Видео с осакатяване на коте предизвика вълна от гняв в социалните мрежи

Снимката е илюстративна.

© Юлия Лазарова

Снимката е илюстративна.Едно коте бе осакатено. Лапичката му - отсечена с брадва на дръвник. Бори се за живота, но дни по-късно се предаде. Един млад мъж снима осакатяването и публикува видео с жестоките кадри. Хиляди българи и чужденци, останаха безмълвни, потресени, разгневени, неразбиращи. Поредният случаи на безпричинно насилие над животно доведе и до създаването на петиция, с която се настоява за ефективна присъда и максимално строго наказание.


Видеото с жестоките кадри


Датата е 29 март, а мястото – село Годлево край Разлог. Кадрите са жестоки. На тях се вижда как Петър Гешев слага телефона си на удобно място, за да заснеме това, което предстои да се случи на пън в двора си, до който е подпряна секира. После се връща с коте. Слага го на дръвника и го наглася системно и методично. Не бърза, но е твърдо решен да отсече главата му.


Замахва с брадвата, но животното успява да се отмести. Главата му е спасена, но едната му лапичка е отсечена. Петър се хвали пред камерата и казва, че изобщо не му пука за подобни неща и че котките заслужават това. Животното все още е живо, но ден по-късно е открито от местен ветеринар. Той не успява да го спаси. Петър Гешев публикува видеото във Фейсбук – в някои от големите групи на Разлог и Банско.
Следват гневни коментари от хора, които смятат, че може да постъпи по същия начин и с човек. Полицията и прокуратурата в Разлог са залети със стотици сигнали. На 8 април прокуратурата започва официално проверка по случая. Два дни по-късно Петър Гешев е задържан за 24 часа. От прокуратурата и полицията увериха, че разследване има. Разпитват се свидетели, изясняват се факти и обстоятелства.


Законът предвижда присъда и глоба


Умишленото убийство, жестокост или осакатяване на котки, кучета и други гръбначни животни е престъпление според българското законодателство. Наказателният кодекс (чл. 325б) предвижда наказание лишаване от свобода до 3 г. затвор и глоба от 1000 до 5000 лв. за всеки, който "прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане".


Наказанието е от 1 до 3 г. затвор и глоба от 2000 до 5000 лв., ако е извършено:


1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;
2. по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост;
3. на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице;
4. повторно.


Петиция събра хиляди подписи от България и чужбина


Жестокото отношение към котката обиколи социалните мрежи и доведе не само до гневни коментари, но и до петиция. От 16 април до днес близо 20 000 души от България, Франция, Германия, Великобритания, Испания, Дания и други европейски държави са подписали "Петиция за искане на ефективна присъда за Петър Гешев, който отсича лапичката на коте и то умира в мъки!". Основното им искане е извършителят да бъде осъден ефективно и да лежи в затвор.


Инициаторите призовават: "Нека всеки, който осъжда това деяние, и смята, че индивиди, извършили подобни издевателства над животни, следва да си понесат справедливо наказание, включващо затвор и сериозна парична санкция, да подкрепят петицията!"


В нея е описан случаят с линк към видеото. Публикувана е снимка от фейсбук профила на Петър Гешев, стопкадри от видеото и извадка от тълковен речник за думата "садизъм". В профила на Гешев вече се отправят закани и заплахи за саморазправа с него.


Фондация "Четири лапи": Нужни са по-тежки санкции


"Всеки ден получаваме сигнали за насилие над животни. Първото, което правим, е да ги препратим към компетентните органи – полиция и прокуратура. Като фондация, ние нямаме правомощия и разследващи функции", обясни Явор Гечев от "Четири лапи".


Насилието над животни е криминализирано след промени в закона, влезли в сила през 2011 г. От тогава до днес, по данни на фондацията, има едва 2-3 ефективни присъди. Размерът е около 3 месеца затвор. Най-често налаганите наказания са парична санкция и условна присъда.


"Когато законът предвижда до 3 г. затвор, налаганата санкция най-често е условна присъда и глоба. Причината е, че както при всяко друго престъпление, се отчита чисто съдебно минало, опасност от извършване на друго подобно деяние и ред други фактори", обясни Гечев.


Според него условните присъди също не са за пренебрегване в някои случаи. "Впечатление прави, че от полицията и прокуратурата гледат по-сериозно на този вид престъпления. Съдът е доста снизходителен. Нужна е промяна в закона, която да предвижда по-висока санкция и ефективни присъди за най-тежките случаи", смята Гечев.


По думите му, в много от случаите извършителите са със садистични наклонности или психопатия.
От "Четири лапи" разказаха, че най-често получават сигнали за домашни или бездомни животни, пострадали от отровни примамки, които са изключително опасни. Сезирани са многократно за организирани боеве с животни, бракониерство, стрелба с огнестрелни оръжия.


Къде да подадете сигнал


Компетентните органи, които имат правомощия да се намесят в случай на насилие над животни са полицията, прокуратурата, Българска агенция по безопасност на храните и регионалните инспекции по околна среда и води.
Ако станете свидетел на насилие над животни, което изисква спешна намеса, можете да сигнализирате на телефон 112, в най-близкото районно управление на МВР или районна прокуратура.

Ключови думи към статията:

Коментари (149)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Пожелавам му три години затвор.
  От сърце!

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на so
  so
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Понякога имам чувството, че живея в 15-ти век... Що за изрод е това?

 3. 3 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 870 Неутрално
 4. 4 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Тия с мъжкото хоро в Калофер и тия с татуировки ти на Левски по прасците са същите уроди. КLETA MAJKA BYLGARIQ.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 5. 5 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  На тоя му отрежете топките на някой дръвник!

 6. 6 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  Нормален човек няма да направи подобно нещо. Дано има ефективна присъда.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4208 Любопитно

  Нали подобни кадри не трябва да се разпространяват?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 8. 8 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  А като му ги отрежете,след това го оставете така...Ако оцелее-оцелее,ако ли не-каквото дойде...

 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Тия с мъжкото хоро в Калофер и тия с татуировки ти на Левски по прасците са същите уроди. КLETA MAJKA BYLGARIQ.
  —цитат от коментар 4 на nv  До коментар [#4] от "nv":

  Това не е справедливо и не е вярно, докато не го докажеш.
  Все едно аз да твърдя, че всички жени със силикон в джуките биха убили куче с брадва.
  Може да са ми супер неприятни, но връзка с убийството няма.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5050 Неутрално

  Да трепеш животни, не е чуждо на човек, но хората са го правели, за да оцеляват. Да кълцаш коте на дръвника и да го снимаш, а на всичкото отгоре и да се хвалиш с това в социалните мрежи - това е психопатия.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 11. 11 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Добре, обаче този закон как се транспонира за домашните кокошки и зайци?
  Интересно ми стана :), че гръбначни са и всички земноводни, птици, влечуги и бозайници

  Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
  (2) Наказанието е от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева, когато деянието по ал. 1 е извършено:
  1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;


  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 12. 12 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  Този е потенциален сериен убиец!

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4104 Неутрално

  Едно животно никога не може да бъде толкова жестоко към друго. Животните убиват, за да се нахранят, а не за да задоволят садистичните си инстинкти.

  Подобен акт на садизъм може да ме накара да се срамувам, че принадлежа към човешкия род. Аз самият имам котка, която гледам като малко дете и не мога да си представя какво бих направил, ако с нея се отнесат така.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#11] от "Канасубиги":

  "като прояви жестокост" е ключовата фраза.

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Дано умре в адски ракови мъки този изверг. Дано, дано, дано! Дълго да се мъчи със нечовешки болки и напълно в съзнание. V

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 16. 16 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2947 Любопитно

  Деянието е лошо от морална гледна точка. Надявам се да се открият причините за това деяние (и да се вземат предвидените законови мерки.
  Обаче...част от коментарите до сега (а предполагам и част от последващите) разкриват едно и също духовно равнище с извършителят.
  Извършителят сигурно ще бъде наказан, но какво правиме с "престъпмисълта" - или приемаме, че тя е "парата в свирката" за намаляване на общественото и личното напрежение.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 17. 17 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Етноса и религията. Бързо. Или "тоя не е от нашите", а?

 18. 18 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  Фактът , че е публикувал действията си в социални мрежи, означава , че психопатът търси експресия на жестокостта си, т.е. не осъзнава уродливостта на поведението си, няма морален сензор за зло. Такива са масовите убийци.

 19. 19 Профил на iavorski
  iavorski
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Мда, за убийство на един човек и инвалидизиране на втори - условна присъда. За убита по садистичен начин котка - 3 години затвор. Само на мен ли ми идва малко абсурдно?

 20. 20 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Не знам с какъв акъл ги оставят тия тъпите бегета да се разхождат на свобода

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 21. 21 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#14] от "АзКлавдия":

  Мхм, не знаех, че 'жестокост' е термин в правото. :)

  Как мерите жестокостта при едно отсичане с брадва? Дали извършителят се усмихва или....?

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 22. 22 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Етноса и религията. Бързо. Или "тоя не е от нашите", а?
  —цитат от коментар 17 на uje32596582


  Истински българин, и ревностен християнин.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 23. 23 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1417 Гневно

  И аз подписах петицията. А ако този изрод ми падне ще му завра брадвата в задника...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 24. 24 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#21] от "Канасубиги":

  " Мхм, не знаех, че 'жестокост' е термин в правото. :) "

  Правото борави с понятия от живота . Няма как да бъде иначе.

  Точно за това умишлено и рекламирано в медиите осакатяване на коте може да получи по- тежко наказание от неволно, непредумишлено и нежелано осакатяване на човек.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  И на всичко отгоре не е мангал?!

  Ужас направо!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 27. 27 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#21] от "Канасубиги":

  Навлизаш в други води.
  Разбирам накъде биеш, но съдът е този, който преценява дали има или няма жестокост.
  Моята баба, Бог да я прости, е заколила стотици кокошки в живота си, но с тях е хранила семейството си и никога не би й хрумнало да се хвали или показва.

  Доброто е заразно
 28. 28 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Всякакви изроди, луди, психопати и перверзници винаги ги е имало. Просто сега лесно намират трибуна в социалните мрежи. Редно е обществото да има ефективни методи обществото да се прочиства от такива.

  Евроатлантида
 29. 29 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#25] от "faeton.":

  А ти днес колко лапички отряза, патриоте?

 30. 30 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#27] от "АзКлавдия":

  В други води навлизате вие.
  Аз не искам да коментирам съдебни решения или бъдещи такива, аз искам да коментирам един дебилен закон, който съм цитирал.


  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 31. 31 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пожелавам му три години затвор.От сърце!
  —цитат от коментар 1 на АзКлавдия


  естествено комунистическото мутре Борисов и мафията ГЕРБ нямат нищо общо. щетите нанесени на България и българите нямат оправия десетилетия след като Борисов го няма

  успешно разкатаха и малкото наченки на стоийности и ценности в българското общество. Морал ли?! хе-хе-хе

  Vernam Cipher
 32. 32 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Мръсен изрод и садист, не заслужаващ живот!
  Тоя да го риташ в главата до смърт му е малко!

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 33. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2448 Разстроено

  Трудно ми е да си представя че да инвалидизираш (публично!) беззащитно животно,след което то да умре от раните си ......би доставило на някой душевно удовлетворение...

 34. 34 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  някой би ли ми дал линк към видеото? един приятел в Швеция много обича такива на имигранти, но засега не е успял да "сподели" нещо от такава българска класа

  Vernam Cipher
 35. 36 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  гръбначни са и всички земноводни, птици, влечуги и бозайници
  —цитат от коментар 11 на Канасубиги


  добро утро. рибите също. акулите например не

  Vernam Cipher
 36. 37 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Не заслужава нищо повече, освен да се научи да обича бяла нуга, че всяка вечер ще е послушна съпруга....

 37. 38 Профил на ~*~
  ~*~
  Рейтинг: 849 Неутрално

  И аз подписах петицията и дано това чудовище получи най-тежкото наказание предвидено от закона!

 38. 39 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2448 Разстроено

  ...нямам думи!...
  Какъв е тоя изверг?

 39. 40 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 24 Разстроено

  Колко много идиоти дава на света Майка България!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 40. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 42 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  О, аз също гледам куче, но ако някой му направи нещо такова ще е по-добре за него да си сложи главата на релсите, защото това, което го очаква не си го е представял никога...

 42. 43 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Добре, Гешев замисля ли се какво ще преживее ако някой го сложи на пъна, снима го и го резва от рамото?

  Ако го приберат "на топло" може и да се замисли.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 43. 44 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5044 Неутрално

  А Фейсбук разпространява ли, разпространява като мощна трибуна, включително за идиоти и престъпници

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 44. 45 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#41] от "faeton.":

  Че вие всеки път го правите с подхвърляния - "ама циганне със сигурност, мюсюлманин е, дали не е от мирната религия?" - значи и ти избиваш комплекси за малоценност. Кога ще видиш гледата в собственото си око, преди да търсиш сламката в чуждото?

 45. 46 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#45] от "uje32596582":

  Айде сега!
  Виж какво съм писал в пост 12- Този е потенциален сериен убиец!

  Няма българин , няма циганин!

  Има жестокост.

 46. 47 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Искам 10 минути насаме с този човек. Не е нужно да ми давате брадва - и така едва ли ще оживее. Ненормален изрод, такива трябва да се трепят публично и в мъки!

 47. 48 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 946 Весело

  Очевидно психопат, как обаче не са го засекли? Все някъде е минал психотест....

 48. 49 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 946 Весело

  Очевидно психопат, как обаче не са го засекли? Все някъде е минал психотест....

 49. 50 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 946 Весело

  Очевидно психопат, как обаче не са го засекли? Все някъде е минал психотест....

 50. 51 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 946 Весело

  Очевидно психопат, как обаче не са го засекли? Все някъде е минал психотест....

 51. 52 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 54 Весело

  До коментар [#41] от "faeton.":Че вие всеки път го правите с подхвърляния - "ама циганне със сигурност, мюсюлманин е, дали не е от мирната религия?" - значи и ти избиваш комплекси за малоценност.
  —цитат от коментар 45 на uje32596582

  Бас държа, че този патреот им тату на Левски, и IQ на шимпанзе.

 52. 53 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 998 Неутрално

  https://m.facebook.com/profile.php?id=100007242109005
  Това е профила на въпросния... Като го гледам, вероятно вече обича бяла нуга, та няма да му е особено трудно при бай ви Ставри.

 53. 54 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#46] от "faeton.":

  Добре. Кажи обаче това и следващия път, когато някой подхвърли нещо за религията и етноса - "няма значение дали е християнин, или мюсюлманин. Законът е еднакъв за всички. Стига с това деление". Иначе твърдението ти е лицемерно.

 54. 55 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  Имаше изследване,че повечето серийни убийци са започнали първо да измъчват и убиват животни.Явно става въпрос за някакъв психопат.Естествено дежурните българомразци във форумът не пропуснаха да направят обобщения.

 55. 56 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 380 Неутрално

  В психиатрия. Такъв урод в този си вид е опасен за околните. Година в изолатор като минимум.

  Мърфи е оптимист!
 56. 57 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  този не е за затвора а за психиатрия до живот. Това е социопат някакъв, може и ръка на човек да отсече

 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 59 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#16] от "DDR":

  може да не ти се вярва, но е така да. 90% от тези дето тук искат да го стрелят, секат, кълцат и прочие, ако ги оставят на саме с него, завързан и безпомощен, няма дори да го пипнат с пръст. Това е друго ниво в съзнанието

 59. 60 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#55] от "Мусаши":

  Що, вие не бързате ли да правите обобщения - ей го коментара над моя. Не съм видял да се цупите на подобни обобщения - напротив, приемате ги с кеф. Лицемерие от класа.

 60. 61 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  "Човека" е висшист от Югозападния университет.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 61. 62 Профил на кокошката
  кокошката
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Моля съфорумниците да се включат активно в подписването на петицията за съд и присъда за този изрод:

  https://www.peticiq.com/peticiq_za_efektivna_prisada_za_petar_geshev_otnel_jivota_na_kotka_s_bradva?u=2768785&s=60134114&utm_source=fb_share

 62. 63 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  До коментар [#55] от "Мусаши":Що, вие не бързате ли да правите обобщения - ей го коментара над моя. Не съм видял да се цупите на подобни обобщения - напротив, приемате ги с кеф. Лицемерие от класа.
  —цитат от коментар 60 на uje32596582


  Кое приемам с кеф?Престанете с идиотщините да ми приписвате неща,които никога не съм написал.

 63. 64 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#61] от "zz_s":

  Това няма нищо общо. Много социопати са много умни и образовани хора. Просто нямат морални задръжки, не различават добро и зло и не изпитват стъстрадание

 64. 65 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#54] от "uje32596582":

  " Иначе твърдението ти е лицемерно. "

  Нищо лицемерно няма !

  Когато някой прояви жестокост, го критикувам и ДЪРЖА да знам етноса, религията , средата му и как се е стигнало до там. Ето, в случая предполагам , че този е психопат. Това , че е българин - психопат е неоспоримо.

  Когато в ислямски сайт се вихри бурна радост от пожара в катедралата Нотр Дам и се призовава тя да се събори и построи джамия, се интересувам от причините за ислямския фундаментализъм , защо той е в основата на джихадизма и самоубийствените атентати, които убиват стотици хора всеки път!

  Когато трима циганина набият сам човек, се интересувам защо дребната престъпност в 80 % е циганска . В 20 % е българска. Какви са причините за това?

  ВИЕ НАВИРАТЕ ЕТНОСА ВИНАГИ и го изкарвате на преден план, естествено с цел да търсите оправдание и снизхождение. 65. 66 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  До коментар [#54] от "uje32596582":" Иначе твърдението ти е лицемерно. "Нищо лицемерно няма !Когато някой прояви жестокост, го критикувам и ДЪРЖА да знам етноса, религията , средата му и как се е стигнало до там. Ето, в случая предполагам , че този е психопат. Това , че е българин - психопат е неоспоримо. Когато в ислямски сайт се вихри бурна радост от пожара в катедралата Нотр Дам и се призовава тя да се събори и построи джамия, се интересувам от причините за ислямския фундаментализъм , защо той е в основата на джихадизма и самоубийствените атентати, които убиват стотици хора всеки път!Когато трима циганина набият сам човек, се интересувам защо дребната престъпност в 80 % е циганска . В 20 % е българска. Какви са причините за това? ВИЕ НАВИРАТЕ ЕТНОСА ВИНАГИ и го изкарвате на преден план, естествено с цел да търсите оправдание и снизхождение.
  —цитат от коментар 65 на faeton.


  Много е съмнително дали е българин.Като го гледам колко е мургав или е циганин,или поне някои от предците му са цигани.

 66. 67 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Дано някой го пребие до смърт!

 67. 68 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#43] от "Kiril":

  не, не се замисля. Това му е болесттс

 68. 69 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  [quote#31:"Дедо Лойко"][/quote]

  Вярваш ли си че моралът на този е повлиян от Боко, или имаш задачки да изпълняваш във форума.
  Идете по селата да видите как се трепят с капани, пушки антифриз... , котки, кучета белки лисици... само защото са прегризали врата на някое пиле. Това е морала на много нашенци от години.
  А този е върха, защото решил да се покаже.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 69. 70 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#63] от "Мусаши":

  Ми ей го обобщителния коментар 58. Не ви виждам да правите забележка за обобшенията, на бързате да се засягате, ако сте от другата страна. "Не прави на длуг това, което не искаш да правят на теб".
  Направете същата забележка за този коментар 58 и въобще за подобните първи коментари под други статии и тогава бих ви нарекъл честен човек. Иначе за мен сте просто лицемер.

 70. 71 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#65] от "faeton.":

  ВИЕ НАВИРАТЕ ЕТНОСА ВИНАГИ.

  Хохохо, я виж сутрешната статия за Нотр дам, кой навира етноса. Не те виждам да правиш там забележки, напротив. Още един лицемер.

 71. 72 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 916 Неутрално
 72. 73 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 844 Неутрално

  А ежедневното избиване на животни от ловджиите абсолютно не притеснява нито един "природозащитник". Но това са други животни. Не са котки и кучета, с които пишман защитниците на животните обичат да се лигавят.
  Няма по-големи лицемери от природозащитниците, защитниците на животни, зелените и цялата подобна пасмина!!! На 99% от тях "защитата" им се отнася единствено до домашни любимци - т.е. до животните, които те използват като играчки.

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 73. 74 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#54] от "uje32596582":

  " "няма значение дали е християнин, или мюсюлманин. Законът е еднакъв за всички. Стига с това деление". "

  Няма такова нещо, мой човек !

  Всичко им значение и Бог е в подробностите !

  Етносът, религията , образованието, семейната среда, обществото- всико това определя съзнанието и действията .

  Убеждавай ме ти, че фактът, че някой, който от малък срича Корана в някое медресе и се обучава в носене на джихадистки пояс под зоркото око на някой молла , няма никакво значение , че избил сто души на някой пзар, взривявайки себе си !

  Както и някой с татуировки Бяла Сила и приятели от Арийски братя влиза в бар и застрелва всички цветнокожи вътре .

  Стига сте се крили зад етноса си , ами излезте и кажете истината !

 74. 75 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  До коментар [#63] от "Мусаши":Ми ей го обобщителния коментар 58. Не ви виждам да правите забележка за обобшенията, на бързате да се засягате, ако сте от другата страна. "Не прави на длуг това, което не искаш да правят на теб".Направете същата забележка за този коментар 58 и въобще за подобните първи коментари под други статии и тогава бих ви нарекъл честен човек. Иначе за мен сте просто лицемер.
  —цитат от коментар 70 на uje32596582


  Има си нещо наречено статистика.Онзи ден премиерът каза,че от 12 хиляди затворници 11 хиляди са цигани.Т.е 90 процента от затворниците.Като се има предвид,че циганите са 10 процента от населението излиза,че престъпността сред циганите е десетки пъти по-висока,отколкото сред останалите етноси.Докато не се промени тази статистика винаги ще има подобни коментари.

 75. 76 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#74] от "faeton.":
  До коментар [#75] от "Мусаши":

  Ми ей го коментар 58. Действайте, лицемери. Не ви виждам да сте активни против такива коментари, напротив - пишете в същия тон - "Деус Волт!! Циганите са виновни! Крайстчърч беше много хубаво!!."

  Докато не видя ваш пост против подобен коментар - лицемери сте и това е. Няма как да избягате от дамгата.

 76. 77 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#52] от "Destino":

  " Бас държа, че този патреот им тату на Левски ..."

  Татуировката на Левски сама по себе си не е нищо лошо.
  Но ако е съчетана с нещата , за които пиша по- горе, тогава е опасна .

  За това казвам, че всички подробности са важни, за да разберем защо един човек с душа , дадена от Бога , става убиец.

  Тук някои се опитват да ме убедят, че етносите, религията и т.н. не били важни. Законът важи за всички, казват те, а веднага се крият зад етноса си.

  Ти си един от интелигентните турци във форума - кажи честно, мислиш ли, че етносът, средата, религията, семейството, образованието и т.н. не определят дали един човек става жесток или не ?


 77. 78 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  А ежедневното избиване на животни от ловджиите абсолютно не притеснява нито един "природозащитник". Но това са други животни. Не са котки и кучета, с които пишман защитниците на животните обичат да се лигавят. Няма по-големи лицемери от природозащитниците, защитниците на животни, зелените и цялата подобна пасмина!!! На 99% от тях "защитата" им се отнася единствено до домашни любимци - т.е. до животните, които те използват като играчки.
  —цитат от коментар 73 на quatro_4x3


  Така си е. Оправданието на ловците е че това е древен спорт произлязъл от осигуряването на прехраната. Това е най лицемерно , защото сега изобщо не е нужно.
  Като чуя израза 'вреден дивеч', а той е в закон, ми призлява.
  Между другото котките ловуват за спорта (когато вече не са гладни) и са жестоки убийци, но това им е природата.
  Тоя ненормалник трябва да бъде наказан.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 78. 79 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Моля съфорумниците да се включат активно в подписването на петицията за съд и присъда за този изрод:https://www.peticiq.com/peticiq_za_efektivna_prisada_za_petar_geshev_otnel_jivota_na_kotka_s_bradva?u=2768785&s=60134114&utm_source=fb_share
  —цитат от коментар 62 на кокошката  А ловджиите, които ежедневно избиват животни ще ги съдим ли??? Или ония животни са по-малко животни???

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 79. 80 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#77] от "faeton.":

  специално в случая, етносът и религията нямат нищо общо. За други случаи обаче средата , не точно етносът са от значение, доколкото средата възпитава норми на поведение и представа за нормално, позволено, добро и зло, отношение към обществото, морални ценности и т.н

 80. 81 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#62] от "кокошката":

  не е ли време петиционерите за присъди да осъзнаете, че тези петиции са по-мека форма на линчуване. Има следствие и съд, които взема предвид фактите, разследване и т.н. и отсъжда. Общественият натиск от хора, информирани от вечно търсещите скандали медии и собствените си емоции и некомпетентност, не помага никак на никого. Прилича на Пенев, който реве срещу съдиите 2 седмици преди мача

 81. 82 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7877 Неутрално

  И какво човешко има в този изрод?

 82. 83 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  До коментар [#74] от "faeton.":До коментар [#75] от "Мусаши":Ми ей го коментар 58. Действайте, лицемери. Не ви виждам да сте активни против такива коментари, напротив - пишете в същия тон - "Деус Волт!! Циганите са виновни! Крайстчърч беше много хубаво!!." Докато не видя ваш пост против подобен коментар - лицемери сте и това е. Няма как да избягате от дамгата.
  —цитат от коментар 76 на uje32596582


  Кога съм одобрявал коментари във възхвала на случилото се в Нова Зеландия?Или пък съм писал такива?Ти си един долен клеветник.

 83. 84 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#83] от "Мусаши":

  Коментар 58, мойто момче. Лицемерно човече си ти.

 84. 85 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  До коментар [#17] от "uje32596582":

  при циганите има някакво, не знам как да го нарека, вярване може би, че котките проклинали, ако им направиш нещо и повечето гледат изобщо да нямат вземане-даване с тях, съвсем сериозно

 85. 86 Профил на hugo_chaves
  hugo_chaves
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Едно животно никога не може да бъде толкова жестоко към друго. Животните убиват, за да се нахранят, а не за да задоволят садистичните си инстинкти. Подобен акт на садизъм може да ме накара да се срамувам, че принадлежа към човешкия род. Аз самият имам котка, която гледам като малко дете и не мога да си представя какво бих направил, ако с нея се отнесат така.
  —цитат от коментар 13 на Norman Granz

  Това мнение показа никакво познание за животните....
  Животните също убиват не само да се нахранят котките обичат да си играят с умираща мишка в продължение на часове често след това нея изяжда.Да не говорим за по-свирепите животни.Но това не оправдава този кретен трябва да се лекува не ми изглежда нормален.Обаче тези призиви да бъде убит също не са особено нормални...

 86. 87 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  До коментар [#85] от "extraCACA":

  то и при българите има, за златки, белки, кукумявки

 87. 88 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 54 Неутрално

  До коментар [#52] от "Destino":" Тук някои се опитват да ме убедят, че етносите, религията и т.н. не били важни.
  —цитат от коментар 77 на faeton.


  Пич, въпросът беше, че ако циганин направи нещо, силно акцентирате върху етноса.
  Ако българин направи нещо, то смекчавате етническата принадлежност.
  И в това има лицемерие.

 88. 89 Профил на hugo_chaves
  hugo_chaves
  Рейтинг: 489 Неутрално

  [quote#22:"Strygalldwir"][/quote]
  И как пък реши ,че е ревностен християнин ?
  Като му гледам профила е пълно леке наркоман и пияница съмнявам дори дали знае къде се намира църквата в селото....Както виждате това ,че е Българин не значи нищо никой не е тръгнал да го защитава заради това.За разлика от едни други хора който са първи защитници на миризливите орки.

 89. 90 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 54 Гневно

  [quote#75:"Мусаши"][/quote]

  Аре ве, чугун. Пост 58. Нещо имаш ли да кашеш?

 90. 91 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#88] от "Destino":

  Добре, де , мама му стара, това нищо ли е :

  " Фактът , че е публикувал действията си в социални мрежи, означава , че психопатът търси експресия на жестокостта си, т.е. не осъзнава уродливостта на поведението си, няма морален сензор за зло. Такива са масовите убийци. "

  " Ето, в случая предполагам , че този е психопат. Това , че е българин - психопат е неоспоримо. "

  Аз съм българин, тоя психопат е българин !

  Но не очаквай от мен да премълча , когато стане следващия атентат в някой европейски град !

 91. 92 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Тоя бих се зарадвал да го коинвоират в стил Чората или задържат в стил Горан Горанов.

 92. 93 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  [quote#75:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 90 на Destino
  Аре ве, чугун. Пост 58. Нещо имаш ли да кашеш?[/quote]

  За пореден път либерастите показвате какви простаци сте.Нямате елементарно възпитание.
  И какво ме бърка мен този коментар?Да не би аз да съм го писал?Или пък да съм го одобрил?Мога да отговарям само за неща,написани от мен.

 93. 94 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1753 Гневно

  Фондация "Четири лапи": Нужни са по-тежки санкции
  -----------------------------------------------------

  Идиоти - не по-тежки санкции са нужни, а безкомпромисно налагане на досега съществуващите! Разликата между леки и изключително тежки санкции е точно никаква, ако и двата типа санкции не се налагат!

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 94. 95 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2448 Любопитно

  Преди три години взехме да си гледаме едно малко кученце-бебе. Кученцето толкова много свикна с нас,и ние с него. Радваше ни всеки ден. Порасна и се оказа че е от породата каракачанка. Но се наложи да го дадем на някой,защото като пазач джавкаше яко и имахме проблеми с комшията. Поне три месеца търсих сериозно семейство, което да го вземе и да полагат необходимите грижи за него. Докато не се уверих че тези хора се грижат както трябва за него не спрях да ходя при кучето.Когато се разделихме и аз и мъжа и кучето плакахме. Беше много тежко!
  Та в този ред на мисли се питам, изобщо ли на тоя урод не му трепна нещо отвътре да се позамисли преди да направи това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?

 95. 96 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 54 Весело

  Но не очаквай от мен да премълча , когато стане следващия атентат в някой европейски град !
  —цитат от коментар 91 на faeton.


  Нереде Ямбол, нереде Стамбул.
  В главата ти е пълна каша, и както е казал класика, вече класика:
  Разрухата не е в клозетите, а в главите!

 96. 97 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Има такива изроди и трябва да се изолират ,било в затвор,било в лудница от закрит тип,Но не разбирам човека,който е снимал,Наистина срещу брадва без огнестрелно оръжие намесата би била рискована,но поне веднага да се обади на 112 ,

 97. 98 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#88] от "Destino":Добре, де , мама му стара, това нищо ли е :" Фактът , че е публикувал действията си в социални мрежи, означава , че психопатът търси експресия на жестокостта си, т.е. не осъзнава уродливостта на поведението си, няма морален сензор за зло. Такива са масовите убийци. "" Ето, в случая предполагам , че този е психопат. Това , че е българин - психопат е неоспоримо. "Аз съм българин, тоя психопат е българин ! Но не очаквай от мен да премълча , когато стане следващия атентат в някой европейски град !
  —цитат от коментар 91 на faeton.


  Значи: Българин, българин, ама психопат!
  А в другия случай: Психопат, психопат, ама религията, ама етноса....

  Лицемерно, колко лицемерно.

 98. 99 Профил на uje32596582
  uje32596582
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#93] от "Мусаши":

  А другите коментари защо те бъркат тогава? За едни можеш да правиш обобщаващи забележки -"българомразци, либерасти", а за другите си затваряме очите и "не съм ги писал аз, що да правя забележка?" . Нелицеприятно, Седларов, гнусно лицемерие, вонящо на нечистоплътност.

 99. 100 Профил на Куха Лейка
  Куха Лейка
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Сигурен съм, че като го пуснат от полицията, ще се намери някой който да го лиши от крайник.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK