На живо

Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)

Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)


"Дневник" следи в реално време ситуацията с коронавируса в България.
Безлихвени кредити за хората без работа заради COVID-19

Правителството одобри програма за безлихвени кредити за хора без работа в условията на COVID-19, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Всеки, който отговаря на условията, ще има право на един кредит до 4 500 лв., за който ще може да кандидатства до 31 декември 2020 година. Не се предвижда осигуряване на обезпечения като условие за отпускането на кредитите. Кредитите ще са със срок до 5 години, с минимум 6 и не повече от 24 месеца гратисен период. Хората ще имат право на предсрочно погасяване на дълга без да се дължи такса/комисиона за това.


Подробности - тук.

Премиерът Бойко Борисов и престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян са си благодарили взаимно в телефонен разговор за взаимната помощ в условията на пандемията от коронавируса, съобщи правителствената пресслужба.


Снощи от България за ОАЕ заминаха два самолета с 32 тона храни - зеленчуци, месо и млечни продукти, а в замяна България получи 15 тона медицински консумативи - маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна.

Само 8 от 186 изследвани в Банско са с антитела

Само 8 души от изследваните до момента 186 жители на Банско имат антитела срещу коронавируса, съобщи Би Ти Ви. Това означава, че те са го преболедували. В града се правят масови тестове, след като Банско беше под карантина в продължение на две седмици. Целта на тестовете е да се види колко хора в града са изградили имунитет срещу вируса.

Отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП-МВР е реагирал на сигнал за изпратени хиляди СПАМ мейли от името на пресцентъра на Министерството на здравеопазването, съобщиха от МВР. За целта са използвани няколко десетки компрометирани пощенски кутии на български фирми от български хостинг компании. Не се съобщава каква информация е изпратена, но в заглавието на съобщението до медиите, се посочва, че става въпрос за съобщения с неистинско съдържание. Работата по установяване на произхода на атаката се провежда в момента от служителите на отдел "Киберпрестъпност" в съдействие с хостинг компаниите.

Нов смъртен случай

Установените заразени с коронавирус в България са 685 към 17 часа днес, като има и нов починал съобщиха от Националния оперативен щаб. В сравнение с вчера по това време те са с 10 повече. През днешния ден са доказани още 9 нови случая, като 5 са в София и 4 в Стара Загора.


Починалите, за които е установено, че са били заразени станаха 32 - ма. Днес в областната болница в Пазарджик е починал 43-годишен мъж от Пещера, при който е бил потвърден COVID-19. Мъжът е страдал от диабет и артериална хипертония.


Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)

© Велко Ангелов

Ново пласиране на дълг на вътрешния пазар

Министерството на финансите пласира още 200 млн. лв. дълг на вътрешния пазар, като преотвори емисия 10.5-годишни ДЦК от юни миналата година. Това е втората емисия от началото на извънредното положение. Доходността вече е 0.55% при 0.13% през януари, което е нормално предвид повишената несигурност. С това общата сума на пласираните облигации от началото на годината достига 1.2 млрд. лв. Междувременно с актуализацията на бюджета таванът на дълга до края на годината бе повишен до 10 млрд. лв.

Заразени в БЧК и Социалния патронаж в София

Двама души от Българския червен кръст (БЧК) и един служител на Социалния патронаж в София са дали положителни проби за коронавирус, се разбира от съобщение на Столичната община. По инициатива на общината от миналата седмица се провежда тестване на нейни служители.


Днес са направени изследвания с бързи тестове на 30 работещи в Социалния патронаж, като една проба е положителна, а две са съмнителни. За потвърждаване на резултатите предстоят PCR тестове. От също 30 проби на доброволци и служители на БЧК две са положителни, като едната показва наличие на антитела, т.е. вече прекарано заболяване. Предстои да бъдат направени тестове и на контактните им хора.

Не е ясно кога ще отворят пазарите

Здравният министър Кирил Ананиев посети този следобед Женския пазар и пазара "Димитър Петков" в София. След това той обяви пред журналисти, че все още не се знае кога точно ще бъдат затворени пазарите и това ще бъде решено "в един последен момент". "През четирите дни на великденските празници пазарите със сигурност ще бъдат затворени. Ако има създадена добра организация, ще търсим възможност много бързо след великденските празници да отворим пазарите", съобщи Ананиев.

Пета градска заработи отново

Пета градска болница в София отново работи с пациенти от днес, съобщи пресцентърът на Столична община. Тя беше временно затворена поради случаи на заразени пациенти и медицински персонал с COVID- 19. На всички работещи в здравното заведение - лекари и сестри, които са 400 са направени PCR-тестове, като няма положителни резултати.

Фармацевти протестираха заради обвинението на Асена Стоименова

Фармацевти от цялата страна затвориха днес по обяд за 15 минути аптеките си и излязоха на протест, за да заявят подкрепа за председателя на съсловната си организация проф. Асена Стоименова, която в петък беше получи обвинение от прокуратурата заради изказани в интервюта притеснения за очакван недостиг на лекарства заради кризата с коронавируса.
Фармацевтите бяха облечени в жълти жилетки и носеха плакати със снимката на проф. Стоименова и надписи: "Аз съм Асена! Аз съм фармацевт! Аз не се страхувам!"
Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)

© Фейсбук страници на фармацевти

Малко след като Министерският съвет прие постановление, с което се въвежда задължение на търговските вериги да предлагат българска продукция, правната комисия в парламента одобри санкции за търговските вериги при неспазването на такива актове на правителството. При първо нарушение глобата е от 15 до 25 хил. лв., а при повторно - от 30 до 50 хил. лв. санкциите ще бъдат гласувани от парламента утре. Още четете тук.

Адвокати поискаха Борисов да им се извини публично

Петстотин адвокати от Фейсбук общността на българските адвокати (ФОБА) изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание, в което остро възразяват срещу отношението на държавата към адвокатите и настояват министър-председателят да се извини публично. Повод за реакцията е последното изказване на премиера в Хасково, който отговаря на журналистически въпрос дали социалните мерки към артистите ще бъдат приложени и спрямо самоосигуряващите се адвокати с думите: "Айде бе! Сега и за адвокатите ли да дадеме пари!?! Нямат пари адвокатите?".


От организацията подчертават, че извънредното положение предполага равно третиране от държавата на всички засегнати групи от обществото и недискриминация като допълват, че работата на защитниците е спряна.

Опит за протест в София

Трима души са арестувани от полицията в София на импровизиран протест срещу ограничителните мерки, наложени заради коронавируса, съобщи БНР. По информация на радиото двама от тях са задържани, защото са нямали в себе си лични документи, а третият е арестуван заради отказ за изпълнение на полицейско разпореждане.


Полицията видимо превъзхождаше по численост събралите се. Вблизост до протеста беше забелязан лидерът на крайната националистическа партия "Възраждане" Костадин Костадинов


Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)

© Юлия Лазарова

Договорите на трима търговци на Женски пазар са прекратени заради неспазване на противоепидемичните мерки за борба с COVID-19 - да носят предпазни маски и ръкавици, да дезинфекцират работното си място и да спазват дистанция от 2 м. при търговия, обявиха от общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД, което стопанисва Женски пазар и пазар "Димитър Петков".


От дружеството съобщават, че днес полицията е ограничила достъпа към Женския пазара от малките улици, пешеходните зони и градинките наоколо и това намалява струпването на хора на едно място и позволява спазване на дистанция, докато клиентите чакат за достъп до зоната за продажба на плодове и зеленчуци.


Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)

© Общинско дружество

Над 400 жалби са постъпили по електронен път във Върховния административен съд до 14:00 ч. днес срещу задължителното носене на маски, въведено със заповед на министъра на здравеопазването от 11 април. Предстои те да бъдат администрирани и редовните да бъдат насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание. Подробности - тук

Отпада срокът за заявления по мярката 60/40

След удължаването на извънредното положение отпада срокът 21 април 2020 г. за подаване на заявления за компенсации на засегнатите от кризата работодатели по схемата 60/40, съобщи Агенцията по заетостта. Целта е да се даде възможност на повече компании да се възползват от мярката.


Без определяне на краен срок, Агенцията по заетостта продължава да приема заявления за изплащане на компенсаците. От там препоръчват документи да се подават онлайн - чрез Системата за сигурно електронно връчване, за което е необходим квалифициран електронен подпис, или по пощата. Заявления може да се подават и на място в териториалните бюра по труда, но от агенцията препоръчват това, само в краен случай.

"Уиз Ер" възобновява полетите между Варна и Лондон

От 16 април бюджетният авиопревозвач "Уиз Ер" (Wizz Air) обяви, че ще възобнови полетите между Варна и Лондон. Те ще се изпълняват три пъти в седмицата седмично – вторник, четвъртък и събота. От полетите обаче ще могат да се възползват само българските граждани, хората със статут на постоянно пребиваващи в България, както и членовете на техните семейства, тъй като със заповед на здравния министър от 6 април е забранено влизането в страната на всички останали пристигащи от Великобритания пътници, независимо от гражданството им.


Оостаналите полети на "Уиз Ер" от морския град остават отменени до 1 май 2020 г. като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Асоциацията на европейските журналисти - България призова главния прокурор Иван Гешев публично да даде обяснения за всички случаи, в които държавното обвинение използва чл. 326 от Наказателния кодекс заради медийни изяви. Става дума за текста, по който бе обвинена председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова.


Тя изразява мнение, че прокуратурата се опитва да използва този текст от Наказателния кодекс като бухалка, с която по неясни критерии да преследва критици на властта. Съсловната организация заявява, че вместо да обвинява хора заради медийните им изяви, прокуратурата би могла да положи повече усилия за разкриване на истински престъпления, например побоя над журналиста Слави Ангелов.

Властта задължи търговските вериги да предлагат български храни

Правителството прие предлаганите от земеделския министър Десислава Танева мерки в подкрепа на регионалните производители на храни и задължи търговските вериги да предлагат българска продукция на местни (регионални) производители в обектите им. Местата за продажба следва да са с площ – достатъчна за излагане и продажба на съответните хранителни продукти, както и да са обозначени по подходящ начин, от който да е видно, че предлаганите продукти са регионално производство, се казва в съобщението.


Това означава, че в хипермаркетите на веригите може да се продава продукция, произведена от съответната област, в която се намира обектът, или в граничещите с нея. За София е направено изключение като е осигурен достъп на производитилите от областите, граничещи със Софийска област, а също и Пловдив. Това означава, че най-големият български град ще се снабдява от Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч Враца и Монтана. Повече четете тук.

Десетки са вече жалбите във Върховния административен съд (ВАС) и срещу новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев, с която от вчера отново беше въведено задължителното носене на маски на обществени места, съобщи сайтът за правни новини news.lex.bg. Те са постъпвали през целия уикенд на електронната поща на съда, като тепърва ще бъдат заведени в деловодната система, като съдът ще проверява дали са подписани с електронен подпис.


Предишната заповед за задължителни маски от 30 март беше отменена само след един ден, но за часовете, в които действа, срещу нея бяха подадени над 100 жалби във ВАС, припомня изданието.


Въпреки че наказанията за неизпълнение на противоепидемичните мерки бяха намалени, глобите пак са значителни – от 300 до 1000 лева. При повторно нарушение пък санкциите са от 1000 до 2000 лева.

Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


Премиерът Бойко Борисов и лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" - Пламен Димитров и Димитър Манолов, са обсъдили социалните и икономически мерки в подкрепа на работниците и на бизнеса по време на извънредно положение заради разпространението на COVID-19, съобщи правителствената пресслужба.


Според съобщението синдикалните лидери заявили, че мерките на правителството са работещи и дават резултат.


Малко по-късно Борисов се е срещнал и с председателя на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова.

Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

Плановете на промишлените предприятия през 2020 г. са да свият инвестициите с 21.8% в сравнение с направените през предходната година. Това показват резултатите от проведената през март от Националния статистически институт анкета на инвестиционната активност.


Единственото изключение са енергетиката и водният сектор, където се планира ръст от 13.6%. Подробности - тук

Инициатива "Правосъдие за всеки" настоява за спешни мерки, които да гарантират правата на гражданите в условията на извънредното положение. Организацията е направила анализ на мерките и тяхното прилагане от 13 март до сега и предупреждава, че има риск както от репресии, така и от погазване на принципите на демокрацията.


От организацията настояват Министерския съвет да сезира официално главния прокурор Иван Гешев за казуса със скандалния банков заем, отпуснат от Българската банка за развитие, както и за адекватно тълкуване на "архаичния текст на закона", по който бе обвинена Асена Стоименова.


Повече по темата - тук

Прокуратурата се самосезира за изявление на Сидеров

В съобщение до медиите Софийска районна прокуратура обяви, че се е самосезирала по вчерашния призив на лидера на "Атака" и столичен общински съветник Волен Сидеров да не се спазват препоръките за социална изолация и задължението за носене на маски на обществени места.


В съобщението, където са посочени само инициали - В. С., се посочва, че проверката е повод изявлението "чрез средствата за масово осведомяване, с цел подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки, въпреки обявеното с решение на Народното събрание извънредно положение". Посочени са телевизионно предаване и прессъобщение на партия "Атака" със заглавие: "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!". Разследването е възложено на полицай при Столичната дирекция на МВР, се уточнява в съобщението.

Подробности - тук

Цветница в условия на коронавирус . ето как карикатуристът Христо Комарницки обобщава вчерашния празник и мерките на властите:


Образувана е проверка за снимката на Каракачанов в парка

В столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) има образувана проверка по публикуваната в събота снимка на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов, на която той седи на пейка в Градската градина през ведомството си в компанията на Александър Урумов от екипа му.


Въпреки призива на премиера заместникът му да бъде глобен, щом е нарушил забраната за посещения на паркове и градини, това не може да стане за момента, тъй като има поредица от процедури, за да се стигне дотам, се разбра от думите на Терзийски. Трябва да има свидетел за сигнала, обясни той, и уточни, че авторът на кадъра трябва да съобщи на властите кога е направена снимката.


Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)

© Фейсбук

Търсачката "Гугъл" в България поздравява с днешния си дудъл продавачите, които работят в условията на извънредно положение. "Благодарим на всички служители в магазините за хранителни стоки", гласи посланието, което търсачката предлага на потребителите да споделят във "Фейсбук", "Туитър" и чрез електронната поща.
Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)

© Дневник

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъжда днес на онлайн заседание мярката за подпомагане на работниците и работодателите 60/40, както и допълнителни социални и икономически мерки, предложени от работодателските и синдикалните организации, съобщи правителствената пресслужба.

Има 702 досъдебни производства за нарушаване на карантината

Досега са образувани 702 досъдебни производства за нарушаване на карантина, съобщи в интервю за "Нова телевизия" главен комисар Христо Терзийски, началник на Главна дирекция "Национална полиция". Той уточни, че трафични данни са ползвани в изключително малко случаи и това е ставало след подадени сигнали.


Присъдите за нарушаване на карантината вече са три - две са пробация и една пробация с глоба, съобщи Терзийски.


Колко са глобите, наложени за нарушаване на ограниченията по време на извънредното положение четете тук.

Заразените са 676, починалите - 31, оздравелите - 71

Общият брой на потвърдените заразени с COVID-19 до тази сутрин е 676. Починалите вече са 31, излекуваните - 71 души. Това сочат данните на националния щаб за борба с коронавируса, обявени тази сутрин от началника на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.


В болница остават 230 души, от които 36 са в интензивно отделение. Най-много болни продължава да има в столицата, следвана от Пловдив. Намаляването на броя заразени не говори за намаляване на заболяемостта. Днес предстои повтарянето на около 400 теста, обясни Мутафчийски.


В последните два дни са постъпили пратки с лекарството хлороквин фосфат, в резултат на което в момента държавата разполага с пълни дози за лечение за над 16 хил души.


Коронавирусът в България: До 4500 лв. безлихвен кредит за останалите без работа (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


В отговор на въпрос ген. Мутафчийски потвърди, че по данни на лекарската колегия има хора, които постъпват в болниците с коронавирус в тежко състояние. Доста от тях нямат лични лекари, посочи той и допълни, че такъв е бил и случаят на починал вчера от заразата 38-годишен мъж.


Шефът на щаба отказа да коментира възможността за затваряне на храмовете за започващата днес Страстна седмица с аргумента, че по време на отминалите през уикенда празници - Лазаровден и Цветница, в църквите е имало много малко хора при спазване на изискванията за дистанция и предпазни мерки. Пазарите ще бъдат затворени, ако пак има струпване на хора, каза още ген. Венцислав Мутафчийски.


"Дневник" излъчва на живо брифинга на националния щаб за борба с коронавируса:

МВР регистрира рязък спад на битовата престъпност

Според главния секретар на МВР Ивайло Иванов домашното насилие се е увеличило незначително след въвеждането на извънредното положение. Преди година получавахме по 72 сигнала средно на денонощие, а сега са 77 - има леко повишение, но не е нещо фрапантно, както очакваме, завишението е минимално, каза Иванов пред Би Ти Ви в коментар на битово убийство снощи във Велинград.

В събота имах чувството, че хората ни правят напук и по никакъв начин не спазваха мерките. Вчера ситуацията беше коренно различна, макар да има какво още да се желае.


Ивайло Иванов,

главен секретар на МВР


МВР регистрира рязък спад на битовата престъпност. За първите три месеца на годината регистрираните престъпления са 4800 по-малко. До 1 април 2019 г. престъпленията против собствеността са 12 796, а сега 9904, каза той.

Пазарите отварят за три дни

След като вчера останаха затворени по заповед на здравния министър, днес кооперативните пазари и цветните борси могат отново да заработят. Те ще бъдат отворени в продължение на три дни - до 15 април, за да продадат вече подготвената стока, след което ще прекратят работа за неопределено време.


Крайната мярка беше наложена заради струпвания на хора по пазарите в събота. Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че след 15 април непродадената продукция ще бъде изкупена от държавата, за да бъде предоставена на службите за социален патронаж и раздадена. Днес производители и продавачи коментираха пред Би Ти Ви, че количествата стока са твърде големи, за да бъдат изкупени.

Медици аплодираха спазващите изолацията

В 21 ч.медицинските екипи на някои от най-големите болници в страната излязоха пред сградите на лечебните заведения и с аплодисменти поздравиха всички българи, които са избрали да спазват забраните и да останат вкъщи. Действията - по подобие на ръкопляскането, с което хора в България в последните седмици изказваха благодарност към медиците за работата им, дойде часове след като шефовете на най-големите болници в София излязоха с общ призив всички българи да останат по домовете си и да спазват изолация, защото пикът на заразата предстои.


Вижте как лекарите в болницата за спешна помощ "Пирогов":

До вчера по данни на националния щаб за борба със заразата броят на заразените с коронавирус в страната беше 675 души, от които 230 са в болница, а 36 - в интензивно отделение.


Смъртните случаи се увеличиха на 29.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (269)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 509 Неутрално
 2. 2 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  На всички хора без значение от тяхната професия-Бъдете здрави!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 3. 3 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 591 Любопитно

  Наистина е много трудно при настъпващата пролет и чудесното време навън - да си седиш вкъщи. Заслужаваме аплодисменти и даже по 1500 лв. ( безвъзмездно ) в банковата сметка...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Мислете и за другите, не само как да се разходите и как ви е неудобна маската и прочие егоизми. Всеки вика :аз: и никой не вика "ние:. После Боко бил виновен. Всички дето врекате протие него сте мега пъти по-зле от него.

 6. 6 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Страните членки на ЕС трябва да купуват дялове от компании, за да противодействат на заплахата те да се окажат под контрола на Китай, заяви еврокомисарката за конкуренцията Маргрете Вестагер в интервю за в. "Файненшъл таймс", цитирано от Ройтерс и БТА.

  Брюксел няма да смята за проблем изкупуването на дялове, ако това се налага, за да се избегне поставянето на компаниите под контрол, подчертава Маргрете Вестагер
  ЗА всички вярвящи в корона вируса.

 7. 7 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 58 Неутрално

  Поклон пред всички лекари и мед. работници!

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Наистина е много трудно при настъпващата пролет и чудесното време навън - да си седиш вкъщи. Заслужаваме аплодисменти и даже по 1500 лв. ( безвъзмездно ) в банковата сметка...
  —цитат от коментар 3 на Scorpi_4404


  Дойдохме си на думата...

 11. 11 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 58 Неутрално  За всички пренебрегващи сериозността на пандемията- последни данни..

  Над 1 850 000 заболели в света..

  Над 557 000 в САЩ, починали-22 000
  Над 166 000 в Испания-17 000
  Над 156 000 в Италия-20 000
  Над 133 000 във Франция-14 000
  Над 127 000 в Германия-3 000
  Над 85 000 в Англия-11 000
  Над 83 000 в Китай-3 000
  Над 71 000 в Иран-4 000
  Над 57 000 в Турция-1 200
  Над 30 000 в Белгия-3 600
  Над 25 000 в Холандия-2 700
  Над 25 000 в Швейцария-1 100
  Над 24 000 в Канада-700
  Над 22 000 в Бразилия-1 200
  Над 16 000 в Португалия-500
  Над 15 000 в Русия-130*
  Над 14 000 в Австрия-350

  После Израел, Ю. Корея, Швеция и т.н.

  Починали от коронавируса до този момент -над 114 000..

  С такава бързина ли се заболява от нормален грип, рак, инфаркт и т.н ?!
  Престанете да всявате съмнения за опасността от тази своего рода чума, ами се стегнете и се мобилизирайте че нещата са сериозни..

 12. 12 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Лекарите vs. ПОПОВЕТЕ!

  Отвратен съм от случилото се в бургаския храм "Кирил и Методий", вчера!

  РАЗВЪДНИК НА КОВИД-19!

  Да се организира една кампания "DMS Свещичка", че да мирясат!

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  В моменти като този, а и изобщо, уважението към медицинската професия е признак преди всичко на самоуважение.

  Дължим благодарност на хората на предна линия и когато всичко отмине, не бива да забравяме какво са направили за нас.

  Защото никой от мрънкащите не би желал да бъде на тяхно място.

  Затова - спазвайте дисциплинирано ограниченията, не се събирайте на групички пред дюкяните за цигари и алкохол (вчера видях няколко такива тумби от млади непукисти, които жулеха бира и пушеха с маски, свалени около вратовете им), НЕ ХОДЕТЕ НА ЦЪРКВА и си стойте у дома.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сънародници, бъдете десциплинирани за наше добро е.

 15. 15 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#10] от "hasmokar":

  Така е, човече. Винаги става въпрос за пари...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  А Явор Дачков реши да се изтъпани, напук на всички, в църквата...
  Жалка история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1205 Весело

  Идиотите не искат да спазват карантина! Искат тотално заразяване, за да имат предтекст да свалят правителството! За тях е ужас, че има толкова малко заразени и жертви!
  —цитат от коментар 4 на lz2


  Ами какво се притеснявате тогава, тъкмо ще измрат подкрепящите опозицията и на следващите избори ще имате абсолютно мнозинство! :)

 19. 19 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  До коментар [#11] от "sbaleev":

  това не е първият грип ... няма нужда чак от толко милицунерщини
  :-) всеки знае какво е грип ... в най-добрият случай е неприято и всеки знае как да се пази, а жертвите са нормални като за всеки друг грип. ДА ... ще е добре да намалее бройката , но не може до безкрайност да се търпи. Догодина ще има друг грип = като толкова им се услажда, пак ще си въведат "извънаредно положение" ... който е на власт тогава де ... може и да не са сегашните

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 20. 20 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  От вчера 17 часа до тази сутрин един заразен.
  Слушах по нова управителите на Пирогов и Софиямед мисля ако не бъркам.
  Като здравеопазване цитирам директорът на Софиямед сме по-добре се оказа от Германия.
  Гледах и от Пловдивската болница. Персоналът на 30 години дето излекували сержанта.
  Всякакви опорки болшевишки не вървят.
  Интересно какво ще злобеят болшевиките след вируса.

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#18] от "Бай Гадьо":

  "Ами какво се притеснявате тогава, тъкмо ще измрат подкрепящите опозицията и на следващите избори ще имате абсолютно мнозинство!"

  Типично по болшевишко-милиционерски участникът lz2 пособи диверсантите, разрушаващи устоите на тиквокрацията - онези, които искали колкото може повече хора да измрат (отде стигна до този гениален извод?!), за да помръкне човеколюбивият образ на Барба Ганьос.

  Не се поддавайти на провокации, спазвайте дисциплината, стойте си по домовете и тихо предирайте форумните болшевици и милиционери.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  До коментар [#19] от "dark'star":

  Лекарите ти обясняват. Един грип се изчистваш за 7 дни от вируса. В случая имало и по 28 дни не се изчистваш.
  Освен това грипът бил предвидим. Тука не знаят какво може да се очаква. И то от белгийски учени и то относно млади хора без вторични заболявания.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#19] от "dark'star":

  "това не е първият грип ..."

  Това ИЗОБЩО не е грип, престани да лъжеш!

  Едно е да разтягаш локуми за космическите успехи на старозагорското предприятие, друго е да разпространяваш невярна информация в условия на пандемия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#22] от "Да вярваме на истината":

  Наливате вода в пясък!

 25. 25 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#19] от "dark'star":

  Таньо!
  Това не е "Китайски ГРИП", а "Китайски ВИРУС"!
  И тоя вирус прескочи на хората от КИТАЙСКИ ПОДКОВОНОС ПРИЛЕП!
  За твое сведение, SARS-вируса, също дойде от същия вид прилепи!
  Затова, дали ще кажеш "COVID-19" или "SARS-AGAIN", не е кой-знае каква грешка!

 26. 26 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  До коментар [#24] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Не се и опитвам:)
  Виж че са натракали минуси на управителите на най-големите ни болници.

 27. 27 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 813 Весело

  До коментар [#23] от "Norman Granz":

  Така е Грънчев, много е страшно, особено за реститути като теб! Затова извънредно поожение до изборите догодина! Баце, ще ги спечели убедително, като раздава хляб на гладните! Все пак, внимавай, баце вчера броеше бентлитата, утре може и пентахаусите да брои!

 28. Като здравеопазване цитирам директорът на Софиямед сме по-добре се оказа от Германия..
  —цитат от коментар 20 на Да вярваме на истината


  Поспри се бре, Мюнхаузене. Никой няма полза да си създаваме подобни илюзии.

 29. 29 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#20] от "Да вярваме на истината":
  Бройката от 7 човека заразени към 13.04 отразява практиката в неделя да се отчитат много по-ниски стойности. Погледнете стойностите в неделите назад - 11, 14, 13, 10 и сега 7. За останалите 6 дни от седмиците средният брой е над 20 на ден. Утре (вторник) ще се отчете над 20 - 22 броя и броят на заразените ще е 697

 30. 30 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  По-голяма част от починалите са със съпътстващи заболявания и не се знае от какво точно са починали и дали са адекватно лекувани накрая. Нищо по различно от другите респираторни инфекции.

 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#7] от "sbaleev":

  "...поклон пред всички..."  "Всички" звучи малко болшевишки, комунистически. Има премного некадърни, с престъпно отношение към професията и пациента лекари, а за бройката на корумпираните да не говорим..

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Любопитно

  "Има 702 досъдебни производства за нарушаване на карантината
  Досега са образувани 702 досъдебни производства за нарушаване на карантина, съобщи в интервю за "Нова телевизия" главен комисар Христо Терзийски, началник на Главна дирекция "Национална полиция". Той уточни, че трафични данни са ползвани в изключително малко случаи и това е ставало след подадени сигнали.

  Присъдите за нарушаване на карантината вече са три - две са пробация и една пробация с глоба, съобщи Терзийски."


  Не може ли който има наложена карантина, да има малко по - отговорно отношение към себе си и останалите ? 702 нарушения значи, че почти никой не я спазва с убеждението да не вреди на другите ! Наказанията са повече от символични !

 33. 33 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Нищо по различно от другите респираторни инфекции.
  —цитат от коментар 30 на ggot


  Верно!?!За това ли цял свят е под карантина?За това ли почти всички държави,от утвърдените демокрации до тоталитарните,вземат,къде по твърди,къде малко по смекчени мерки за борба с тази болест?Или навсякъде са глупаци,само някои наши червено-лилави знаят истината?

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Има ли у нас излекувани, които са били на респиратор?

 36. 36 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#16] от "hamiltonf":

  Явор Дачков реши да се изтъпани, напук на всички, в църквата...
  Жалка история
  _________________________________________
  Комуне, следиш хората дали ходят в църквата ли?
  Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено.
  Няма забрана да се ходи в църква. В магазините има много повече хора отколкото в църквите.

 37. 37 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Весело

  Ето така се дава личен пример.
  За хората заповеди и забрани, а тия от снимката са без маски.
  Защо?

 38. 38 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#11] от "sbaleev":

  0.06% смъртност. толкоз за тази страшна пандемия. а ти имаш ли тоалетната хартия?

 39. 39 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#33] от "uvtest":

  Като се появат първите заразени след спиране на т.нар. "мерки" си спомнете какви сте ги писал.
  Вирулентността на този вирус е изсключително нискща от 2,5 до 3,5, това не налага такива строги мерки.
  Нима някой смята, че този вирус ще изчезне по заповед на НОЩ?
  НОЩ падна над БЪлгария!

 40. 40 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  На всички хора без значение от тяхната професия-Бъдете здрави!
  —цитат от коментар 2 на АмброзСП


  И разумни!

 41. 41 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  ще забравите за по-малко от 3 дни. няма по-неблагодарное племе от българското.

 42. 42 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#16] от "hamiltonf":

  така е. не е като да обикаля по гробищата.

 43. 43 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#29] от "Софианец":

  Защото в неделя баробарториите не работят.
  А как е общата смъртност в държавата?
  През 2018 година общата смъртност в България е била малко над 200 човека среднодневно.
  Сега някой прави някакви сметки?
  Данни от ГРАО някой да се сети да даде!

 44. 44 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Бялата Златка къде се е изцепила в мрака? Този съвсем е време да си го прибират да се лекува 😄!

  agent
 45. 45 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Има ли у нас излекувани, които са били на респиратор?
  —цитат от коментар 35 на Fiji


  Има! Човекът от Карлово.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#12] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Нямат нужда "православните талибани" от НАШАТА кампания. ДЪРЖАВАТА ще им ПЛАТИ непродадените свещи!

 49. 49 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#16] от "hamiltonf":

  И Румен Петков представете си вчера в Невски, червен хилещ се без маска, имаше снимков репортаж. Голям тъпунгел.

 50. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Не е необходимо да се носят маски, при положение че няма никакви други хора в непосредствена близост!
  Не допускайте кръгли идио..и да управляват живота ви!
  Съпротивлявайте се на всяко тъпо разпореждане на мутренската власт!
  Не позволявайте да ви водят като добичета с намордници!
  Идиоти---те, които слушате всеки ден по телевизията, ще съсипят страната.
  Ще ви оставят без работа и без хляб!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Някой да ми обясни това - в Швейцария мерките са подобни на тези у нас ... заболелите са 40+ пъти повече. Само не ме разсмивайте, че швейцарците са по-недисциплинирани от нас или са закъснели с мерките ...

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#37] от "The Rock":

  Колко пъти Мутафчийски показа маската как идва с нея сваля я за брифинга и после веднага я слага?? Ама ти снимката, нали? Опозиция, се такива са ви аргументите

 54. 54 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#46] от "zle_platen_trol":

  Само че в магазините няма малоумници, които лигавят една и съща лъжица.
  ________________________________________
  Една малка част са се пречистили от ходещите в храмовете. Тебе какво те бърка това? Ако се разболеят те ще си носят последствията. Ти ако спазваш дистанция и висока лична хигиена, няма да се заразиш, небой се

 55. 55 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1405 Любопитно

  Айде пак какво правят всички и навсякъде.
  А за мислех че мерките са адекватни на конкретната обстановка или не е така?
  Ми нема бе нема УМРЕЛИ ДОСТАТЪЧНО и циганите се прибраха и хората навън хукнаха и нема и нема.
  И не е само заради мерки и теглилки а яжте кисело млеко наше аз друго различно не виждам а разлика има.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 56. 56 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  До коментар [#39] от "The Rock":

  Остави го нашия НОЩ,там са все некадърници,и купени от Бойко.Имаш ли отговор защо щабовете в почти всички страни взимат подобни на нашите мерки в борба с това вирусче?Глупаци ли са ,Боко и тях ли е купил,нещо друго ли....?

 57. 57 Профил на dobri_i
  dobri_i
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#29] от "Софианец":Защото в неделя баробарториите не работят.А как е общата смъртност в държавата?През 2018 година общата смъртност в България е била малко над 200 човека среднодневно.Сега някой прави някакви сметки?Данни от ГРАО някой да се сети да даде!
  —цитат от коментар 43 на The Rock


  Това не е вярно.
  Умрели за 2018 г. - 108 526. Средно на ден излиза 297 души (което с 50% повече от вашите 200).

 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  Имаш много изкривено съзнание, за да мислиш така. Как може всичко да свързвате с властта на Бойко Борисов?
  Ето кое е важно за да не се разпространява вирусът:
  Да няма струпвания на хора в закрити пространства и на открито.
  Да не ходим на гости и да не ни идват на гости приятели и роднини.
  Да не се съберираме за Великден вкъщи с останалите членове от семейството, с които не живеем заедно - по-възрастни и/или по-млади.
  Да не ползваме на обществено място един прибор, бутилка или предмет с други хора (и лъжичка в църква).
  Да си мием ръцете, да дезинфектираме предмети, до които се докосваме, и покупки, които позволяват дезинфекция или миене.
  Да окачваме връхните си дрехи на слънце.

 59. 59 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#54] от "nkk81":

  Бърка ме, че тези биотерористи могат да разнесат заразата. И не само мен ме бърка, а всички, които спазваме идиотски забрани, а в същото време виждаме, че за определена група забраните не важат.

 60. 60 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Да кажат ама знам че няма, колко са заразените цигани, щото то и от тях тръгна в Лом. И днеска вика генерала че постъпвали в напреднала фаза хора без лични лекари, а сетете се какеи са.

 61. 61 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  А Явор Дачков реши да се изтъпани, напук на всички, в църквата...Жалка история!
  —цитат от коментар 16 на hamiltonf

  Всеки си има лични мотиви за действията си. Нека ги уважаваме.
  Някои лидери на БКП влизат в църква веднага след преврата през 1989 г. Религиозни чувства? Или? Нищо че през целия си живот са демонстрирали атеизъм. Нека уважаваме и техните мотиви. Всеки има право да променя мирогледа си.
  В условията на извънредно положение в България се даде възможност всеки сам да избере дали да посещава църква през започналите и предстоящи големи християнски празници. Мотивите и чувството за отговорност също са лични.

 62. 62 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#33] от "uvtest":

  Тук карантина много не се спазва. Цял свят не е под карантина. Не знам какво знаеш ти за демокрации и тоталитарните и кои са глупаци и кои са червено-лилави.

 63. 63 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Допълнение към пост 48.

  И понеже Държавата сме всички, пак НИЕ ще им платим свещите. Къде са им КУХНИТЕ за БЕДНИ ?! Колко ДАРИХА ? На кого ПОМОГНАХА? НЕ СТЪПВАЙТЕ в ЦЪРКВИТЕ - не заради вируса, заради МОРАЛА на "православните талибани"!!!

 64. 64 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Коронавирусът заобикаля БГ, както бежанците.
  Така е в просташко управляваните дръжави

 65. 65 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#45] от "4ort":

  Един. Пак е някаква надежда.

 66. 66 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#59] от "zle_platen_trol":

  И не само мен ме бърка, а всички, които спазваме идиотски забрани, а в същото време виждаме, че за определена група забраните не важат
  _________________________________________
  Тази определена група сигурно е около Тиквата. Там вярно не важат. Обикаля цяла България и току се снима с някой, а маската я има за лигавник, но няма кой да му сложи един акт и да го прати вкъщи

 67. 67 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  Някой да ми обясни това - в Швейцария мерките са подобни на тези у нас ... заболелите са 40+ пъти повече. Само не ме разсмивайте, че швейцарците са по-недисциплинирани от нас или са закъснели с мерките ...
  —цитат от коментар 51 на Булаир


  Едно от двете е.

 68. 68 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  До коментар [#51] от "Булаир":


  Някой да ми обясни това - в Швейцария мерките са подобни на тези у нас ... заболелите са 40+ пъти повече. Само не ме разсмивайте, че швейцарците са по-недисциплинирани от нас или са закъснели с мерките ...
  —цитат от коментар 51 на Булаир


  Може наистина да са закъснели мерките,може да е зарази климата,БЦЖ-то,...за мен основната причина е струпването на много и различни туристи в зимните им курорти.

 69. 69 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#51] от "Булаир":

  Шшшттт, тихо, тука са 600 и нам си колко и всеки ден откриваме еднакъв брой горе-долу. Все пак Баце са го галили по главата много папи, той лично, да се свети името Му е спуснал щит и жив вирус не може да мине.

 70. 70 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#67] от "atmanpg":

  BCG - ваксината.
  Това е причината, особено ярко си личи в Германия.
  Беларус няма въведена каквато и да е социална изолация , направили са повече тестове от нас и има малко над 2000 заразени.

 71. 71 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  До коментар [#50] от "Рим":

  Апелираш за нарушаване на закона?
  Я пак си помисли!
  Щом си много курназ - нарушавай го сам и си носи последствията.

 72. 72 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#53] от "zidar":

  Ще я носи и ще дудне през нея!
  Така както е заповядал на другите граждани.
  Мутафчийски не е над никой гражданин на България.
  Щом има заповед щи я спазва давайки личен пример, даже е и военен.
  Или ще я караме като през феодализма и комунизма, заповмедите важат сама за тия, които биват наказвани за неизпълнениот им.
  Давате ли си сметка в какви роби се превръщате?

 73. 73 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#16] от "hamiltonf":И Румен Петков представете си вчера в Невски, червен хилещ се без маска, имаше снимков репортаж. Голям тъпунгел.
  —цитат от коментар 49 на zidar

  До коментар [#49] от "zidar":Сигурно пак е бил употребил. А и да го глобят по снимков материал!
  —цитат от коментар 52 на hamiltonf

  Трудно ще стане. Глобиха ли по снимка един министър и негов приятел и служител на министерството? Веднага извади контрааргументи. Такива има и в случая.
  1. Лично министър-председателят обяви, че не може да заповяда на църквата. Позната е красноречивата реплика "Началникът!" с показалец сочещ нагоре.
  2. Господин Петков е силно религиозна личност и уважава православните и българските традиции и празници.
  3. Господин Петков е комунистЕлитен комунист. От елитен комунист много трудно се взема.

 74. 74 Профил на dobri_i
  dobri_i
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Някой да ми обясни това - в Швейцария мерките са подобни на тези у нас ... заболелите са 40+ пъти повече. Само не ме разсмивайте, че швейцарците са по-недисциплинирани от нас или са закъснели с мерките ...
  —цитат от коментар 51 на Булаир


  Гъстотата на население е много различна, а тя е един от най-важните фактори при епидемиите.
  Швейцария - 205 души на квадратен километър (с чужденците повече).
  България - 63 души на квадратен километър (реално по-малко заради емиграцията).

  Затова и София е най-засегната в България - най-голяма гъстота на населението.

 75. 75 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  До коментар [#70] от "The Rock":

  За Беларус е рано да се говори.
  Да изчакаме още няколко дена.

 76. 76 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#57] от "dobri_i":

  Кое не е вярно? Че през 2018 са умрели повече хора отколкоте сега ли?
  Колко са умрели през март 2018 и колко са умрели през март 2020?
  Да видим какви са резултатите от страшната епидемия!
  Някой ще даде ли информация?
  Може наистина през март 2020 да са умрели повече.
  Ако беше така да са ни проглушили ушите с анализи.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#75] от "atmanpg":

  Колко дена още?
  Инкубационен период между 5 и 7 дни.
  Погледнете на коя дата т.нар. "министър председател" проркува, че след две седмици ще влезем в ада.
  Хайде да видим какво ще стане тогава.
  Дали пък няма да падне правителството и всички министри воглаве с ББ ще бъдат в "ада" - ЦСЗ!

 79. 79 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#74] от "dobri_i":

  ОК, защот тогава се прилагат същите мерки като за държава с такава гъстота на населението.
  А в Япония, при тяпата гъстота?
  В Япония ваксинират срещу BCG и там епидемията не такава каквато е в Швейцария.
  Не слагайте всички под един знаменател, така правят тоталитарните общества.

 80. 80 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#67] от "atmanpg":BCG - ваксината.Това е причината, особено ярко си личи в Германия.Беларус няма въведена каквато и да е социална изолация , направили са повече тестове от нас и има малко над 2000 заразени.
  —цитат от коментар 70 на The Rock

  Вече и в Беларус се въвеждат мерки за социална изолация.
  Преди по-малко от месец властите в някои страни обявяваха, че няма вирусоносители, не въвеждаха ограничения, парадираха с продължаващите футболни първенства... Към края на март действителността в тези страни се промени рязко. Тенденциите не са добри.
  П.П. Първенството по футбол на Беларус продължава.

 81. 81 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#80] от "zhivko6461":

  Епидемията се развива в различните страни по различен начин.
  Това е истината.
  Едни мерки са полезни на едно място, но на друго са вредни.
  Когато прилагаш грешни мерки конкретно за твоята държава можеш повече да навредиш отколкото да помогнеш.
  Учените започват мащабно проучване з влиянието на BCG - ваксината върху корона вируса. Щом са се ангажирали да хвърялт толкова пари и усилия, значи УЧЕНИТЕ ( не пожарникарите и генералите) са видели нещо и искат да го докажат дали е така.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Затваряйте църквите и отваряйте парковете!

  Седмица след Великден ще има бум от заразени, сигурно по пазарите ще са го хванали. А стадото ще го натирят в кошарата за още месец...

  Това е за 200 човека в болница, от които 40 се нуждаят от интензивна грижа /респиратори/. Целта на изолацията на запад е да се намали броя на заразените, изискващи болнична грижа да бъде под наличните легла, които, доколкото знам в България са 18000, и на критично болните, които се нуждаят от респиратор, броя на които е около 1500.

  Тоталното затваряне на всичко наистина държи броя на случаите нисък, но рано или късно ще трябва мерките да се разхлабят и тогава ще истински бум и истински пик, но не знам властите как ще успеят да затворят втори път хората. И какво ще ни струва това.

  А това не е като да не го знаят управляващите, но явно целите са други.

 84. 84 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Църквата да плаща допълнителни здравни застраховки за желаещите да посещават служби. Към добър застраховател с история в областта. Както има застраховки към билетите на опасни атракциони.

  На влизане в храма си вземаш свещичка и квитанция за застраховка, покриваща инкубационния период плюс 40 дни. Таман до Черешова задушница.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  А Явор Дачков реши да се изтъпани, напук на всички, в църквата...Жалка история!
  —цитат от коментар 16 на hamiltonf


  Той вярващ ли е? Ти да видиш...

 87. 87 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 80 Весело

  Днес е Св. Св. Константин и Елена. Честит имен ден на всички празнуващи, а на целия български народ здраве, здраве и пак здраве!

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 88. 88 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  До коментар [#51] от "Булаир":

  Зимният туризъм —> както в самата Швейцария, така и в Италия. Огромни потоци от хора през зимните ваканции.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 89. 89 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "Elan Morin":

  На 13 март (два дена след като СЗО обяви пандемия) се наложиха мерките, за един месец няма болни у мрели на нивото дори и на съседните ни държави.
  Допусканията са две или BCG-ваксината работи и защитава ваксинираните или данните не са верни и някой лъже, за да изкарва мерките на т.нар. "НОЩ" успешни и правилни.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#80] от "zhivko6461":
  В Беларус хората сами решават, зрителите по трибуните намаляха драстично за последните 2-3 седмици. И не съм видял някой отбор да е измрял, защото тренират и играят. Явно и така може.

 92. 92 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "Elan Morin":

  Хубавото на прогнозите са че идва време за анализ и оценка.
  Живот и здраве една седмица след Великден ще видим каква е ситуацията.
  Аз скромо мога да кажа, че няма да е много по-различна от сегашната.

 93. 93 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Идиотите не искат да спазват карантина! Искат тотално заразяване, за да имат предтекст да свалят правителството! За тях е ужас, че има толкова малко заразени и жертви!
  —цитат от коментар 4 на lz2


  Идиотите стоят в спарените стаи и са готови още 3 месеца да стоят.
  Болшинството до година след края на карантината, ще имат здравословни проблеми, помнете ми думата..

  До коментар [#82] от "Мунчету на Боeку":Слугата на руското посолство, дай снимки или поне линк за пълните с болни от Ковид-19 български болници. Дай информация за препълнените с починали от Ковид-19 морги и погребални агенции. Ако не дадеш тази информация ще докажеш, че не си нищо повече от един трол активиран от руското посолство.
  —цитат от коментар 85 на zle_platen_trol


  Руското посолство, нарочно активира тролове да ни плашат и да ни карат да стоим в задушните стаи и да не излизаме на слънце.
  А витамин Д се образува от слънцето!

  Русия иска, да има малоумни карантини и хората в България да са със слаба костна система и без витамин Д ..

 94. 94 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#80] от "zhivko6461":Епидемията се развива в различните страни по различен начин.Това е истината.Едни мерки са полезни на едно място, но на друго са вредни.Когато прилагаш грешни мерки конкретно за твоята държава можеш повече да навредиш отколкото да помогнеш.Учените започват мащабно проучване з влиянието на BCG - ваксината върху корона вируса. Щом са се ангажирали да хвърялт толкова пари и усилия, значи УЧЕНИТЕ ( не пожарникарите и генералите) са видели нещо и искат да го докажат дали е така.
  —цитат от коментар 81 на The Rock

  Епидемията се развива по различен начин в различните страни. И мерките са различни и се прилагат по различен начин. И статистическите методи са различни. Доказателство са ситуациите в много страни, включително най-развитите, най-силните, най-големите ...
  В подобни ситуации е трудно да се определи кои мерки са правилни, кои ненужни и кои са дори вредни. Дори учените са на различни мнения. Учените по света, които се занимават с проблема. Без значение дали имат военни звания и какви професии са упражнявали или упражняват.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#72] от "The Rock":

  Ти вече издишаш съвсем. Я кажи по телевизията кой друг се явява с маска да "дудне" през нея, само един пример дай!

 97. 97 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 80 Весело

  Опа, грешка. Празникът е на 21 Май, обаче пожеланието за здраве си остава.

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  До коментар [#79] от "The Rock":забравете теа простотии с "гъстота на население". тва е баси кухата опорка. ако сте достатъчно малоумни да не схващате, мога да ви обясня що
  —цитат от коментар 98 на Мунчету на Боeку


  В качеството си на какъв ще ни обясниш?

 100. 100 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#96] от "zidar":

  Щом има заповед ще се спазва!
  Най-вече от тези, които са я инициирали.
  Другото е цинизъм.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK