Полицаи ще охраняват 4000 храма по празниците

Полицията взема засилени мерки за сигурност за предстоящите празници по време на извънредното положение.

© Министерския съвет

Полицията взема засилени мерки за сигурност за предстоящите празници по време на извънредното положение.Полицията ще охранява всички около 4000 православни храма, манастири и църкви по време на предстоящите празници тази и другата седмица за Лазаровден, Цветница и Великден. Полицаи ще има пред храмовете, но не и вътре, а служителите на МВР ще следят дали се спазват всички мерки - хората да бъдат задължително с маски и ръкавици, да спазват разстояние един от друг и да няма голямо струпване пред храмовете.


От полицията ще проведат срещи с местните представители на Българската православна църква, за да обсъдят организацията при провеждането на предстоящите празници, обясниха на пресконференция в Министерския съвет главният секретар на МВР Ивайло Иванов, директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски и шефът на столичната полиция Георги Хаджиев.


101 храма, манастири и параклиси ще бъдат охранявани на територията на София, а литургиите и богослуженията ще се извършват пред тях на открито.
"МВР има за цел да помогне, да защити живота и здравето на българските граждани, а не да преследва нарушителите и да налага санкции. Призоваваме всички да бъдат съпричастни, дисциплинирани и да не пробват реакциите на служителите, за да проверят дали ще се справят", призова главният секретар на МВР.
Той обясни, че са спрени всички отпуски и почивки на целия полицейски състав в областните и главните дирекции. Движението на хората ще бъде организирано еднопосочно.


"Църковните храмове ще бъдат третирани като други обекти, които се посещават от много хора - големите хранителни вериги, аптеки и други места, на които е необходимо хората да отидат. Нищо не пречи човек да се помоли вкъщи и да запали свещичка пред икона в дома си", обясни Ивайло Иванов.


"Винаги служителите на МВР са избягвали да влизат в храмовете, на много малко места си го позволяваме. Не мисля, че мястото на служителите на МВР е в храмовете, още повече ако са униформени. Говорили сме с представители на Българската православна църква за организацията. Когато има влизане в храмовете, ще се стремим хората да са на необходимото разстояние един от друг", подчерта Иванов.


Основанието "отивам на работа" в почивните дни няма да важи на КПП-тата


Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски обясни, че приоритетно ще се работи по придвижването на гражданите от едно населено място до друго. Той отново призова да се пътува само ако някой има нужда да посети възрастни родители, за работа или по спешност.


"Спираме отпуските на целия състав, за да бъде включен по охраната на обществения ред с една-единствена цел - опазването на живота и здравето на гражданите", каза Терзийски.


Контролът на пунктовете около областните градове няма да бъде отслабен. Основанието "отивам на работа" в почивните дни няма да важи.


Ще има екипи и на пътна полиция, които ще бъдат насочени за охрана на пътната безопасност. Допълнителни екипи ще бъдат разположени по пътищата в страната с технически средства.


"Имаме доста върнати хора от КПП-тата, защото основанието, което са посочили за пътуване, не е достатъчно", обясни Иванов и разказа, че е получил официално запитване от мъж, който искал да знае дали може да посети приятелката си в друг град. Главният секретар на МВР отказал.


"Ангажираме доста сериозен човешки ресурс. Ако човек иска да заблуди системата, винаги ще намери начин. Ние, българите, сме царе в това", коментира Иванов и отново призова хората да не правят опити да заблудят служителите.


Засилени мерки ще има и за спазване на карантината


"До момента са образувани 638 досъдебни производства за неспазване на карантина и са съставени 2101 акта. Получаваме много сигнали от граждани, медии и съобщения в социалните мрежи", отчете главният секретар на МВР.


Той подчерта, че полицията не е подценявала контрола на хората, поставени под карантина. Към вчерашна дата (9 април) 24 000 души са били под карантина и те се контролират периодично.


"Това, че предстоят празници, няма да повлияе на нашата работа и поставените под карантина ще бъдат контролирани. Беше направена система, в която всеки служител на МВР може да направи справка дали дадено лице е поставено под карантина", припомни Иванов и добави, че по този начин може да бъде проверяван всеки и по всяко време.


По думите му в ромските махали също ще има засилени мерки, особено ако има сигнали за струпване на хора и масово неспазване на мерките.


27 полицаи са с положителни проби за коронавирус


От ръководството на МВР съобщиха и че от Националния оперативен щаб по-рано днес са предоставили информация за тествани полицаи с т.нар. бързи тестове. Такива тестове са били направени на всички полицаи, които са участвали в охраната на пунктовете в Банско.


"От всички тествани е имало само 9 положителни по някакви показатели, но PCR тестовете са отрицателни; 26 полицаи от София и един от провинцията са с положителен резултат за коронавирус. Има и един излекуван. Нямаме информация как са се заразили, тъй като сред тях има униформени, разследващи, криминални и служители от администрацията, както и от други звена на МВР. Няма как да се каже, че са се заразили по време на работа", обобщи Ивайло Иванов.


Той обясни, че на този етап за служителите има достатъчно предпазни средства. По думите му не е отказано на служители да се тестват, ако имат съмнения за заболяването. В случай на заразяване се полага болничен и карантина.


МВР отчита спад на престъпността


От полицията отчитат спад на всички видове престъпност през последния месец от началото на извънредното положение. Има само един регистриран случай на опит за измама на възрастен човек по телефона в Русе, като случаят е свързан с коронавируса. Разследването по случая е в напреднала фаза, обясни Христо Терзийски и допълни, че нивото на телефонните измами в сравнение със същия период на миналата година е в пъти по-ниско.


"Има намаление на всички кражби, грабежи, кражби на автомобили. Отдаваме го не само на извънредното положение, но и на мерките, които се вземат. С тях се ограничава не само движението на гражданите, но и на криминалния контингент. Сведени до минимум са опитите за преминаване през полицейските пунктове в областните градове и за криминалния контингент", отчете Ивайло Иванов. По думите му престъпления има, но всички регистрирани по време на извънредното положение са разкрити.


Случаите на домашно насилие също не са се увеличили драстично. През 2019 г. сигналите за денонощие са били средно 72. През последните месеци те са 74 и 77. "Има увеличение, но то не е сериозно и не е фрапантно", обобщи главният секретар на МВР.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  Да нарисуват с тебешир или по друг подходящ начин пред храмовете отсъояния от два метра. Истинските вярващи са малко и дисциплинирани.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  Само за извънредния труд на родната милиция ще трябва да се тегли отделен заем.

 3. 3 Профил на nyq26648424
  nyq26648424
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Истанбулските атеисти харесват това

 4. 4 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Те празниците тепърва започват.
  Следват 1 май, 6 май, 24 май...

 5. 5 Профил на zir08646344
  zir08646344
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Че то няма толкова лъжички за лапане.

 6. 6 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 746 Неутрално

  А църквата ще плати ли масрафа?

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 7. 7 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Честно казано не ми пука за тези фанатици дали ще се разболеят , лошото е , че заради тях се харчат пари за глупости и има опасност нормалните хора да се разболеят.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#5] от "zir08646344":

  Има такива хора, не знам вярващи дали е точната дума за тях, които не пропускат да получат причастие с лъжичка, да целунат всяка гастролираща чудодейна икона, да ходят всяка година до Кръстова гора, да пият от всяко изворче лековита вода, да се надяват на чудо. Дано не подценят коронавируса.

 9. 9 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Полицията ще охранява всички около 4000 православни храма, манастири и църкви по време на предстоящите празници тази и другата седмица за Лазаровден, Цветница и Великден.
  —цитат от коментар 0 на От статията


  Прекрасна информация за мародери и крадци.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 10. 10 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 1026 Разстроено

  Снимката на тия четирима в униформи, подсещащи на НКВД и Берия е направо застрашителна.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 11. 11 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2998 Любопитно

  До коментар [#6] от "Tru Soulja":

  Ако някой реши да измете пред входната ти врата, без да си му възлагал работата, ще му платиш ли?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 12. 12 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#7] от "Tru Soulja":

  ++++++++++++++++++++

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 13. 13 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2237 Весело

  Очаквам пропукване на системата този Велик ден...

 14. 14 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 680 Любопитно

  Има разлика между вяра и религия.

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 15. 15 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Айде към църквите - генерал Годжи направи показно как се повдига маската и целува икона...

 16. 16 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#11] от "DDR":

  Щом ползват услуга да си плащат.Това са нашите пари , кой ще плати това нещо?

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 17. 17 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Това е срам. Би трабва да се забрани и да се затвори, а те на улица със зараза и вирус !

 18. 18 Профил на phantomlord
  phantomlord
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Трябва напълно да се забрани влизането в църквите... Вече сънувам как църквите се препълват по тези празници и после кривата на заболелите стремглаво се стрелка нагоре.

 19. 19 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  "27 полицаи са с положителни проби за коронавирус-
  От ръководството на МВР съобщиха и че от Националния оперативен щаб по-рано днес са предоставили информация за тествани полицаи с т.нар. бързи тестове."

  Някоя от репортерките толкоз ли не се сети да пита колко хора общо са изследвани?


 20. 20 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Бат ви Бочко май не ще да загуби вота на вярващите? Предпочита да загуби вярващите?

 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8403 Неутрално

  А колко по-просто щеше да е свещениците да служат при затворени за гражданите врати, както навсякъде по света.

 22. 22 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Полицаи ще има пред храмовете, но не и вътре, а служителите на МВР ще следят дали се спазват всички мерки - хората да бъдат задължително с маски и ръкавици, да спазват разстояние един от друг и да няма голямо струпване пред храмовете."

  И от кога е задължително всички да са с маски и ръкавици?

  Добре е все пак,че полицаите ще са извън църквите ,защото между тях има вече установени болни и незнайно още колко неоткрити...

 23. 23 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "phantomlord":

  Не вярвай на сънища!

 24. 24 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "DDR":

  Да нарисуват с тебешир или по друг подходящ начин пред храмовете отстояния от два метра?

  Няма смисъл ,защото:
  Истинските вярващи са малко и храмовете ще останат празни...

 25. 25 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Само нашата БПЦ има ръководство от идиоти или терористи. Най-важното е, че Господ не иска това, хора да загинат заради идиотия.

  vesela
 26. 26 Профил на wpk2-psk
  wpk2-psk
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Пълни глупости, забранете ходенето никой няма да умре ако не иде на храм !
  Направо след това, ще е бомба със закъснител.

 27. 27 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Истанбулските атеисти харесват това
  —цитат от коментар 3 на nyq26648424


  Православните терористи още повече.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 28. 28 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 357 Гневно

  То бива,бива ,ама тия попове съвсем изперкаха. Сега ще има доста народ ,и те им обещават ,че Он ще ги пази и няма да се разболеят. Значи в парка не може да се седне,и сам да си ,но в църквата може. Някой знае ли тая църква дето е на северо-изток дали и тя ще "работи''? Ако "ДА' то вече е ясно кой нарежда!!!!!!!

 29. 29 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "Jazzdevil":

  Господ здраве да му дава на генерала!
  Добър и вярващ човек,не се засрами да целуне иконата.

  Явно знае думите на Бог:

  26. Защото, който се срами от Мене и от думите Ми, от него ще се срами Син Човеческий, кога дойде в славата Своя, и на Отца, и на светите Ангели.
  Лука ,гл.9

 30. 30 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#19] от "Jazzdevil":

  Изследвани са 1000 полицаи (така казват от НОЩ). Тези, които са показали положителни резултати на бързия тест, са изследвани с PCR за потвърждение. А много полицаи, които не са били включени в скрийнинговото тестване, след като са видели, че техни колеги са положителни, са решили да си направят тестове в частни лаборатории за своя сметка. Така че не може да се каже колко точно полицаи са тествани. Но при всички случаи заболяваемостта сред тях е много ниска, въпреки че са в непосредствена близост с хора, когато са на работа.

 31. 31 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#1] от "DDR":

  Истински вярващите са откровени глупаци. Не правят разлика с вярващите в плоската Земя и други подобни глупости

 32. 32 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#27] от "Strygalldwir":

  "Православни терористи" е оксиморон!
  Ако знаеш какво е ...

 33. 33 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 731 Неутрално

  И от кога е задължително всички да са с маски и ръкавици?Добре е все пак,че полицаите ще са извън църквите ,защото между тях има вече установени болни и незнайно още колко неоткрити...
  —цитат от коментар 22 на garatn


  Откакто в тази страна всеки се занимава с неща, от които не разбира и прилага мерки по начин, който не е законен. Здравия разум, реда и закона не са на мода тези дни.

 34. 34 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "asroma1927":

  Х аха ах
  Ама то в Библията пише ,че земята е кръгла...

 35. 35 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Предавайте черковните служби по телевизията и вярващите да се молят от вкъщи. Както направи Ватиканът. В Италия и Испания епидемията пламна именно от събирания на черковни служби през февруари.

 36. 36 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#21] от "Роси":

  От православните май само гърците го правят това!
  И много страдат,че даже съдят и държавата ...
  Следващ път няма да има и там!

 37. 37 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#35] от "Борис":

  Заразата в България дойде отвън и досега е много ограничена.

  По-добре избягвай градския транспорт,големи магазини и пазарите,болници и полицаи.
  Там е много по-вероятно да се заразиш!

 38. 38 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 512 Любопитно

  "и разказа, че е получил официално запитване от мъж, който искал да знае дали може да посети приятелката си в друг град. Главният секретар на МВР отказал."

  И защо да не може?ЗАЩО бе ушев???

 39. 39 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#26] от "wpk2-psk":

  Няма основание да се забрани и затова не го направиха!
  В България има много малко болни с коронавирус...

 40. 40 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#27] от "Strygalldwir":"Православни терористи" е оксиморон!Ако знаеш какво е ...
  —цитат от коментар 32 на garatn


  Какви са тогава Динко Велев, Петър Низамов, Николай Севастиянов, Ангел Джамбазки, Волен Сидеров, и подобните им колаборационисти? Обикновени психопати, каквото е дежурното оправдание?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 41. 41 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#30] от "Fiji":

  Е 3% ли е ниска заболеваемост? Всеки 30-ти КАТаджия се е явявал преносител в даден момент. И после ни се обяснява, че те ни пазели с блокадите...

 42. 42 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#40] от "Strygalldwir":

  Не ги познавам тези персони!
  Би ли написал накратко в какво ги обвиняваш?
  А ако наистина имаш доказателства,че са терористи трябва да ги издадеш в полицията и прокуратурата ,иначе по наказателния кодекс носиш отговорност като техен съучастник,който ги прикрива...

 43. 43 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6289 Неутрално

  И миналата година полицаите не бяха малко, с оръжие, пребъркваха, проверяваха за тероризъм.

 44. 44 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Все по-едри стават петолъчките по милиционерските пагони; голям мерак им е на шумкарските наследници да се върнат в народната милиция.

 45. 45 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  От към полиция сме го докарали...

 46. 46 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 5371 Неутрално

  Наложените мерки трябва строго да се контролират, за да не пропилеем предимството от навременното им въвеждане

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 47. 47 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Хората вече полудяха и започват да излизат навън. Преди навън бяха само тези, които са на работа, сега вече в София положението доста странно. Има няколко мит, вирусът въобще не съществувал и това било само за сплашване на хората, за да им се ограбят парите, за да ги накарат да се подчиняват, за да ги фалират и т. н.
  Хората от една страна хем излизат навън, хем много смели, хем всеки с маска и се пази от другите.

 48. 48 Профил на nyq26648424
  nyq26648424
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#47] от "anonim440":

  т.е. има един мит с цял кренвирш

 49. 49 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  След Великден ще бъде великия бум на Корона вирус в България,когато много прости хора ще целуват едни и същи не заденфикцирани икони...

 50. 50 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Полицията също спомага за разпространение на заразата. Полицаите на входовете и изходите на София,пипат с едни и същи ръкавици документите на всички шофьори. Представете си само един заразен документ,колко други след него ще бъдат заразени,а може би не само един пътуващ ще има Корона вирус...

 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3933 Любопитно

  Полицията нищо не може да направи срещу струпването на много хора на едно място и разпространението на вируса, така че упражнението е напълно безполезно.

 52. 52 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Трудно е да се "затворят" храмовете за празничните дни, далеч по-лесно и безопасно е да ангажираш полицаи да пазят за реда около тях. Срещу простотията и вирусът е безсилен.

  https://www.youtube.com/watch?v=ToU0PG3JAHk

 53. 53 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Е така бате Бойко ще докаже че е бил прав за пика на вируса по празниците като закара възрастните в епицентъра на заразата и после ще се докаже колко навременна е реакцията на правителството. А църквата ще продължи да си пере паричките.

 54. 54 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  А защо форумистите си мислят, че ще има опашки пред храмовете? Именниците вероятно ще отидат, но другите надали?

 55. 55 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  А дали цялата история не е една истерия?

 56. 56 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#49] от "Toni Ivanov":

  Бях преди няколко дни на църква!
  Целунах една от иконите и веднага една лелка с дезинфектант , а напръска и я обърса.
  След това забелязах,че го прави след всеки...

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#6] от "Tru Soulja": А църквата ще плати ли масрафа?
  Не! Църквата е свикнала само да взема, а ако нхякога "подаде" нещо, то тя го е взела от някой друг.
  Ако ресторанти хотели и кафенета отворят вратите и приемат клиенти, глобите ще са толкова солени, че фалита им ще е в кърпа вързан. На килимявките с пагони и простотията на правителството, ще се дължи след около две седмици разрастването на епидемията, в особено големи размери. После ще кажат, че това е божа работа и че западна Европа е виновна за мора между възрастните хора. Срам ме е от БПЦ , нейната свещенна простотия и ченгежийска същност.

 59. 59 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Можеше богослужението да се извършва он лайн, а не да се бутаме в църквите, защото на такива празници има голямо стълпотворение.

 60. 60 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "hanseatic":

  Всяка година има полиция по Великден около църквите!
  Не е нещо ново...

 61. 61 Профил на garatn
  garatn
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#59] от "proza":

  Ще се излъчва и онлайн,всеки решава сам дали да отиде!
  При толкова много призиви да не се ходи едва ли ще има много хора , както други години.

 62. 62 Профил на jvr26585378
  jvr26585378
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#13] от "PisnaMi":

  Ти си някакъв идиот......де я виждаш тази система....че чак да я набеждаваш за пропукване.....то всичко е в канала, ти за пропукване говориш...? Къде живееш...??? В БГ ли..?

 63. 63 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 33 Неутрално

  За съжаление ще се случи масово заразяване и ...

  niki
 64. 64 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 33 Неутрално

  В сегашната ситуация това е най-голямата Глупост!

  niki
 65. 65 Профил на ekip
  ekip
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Защо ще ги охранявате? Там ще отидат само тези, които са смели и не им пука. А и църквата е отделена от държавата и аз не мисля, че ние останалите трябва да плащаме заради наглостта на Гавраил Московски.

 66. 66 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Моите уважения, но за един атеист например, църквата е просто едно търговско дружество, продаващо стоката си на хората. Останалите търговци приеха новоналожените правила и търпят загуби, защо трябва да се правят изключения. Другите църкви по света се съобразиха със ситуацията и ще излъчват службите си онлайн. Неправилно е сравнението на БПЦ с търговец, защото тя е субсидирана от държавата, тоест от нас. Ние ще платим и разликата в заболеваемостта. Както и полицейската охрана.

 67. 67 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  До коментар [#16] от "Tru Soulja":

  По закон, непоискана услуга не си длъжен да плащаш.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 68. 68 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 942 Неутрално

  А дали цялата история не е една истерия?
  —цитат от коментар 55 на historama


  или много по-лошо!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK