На живо

Коронавирусът в България: Върви се към масово тестване, обяви здравният министър (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Върви се към масово тестване, обяви здравният министър (хронология)

© Юлия Лазарова
С 12 повече са установените заразени днес с коронавирус, показват официалните данни. От днес заради "огнище" на зараза се ограничава движението към и от кварталите в София "Филиповци" и "Факултета", където живее предимно ромско население. Здравният министър обяви, че се върви към масово тестване на населението. Засега то обхваща отделни квартал на няколко града. Търговсикте вериги и управляващите се разбраха за взаимни отстпъки от постановлението на правителството, което ги задължи да продават български храни. Църквата определи ограничения за Разрети петък.


"Дневник" всекидневно следи на живо ситуацията в страната. Ефектите от коронавируса по света можете да следите тук.
Кандидатстването за първи клас в София ще става изцяло онлайн. Това се прави за улеснение на родителите по време на извънредното положение и да не се стига до струпване в училищата, както досега. Кампанията за прием на документи започва на 21 април и ще продължи 1 месец.

Стоян Мавродиев е освободен от поста изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР), а в партидата на банката в Търговския регистър (ТР) е депозирано решението за вписване на тази промяна (вписването обикновено отнема няколко дни).


От публикувания в регистъра документ се вижда, че надзорният съвет на банката е гласувал освобождаването му веднага в деня, в който премиерът разпореди да бъде уволнен. Повод за това решение стана фактът, че банката одобри кредит от 75 млн. евро на малка фирма във време, в което й бяха дадени 700 млн. лв. от бюджета за гаранции по заеми за фирми и физически лица, изпаднали в затруднение заради кризата с коронавируса.


Цялата история четете тук.

Фирмите за бързи кредити, които членуват в Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), са взели решение да покажат солидарност и подкрепят своите потребители в този труден момент, като прилагат индивидуално отношение към всеки свой клиент, който доказано е засегнат от COVID-19, посочват в съобщение от асоциацията. Посочват, че от началото на извънредното положение прилагат единен подход спрямо кредитополучателите си. Част от мерките включват пълно или частично отлагане на вноски, както и предоговаряне на срокове за погасяване на задължения, на клиенти, които са засегнати от пандемията и по-конкретно: всеки болен от заразата, всеки останал без работа като последица от пандемията, или е в неплатен отпуск по време на извънредното положение. Мерките ще бъдат валидни за периода на извънредно положение в страната, ще се прилагат на базата на предоставяне на документ, удостоверяващ съществуване на основанието за отлагане на вноските и ще бъдат достъпни за клиентите, които са изплащали редовно кредитите си до въвеждането на извънредното положението.

Светият синод обяви допълнителни ограничения по време на богослуженията за Разпети петък, според които на миряните няма да е позволено да минават под масите, върху които по традиция се изнася светата Христовата плащаница - парче плат, на което е извезан образът на положения в гроба Спасител.


Всичко по темата вижте тук.

Болниците да могат да извършват служебни погребения на починали от коронавирус, на които близките са поставени под карантина. Това предложи директорът на "Пирогов" Асен Балтов в интервю за БНТ. Той уточни, че вече е имал подобен казус, като за целта от болницата са издали по служебен път смъртния акт.


Повече по темата четете тук.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов сам е поискал МВР да го провери, след като преди дни се появи негова снимка как е седнал на пейка пред Народния театър с член на екипа си. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов. Той уточни, че е направена проверка, която е установила, че министърът е бил в градинка. Актът му ще е готов утре, каза още Маринов. Вътрешният министър добави, че по Великден ще се спазват стриктно мерките за напускане на областните центрове.


Повече четете тук.


архивен кадър

© Велко Ангелов

архивен кадър

В софийските квартали "Факултета" и "Филиповци" са направени 60 бързи теста като 7 от тях са били положителни и затова на тези хора са взети проби и за PCR тестове, макар че нямат клинични прояви. Това обяви Столичната регионална здравна инспекция след като по-рано столичният кмет Йорданка Фандъково обяви, че се ограничава движението за двата квартала. По последни данни има шестима починали от тези квартали, двама са в тежко състояние в реанимация и 10 в болница в по-леко състояние.


Повече за това вижте тук.

Лидерът на "Атака" и общински съветник Волен Сидеров е задържан за 24 часа в столичното Трето районно, съобщи БТА. В неделя Сидеров отправи призиви за нарушаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с пандемията от новия коронавирус. За това му бяха повдигнати две обвинения. Освен това се е наложило да бъде наредено принудителното му довеждане в полицията, а прокуратурата му е определена гаранция в размер на 50 хил. лева.


Подробности вижте тук.

"Филиповци" и "Факултета" са под карантина

До второ нареждане се забранява влизането и излизането от "Филиповци" и "Факултета", освен за отиване на работа с представяне на служебна бележка от работодател и нужда от медицинска помощ. Това решение на Софийския оперативен щаб съобщи през профила си от "Фейсбук" кметът на София Йорданка Фандъкова. Ограничава се и движението на територията на двата квартала, с изключение на излизания за посещение при личен лекар и за купуване на храна и лекарства. Забраняват се събирането на повече от двама души на улици и в междублокови пространства, както и отбелязването на семейни тържества със събиране на близки.

Безплатното паркиране в "синя" и "зелена" зона се удължава до 26 април.


Общо 747 са вече потвърдените случаи на COVID-19 по данни на Националния оперативен щаб. Днес са доказани още 12 нови случая, като 3 са в София, 7 в Смолян, 1 в Кюстендил, и 1 в Бургас. Лабораториите продължават да работят. Общо 218 са в болница, 31 са в интензивно отделение, а общо 39 са заразените медици.


Общо 413 от установените с вируса са мъже и 334 на жени. Починали от болестта са 36 като средната възраст е 63.8 г.


Премиерът Бойко Борисов призова българите да не пътуват за Великден и да си останат по домовете. Той припомни, че има заповед на здравния министър, която ограничава излизането от областните центрове и намекна, че от петък ще се допускат само хора, които отиват на работа. "Като се има предвид, че на Разпети петък работят само такива като нас, значи не могат да се напускат областните центрове", заяви той.


Движението между областните центрове е позволено по работа, по медицински причини или за завръщане у дома (по постоянен или настоящ адрес). От 25 март тези мерки бяха леко "разхлабени" и вече движението се разрешава и когато е необходимо човек да се грижи за свои близки или роднини от друго населено място, както и за снабдяване със стоки от първа необходимост, когато такива липсват в неговия град.

Търговските вериги в най-кратък срок ще изпратят на министъра на земеделието разработен от тях пакет от конкретни доброволни мерки за подпомагане на пазарно неустойчивите производители в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план. Това обяви Сдружението за модерна търговия. По-рано те разговаряха с министъра на земеделието, която вчера нападна остро заради изискването да осигурят специален достъп за български храни, с премиера Борисов и обявиха, че са постигнали споразумение. Повече за това четете тук.

Обявените от правителството 15 тона медицински консумативи, които България е получила на бартер от ОАЕ, са основно фурми. Това обяви сайтът "Биволъ" след свое разследване. Министърът на икономиката е потвърдил това, но не е могъл да каже какво е количеството на фурмите. Изданието изчислява, че те заемат по-голямата част от обявената доставка от 15 тона медицински консумативи.


Повече по темата четете тук.

Безработицата през март расте

Агенцията по заетостта отчете 6.7% регистрирана безработица през март, когато бе въведено извънредното положение заради коронавируса. В сравнение с февруари безработицата се е увеличила с 0.5 пункта, а на годишна база спрямо март 2019 г. - с 0.8 процентни пункта.


През март без работа са останали 23 673 души, като при регистрацията си в бюрата по труда 14 466 от тях са посочили като причина кризата с коронавируса. Сред новорегистрираните безработни най-голям дял заемат тези от сектор хотелиерство и ресторантьорство (46.4%), търговия (18.8%) и преработваща промишленост (11.3%).


Повече информация тук.

От въвеждането на извънредното положение районните прокуратури в цялата страна са образували общо 720 досъдебни производства, свързани с ограниченията, по-голямата част от делата са за нарушаване на предписания за поставяне под карантина, издадени от съответните регионални здравни инспекции. Сред присъдите по тях са затвор до 3 и 6 месеца, отложени за срок от 3 години и глоби от по 10 хил. лв.;"пробация" и глоба в размер на 5 хил. лв.

Eдинодушно и с 10 гласа "за" прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие предложението на главния прокурор Иван Гешев възможността административните ръководители да пускат прокурори и без тяхно желание в платен годишен отпуск. Условието е да се предоставя не повече от 1/2 от полагаемата платена почивка.
Мярката ще важи и за прокурорите, на които предстои пенсиониране до края на 2020 г. Те също ще бъдат пускани в принудителен отпуск, който са натрупали през годините и би трябвало да им бъде изплатен преди пенсиониране.


Още по темата - тук

Сидеров се яви на разпит в СДВР

Волен Сидеров се яви в сградата на в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) днес за разпит. Това стана около 14 часа, или два часа, след като беше обявен за общодържавно издирване. Заради негово изказване, в което призова масово нарушаване на забраната за събиране на хора, на него му беше повдигнато обвинение по член от Наказателния кодекс, свързан с подбуждане на обществото към нарушаване на наложените от властта мерки в рамките на извънредното положение. Второто му обвинение е за това, че на 13 април е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения - да му връчи призовката за явяване в СДВР.

Ананиев: България тръгва към масово тестване

България разполага с 20 хил. PCR теста, обявиха премиерът Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев в Банско, където отидоха да проверят как преминава тестването на жителите на градчето. По време на пътуването към градчето, което отново беше излъчвано във фейсбук профила на Борисов, здравният министър обяви, че страната тръгва по "пътя на масовото тестване", макар вчера националният щаб за борба с коронавируса да съобщи, че се планират "срезови изследвания", които не са масови, но дават статистика за резултатите по пол, възраст, населено място и т.н. Повече по тази тема можете да видите тук.


Господ иска от мен да ви запазя живи и здрави!


Бойко Борисов,

министър-председател, към жители на Банско


Главният здравен инспектор Ангел Кунчев е в село Паничерево, Старозагорско, където от полунощ е наложена карантина, след като заразен мъж избяга от болницата в областния град и се върна у дома си в селото.

Земеделците могат да сключват договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа за повече от един ден, съобщи Главната инспекция по труда. Образец на такъв трудов договор за повече от един ден е утвърден със заповед на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, съобразно законовите промени заради извънредното положение.


Според разпоредбите, договорите по новия образец могат да се сключват и за 6 часа, освен за 4 и 8 часа. Ако бъдат сключени за повече от един ден, в тях трябва да бъде изрично вписан периодът на действието им.


Повече - тук

Лабораториите вече са 18

Лаборатория за изследване на наличието на коронавирус беше открита днес в Пловдив. Това е 18-та подобна структура в страната, предаде радио "Фокус" - Пловдив. При откриването началникът на националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски каза, че въведените ограничителни мерките не могат да бъдат премахнати изведнъж, а това ще става в зависимост от показателите. "Важното е да може да се оценява правилно ситуацията за връщането на нормалния живот", каза още генералът.


Засега признаците вирусът да отминава не са съвсем налице.


Венцислав Мутафчийски,

председател на оперативния щаб

Пазарите ще работят и на 16 април

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разреши на кооперативните пазари и цветните борси да работят и утре. "В резултат на създадената добра организация и стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки на кооперативните пазари и цветните борси в периода от 13 до 15 април 2020 г., за което показателни са извършените проверки, министърът на здравеопазването издаде нова заповед, с която разрешава функционирането им и на 16 април", съобщава пресцентърът на министерството.


Пазарите ще бъдат затворени само от 17 до 19 април, включително, но магазините за хранителни стоки и аптеките на територията им могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки. В събота Ананиев разпореди пазарите и цветните борси да бъдат затворени от 16 април за неопределено време, след като беше установено масово неспазване на противоепидемичните мерки.


Премиерът Бойко Борисов каза, че сам е разпоредил на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да разреши пазарите да отворят на 16 април. "Гъвкаво да действат пазарите, да си направят пазарния ден в понеделник вместо в събота. За една нощ няма да им изсъхне лукът. И утре ще работят, на Разпети петък и събота и неделя почиват, в понеделник отварят и ще си продадат продукцията", разясни Борисов, който инспектира строителството на тунела "Железница" на магистрала "Струма".


Коронавирусът в България: Върви се към масово тестване, обяви здравният министър (хронология)

© Велко Ангелов


Още по темата - тук

Търговци и вериги се разбраха

Извънредното положение заради коронавируса и ефектът върху икономиката и хората са станали причина да се приеме бързо постановлението, което налага присъствието на определено количество продукция от местни български производители в големите търговски вериги, каза днес министърът на земеделието Десислава Танева. Целта е минимизиране на финансовите загуби от свитите пазари в Европа и света, и да не се стигне до изхвърлянето на храна, което се случва в други страни.


Ден след като търговските вериги атакуваха остро министърът, двете страни се разбраха с посредничеството на премиера. В отговор на въпрос, министърът посочи, че за сега се предвижда мерките да действат до 31 декември тази година. След това ще се прецени дали да бъде удължен неговият срок на действие.


Подробности - тук


Общинският съветник от столицата и лидер на партия "Атака" Волен Сидеров беше обявен за национално издирване днес. Около 12 часа от прокуратурата съобщиха, че не се явил за предявяване на обвинения, заради негово изказване, в което призова масово нарушаване на забраната за събиране на хора. Било постановено принудителното му довеждане, но той не бил открит на известните по делото адреси. Това наложило обявяването му за общодържавно издирване.

Работодателите, които вземат решение за освобождаване на своя персонал, да ги улеснят при регистрацията в бюрата по труда, апелираха днес от Агенцията по заетостта. В съобщение до медиите се посочва, че при напускането им, освен документите за освобождаване, ще е полезно, ако работодателят им предостави информационен материал, съдържащ линкове към важните рубрики в официалните интернет страници на Агенцията по заетостта, Националния осигурителен институт и Държавна агенция "Електронно управление", формуляр за попълване на хартиен носител на заявление-декларация за регистрация в Дирекция "Бюро по труда" и формуляр на заявление за изплащане на обезщетение при безработица. Това щяло да насърчи освободените да се регистрират дистанционно и да ползват правата си за търсене на работа и/или получаване на обезщетения за безработица, без да излагат на риск своето здраве

Отменят се празниците на розата

Традиционните Празници на розата, провеждащи се през май и юни, тази година няма да се състоят, заради въведените в целия свят мерки и ограничения на придвижване, свързани със спирането на разпространението на коронавируса. Това съобщиха в общо обръщение кметовете на Казанлък, Карлово и Павел баня, съобщи агенция "Фокус". В него тримата подчертават, че решението, което се изисква от тях е взето изключително трудно. Кметовете изразяват увереност, че Празниците на розата ще се проведат в по-спокойна обстановка през май и юни 2021 година.

Училищата ще плащат за доставка на интернет по местоживеене на учениците, които по социални причини не разполагат с достъп. Това ще важи докато присъствието в училището е временно преустановено заради въведеното извънредно положение и наложилото се обучение от разстояние в електронна среда.


Подробности - тук

В поставеното от вчера под карантина старозагорско село Паничерево няма аптека. Търси се и решение за продължаване на химиотерапията на няколко жители на населеното място, съобщи Би Ти Ви.


Подробности за ситуацията в селото - тук

Разширява се обхватът на мярката 60/40

Автоинструктурите и частните детски градини също ще могат да се възползват от мярката 60/40 за подкрепа на заетостта, се разбра от решение на правителството днес.


Коронавирусът в България: Върви се към масово тестване, обяви здравният министър (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


"Работодатели от икономическите дейности "Обучение на водачи на превозни средства" и "Дневни грижи за малки деца (частен сектор)", преустановили работа на предприятието или на част от предприятието със своя заповед, издадена въз основа на заповед на държавен орган, също ще могат да кандидатстват за подкрепа", съобщи правителствената информационна служба. Министерският съвет прие промените в постановлението за изплащане на компенсации на работодателите, според което държавата ще поеме 60% от осигурителния доход и от дължимите осигурителни вноски като за база ще се използват възнагражденията за месец януари 2020 г.

Близо 24% от българите посочват, че те или член на тяхното семейство са загубили работата си, заради извънредното положение, посочва проучване на агенция "АФИС", осъществено в периода 11-13 април 2020 г. При него по телефона са интервюирани 2085 пълнолетни български граждани. 23.6 % казват, че член на домакинството е с намалено заплащане. Същевременно 43% от домакинствата са изпитали загуба на работна място, намаление на заплатата или съкращаване на работното време. Според проучването най-тежък удар от извънредното положение понасят туризмът, хотелиерството, ресторантьорството. Там загубилите работата си са 44%. Страдат също транспортът (15%) и строителството (15%), услугите (11%) и търговията (10%).

Още една жертва и нова област със заразени

Потвърдените случаи на COVID-19 в страната вече са 735 по данни на Националния оперативен щаб от днес сутринта. За последното денонощие са доказани още 40 нови заразени, сред тях има три деца - на 6, 9 и 15 години, които не са приети в болница. Има една нова област на разпространение - Ямбол.


29 от новите заразени са в София, като градът е трайно най-голямото огнище в страната с 444 случаи. Трима са в Кюстендил, където са направени над 300 проби в последните дни, в Смолян – 2, Сливен – 2, Пловдив - 1, Стара Загора – 1, Хасково - 1, Ямбол - 1.


Починалите вече са 36. Тази нощ е починала жена на 59 години в "Пирогов" с тежки съпътстващи заболявания - цироза на черния дроб, диабет и артериална хипертония.


Регистрирани са два нови случая на заразен медицински персонал и те вече са 39. Излекувани са 105 души, сред които 24 нови. В болница са настанени 210 души, като 29 от тях са в интензивни отделения.


Подробности от ежедневния брифинг - тук


Ограничени пътувания и по Великден

Всички ограничения в пътуванията остават и за дните около Великден, като контролът дори ще е по-строг. На 21 март като част от извънредното положение заради коронавируса, на входовете и изходите на областните градове бяха изградени контролно-пропускателни пунктове. Напускането и влизането през тях става само с основателна причина, която се посочва в специална декларация. Контролът е както по пътищата, така и по гари и автогари.


Подробности - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4278 Неутрално

  Починалите вече са 36. Тази нощ е починала жена на 65 години в "Пирогов" с тежки съпътстващи заболявания.
  --------------------------------------------------------------------------------------------------

  Бог да я прости жената,
  но един ОБИКНОВЕН ГРИП
  щеше да доведе абсолютно до същото.

  Апропо,
  ЗАЩО не пускате статистика
  за ПОЧИНАЛИТЕ С ТЕЖКИ СЪПЪТСТВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
  от обикновен ГРИП

  Ей така - ден за ден......

  Да, ама номерът е матряла да бъде плашен с К-вирус

 2. 2 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Карантината свършва когато свърши в другите страни.

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2941 Любопитно

  "Излекувани са 105 души" - това е много ДОБРЕ. Но как се определя "огнище", от кого, заради какво, след като почти от началото на карантината в Пещера са над 11 човека? Избирателна е статистиката, в Банско броят ли се откритите при тестовете?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Неутрално

  Чета сега едно клинично изследване, с автори J. S. Oxford, R. Lambkin, I. Gibb и няколко други, които стигат доказателствено до заключението, че едни популярни в България (и не само) таблетки за гърло, съдържащи амилметакрезол и дихлоробензил алкохол имат противувирусен разрушителен ефект върху респираторни вируси от три отделни семейства, а именно инфлуенца, RSV и SARS-CoV. Разрушителния ефект е бърз, започва в рамките на 2 минути от контакта на вируса със сместа при 37 градуса по Целзий. Това води и до намаляване на разпространението на вируса към долните дихателни пътища. Таблетките трябва да де прилагат за период от 2 дни.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 5. 5 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Всеки ден едни и същи лъжи от щаба. Забравиха вече да споменават Италия, Испания ...
  Четът данните както им изнася.

 6. 6 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Както казват - едно изследване не е изследване.

 7. 7 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 615 Любопитно

  Не ви ли изглежда леко странно, че досега винаги се откриваха по около 20 души +/- няколко, а днес, няколко дни преди Великден изведнъж магически се откриват двойно повече?

 8. 8 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 972 Разстроено

  От 11.03 до 14.04 общо в България са починали 9758 човека,от които 36 с участие на КВ-19.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 9. 9 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не разбирам защо продължават всички медии да съобщават грешно новините!? Заразените не са 735 а 630. Изваждане и събиране се учи до 3 клас 😁😁😁

 10. 10 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 972 Неутрално

  https://countrymeters.info/bg/Bulgaria

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 11. 12 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#8] от "Майндърбайндър":

  И аз го гледах това преди 2-3 дни. Отрицателният прираст е направо плашешт с тия цифри, при все, че емиграцията не е включена. Още ли вярват някой в данните на НСИ, че България е 6,9 млн. души?

 12. 13 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#7] от "zero_day":
  Не знам къде живееш, но ако се разходиш из София ще се учудиш че само 40 са заразените а не 400 или 4000.Пълно е с безотговорни хора да не кажа и по тежки думи за да не ми изтрият поста .

 13. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Весело

  До коментар [#6] от "Whoops":

  Все пак става дума, за клинично зследване...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 14. 15 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 972 Неутрално

  До коментар [#12] от "Rocketman":

  Не населението общо,а избирателите били 6,9 милиона и на тази база броят активността на избори.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 15. 16 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 820 Любопитно

  На пресконференция на НОЩаб се заявява следното: В Кюстендил са трима - там също има огнище, което много сериозно се разследва в момента, за последните дни са направени над 300 PCR проби.
  Въпроси:
  - какво представлява "огнище", регламентиран ли е броят на минимално заразените? /нормативно и/или административно регламентиран/
  - къде са комп. регионални и местни органи с противоепидемичните мерки, който не включат медийни брифинги с ала-бала?
  Такива въпроси не съм чул зададени от местни "журналисти", респ. няма получени отговори.
  Защо държите кюстендилци в информационно затъмнение заплатаджии и мисирки?

 16. 17 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Мутафчийски се е превърнал в един четец на статистически данни! Нищо повече! От време на време казва: "…по това не съм компетентен", "…по онова не съм компетентен", "..за това нямам информация", "..за онова нямам информация"! До тук стигат неговите познания! А бе учен човек…
  Възниква въпросът, имаме ли нужда от четец на статистически данни с пагони на раменете и с капа на голата си глава (да не използвам друга по-точна дума)? Имаме ли нужда от четец на данни с няколко хиляди лева заплата на държавната хранилка, точно в този момент?
  Очевидно, не! Имаме си достатъчно активисти с капи на главите си - премиер, президент, главен прокурор (и той носи капа - нещо като зле ушит сталински каскет)!
  И като иде реч за статистически данни, то тази фукция може да се изпълнява съвсем спокойно и от Мишко Константинов например! При това, много по-грамотно! И то, с тълкуване на числата и с достоверен статистически поглед седмица, две-три напред и 1000-2000 години назад…! Мишко би сложил и някоя и друга оптимистична дума, а не само "трупове", "умрели" или "катафалки", от речника на "професора" мутафчийски, които умишлено всява страх, паника и отчаяние сред населението. (Абе цацаров, ти къде си бе? Спиш ли? Какво прави твоето протеже гешев? Къде придремва по време на чума?)
  Е, Мишко отдавна е показал зависимост и обвързаност с мутрите от герб.
  Но кой от старото "СДС" не се е огънал пред мутрите за сигурната заплатка и дупетатското място, освен шепа "умнокрасивци", които не щат и да чуят за борисов! Но въпреки това, Мишко си е мишко! Превърнал се е в нещо като институция… Е, малко дребна на ръст, но все пак институция! Мишко е разумен человек и тъпи предложения като това на мутафчийски с маските, никога не би направил! Мишко никога не би затворил кооперативните пазари, за да набута всичкия народ, точно по празниците в хранителните супермаркети или да изкоренява пейките от градинките или да национализира площи от големите хранителни частни хипермаркети…! Мишко би казал: носете маски там, където се налага да се събирате - в аптеките, в магазините, в банките, в офисите и когато ходите на банкети и сватби!
  Населението не трябва да се шашка или паникьосва! Не трябва да се поддава на паниката, която всеки ден нахлува от "щаба" през телевизора! Не палете къщите си и всичко наоколо, както ви съветва "щаба" да направите с държавата и с икономиката си, за да изгорите и вируса! Не убивайте близките си заради пандемията!

  Дори да пипнете вируса, вероятността да умрете точно от него е нищожна, както каза и доказа един истински професор (без пагони), гост на ЦВЕТАНКА РИЗОВА преди седмица-две!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 18 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Спокойно казвайте- още една починала е записана като жертва на коронавирус, по съмнение/ предположение; така е спуснато да се пише. Официално. Затова и не се връзват нещата, както трябваше да са според инфекционисти, епидемиолози. Когато те ви казваха- не вярваме на тия статистики- вие ги иронизирахте.
  -----
  Спрете гледането на телевизии и четенето на катастрофични пасквили.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 18. 19 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4094 Неутрално

  Хубавото е , че нещата постепенно започнаха да се изясняват и на щаба…..

 19. 20 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Въпроси:- какво представлява "огнище", регламентиран ли е броят на минимално заразените? /нормативно и/или административно регламентиран/-
  —цитат от коментар 16 на save_knforest


  С помощта на Гугъл(0,28 s):
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Епидемиологично_огнище

 20. 21 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1895 Весело

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Хампи връткаш се.
  Както казва Шкумбата.
  Тръгваш да падаш не падаш.
  Ми напиши Стрепсилс и НеоАнгин а не химични мокекули.
  Сам казваш че не си фармацефт а инвеститор.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 21. 22 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 614 Неутрално

  А гледахте ли д-р Стойчо Кацаров? На ден от онкологични заболявания почивали около 300 души.

 22. 23 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 615 Неутрално

  До коментар [#7] от "zero_day":Не знам къде живееш, но ако се разходиш из София ще се учудиш че само 40 са заразените а не 400 или 4000.Пълно е с безотговорни хора да не кажа и по тежки думи за да не ми изтрият поста .
  —цитат от коментар 13 на lout66


  Знам, затова и казвам, че данните, които обявяват са нереални. Точно затова и статистиката за смъртността е изкривена. Самите те казват, че на 1 хванат има около 6, които не са хванати (реално са много повече), така че реалните данни са други. Освен всичко, нищо не пречи да спускат толкова резултати, колкото е необходимо...

 23. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Весело

  До коментар [#21] от "dedoliben":

  Деди, цитирам проучване... И научете най-накрая, как се пише "фармацевт"...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 24. 25 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  .............ЗАЩО не пускате статистика за ПОЧИНАЛИТЕ С ТЕЖКИ СЪПЪТСТВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ от обикновен ГРИП ей така - ден за ден......Да, ама номерът е матряла да бъде плашен с К-вирус
  —цитат от коментар 1 на Hawaii


  Абсолютно точен въпрос!

  Аз бих задал още един: кога ще започнат тестове за бедствието "десислава танева"...?
  Това бедствие заразява нацията с вируса на популизма и може да докара много повече безработица и бедност от самия вирус...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 25. 26 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Чета сега едно клинично изследване, с автори J. S. Oxford, R. Lambkin, I. Gibb и няколко други, които стигат доказателствено до заключението, че едни популярни в България (и не само) таблетки за гърло, съдържащи амилметакрезол и дихлоробензил алкохол имат противувирусен разрушителен ефект върху респираторни вируси от три отделни семейства, а именно инфлуенца, RSV и SARS-CoV.
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf


  Линк?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 26. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николов":

  На хартиен носител е, но това което съм постнал е дословно, просто е най-същественото.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 27. 28 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  От 11.03 до 14.04 общо в България са починали 9758 човека,от които 36 с участие на КВ-19.
  —цитат от коментар 8 на Майндърбайндър


  Повечето са умрели от сърдечно-съдови заболявания.

  Ама чувал ли си някой да прихване инфаркт или инсулт от друг?

  Спрете най-сетне с тези нелепи сравнения.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 28. 29 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  Спрете най-сетне с тези нелепи сравнения.
  —цитат от коментар 28 на Николов


  Няма да спрат.Цял свят,като хванеш от долу Австралия и Н.Зеландия и стигнеш горе до Норвегия и Финландия се бори с тази зараза ,само тук няколко червено-лилави се мъчат да ни убедят как няма никаква опасност.Както нееднократно вече беше обяснено,те се надяваха на друг развой на нещата,надяваха се на хиляди заболели и починали ,та по труповете им да се докопат до властта.Не се получи и за това беснеят сега.

 29. 30 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 878 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николов":

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15889535

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 30. 31 Профил на lyurad
  lyurad
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Чета сега едно клинично изследване, с автори J. S. Oxford, R. Lambkin, I. Gibb и няколко други, които стигат доказателствено до заключението, че едни популярни в България (и не само) таблетки за гърло, съдържащи амилметакрезол и дихлоробензил алкохол имат противувирусен разрушителен ефект върху респираторни вируси от три отделни семейства, а именно инфлуенца, RSV и SARS-CoV. Разрушителния ефект е бърз, започва в рамките на 2 минути от контакта на вируса със сместа при 37 градуса по Целзий. Това води и до намаляване на разпространението на вируса към долните дихателни пътища. Таблетките трябва да де прилагат за период от 2 дни.
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf


  Къде може да се прочете?Някакъв линк

 31. 32 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  Движим се по ръба на епидемията! Ама на другарите не им харесва! Искат провал и жертви...както винаги в цялата си история де!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 32. 33 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Колеги това намерих в нета
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15889535
  Статията е от 2005, но се отнася за корона вирус.
  Дали има отношение и към сегашния е трудно да се каже

 33. 34 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Тази нощ е починала жена на 59 години в "Пирогов" с тежки съпътстващи заболявания - цироза на черния дроб, диабет и артериална хипертония.
  ========================================

  Спрете вече с това!
  Утре някой ще скочи от петнайстия етаж и ще напишете, че е починал от коронавирус.
  Хората започват да губят работата и доходите си, а вие разигравате пандемични театри.

 34. 35 Профил на biolakotka
  biolakotka
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Тая София защо не я затварят след като там е огнището???

 35. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 37 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  В Германия лекарите скочиха срещу изструкцията на СЗО всички случаи на ОРИ (остри респираторни инфекции) да бъдат класифицирани като "съмнение за коронавирус".
  Все повече лекари открито говорят за "информационна пандемия", от която финансови кръгове и отделни правителства се възползват за свои цели.

 37. 38 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Весело

  До коментар [#30] от "baba_zozolana":

  Браво, "бабе", много си опитна...:)

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 38. 39 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николов":https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15889535
  —цитат от коментар 30 на baba_zozolana


  Благодаря!

  Наистина е интересна публикация. Ще бъде хубаво някой да се пробва да го потвърди този резултат.

  Това си е професионална деформация при мен от предишната ми работа във фармацевтичната индустрия. Едно откритие не е ли независимо репликирано - it didn't happen. Тогава в един от проектите пръснахме милиони долари щото се подведохме от публикация на Харвард в Сайънс. Този журнал по принцип е всред "златните еталони" в науката защото там цедката е много голяма и се проверява всяка запетая. Ама се оказа, че "откритието" дето са го публикували може да го репликира само някой от техния екип. С други думи - уйдурма.

  Та от тогава си създадох желязно правило: няма ли независима репликация не вЕрвам. Под "независима" разбирам да няма общ съ-автор и да не е от същата институция.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 39. 40 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николов":https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15889535
  —цитат от коментар 30 на baba_zozolana


  Благодаря!

  Наистина е интересна публикация. Ще бъде хубаво някой да се пробва да го потвърди този резултат.

  Това си е професионална деформация при мен от предишната ми работа във фармацевтичната индустрия. Едно откритие не е ли независимо репликирано - it didn't happen. Тогава в един от проектите пръснахме милиони долари щото се подведохме от публикация на Харвард в Сайънс. Този журнал по принцип е всред "златните еталони" в науката защото там цедката е много голяма и се проверява всяка запетая. Ама се оказа, че "откритието" дето са го публикували може да го репликира само някой от техния екип. С други думи - уйдурма.

  Та от тогава си създадох желязно правило: няма ли независима репликация не вЕрвам. Под "независима" разбирам да няма общ съ-автор и да не е от същата институция.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 40. 41 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  По улицата с маски на лицето върват министъра на вътрешните работи и главния координатор на щаба за борба с коронавируса генерал професор Мутафчийски заедно с персонал и охрана.
  Внезапно се натъкват на труп.
  "Я ! Какво брутално самоубийство!" , казва вътрешният министър.
  "Шест огнестрелни рани в тила и четри прободни в гърба!", констатира той.
  "Колега, запишете случая в протокола като починал от вируса COVID19", обръща се към помощника си генерал Мутафчийски.

 41. 42 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 30 Весело

  Стаден имунитет може да нямаме, но вече сме стадо.

 42. 43 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 30 Весело

  Казвал съм го и преди – държавата, в която толкова много вярвате и на която възлагате толкова много напразни надежди, е машина. Вие сте горивото. Преди около два века Фредерик Бастиа е писал точно за бегето и точно за днешния ден.

  “По силата на своята природа, хората реагират срещу беззаконието, ако са негови жертви. Когато Ограбването е организирано от Закона, в полза на класите, които създават законите, всички ограбвани класи се стремят, чрез мирни или революционни средства, да участват по някакъв начин в изковаването на Законите. В зависимост от равнището на образованието си, тези класи могат да си поставят две различни цели, стремейки се да извоюват политически права: или да сложат край на законното ограбване, или да участват в него.
  Горко им, три пъти горко на държавите, където стремежът за участие в законното ограбване владее масите, щом на свой ред вземат законодателна власт!
  До този момент законното ограбване се е извършвало от малък брой хора над голям брой хора – така е при народите, където законодателното право е съсредоточено в ръцете на шепа хора. Но щом то стане всеобщо, възниква стремеж към равновесие във всеобщото ограбване. Вместо да се отстрани несправедливостта в обществото, тя се възцарява напълно. Щом онеправданите класи си извоюват политически права, първата мисъл, която ги спохожда, не е да сложат край на ограбването (това предполага просветеност, каквато те нямат), а да организират репресивна система срещу другите класи, която се обръща и срещу самите тях. Излиза, че е необходимо преди да се възцари справедливост, над всички да се стовари безпощадно наказание, над едните заради безчестието им, а над другите – заради тяхното невежество.”

 43. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 45 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 878 Весело

  До коментар [#39] от "Николов":

  Докато повторят изследването, не пречи да се смучат неоангините на принципа "дано помагат" :)

  До коментар [#38] от "hamiltonf":

  Аз Ви благодаря.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 45. 46 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 30 Неутрално

  А я вижта какво се случва в Русия през октомври миналата година:
  .......
  8.10.2019 г. !!!!!!!!!!! Красноярские стационары переполнены больными пневмонией.В школах Железногорска карантин из-за атипичной пневмонии, а красноярские стационары переполнены больными взрослыми. Врачи предупреждают: инфекция активизировалась рано и быстро распространяется.

  О массовых случаях пневмонии нам сообщают коллеги из Ачинска: местные больницы не справляются, пациентов везут в Красноярск. В Железногорске родители школьников уверяют, болеть дети начали больше недели назад. Но официальный карантин в двух школах Управление образования ввело только сегодня.
  https://www.youtube.com/watch?v=nQnAo87bTn8&feature=emb_logo

 46. 47 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Кремлевские уши коронавируса COVID-19 ИЛИ КРЕМЪЛСКИТЕ КОРЕНИ НА КОРОНАВИРУСА……….

  https://www.technosotnya.com/2020/03/kremlevskie-ushi-koronavirusa-covid-19-rassledovanie-video.html

  За специалистите инфекционисти у пулмолози, шокиращ е репортажа от 18.11.2019, който точно описва симптоматиката и последствията от зарязяване с COVID-19. ( 18.11.2019 на Первом федеральном канале выходит выпуск новостей с сообщением о вспышке необычной пневмонии, которая вынудила целые регионы РФ объявить карантин.)

 47. 48 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Средно на ден във България умират 300 човека от техните си заболявания.
  Искам този щаб или друг такъв ежедневно да ме информира за причините за смърта им.

 48. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7635 Неутрално

  Докато приключи всичко , все ще променят правилата.

 49. 50 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#34] от "2014г.":

  Ето това е измама и злоупотреба с информация.
  Има си правила дори и в обявяване причините за смърт.
  Изброените не са "придружаващи" а "основни" заболявания и те са причината за смъртта.
  Ако здрав човек се зарази с корона вирус 96% е вероятността да го преболедува безсимтомно.

 50. 51 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Първите дни измерваха само с термокамери и не откриваха никокви заразени, докато не се тръшнаха старците в Пирогов и оттогава регулярно намират по няколко заразени всеки ден. Правителството изкара стотици хиляди безроботни без никакви компенсации от държавата.

 51. 52 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 604 Неутрално

  В съседна Турция за последните 7 дни има по над 4000 регистрирани новозаразени на ден.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/turkey/

 52. 53 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  До коментар [#51] от "ggot":

  Що лъжеш бе?Къде са тези "стотици хиляди безработни?Що лъжеш?" без никакви компенсации от държавата.",всеки останал без работа получава помощи за безработен.

 53. 54 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Къде може да се намери броя на направените изследвания по дни. Защото, ако до сега се публикуваха заразените (смятам, че се правени изследвания на хора със симптоми), то при включването от няколко дни и на цели групи хора без изявени симптоми, разбира се че броя на заразените рязко ще скочи. И така (КОГАТО СЕ РЕШИ) ще стигнем до т.н.пик, след което ще намалят изследванията, съответно заразените и ще преминем пика.
  По този начин, може да се организира и втори пик, трети, както им изнася.
  Колко е броят на изследванията със симптоми и колко е на тези без симтоми, защо не се публикува?

 54. 55 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#54] от "Софианец":

  Така се правят манипулации.
  Така се печелят и избори.
  Наскоро разбрахме че сме под 7 милиона.
  Ха сега вижте колко гласоподаватели има в списъците.

 55. 56 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 30 Неутрално
 56. 57 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Ей ся вече си извадих пуканките. Белата златка се издирва. Това е СЮЖЕТ на годината.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 57. 58 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 289 Весело

  Хаха - галфон Но. 2 на държавата (след Каролев)!

 58. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  Питаха ли на Драган Цанков 28, да не се е отбил там?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3651 Весело

  Съмнява ме от Кремъл доброволно да ни предадат Сидеров обратно ! Най - много и него да го наградят с медал за особени заслуги към Русия !

 60. 61 Профил на Yarak4You
  Yarak4You
  Рейтинг: 501 Неутрално

  В съседна Турция за последните 7 дни има по над 4000 регистрирани новозаразени на ден.https://www.worldometers.info/coronavirus/country/turkey/
  —цитат от коментар 52 на koz


  Така е, но и се правят между 30 и 35хил теста на ден.

  Някой може ли да ми каже по колко теста се правят в монента у нас?

  Ти чукаш и влизаш, а аз влизам и чукам........
 61. 62 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  „ЗАЩО не пускате статистика
  за ПОЧИНАЛИТЕ С ТЕЖКИ СЪПЪТСТВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ”
  До [#1] от "Hawaii":
  Сравнителни статистики са полезни.
  Буркина Фасо - 528 нови, 30 †
  България - 735, 36 † 62. 63 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3185 Неутрално

  Хаааа..., Волен станал партизанин!!!! Като Никола Парапунов.

 63. 64 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Не го търсете, избягал е в Москва, за указания от Путлер.

 64. 65 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 730 Весело

  Не били компютри, най-били компоти.
  15 тона медицински консумативи от ОАЕ се оказаха 3 тона. От тях два тона са спирт, все едно ние си нямаме. Останалото до 15 тона са фурми.
  Операция “Подмазване” на шейховете след гаф на прокуратурата с Васил Божков. Организирана от Пеевски.

  https://bivol.bg/abu-dabi-maski-furmi.html

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 65. 66 Профил на Neto
  Neto
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Волен Сидеров неуловимия Джингиби

 66. 67 Профил на Neto
  Neto
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#61] от "Yarak4You":

  Правят толкова тестове ,колкото отпусне Пеевски...

 67. 68 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  Мда, пресконференцията на Танева каза всичко. Няколко мутри имат проблем с износа на продукцията си!!! Веднага с натиск и заплахи... големите вериги трябва да им изкупят стоката!!!
  Като скромен чичка, аз няма да си купа нищо нито от Зортов, нито от Маджаров, нито от никой български мошеник.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 68. 69 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Няма да пуснат, защото не отговаря на тяхната политика за всяване на страх у населението. Този въпрос БИ ТРЯБВАЛО УПОРИТО ДА СЕ ЗАДАВА ВСЯКА СУТРИН!! в 8.00 ч. на брифинга на онзи, статистика, с генералските лампази, докато се види принуден да отговори на него. Само че няма да му го зададат, защото тези брифинги са едни евтини театрални постановки, на които не присъствуват истински журналисти, а..., всъщност тези, които присъствуват, не са и "мисирки", а са, както чух да ги наричат веднъж по радиото... дръжки на микрофони. Мисля, че това е много точно определение. В понеделник една такава "журналистка" от БТВ (неслучайно слагам кавичките) зададе въпрос: "Сред починалите какъв е процентът на болните, които са били интубирани, след това екстубирани и после пак интубирани?" Когато чух това питане, просто изключих радиото. Не зная – може би съм много тъп, но не можах да схвана дълбокия смисъл на този блестящ въпрос, и с какви знания ще ме обогати отговорът му. Според мен това са специално подбрани "журналисти", сервилни към властта, които питат някакви безмислени неща, просто за да "правят вятър в залата".

 69. 70 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3185 Неутрално

  Не го търсете, избягал е в Москва, за указания от Путлер.
  —цитат от коментар 64 на ck


  Няма стане! Там вируса нанесе по-големи щети и такива като Волен ги прибират на тясно и топло.

 70. 71 Профил на Neto
  Neto
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Пиши по една дума на ред,ще направиш доста повече редове!
  Волен
  Сидеров
  е
  обявен
  за
  национално
  издирване,
  но
  ще
  бъде
  хванат.

 71. 72 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#7] от "zero_day":

  И на мен ми изглежда нелогично толкова дълго време все по 15-20 на ден??? Вместо една по-нормална крива с оглед на увеличавашия се брой и очакван оразпространение. Ще пълзим така до Нова Година. Имам 2 хипотези. 1) Наистина сме много добре, сравнително малко заразени и бавна зараза, но това е нелогично с оглед този вирус колко бързо се разпространява. В този случай трябва по-масово и целенасочено тестване за да хванем малкото огнища в страната и да ги пресечем 2) Нещата са много по зле от официалната картина, не ни казват всичко или не хващат всичко. Имах информация в началото от близки хора как лекари бяха инструктирани и са подписвали декларации да не казват че имаме заразени. В този случай пак по-логичното е по-масови таргетирани тестове. И в двата случая тези отгоре явно пестят тестове по някаква причина и не действат адекватно.

 72. 73 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#34] от "2014г.":Ето това е измама и злоупотреба с информация.Има си правила дори и в обявяване причините за смърт.Изброените не са "придружаващи" а "основни" заболявания и те са причината за смъртта.Ако здрав човек се зарази с корона вирус 96% е вероятността да го преболедува безсимтомно.
  —цитат от коментар 50 на The Rock


  Колко мислиш са "здравите" хора покрай теб и като цяло в България? Масово хората над 40-50 години страдат от хипертония, диабет, рак и какви ли още не заболявания. И сега може би нещо, което ще те изненада - с тези заболявания хората живеят години и десетилетия. Според теб каква е основната причина за смъртта в случая? Хроничното, контролирано заболяване, с което хората могат да живеят десетилетия или китайския вирус, който е ускорил смъртта. Стига с мантрата, че умират стари и болни! Първо, това изобщо не е успокояващо, защото това са обикновени хора и не се различават от теб, колкото и да се опитвате да ги маргинализирате и второ, видя се, че умират и здрави, и деца.
  Та ти колко от твоите близки, които имат някакво заболяване даваш на китайския грип? А да, според теб, от него не се умира, а от хроничната болест. Странно само защо смъртността от хронични болести изведнъж се увеличи с появата на китайския вирус.

 73. 74 Профил на Mushichka
  Mushichka
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Пазете мандрите, Болен иде! :)))

 74. 75 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 324 Весело

  Издирваме Воленчо... Хахаха.... Дали не се крие под масата в руското посолство?

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 75. 76 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Поредната бездарна милиционерска театрална постановка! Сценарист: "Инструментът на Бог", който същевременно е и нашата Радост. Общонационално издирване на Болен Лидеров!! "Хляб и зрелища!" Предназначена за по-необразованата част от публиката. За съжаление скоро май няма да има хляб. Оопс! Дали набързо няма да ми спретнат едно досъдебно производство за всяване на паника сред обществото?

 76. 77 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Ей ся вече си извадих пуканките. Белата златка се издирва. Това е СЮЖЕТ на годината.
  —цитат от коментар 57 на Николай Колев


  Крайно овреме беше. Ако целта му е да стане първия партизанин, вече е успял.

 77. 78 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Тая пък ( министърката на земеделието ) отдавна е надскочила нивото си на некомпетентност. Не знам дали ще я вземат и за касиерка в тия магазини на които иска да нарежда от къде да си купуват асортимента.

 78. 79 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Сутринта четох, че вече има официално становище и на германски и американски лекари, че БЦЖ ваксината не спира заразата от Ковид-19, но улеснява много имунна с-ма да се пребори с нея по-бързо и лесно. Това обяснява и ниската заболеваемост и смъртност сред народите с дълга ваксинаци като наша милост, цели 70 години.
  Няма никакво съмнение, че високата ваксинаруемост / брех, извислих нова дума!/ даже сред ромеите ни спаси и нас да не плламнем като суха трева.
  Но проблема е, че болниците бяха блокирани и много българи получиха изострени симптоми на други болести, инфаркти, инсулти, раждания по домовете и други.
  Икономически ще го преболедуваме и това.

 79. 80 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1841 Гневно

  До коментар [#65] от "unknown artist":

  А КЪДЕ СКРИХА ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ КАРАНИКОЛОВ, за да не отговаря на въпросите относно 75-те милиона? "Инструментът на Бог", твоите хора започнаха ли разследване по този случай??!

 80. 81 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#73] от "morf":

  Някой по-горе беше попитал дали и от обикновен грип резултата няма да е същия и колко са умрели от обикновен грип миналата година...

 81. 82 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1841 Гневно

  До коментар [#41] от "2014г.":

  Много добър виц! Да се посмеем малко насред гнева си!

 82. 83 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1841 Гневно

  До коментар [#32] от "lz2":

  Промитите мозъци са много... Или просто са тролове, които заработват парите си?

 83. 84 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#73] от "morf":Някой по-горе беше попитал дали и от обикновен грип резултата няма да е същия и колко са умрели от обикновен грип миналата година...
  —цитат от коментар 81 на lz73


  Още ли има хора, правещи сравнения с грипа? Ето една таблица с реални данни от Италия. Сравнение на смъртността през март за последните 6 години за няколко града. Първия ред е за градовете, които бяха ударени първо, преди въвеждане на ограничителните мерки. Вижда се, увеличение на 4-5 пъти на смъртността. Горницата е от обикновения китайски грип. Ако това беше като обикновен грип, който си върлува всяка година, този пикове нямаше да ги има, нали?

  https://public.flourish.studio/visualisation/1870425/

 84. 86 Профил на STRATOR38
  STRATOR38
  Рейтинг: 240 Неутрално

  При 20-30 нови случай, кога ще минем пика, кога ще се заразят и оздравеят 50-60% от населението?
  След 3 месеца сме...
  Всъщност, някой да е виждал бялата Златка, че го търсят...

 85. 87 Профил на smeshnotoani
  smeshnotoani
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Не смятам, че е редно да работят, защото по пазарите е лудница и не се спазват мерки, дистанция няма, всеки нещо граби, хаос е.

 86. 88 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#84] от "morf":

  Може ли да приложите същите данни, но за България?
  Ще кажете "ами няма данни"..., а защо няма данни?

 87. 89 Профил на shylock
  shylock
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Интересно защо са Ви сложили минуси-не им се иска да е истина нещо така позитивно!?..ненормална работа! аз пък Ви благодаря, че споделихте. Бъдете здрав!

 88. 90 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Весело

  До коментар [#89] от "shylock":

  Най-малко ме интересуват "минусите", няколко човека да го прочетат, да им е от полза, е достатъчен ефекта, а те са доста, просто не са регистрирани.
  Благодаря за пожеланието! Бъдете здрав!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 89. 91 Профил на shylock
  shylock
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#17] от "Рим":

  човека е нарцис и сега е неговия миг на слава..за жалост има нещо много нелепо и перверзно в начина по който интерпретира и представя данните и като цяло изглежда парвеню. ..абе неприятен тип!

 90. 92 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#87] от "smeshnotoani":

  Е, то грабят за да хапнат нещо. Поне повечето ще се продаде. Грехота е да се хвърля храна. Пък била тя и марулена.

 91. 93 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 890 Весело

  Хубавото е , че нещата постепенно започнаха да се изясняват и на щаба…..
  —цитат от коментар 19 на Николай Бучков


  =НОЩаба наш разпореди:
  Маската сложи
  и тогаз на вън върви.
  Ако маска си сложил,
  значи че не си дебил.
  В паркове и планини не може.
  На пазарите открити тоже.
  В църкви и джании иди,
  за молитва там се нареди
  Иконите щом в тях целунеш,
  ще си здрав, дори да луднеш.
  После у дома се прибери
  и детето провери,
  знания дали е придобило
  от компютърни игри.
  После пред телевизора легни
  и зачакай нови щабни новини.

 92. 94 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 890 Весело

  По улицата с маски на лицето върват министъра на вътрешните работи и главния координатор на щаба за борба с коронавируса генерал професор Мутафчийски заедно с персонал и охрана.Внезапно се натъкват на труп. "Я ! Какво брутално самоубийство!" , казва вътрешният министър."Шест огнестрелни рани в тила и четри прободни в гърба!", констатира той."Колега, запишете случая в протокола като починал от вируса COVID19", обръща се към помощника си генерал Мутафчийски.
  —цитат от коментар 41 на 2014г.


  =Има и продължение. -Пак там един скептик наивник пита: ,,А огнестелните и прободни рани от какво са ?'' Оговарят му:,, Те са от съпътстваши заболявания.''

 93. 95 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Е КОЛКО МАСОВО ПА ЧЕ СИ СЕ ТЕСТВАТ ТЕ БЕЗРЛАТНО И КУКИТЕ АКО СЛУШКАТ

 94. 96 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  "Все пак става дума, за клинично зследване..."

  Престани да се правиш на експерт по неща, от които и бъкел не разбираш.

  Та ти дори не знаеш какво означава израза "клинично изследване". Ако знаеше нямаше да твърдиш, че публикацията описва такова.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 95. 97 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 890 Весело

  Колеги това намерих в нетаhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15889535 Статията е от 2005, но се отнася за корона вирус.Дали има отношение и към сегашния е трудно да се каже
  —цитат от коментар 33 на hifi_hifi


  =И ний сме дали нещо на света;
  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8393964

  https://www.24chasa.bg/novini/article/8392866

 96. 98 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Весело

  До коментар [#96] от "│":

  Троловете, айде у лево...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 97. 99 Профил на primerno
  primerno
  Рейтинг: 291 Весело

  България общо разполагала с 20 000 теста и щяла да тества мащабно! Смях в залата. В Германия всяка седмица тестват около 0.5% от населението. При нас това би значело над 30 000 всяка седмица. А ние общо нямаме толкова

 98. 100 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#98] от "hamiltonf":

  "Троловете, айде у лево..."

  Не знам дали съм трол, но за разлика от игнорамуси като теб знам какво означава "клинично изследване", какво е "in vitro" и какво е "in vivo".

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK