Месец след началото: какви са ограниченията заради коронавируса

Месец след началото: какви са ограниченията заради коронавируса

© Юлия ЛазароваВече месец обичайният ритъм на живот в страната е нарушен заради извънредното положение. В опит да ограничат и забавят разпространението на коронавируса властите издадоха редица забрани и разпореждания. И докато в началото на ограничителния режим улиците опустяха и хората масово спазваха мерките, в последните дни изглежда сякаш те се връщат към обичайния си начин на живот. "Дневник" припомня кои ограничения са в сила, както и какви са санкциите за неспазването им.


Забранено ли е излизането от дома


Към момента няма наложена забрана за напускане на домовете, макар че властите непрестанно призовават да се излиза само при изрична необходимост - за ходене на работа или за пазаруване. За срока на извънредното положение действат редица други ограничения - времеви (за ходене в някои търговски обекти в конкретни интервали), за посещаване на определени места, за придвижване извън градовете и др., а някои общини са наложили вечерен час. На работодателите беше препоръчано да въведат в максимална степен дистанционна форма на работа, а където това е невъзможно - да се спазват стриктни правила за дезинфекция и дистанция между работещите.


Покриването на лицето - задължително


След като в края на март здравният министър направи задължително, но след това скоротечно отмени носенето на маски, сега той отново издаде такава разпоредба, но вече разширена. Всички хора, които се намират на закрити или открити обществени места, са длъжни да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата, в това число шал, кърпа и др., гласи заповедта на Кирил Ананиев от 11 април. Уточнено е, че обществени места освен улици, търговски обекти, градски транспорт, паркове, църкви, зали и т.н. са и "всички места, на които се предоставят обществени услуги".
Заповедта е в сила до 26 април включително. За неизпълнение на противоепидемичните мерки глобите са от 300 до 1000 лева при първо нарушение и от 1000 до 2000 лева за следващо. Във Върховния административен съд вече има постъпили десетки жалби срещу заповедта за задължително носене на маски.


Кои магазини работят


Най-общо право да работят имат почти всички търговски обекти с изключение на заведенията и магазините в големите търговски центрове, където традиционно има големи струпвания на хора. В моловете право да работят имат единствено хранителните магазини, аптеките, банките и застрахователните офиси. Търговските обекти извън големите търговски центрове, включително фризьорските и козметични салони, имат право да работят, но като осигурят поетапно пускане на клиенти и дистанция на входа и касите, за да няма струпвания.


Посещенията в хранителните магазини и аптеките между 8:30 и 10:30 ч. всеки ден са забранени за хора под 60-годишна възраст.


Пазарите - не всеки ден


Кооперативните и фермерските пазари, които в началото на извънредното положение бяха затворени, сега могат да работят, но при стриктен график и правила. Всички кооперативни пазари и цветни борси могат да работят от днес до 15 април включително, а от 16 април работата им се прекратява до второ нареждане, гласи заповед на здравния министър. Необходимо е да има поставени заграждения и да се въведе еднопосочно движение, за да няма струпвания на клиенти, а продавачите да са на минимум 2 метра дистанция.

Месец след началото: какви са ограниченията заради коронавируса

© Велко Ангелов


Ресторанти и кафенета


До 13 май, докогато бе удължено извънредното положение, се преустановява дейността на ресторанти, закусвални кафенета, барове и дискотеки, игрални и увеселителни зали. Заведенията могат само да организират доставки на храна по домовете. В обектите за бързо хранене на територията на бензиностанциите е забранена консумацията на място. Не работят кина, театри, концертни и спортни зали и стадиони.


Паркове и площадки


Забраната за посещения на паркове и градски градинки, открити и закрити детски и спортни площадки остава. Глобата за нарушаването ѝ е от 300 до 1000 лева при първо провинение и до 2 хил. лв. при повторно.

Месец след началото: какви са ограниченията заради коронавируса

© Юлия Лазарова


Пътуване между градовете


Движението между областните центрове е позволено по работа, по медицински причини или за завръщане у дома (по постоянен или настоящ адрес). От 25 март тези мери бяха леко "разхлабени" и вече движението се разрешава и когато е необходимо човек да се грижи за свои близки или роднини от друго населено място, както и за снабдяване със стоки от първа необходимост, когато такива липсват в неговия град. За целта на входовете и изходите на областните центрове са организирани временни контролни пунктове. Там полицията проверява за следните документи:

служебна бележка от работодател или служебен документ - карта
медицински документ
документ за самоличност
декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.
С приоритет през контролните пунктове се пропускат автомобили със специален режим на движение, служители на хранителни магазини, доставчици на храни и лекарства, служители на ВиК, електроснабдителни и топлоснабдителни дружества, служители на стратегически обекти и извършващите неотложни ремонти.
Месец след началото: какви са ограниченията заради коронавируса

© Цветелина Белутова, Капитал


Кой може да влиза в страната


В момента е забранено влизането в страната на граждани на трети страни, както и на всички пристигащи от следните държави, без оглед на гражданството им:

Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург.
Забраните не се отнасят за българските граждани и хората със статут на постоянно пребиваващи в България, както и членовете на техните семейства. Изключение са и медицинските специалисти и социални работници, транспортен персонал, държавни ръководители и други чуждестранни официални длъжностни лица, сезонни земеделски работници и погранични работници, както и хора, пътуващи по хуманитарни причини.


Допуска се транзитно преминаване, но само в случаите, когато може да се гарантира незабавно напускане на страната.


Поставянето под карантина


Със заповед на здравния министър от 6 април всички, които влизат в България, се поставят под карантина за 14 дни - в дома или на друго посочено от човека място. Поставените под карантина са длъжни да не напускат мястото. Глобата за нарушения е 5 хил. лева. Изключение се прави единствено за медицински и социални работници, които пътуват служебно, и за официални длъжностни лица.


През тези 14 дни здравословното им състояние се наблюдава от личния лекар, ако такъв няма - от съответната регионална здравна инспекция. Чужденците се проследяват от "лечебното заведение, с което съответното място за настаняване има сключен договор за оказване на медицинска помощ". Под 14-дневна домашна карантина се поставят и всички, били в контакт със заболял от COVID-19, считано от последния контакт. При поява на симптоми на грип хората са длъжни да се свържат по телефон с наблюдаващия ги лекар или лечебно заведения.


На църква по Великден


Храмовете ще останат отворени въпреки призивите на граждани богослуженията по Великден, когато се очакват големи струпвания, да са при закрити врата. Все пак ще се спазват някои правила.

Използването на предпазни маски или шалове е задължително както за миряните, така и за църковните служители. Дезинфекцията в храмовете е засилена и са премахнати пътеките и килимите от подовете. На входовете се поставят напоени с дезинфектант стелки. Следва да е създадена организация за влизане през един вход и излизане през друг, а вътре в църквите да се спазва дистанция от 2 метра. Начинът на преподаване на светото причастие остава непроменен - от обща лъжичка.
Все пак Светият синод препоръча на свещениците да дават причастие само на тези православни християни, които са се изповядали при тях и ги познават лично. Богослужението за Възкресение Христово ще бъде изцяло изнесено на открито, а полицията ще има ангажимент да следи за струпвания на хора пред храмовете.


Месец след началото: какви са ограниченията заради коронавируса

© Юлия Лазарова


Училища и детски градини


Училищата, университетите и детските градини в цялата страна са затворени. Изключение бе направено единствено за Академията на МВР, където се допуска провеждането на учебни практики и стажове на курсантите, свързани с сигурността и опазването на обществения ред в условията на извънредното положение. Учениците учат дистанционно. Някои университети отложиха провеждането на предварителните кандидатстудентски сесии, други, като Техническия в София, проведоха изпитите дистанционно. Засега е известно, че пролетната ваканция на учениците ще бъде намалена. Няма яснота дали учебната година ще бъде удължена, нито как ще се проведат матурите и изпитите от националното външно оценяване.


Профилактични прегледи, планови операции


До 13 май се спират профилактичните прегледи, имунизациите, детските и женски консултации. Заради извънредното положение спират и свижданията в болниците, плановите операции, както и трансплантациите от живи и трупни донори. Междувременно обаче националният оперативен щаб препоръча да не се спират важните прегледи за бременните жени, каквито са например феталните морфологии, и заяви, че обмисля подновяване на женските и детските консултации след Великден. Обмисля се и постепенно връщане на болниците към нормален ритъм при разделяне на потоците чрез обособяване на COVID отделения. Повече по въпроса четете тук.Новините за коронавируса в страната на живо следете тук.
Ситуацията с коронавируса по света - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5066 Неутрално

  Противоречиви мерки, нееднакви за всички.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1406 Любопитно

  тоя таймер малко е в графа ПРЕДОЗИРАНЕ :I

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 3. 3 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 334 Неутрално

  29 дни остават до края на военното положение

 4. 4 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1636 Весело

  мда, грандизен сървайвъл, организиран от маестро бае Тиквун !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 5. 5 Профил на aqua_blue
  aqua_blue
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Тъжно, че макар предприетите мерки и забрани, уикенда покрай Лазаровден и Цветница в София по улиците сякаш нямаше извънредно положние...

 6. 6 Профил на atreu
  atreu
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Не разбирам защо в планината не може, а в центъра може и е лудница?!

  Приказка без край
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5066 Неутрално

  До коментар [#5] от "aqua_blue":

  Ти как го устнови това ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  с тая масова карантина да се чуди човек как досега не удвоили поне РЗИ персонала. а там ще става и по-зле като се тръгне да се излиза. същата работа със социалните и пенсионерите дето трябва да почнем да ги вардим

 9. 9 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Тъжно, че макар предприетите мерки и забрани, уикенда покрай Лазаровден и Цветница в София по улиците сякаш нямаше извънредно положние...
  —цитат от коментар 5 на aqua_blue


  Времето се стопли.

 10. 10 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  Не разбирам защо в планината не може, а в центъра може и е лудница?!
  —цитат от коментар 6 на atreu


  ... гарантирано от ГЕРБ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 11. 11 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  [quote#10:"dark'star"][/quote]

  е айде напълни планината с милиционери да контролират масови прояви

 12. 12 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Като цяло, мерките не са толкова 'брутални', може би единствено това с парковете беше кофти. Като се погледнат отгоре мерките се вижда, че идеята е ако излезете да няма къде да отидете , а не да се забрани излизането въобще.

 13. 13 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Недомислици са забраните за разходки в планина, паркове, улици. Хората Трябва да се движат и спортуват макар и с дистанция. Черквите трябва да се заключат! Работещите бизнеси в които работниците трябва да присъстват физически трябва да разделят хората на две групи работещи различни дни/смени без контакт една с друга. Хората би трябвало да се само ограничат и пазаруват веднъж на седмица, две.

 14. 14 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Месец след началото: какви са ограниченията заради коронавируса
  —цитат от коментар 0 на Заглавие


  Изказвам. друго, обратно мнение: Днес и сега не са важни ограниченията нанесени от "професори" като борисов и мутафчийски!

  Днес и сега е важно да защитим от ударите на мутрите от герб и тяхната "прокурватура", една жена!
  Да се обединим и да защитим Професор АСЕНА СТОИМЕНОВА, обвинена от комунистическите мутри в герб и техните протежета цацаров-гешевски....!

  Да се захванем с тази атака СЕГА!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 15. 15 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 679 Любопитно

  На всенародния протест срещу маските пред НС се бяха събрали 8 човека.
  Ето нещо по организацията му:
  https://pik.bg/f/gallery/365/8249c24a73298958166d75416a9e400f.jpg

 16. 16 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#13] от "Таралеж":

  Не са недомислици! Обстановката се нажежава. Пролетта раззелени дървета и храсти. И ако разрешат ходенето по планините, огладнелите и озверели граждани ще вземат някой партизански отряд да формират. А сегашният Гешев не е като едновремешния...

 17. 17 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 449 Разстроено

  И какво сега, после още месец, после още месец, после още един... И винаги след две седмици ще е ад! Планините все така недостъпни, децата заключени вътре, купонна система, а през това време един намусен чичак всяка сутрин ще ви се кара по телевизора. Пригответе се да е дълго, пригответе се да е безпарично, пригответе се за управление в стил СССР. Ама вие си търпете, ей сега, зад ъгъла е спасението.

 18. 18 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Подкрепям АСЕНА СТОИМЕНОВА!

  Сигурен съм - мутрите от герб и техните глашатаи от прокурватурата, ще се огънат още утре...

  Защото това не е власт! Това е некадърно пренасяне на руския путински опит през герб и гешевщината в БЪЛГАРИЯ!
  Мисля, че няма да им се получи!
  Страхливи са. Очаквайте още от утре промяна по случая " Асена Стоименова"

  И да не забравя да кажа: "...Асена, обичаме те!"

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 19. 19 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Не разбирам защо в планината не може, а в центъра може и е лудница?!
  —цитат от коментар 6 на atreu


  Просто е - В центъра е много по-лесно да те хванат, че нарушаваш и да те глобят. Обаче я хвани някой из шумата на Витоша...

 20. 20 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#18] от "Рим":

  Избери си ЕДНА кауза и давай по нея. Защитата на Ася ми се струва подходяща. Недей да мешаш накуп плюенето срещу правителството и троленето (за пари) срещу Русия. Защото така девалвираш хубавата идея и ме караш да се съмнявам в мотивите на професорката. Или, може би, това ти е целта?

 21. 21 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Щом няма бой с пръчки за нарушителите като в Индия, начи мерките са много либерални...

 22. 22 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#17] от "zero_day":

  Именно в такива моменти човек осъзнава каква благодат са еднофамилните къщи с дворно място и защо в повечето нормални европейски и северноамерикански страни, хората не живеят в многоетажни мравуняци от железобетон.

 23. 23 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 574 Неутрално

  маски на улицата - това е като в казармата - чанч да се научат говедата на подчинение;
  лишаване от планина - умишлен опит за разболяване на говедата;
  затваряне на паркове - и от тва файда нема дори да имаше епидемия;
  епидемия няма

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 24. 24 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Днес излизах да пазарувам. Повечето хора бяха с маски, срещнах не повече от 5 души без. Обаче ми направи впечатление, че маса хора, предимно мъже, бяха с маски под брадите или в най-добрия случай под носовете. Възмутих се до дъното на душата си. Пак номера от селски вечеринки, колкото и тъп да е изразът. Хитреци на дребно. МЕжду другото и трима полицаи бяха сложили маските си по същия начин. Иначе се водят на първа линия, когато трябва да вземат пари.

 25. 25 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#23] от "hhhuuunnnn":

  Обаче пък, представи си колко грозотии ще се задомят, покрай маскарада. Още една полза от маската - пречи ти непрекъснато да ядеш. Не е толкова едективно, както спорта, но иначе рискуваме да не можем да излезем навън, когато падне карантината.

 26. 26 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  "маски на улицата - това е като в казармата - чанч да се научат говедата на подчинение;"

  Ъхъм, в Истанбул и Масква изобщо е забранено движението...

 27. 27 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Днес излизах да пазарувам. Повечето хора бяха с маски, срещнах не повече от 5 души без. Обаче ми направи впечатление, че маса хора, предимно мъже, бяха с маски под брадите или в най-добрия случай под носовете. Възмутих се до дъното на душата си. Пак номера от селски вечеринки, колкото и тъп да е изразът. Хитреци на дребно. МЕжду другото и трима полицаи бяха сложили маските си по същия начин. Иначе се водят на първа линия, когато трябва да вземат пари.
  —цитат от коментар 24 на Мондиана


  имате ли рационален аргумент защо да се носи маска, като няма хора около теб? четох един как вирусът се бил носел из въздуха - може пък скоро мнозина и на това да повярват

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 28. 28 Профил на aefan
  aefan
  Рейтинг: 18 Неутрално

  та като се казва, че това си е респираторно вирусче, ето ви статия на СЗО за туберколозата. Предава се по същия път.
  Милион и половина умряли през 2018.
  Някъде да се е бълвал спам по цял ден колко е страшно?
  Десет милиона заразени
  205 хиляди умрели деца.
  Но понеже е в Анголия, Китай, Бангладеш и други безинтересни страни. Нямаме статии как нещо нечувано идва към нас и колко страшна болест е.
  Само у нас от туберколоза през 2018 са умряли около 100 души по данни на НСИ.
  Хубаво е, когато се пускат стряскащи данни да се търси и сравнение с други подобни заболявания и смъртността от тях.
  А за мерките....
  Какво се случи след бутането по магазините на 13ти март - мина един месец оттогава. Нито някой носеше маски, нито пазеше разстояние. Ако вирусът наистина се беше разпространил тогава, то само в София заразените трябваше да са в десетки пъти повече. И ако да кажем не е тествано достатъчно, то трябваше да има и повече от 35 души в интензивни отделения (ако разпространението е като при другите държави).
  Един месец след блъсканицата имаме 676 регистрирани и около 40 души в интензивно...
  Да не говорим, че всяка следваща седмица е критична. Това е като да чакаш да дойде светлия комунизъм. Ама дотогава си стой в панелката и трай.
  https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/tuberculosis

 29. 29 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1048 Любопитно

  Управлението на държавата по време на криза, а и без криза е типично за Бантустан - само със забрани (все едно сме добитък някакъв) една от друга по-противоречиви. Бойко толкова си може, а и е много страхлив, иска да угоди на всички. Гешев пък се е изпъчилл като въшка на чело, явно си мисли, че без него Земята ще спре да се върти. И вместо да се опитат тези, които имат властта (и) над медиите да успокоят по някакъв начин хората, от телевизора само (ни) се карат и назидават непослушното население, което не слуша височайшите, загрижили се за неговото здраве. А реалността показва друго - властта е напълно некомпетентна и страхлива, страхът прозира във всяко действие, във всяка казана дума. Пък се е отворило едно златно време за крадене, не ти е работа. Сигурен съм, че дори Бойко не си е помислял, че може да му дойде такъв (корона) дюшеш през живота. И ей така, ние ще си стоим в къщи, ще ни се карат като на малки деца и ще ни глобяват, а други ще си живеят живота и ще маскират действията си като загриженост за нас... Отврат...

 30. 30 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#24] от "Мондиана":

  Пазара е залят от какви ли не маски, шити от "разбирач" надолу. Едно елементарно нещо - металната пластина, която да огънеш по формата на носа, масово липсва, маската не приляга добре на лицето и въздуха се вдишва през големия процеп отгоре. Пак от там и се издишва. И ако носиш очила, познай на какво стават само след минута-две носене. Да не говорим, че поголовно са ги шили от някакъв твърде плътен плат, през който практически не може да се диша. Отделно, че 5-7% от населението страда от сенна хрема, а точно сега започва масов цъфтеж... и маската се превръща в лигавник. Като добавиш и това, че от тях няма особена полза и ще разбереш защо е това поведение.

 31. 31 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Швеция ще покаже на всички правилния път. Браво, шведи!
  Шубето, голям страх!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1237 Весело

  "Управлението на държавата по време на криза, а и без криза е типично за Бантустан - само със забрани"

  Е, нали и в Китай е така, ве дрогаре.
  Забравихте ли...

 34. 34 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#28] от "aefan":

  Не се бъзикай с туберкулозата! Това, че имаме ваксина и че сме я прилагали масово, до някъде, ни пази. И пак добре! Защото през 18-и век, от различни форми на туберкулоза, са умирали почти 1/3 от жителите на големите европейски градове. Дори сега е ужасно да развиеш заболяването, защото бацилът е доста устойчив и лечението му с антибиотици е дълго и много вредно за болния. Предполагам, когато лабораторията на Бай Били пусне ваксината, такова ще бъде отношението и към този вирус.

 35. 35 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  "маски на улицата - това е като в казармата - чанч да се научат говедата на подчинение;"Ъхъм, в Истанбул и Масква изобщо е забранено движението...
  —цитат от коментар 26 на palav_nik


  И в Хайфа било така. Ама аз не искам нито като в Константинопол, нито като в Москва. Повече ми допадат Женева, Осло, Ванкувър, може и Маями.

 36. 36 Профил на aefan
  aefan
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#34] от "ivanpopov":

  Никой не се бъзика с туберколозата, но от нея умират по милион и половина на година. Ама това не е проблем. Защото не са в правилните държави.

 37. 37 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  До коментар [#18] от "Рим":Избери си ЕДНА кауза и давай по нея.
  —цитат от коментар 20 на ivanpopov


  В дните на СТРАСТНАТА СЕДМИЦА, трябва да защитим всеки човек, нападнат от мутри, прокурори или бандити! Всеки человек в тези дни се нуждае от Божията Милост!

  Това е каузата! Мисля си, че един лидер на православна или католическа църква във всяка страна на ЕС, в този момент би трябвало да защити категорично хора като ПРОФЕСОР АСЕНА СТОИМЕНОВА!

  Да, но не! Това не се отнася за ведомството на комунистическия агент "СИМЕОНОВ", днес "патриарх" на страната ни!
  Не чакайте защита от него! Бог не говори през устите на безбожници-комунисти!

  Боже, прости ми ако нещо съм съгрешил....защото все пак става дума за твой наместник в Християнска България....!

  Но все пак, виж го този човек. Претегли го по своите си мерки и теглилки!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 38 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  "Швеция ще покаже на всички правилния път. Браво, шведи!
  Шубето, голям страх!"

  Ъхъм. Само дето умрелите в Швеция за месец време са повече от 30 пъти повече от тези в България...

 39. 39 Профил на ljl2264o431
  ljl2264o431
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "маски на улицата - това е като в казармата - чанч да се научат говедата на подчинение;"Ъхъм, в Истанбул и Масква изобщо е забранено движението...
  —цитат от коментар 26 на palav_nik


  Още колко докато почнете да давате за пример как е в Северна Корея

 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4286 Весело

  До коментар [#24] от "Мондиана":

  Самият министърпредседател ходи с маска под носа,какво да кажем за гражданите?!

  klimentm
 41. 41 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#36] от "aefan":

  Ами с еболата беше същото. И също доведе до създаване на ваксина.

 42. 42 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#38] от "palav_nik":

  Ъхъм, само дето викингите тръгнаха надолу, а ние още не сме отпецнали (е, до колкото може да се има вяра на Ментаджийски и ко). Ама ти си чакай, ще те питам след два месеца какво ще ядеш.

 43. 43 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#27] от "hhhuuunnnn":

  "четох един как вирусът се бил носел из въздуха"

  А не, вирусите са свръхтежки и издишани и особено изкашляни/изкихани независимо от течение/вятър моментално падат на земята откъдето дори ураган не може да ги вдигне ако не са се дезинтегрирали от въздуха през нула времето за което падат :)

  А сериозно - маските дори прости парцали с ластик когато се носят масово снижават вероятността за зараза или поне могат да намалят количеството поета гадост което пък може да е разликата между това да не се налага на Дохтурята да се правят на Господ или това да им се наложи да избират кой въобще да има шанс

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 44. 44 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  "Швеция ще покаже на всички правилния път. Браво, шведи!Шубето, голям страх!"Ъхъм. Само дето умрелите в Швеция за месец време са повече от 30 пъти повече от тези в България...
  —цитат от коментар 38 на palav_nik


  Починалите са по-малко от Италия, Испания, Франция, Англия, Холандия, Белгия, Швейцария. Експоненциален ръст на заразените и смъртните случаи няма. Даже май вече минаха пика.
  Боян Рашев в “Труд” пише:
  „От едната страна застанаха свободата, личната отговорност, зачитането на човешките права, куражът, здравият разум, дългосрочното мислене и действие, политическото мъжество, обществената осъзнатост, увереността в собствените сили и най-вече приемането, че смъртта на най-възрастните и болни хора е неизбежна част от живота и няма нужда и полза всичко описано преди това да бъде жертвано в името на отричането ѝ,“

 45. 45 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1237 Весело

  До коментар [#38] от "palav_nik":Ъхъм, само дето викингите тръгнаха надолу, а ние още не сме отпецнали (е, до колкото може да се има вяра на Ментаджийски и ко). Ама ти си чакай, ще те питам след два месеца какво ще ядеш.
  —цитат от коментар 42 на zero_day


  Аз живея на село и имам три декара двор.
  Ти му мисли какво ще ядеш...

 46. 46 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  До коментар [#44] от "crq18506084":

  има няколко още пискливи парастатистици из фейсбука. някои от тях и параикономисти

 47. 47 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  "Не разбирам защо в планината не може, а в центъра може и е лудница?!"

  Еми ноо ясно защо.
  Една тайфа софиянци с колите си като се организират и се изнесат на Витоша да си правят партито в некоя вила, едва ли ще бъде много здравословно...

 48. 48 Профил на ljl2264o431
  ljl2264o431
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Аз живея на село и имам три декара двор.
  Ти му мисли какво ще ядеш...
  —цитат от коментар 45 на palav_nik


  Преди малко 30 гладни цигани с лопати питаха къде ти е дворчето

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Днес излизах да пазарувам. Повечето хора бяха с маски, срещнах не повече от 5 души без. Обаче ми направи впечатление, че маса хора, предимно мъже, бяха с маски под брадите или в най-добрия случай под носовете. Възмутих се до дъното на душата си. Пак номера от селски вечеринки, колкото и тъп да е изразът. Хитреци на дребно. МЕжду другото и трима полицаи бяха сложили маските си по същия начин. Иначе се водят на първа линия, когато трябва да вземат пари.
  —цитат от коментар 24 на Мондиана

  Ти си част от експеримента за готовност на населението под въздействие на страх да донася за околните. Чудят се само, дали тези без маски ще донасят за тези, които са със.

 51. 51 Профил на ljl2264o431
  ljl2264o431
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#50] от "crq18506084":

  Преди им викаха доносници сега им викат "съвестни граждани"

 52. 52 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  Обаче ми направи впечатление, че маса хора, предимно мъже, бяха с маски под брадите или в най-добрия случай под носовете.
  —цитат от коментар 24 на Мондиана

  Доказателство, че насила хубост не става. И че на всеки извратен опит да се наложи насила нещо хората намират начин да се противопоставят.

  Решението е не да се натрапва а хората сами да са убедени в необходимостта. И естествено икономически, ако ги раздават безплатно повече ще се носят. Все пак на едро са само 1 цент! А така я е сложил но насила и защото властта назорва, но сам знае, че полза няма. Най-малкото защото не е от правилен тип с доброто предпазване а еднократна която след 2 часа вече нищо не пази.

  А и много трудно е да убедиш някой, че е толкова важна и фатално без нея след като 30 дни нищо апокалиптично не е станало и без тези маски. И властта си позволи да ги няма дори за медиците. Така че като направиш равносметката и излиза гола демонстрация на власт.

  Впрочем очаквам маски "бикини". Едни връвчици със символични парченца около носа и устата. Като дамските бикини :)

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 53. 53 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  [quote#10:"dark'star"]
  —цитат от коментар 11 на karatista
  е айде напълни планината с милиционери да контролират масови прояви [/quote]

  защо спират и хората да не си засдят картофите
  :-) там масови прояви няма , мералии пък за мотика хич
  = сам на къра с мотика не зи нито застрашен, нито заплаха
  ... освен за търговците, че ще си произведеш сам и няма да купиш

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 54. 54 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  "Преди малко 30 гладни цигани с лопати питаха къде ти е дворчето"

  Споко. У наше село нема цигани... 55. 55 Профил на ljl2264o431
  ljl2264o431
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Преди малко 30 гладни цигани с лопати питаха къде ти е дворчето"Споко. У наше село нема цигани...
  —цитат от коментар 54 на palav_nik


  Кое е това село

 56. 56 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#50] от "crq18506084":Преди им викаха доносници сега им викат "съвестни граждани"
  —цитат от коментар 51 на ljl22648431


  абе и преди им викаха съвестни граждани

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  Щом няма бой с пръчки за нарушителите като в Индия, начи мерките са много либерални...
  —цитат от коментар 21 на palav_nik


  много пъти сте ми го писали, сега аз ще ви го напиша :
  ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ ... Мангалор (град в Индия) :-) като ви харесва там

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  "Кое е това село"

  От селото дето има спомени и за чумата
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Момчиловци

 59. 59 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Швеция ще покаже на всички правилния път. Браво, шведи!Шубето, голям страх!
  —цитат от коментар 31 на crq18506084


  Доколко работи положението в Швеция, където почти няма ограничения и заведенията работят, се вижда от сравнението със съседна Дания, в която има ограничения като в останалите европейски държави. Регистрирани новозаразени за последните 8 дни в Швеция:
  5.04 - 387
  6.04 - 376
  7.04 - 487
  8.04 - 726
  9.04 - 722
  10.04 - 544
  11.04 - 466
  12.04 - 332
  Регистрирани новозаразени за последните 8 дни в Дания:
  5.04 - 292
  6.04 - 312
  7.04 - 390
  8.04 - 331
  9.04 - 233
  10.04 - 184
  11.04 - 177
  12.04 - 178

  Гъстота на населението в Швеция - 23 души/км2
  Гъстота на населението в Дания - 136 души/км2

 60. 60 Профил на ljl2264o431
  ljl2264o431
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#58] от "palav_nik":

  В това село хората са добри, няма как да си от там

 61. 61 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Противоречиви мерки, нееднакви за всички.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Отпатувай за Масква, там са адекватни, а от сруда всички в Масква, щели да излизат само с дигитален пропуск.

  Може да отидеш и до Белград и там са твоите хора, те пък са забранили на такива като теб над 65 години въобще да излизат и пълна карантина уикендите, пък само днес имат нови над 400 регистрирани случая

 62. 62 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  До коментар [#53] от "dark'star":

  те и сега не се спазват мерките, а какво остава да почнат да се прецизират и обясняват разни детайли и т.н. просто няма как, толкова масови мерки да са толкова подробни

 63. 63 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 376 Любопитно

  Новите случаи днес при съседите
  Румъния 333
  Сърбия 424

  Да не говорим за дома на ЕК
  В Белгия вече имат повече починали на милион от Италия

  В Италия имат 329 починали на милион население
  В Белгия имат 337 починали на милион население

  В Бългаия има 4-5 починали на милион население и тук трипроцентовите и позитанци плюят мерките ни от сутрин до вечер

 64. 64 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 885 Неутрално

  А с маските положението е плачевно. Над половината не носят маски. Нищо. Няма кьорав полицай навън

 65. 65 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Налагането (или по-скоро контролирането) на ограниченията е идентично с боренето на корупцията (демек лаене по медиите). По улиците е лудница заради хубавото време, куцо и сакато се мотае небрежно, включително и патрулките... Ако човек не следи медиите, ще рече, че е един прекрасен почивен ден, подходящ за лежерни разходки с деца, с колела, с ролери или просто пеша на чист въздух.
  П.П. Въздухът в София наистина е прекрасен.

 66. 66 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 679 Весело

  Все още няма заразени в областите: Ямбол, Търговище и Разград. Очевидно, тях ги пазят и Христос и Аллах...

 67. 67 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#52] от "Fred":

  "след като 30 дни нищо апокалиптично не е станало и без тези маски"

  Немалко хора носехме маски доста преди изискването.

  Впрочем не бих се изненадал яростно пропагандиращите срещу маските умнокрасивци да носят а пропагандата да е насочена към разколебаване на другите понеже засега за щастие (и умнокрасив бяс) не могат да ползват короната като лост за подмолните си домогвания за власт през страничен вход

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 68. 68 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 376 Любопитно

  Днес са излезли тестовете за антитела които правят Община Дългопол

  От 100 направени теста , имат 1 с изградени антитела

 69. 69 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#44] от "crq18506084":има няколко още пискливи парастатистици из фейсбука. някои от тях и параикономисти
  —цитат от коментар 46 на karatista


  Моля те, тъй като не съществувам във Фейсбук, преведи ми тези тамошни термини "параикономист" и "парастатистик" и как са свързани. Както ти го разбираш, че ми звучи много научно. Нещо с пара ли е свързано? Вярно, че вече образованието, особено висшето, стана онлайн. Даже „По света и у нас“ е част от Фейсбук. Аз им плащам субсидия, те ми казват, ако искам да науча повече новини, да вляза при Зукърбърг.

 70. 70 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 818 Неутрално

  До коментар [#52] от "Fred":"след като 30 дни нищо апокалиптично не е станало и без тези маски"Немалко хора носехме маски доста преди изискването.Впрочем не бих се изненадал яростно пропагандиращите срещу маските умнокрасивци да носят а пропагандата да е насочена към разколебаване на другите понеже засега за щастие (и умнокрасив бяс) не могат да ползват короната като лост за подмолните си домогвания за власт през страничен вход
  —цитат от коментар 67 на Saint of Me


  Напоследък поглеждал ли си под леглото, да не се крие некой умнокрасивец там? Или по-лошо - умнокрасива?

 71. 71 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  ....Нагли хора..нагли!!!!....."====какви са ограниченията заради коронавируса===="....не бе кажете за март и до 10 април колко вирус "импортирахте" през летище София....... Колко??????? Полети, входящи номера над 131418........ Колко бе?

 72. 72 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#3] от "eminem9876":

  кой е казал, че на 13.05 ще падне? Никой нищо не е казал за падане на мерките. Никой нищо не е казал и при какви условия ще паднат мерките ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 73. 73 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  До коментар [#69] от "crq18506084":

  Поне Гугъл ползваш ли?

 74. 74 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  До коментар [#71] от "MPetr":

  Допълвам..... сега видях, колко "импорт" ни натресоха тея Герберасти смотани.....
  https://seenews.com/news/sofia-airport-passenger-traffic-halves-yy-in-march-due-to-covid-19-693949

 75. 75 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#70] от "bobyb":

  Ти носиш ли маска или го считаш за конспирация с цел диктатура както в Южна Корея примерно върви същата конспирация :)

  Впрочем едни образи умнокрасивци бяха от първите с маски още преди изискването и преди мен дето по принцип съм доста разгащено либералче и джаста праста и ходех по молове и паркчета преди това без да се пазя изобщо от грипоподобни, даже си мислех че не съм се излекувал докрай от умнокрасивистията като налупих и аз маска преди изискванията.

  Та се натрапва разликата между това което пропагандират и това което правят. Сефте де :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 76. 76 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Нито изкопираните мерки, нито "прекрасното" ни здравеопазване могат да обяснят сравнително ниския брой диагностицирани ... Ако дисциплината и социалната дистанция са основната профилактика - досега от циганските гета да излизат по 100+ заразени всеки ден ... Има нещо друго, което и най-най-експертите не са наясно какво ще да е (гени, кисело мляко, БЦЖ???) ... И затова, за да не изтърват "добрите" цифри, предлагат всякакви пишман-мерки от типа "маски нАложи".

 77. 77 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  До коментар [#74] от "MPetr":........колко "импорт" на "вируса" ни натресоха тея Герберастите смотани.......

  За тея колеги, дето ги мързи да четат ....и го давам кратко.... "Пътническите номера на българското международно летище в София са 269 419 през март...........".......

 78. 78 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#69] от "crq18506084":Поне Гугъл ползваш ли?
  —цитат от коментар 73 на karatista  До коментар [#69] от "crq18506084":Поне Гугъл ползваш ли?
  —цитат от коментар 73 на karatista


  Ползвам Гугъл, но вярвам на Wikipedia.

 79. 79 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 464 Неутрално

  нарочно ще фалират свободните налагат им садистичин голодомор по абсолютно най сатрапски модел , првителството краде от помощите ии си прави имения по барцелона и всякъде другаде , РАЗДЕЛИХА ХОРАТА НА ДВЕ КАСТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ И НА ОСТАНАЛИТЕ КОИТО МРАТ ОТ ГЛАД В МОМЕНТА И РАЗПРОДАВАТ ИМУЩЕСТВОТО СИ НА БЕЗЦЕНИЦА ЗА ДА ОТЦЕЛЕЯТ , НЯМА ДА ОБИЖДАМ НО В ТЕЯ ВСИЧКОТО ЧОВЕШКО ОТДАВНА Е ................

 80. 80 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#45] от "palav_nik":

  Щом казваш, явно си си самодостатъчен ;)

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  До коментар [#78] от "crq18506084":

  браво, но внимателно и с гугъла и с википедията. винаги едно наум

 83. 83 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#81] от "Мъката на модератора":

  Айде и ти кажи в прав текст, за или против маските си?

  Щото Южна Корея не би трябвало да е диктатура даже по твоя гротескно изкривен стандарт па там даже не чакат да ги задължават.

  Бичите лицемерна пропаганда точно като с Маямата, дето някои открито прозоваваха, други с недомлъвки за 'крива щанга' или бягане по тъча и разграничаване ама с половин уста.

  Само че бай чиляк вижда :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 84. 84 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Месец след началото...големият Тодор Колев, светла му памет, го е казал - и след мъглата пак мъгла!

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7636 Неутрално

  БАН сметнали, че пикът ще е в края на юни, когато другите ще са забравили за вируса.

 88. 88 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#87] от "Роси":

  "когато другите ще са забравили за вируса"

  Което е 'ясно' понеже?

  Щото пързалките в Испания пригодени за морги не се сещам какви хора могат лесно да ги забравят.

  Всъщност, сещам се

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 89. 89 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 818 Неутрално

  До коментар [#70] от "bobyb":Ти носиш ли маска или го считаш за конспирация с цел диктатура както в Южна Корея примерно върви същата конспирация :)Впрочем едни образи умнокрасивци бяха от първите с маски още преди изискването и преди мен дето по принцип съм доста разгащено либералче и джаста праста и ходех по молове и паркчета преди това без да се пазя изобщо от грипоподобни, даже си мислех че не съм се излекувал докрай от умнокрасивистията като налупих и аз маска преди изискванията.Та се натрапва разликата между това което пропагандират и това което правят. Сефте де :)
  —цитат от коментар 75 на Saint of Me


  Честно казано изгубих се напълно - умнокрасивщина ли е да се носи маска или не е? ИНаче нося маска където има хора.

 90. 90 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3256 Неутрално

  Един месец след началото сме пак в началото. Даже не е ясно дали мерките дадоха някакъв резултат. Какво ще е след още един месец? А след два?? Извънредното положение не може да трае повече от три месеца, щото ще настъпи пълен хаос и какафония.

 91. 91 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#89] от "bobyb":

  По улицата не духа вятър и хора пред и зад теб няма?

  Изумявате ме умни хора като почнете с некви такива 'оптимизации', е чети в съседна тема футболисти как ги удря като с чук дори да не ги утрепе, неудобството от маската е НЕСРАВНИМО с напълно реалната щета дето мое да си лепне човек или да лепне на друг.

  Трудно се шокирам от напълно тъпо хорско упорство щото сапиенсите поначало сме така ама в случая съм шашнат

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 92. 92 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#90] от "Judjuk":

  "Даже не е ясно дали мерките дадоха някакъв резултат"

  Кое от това че България е в челото на ПОЛОЖИТЕЛНАТА класация да чукаме на дърво и занапред не е ясно?

  И точно мерките плюс късмета от преливането им с грипната ваканция са единственото смислено обяснение засега

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Мерките на ГЕРБ са 7-8% от тея в Израел или Турция.........всичко друго е по телевизията......... цирк.....за "матриала".....

 95. 95 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Абе хора... Я се осъзнайте....... Пътническите номера на българското международно летище в София са 269 419 през март !!!..само за март !!!!......... април отделно...... И после, тея у метрото и юруш........ И за какви мерки иде реч??????? ........ ?????

 96. 96 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#93] от "Мунчету на Боeку":

  Ако умножиш по числото на Авогадро и разделиш на случайно генерирано от източник на бял шум число може и да докараш България в негативна светлина. Пауършела го може умножението и деленето, давай.

  Моеш си пуснеш и некой шедьовър от унреал 99 или 2004 саундтрака за надъхване, много са яки :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 97. 97 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Израел азитромицин и хидроксихлорохин 10 тона се запасиха от Индия-ние спим.... Една Румъния от преди 32 дена се запаси с тестове от Корея -2 милиона теста - ние вчера чухме,че имало нещо Корейско...... ама всичко ни било навременно ...... Някакъв Пеевски можел да намери апарати за въздушна вентилация и да ги "дари" но държавата не можела..... тя чакала !!!........ нещо....
  Мятането от една крайност в друга..........и всичко е само по TV......уйдорми яки мисля.......

 98. 98 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 818 Неутрално

  До коментар [#89] от "bobyb":По улицата не духа вятър и хора пред и зад теб няма?Изумявате ме умни хора като почнете с некви такива 'оптимизации', е чети в съседна тема футболисти как ги удря като с чук дори да не ги утрепе, неудобството от маската е НЕСРАВНИМО с напълно реалната щета дето мое да си лепне човек или да лепне на друг.Трудно се шокирам от напълно тъпо хорско упорство щото сапиенсите поначало сме така ама в случая съм шашнат
  —цитат от коментар 91 на Saint of Me


  При мен няма, живея в село все пак, полето е на 100 метра от къщата ми, там пък съвсем няма. :)

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#98] от "bobyb":

  Обаче не пропускаш да се изкажеш тънко по пропагандната линия при положение че е ясно че става въпрос за градовете където има навалица и по улиците, на теб никой нема ти направи проблем дори да я носиш на челото като си некъде без хора наоколо което на село е през повечето време

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK