периода на химиотерапия, опериран преди два месеца от карцином на дебелото черво.


Извънредно дистанционно заседание на правителството свиква днес премиерът Бойко Борисов. Министрите трябва да одобрят договора за доставка на 1 милион тестове за COVID-19 от Южна Корея.


Министърът на културата Боил Банов ще даде брифинг, за да представи правителствените решения и мерките в подкрепа на културния и творческия сектор на национално ниво.


Коронавирусът в България: Нов починал, ограниченията официално остават до 13 май (хронология)

© Министерския съвет

До вчера потвърдените случаи на COVID-19 бяха 618 по данни на Националния оперативен щаб. През деня бяха доказани още 7 нови случая, като 6 са в София и 1 в Панагюрище. 230 бяха настанени в болница, 32 - в интензивни отделения и клиники.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (151)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1464 Любопитно

  Какво доставят, един милион теста или един милион самолета Ф16, че е нужно чак заседание на Минсистерския съвет? Народното събрание няма ли да се събере?

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Весело

  А Радев пък свиква неговите съветници ("съветници" в кавички, естествено)...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Явно ще отпуснат още паре за ViruSafe , да придобие "божески" вид...

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Любопитно

  Най - после, след почти месец извънредно положение, да гласуваме за доставка на 1 милион теста , а кога ще ги получим - съвсем друг въпрос......

 5. 5 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Всичко е извънредно тия дни. Но тези тестове ще позволят да се добие по реална картина за ситуацията.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 6. 6 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Стига са преигравали с тази "корона" = икономиката .... икономиката !!!
  Спряха живота в България , маскираха ни всички като дядо Торбалан ...
  а цялата икономика "уйде у рякътъ" = АМАН от милицунерщини !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 7. 7 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Защо още имаме извънредно положение, при тези данни за заболели и починали? Кой ще даде отговор при калко заболели и починали пада карантината?

 8. 8 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Защо още имаме извънредно положение, при тези данни за заболели и починали? Кой ще даде отговор при калко заболели и починали пада карантината?
  —цитат от коментар 7 на pitanka_3


  ... за да правят каквото си искат калинките, ние да си сидим по къщята,
  да ни зомбират по телевизора и да няма никакви протести срещу ТЯХ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 9. 9 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Защо още имаме извънредно положение, при тези данни за заболели и починали? Кой ще даде отговор при калко заболели и починали пада карантината?
  —цитат от коментар 7 на pitanka_3


  1) Защото извънредното положение е силно печалившо за мафията управляваща България
  2) Защото по едно стечение на обстоятелствата карантината също е от полза за запазване на човешки животи в страната, както и навсякъде по света;
  3) Единствените данни на които може да вярвате са тези за брой на починалите и брой на установените заразени; колко са реално заразените никой не знае, но едва ли са по-малко от 10 пъти повече от установеното и растат всеки ден.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 10. 10 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Социалния живот на българина е много скапан, но въпреки това обаче нещата като че ли започват да се влошават с тоя вирус.
  Ако имахме културните и спортните събития на другите европ. страни, с това управление в БГ щеше да е Страшно...

 11. 11 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Чува ли се нещо за ужаса в Беларус?

  Там Лукашено не въведе "защита от коронавируса", митичната заплаха от СНН , ББС , и зомби-визорите :)

  ЧУва се хората какво ходели по улиците живи, падали и умирали .. кат такова раз'биш ли

  Страшно било, с военни камиони извозвали туповете по импровизирани морги скалъпени по ледените площадки набързо ...

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Неутрално

  До коментар [#8] от "dark'star":


  Ще има, със сигурност! Щом вчера една моя позната, крехко, културно момиче, с особен блясък в очите ми каза: "Да се грабваме и отиваме в София, и да ги почваме тия, да ги изметем, ще се бия, макар и бързо да ме отнесат", положението е сериозно.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Всичко е извънредно тия дни. Но тези тестове ще позволят да се добие по реална картина за ситуацията.
  —цитат от коментар 5 на Scorpi_4404


  реалната картина е, че грипната епидемия отшумява по тия географски ширини
  Дойде ли месец май ще забравим всякакви пролетни вируси и тъпотии,
  ... ама комисионките ще им останат = ТЕ за това се борят !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 14. 14 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  Сакън бе, ние искаме баце да ни пази и Мутафчийски президент!
  Пак ще се срещнем след десет години, така ги виждам нещата!
  Само ще трябва да увеличат броя на загиналите, че иначе от ЕС пари - йок!
  Настроение - иронично!

 15. 15 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#9] от "Боби Колев":

  Абе, те последните трима починали, бог да ги прости, само вируса да беше причината!

 16. 16 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  Имам възможност да следя на свой гръб или через много близки хора и бизнес партньори ситуацията в няколко държави от ЕС —> мерки, развитие, настроения на хората. За съжаление трябва да констатирам, че в България преобладават теориите на конспирацията, какво казали преди х години врачките и как все някой искал да окраде бедният народ. Рационализъм и трезв подход само в около 10—15% от хората. Масово мисленето и поведението е като на хора, завършили едвам килийно училище. ...

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 17. 17 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  Ще има щото се мотат. Нито една мярка не стартира. Дори у най-елементарната. Например кредити. Забележи кредити за хората дето гледат деца или са от засегнатите сфери.
  Банките май пак си предават важност, а Правителството бе ги вцепенява.

 18. 18 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#9] от "Боби Колев":Абе, те последните трима починали, бог да ги прости, само вируса да беше причината!
  —цитат от коментар 15 на ban


  разпоредбите "отгоре" към патоанатомите са:
  - свежда се до миниум умирането по причини различни от короната
  - умирането по подразбиране се таксува като "корона вируса отнесе още една жертва"
  - при ППТ, ако има такива при този трафик, се пишат поне 50% на короната

  така все пак ще се докара някаква статистика за "жертвите на коронавирус"

  Във Франция хем няма повече умрели тази година, както каза френската статистика, хем всеки ден "короанвируса" тръшка по едно 800-900 човека:

  https://www.insee.fr/fr/information/4470857

 19. 19 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Любопитно

  До коментар [#17] от "Да вярваме на истината":

  Какви засегнати сфери бе габровеца, всичко бумти на 6, 60 милиарда резерви, валутния борд е обезпечен два пъти!

 20. 20 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Всички африкански и латиноамерикански държави са във локдаун. В Боливия например един член на семейството има право да излезе веднъж на седмицата за два часа за покупки. А там е топло.

  До коментар [#13] от "dark'star":

 21. 21 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Кога ще има тествана мисирка? Наближава Коледа.

 22. 22 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#19] от "ban":

  Разкарай се бе русофилчо и комунистчо. С тебе не разговарям по сериозни въпроси. Както виждаш плещиш си идиотиите и месеци вече не ти обръщам никакво внимание.

 23. 23 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  Кой ще даде отговор при калко заболели и починали пада карантината?
  —цитат от коментар 7 на pitanka_3


  Борисов:
  "Три дни поред Мутафчийски да каже, че болните намаляват и платото е прехвърлено, рязко ще издърпаме ограничителните мерки назад."
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04/03/4049902_pochinalite_sa_14_premierut_kaza_koga_shte_se_smekchat/

  Ако не греша втори пореден ден имаме намаляване броя на заболелите.
  От друга страна знаем колко може да се вярва на Борисов.

 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Неутрално

  До коментар [#16] от "DDR":


  Няма как да сравняваш държави от ЕС с България, просто никоя държава не е преживяла това, което България за последните 140 г. (да не се връщаме по назад), и колко пъти се е изправяла, възстановявала, оцелявала и т.н. Та, българина в гените му е да оцелява, да оцелява въпреки всичко и всички, затова няма как да бъде сравняван с някакви други държави от ЕС.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 890 Весело

  Освен всичко друго и интернета в Министерски съвет е калпав.

 26. 26 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  ...а цялата икономика "уйде у рякътъ" = АМАН от милицунерщини !
  —цитат от коментар 6 на dark'star


  Аман и от простотията ви!
  Задаваш ли си въпроса, защо не работят фирмите произвеждащи авточасти? Защо ти и семейството ти не отидете на екскурзия да Милано? Айде стига опорки!!!

 27. 27 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#22] от "Да вярваме на истината":

  Нещо изнервен ми се виждаш, да не би да си без работа? Абе, щом си във форума, и имаш пари да си платиш нета, няма какво да те жалим!

 28. 28 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Аман от дървени философи и пишман любители на конспирация!
  500-1000 човека на ден НЕ Е нормално да умират нито в провинция на Китай, нито в Италия, нито във Франция, нито в Ню Йорк.
  И това ли мислите, че е режисирано или фалшифицирано?
  Ако не ви е страх от вируса заминавайте доброволци да помагате на лекарите в болниците!
  Много бързо ще разберете за какво иде реч.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 29. 29 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Защо още имаме извънредно положение, при тези данни за заболели и починали? Кой ще даде отговор при калко заболели и починали пада карантината?
  —цитат от коментар 7 на pitanka_3

  Карантината у нас ще падне, когато заболелите и починалите намалеят от стотици до десетки на ден...
  Ама не у нас, а в големите европейски държави.
  За да има кой да помага.
  Така България ще се измъкне от епидемията с най-нисък процент смъртност от коронавирус.
  Е, процентът на смъртност от глад малко ще се вдигне, ама статистиката ще пише, каквото и кажем.

 30. 30 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#27] от "ban":

  Аз ако съм изнервен и съм без работа ще ти обръщам внимание. Говори си бе. За Родния и за комунизъма.

 31. 31 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Любопитно

  До коментар [#28] от "Боби Колев":

  В България на ден умират 300, италианците са десет пъти повече!

 32. 32 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2699 Любопитно

  До коментар [#24] от "hamiltonf":

  Демек, през последните 140 години в другите части на Европа е било цветя и рози? Надявам се да си пуснал тънко чувство за хумор.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 33. 33 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  [quote#8:"dark'star"][/quote]

  Кой те кара да си седиш по къщите??? Отиваш доброволец в Пирогов и работиш, като доброволец!!! Стиска ли ти??? Нали вирусът отминава по тия ширини?!?!?!

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Любопитно

  Това с портала е едно отлично действие на властта, за да може всеки да бъде информиран за ситуацията у нас и мерките, които се вземат в момента ! Поздрави и останете живи и здрави !

 35. 35 Профил на iradev
  iradev
  Рейтинг: 325 Неутрално

  До коментар [#12] от "hamiltonf":Имам възможност да следя на свой гръб или через много близки хора и бизнес партньори ситуацията в няколко държави от ЕС —> мерки, развитие, настроения на хората. За съжаление трябва да констатирам, че в България преобладават теориите на конспирацията, какво казали преди х години врачките и как все някой искал да окраде бедният народ. Рационализъм и трезв подход само в около 10—15% от хората. Масово мисленето и поведението е като на хора, завършили едвам килийно училище. ...
  —цитат от коментар 16 на DDR


  ++++++++

 36. 36 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Ще има, със сигурност! Щом вчера една моя позната, крехко, културно момиче, с особен блясък в очите ми каза: "Да се грабваме и отиваме в София, и да ги почваме тия, да ги изметем, ще се бия, макар и бързо да ме отнесат", положението е сериозно.
  —цитат от коментар 12 на hamiltonf


  Абе,да се грабнем и да ги почнем,хубаво,ама това ,културното момиче каза ли какви да са ни исканията?Да се отворят чалготеките,да може без проблем да ходи да си прави ноктопластиката,други някакви искания?

 37. 37 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#28] от "Боби Колев":

  Няма да ходя да помагам, щот това не ми е работа, но заповам да излизам малко повече защото установявам, че вече след всяко излизане съм настинал. Ако продължа да си стоя в къщи, след три месеца, и най-безобидния вирус ще ме тръшне! За обездвижването да не говорим!

 38. 38 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#28] от "Боби Колев":В България на ден умират 300, италианците са десет пъти повече!
  —цитат от коментар 31 на ban


  Мдам..и в Ню Йорк са повече от българите...и имат стотици мъртви.
  Вируса не се интересува от количества, а от контакти и възможност за разпространение.
  Ако цяла България си работи както идиотите искат ще стане същото като навсяъде другаде.
  Дали е разпростряно на територията на Ню Йорк или на България няма никакво значение - единствената промяна е скоростта.
  ТО и сега единствената промяна е скоростта.
  ---
  Преди години в университета имах колега, който беше избрал Бог да води живота му.
  Умно и скромно момче, но посмъртно не можеше да се излезе на глава с него - то за всичко имаше един чуден отговор, отвъд който нямаше никаква полза да се задават други въпроси.
  От тогава се научих да разпознавам този модел на мислене и светоглед и да не споря с него.
  Както казах който иска - да ходи да помага на лекарите на първа линия.
  Хуманно е, полезно е и едва ли ще може да се намери по-отрезвяващо занимание.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 39. 39 Профил на Democrat
  Democrat
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Дирекция Модернизация, ха.....

 40. 40 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 689 Весело

  Докато COVID-19 вилнее по света, властите в Туркменистан решиха да омаловажат заразата и да успокоят населението, като забраниха употребата на думата „коронавирус“ и я изключиха от ежедневния речник, за да скрият информация за пандемията, съобщиха от Репортери без граница.

  „Коронавирус“ е изхвърлен от официалните брошури, които Министерството на здравеопазването на Туркменистан разпространява в учебните заведения, болниците и различни ведомства, медиите също не бива да споменават името на вируса в репортажи и публикации, твърди правозащитна организация.

  Граждани, които се движат по улиците с маски и говорят за пандемията, рискуват да бъдат арестувани.

  По-рано президентът на Туркменистан Гурбанбули Бердимухамедов посъветва гражданите да се предпазват от вируса със старото народно средство - степно седефче (Peganum harmala). Той е разпоредил билката да се използва и за дезинфекция на обществените места в страната.

  Туркменистан е една от най-затворените страни в света. Лидерът Гурбангули Бердимухамедов управлява от 2006 година с репресии и култ към личността.

  https://azarius.net/smartshop/herbs/psychedelic_herbs/peganum_harmala/

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 41. 41 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 27 Весело

  Стига с тая Италия.
  Италия са си съсипали здравната система .
  Не може в Германия да има 28 000 реанимационни легла с апарати към тях а в Италия 5 200 при население, съответно 83 милиона - Германия и 60 милиона - Италия.

 42. 42 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Аман от дървени философи и пишман любители на конспирация!500-1000 човека на ден НЕ Е нормално да умират нито в провинция на Китай, нито в Италия, нито във Франция, нито в Ню Йорк.И това ли мислите, че е режисирано или фалшифицирано?Ако не ви е страх от вируса заминавайте доброволци да помагате на лекарите в болниците!Много бързо ще разберете за какво иде реч.
  —цитат от коментар 28 на Боби Колев


  500-1000 човека на ден НЕ Е нормално да умират нито в провинция на Китай, нито в Италия, нито във Франция,
  ---
  когато Италия беше в пика на популярността си като корона-атракция, нееднократно се смята по колко човека умират в Италия - по около 1700 на ден.
  60 000 на година.

  Във Франция, като цивилизована държава, дори имат държавна статиската, която пък от сяоя страна има сайт с данни:
  https://www.insee.fr/fr/information/4470857

  за тази година са имрели толкова колкото при 2019 и по малко от 2018

 43. 43 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#37] от "ban":

  Ха, и да говорите глупости в Интернет не Ви е работа, но го правите, нали?
  Значи може :-)
  Аз само давам решение на проблема Ви с безделието и ограничаването по безмислени според Вас причини.
  Хем ще сте в движение постоянно, хем ще сте полезен на другите, хем няма да се чувствате принуден от идиотския режим да стоите вкъщи съвсем без нужда.
  "Не ми е работа" ми звучи като глезене...хем искате да излизате, хем не точно така...
  Ами пораснете малко, в света на големите обикновено да правиш точно каквото искаш е някъде в най-горната част на пирамидата.
  А ако пишете в Интернет смея да твърдя, че съвсем не сте там.
  Дръжте се според нивото си :-)

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 44. 44 Профил на nologo
  nologo
  Рейтинг: 244 Гневно

  ......информационенния портал на правителството за борба с коронавируса koronavirus.bg. Той е създаден безвъзмезно от "Информационон ослужване" и работи от днес.....
  -------------------------------------------------------------------

  И 30 минути по-късно "порталът" направен на WordPress ... умря. Не може по 20 секунди да зареди една страница.

  Цялата им работа е такава на "държавните IT компании". А онзи, техния шеф ръси акъл из телевизии по всяка тема.

 45. 45 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  “Правителството пусна портал за борба с COVID-19“

  Няма спор, доста са бързи в правителството!
  За има-няма месец пуснах сайт! Не ми се мисли какво щеше да е ако нямаше извънредно положение.

  Ха сега сетете се колко време ще им трябва на Дончев и компания да пуснат електронното управление! Може би към 2050 може и да подаваме електронно документи за строеж.

 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Неутрално

  До коментар [#32] от "DDR":

  Някой май не си познава историята...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 47. 47 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Ако искаме хората да са сериозни и да спазват карантината трябва да се докарат няколко хладилни камиони, и да се паркират пред болниците, като се направи в Ню Йорк.

  ще се пусне мълвата че моргите на болниците не смогват с труповете, и затова е пристигнало подкрепление от хладилни камиони да фъргат вътре жетрвите на короната !

 48. 48 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#42:"WWW"][/quote]

  Това е нормална смъртност за цялата страна, не смъртност рапортувана от 4-5 центъра на зараза.

  В случая говорим за смъртност причинена от коронавирус в НЯКОЛКО горещи точки.

  Иначе за какво строят спешно болници и за какво плачат за машини?!

  Постановка ли правят?

  Или не можете да схванете разликата между нормално разпределение на смъртност и такова наложенно от невъзможност да се проведе интензивно лечение?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 49. 49 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Сайтчетп не работи, ма като за без пари толкова

 50. 50 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Неутрално

  Тази свободни артисти как се намъдриха и как заемат вече 30 минути национален ефир?! Те ли са най-губещите?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 51. 51 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#43] от "Боби Колев":

  Ами какво да ти отговоря, стой с в къщи! И чакай да падне тавана! Но ако разбираш нещо от човешкото тяло, трябва да си наясно, че нашето тяло е в постоянна борба с вирусите и бактериите! И ако от това седене имунната ти система се отпусне всяка бактерия, всеки вирус може и да те размаже!

 52. 52 Профил на kenkoz
  kenkoz
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Момента е идеален за отпадане на задължителните мерки: Паниката и шока от първите дни отшумяха, вече се знае какво е това коронавируса, поне горе-долу. Маски има и още повече ще има, както и тестове. Знае се кои са рисковите фактори за появата на усложнения, недай си боже за сериозни усложнения. Хората преодоляха първоначалния стрес и вече разсъждават адекватно, поне повечето.

  Оттук нататък хората от рисковите групи, както и всички с по-боязливи сърца, следва да предприемат ВСИЧКИ възможни мерки, за да не допуснат да се разболеят, най-важната от тях: да се САМОИЗОЛИРАТ, тотално!!
  Няма как някой да се зарази, ако той не контактува с никой!

  Тези, хората с по-боязливите сърца, нека да си помислят колко много могат да направят за собственото си здраве, а и спокойствие. И обратно, ако икономиката тотално отиде "в киреча", то голяма част от тези възможности ще отпаднат. Тоест, колкото и парадоксално да се струва на някои, бързия рестарт на системата е от полза и на "по-притеснителните" хора.

  Единствено виждам проблеми, там, където в някакви малки общности, където хората са зависими един от друг, най-вече в някои семейства, където съществуват някакви антагонизми: Примерно, всички чакат дедото да умре, за да разделят имотите и др.подобни гадости. Ама то това с корона и без корона ....

 53. 53 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 339 Неутрално

  [quote#42:"WWW"]
  —цитат от коментар 48 на Боби Колев
  Това е нормална смъртност за цялата страна, не смъртност рапортувана от 4-5 центъра на зараза.В случая говорим за смъртност причинена от коронавирус в НЯКОЛКО горещи точки.Иначе за какво строят спешно болници и за какво плачат за машини?!Постановка ли правят?Или не можете да схванете разликата между нормално разпределение на смъртност и такова наложенно от невъзможност да се проведе интензивно лечение?[/quote]

  Постановка ли правят?

  ---

  опазим ме господ да мисля такива неща.
  та това са конспиративни теории, човече !

  да не сме като тези дет си мислят че земята е плоска ?
  не сме толкоз прозти !

 54. 54 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Момента е идеален за отпадане на задължителните мерки: Паниката и шока от първите дни отшумяха, .
  —цитат от коментар 52 на kenkoz


  Няма проблем, всичко е под контрол !

  Икономикар бумти на 6, особено в района на Габрово !

  Хай тека идва към България, напускайки панически поразените от корона вируса САЩ, Франция, Англия ....

  Товарете порколалите в бурета !

 55. 55 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#50] от "hamiltonf":

  Явно и най-важните.... Без тях светът загива.

  Dum Spiro, Spero
 56. 56 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2781 Любопитно

  ...... В САЩ чекове за „облекчение“ от 1200 долара,ще бъдат изпратени на почти всички работници в САЩ, както и 500 долара за всяко дете. „ Ню Йорк Таймс“ съобщиха в понеделник.........

 57. 57 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  1.Защо още имаме извънредно положение, при тези данни за заболели и починали? 2.Кой ще даде отговор при калко заболели и починали пада карантината?
  —цитат от коментар 7 на pitanka_3


  Много лесно е да се отговори. По ред на въпросите /позволих си да ги номерирам/:
  1. Защото има да се усвоят едни 10 милиарда, след тях 20 милиарда и т.н.
  2. Докато има пари за усвояване.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 58. 58 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 68 Неутрално

  Да се пиша поет на свободна практика, може ли?

 59. 59 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 68 Неутрално

  Порталът вече го е хванал вируса. Не работи! :)

 60. 60 Профил на Kamen Bundev
  Kamen Bundev
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Линкът в статията е грешен. Този на Информационно Обслужване е на https://coronavirus.bg/.

 61. 61 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#43] от "Боби Колев":Ами какво да ти отговоря, стой с в къщи! И чакай да падне тавана! Но ако разбираш нещо от човешкото тяло, трябва да си наясно, че нашето тяло е в постоянна борба с вирусите и бактериите! И ако от това седене имунната ти система се отпусне всяка бактерия, всеки вирус може и да те размаже!
  —цитат от коментар 51 на ban


  Аз нямам Вашия проблем понеже съм на друг континент.
  На никой не му е умряла имунната система от стоене 1 или 2 месеца на едно място.
  Затворници?
  Космонавти?
  Моряци?
  И всяко тяло е в постоянна борба с външния свят и това е толкова полезно в контекста, колкото и това, че Слънцето изгрява всеки ден, освен когато е облачно.
  Вирусът има 2 до 5 процента смъртност.
  При висока скорост на разпространение това са приммерно 4% от 7м = 280,000 души.
  Не за една година, а за, примерно, 2 или 3 месеца.
  Какво му е трудното да се проумее, наистина?
  Може да не сте Вие, може да не съм аз...но старите ми родители ще бъдат...някои деца ще бъдат, ако не за друго , то защото болниците ще са препълнени.
  Аз не искам това и мисля, че може да се избегне като се забави разпространението така, че да настъпи по различно време в различни части на страната; отделно, времето дава възможност за намиране на решения като тестване или оборудване за болниците.
  Това струва пари и да, всички ще го плащат.
  И да, ще се краде страшно.
  Само, че проблема с краденето е от много години.
  Никой не се размърда да направи стачка срещу мафията...и сега ще гледат как се краде като на световно.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 62. 62 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Най-ревливите, които постоянно търсят "състрадание" и "солидарност", получават помощи в крайна сметка. Не уважавам подобни хора без достойнство. Правителството прави голяма грешка с такова деление по съсловия...

 63. 63 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  Бате троле, Радев е президент. Не му е работа, сеш се. Работа е на тия 240 твърде народни представители, мнозинството от гроп. Така, че не гледай в чуждата градинка, ами мисли твоите тикви какво правят.

 64. 64 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Неутрално

  До коментар [#63] от "m_todorov":

  Не е президент, по-висш е, избранник на руското разузнаване! Най-големия срам и позор в цялата история на България!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#23] от "Virgin":

  Затова пък можем да имаме пълно доверие на Льотчика. Той каза на 3 март, че няма вирус.

 66. 66 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Хубаво е, че се сетиха да пуснат портал, не ми харесва като реализация, има дразнещи бъгове, но все е нещо...
  За месец - портал, след още един - тестове, после може и маски да се появят.

 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#8] от "dark'star":

  Най-голямото зомбиране беше вчерашното интервю на Льотчика.

 68. 68 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  ако издържи народът още седмица-две и се осигури така чаканото масово тестване, а правителството насочи финансовите помощи към най-нуждаещите се (дребният и среден бизнес няма нищо общо с ББР), България ще излезе с две крачки пред доста
  от развитите (и богати) държави.

  успех!

 69. 69 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Абе тука да не е форум на вестник "Гербаджийско дело", малии що гърбали за налазили. @Дневнико, тия ше ви затрият, туряйте цедка някаква. Аз да бех админ- всичко що е гърбал писал- трием без обяснения. Сбирка на слабоумници, облещени у банкявото същество. З@еби.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 70. 70 Профил на Eд
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#53] от "WWW":

  АДМИНИ ЗА БОГА БАННЕТЕ ТОЗИ КОНСПИРАТОР, ЛУДИ ЛИ СТЕ?! Този пуска коментари дето не стават за ПИК, за бога, БАННЕТЕ ГО. Разпространява опасни фалшименти и просто ума ми не побира как не е баннат!

 71. 71 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2310 Любопитно

  До коментар [#8] от "dark'star":  ние да си сидим по къщята, да ни зомбират по телевизора
  —цитат от коментар 8 на dark'star


  Че ти само на ефирна телевизия, ли си, бе Таньо?

 72. 72 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Резил . Помагат на богатите . Такситата реват . А на истински нуждаещите , пари няма

 73. 73 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Така значи. Държавата осигурява 6 месеца пълни заплати на държавни артисти без нищо да работят и само 3 месеца на свободните най-бедни и то МРЗ! На мен никой нищо не ми осигурява, но прави впечатление двойния аршин. Същата работа и с двойните заплати на уж натоварените служби по заетоста, много работели. А тези които нищо не работят сега защо не им окастрите заплатите до МРЗ? Кой ще изплаща милиардите които ще се опапкат за 2-3 месеца?

 74. 74 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#23] от "Virgin":

  Вчера бяха 30, днеска са 16, това е един ден намаляване. Ако загледате графиката, определено сме стигнали платото но нямаме три поредни дни с намаляване по никакъв начин. Дори два поредни нямаме. И за сравнение, в САЩ се говори за облекчаване след 14 дена стабилно намаляване а в Китай облекчиха след 2 седмици без НИТО един нов случаи. Хубавото е че с тоя темп критерия на САЩ ще го достигнем до края на месеца.

 75. 75 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#66] от "Yotce":

  В кварталната аптека имам вече 4 модела маски, дори от готините от 12лв, от супер-готините с клапа от 16 лв и т.н. В интернет има от левче до 35, с една дума маски има за две българии.

 76. 76 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  До коментар [#23] от "Virgin":Затова пък можем да имаме пълно доверие на Льотчика. Той каза на 3 март, че няма вирус.
  —цитат от коментар 65 на Alarmstufe: Rot


  Така ли?
  Я му цитирай думите!
  Поне един път го направи - досега се покриваш!

 77. 77 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  "Сайтът на Агенцията по заетостта се срина"
  Нищо ново под слънцето.

 78. 78 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 775 Любопитно

  Лошото е че сме един месец в окопите, изядохме запасите, ама чак вчера разузнаването на Щабо благоволи да установи, че враго още не е дошел.
  Може пък да е било учение.
  Допреди това не пускахме разузнаването, щото 'било скъпо'

 79. 79 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2639 Весело

  Защо статия за мафията е илюстрирана с портрет на Боил Банов? У нас да не би също да има мафия?

 80. 80 Профил на bg_brusselaar
  bg_brusselaar
  Рейтинг: 261 Неутрално

  До коментар [#13] от "dark'star":

  А Ню Йорк на каква географска ширина е?

 81. 81 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#76] от "Virgin":

  Не помня точните думи, защото не наизустявам речите му, както ти правиш, но бръщолевеше нещо за "вируса на страха", "вируса на примирението" и от сорта. Демек, няма вирус, той е само във въобажението на тези, които искат да му развалят празника.

 82. 82 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  Не помня точните думи, защото не наизустявам речите му, както ти правиш, но бръщолевеше нещо за "вируса на страха", "вируса на примирението" и от сорта. Демек, няма вирус, той е само във въобажението на тези, които искат да му развалят празника.
  —цитат от коментар 81 на Alarmstufe: Rot


  Ааааа, не помнел точните думи.
  Но да си измисляш думи в устата на президента те бива.
  Та пак ти казвам - престани с лъжите и фалшивите новини!

 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#82] от "Virgin":

  Думите са почти дословен цитат. Дълбоко се извинявам, яко съм пропуснал някоя запетая.
  В отчаянието си търсиш под вола теле.

 84. 84 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2111 Весело

  До коментар [#82] от "Virgin":Думите са почти дословен цитат. Дълбоко се извинявам, яко съм пропуснал някоя запетая.В отчаянието си търсиш под вола теле.
  —цитат от коментар 83 на Alarmstufe: Rot


  В сайта има търсачка.
  Аз намерих какво е казал президент Радев.
  Намери го и ти и го цитирай!
  Престани да лъжеш и измисляш, да се извъргаш и гърчиш!

 85. 85 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1464 Любопитно

  До коментар [#81] от "Alarmstufe: Rot":

  Какво точно не е направил президента?
  Какъв е проблема?
  На трети март в България имаше точно нула на брой болни от коронавирус.
  В следващите дни малко по малко през граница пристигаха тези, от които плъпна заразата. Без какъвто и да било контрол, камо ли тестване и реална карантина.
  Доста след това на Банско, при вече установени случаи, се тъпчеха болни и здрави в кабинките на лифта, за да се намалят загубите на Цеко.
  Президентът ли е виновен за това, как мислиш?
  Или Барба Ганьос, с чието благоволение България е на път да постави световни рекорди по продължителност на карантината?

 86. 86 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2310 Любопитно

  До коментар [#72] от "fjp58603113":


  А на истински нуждаещите , пари няма
  —цитат от коментар 72 на fjp58603113


  Кои са тия "истински" нуждаещи се, сега ли станаха нуждаещи се, и защо са нуждаещи се?

 87. 87 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  Няма ли кой да посъветва военния хирург с генералските лампази вече да престане да разхожда пред камерите военните си униформи? Започва да става много дразнещо. Ако е лекар, спокойно може да се яви с нормален цивилен костюм. Не сме военна диктатура, не ни управлява военна хунта, нали? А пък ако иска, у дома си нека спи с униформата, вместо с пижама.

 88. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#84] от "Virgin":

  Щом си намерил, цитирай го, за да видим разликите с написаното от мен.

 89. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#85] от "Yotce":

  До коментар [#81] от "Alarmstufe: Rot":На трети март в България имаше точно нула на брой болни от коронавирус. В следващите дни малко по малко през граница пристигаха тези, от които плъпна заразата. Без какъвто и да било контрол, камо ли тестване и реална карантина.
  —цитат от коментар 85 на Yotce


  Лъжеш! Аз се прибрах от Испания на 28 февруари. На летището имаше термокамери. Накараха ме да спазвам 14-дневна карантина. Това е 4 дни преди 3 март, когато Льотчика каканижеше, че това било само един "вирус на слабохарактерните".
  На него ли трябваше да вярвам, или на себе си, че съм в карантина?

 90. 90 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  Мамка ви страхливци! Значи "волните птички" дето не внасят данъци, осигуровки и го играят хепънинг артисти.... ще ги хрантутим? А камериерките дато ги разпуснаха от хотелите, те няма ли да ядат! Или те имат ръце и ще работят а артистите ще папат на готово!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 91. 91 Профил на Vesko Stoev
  Vesko Stoev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кога държавата ще помисли и за всички останали самоосигуряващи се и за хората, които си седят вкъщи и гледат децата си заради затворени детски градини и училища? Вижте примерите от Чехия и Румъния! За едни може, за други не, пълна пародия!

 92. 92 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#87] от "murry":

  Теб те дразни не униформата, а самият Мутафийски, защото стана твърде популярен, хората го хресват, и най-вече - защото работи добре с Борисов.

 93. 93 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2111 Весело

  Щом си намерил, цитирай го, за да видим разликите с написаното от мен.
  —цитат от коментар 88 на Alarmstufe: Rot

  Ще ти го цитирам разбира се.
  Но първо ти ми цитирай това, за което чакам от близо 2 часа:
  ... Льотчика. Той каза на 3 март, че няма вирус.
  —цитат от коментар 65 на Alarmstufe: Rot

  Още чакам

 94. 94 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Весело

  До коментар [#93] от "Virgin":

  Цитирай, за да видим разликите. Ще чакам!

 95. 95 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2111 Весело

  Цитирай, за да видим разликите. Ще чакам!
  —цитат от коментар 94 на Alarmstufe: Rot

  Аз чакам теб, не ти мен ....лъжецо!

 96. 96 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1694 Неутрално
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  По изкуствено създадена фалшива финансова криза не бях виждал до сега.

 99. 99 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#49] от "Ksharp":

  Кой ти е казал че е бил без пари? Напротив! Сигурен съм че бая пара е потрошена за него.

 100. 100 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 1180 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK