На живо

Коронавирусът в България: Четирима починали за денонощие и София под блокада (хронология)

Коронавирусът в България: Четирима починали за денонощие и София под блокада (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталЧетирима нови починали, заразени с коронавирус, отчете националният оперативен щаб за последното денонощие. Техният брой е 41, доказаните случаи стигнаха 846.


Напрежение в квартал "Факултета" в София, хаос на Централна гара в столицата и редица проблеми от решението от града да се излиза само в два часови пояса, белязаха днешния ден. "Дневник" проследи в реално време ситуацията с коронавируса и днес.
Медиците от ВМА с нов призив

На Разпети петък екипите на първа линия от ВМА отправиха нов призив:
На Великден ние ще бъдем на работа, няма да се приберем у дома.
Но вие можете.
На Великден ние ще се грижим за нашите пациенти. Няма да бъдем със семействата си.
Но вие можете.
На Великден ние ще се помолим оттук, от болницата, която е наш втори дом.
Направете го и вие. Посрещнете Възкресение у дома.
Крайните резултати зависят от нас. Заедно можем да се справим с това изпитание.
Всичко е нашите ръце.
Пазете се и бъдете здрави!
#ОстанетеСиВкъщи и #ВсичкоЩеБъдеНаред

Още един починал и 846 регистрирани

Още един починал и 846 регистрирани заразени от коронавирус. Това показват данни на Националния оперативен щаб в 17 часа.


Починалите, диагностицирани с COVID-19, станаха 41, след като в областната болница във Велико Търново е починала 74-годишна жена. Както и предишните жертви, тя е имало тежки съпътсващи заболявания - хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), диабет, пулмонална хипертония и сърдечна недостатъчност.


През днешния ден са доказани още 21 нови случая, като 2 са в област София, 8 в област Видин, 5 в област Стара Загора, 3 в област Хасково и по 1 в областите Габрово, Русе и Сливен.


244 души с потвърден COVID-19 са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 34 от тях в интензивни отделения и клиники.

Към 11 април 458 от регистрираните в страната вирусоносители са мъже, 388 на жени. Най-много от тях са в София – 497, следват Пловдив - 37 и Стара Загора – 31.

Движението на влаковете, които заминават от Централна гара София, вече е напълно нормализирано и всички композиции се движат по разписание, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. До 10:00 ч. тази сутрин композиции от Централна гара не заминаваха във връзка със създаване на организация за изпълнение на допълнителните ограничителни мерки за пътуване от и до София.


Коронавирусът в България: Четирима починали за денонощие и София под блокада (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Влаковете преминават транзит без да спират в гарите и спирките на територията на град София. Създадена е организация да бъдат проверявани основанията за пътуване на заминаващите от Централна гара София.

Към момента вече 17 държави, с които България има дипломатически отношения, са потвърдили, че в условията на пандемията от коронавируса ще признават и пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи в периода 13 март - 31 октомври 2020 г, съобщиха от Министерство на външните работи. За момента такова съгласие има от Нидерландия, Германия, Унгария, Полша, Грузия, Австрия, Великобритания, Гърция, Ирландия, Катар, Норвегия, Словакия, Турция, Франция, Хърватия, Чехия и Черна гора. Други 6 страни към момента признават със специални условия или със специални срокове изтекли български лични документи – Словения, Португалия, Босна и Херцеговина, Иран, Индонезия и Нигерия.


Още по темата - тук

Стотици жители на "Факултета" се събраха около КПП-та в квартала, за да изразят недоволството си от въведените мерки, предаде агенция "Фокус". Те викаха "оставка", но плановете им да се съберат на протест на паркинга на хипермаркет бяха осуетени от полицията.


Коронавирусът в България: Четирима починали за денонощие и София под блокада (хронология)

© Юлия Лазарова


Хората стояха на групи по улиците, докато полицаите не ги убедиха да се разпръснат. Един човек е бил задържан, съобщиха от столичната полиция.


Подробности - тук

Централна автогара София затваря

Централната автогара в София ще затвори в 15 часа днес. До второ нареждане всички пътувания са отменени, съобщи Би Ти Ви. Още вчера, когато бяха обявени новите мерки, ограничаваща влизането и излизането от София, беше съобщено, че автобусите по междуградските линии спират да пътуват.


Коронавирусът в България: Четирима починали за денонощие и София под блокада (хронология)

© Велко Ангелов


Така единствените варианти за пътуване, освен с личен автомобил, остават такситата и влаковете. За да се излезе от столицата или да се влезе в нея обаче трябва да има основателна причина, посочена в одобрена от МВР декларация - пътуване за работа, или за медицинска помощ. За останалите мотиви се решава индивидуално от полицаите на КПП-тата.


Повече за ограниченията - тук

Масово работодателите, които са съкратили служителите си през последния месец, не са изплатили заплати и обезщетения на служителите си, каза пред Би Ти Ви главният юрисконсулт в Главна инспекция по труда Николай Стоянов. "Ние получаваме 50% повече сигнали от стандартното за този период. Голяма част от тях са основателни", допълни той. По думите на Стоянов намаляват сигналите срещу фирми, които се възползват от защитни
мерки във връзка с коронавируса. През месец март безработните са се увеличили със 17 572 души, а общият им брой е с 25 469 повече спрямо същия месец на 2019 г., показват данните на Агенцията по заетостта.

10 нови случая във "Факултета" и "Филиповци"

За последните два дни в столичните квартали "Факултета" и "Филиповци" са направени 160 бързи теста за коронавирус, съобщи днес директорът на Столичната районна здравна инспекция д-р Данчо Пенчев. Положителните резултати са били 20. След проверка с PCR тест са потвърдени нови 10 вирусоносители.


Коронавирусът в България: Четирима починали за денонощие и София под блокада (хронология)

© Юлия Лазарова

Хаос на Централна гара - София

Пътниците на Централна гара - София, бяха информирани тази сутрин, че за неопределено време се преустановява движението на заминаващи и пристигащи влакове. Спрени са и всички междуградски автобуси. Стотици хора са блокирани и не могат да се приберат след нощна смяна, въпреки че разполагат с декларации, съобщи БНР. "От 10:00 ч. ще бъде възстановено и движението на композициите, които заминават от гара София. До момента не се допуска заминаване на влакове от Централна гара в София. Това се налага във връзка със създаване на организация за изпълнение на допълнителните ограничителни мерки за пътуване от и до София", се казва в съобщение на БДЖ.


БДЖ спира движението на 39 влака по празниците, за да бъде овладяно безконтролното придвижване хора около Великден. На композициите, които ще се движат, ще могат да се качват пътници само от големите гари, а на по-малките само ще може само да се слиза.

Две деца са заразени в Паничерево

Има два нови случая на заразени в поставеното под карантина село Паничерево в Старозагорско. Става въпрос за две деца на 14 години. Едното от децата - момиче, е внучка на избягалия от болница в Стара Загора мъж, заради когото селото е под карантина от вторник.
Коронавирусът в България: Четирима починали за денонощие и София под блокада (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Починалите вече са 40

Общият брой на жертвите на коронавируса вече е 40, след като има три нови случая. Починали са мъж на 64 години в "Пирогов", жена на 68 в Сливен и жена на 62 години в "Пирогов". Всички те са имали и други тежки заболявания, съобщи началникът на националния щаб за борба със заразата ген. Венцислав Мутафчийски.


За изминалото денонощие са 42 потвърдени нови положителни проби за коронавирус. От новооткритите пациенти в болница са 21. Повечето нови случаи са в София - 19.


Това не е футболен мач, за да следим на всяко полувреме головете.


Венцислав Мутайфчийски,

Председател на националния оперативен щаб, за броя на откритите заразени при масовите тестове


Активните заразени са 646. Общият брой е 825. Излекуваните досега са 141, или с 19 повече от вчера. Това е обща бройка на изписаните от болница и наблюдаваните вкъщи.


Има заразени 12 нови медицински служители.


Още новини от щаба - тук

"Дневник" излъчва на живо брифинга на щаба за борба с коронавируса

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посрещна тази нощ на летище София първата пратка медицински материали от Китай, закупени от българското правителство - 568 000 маски KN95. На борда на самолета, използван от България в рамките на партньорската Програма за стратегически въздушен превоз на НАТО, има и дарение от китайската страна с медицински и предпазни материали с обем от 50,19 куб. м, което включва предпазни маски, ръкавици и калцуни.


Коронавирусът в България: Четирима починали за денонощие и София под блокада (хронология)

© Министерство на външните работи


Допълнително със следващи полети се очаква да пристигнат и останалите количества по сключените три договора между българската държава и Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия – 50 респиратора, 1 млн. медицински маски тип KN95, 608 770 еднократни маски KN95, 171 429 опаковки Hydroxychloroquine Sulfate Tablets 100 mg и 30 000 опаковки от лекарствения продукт Azithromycin Dispersible Tablet 250 mg.

София първи ден под блокада

След предложение на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса от днес София е затворена за автомобили до второ нареждане (подробности тук). Пътуващите с лични автомобили ще могат да влизат и излизат от София в два часови диапазона - между 6 и 8 ч. сутринта и 18 и 20 ч. вечерта. "Извън тези часове никой няма да има право да се придвижва с личния си автомобил", каза снощи здравният министър Кирил Ананиев.


Дори в посочените часове минаването през КПП ще става с основателна причина - отиване на работа или проблеми със здравето. Днес сутринта зам-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов обясни пред журналисти, че ще се искат телефони на работодателя, за да може да се провери дали човекът има трудов договор и е на смяна съответния ден.


"Декларирането на неверни данни е наказуемо по Наказателния кодекс. Изработва се досъдебно производство и се докладва в прокуратурата. Съветвам никой да не лъже", посочи Златанов.


Той допълни, че няма да се спрат коли, които возят болни и ще се действа индивидуално във всеки случай. Предстои днес инструктаж на служителите на полицията на КПП-тата.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (193)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Неутрално

  Да видим какво ще стане след като пътуващите се завърнат другата седмица от родните си места....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Любопитно

  "Пътуващите с лични автомобили ще могат да влизат и излизат от София в два часови диапазона - между 6 и 8 ч. сутринта и 18 и 20 ч. вечерта"

  Последно има ли блокада/забрана или няма??

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1026 Весело

  До коментар [#2] от "padrino":

  Това май беше за работещите извън София. Или за пенсионерите? Не, май беше за лица извън възрастовия диапазон над 65 години...

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Защо просто не забранихте влизането и излизането от града за времето на празниците?

 6. 6 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Весело

  До коментар [#2] от "padrino":Това май беше за работещите извън София. Или за пенсионерите? Не, май беше за лица извън възрастовия диапазон над 65 години...
  —цитат от коментар 3 на Араламбене му е майката


  Точно....май никой не знае какво е точно, а то и няма значение защото пак ще се промени....може би след час или два най-много :)
  Ето сега точно обяснява че влаковете все пак не са спрени напълно. Имало "някой" влакове които вървели :)))

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 7. 7 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#5] от "truly":

  Ментаджийски, сър!

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Неутрално

  Който отива на работа извън града, най-отдолу на декларацията да попълни собственоръчно "Отивам на работа", п., а като се връща "Връщам се от работа", п. Да си разпечата декларации и за първия работен ден. И внимавайте с датите. И сложете си по един химикал в колата (аз се оказа, че нямам, но ми услужиха момчетата) за всеки случай, ако нещо сте пропуснали..
  Днес беше наистина засилен контрола.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Сега е времето да се правят градините. Става въпрос за оцеляване...

  Dum Spiro, Spero
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3409 Неутрално

  Да си вземат това
  https://www.scribd.com/document/456764821/Guidelines #from_embed

  и да го следват мот-а-мо.
  И да се опитат да да разберат това:

  Downward trajectory of documented cases within a 14-day period Downward trajectory of positive tests as a percent of total tests within a 14-day period(flat or increasing volume of tests)

  Траекторията е ПРОЦЕНТ от Тотала!

  Друг шанс нямат!

 13. 13 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Стига сте философствали Ами спазвайте мерките. Голямо реване. Чумата се лекува населено място по населено място. Жителите на всяко населено място трябва дето се вика сами да се изолират.
  Китай започна да си ревизира данните за умрелите дето лъгаха.

 14. 14 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 305 Неутрално

  [quote#6:"padrino"][/quote]

  Не мога да скрия, че властите в България се справят до момента по изключително добър начин! Успяват да намерят възможно най -добрия компромис м-у възможност за придвижване, здравна сигурност на населението, бизнес възможностти. Данните за заразени и починали до момента безапелационно подкрепят това. Обстановката е крайно динамична и напрегната и се изисква голяма гъвкавост в менаджирането и. Това е повод да поздравим властите в Бг за разлика от ЮК , където хората мрат като псета в момента!

 15. 15 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1026 Весело

  Пък Медиапул са направили тяхно проучване, което показва следното: смъртността в София (като абсолютни бройки) за периода 07.03 - 07.04 е най-ниската от 2015 година насам. Спадът само в сравнение с 2019 година е... 10%.
  Айде, няма да казвам първото обяснение, което ми хрумва какво е, че много обичаме да им ръкоплескаме, а некои болници отивали към фалит заради липса на пациенти...

 16. 16 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Сега, какво наблюдаваме, етап първи - управляващите решиха, че с криене по дупките ще спрем природно явление (като междувременно внесоха от чужбина 200000 потенциално заразени)! Етап втори - вижда се, че с мерките въобще не са спрели природното явление - започва се с панически забрани, пазари, вериги, влакове и т.н.! Етап трети - природното явление набира сила, следва обвиняване на хората, че са дисциплинирани, и затова се е стигнало до там! По-нататък, етап пети- най-важния, природното явление започва да затихва, но е набрала сила икономическа катастрофа, управляващите подават оставка, защото не са се справили (малко вероятно)!

 17. 17 Профил на Martin Nikolov
  Martin Nikolov
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Затваряйте ни и по домовете 40 бабки и дядки не са сред нас, но все пак имаме 100 хил безработни млади хора. Цяла Европа се смее на тази статистика.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на bsj01655282
  bsj01655282
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "първата пратка медицински материали от Китай, закупени от българското правителство - 568 000 маски KN95"

  Днес сме 17-ти април, епидемията официално е от януари. Спонтанно изниква въпросът "Къде спахте 3 месеца"? Вече цела България требваше да е снабдена с такива маски.

 20. 20 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#17] от "Martin Nikolov":

  Мотото на управляващите - за да спасим няколко баби и дядовци, ще оставим средното поколение без лечение, а младите ще ги изгоним от страната! Възниква въпросът, кой ще плаща пенсиите на останалите живи баби и дядовци!

 21. 21 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":

  Ти нали си на Острова? Какво си се раздраскал в 6 сутринта? Или май не си там....

  The best way to predict the future is to invent it.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":Ти нали си на Острова? Какво си се раздраскал в 6 сутринта? Или май не си там....
  —цитат от коментар 21 на EU defender


  :))) Веселяк си Андрешко, веселяк

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Разликата между лекарството и отровата е дозата. Мислите ли, че любимите ни управляващи имат капацитета да намерят точно дозата на мерките?

  Dum Spiro, Spero
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  София под блокада.
  Сега ще се даде отговор на въпроса.
  Каво ще правят софиянци без селяни и селяните без софиянци.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 29. 29 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Жалко за починалите.

  Но нека Генералът да ни каже две неща:
  - колко са починалите НЕ от корона вируса за същия период, включително и загиналите по пътищата?
  - колко са били починалите и загиналите за същия период през предходните години.

  И тогава всеки може да види къде се намираме.

 30. 30 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  До коментар [#17] от "Martin Nikolov":Мотото на управляващите - за да спасим няколко баби и дядовци, ще оставим средното поколение без лечение, а младите ще ги изгоним от страната! Възниква въпросът, кой ще плаща пенсиите на останалите живи баби и дядовци!
  —цитат от коментар 20 на ban


  И на американските управляващи ли е такова мотото?Техните млади къде ги гонят?А при европейските управляващи и там ли е същото мото?И те ли си гонят младите?

 31. 31 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#24] от "padrino":

  Веселяк съм, а ти си смешник. "Английски гражданин".

  The best way to predict the future is to invent it.
 32. 32 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 970 Разстроено

  Всяко обръщане на 180* е в правилната посока.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 33. 33 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Много ги е страх тия от щаба да назоват основните огнища в София, че се намират в гетата. Всъщност, повечето заразени и в другите градове пак са там.
  Върнаха се 150 к човека без да бъдат карантирани и тествани а сега реват, че видиш ли хората им били виновни.

  Да ама не хората са им виновни. Не знаеха, че за ВД масово ще се тръгне на път? Да бе да.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#30] от "uvtest":

  Ти що се сравняваш с американците и европейците! Напротив хората са много по-умни! Разбраха, че за съжаление, няма как да избегнат заболяването, и да за съжаление ще има пострадали! Но... ще излязат първи от кризата и ще се възстановят много по-бързо от нас! Не съм видял американски студенти на бригада у нас!

 36. 36 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#14] от "amg32":

  Спрямо всички страни в ЕС и на Балканите икономиката ни работи. От селското стопанство сиреч храните. А те да търсени в момента и ще стават все по търсени до по-голямата част от индустрията.
  Ами всички около нас всъщност нямат икономика в момента. Зависими от туризма Гърция и Кипър. Турската икономика пълен колапс. Румънската също. Какво ревете не знам. Болшевиките де.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#35] от "ban":

  Що не отидеш в САЩ или Западна Европа не мога да проумея. Ами върви и ще ни информираш.

 39. 39 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Допълнителните разпоредби за София били с цел да се защитят правата на гражданите? Ъъъ, тук съвсем стана загадъчно... Защитаваме правото на свободно движение, като ограничаваме придвижването. Хитро, евала! Прозвуча ми като ”човекоядците са най-големите човеколюбци”.

 40. 40 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  Да ама не хората са им виновни. Не знаеха, че за ВД масово ще се тръгне на път? Да бе да.
  —цитат от коментар 33 на Rocketman


  Толкова ли беше наложително ,тези хора да тръгнат на път?След обявена пандемия и ИП,след многобройни молби и увещания,не можеха ли да си останат в София,а трябваше непременно да отидат за да се наплющят с мръвки и ракия.

 41. 41 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5092 Весело

  До коментар [#24] от "padrino":Веселяк съм, а ти си смешник. "Английски гражданин".
  —цитат от коментар 31 на EU defender


  Пак не си си научил урока, разочароваш ме много напоследък. Аз освен Български съм и Британски гражданин, не Английски. Ти толкова много да се интересуваш от мен, от толкова дълго време и още не си си научил урока....лошо Дефендър лошо :))))

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Тотален хаос цари в държавата!
  Абсолютни идиоти управляват кризата!
  Трябва спешно да се организираме за свалянето им!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#38] от "Да вярваме на истината":

  Ами аз съм вече на години, но бъди сигурен, че с отварянето на границите, ще имаме същото обезлюдяване от млади хора, както през 91-92!

 44. 44 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  По-голямата част от работещите в София пристигат с влакове. В София пристигат от цяла България. От блокадата на София пак най-засегнати са хората от провинцията и кой кого заразява.

 45. 45 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#42] от "Рим":

  А, сакън, пропуснах етап последен, май пак ще трябва да сменяме системата! Шегувам се, разбира се!

 46. 46 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 305 Неутрално

  [quote#41:"padrino"][/quote]

  Аз тая история с двете майки не я разбирам много, сигурно въпрос на ценностна ситема!?

 47. 47 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  От Банкя в София може ли да се влиза.
  За един приятел питам.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 48. 48 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  До коментар [#35] от "ban":

  В Америка и Европа няма ли карантини мерки,някъде и по твърди от нашите?Там ресторанти,барове и дискотеки не са ли затворени?Няма ли пълни блокади на някои населени места?Що го правят,нали казваш,че те са по умни?

 49. 49 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#43] от "ban":

  Не е ясно. Засега не мога да преценя икономиките в САЩ и Франция например как ще се развият.
  При всички случаи според американски икономисти доходите им ще паднат с 30-40% То е логично.
  Ама не се знае кога ще свърши всичко това.

 50. 50 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 305 Неутрално

  От Банкя в София може ли да се влиза.За един приятел питам.
  —цитат от коментар 47 на deepblue


  Ако минеш първо да ти ударят една симитлийска "виза" ще те пуснат и теб и приятеля ти...

 51. 51 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#42] от "Рим":

  Този път трябва да се реже до кокал, както се казва. Няма шанс за нормална, правова държава, ако не се изрежат туморите от сорта на св. Барба Ганьос Еднокнижник, Курнелия, ДПС и прочие ДС тумори.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#43] от "ban":

  Гледай колко минуси сте ми нахакали, че нашата икономика все пак работи спрямо всички останали на Балканите. Икономиката е наука. Не можеш да я регулираш с плюсове и минуси.
  Ей това винаги не смайва.

 54. 54 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2955 Весело
  Тотален хаос цари в държавата!Абсолютни идиоти управляват кризата! Трябва спешно да се организираме за свалянето им!
  —цитат от коментар 42 на Рим


  Ми хайде де,какво се туткате?Докато се наканите, и кризата ще свърши.Давай личен пример,излизай на площада,милиони ще те последват?Смешници!!!

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#40:"uvtest"][/quote]

  Въпросът ти е безсмислен. То си беше ясно като бял ден, че ще стане така. Не искам да коментирам дали е наложително или не. В България освен тупане в гърдите колко са велики, тия къде управляват винаги бе изключение са оплетени в демагогия, много приказване, малко правене като накрая от първенци винаги се озоваваме на опашката.

  И за да се оправдаят с това, винаги изкарват хората виновни. Скоро очаквам да чуя че хората са виновни, че не са правили масово тествания срещу 120 лева всеки.

 57. 57 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#48] от "uvtest":

  Ами да, освен, че са по-умни, са и по-богати!

 58. 58 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  Руски, турски и китайски тролове налазиха социалните мрежи , тука не е изключение

 59. 59 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  До коментар [#54] от "uvtest":

  Агенти

 60. 60 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1026 Любопитно

  Айде за последно и един простичък въпрос: няма ли вече да почнат от броя на заразените да изваждат броя на оздравелите? Или те и така трудно ги докарват...

 61. 61 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 628 Весело

  До коментар [#60] от "Араламбене му е майката":

  Нека перифразирам един шапкар - "Няма да отговарям на този въпрос".

 62. 62 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1259 Гневно

  В Германия правят по половин милион тестове на СЕДМИЦА (официални данни). Тоест, тестват на седмица по около 0,7% от населението.
  Защото искат пълна картина на засегнатите и разпространението, което води до контрол върху процеса.
  Ако бяхме като тях, трябвашв да тествам по 30-40000 души на седмица!
  Колко тестваме, Мутафчийски? Не казваш...
  Не повече от 2-3000 седмично, нали?
  По-зле ще става.
  Защото вместо тестове и лекари имаме ФУРМИ!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 63. 63 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  И за да се оправдаят с това, винаги изкарват хората виновни.
  —цитат от коментар 56 на Rocketman


  Наистина не те разбирам.Значи някой,въпреки всички апели и молби,въпреки ,че чете и слуша какво става по света,решава,че му е жизнено необходимо да отиде в провинцията да се наплюска и напие,и сега държавата му виновна.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Веселин Петров
  Веселин Петров
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Мда, дайте ни и малко статистиката за починали от инсулти, инфаркти и рак моля!

 66. 66 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 791 Неутрално

  [quote#6:"padrino"]
  —цитат от коментар 14 на amg32
  Не мога да скрия, че властите в България се справят до момента по изключително добър начин! Успяват да намерят възможно най -добрия компромис м-у възможност за придвижване, здравна сигурност на населението, бизнес възможностти. Данните за заразени и починали до момента безапелационно подкрепят това. Обстановката е крайно динамична и напрегната и се изисква голяма гъвкавост в менаджирането и. Това е повод да поздравим властите в Бг за разлика от ЮК , където хората мрат като псета в момента![/quote]

  Ако още на първи Март бяха въвели блокада а не извънредно положение, то резултатитер за които говориш щяха да са още по-добри. Това обаче не означава че сме се справили с проблема а просто сме отложили неговото решаване за друг път. Преминаването на заразата през страната е процес и не можем да го ограничим , можем само да се постараем да намалим неговите последици. Кривата на Поасон започва да се появява. Видно е в последните дни и ще е още по-видно през следващите.
  Надали ще го разбереш, което е видно от начина на мислене. Това, че някой е много зле не означава, че ти си добре, Битува в тебе - Вуте да е зле.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#63] от "uvtest":

  Умнико , много хора зависят от собствена земеделска продукция , особено сега оставени без доходи. Ако тази продукция за теб расте на щандовете в Била то е ясно защо не разбираш.

  Dum Spiro, Spero
 69. 69 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 791 Весело

  До коментар [#36] от "Да вярваме на истината":

  Гербаджийския дрон излетя и ни озарява със светлината на просвещението.

 70. 70 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Стискам ръка на генерала, браво! Изчака дивите селяни да се приберат по селата си и им тръшна вратата за прибиране обратно в София. Защото Ганьо е убеден, че него забрана не го лови. Молят го да си остане вкъщи и да не пътува за празниците, но той се мята на таралясника и отпрашва на дело, защото е много хитър. Ами като си такъв хитрец, стой си сега на село и като те уволнят, обвинявай неволята, а не кухата си селска лейка. Браво на генерала, адмирации. А нека волните душици непослушни, на които им се нарушавали правата, да ми бият минусите сега!

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 71. 71 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  До коментар [#67] от "Rocketman":

  Ти смяташ че герберските са против реализацията на руските, турските и китайски проекти унас ?

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#15] от "Араламбене му е майката":

  Ти не си ли чувал оная история, че през 70-те в Израел имало стачка на лекарите. 3 месеца ...
  За тея 3 месеца смъртността намаляла с 25 %!

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 74. 74 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  По времето на грипната пандемия, тия 40 щяха да ги пишат умрели от съпътстващите им състояния. Предполагам, ако умреш от грип е "по-евтино" за болницата, отколкото от някакво съпътстващо състояние, а сега с коронавируса нещата са се променили.

 75. 75 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Строгите мерки може би все още са наложителни. Но блокадата не може да продължи вечно. Още от сега трябва да се мисли за момента, когато тя ще отпадне, да се създават на определени навици в хората като носене на качествени маски и ръкавици на публични места, пазене на дистанция, моментално прибягване до самоизолация, ако човек не се чувства добре, повишаване на имунната система - със стоене у дома това няма как да стане. Разбира се, нужни са повече тестове за идентифициране на носителите на вируса. Само с блокади и забрани България няма да успее да стъпи на крака.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#62] от "pariah":
  "В Германия правят по половин милион тестове на СЕДМИЦА (официални данни). Тоест, тестват на седмица по около 0,7% от населението."

  Щом казваш...само чe са около 350 000 седмично (официални данни). Което е по-малко от милион за месец. Дори и по твойта сметка, милион и повече да са на месец, ...Германия е над 83 000 000 души! Капацитетът на лабораториите има лимит. Видео за тестването в страната тук: https://www.t-online.de/tv/news/corona-wissen/id_87698874/coronavirus-so-viel-wurde-in-deutschland-zuletzt-getestet.html?_gl=1 *1gzoxzs*_ga*YW1wLUY4UGtMWXNpbFZNUUJ4VjdxZDVTZktNRjVGajh0cDk4eHp2WTNfY2xmdU5PVmljb2VhUlFRWVRXVFRjS1ZQTm4.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#15] от "Араламбене му е майката":Ти не си ли чувал оная история, че през 70-те в Израел имало стачка на лекарите. 3 месеца ...За тея 3 месеца смъртността намаляла с 25 %!
  —цитат от коментар 73 на Ebeneezer Goode


  Е, то ако не те уморят в болница, къде другаде?

 83. 83 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#15] от "Араламбене му е майката":Ти не си ли чувал оная история, че през 70-те в Израел имало стачка на лекарите. 3 месеца ...За тея 3 месеца смъртността намаляла с 25 %!
  —цитат от коментар 73 на Ebeneezer Goode


  Е, то ако не те уморят в болница, къде другаде?

 84. 84 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 227 Любопитно

  До коментар [#67] от "Rocketman":Герберските такива страдате, че сте малцинство ли днес?

  Искаш да кажеш, че в други дни са мнозинство? В този сайт? Интересно.

 85. 85 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  До коментар [#68] от "gargamel":
  В Банско и по морето ли се отглежда тази земеделска продукция? И точно по Великден отиват да копаят?

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  Колкото повече, толкова повече - каза Мечо Пух!
  Колкото повече са заразените, толкова повече ще се заразят и още повече ще станат. Управниците май се изтърваха по надолнището и вече няма спиране. Не помогна самодоволството Боково, нито усърдието Му, нито самочувствието Му. И язък за барута! Скоро няма да имаме нужда нито от доктори, ни болници, ни щаб, не власти, а парламент хич. И задължението по спасяване на болните ще е на болните.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 628 Неутрално

  До коментар [#74] от "Индиана":

  Всъщност за всяка болница има статистика за смъртността. Ето защо почти навсякъде под предтекст да си умре вкъщи изписват болните в терминална фаза, когато видят на къде отиват нещата. Така че и по болниците има много мърша.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#90] от "Мунчету на Боеку":

  Направо изнасят трупове.

 95. 95 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  Ако приемем че Китай са повели биологична война срещу запада с цел завладяването му и се подкрепят къде гласно къде не от руснаците, турците, ислямистите, комунистите и др антицивилизационни сили, то всички призоваващи за хаос и безредици по време на пандемия ударила ЕС, САЩ и НАТО в страна членка са си баш агенти на тъмните сили

 96. 96 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "padrino":

  Да видим какво ще стане . Като че ли искаш БГ да пламне . Гледай си шотландското село в което живееш

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 912 Неутрално

  "Общият брой на жертвите на коронавируса вече е 40, след като има три нови случая. ...
  За изминалото денонощие са 42 потвърдени нови положителни проби за коронавирус."
  Приближаваме се към реалността. Вероятно към т.нар. пик. Каква ли е стойността на този пик, кога ли ще бъде достигнат? Като че ли скоро не са обявявали математически модели. Дали в графиката, която се чертае всеки ден не предстоят много екстремуми или рогови точки, като стойностите на някои от тях са все "по-високо".

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK