На живо

В София са близо 60% от заразените с коронавируса (хронология)

Избрано от редактора
В София са близо 60% от заразените с коронавируса (хронология)

© ДневникЗаразените с COVID-19 в България до днес включително са 929, а близо 60% от тях се намират в София. Днес заработиха общинските пазари, а от утре възстановяват функционирането си детските и женските консултации. Възобновява се и имунизирането на децата.


"Дневник" следи на живо развитието на ситуацията с коронавируса в страната.
Ограниченията за влизане в София, заложени в заповед на здравния министър от 18 април, очаквано създадоха проблеми на пътуващите, се видя от репортаж на БНТ. Полицаите пропускаха колите само в обявените интервали сутринта между 6 и 8 ч и следобед между 18 и 20 ч. Пристигналите до съответното КПП преди определения час е трябвало да изчакат, в резултат на което са се натрупали километрични опашки.


Пътуващите е трябвало да впишат в декларациите си за влизане през кой пункт са напуснали града. МВР ще сверява какви основания са посочили в двата документа и ако установи разминаване или неверни обстоятелства, ще уведомява прокуратурата.


Следващата възможност за влизане в София е на 21 април между 6 и 8 ч.

За денонощие новите случаи нараснаха с 51

929 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 17 ч. днес. През днешния ден са доказани още 14 нови случая, като 11 са в област София, 1 в област Смолян, 1 в област Сливен и 1 в област Хасково. Лабораториите продължават да работят. Вчера към същия час отчетените случаи беше 878.


Няма нови смъртни случаи. В болница под наблюдение са 268, а 34 са в интензивни отделения.


76 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Догодина икономиката ще компенсира спада с ръст

МВФ прогнозира спад на българската икономика от 4 процента тази година и ръст 6 процента през 2021 г. Това съобщи на пресконференция, проведена онлайн, ръководителят на международната финансова институция Кристалина Георгиева. България взе рано решителни мерки за ограничаване на епидемията и за защита на икономиката и на здравната система. Може, обаче, да се направи повече и не се колебайте за това, каза тя, цитирана от БТА.


По думите на Георгиева най-голямата опасност са масовите банкрути, увеличаване на безработицата и на неравенството, и оттам - увеличаване на социалното напрежение.


Затова днес трябва повече финансова помощ


Кристалина Георгиева,

управляващ директор на МВФ


Икономиката на знанието печели от тази криза, имаме възможност за преминаване към интернет обучение, да излезем от "кеш икономиката" към дигиталното плащане и към електронно правителство, а тези неща са в интерес на всички, каза Георгиева.

"София прайд" - инициативата за признаване на гражданските права на нехетеросексуалните, ще се отложи тази година. Шествието трябваше да се проведе на 13 юни, но заради коронавируса събитие няма да се проведе на тази дата, съобщиха днес организаторите.


"Здравето на хилядите посетители, които очакваме тази година, е абсолютен приоритет за нас и би било безотговорно да рискуваме разпространение на вируса, дори мерките дотогава да са облекчени. Продължаваме да следим обстановката и при възможност сме готови да насрочим нова дата за шествието", се посочва в съобщението. Още по темата четете тук.


Снимката е от миналогодишното издание на инициативата.

© Анелия Николова

Снимката е от миналогодишното издание на инициативата.

В Плевен ръководството на едно от най-големите шивашки предприятия - "Мизия 96" АД, затваря превантивно производството от утре заради огнище на Covid-19 в един от цеховете, в който работят 100 работници. В него са установени пет случая с положителни проби за коронавирус, съобщи БНР. В компанията работят 900 души.

Детски и женски консултации - само със записан час

От утре, 21 април, се възобновяват плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, женските консултации, както и плановият прием в лечебните заведения. Това гласи заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщиха от министерството.


В София са близо 60% от заразените с коронавируса (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Детските консултации и дейностите по поставяне на задължителните имунизации ще се извършват във вторник и четвъртък. В посочените дни общопрактикуващите лекари не следва да обслужват други лица от своите пациентски листи. Детските ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и след предварително записан час, с цел предотвратяване струпването на хора пред лекарските кабинети.


Предварителното записване на час е задължително и за провеждането на женските консултации, и за осъществяването на медицински прегледи и консултации в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове.


Какви други мерки съдържа заповедта на министър Ананиев, четете тук.


Поетапно от утре ще бъдат възобновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна дейност в болниците, като първоначално ще бъдат приемани най-належащите случаи.

Туристически автобуси щели да блокират улиците

Стотици туристически автобуси в цялата страна може да блокират улици и междублокови пространства още в началото на следващия месец заради неплатени наеми на специализирани гаражи. За това алармира Радка Мандилова, председател на Национално сдружение "Случаен превоз", в отворено писмо до правителството.


Фирмите изпитват недостиг на оборотни средства за покриване на текущите разходи, в това число за задължителните по Закона за автомобилните превози гаражи. "Затова призоваваме държавата и общините спешно да определят терени за тази цел, за да не се наложи хиляди туристически автобуси да бъдат паркирани по улиците в населените места", апелира Мандилова.


В София са близо 60% от заразените с коронавируса (хронология)

© Анелия Николова

Две трети от заразените във Видин са медици

Целият персонал на видинската МБАЛ "Св.Петка" ще бъде изследван за COVID-19, съобщи БТА. Причината е, че до днес в болницата вече са заразени 15 медицински служители.


Тестването ще започне днес, като резултати се очакват до края на седмицата. В лечебното заведение работят около 450 човека. В област Видин днес е регистрирана още една положителна проба за коронавирус, отново на медицински специалист - сестра от интензивно отделение. Към момента 23 са потвърдените случаи на COVID-19 в областта, като 15 от тях са на медицински служители. Един пациент вече е излекуван.

Възобновяват се имунизациите на децата

Тази седмица се очаква да започнат имунизациите на деца, като личният лекар ще преценява дали детето е здраво. "Утре ще бъде подготвено писмото и заповедта за стартирането на детските и женските консултации и най-вече за възобновяване на изпълнението на националния имунизационен календар, като това ще става в определен ден, в който се прави само това и няма други пациенти при общопрактикуващия лекар", заяви държавният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев.


Кризата, в която сме хвърлени, е непредвидима, защото не е икономическа, а социално-медицинска, коментира пред Би Ти Ви анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов. Той допусна, че сред последиците от епидемията на коронавируса може да е и завземане на чужди бизнеси.


Виждаме бизнеси които се опитват да оцелеят и бизнеси, които опитват да ги завладеят.


Тихомир Безлов,

Център за изследване на демокрацията


"При всички кризи, които сме видели някога, обикновено силният печели", каза анализаторът и припомни, че при предишната криза - през 2009 и 2010 г. са изчезнали повечето гръцки банки, но се е появила КТБ, рухнали са строителни бизнеси, но са се появили ВЕИ-тата. "Тогава се появи Гинка", каза той. Сега са изчезнали туризмът и ресторантьорството, а борбата за преразпределение е непублична, но отношенията са остри и тежки, добави той.


Помолен да коментира тезата на премиера Бойко Борисов, че работодателите могат да набавят средства за заплати като продадат скъпите си коли, Безлов допусна, че тя вероятно е насочена към електората на Борисов.

Вижте в графиката последните данни за разпространението на заразата в България.

Отделението по хематология в столичната болница "Св. Иван Рилски" е под карантина заради трима пациенти с коронавирус, съобщиха от лечебното заведение. Пациентите не са имали никакви симптоми за вирусна инфекция, но тя е била установена при рутинно тестване за COVID-19, което се извършва на всички пациенти в болницата. Приемът в болницата не е спрян. Всички останали клиники и отделения в здравното заведение продължават да приемат пациенти, както досега.


Тримата болни са изолирани в специално подготвена за целта част на Отделението по хематология. Двама от тях са добре. Състоянието на третия пациент е усложнено, но засега не се налага интубация.


Лечебното заведение уверява, че са взети необходимите мерки за гарантиране на сигурността на останалите пациенти.

Увеличението на заразените за ден е с 3.5%

31 нови положителните проби за наличие на COVID-19 за изминалото денонощие е установил Националният оперативен щаб. Това съобщи председателят му Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг тази сутрин.


Един човек е починал. Мъжът е на 66 г. и е лекуван от онкологично заболяване.


Заразените с коронавирус в страната са 915, увеличението за ден е с 3.5%. Седем са новите случаи на заразени медици. Излекуваните са 6 нови общо 167. Излекувани са 8 деца. Какво казаха представителите на щаба на днешния брифинг четете тук или гледайте във видеото.


МВР ще спазва стриктно часовете за влизане в София

МВР ще сверява данните от декларациите, с които гражданите са напускали София в началото на серията великденски празници, и причините за влизане в София, които ще обявят сега. При разминаване данните ще бъдат предавани на прокуратурата. Това съобщи шефът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев на контролно-пропускателния пункт на входа на София на магистрала "Тракия" в района на Равно поле.


По думите му това е документно престъпление.


В София са близо 60% от заразените с коронавируса (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


При досегашните проверки на декларациите са засечени 90 разминавания - основно регистрирани безработни са обявявали, че пътуват по работа или са посочвали като месторабота фирма, с която нямат трудов договор.


Хаджиев подчерта, че при пътуване важи заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 17 април, която определя часовете за влизане в града да са между 6 и 8 сутрин и между 18 и 20 ч вечер. Това означава, че всички, които не успеят да преминат през КПП-тата до 8 ч сутринта, ще трябва да изчакат 10 часа.


Какви са правилата за пътуване четете тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (155)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 782 Неутрално

  почна ли ужаса в Беларус?

  там нямат НИКАКВИ МЕРКИ ... представяте ли си !

  Хората от ББС и СНН ви казват чè има невидим вирус, и са ви снимали как минават военни камиони през Бергамо, а в Беларус не им вярват !

 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4464 Любопитно

  И сега МВР ще установи това което всички знаят, а именно че 95% от декларациите са фалшиви. И какво после? Нищо...

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Сигурно има и много по-тъпи занимания с които се занимава МВР-то, ама и това е в топ ТРИ. Виж да фанат НЕКОЙ разбойник, никви ги нЕма, ама сЯ, ще сверявали декларации, майко мила.

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Доста "тарикати" ще си изпатят, че и някои ще бъдат осъдени, въпреки бомбастичните писания на "видни" "юристи"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  Има ли МВР този капацитет и колко време ще отнеме ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  По кой закон са подсъдни "тарикатите" другарю милиционер ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 782 Неутрално

  В Беларус нямат и чужди банки ... как живеят тези хора без западни банки ..
  Нямат веригите от немски бакалии, дето да точат пари към Берлин, и да си продават германските стоки ....

  И депутати в Европесйкия Парламент нямат, и сигурно и Европесйкия съд не слушат .

  Абе тия ми изглеждат направо независими ...
  това е истинска трагедия за беларусците- да нямат външно управление !

 8. 8 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Довечера в 19.30 ще има нова заповед от ББ. Как тъй във времена на криза ще държим хората които утре трябва да работят по пътищата, пари требват за бюджета...
  ББ се плаши от 50-тина повдикващи под прозореца му в МС, какво остава за 50 000 клаксона.

 9. 9 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#7] от "WWW":

  другарю уеб - отидете да живеете там, а след това ще ни разкажете за ползите и предимствата от авторитаризма.

  успех.

 10. 10 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Коронавирус ма гони мале,
  коронавирус ма стига ...

  невидим и опасен ... цели 100 човека болни от грип ...

 11. 11 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Спокойно, щом е за МВР и хора ще назначат още и пари за заплати ще намерят.
  На бас че ще хванат в лъжа само хора от простолюдието...

 12. 12 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  Истината е, че трябваше да има поне от началото на миналата седмица ясна и категорична забрана за напускане на София, като всички полицаи по КПП-тата бъдат инструктирани да не правят компромиси. Сега каква стана тя - имало забрана, ама хората лъжели, ама от петък през нощта тя вече била категорична и вече не можело да излизат, а от понеделник не могат да се връщат....
  Аман.

 13. 13 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1699 Весело

  В Беларус нямат и чужди банки ... как живеят тези хора без западни банки ..Нямат веригите от немски бакалии, дето да точат пари към Берлин, и да си продават германските стоки ....И депутати в Европесйкия Парламент нямат, и сигурно и Европесйкия съд не слушат .Абе тия ми изглеждат направо независими ... това е истинска трагедия за беларусците- да нямат външно управление !
  —цитат от коментар 7 на WWW


  И 'WWW' си нямат.
  За това вече им завиждам.
  Де да можеше и в тоя форум поне малко като Беларус да го дадеме :-)

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 14. 14 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#7] от "WWW":другарю уеб - отидете да живеете там, а след това ще ни разкажете за ползите и предимствата от авторитаризма.успех.
  —цитат от коментар 9 на хм


  това авторитаризма е гат няма Уникредит и Райфайзен, Била и Метро ли?
  как може българин да е свободен без да дава данък на ùждите банки, а?
  и да праща всяка година пари през Била и Метро към Берлин

  И няма чужди военни бази които да контолират страната?

  Как го беше казал Оруел :
  "Войната е мир, свободата е робство"

  Нямаш военни бази с ефроамериканци в страната => държавта ти е свторитарна.
  Имаш военни бази с ефроамериканци => значи си свободен.

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3347 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":

  Точно на това са разчитали не спазващите правилата . Същите разбира се са най гръмогласни (и не повече от 3%) за законност .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#11] от "acarid":

  Интересно защо ако има служител на МВР в една кола пропускат всички БЕЗ декларации?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":По кой закон са подсъдни "тарикатите" другарю милиционер ?
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Старшинка,
  Никога не съм имал връзка нито с властта, нито с БКП като тебе! Нито никой мой роднина! А закона е ясен! За теб и нормално да не го знаеш. Старшините изпълняват заповеди, не закони!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#13:"Боби Колев"][/quote]

  СНН не е ли пуснало пак реклама на масовите погребения на остров харт, НЙ?
  Преди седмица бяха на първа страница на ББС

  а в тубата има такова погребебие и от 1990 пак там, погребвали там хора без ИД , бездомни, и подобни.

  пропаганда му е майката !

 19. 19 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4464 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":Точно на това са разчитали не спазващите правилата . Същите разбира се са най гръмогласни (и не повече от 3%) за законност .
  —цитат от коментар 15 на дерибеев


  За жалост това е факт.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#17] от "lz2":

  Кажи кой е Законът тролев. КОНКРЕТНО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1756 Любопитно

  До коментар [#7] от "WWW":

  Не че темата за Баларус има нещо общо със статията, но все пак:
  Беларус са на външно управление от Москва, въпреки че Лукашенко се прави на независим. Иначе казано, проектът "Съюзна държава Русия и Беларус" действа. Голяма част от беларуския бюджет е финансиран директно от Руската федерация - говори се за годишни суми над 10 милиарда долара. Освен това в замяна на политически уговорки Русия предоставя изгодни цени на нефт, газ и суровини, доста по-ниски от международните.

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 22. 22 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 846 Весело

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#4] от "lz2":По кой закон са подсъдни "тарикатите" другарю милиционер ?
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Старшинка, на портиерната в ПУ-то сами семки ли чоплиш!?

  Чл. 355. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 23 от 2020 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 24.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.
  (2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 23 от 2020 г.) Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 23. 23 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1756 Весело

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Защото предполагат, че служителат на МВР ги конвоира...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#17] от "lz2":Кажи кой е Законът тролев. КОНКРЕТНО !!!
  —цитат от коментар 20 на КМЕТ В СЯНКА


  Не си ми платил да те уча! Като си платиш, ще ти кажа!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1699 Весело

  [quote#13:"Боби Колев"]
  —цитат от коментар 18 на WWW
  СНН не е ли пуснало пак реклама на масовите погребения на остров харт, НЙ?Преди седмица бяха на първа страница на ББСа в тубата има такова погребебие и от 1990 пак там, погребвали там хора без ИД , бездомни, и подобни.пропаганда му е майката ![/quote]

  Ами не знам....аз CNN не гледам, нито BBC...очевидно следите тези неща много повече от мен :-)

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 26. 26 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#25:"Боби Колев"][/quote]

  как сте пропуснали тази смразяваха кръвта "новина" от "световните информационни лидери":

  Aerial video shows mass grave on New York City's Hart Island amid coronavirus surge
  https://www.youtube.com/watch?v=P6Tleba2HCk

  А ето и погребения от преди 30 години, пак масови, пак там:

  HART ISLAND MASS BURIAL 1990
  https://www.youtube.com/watch?v=1kcnwSzH3B8

 27. 27 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1699 Весело

  [quote#25:"Боби Колев"]
  —цитат от коментар 26 на WWW
  как сте пропуснали тази смразяваха кръвта "новина" от "световните информационни лидери":Aerial video shows mass grave on New York City's Hart Island amid coronavirus surgehttps://www.youtube.com/watch?v=P6Tleba2HCk А ето и погребения от преди 30 години, пак масови, пак там:HART ISLAND MASS BURIAL 1990https://www.youtube.com/watch?v=1kcnwSzH3B8 [/quote]

  Ехехе, драги, аз CNN и BBC не следя, и Вие очаквате да следвам линковете на някакъв случаен кресльо и да ходя да гледам в YouTube?!

  Разбирам, че Ви е напрегнато, но не очаквайте чудеса все пак...кой сте и какъв сте, та да очаквате да се втурне някой Вас да слуша?!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  Сигурно има и много по-тъпи занимания с които се занимава МВР-то, ама и това е в топ ТРИ. Виж да фанат НЕКОЙ разбойник, никви ги нЕма, ама сЯ, ще сверявали декларации, майко мила.
  —цитат от коментар 3 на 442


  Ясно ли ви е, че всеки излъгал и отишъл на гости в провинцията, осен подаръци може да е занесъл и Корона вируса на роднините си?
  Ясно ли ви е че тук лафа "Живота си е мой. Ще си го третирам как аз искам" не минава, Това да заразяваш другите си е истинско престъпление?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Знам един тарикат, който вчера си е бил в Банкя, хубаво да му проверите декларацията, болен роднина ли гледа или какво...

 30. 30 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 189 Любопитно

  Я, зададе се въпроса дали повечето нови случаи напоследък са в следствие на повечето направени тестове и дали всъщност процента на открити носители към направени тество не е постоянен от началото на извънредното положение и колко лаборатории не са работили през почивните дни. Сънувам ли или сред мисирките има таен агент?

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  Знам един тарикат, който вчера си е бил в Банкя, хубаво да му проверите декларацията, болен роднина ли гледа или какво...
  —цитат от коментар 29 на atropin


  Банкя е обявено за град, а през 1979 г. е обособен като район на София.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на el_el_el
  el_el_el
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "boevbisser":

  A забрана за убиване по кръстовищата и следене за това от кога?!?!?!? (Справка вчерашния случай на мол Парадайс) Вместо да проверяват декларации на видиш ли 'тежките престъпници' истинските престъпници УБИВАТ. Кога ще започне да работи тая държава в полза на хората? Ще ви отговоря - никога и ние сме виновни за това. А ти продължавай да се пениш - 'съвестен' гражданин си.

 33. 33 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3262 Весело

  До коментар [#32] от "el_el_el":

  Нещо не разбрах какво искаш да ми кажеш, ходи пийни една чаша вода и се изкажи по- свързано.

 34. 34 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално
 35. 35 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Доста "тарикати" ще си изпатят, че и някои ще бъдат осъдени, въпреки бомбастичните писания на "видни" "юристи"!
  —цитат от коментар 4 на lz2


  Хайд! Искам давидя как ще стане това и кой ще плати разходите по тези дела.

 36. 36 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В Беларус нямат и чужди банки ... как живеят тези хора без западни банки ..Нямат веригите от немски бакалии, дето да точат пари към Берлин, и да си продават германските стоки ....И депутати в Европесйкия Парламент нямат, и сигурно и Европесйкия съд не слушат .Абе тия ми изглеждат направо независими ... това е истинска трагедия за беларусците- да нямат външно управление !
  —цитат от коментар 7 на WWW


  ++++++++ Лукашенко може да е всякакъв но си гледа интереса. Дори и с руснаците се скара заради цените на горивата за да не им играе по свирката.
  Целият стопански живот и икономика (независимо от нейното качество) предналежи на Беларус а не на чужди капитали..... и това ако не означава независимост!

 37. 37 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":По кой закон са подсъдни "тарикатите" другарю милиционер ?
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Синът на началника на Второ РПУ, пак обижда по комунистически!!!

 38. 38 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ...."МВР ще сверява декларациите на влизане и излизане..."

  Това наистина ще бъде "забавно".

 39. 39 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Интересно как ще намерят съответната декларация сред 80000 подадени на излизане.

 40. 40 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Вирусът , без съмнение, ще е тука и догодина и до друга.

  Колко години ще е карантината?  И понеже, явно всички приказки "да отмине яростта на бурята" са пълни глупости, то да ми отговорят КАКВО СЕ ЦЕЛИ ВСЪЩНОСТ?  Явно нещо е намислено - да се изпробва , да се види как ще се реагира, да се пречи , баш на Великден , но дали ще става нещо с банките, с еврото.. ?  Да теглим ли, или да внасяме??

  Какво са намислили??  А приказките :

  "ние го можем, карантина до когато потрябва.

  Седи, грей са, кат получиш смс - смей са . Седи дома - чети "Шок"!

  Свети Иван Рилски е бил с години самоизолиран и социално изключен, защо и ние да не можем" та тези приказки са си бошлаф..  Колко години ще е вирусът в България и колко години все ще има уязвимо население някъде си, без изграден имунитет ?

  Ми едно десет поне, а ?  И ко?

  Пазим карантина?  Не, разбира се ..

  Ами онези без имунитет все за тези десет години няма ли да се заразят?  Че ще се заразят, ами .

  В течение на 3-4 години почти всеки ще преболедува.

  Как иначе?  Явно всичко случващо се има някаква своя цел , но най-големите активистки на карантината - мълчат и не казват ...  Дали беше само да се пробват християните- ако им се пречи да са на Великден, как ще реагират, или има и нещо свързано с банките?

 41. 41 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  [quote#37:"4ort"][/quote]

  Русофиляга, сега комунистите ли ти виновни?
  Че нали до скоро се целувахте на "Копринка"..

 42. 42 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 608 Неутрално

  ПОРЕДНИТЕ МАЛОУМЩИНИ РАЗПОРЕДЕНИ ОТ ББ , ДИГНА ЗАПЛАТИТЕ НА МОМЧЕТАТА ЗА ДА МУ ИЗПЪЛНЯВААТ ПРИЩЕВКИТЕ А ТОВА Е АБСОЛЮНТНА ГНУС

 43. 43 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1776 Любопитно

  А закона е ясен! За теб и нормално да не го знаеш.
  —цитат от коментар 17 на lz2

  И на мен ми стана интересно - за кой закон говориш?

 44. 44 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":По кой закон са подсъдни "тарикатите" другарю милиционер ?
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Бай Тотьо, по кой закон избихте над 50 000 българи през 1944 г.

 45. 45 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ПОРЕДНИТЕ МАЛОУМЩИНИ РАЗПОРЕДЕНИ ОТ ББ , ДИГНА ЗАПЛАТИТЕ НА МОМЧЕТАТА ЗА ДА МУ ИЗПЪЛНЯВААТ ПРИЩЕВКИТЕ А ТОВА Е АБСОЛЮНТНА ГНУС
  —цитат от коментар 42 на reply


  Популизъм по герберски. Нали същите тия от КАТ са ги пуснали да илзязат (при 5000 върнати) - т.е. КАТ са приели предтавените декларации за верни/достоверни и т.н. В момента излиза, че падаря вече се съмнява в тези декларации - т.е .бе вярва на собствените си решения или просто по стар бг обичай "ще се правим, че правим нещо".

 46. 46 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално


  Ясно ли ви е, че всеки излъгал и отишъл на гости в провинцията, осен подаръци може да е занесъл и Корона вируса на роднините си?
  Ясно ли ви е че тук лафа "Живота си е мой. Ще си го третирам как аз искам" не минава, Това да заразяваш другите си е истинско престъпление?
  —цитат от коментар 28 на Храбър


  По принцип за 10-те близки години, в които вирусът така или иначе няма да си е тръгнал все ще се случи някой да го пренесе и да зарази роднини.

  Иначе много от работещите в София ("чесъни" според кореняците, взели са им работните места, а те стоят по форуми) та много от работещите, още когато се затвориха детските градини и училищата, пратиха децата си да им ги гледат, а те да са на работа ..

  И каква е идеята да си не виждат с години децата, или родителите си с години?
  Да не ги заразят?

  Ми той вирусът ще си е тука и на Коледа, и на по-следващата Коледа ..
  Все ще го има този риск - и ко, да си не видят децата 20 години???

  Бре ..
  И предлагам, да спрете, червендули да дуднете идиотщини за вируса, а да си кажете честно каква ви е целта..

  Сподели бе, Храбър, сред приятели си .. не ми само разправяй за непредаване на вируса.
  Ами вирусът ще е тука още поне 10 години ... все някой от София, някога, ще го предаде на някой извън София .. да се стои в масова карантина или що?

  Глупости.

  Целта ви беше друга, нали?
  Великден!
  Да не се празнува!

  Случайно ли, се разскачахте най-много баш на 16 април, Велики Четвъртък?
  Не, нали?
  Тогава си беше годишнината и имаше съвпадение, нали Храбър?

  "Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 година, Велики четвъртък" ..

  А на 16 април 2019, Велики Четвъртък се опитахте да ударите ВСИЧКИ църкви, а Храбър?
  Предлог - карантината ...

  Но само това за Великден ли е, или сте намислили и нещо с банките?

 47. 47 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А ти видял ли си глобен за пътно нарушение служител на МВР?

 48. 48 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#31] от "Храбър":

  гр. Банкя е район на Столична община, а не на гр. София!

 49. 49 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ами ако след 10 дни няма бум на заразени? Ами ако след 10 дни се окаже, че голяма част от мерките са били безмислени, защото нарушаването им не е променило картината?
  Ще има ли публично извинение или поне обяснение от тези, които са вземали решенията?
  За мен това е любопитният въпрос - какво ще стане след 10 дни, готови ли са журналистите, пишман опозицията и самоизолираните фейсбук йоги да задават неприятни въпроси и към властта, и към себе си. А че властта няма да се извини, това ясно.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 50. 50 Профил на bace_kole
  bace_kole
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#39] от "Big Muzzy":

  Интересно как ще намерят съответната декларация сред 80000 подадени на излизане.

  Плюнчи пръста и прелиства, плюнчи пръста и прелиства........., а на всеки 500 листа си мие ръцете и краката.

 51. 51 Профил на bsj01655282
  bsj01655282
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Странна е истерията около напусналите София за Великден, при положение че блокирането на градовете ще е една от първите мерки по разхлабване на ограниченията, заедно с разходките в парка. В България е традиция да се беснее и хаби политическа и обществена енергия около несъществени неща, а да не се обръща никакво внимание на важните.

 52. 52 Профил на Malcolm Reynolds
  Malcolm Reynolds
  Рейтинг: 571 Неутрално


  До коментар [#40] от "simChо":

  Много филми гледаш момче, излез подишай въздух.
  Строгите мерки ще са още месец-два. Мерки ще има поне година - променящи се според ситуацията. Масови събития тая година няма да има. Туризъм ако има, той ще е силно ограничен, но по-скоро и това трябва да отпишем. Това в световен план, не само за България.

  В момента смъртността в Ню Йорк САМО от короната е два пъти по-висока от общата смъртност за същия период през последните пет години и е ПЕТ ПЪТИ по-висока от тази на грипа.

  Графиката + източници в този линк:
  https://medium.com/swlh/misinformation-goes-viral-1aad951e4492

 53. 53 Профил на Asen Andonov
  Asen Andonov
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Това е възможно само ако се изгради база данни със всички декл. По друг начин не става чисто физически.

 54. 54 Профил на bace_kole
  bace_kole
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#49] от "espresso":
  Ами ако след 10 дни няма бум на заразени?

  Не бой се, баце!Имаме си 18 лаборатории, имаме си и тестове. Вадим тестовете и почваме.........колкото повече, толкова повече.

 55. 55 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 289 Неутрално

  И по повод декларациите - какво става с комютърите? Хората от Перник, Сливница / Драгоман, Ботевград, Елин Пелин и пр., които всеки ден пътуват на работа в София?

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 56. 56 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Трябва да си много голям тарикат, за да излъжеш полицаите, те могат да проверят регистрационния номер на колата, адресната регистрация, местоработата. От МВР не са виновни, обадили са им се от санитарно- хигиенния контрол, да им кажат, че не трябвало да ги пускат да излизат и да не ги пускат да се връщат. И сега полицаите се задушават под маските и се разправят с хората с дни.

 57. 57 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  Много дълъг брифинг, почти половин час, не им се тръгва вече...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 58. 58 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1776 Весело

  по кой закон избихте над 50 000 българи през 1944 г.
  —цитат от коментар 44 на 4ort

  Вече 50 000 ли станаха?
  След още няколко години ще твърдите че били 500 000.

 59. 59 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3089 Неутрално

  "В Беларус нямат и чужди банки ... как живеят тези хора без западни банки ..
  И депутати в Европесйкия Парламент нямат, и сигурно и Европесйкия съд не слушат .
  Абе тия ми изглеждат направо независими ..."
  До коментар [#7] от "WWW":

  За Беларус казват, че този...., как беше..., евроатлантически демократичен преход една тухла не е съборил, докато тук тухла върху тухла не остана. Но ви предупреждавам господине, не е политкоректно да се говори за Беларус коректно. И ще ви се запише името в книга.

 60. 60 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1050 Весело

  [quote#46:"simChо"][/quote]

  Те и за ладичката ти са замислили нещо, хора бдете.

 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#58] от "Virgin":

  Засрами се...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 62. 62 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#40] от "simChо":Много филми гледаш момче, излез подишай въздух. Строгите мерки ще са още месец-два. Мерки ще има поне година - променящи се според ситуацията.
  —цитат от коментар 52 на Malcolm Reynolds


  А що ще са месец-два??
  Каква точно е идеята??

  След месец - вече заразата не е тъй страшна, или що??
  Че то винаги, когато пламне вторично или третично огнище, може да се получи пик, даже и със смъртни случаи..

  И не ми давайте измислените си графики!
  Да се отваря - да се чете, препоръчвам .. колко години, след първите случаи е бил пикът на заразата с тифус, в Ню Йорк ?

 63. 63 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#7] от "WWW":


  В сравнение с Минск, София прилича е пълен кенеф.

 64. 64 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#26] от "WWW":

  Пандемия само по талавизора.

 65. 65 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Любопитно

  Документно престъпление на тези, които напуснаха столицата преди няколко дни, с сега се прибират на 99 % има, но въпросът е при толкова много нарушители кой ще ги осъди и на какво, освен на някакви птобации или по - леки санкции без никакъв ефект.....

 66. 66 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#58] от "Virgin":

  И Бат Хари Труман така послъгваше за "спасените американски животи" - първоначално тръгна от 300 к, с годините бройката достигна до 2 млн. Инфлация майка..

 67. 67 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#40] от "simChо":Много филми гледаш момче, излез подишай въздух.
  —цитат от коментар 52 на Malcolm Reynolds


  Не!
  Никой не може да ме изкуши - твърдо съм си в къщи, завит презглава и спазвам мерките ...

  Иначе вирусът няма да си е тръгнал и след месец-два, каква е идеята да се спират мерките???
  Че то, докато има вирус СЪЩЕСТВУВА ВСЕКИДНЕВНА ЗАПЛАХА да иза избухването на огнище, някъде из България ..

  Като за 2-3 дена, могат да се заразят толкова хора, колкото за месец преди това ..
  Общо-взето Божа работа, къде и кога ще е пламването на огнище ..

  Що "след месец-два" щели били да се поолабят мерките???
  Какво ще се е променило тогава, с днешното дередже???

  Нищо, нали?
  Ми що тогава още утре, не се олабят мерките??
  Каква е чудатата логика??

 68. 68 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1050 Весело

  [quote#67:"simChо"][/quote]

  Нямаш проблем, звездичке алена.

  Разхлабват мерките, но ти продължаваш да си стоиш под одеялото и готово.

  Иван Рилски имал ли е одеяло?

 69. 69 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  [quote#46:"simChо"]
  —цитат от коментар 60 на До руските мекерета
  Те и за ладичката ти са замислили нещо, хора бдете.[/quote]

  Звездочели , май не си изтрезнявал..
  Одеколон или препарат за вани?

  Пак ли неадекватно примъкна "Лада" в Дискусията .. да ви тракат Лади и Москвичи из мменията, много ви кефи ..

  Или просто ти е наредено, Каскет Мазен, като вземем да ви питаме
  "Абе, то за какво ги ручахме жабетата и какво всъщност стана, освен че успяха да поограничат Великден и църквите" да се появявате, малоумно-неадекватни и да се опитвате да отклонявате Дискусията накъм Путин, Лада и Москвич?

  Сподели Каскетяга ...

  Но сте меки, меки сте - линее вашто поколение, виж преди години, точно по това време дедите ви какво са правили ..

  "Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 година, Велики четвъртък" ..

  А на 16 април 2019, Велики Четвъртък се опитахте да ударите ВСИЧКИ църкви, а Мазньо ?
  Предлог - карантината ...

 70. 70 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  [quote#67:"simChо"]
  —цитат от коментар 68 на До руските мекерета
  Нямаш проблем, звездичке алена.Разхлабват мерките, но ти продължаваш да си стоиш под одеялото и готово.Иван Рилски имал ли е одеяло?[/quote]

  От къде го взимаш , Каскет Мазен, тоя боярищник?

  Пак ли си наквасен, до козирката , душице тъпа , неадекватна?

  Поздрави

 71. 71 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1050 Весело

  [quote#69:"simChо"][/quote]

  Не си във форма, звездичке алена.

  Само три декара......От хипоксията под одеялото ли е залинял тонусът ти?

 72. 72 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  [quote#69:"simChо"]
  —цитат от коментар 71 на До руските мекерета
  Не си във форма, звездичке алена.Само три декара......От хипоксията под одеялото ли е залинял тонусът ти?[/quote]

  Каскет Мазен, еваларка ти , че вече трети ден си на черешата!

  Как може толкова пиене да поемеш??

  Браво!

 73. 73 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#31] от "Храбър":

  За да стигнеш до Банкя минаваш през КПП.

 74. 74 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 799 Весело

  До коментар [#39] от "Big Muzzy":Интересно как ще намерят съответната декларация сред 80000 подадени на излизане.Плюнчи пръста и прелиства, плюнчи пръста и прелиства........., а на всеки 500 листа си мие ръцете и краката.
  —цитат от коментар 50 на bace_kole


  Ми то ще бъде чудно, ако намерят съответствие. Щото напускането на София (примерно отивам в Троянския манастир . ББ каза, че ходенето до манастир е основателна причина) и завръщането ( на постоянния адрес) са две различни причини. Та няма как да напуснеш София и да се прибереш да стане по една и съща причина.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 75. 75 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1050 Весело

  [quote#72:"simChо"][/quote]

  Хептен лаконичен си станал, хора бдете.

 76. 76 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Документно престъпление на тези, които напуснаха столицата преди няколко дни, с сега се прибират на 99 % има, но въпросът е при толкова много нарушители кой ще ги осъди и на какво, освен на някакви птобации или по - леки санкции без никакъв ефект.....
  —цитат от коментар 65 на samoedin


  Които "по-леки санкции" всичките биха могли да паднат в съда ..

 77. 77 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  [quote#72:"simChо"]
  —цитат от коментар 75 на До руските мекерета
  Хептен лаконичен си станал, хора бдете.[/quote]

  Неадекватник, ама ти вярно си много зле..
  Пиене или да не те е лепнала короната и да си с температура?

 78. 78 Профил на neto
  neto
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най-платената професия ще стане водач,знаещ черните пътища около София и ятак в съседните на столицата села...

 79. 79 Профил на neto
  neto
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "bace_kole":

  Трябваше да го направят като в някои други държави с sms или имейл от желаещия да пътува с данните за къде,кога,причина.
  Ама нали сме нация техническа си караме на хартия...

 80. 80 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1050 Весело

  [quote#77:"simChо"][/quote]

  Погледни продукцията си, звездичке алена.

  От стандартните десетина декара в доброто старо време си паднал до последните мизерна десетина ара.

  Повдигай одеялото от време на време. Връзката между атентати, вирус, Иван Рилски и карантина не може да бъде изведена анаеробно.

 81. 81 Профил на pdk00624807
  pdk00624807
  Рейтинг: 8 Неутрално
 82. 82 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#14] от "WWW":

  Била много лошо. Берьозка прекрасно нали ?

 83. 83 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1050 Весело

  До коментар [#14] от "WWW":Била много лошо. Берьозка прекрасно нали ?
  —цитат от коментар 82 на rdb41527334


  Там влиза ли някой?

 84. 84 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Ето едно филмче, да си го гледате и да немеете. Попадна ми преди малко: https://www.youtube.com/watch?v=wLqLKNV8sLM Да побързаме, докато не са го изтрили.

 85. 85 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 666 Неутрално

  На тарикатите, с фолцвагени 2003-та ранната есен, нали? Тея с черните джипове да минават надрусано с педесетолевка от прозореца.

 86. 86 Профил на bguser
  bguser
  Рейтинг: 402 Весело

  как ще ги сверяват технически няма как да стане! събрали са купища, как ще ги сверяват на влизане? Ще търсят игла в купа сено, за всеки автомобил? ако ги сверяват после няма смисъл...

  It's not impossible, it just costs more!
 87. 87 Профил на Мъката на Моди
  Мъката на Моди
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А някой ще санкционира ли премиерът за нарушаване на социалното дистанциране, чрез организирането на великденски купон вкъщи? Това би следвало да е скандалът на десетилетието, след "Ало, Ваньо". Не може да гълчиш хората денем, че излизали извън София за празника, и сетне да отидеш на вилата си, с три поколения от семейството си, да празнуваш показно и да целуваш икони барабар с внучето си. Лошото е, че изпростяването на населението е толкова засилено, че на повечето не им направи впечатление дори.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Два дена намаление, днес генерал-майор професора ще търси заразени под дърво и камък, трябва да изкара увеличение, че шефа се изцепи и сега....

 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#46] от "simChо":

  Твърде много увъртания за да покажеш колко е несправедливо.
  Е да ама:
  1. В момента става дума не за един или двама, а за масово заразяване. Целта е не да ти попречат да си видиш децата, а да се намали масовото заразяване.
  2. Като разсъждавате подхождате гледайки не общия интерес, а този на семейството ви. Симптомите се появяват едва след повече от седмица ( а в някои случаи може и изобщо да не се появят). Като си отидете на село може да заразите точно вашите деца.
  3. Емоциите тук нямат никакво значение. И да ревете, и да се тръшкате природата не прощава.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  Колко седмици ще и трябва за това начинание?

 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#31] от "Храбър":За да стигнеш до Банкя минаваш през КПП.
  —цитат от коментар 73 на Големи яйца:)


  Борисов се води на постоянен адрес в Банкя.
  Хората с които се е снимал са ежедневно около него.
  Поне официално.
  Повярвайте ми!
  И аз не го харесвам, защото е слагач и интересчия. Способен е по десет пъти на ден да си промени мнението само и само да се представи откъм правилната страна.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  Колко седмици ще и трябва за това начинание?
  —цитат от коментар 91 на Роси


  Това електронно правителство (електронизирането на обществените услуги) започнаха да го правят преди поне 15 години.
  Ако го бяха направили, сравняването на двете декларации щеше да става за минута.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  [quote#77:"simChо"]
  —цитат от коментар 80 на До руските мекерета
  Погледни продукцията си, звездичке алена.От стандартните десетина декара в доброто старо време си паднал до последните мизерна десетина ара.Повдигай одеялото от време на време. Връзката между атентати, вирус, Иван Рилски и карантина не може да бъде изведена анаеробно.[/quote]

  Каскет Мазен, алкохолизиран, храня си те, Неадекватниче яко ...

  И си срам за дядо си - Кашкаваленото Чудовище - виж той как е взривявал църкви, а ти унуката освен да се напиваш като гъз и неадекватно да подскачаш из форуми друго не умееш!

  Кво стана бе, Червендул, успяхте, а?
  Баш на Великден вгорчихте празника на хората ..

  Помня ви, като се бяхте разскачали, сган антихристка, баш на Велики Четрвъртък, църквите да се затворят одма, имало било лъжица някаква, някъде из църквите - много заразна ..

  Срам, срам .. преди години, баш на тази дата дедите ти - дъртите Червендули - ръсели ли са пиянски идиотски приказки из форуми, та да им се смеят, или са действали ?

  "Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 година, Велики четвъртък" ..

  А на 16 април 2019, Велики Четвъртък се опитахте да ударите ВСИЧКИ църкви, а Мазньо ?

 95. 95 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#46] от "simChо":Твърде много увъртания за да покажеш колко е несправедливо.Е да ама: 1. В момента става дума не за един или двама, а за масово заразяване. Целта е не да ти попречат да си видиш децата, а да се намали масовото заразяване.
  —цитат от коментар 90 на Храбър


  Ми хубаво..

  НЕ ИСКАМ МАСОВО ЗАРАЗЯВАНЕ И НЕ ИСКАМ ДА СЪМ МАСОВО ЗАРАЗЕН..

  Що тогава сте намислили ДА НАМАЛИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯТА, ЩО НЕ Е ОЩЕ 3-4 ГОДИНИ..

  Слег година вирусът ще се е махнал ли?
  Не, нали..

  Ще има ли вероятност, някъде, сред някакви хора да пламне масово заразяване?
  Ще има!

  Карантината и строгите мерки спасяват ли?
  Явно да!

  Ми що карантината нямоло да бъде три-четири години??
  Що се прокрадват писаници, как щяла да отпадне..

  Ами , както е казал Шерлок Холмс, като се отхвърлят всички версии, остава правилната..
  Значи не ви е до никакви масови заразявания и ви боли к..ра, идеята ви е била Великден!

  Кви бяха тези писаници, за някаква много, много заразна лъжица някъде си, в някаква мрачна църква, от която ще пламне нечуван взрив?
  Ми лъжицата си е още там и там ще си бъде още хмесеци - някъде в чекмедже из църквите - що ще отпускате мерките?

 96. 96 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#14] от "WWW":Била много лошо. Берьозка прекрасно нали ?
  —цитат от коментар 82 на rdb41527334  До коментар [#14] от "WWW":Била много лошо. Берьозка прекрасно нали ?
  —цитат от коментар 82 на rdb41527334

  Там влиза ли някой?
  —цитат от коментар 83 на До руските мекерета


  Ама сте Неадекватни, русоробите..
  За кво е темата, пък за кво подскачате - сган пияна ... плещите ни в клин, ни в ръкав.

  Не можете ли, поне в една тема да се спрете и да не ръснете едно-две тъпоумни неадекватни , осмърдяни на ракия мнения, за разни руски работи?

  Лади, Москвичи, Берьозки ...
  Кремльовски подгъзници, сър.
  Като не ви интересува България- ми идете с Ладите, Масквичите и Берьозките в някакъв проруски форум, кво осмърдявате на алкохол навред?

  Да, там ви е погледа, там ви е интереса, там ви е Родината, това ви е Матушката.
  Ма сте досадни бе ...

 97. 97 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Колко седмици ще и трябва за това начинание?
  —цитат от коментар 91 на Роси


  Роска, вирусът ще е тука с години ..

  И може да имаме пик и епидемиологичен взрив и септември, и на Коледа , и догодина на Великден..

  Щом не се говори за продължаване на мерките 3-4 години още, явно не им пука за заразата и за хораат, а целта, още от началото им е била някаква друга ..

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#95] от "simChо":

  Престани да пишеш глупости!
  Нито съм в правителството, нито съм в така нареченния "щаб" (ли беше).
  Даже не съм поддържник на ГЕРБ, така че не ми говори на вие, когато обвиняваш управляващите.
  Явно не ти е ясно какво е пик на заразяванията, защо се цели пикът да е колкото се може по-нисък и по-плавен, а най-вероятно не схващаш какво е естествен имунитет и как се продобива или защо имунитетът към един щам не е от значение за друг щам....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#97] от "simChо":

  Ето вчера по телевизията показваха един малко стар филм - "Възходът на планетата на маймуните".
  Явно съвсем целенасочено го бяха избрали, защото в него се изясняват някои обстоятелства, свързани със сегашния вирус.
  С наследствеността, с предаването на заразата, с борбата на човешкия организъм срещу заразата и нейното развитие.
  Има доста фантастика в него, но все пак си струва гледането.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  До коментар [#97] от "simChо":

  Интересно къде изчезнаха два мои поста!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK