Политици отправиха пожелания за здраве и единение на Възкресение

Патриарх Неофит възвести Христовото Възкресение пред патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и отправи благослов: благодатта и мирът на Възкръсналия Иисус Христос да бъдат над всички нас - над целия български народ.

© Associated Press

Патриарх Неофит възвести Христовото Възкресение пред патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и отправи благослов: благодатта и мирът на Възкръсналия Иисус Христос да бъдат над всички нас - над целия български народ.Представители на политическите сили отправиха пожелания за здраве и единение по повод днешния християнски празник Възкресение Христово.


"Нека използваме дните около Великден, за да бъдем в непрекъснат контакт, макар и от дистанция, с близки и приятели, написа във "Фейсбук" председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя пожела на всички да "бъдем здрави, да бъдем добри, да бъдем единни", на вярващите християни - да отворят сърцата си за чудото на Възкресението, а на изповядващите друга религия - да почувстват радостта от пролетта, дори когато имат възможност да я виждат само през прозорците си.


"Вероятно повечето от Вас, също като мен, няма да получат утехата да прегърнат най-близките си от страх да не поставят под заплаха здравето на хора от рисковите групи. Естествено е човек да изпитва тъга и гняв в момент, когато сме принудени да се откажем от обичайните радости около празника, от навици, ритуали, традиции. Но именно заради тази ужасна ситуация трябва да намерим в себе си сили да сме спокойни и дисциплинирани. За да можем на свой ред да помогнем на някой друг да се справи с тъгата и гнева", добавя Караянчева. "И най-вече да не забравяме, че и това странно, нервно време на несигурност и самота ще отмине. И парковете отново ще се напълнят с деца и младежки компании и пак ще има смях и близост. Може би не толкова скоро, колкото ни се иска, но и това ще стане", уверена е председателят на Народното събрание.
"Днес сме призвани да надмогнем изпитанието на 2020г., да търсим най-верния път и съгласие за справяне с дългосрочните последици от кризата. Не с насаждане на чувство за вина, страх и разделение. А с осъзната отговорност и грижа за ближния, с обединени усилия срещу опасността и вяра в утрешния ден", написа президентът Румен Радев. Повече за неговите послания четете тук.


" Сега е времето за надежда и силна вяра. В настоящата ситуация трябва да сме по-добри и по-смирени. Нека да направим всичко, което зависи от нас, за да може след години да се гордеем с решенията и действията си. Трябва да сме единни в това предизвикателство и да проявим отговорност" призова премиерът Бойко Борисов. Как лидерът на ГЕРБ посрещна Възкресение в дома си, обграден от членовете на семейството си, вижте тук.


Има време за всяко нещо - време за прегръщане и време за въздържане от прегръщането. Благоразумният предвижда злото и го избягва. Бог не е само в храма, Той е навсякъде! Бъдете силни и търпеливи, ще настъпят по-добри дни!
"Христос Воскресе! Нека донесе благодат на българската земя, здраве и сили на българския народ, топлина и любов във всеки български дом!" е пожеланието на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави всички православни християни с най-светлия християнски празник и им пожела много здраве, мир, любов и благодат. "Нека символът на Празника - вярата в победата над злото и смъртта, да бъде опора и светлина по пътя към успеха и в сегашното тежко изпитание", пожелава лидерът на ДПС. Той призова "да не забравяме грижата за ближните и в молитвите да сме с всички, които се борят за човешкия живот, да пазим човешкото достойнство и бъдеще".

Коментари (33)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Думата политици преди каквото и да е съобщение е като херпес на хубава жена :)

 2. 2 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 422 Разстроено

  Подличко! А защо единение само за един ден?!
  Въобще какво бъдеще имаме, след като само в нещастието пропагандираме за единение?!
  Нашите политици трябва да се научат да работят не на инат.....

 3. 3 Профил на Λllαν Βalckmore
  Λllαν Βalckmore
  Рейтинг: 341 Гневно

  първо прочетох "отхвърлиха" . вероятно няма да чакат 40 дни, за да почне шоуто " вие окрадохте народа, а ние му дадохме", а после в обедната почивка заедно да ръфат кюфтета за по 40 стинки парчето :)

  All games must end... https://m.youtube.com/watch?v=Wa0Nmruih_A
 4. 4 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 1976 Неутрално

  Лицемери, сър!

  без подпис!
 5. 5 Профил на Kingpin
  Kingpin
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Не им пречете да горят медицински отпадъци от Италия в ТЕЦ-а!
  Не им пречете да крадат милиарди, които вие ще връщате!
  Не им разваляйте тоталната власт, която удължиха с още един месец!
  Не си търсете гражданските права, които ви отнеха! Не ходете в парка – там ще застрояват и ще им пречите!
  Не говорете – за свободно слово прокуратурата им ще ви глоби 20 000 лева!
  Гледайте телевизия, особено предаванията на насаждащите страх и паника мисирки!
  Паникьосвайте се, но помнете – ако нещо стане с вас един гологлав генерал ще ви добави към сутрешната си статистика!
  Не задавайте въпроси! Не мислете! Всичко, което трябва да знаете е казано в брифинга на НОЩ! Изтеглете си мобилното им приложение! Дайте им личните си данни, достъп до локацията ви, телефона ви, както и до неговите тефтерче, камера и микрофон! Те ви следят и слухтят за ваше добро! Обичайте грабителите – те са най-големите дарители! Вярвайте на мародерите и българоубийците провеждащи грабеж и геноцид над вас, някак си те го правят за ваше добро! Подчинявайте се на разпоредбите им! Да, те са неадекватни, корумпирани, безхаберни, зловредни и всичко, което правят е във ваш ущърб, но заповедите им са закон по време на извънредното им положение! Носете маски! Те носят маски на спасители, а вие носете маски на спасени!
  Обичайте Диктатора и помнете, той също се обича!
  Барба Ганьос возкресе и БЛАГОДАРИМ ЗА ФУРМИТЕ

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 6. 6 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Не прочетох пожелания или молитва сомо от Прас, Мляс и Пляс.

 7. 7 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Христос Воскресе!

  Воистину Воскресе!

  Мир, любов и благоденствие Вам.

  Бъдете благословени, обичайте се и бъдете заедно, с любимите до вас.

  ..., политиците са за новинарския поток.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 8. 8 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  До коментар [#6] от "One Hour":

  Пак е по добре, че е от политици, а не от банкери, че при тяхното пожелание, може да се окаже, че даже и дължим пари на някоя банка накрая по някакъв непознат за нас механизъм... :D


 9. 9 Профил на vpp42647687
  vpp42647687
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Политици отправиха пожелания за здраве и единение на Възкресение. Дори политик от ДПС с мюсюлманското име Мустафа пожела здраве по случай празника, а онези от Демократична България – Христо Иванов и Атанас Атанасов – са заети да плюскат агнешко и козунаци, та не им остава време да поздравят християните. Срам на срамотиите!

 10. 10 Профил на vpp42647687
  vpp42647687
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Политици отправиха пожелания за здраве и единение на Възкресение. Дори политик от ДПС с мюсюлманското име Мустафа пожела здраве по случай празника, а онези от Демократична България – Христо Иванов и Атанас Атанасов – са заети да плюскат агнешко и козунаци, та не им остава време да поздравят християните. Срам на срамотиите!

 11. 11 Профил на juk
  juk
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Не разбирам защо политиците се чувстват длъжни да се произнасят при всеки повод?

 12. 12 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Само властта и нищо друго.

 13. 13 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1061 Весело

  "Нека да направим всичко, което зависи от нас, за да може след години да се гордеем с решенията и действията си. " призова премиерът Бойко Борисов.

  Този човек явно мисли, че ще надживее Малелеил, че да има шанс да се добере до строй, който да утвърди като годни за гордост решенията и действията му.

  Страшничко. :(

 14. 14 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Най=вече единение, нашите политици ни дават прекрасен пример за единение, като непрекъснато се дърлят в пленарна зала и никаква полезна работа не вършат.

 15. 15 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Талибаните.. Са необразовани политикс.

 16. 16 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1061 Весело

  Не разбирам защо политиците се чувстват длъжни да се произнасят при всеки повод?
  —цитат от коментар 11 на juk35625824


  Защото се страхуват, че народа ще си спомни, че има и хубави неща в живота, не е само тяхното "управление", и ще ги изгони с камъни.
  С изказванията си напомнят на какъв хал сме, та да не си помисляме, че има и нещо по-добро. :)
  Осъзнаване и приземяване един вид, че ако се размечтае народа- може никога да не са политици повече. :)

 17. 17 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  До коментар [#14] от "proza":

  Всички пият кафе заедно след дебатите :) За ваша сметка разбира се :D

  На живо спорят, а после зад затворени врати си стискат ръцете :) То е като при кечистите.. Всичко е шоу, а това шоу цели да държи вас разединени :) Защото обединен народ би изисквал повече от вампирите си :)

 18. 18 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5692 Весело

  И пак с назидателен тон - "не така, а така"... Не устиска и днес пустият му армейски манталитет...
  Христос Воскресе!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 19. 19 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Да си отправят послания вкъщи, към роднините, ние знаем колко са загрижени за нас! Айде няма нужда от лицемерие......

  VD
 20. 20 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Политиците отправиха послания , а какво направиха напоследък за здравето и единението ? Повече смъртни случай не от короната , а от не работещо здравеопазване заради неправилни управленски решения!

 21. 21 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  До коментар [#5] от "unknown artist":

  +++++++++++++

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 22. 22 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#5] от "unknown artist":

  Който ти е сложил минус - рано или късно ще съжалява!

 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4253 Неутрално

  Кво ни интересува политиците какви послания изпращат на Великден?! Пошло!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 24. 24 Профил на so
  so
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Не ви щем посланията.

 25. 25 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 687 Весело

  До коментар [#23] от "hamiltonf":

  Гледай сега, целта е да покажат колко са загрижени! Всъщност изпълняват плана на доц.Мангъров, но същевременно си изработват и алиби, т.к. не са наясно с мащабите на епидемията! Та затова следва, ама събират се в парковете, след две седмици ще видите какво ще стане, ама ходят на пазар, след две седмици ще видите, следва ами ходят на църква, вай тарикати, напускат софия, и т.н. Само не ми е ясно освен герберите защо и други хора, от форума, които претендират, че са умни и опозиционно настроени им пригласят?

 26. 26 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3475 Неутрално

  Някак си не върви коментара....

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 687 Любопитно

  До коментар [#26] от "Николай Бучков":

  Абе и Дневник се ослушва, днес отново е имало протести в София, ама май новината не е подходяща, като за празник?

 29. 29 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николай Бучков":

  Пък то какво и да се коментира, на футболистите от лудогорец, държавата им плати заплатите, други взеха заем за 75 милиона, трети си похапват фурми, останалите кучета ги яли, и да си налягат парцалите в къщи, че ада ни чака!

 30. 30 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7523 Неутрално

  Ще минем и без политически послания на светлия празник

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 31. 31 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6998 Неутрално

  Христос Воскресе и без да съм политик, всички да си живи и здрави, смирени и добри.

 32. 32 Профил на Neto
  Neto
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#5] от "unknown artist":

  От НОЩ твърдят,че коронавируса не засягал мозъчните клетки!

 33. 33 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  Честитят политиците, макар и да не вярват в това, което говорят. Ама рейтинг! Какво да правиш! И на магаре ще се направиш за него! Или пък въобще не трябва да се правиш...

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK