Кирилов няма съмнения, че системата за разпределение на дела е била манипулирана

Вчера на заседание на ВСС, свикано по искане на министър Кирилов, бе решено да се прекрати договорът с фирмата, която е изработила, внедрила и поддържа системата за случайно разпределение на делата

© Юлия Лазарова

Вчера на заседание на ВСС, свикано по искане на министър Кирилов, бе решено да се прекрати договорът с фирмата, която е изработила, внедрила и поддържа системата за случайно разпределение на делатаМинистърът на правосъдието Данаил Кирилов няма съмнения, че системата за случайно разпределение на делата е била манипулирана и в нея е имало неправомерна намеса. Доказателства за това все още няма, но той е убеден, че едно разследване би могло да установи дали, кога и как е имало подобни пробиви в системата.


Така на практика министър Кирилов възприе тезата на главния прокурор Иван Гешев, че системата за случайно разпределение на делата е "пробита", макар че за това все още не са известни никакви конкретни данни и доказателства.


"При толкова много рискове аз нямам съмнения, че тази пробита система е била достъпвана неправомерно и е била манипулирана. Много са възможностите, хипотезите за това кой би могъл да се е възползвал от тези слабости. Това би следвало да се установи от разследването", каза министър Кирилов в ефира на БНТ.
Коментарът му идва ден след като пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) заседава над 9 часа и реши да прекрати договора с фирмата изпълнител и да обяви нова обществена поръчка за поддръжката на системата.


Решението бе взето след продължило над 4 часа изслушване на тъмно и при изгасени монитори на двама експерти по киберсигурност, които са изготвили одитен доклад за сигурността на системата за случайно разпределение на делата. Този доклад е държавна тайна и е изготвен при клауза за конфиденциалност, заради което ВСС реши, че ще публикува само резюме от него, но не е ясно кога.


По думите на министър Кирилов в края на доклада имало данни за опит за намеса в системата чрез SQL инжекция, но този опит се смята за неуспешен. "С този метод - SQL инжекция, е атакувана и базата данни на Националната агенция за приходите, само че там атаката е била успешна", каза министърът.


Той припомни, че е образувано досъдебно производство, а по време на дебата е било обсъждано и какви действия би могъл да предприеме наблюдаващият прокурор. Според Кирилов в рамките на едно разследване е възможно да се установи дали е имало пробиви.


"Целта на доклада не е да доказва исторически назад манипулации, а да тества системата спрямо рискове и предизвикателства, свързани със сигурността. Изпълнителят е избран чрез обществена поръчка на ВСС и докладът показва висока уязвимост на системата от външни влияния", каза Кирилов.


Той обясни и че изводите от одита са били обсъждани в детайли и припомни, че са изслушани експертите на дружеството изпълнител. Министърът каза, че членовете на ВСС вече имат задълбочена информация, и изрази надежда, че общественият интерес не е бил засегнат, макар че съществената част от обсъждането бе проведена при изключени монитори по време на онлайн заседанието.


Кирилов допълни, че експертите са уверили, че от страна на разработчика не са открили данни за злоупотреба, но по думите му тази система е внедрявана почти на коляно, много пъти си е сменяла концепцията за формата и за нейното интегриране с другите информационни продукти в съдебната система.


"Този разработчик ("Smart systems" - бел. ред.) е получил възможност да приложи въпросния продукт, като от всички доклади и протоколи по-скоро създава усещането, че се е действало на парче", каза още правосъдният министър. По думите му експертите са уверили, че от страна на разработчика не са установени данни за злоупотреби или да са оставени умишлено "вратички", през които да може да се влезе в системата.


"Има съпротива и интереси тази система да не бъде поставена под съмнение и анализ, да не бъде и одитирана. Изненадах се, че в случаите, в които ВСС е правил проверки, не е възлагал проверки за съответствие на логовите файлове със записите и протоколите", каза Кирилов, но не обясни откъде идва тази съпротива.


"Оказва се, че тази електронна система е "митично електронна". Тя е някакъв продукт, чиито крайна цел е да създаде един лист хартия и не е ясно с колко опита, колко лица, с колко верни списъци със съдии, които са участвали в подбора. Не е случайно. Въпросът кой го е позволил е много сложен. Не очаквайте от мен да персонифицирам и да обвинявам конкретни лица. Очевидно е, че и тогавашния ВСС, тогавашната изпълнителна власт имат в една или друга степен отношение за действието на тази система", коментира Кирилов.


Според него обаче дори и да е имало намеса в системата за случайно разпределение, това не води автоматично до опорочаване на съдебните дела и това не може да бъде самостоятелно правно основание да се твърди, че някое от делата е опорочено. Трябва се докаже по съответния ред, че разпределението е манипулирано и това е довело до последици.


"Изобличаването накърнява престижа, но е по-добре да знаем истината, отколкото да не знаем основни неща за системата. Истината рано или късно винаги излиза наяве", смята Кирилов.


Защо и как пленумът на ВСС реши да изслуша експерти по киберсигурност на тъмно - четете тук
ВСС реши да прекрати договора с фирмата изпълнител и да търси нова за поддръжка - тук
Какво пише в одитния доклад - четете в "Капитал".
Пълната хронология на събитията за системата за случайно разпределение на делата - четете тук
За досъдебното производство, образувано в прокуратурата - четете тук
Защо главният прокурор Иван Гешев определи казуса като "коронавирус в съдебната система" - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  Христо Иванов защо не каже, че е идвал да проверява как работи предходната система през 2014 г. като шеф на НПО. Шеф на СГС е била Владимира Янева. Ето го човека, който свидетелства - шеф на тогавашния Ай Ти отдел на СГС.
  Историята си има начало и завръзка, нека да си разкажат цялата история.

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  То със съмнения само не става. Трябва да се докаже. А ние, без никакви съмнения сме сигурни, че Кирилов за нищо не става.

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  Доказателства няма, но каскетите знаят истината.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 831 Неутрално

  този човек го гледах по телевизията сутринта и нямам обяснение как е завършил училеща па камо ли как е станал министър. Че той говори със затрудение а отделно половината му приказки са безсмислени

  Pure Chewing Satisfaction
 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Любопитно

  Няма съмнения и от КОЙ ! Както и че истинските виновни никога няма да бъдат наказвани !

 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  нЕма се притеснявате, ВИНОВНИ нЕма.

 7. 7 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2989 Неутрално

  То и аз го подозирах, ама кой ли ме пита.
  За да няма манипулации - програмата за разпределение на делата не трябва да е на компютър, който има връзка с Интернет и трябва да е с отворен код.

 8. 8 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  Айде бе , след милиарди изхарчени за най много полиция на глава в ЕС ,най много прокурори ,съдии и разследващи , подслушващи ,изведнъж се оказва ,че съдебната система е пробита по най елементарен начин ,нещо няма логика .

 9. 9 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Има манипулирана непропорционална диспропорция в обема и обърнати файлове в системата за джуркане на делата - обясни Данаил Кирилов на професионален език...

 10. 10 Профил на rlk34646341
  rlk34646341
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Джуркана ли е била, министре?

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#4] от "serpico":

  То министър при това управление нямаме никакво съмнение как се става ! Затова гледаме само калинки и жалки изпълнения вече над 10 години....

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Милиционери и народен съд от последна инстанция....

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Гневно

  Значи доказателства няма ,но Барни и каскета са фърляли боб и знаят ,че има манипулация ? Тези хора са на върха на властта.

 14. 14 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1774 Весело

  ИТ-сектора да се пази. Това ми прилича на подсещане за "про боно" работа 😁

 15. 15 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 915 Неутрално

  А се чудехме от кво не запива народеца НИ?

 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Гневно

  До коментар [#1] от "НеКой":

  Е нали каза ? Старата система е била несигурна и за въвели тази ВРЕМЕННО и ВСС се почесва от тогава . Кое не ти е ясно?

 17. 17 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Досега се самоуспокоявах, че на власт са полуидиотите и все има някаква надежда, но в последните 24 часа ми се случиха мутрополит поп-полковник гавра-ил, баце, агент иван, а сега и тоя изкл€¢як. Трябва да си призная, че всички те ме убедиха, че на територията властта не се упражнява от полуидиоти. Пълни са.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#16] от "hodounski":

  Като какъв Иванов влиза да прави одит на системата в СГС???

 19. 19 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хвани едният (Кирилов) и го удари в другият (Гешеф) - все на кухо ще кънти. Не разбирам нещо! Толкова ли изтъня резервната скамейка на кукловодите, че започнаха да слагат за министри и прокурори разни тройкаджии едвам завършили право в милиционерския?!

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Любопитно

  До коментар [#1] от "НеКой":

  От 2014 до сега са минали ШЕСТ години! През тези години коя партия бе на власт? Кой бе министър на правосъдието? Кой бе главен прокурор?

 21. 21 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 338 Неутрално

  не се съмнява, че е манипулирана, но няма доказателства. брилянтен юрист и ИТ специалист

 22. 22 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 638 Весело

  Айде бе , след милиарди изхарчени за най много полиция на глава в ЕС ,най много прокурори ,съдии и разследващи , подслушващи ,изведнъж се оказва ,че съдебната система е пробита по най елементарен начин ,нещо няма логика .
  —цитат от коментар 8 на edin drugii


  Моята бъчва също е пробита, контролирано изтича виното. Това обаче е държавна тайна, така де, жената не знае. Казвам й, че това е от новия модел дето да не пръсне бурето от налягането. Обясних й нещата и мисля, че успях - тя се прави че ми вярва, аз се правя на умен.

 23. 23 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Барни Ръбъл се е взел много насериозно, а всъщност е такава мишка, да се чуди човек как са се объркали да го сложат там.

 24. 24 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Доказателства няма, има недопустими внушения и долна пропаганда от страна на главен прокурор и съдебен министър.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 25. 25 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  този човек го гледах по телевизията сутринта и нямам обяснение как е завършил училеща па камо ли как е станал министър. Че той говори със затрудение а отделно половината му приказки са безсмислени
  —цитат от коментар 4 на serpico


  Лично за мен остава огромна загадка, дали това нещо има начално образование, т.е. поне 8-ми клас.
  Но пък е идеален за българския парламент. Направо да го назначат министър. А!?... ама те май вече са го направили.

 26. 26 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 284 Весело

  Доказателства няма, но каскетите знаят истината.
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  На Дани умното доказателствата му ги спущат извънземните от кораба - майка. Психотерапевти и психиатри немеят пред менталните му състояния и речеви възможности...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 27. 27 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 284 Весело

  [quote#22:"deutschland"][/quote]

  +++
  Абе той и Нено се правеше на умен, ама накрая бурето на Перничани пресъхна. Да не стане и при вас така...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 28. 28 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  До коментар [#16] от "hodounski":Като какъв Иванов влиза да прави одит на системата в СГС???
  —цитат от коментар 18 на НеКой


  Ти си в тотално неведение за това как работи съвременната държава. Затова само комунисти, троцкисти и ЧК-та са ти в главата.

 29. 29 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 638 Весело

  Еми какво доказателства искат да имат. Къде са ти лог файловете, криптираш ли ги, могат ли да се трият, къде ги съхраняваш. Аз като си купя един хляб от магазина и хвърля касовата бележка, това значи ли че хляб не съм си купил щото 'не съм съхранил касовата бележка до излизане от обекта', ама нали имаш фискална памет, а чакай, ама ако мога и оттам да го изтрия, ама ако мога и фактурата на доставчика да хвърля в печката… еее тогава вече как да докажем, че съм си купил хляб. То пробито, откъм дъното.. ама като обърнем наобратно пробитото идва отгоре и викаме, еми не може да е това щото дупката е отгоре.

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#26] от "Kamenarski":

  "Психотерапевти и психиатри немеят пред менталните му състояния и речеви възможности..."

  Едно време Тодор Живков се заобикаляше с велможи от подобен интелектуален калибър, за да го слушат, да му бъдат благодарни за "службата" си и при нужда да горят като бушони, а той да блести на техния фоон със своята правешка прозорливост.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1636 Весело

  "Данаил Кирилов няма съмнения...... Доказателства за това все още няма, но той е убеден..."

  Е, Даниел Кирилов.

 32. 32 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 333 Весело

  В този МС да не тече конкурс за най-идиотско изказване?! Явно девизът на това правитество е: "Не трябва непремено да сте идиот, за да работите при нас, но все пак помага"!

 33. 33 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#28] от "Nick F":

  Коя държава?
  Това, че Янева е била луда да го пусне да прави проверка си е откровена глупост, но той няма право да има достъп до такава система като НПО!!!
  Нагли хора. С гръб.

 34. 34 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#25:"4u4o"][/quote]

  Много има да се чудиш като не знаеш,че началното образование е четвърти клас. До него явно не си докретал. Осми клас е основно образование...

 35. 35 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 333 Неутрално

  "Данаил Кирилов няма съмнения...... Доказателства за това все още няма, но той е убеден..."Е, Даниел Кирилов.
  —цитат от коментар 31 на Virgin


  Да не забравяме, че е идва от Позитано... :)

 36. 36 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#16] от "hodounski":Като какъв Иванов влиза да прави одит на системата в СГС???
  —цитат от коментар 18 на НеКой


  Ти изобщо знаеш ли как се прави одит?

  pastor
 37. 37 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Барни си е велик . . . отвсякъде! Нищо не е доказано, но определено някакво "вмешателство" е имало. Сега трябва просто да докажат, че го е имало.
  Брилянтен! Същият "юрист" си е като Главкаскета на Републиката. Първо се обявява някой за престъпник, после (е, ако успее, де) го хващат и чаааак после му съчиняват доказателства. Но съдебни дела няма, 'щото Той си знае, че не може да докаже нищо.
  Те така работи тандемът Каскет - Барни Ръбъла.

 38. 38 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#26] от "Kamenarski":"Психотерапевти и психиатри немеят пред менталните му състояния и речеви възможности..."Едно време Тодор Живков се заобикаляше с велможи от подобен интелектуален калибър, за да го слушат, да му бъдат благодарни за "службата" си и при нужда да горят като бушони, а той да блести на техния фоон със своята правешка прозорливост.
  —цитат от коментар 30 на Norman Granz


  Хитър е баце като лисугер... По утъпкани пътеки само се движи, следвайки опита на правешкия си ментор...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 39. 39 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#36] от "pastor":

  Аз знам, не се притеснявай.
  В какво си качество Иванов влиза в СГС, за да проверява системата за разпределение на делата и иска данни за компютрите, които имат достъп до нея????
  Говорим за 2014 г., той е програмен директор на ИПИ????

 40. 40 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 338 Неутрално

  [quote#35:"bez_ime2"][/quote]

  смятам, че комунистите използват герп за боклукчийско кошче. всичкото шкарто все там отива

 41. 41 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 901 Неутрално

  не се съмнява, че е манипулирана, но няма доказателства. брилянтен юрист и ИТ специалист
  —цитат от коментар 21 на lpi31580057


  Това е само половината.
  Човекът е сигурен, че ако се разтършува то ще намери!
  Еле ако се включи Гешев със задание.
  Разбирам, че е образувано досъдебно производство, но май е срещу неизвестен извършител и все още не съм чул формулировката на извършеното престъпление. То май засега такова няма.
  Това ми прилича на пстановката - Ти имаш книжка за иправление на МПС. Следователно може някога да извършваш това деяние и евентуално да предизвикаш ПТП. Има риск и за човешки живот.
  Защо да не образуваме едно досъдебно производство въз основа на един секретен доклад на група психолози, социолози и криминалисти за вероятността това да се случи.

  pastor
 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#41] от "pastor":

  "Ти имаш книжка за иправление на МПС. Следователно може някога да извършваш това деяние и евентуално да предизвикаш ПТП. Има риск и за човешки живот."

  Обичам да гледам в ЮТюб записи с изказвания на Роналд Рейгън. Човекът имаше страхотно чувство за хумор и изключително артистично присъствие на подиума. Не случайно го наричаха The Great Communicator.

  Ето един виц, разправен от него:

  Москва. Комендантски час. Патрулна двойка. Минава някакъв забързан гражданин, единият от патрулите вдига пушката и го застрелва.
  - Защо застреля човека, до 10 часа има още цели 45 минути?!
  - Тоя ми е съсед, изключено е да се прибере за толкова време до квартала...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Дани май намеква, че Цацата е въвел система, която е пробита. Щото системата е въведена от ВСС, който се контролираше от Цацата тогава.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 44. 44 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  Ако Иванов наистина е влязъл в СГС да се прави на одитор, не знаех, че е и Ай Ти специалист, ще си има проблеми с прокуратурата.
  Без значение с протекцията на кого е влязъл.
  А това твърди в едночасово интервю тогавашния Ай Ти шеф на СГС.
  Според него това е било акция срещу Владимира Янева, според него е вероятно да е замесен и ген. Атанас Атанасов.
  Лозан Панов също е изиграл своята роля.
  Абе ще се размирише.
  Ама яко...

 45. 45 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#41] от "pastor":"Ти имаш книжка за иправление на МПС. Следователно може някога да извършваш това деяние и евентуално да предизвикаш ПТП. Има риск и за човешки живот."Обичам да гледам в ЮТюб записи с изказвания на Роналд Рейгън. Човекът имаше страхотно чувство за хумор и изключително артистично присъствие на подиума. Не случайно го наричаха The Great Communicator.Ето един виц, разправен от него:Москва. Комендантски час. Патрулна двойка. Минава някакъв забързан гражданин, единият от патрулите вдига пушката и го застрелва.- Защо застреля човека, до 10 часа има още цели 45 минути?!- Тоя ми е съсед, изключено е да се прибере за толкова време до квартала...
  —цитат от коментар 42 на Norman Granz


  :)

 46. 46 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Еле ако се включи Гешев със задание.
  Разбирам, че е образувано досъдебно производство, но май е срещу неизвестен извършител и все още не съм чул формулировката на извършеното престъпление
  —цитат от коментар 41 на pastor


  каскета събира точки, трупа досъдебни производства. опасявам се, обаче, че няма да им стигнат трупчетата, ще трябва да слага по две дела на едни трупчета.

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  "Едно време Тодор Живков се заобикаляше с велможи от подобен интелектуален калибър"

  Е, та Баце сам си признава, че Тато му е учителя! Баце = Тато!

 48. 48 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Ако Иванов наистина е влязъл в СГС да се прави на одитор, не знаех, че е и Ай Ти специалист, ще си има проблеми с прокуратурата. Без значение с протекцията на кого е влязъл.А това твърди в едночасово интервю тогавашния Ай Ти шеф на СГС.Според него това е било акция срещу Владимира Янева, според него е вероятно да е замесен и ген. Атанас Атанасов.Лозан Панов също е изиграл своята роля.Абе ще се размирише.Ама яко...
  —цитат от коментар 44 на НеКой


  и Костов, и Костов...

 49. 49 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 333 Весело

  [quote#48:"lpi31580057"][/quote]

  Сорос къде го забрави? :)

 50. 50 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 333 Весело

  Ако Иванов наистина е влязъл в СГС да се прави на одитор, не знаех, че е и Ай Ти специалист, ще си има проблеми с прокуратурата. Без значение с протекцията на кого е влязъл.А това твърди в едночасово интервю тогавашния Ай Ти шеф на СГС.Според него това е било акция срещу Владимира Янева, според него е вероятно да е замесен и ген. Атанас Атанасов.Лозан Панов също е изиграл своята роля.Абе ще се размирише.Ама яко...
  —цитат от коментар 44 на НеКой


  Комрад, купувай тоалетна хартия, че съвсем се овапца...

 51. 51 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Мдаа...Девет месеца съпротива срещу искането на Кирилов за одит! Кой и защо?
  Както каза Гешев да се извадят протоколите за дебатите във ВСС.

  sen
 52. 52 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#48] от "lpi31580057":

  Костов си има бушони. Те сега ще гърмят. Лозан Панов също е интересна личност, малко хора плащат наем на жена си.

 53. 53 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#9] от "SaveBG":

  +++++++++++++++++++ :-))))

 54. 54 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#50] от "bez_ime2":

  Гледай интервюто. Христо Иванов ще трябва да е силно притеснен, човекът каза, че е готов да свидетелства.

 55. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Весело

  До коментар [#44] от "НеКой":

  "Ако Иванов наистина е влязъл в СГС да се прави на одитор, не знаех, че е и Ай Ти специалист, ще си има проблеми с прокуратурата."

  Давай! Сезирай Гешев! Той е радост! 😂🤣

 56. 56 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Аз имам съмнения че по тъп министър в света е нямало.

 57. 57 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#4] от "serpico":

  Ко да ги праиш.....симпатяги, красавчики!!!!!!
  ФРЕД ФЛИНСТОУН И БАРНИ РЪБЪЛА.........
  http://afera.bg/wp-content/uploads/2020/04/BARNI44.jpg

 58. 58 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 338 Неутрално  До коментар [#48] от "lpi31580057":Костов си има бушони. Те сега ще гърмят. Лозан Панов също е интересна личност, малко хора плащат наем на жена си.
  —цитат от коментар 52 на НеКой


  като СтоЕнчо М?

 59. 59 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#17] от "BG Territory":
  "Трябва да си призная, че всички те ме убедиха, че на територията властта не се упражнява от полуидиоти. Пълни са. '

  Стига, бе! Не може да бъде . . . ++++++++

 60. 60 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ПРЕДИШНИЯТ ВСС ИМАЛ "ОТНОШЕНИЕ"/???????/ КЪМ КОМПРОМЕТИРАНАТА СИСТЕМА???????
  А ДАЛИ НЕ Е ИМАЛ "ЗАСЛУГА" ИЛИ ДАЖЕ "ВИНА" ЗА НЕЙНОТО ПРИЛАГАНЕ.???
  И ДАЛИ СЪСТАВЪТ НА ТОВА ВСС НЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОТ КОРУМПИРАНИ ЗАДНИЦИ???
  И ПАК ЛИ НЯМА ДА ИМА "ПЕРСОФИНИЦИРАНЕ" ЗА ТЕЗИ МРЪСОТИЙКИ???

 61. 61 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 333 Весело

  До коментар [#50] от "bez_ime2":Гледай интервюто. Христо Иванов ще трябва да е силно притеснен, човекът каза, че е готов да свидетелства.
  —цитат от коментар 54 на НеКой


  Добре, добре...

 62. 62 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Весело

  До коментар [#61] от "bez_ime2":

  В Петрич щяха да кажат - Търсейте си нов председател на партията, тоя ойде зян...
  :)

 63. 63 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Дани Кики е просто олицетворение на баснята на Стоян Михайловски: Как стигна ти до тук, дяволско творение?
  Барни Ръбъл: С Пулзение, с пълзение

 64. 64 Профил на Ауу Боби бил на пост Мале колко е велик
  Ауу Боби бил на пост Мале колко е велик
  Рейтинг: Неутрално

  Свинете ще се опитат да спретнат някоя конспирация. По време на пандемия, никой няма да му направи впечатление. Простестите са забранени, също така.

 65. 65 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1999 Весело

  Прав е г-н министърът! Аз проверих и установих, че системата действително е хакната и манипулирана. Това обаче не е станало SQL инжжекция, а с H2O инжекция. Това се е случило през сървъра на водоноските на НС. Направил го е някакъв бял хакер, докато си джуркал...абе там нещо в гащите си.

 66. 66 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1999 Весело

  До коментар [#4] от "serpico":


  този човек го гледах по телевизията сутринта и нямам обяснение как е завършил училеща па камо ли как е станал министър. Че той говори със затрудение а отделно половината му приказки са безсмислени
  —цитат от коментар 4 на serpico


  Като си отговориш на въпроса "как ББ е станал премиер" ще намериш и това обяснение.

 67. 67 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  .Абе ще се размирише.Ама яко...
  —цитат от коментар 44 на НеКой

  Може да се размирише. На развалена ЦаЦа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 68. 68 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#37] от "Косьо Генчев":

  "Те така работи тандемът Каскет - Барни Ръбъла."

  Още през лятото на 2019 г. далновидният журналист Тони Филипов се произнесе "Дани Ръбъл правосъден министър, Гешев главен прокурор… Каква синергия в идиотията!" Днес можем само да констатираме този неоспорим факт.
  Преди дни Док посвети на Кирилов още един забележителен текст, в който констатира, че "Еволюцията засрамена се скрива зад ъгъла." след "мъдрите" изказвания на най-добрия юрист на управляващите:
  https://www.reduta.bg/не-всяка-сива-маса-има-нещо-общо-с-мозък/

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 69. 69 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 524 Неутрално

  И СЕГО КВО???
  ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ И ПРИСЪДИ ПО СЪДЕБНИ ДЕЛА СА НЕВАЛИДНИ ИЛИ КАК???
  ИЗРОДИИИИ!!!!

 70. 70 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 333 Весело

  [quote#67:"Николай Колев"][/quote]

  :)

 71. 71 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  До коментар [#68] от "Bramasole":

  +++

  "При него словото редовно прави бай пас на разума и единственото спасение е в това, че разумът изобщо не научава за словото."

  Горното определение за Дани Умното много ми хареса!

 72. 72 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Тя е някакъв продукт, чиито крайна цел е да създаде един лист хартия и не е ясно с колко опита, колко лица, с колко верни списъци със съдии, които са участвали в подбора. Не е случайно. Въпросът кой го е позволил е много сложен. Не очаквайте от мен да персонифицирам и да обвинявам конкретни лица.
  —цитат от коментар 0 на статия


  Много е зле, завалията.
  "Не е случайно. Въпросът кой го е позволил е много сложен.".
  Ами не - безкрайно прост е: Четеш заданието за изработка - има ли заложени от страна на възложителя такива изисквания към системата. Гледаш кой е подписал заданието от името на възложителя. После гледаш кой се е подписал на решението за приемане от името на възложителя на така изработената система. И всичко от сложно става просто.

  След това - при така въведена система - всичко е отговорност на боравещия със системата. А ТОВА СА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ НА СЪДИЛИЩАТА. ИЗБИРАТ СЕ ОТ ВСС.

 73. 73 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2941 Весело

  До коментар [#39] от "НеКой":

  “Говорим за 2014 г., той е програмен директор на ИПИ????”

  Аз съм засичал Хр. Иванов в СГС още през 2010 г. Ровеше в адвокатската си чанта за SQL кода. После отиде в Деловодството да го ковне на стената. Това ще е начина в създадената през 2015 г. система за разпределение на делата да се появи през 2019 г. огромен пробив в каскета на Гешев.

 74. 74 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#73] от "wanderer":

  2010 г. в СГС... той да не би да е адвокатствал? Аз пък съм чувал, че не се е занимавал с такива неща. Както и да, щом Бивол разбират от ВиК, що пък Христо да не поназнайва и компютри?
  Смешно е и жалко, а някои вярваха, че такива хора ще предложат истински подобрения за съдебната система...

 75. 75 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 8 Весело

  Няма съмнение, че това е най-забавния министър в правителството и един от фаворитите в ГЕРБ. Много успешно се вписва в постановките на театралната трупа на ББ.

 76. 76 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ако има съмнения за манипулиране на системата е хубаво да се запазат колкото се може по-стари бекъпи на системата. Нямам съмнение, че в момента софтурната фирма си е изчистила продукта ако е имало съзнателно заложени вратички за манипулация. В един момент в бъдеще все някой от разработчиците или човек наясно с механизмите на манипулация ще проговори (ако е имало такива).

 77. 77 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Весело

  До коментар [#74] от "НеКой":

  "Смешно е и жалко, а някои вярваха, че такива хора ще предложат истински подобрения за съдебната система..."

  "Истинските подобрения" могат да се направят само от интелекти като Цецка РабФакова и Дани Умното! Разбира се в сътрудничество с цацата и каскета! 🤣😂

 78. 78 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#77] от "vassilun":

  Що, Иванов нещо повече ли е от Кирилов?
  Повече магистратски стаж ли има?
  Повече административен опит ли има в съдебната система?

 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#68] от "Bramasole":

  Хаха, това в Редута съм го пропуснал.

  Но не мога да пропусна тенденцията за постепенното редуциране на властовата върхушка от някогашните достойни политици и държавници като Стефан Савов, Светослав Лучников, Елка Константинова, Екатерина Михайлова, Аспарух Панов, Филип Димитров и някои зруги (в една или друга степен оплювани, оклеветявани и обливани с кал от тогавашните Барни Ръбъловци) до сегашната лишена от ЦНС биомаса.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 333 Весело

  До коментар [#77] от "vassilun":Що, Иванов нещо повече ли е от Кирилов?Повече магистратски стаж ли има?Повече административен опит ли има в съдебната система?
  —цитат от коментар 78 на НеКой


  Повече мозък има, ама това не е нещо, което се цени от такива вас, гербаджиите...

 81. 81 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално

  До коментар [#80] от "bez_ime2":

  Ти ли го измери?

 82. 82 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#68] от "Bramasole":

  Г-н Стойко Тонев е връх в журналистическата ни белетристика.

  „…той овладя умението да говори, без да се слуша
  какво казва, и усвои до съвършенство изкуството да бъде негоден за нищо“.

  Волтер

  Не пропускам нещо, написано от него.

 83. 83 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#75] от "Python":
  "Няма съмнение, че това е най-забавния министър в правителството и един от фаворитите в ГЕРБ."

  Така е. Все пак той е най-добрият им юрист.

 84. 84 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#82] от "Косьо Генчев":

  +++
  Да му пожелаем здраве! Ум и интелигентност той има достатъчно!
  Да продължава да ни доставя удоволствие, докато четем написаното от него!
  Чудела съм се защо той не реализира проекта си ППЧК; аз попълних преди време анкетата за прием в партията и се оказа, че мога да бъда приета. :)

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 85. 85 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 333 Весело

  До коментар [#80] от "bez_ime2":Ти ли го измери?
  —цитат от коментар 81 на НеКой


  За вашата партия не е много трудно...

 86. 86 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#2] от "Роси":

  Точно така пишехте за Кирилов през 2019 г. когато за пръв път започна да твърди, че системата е пробита. След една година се оказа, че въпреки твърденията на Лозанчо системата е пробита. Сега твърдите, че не е манипулирана, след два три месеца ще излязат случай в които системата е манипулирана. Какво ще изчислите тогава за Кирилов и как ще защитите Лозанчо и Ристо? Само за момент си представете, ме е манипулирана избора на съдията куромпе пуснал русороби да си вземе медала от Путя. Какво ще ги дъвчене тогава?

 87. 87 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1779 Неутрално
 88. 88 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Някой има ли съмнения, че Барно Ръбъл е пълен дебил🤔

  No Pain No Gain
 89. 89 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 744 Неутрално

  .
  —цитат от коментар 87 на НеКой


  Мафийотската подлога пак се е развилняла. Келеме, виждам те, че си първа пушка, ако трябва да се защитава БГ милиционерската /библиотекарската/ мафия. Кажи сега, дава ли ти агата да му цункаш свинктерчето, като го обръснеш (шаламба) 🤔 Би трябвало да си се издигнал вече в ранг, след хиляди постове в негова защита.

  No Pain No Gain
 90. 90 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Весело
 91. 91 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Любопитно

  Нямало съмнение че системата за случайно разпределение на делата била пробита и манипулирана.... ама това трябвало да се докаже...
  То бива бива простотия ама чак пък толкова...

 92. 92 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 985 Весело

  Спокоен съм.

  От коментарите разбрах, че системата за разпределение не е манипулирана, и делата наистина се разпределят на случаен принцип.

  😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 93. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Преди малко слушах съдия Атанаска Дишева от ВСС. Жената е запозната с одиторски доклад и казва, че там такива констатации няма. От което следва, че гл. прокурор и министъра лъжат безобразно. Снощи в БНТ и съдия Магдалинчев каза същото. Само един опит за манипулиране на системата е имало през 2016 година и той е бил неуспешен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK