Адвокати разработиха платформа за граждански права заради извънредното положение

В платформата адвокатите дават отговор на най-често задаваните въпроси по време на извънредното положение, когато съдебната система работи по нови правила

© Николай Дойчинов

В платформата адвокатите дават отговор на най-често задаваните въпроси по време на извънредното положение, когато съдебната система работи по нови правилаИзбори 2022

Нова платформа за граждански права и законодателни промени в периода на извънредното положение стартира в петък. На адрес www.remote.law адвокати и техните клиенти ще могат да се информират за всички законодателни промени, които се случват в периода на карантината.


Сайтът дава представа за противоепидемичните мерки и актове, с които са наложени, разяснява влиянието им върху правата на гражданите, както и припомня направените предложения от професионалната общност за нормативни промени, които да смекчат негативните ефекти от кризисните мерки за цялото общество.


Адвокатите ще имат възможност за коментари и дискусии по важни за правата на гражданите въпроси. Интернет платформата е разработена от екип на "Адвокати за адвокатите" и избраният на последните избори председател на Софийска адвокатска колегия Стефан Марчев.
Тя може да бъде полезна и да облекчи дейността на повече от 13 000 адвокати, които работят в България. Платформата дава възможност както за въпроси и отговори по професионални въпроси, така и възможност за периодично провеждане на виртуална кръгла маса "Адвокатите и извънредното положение".


На 13 април се подготвя и темата "За ограниченията в работата на адвокатите и достъпа до съд в условията на извънредно положение".


Платформата дава отговори и на най-често срещаните въпроси - трябва ли канторите да бъдат временно затворени, трябва ли да се разрешава на служителите да работят от вкъщи, как да се поддържа дистанционна комуникация и връзка с клиентите и какво да правят юристите, ако не могат да подадат в срок данъците.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK