Забрана за внос на плодове и зеленчуци може да доведе до ответни мерки, смята Караниколов

Емил Караниколов

© Цветелина Белутова, Капитал

Емил КараниколовЕвентуално налагане на забрана за внос на плодове и зеленчуци в България в активния сезон за производството им в страната крие опасност от реципрочни мерки, които други страни могат да предприемат спрямо България. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов в предаването "Неделя 150" на БНР. Коментарът му бе по повод идеята на ВМРО за спиране вноса на селскостопанска продукция, която конкурира българското производство.


"Такива мерки трябва да се предприемат след дълбоки икономически анализи. При срещите ми с представители на този бранш никой не е отправял такова искане", каза Емил Караниколов.


Министърът на икономиката призна, че с всеки изминал ден проблемите в различните сектори на икономиката нарастват, но анализът за това кои от секторите ще пострадат най-тежко тепърва предстои.
Според Караниколов работодателите, които развиват бизнес в сферата на услугите и по-специално в хотелиерството и ресторантьорството, скоро ще могат да разчитат на 100% безвъзмездна помощ по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", а не както досега - 80% европейско финансиране и 20% самоучастие.


В отговор на друг въпрос по повод уволнението на главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев икономическият министър заяви, че в момента са в ход процедурите по смяна на цялото ръководство на банката.


"Българската банка за развитие е важна по отношение на това, което се случва в световната икономика и начина за подпомагане на малкия и на средния бизнес. Нека мине кризата, да видим социалните, здравните и икономическите последици, а след това да се вземе решение за бъдещето на банката", добави Караниколов.

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2103 Неутрално

  налагане на забрана за внос на плодове и зеленчуци в България в активния сезон за производството им в страната, крие опасност от реципрочни мерки
  ______________
  Ми щом затварят фермерските пазари и пазарите значи се прави точно обратното ще ядем вносни боклуци с изкуствена тор,пестициди и хербициди а нашите фермери ще фалират!
  Лицемерието на герберите край няма!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 343 Неутрално

  може да се приложат хитри мерки, без да се казва директно думата забрана.

  ей , министър станал приказава като 3то класник

  Може ли хигиенните власти да намеряр коронавирус във вноса?
  могат.

  ми кво чакат

 4. 4 Профил на Alexadner Adjan
  Alexadner Adjan
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Какво най-лошо може да стане в този сайт? Да пипеш и някой от горе да те проследи кой си. И да ти благодари са дар словото.

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Любопитно

  До коментар [#4] от "Alexadner Boy Adjan":

  Не разбрахме ?

  [email protected]
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Любопитно

  До коментар [#4] от "Alexadner Boy Adjan":

  Айде, може би другите ще разберат, ама ...за мен да поясните?
  Забрана за внос на плодове и зеленчуци може да доведе до ответни мерки, смята Караниколов
  -----------
  Какво най-лошо може да стане в този сайт? Да пипеш и някой от горе да те проследи кой си. И да ти благодари са дар словото.?????????????????????

  [email protected]
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Любопитно

  До коментар [#4] от "Alexadner Boy Adjan":

  ???????????????

  [email protected]
 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Весело

  До коментар [#5] от "karabastun":

  "Не разбрахме."

  И той не разбра! 🤣😂

 9. 9 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 832 Весело

  Караниколов деликатно обясни, че Карачантански е идиот.

 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Любопитно

  До коментар [#8] от "vassilun":

  Не е ли от вашите тоя / умнокрасив / със сложен изказ ?
  Така ми дойде нагорно ?!:)
  Хем плодове и зеленчуци, хем министърът на икономиката, хем авера Спас Спасов, хем ''Да пипеш и някой от горе да те проследи кой си. И да ти благодари са дар словото.''
  Това е като ФД + надгараждане ??? :)

  [email protected]
 11. 11 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Държавата бързо може да им намери цаката на веригите, но не го прави. Няма нужда от забрани за внос. Може да зачести проверките в логистичните центрове и магазини. Да спира камионите които им транспортират стоките. Да не говорим колко храна ще трябва да се унищожи. Масово се транспортира пилешко и свинско месо в един бокс. Риба също се транспортира с тях. Месата(свинско, пилешко, риба), трябва да се съхраняват на отделни палета и т. н. Същото е с млечните и местните продукти. Но в складовете на магазините всичко е накуп, особено по Коледа и Великден. При доставка също е сбирщайн. На палети с млечни продукти има месни. Така, че само повече контрол и да видите колко бързо ще омекнат. Може да затворите и всички магазини с над 200м2 площ. Да ги видим тогава как ще реват

 12. 12 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  Абе Вие в ред ли сте бе!?

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  Поне три месеца ценови войнички предстоят в които няма нищо лошо(да кажат петимата от рмс познавачи на нефта). А и голяма част от сезонните плодове/зеленчуци са засадени, отгледани, набрани, превозени ... от българи, та наполовина са български

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Весело

  До коментар [#10] от "karabastun":

  Не, от вашите ще да е - тъпогрозен! 😂🤣

 15. 15 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Шкембе войвода да си се занимава с история и да не се бърка в икономиката.
  Не че Караниколов е разбирач...

 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Любопитно

  До коментар [#14] от "vassilun":

  Не ти ли мяза на Филип Димитров по начин на писане?
  ;''Верният отговор е: и да, и не. . От месеци се държахме (аз поне) донякъде предизвикателно, като че е дошло времето да падне. Беше повече въпрос на чест. От друга страна беше трудно да си представиш как точно ще стане това.Смятах, че основавайки Адвокатски съюз (за което бяхме започнали да работим от края на октомври), ще имам(е) трибуна и средство за въздействие. След 10 ноември пишех устави на кого ли не. А след като Соломон Паси ме покани да напиша политическата декларация на Зелената партия, докато да се опомня, ме избраха за заместник-председател. ''
  и това :
  Забрана за внос на плодове и зеленчуци може да доведе до ответни мерки, смята Караниколов
  Какво най-лошо може да стане в този сайт? Да пипеш и някой от горе да те проследи кой си. И да ти благодари са дар словото.

  [email protected]
 17. 17 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Здачи нещастника се е уплашил, че Туция ще спре да внася от България плодове и зеленчуци? А ние вече ще си консумираме дори наш магданос? Авсрия като има забрана за внос на краставици от 1 май, да не би някой да и се сърди? Лесно можете да забраните вносът на тези боклуци - просто всички вносни плодове и зеленчуци им проверявайте още на границата съответствието с придружаващите ги анализни свидетелства и сертификати. Да не говорим за документите за произход и цените по които се внасят и обявяват. На всяка граница трябва да има и лаборатория. Който е използвал за съхранение на стоката радиоактивно облъчване с Кобалт 60 - да му се унищожава директно стоката и да получи забрана за търговия на територията на България, пък където си ще да се оплаква.

 18. 18 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 766 Неутрално

  И ако обичате - не слушайте модерните боклуци, не чакайте никой да пораства и да се сдружава, ами изградете 3-4 тържища - до границите и да София, и въведете правила за търгуване по принципите на западните тържища. Защото тези пазари на които им викате тържища нямат нищо общо с истинските тържища на запад. Там сергии няма. Има складове, където се приема стоката за продажба на всеки производител или търговец, има брокери, които сключват договор за търгуване на стоката срещу промили, има "под" и сесии за търгуване... Там стоките вместо да се препродават между прекупвачи директно се продават от производителя на крайният клиент, малките количества се окрупняват, стоките се сертифицират, етикетират, преопаковат, почистват, сортират, превръщат се в консерви и т. н.. А държавата получава реална информация за качества, количества, цени...

 19. 19 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Любопитно

  А Спас Спасов не разбрах ???
  и той ли е от София ???
  До коментар [#14] от "vassilun":

  [email protected]
 20. 20 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 781 Весело

  Умен си Караниколов, ще ядем шамари от Турция, понеже то ясно от ЕС не може да забраним и то какво остана, Турция? Турция, ама там нали знаеш, Васала вдига ли глава, го боли главата.

 21. 21 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Така е! Просто ще ни набият обръчите заради сбъркани инициативи на т.н. патриоти.

 22. 22 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 785 Неутрално

  "Забрана за внос на плодове и зеленчуци може да доведе до ответни мерки, смята Караниколов"

  МисУиш ли?

  Аз не вЕрвам :)

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 23. 23 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  Държавата бързо може да им намери цаката на веригите, но не го прави. Няма нужда от забрани за внос. Може да зачести проверките в логистичните центрове и магазини. Да спира камионите които им транспортират стоките. Да не говорим колко храна ще трябва да се унищожи. Масово се транспортира пилешко и свинско месо в един бокс. Риба също се транспортира с тях. Месата(свинско, пилешко, риба), трябва да се съхраняват на отделни палета и т. н. Същото е с млечните и местните продукти. Но в складовете на магазините всичко е накуп, особено по Коледа и Великден. При доставка също е сбирщайн. На палети с млечни продукти има месни. Така, че само повече контрол и да видите колко бързо ще омекнат. Може да затворите и всички магазини с над 200м2 площ. Да ги видим тогава как ще реват
  —цитат от коментар 11 на nkk81


  Това, което предлагаш се нарича изнудване. Може и да сработи за нЕкои дребни обекти, но големите вериги са с чужди собственици. Ша барнеш, ма ша та фане тока! И то съвсем законно....!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 24. 24 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 766 Неутрално

  За да кажеш, че нещо е българско трябва първо да е произведено , от българска фирма, която не е свързано лице със собственика на веригата, при използването на българска суровина, съгласно български стандарт... Веригите днес твърдят, че оборотът им бил 70% от български стоки. Само, че ако така се пресметнат стоките ще излезе най-много 5-10 %. Защото например млечните продукти се правят от регистрирана в България фирма на собственик на веригата, с прясно мляко превозено с цистерни от собствената му ферма в чужбина, с използването само на чужди бацили. Да спрем да се лъжем господа с модерните цървули,, ако обичате!

 25. 25 Профил на Alexadner Adjan
  Alexadner Adjan
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Карабастун, мога само с да или не да отговоря. Дали е лошо шефа на тим да те разбере, че пишеш против тим. Моля ти се не ме разбирай погрешно, да си е* майката мутрите, аз не съм анонимен. Няма да спра да пиша против тях. И просто чакам контакт, разбираш ли, за да спра да пиша лошо за тях...

 26. 26 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#23] от "the_flea":

  Това, което предлагаш се нарича изнудване. Може и да сработи за нЕкои дребни обекти, но големите вериги са с чужди собственици. Ша барнеш, ма ша та фане тока! И то съвсем законно
  __________________________________________
  Къде това изнудване? Просто РЗИ стриктно да следи веригите дали спазват законите. Това ли е изнудване? А другото за затварянето си е напълно законно, с едно постановление на министъра на здравеопазването. Все пак е пандемия и не трябва да се събират много хора на едно място

 27. 27 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#21] от "citoyen":

  Виж кво - като видя надупен роб - и аз не се замислям. А като видя насреща си засукан пехливанин, гледам да не го ядосам! Я се сети от къде минават турските камиони, а кой определя цените на винетките и ТОЛ таксите? След така приетия мобилен пакет и особено ако Volkswagen отиде в Турция, цените на нашите ТОЛ такси трябва да станат най-високите в ЕС. След като не ни дават да печелим от работа, ще печелим от наеми.

 28. 28 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Защо се дава гласност на мнението на хора чието икономическо познание стига до поръчване на салатка и ракийка в кръчма??? Каракачанов има ли изкаран поне един курс по икономика? Тоя човек има ли дори и най-малка представа какво става когато се регулира параза??? Социалистите се опитваха 50 години и фалираха. Каракачанов не ми плаща заплатата, не приемам да ми казва и какво ще купувам.

 29. 29 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#23] от "the_flea":

  Абе голям страх те гони. С тебе на война няма да отида. Кой ли би загубил от това ако поставим условия на монополист, как мислиш. Нима не знаеш, че Кауфланд и Лидл са с един собственик. На страницата на Лидл ясно е записано тяхното портфолио - да пласират стоките на собствените си търговски марки. ТОЛКОЗ. И нямам нищо общо с каквито и да са патриоти, а съм просто БЪЛГАРИН!!! Където и да отидеш в Европа, местните стоки са на най видното място, а чуждите им конкуренти са въгъла. Тук на местните стоки им отказват достъп до магазина, а са си регистрирали в България собствени фирми и маскират техните марки като български.

 30. 30 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  "Къде това изнудване? Просто РЗИ стриктно да следи веригите дали спазват законите. Това ли е изнудване? А другото за затварянето си е напълно законно, с едно постановление на министъра на здравеопазването. Все пак е пандемия и не трябва да се събират много хора на едно място"

  А, това какво е?

  "Държавата бързо може да им намери цаката на веригите, но не го прави. Няма нужда от забрани за внос. Може да зачести проверките в логистичните центрове и магазини. Да спира камионите които им транспортират стоките. "

  Изреченията подредени по този начин създават картинката с изнудването.... Четене с разбиране...... във втори клас ще ти се смеят....


  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 31. 31 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  До коментар [#26] от "nkk81":

  Това горе, ком. 30, е за теб.... без квалификации....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 32. 32 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Цитат: "Според Караниколов работодателите, които развиват бизнес в сферата на услугите и по-специално в хотелиерството и ресторантьорството, скоро ще могат да разчитат на 100% безвъзмездна помощ по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", а не както до сега - 80% европейско финансиране и и 20% самоучастие..."

  От къде на къде ще даваш пари на хотели и ресторатнти, че и от програва Иновации и конкурентостособност, че пък и 100 процента без съфинансиране. Те веднага си махнаха персонала и нямат никакви загуби, защото най-много наем да плащат. И аз плащам наем, и на мен ми изчезна пазара, но до сега никой не ми е дал и стотинка от европрограми, въпреки, че уж произвеждам автоматизирани линии и правя услуги. Блъскам като негър, а вие все крадете ли крадете... И да не забравя - въведете им условие за минимална стойност на вашето подпомагане - 1 000 000 лева., че да не дойдат и малки навлеци. Така парите ще отидат там където трябва.

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3448 Весело

  До коментар [#25] от "Alexadner Boy Adjan":

  Това пък какво значи? Ми Изкуството на войната не толкова скъпа книга и я има

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на Alexadner Adjan
  Alexadner Adjan
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#7] от "karabastun":

  Извинявай, ама съм с диагноза ОКР от трудова медицина и още не съм се лекувал. Каза доктора, че и телк съм имал право, но аз сега пиша и това е, ше изляза да се разходя с колелото.

 35. 35 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7674 Неутрално

  До коментар [#34] от "Alexadner Boy Adjan":

  Добре де
  Жив и здрав !!!!!!!!!!!!!!

  [email protected]
 36. 36 Профил на xnk52647761
  xnk52647761
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "the_flea":Абе голям страх те гони. С тебе на война няма да отида. Кой ли би загубил от това ако поставим условия на монополист, как мислиш. Нима не знаеш, че Кауфланд и Лидл са с един собственик. На страницата на Лидл ясно е записано тяхното портфолио - да пласират стоките на собствените си търговски марки. ТОЛКОЗ. И нямам нищо общо с каквито и да са патриоти, а съм просто БЪЛГАРИН!!! Където и да отидеш в Европа, местните стоки са на най видното място, а чуждите им конкуренти са въгъла. Тук на местните стоки им отказват достъп до магазина, а са си регистрирали в България собствени фирми и маскират техните марки като български.
  —цитат от коментар 29 на proizvoditel


  Много ми е забавно, как хора дето от селото си не са излизали, говорят как било в Европа. Не знам кой ви ги разправя тези глупости ама сте смешни.
  Лидл имат 14 000 магазина в Европа ( можеш ли да преброиш нулите?) И навсякъде част от стоката е внос, част е местна. Кауфланд са по-малки и ги няма в западна Европа, освен в Германия, но и при тях е така.
  И тая опорка дето Кауфлан и Лидл били монополисти, щото били с един собственик коя празна каца ви я наби в главата. Ами какво като са с един собственик. Той ако иска ще си гупи и още 2 вериги и какво?
  Каъфланд и Лидл в България имат общо сигурно 200 магазина от общо 40000 магазина в България. На това в руското училище монопол ли му викате?

 37. 37 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  До коментар [#17] от "proizvoditel":

  Австрия няма забрана за внос на краставици.
  Това ли измисли?

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4474 Разстроено

  Някой спец от управляващите да вземе да обясни , как така стигнахме дотук ? На бас , че ще каже , че сме били неконкурентно способни ! Да не би тогава , вносните зарзавати да са по-добри от нашите или ябълки , сливи , круши......О , не....виновна е демокрацията , само , където тя не произвежда във всяка демократична среда !

 40. 40 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  Шкембе войеводите удрят ново дъно? Кокото по-дълбоко им е дъното толкова по-предан ще е плоскомозъчния им електорат.

 41. 41 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2492 Любопитно

  До коментар [#11] от "nkk81":

  Сигнали подавате ли?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 42. 42 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#27] от "proizvoditel":

  И защо ми казвате цялата тази галиматия? Защото сами се прецакваме или защото сте фен на Джамбазки и Сие ?

 43. 43 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#41] от "DDR":

  Не. Бил съм свидетел на две проверки. При едната проверяващите си тръгнаха с торбичка. Вътре с пакетирани стоки. Вторият път само се представиха и след малко си тръгнаха, без да извършат проверка. Такива са нашите хубусници. А сега се сетих и за 3та проверка, тия бяха по съвестни. Намериха стока с изтекъл срок на годност(замразени кроасани) и писаха акт на управителя. Трябваше стоката после да се унищожи, не се сещам направихме ли го или по инерция беше изпекана и продадена

 44. 44 Профил на MakoJacko
  MakoJacko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "nkk81":

  Може да, но тези вериги са огромно лоби което е с голяма протекция от всички корпорации в бизнеса с хранителни продукти, алкохолни и т.н. Трябва на някой наистина да му стиска, че да го направи. За сега такива политици и чиновници в България няма, поне не такива които правят конкретни и действителни неща. Единствено бихме могли ние като граждани бойкотираики отпределени продукти
  и вериги нещо да направим, но процесът ще е много дълъг защото масовата част от българите сме неграмотни потребители (не го казвам в смисъл, че искам да обидя някого, просто за да си грамотен в каквото и да било ти трябва опит така е и с потребяването на стоки и услуги. Опит които в голям процент от нашето общество липсва).

  Иначе този министър не смята ли също, че трябва да си е подал вече оставката заради поредният скандален кредит отпуснат от ББР.

  MJ
 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  Бъдещето на банката е да подпомага малкия и средния бизнес, а не Пеевски и такива, като него.

 46. 46 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  До коментар [#29] от "proizvoditel":

  Доста глупости изпонаписа, човек. Спри се.

 47. 47 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  До коментар [#41] от "DDR":Не. Бил съм свидетел на две проверки. При едната проверяващите си тръгнаха с торбичка. Вътре с пакетирани стоки. Вторият път само се представиха и след малко си тръгнаха, без да извършат проверка. Такива са нашите хубусници. ...
  —цитат от коментар 43 на nkk81

  Тук спрях да чета коментара нататък. Пише се "хубостници", а не "хубусници". От неграмотници няма как да вземам акъл.

 48. 48 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Какво ще забраниш бре тъпанар? Това де не е тошово време?

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 49. 49 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Един идиот обяснява, че друг е идиот.

 50. 50 Профил на cvetomir_borisov_11_22
  cvetomir_borisov_11_22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ейй не те се спря г-н Мавродиев. Ти и твоите приятелчета Пеевски, Андон Георгиев, Митрев и т.н. Не се наядохте. Не ви ли е срам от това, което правите?

 51. 51 Профил на Дилян Пеев
  Дилян Пеев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В началото на април, след бурята около отпуснат от Българската банка за развитие кредит от 75 млн. лв. за колекторска фирма насред пандемията, министър-председателят Бойко Борисов максимално публично "уволни" цялото ръководство на институцията по телевизията. Почти веднага след това главният изпълнителен директор Стоян Мавродиев беше отстранен.

 52. 52 Профил на stasyyy1
  stasyyy1
  Рейтинг: 8 Любопитно

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица

 53. 53 Профил на Камелия Романова
  Камелия Романова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ББР има общо пет дъщерни компании, три от които създадени по времето на управлението на Стоян Мавродиев. Самият той е председател на бордовете на четири от тях, като освен него в тях са инсталирани и няколко негови близки лица, сподвижници от предишните му кариерни стъпки - като офшорен адвокат и като председател на Комисията за финансов надзор (КФН)

 54. 54 Профил на Галина Латунова
  Галина Латунова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Първият работен ден на Мавродиев в сферата на финансите е директно на поста председател на Комисията за финансов надзор, а първият му ден като банкер е на поста изпълнителен директор именно на ББР. Как се постига това?

 55. 55 Профил на Данаил Миленов
  Данаил Миленов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Продуктите на Маджаров не за първи път биват обект на наказателна отговорност. Преди години хората често намираха какви ли не предмети в месата си.

 56. 56 Профил на Йоан Владиславов
  Йоан Владиславов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Подкрепям вашите тези. Чувал съм от познати как се приготвят продуктите на Маджаров. Внимавайте и избягвайте употребата им.

 57. 57 Профил на Константина Станимирова
  Константина Станимирова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Част от внушителната заплата на Мавродиев (а може би и цялата) подлежи на конфискация в полза на държавата. За целта е нужно просто Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да приложи логиката на скорошното си решение, с което в аналогичен казус установи конфликт на интереси при доскорошния шеф на БЕХ Петьо Иванов.

 58. 58 Профил на Nikola Kalchev
  Nikola Kalchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хора според вас нормално ли Стоян Мавродиев да си прави буквално каквото пожелае безнаказано? До кога ще продължава така ? Ясно е че наглостта му няма край!

 59. 59 Профил на Величка Константинова
  Величка Константинова
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Господин Мавродиев има отношение към схемата за пране на пари, по която подсъдим е Евелин Банев. Чрез свои действия той е улеснил изпирането на сума, придобита от наркотрафик."

 60. 60 Профил на Nikola Kalchev
  Nikola Kalchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И какво се оказва накрая, че Стоян Мавродиев е непоклатим и прави каквото му скимне без да бъде наказан за действия си ? В каква държава живеем ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK