Милен Цветков - журналист от изчезващ вид, човек с реакция и характер

Милен Цветков - журналист от изчезващ вид, човек с реакция и характер

© Красимир Юскеселиев



Журналистът и популярен телевизионен водещ на публицистични предавания Милен Цветков загина навръх Великден в автомобила си. Той спира да изчака на кръстовище на червен светофар, а отзад в него се забива друга кола, чийто шофьор явно е карал с превишена скорост и по първоначална информация не се е опитал да спре, защото няма спирачен път, а пробата му за употреба на наркотици е положителна.


Нелепата смърт на Милен Цветков, който през този месец започна ново предаване - пот ТВ1 - "Алтернативата", предизвика стотици реакции във "Фейсбук" - колеги журналисти, творци, анализатори и зрители се сбогуваха с думи, спомени и коментар с него. Поставиха и много въпроси. "Дневник" публикува малка част от реакциите без претенция за изчерпателност.


"МИЛЕН ЦВЕТКОВ - лейбъл за журналистика - истинска и неподправена, непреклонна и безкомпромисна. Изчезващ вид са професионалистите като Милен. Трудно се задават трудните въпроси на трудното време. Не е дадено на всеки да защитава каузи, да стои изправен и невъзмутим пред преходните величия. Милен го можеше! И го правеше страстно и неподправено, защото вярваше, че журналистът трябва да задава въпроси, посоки, хоризонти... Но... Милен си отиде! Рано. Много рано! За екипа на ТВ1 е чест, че се докосна до вселената на Милен Цветков! Светъл да е небесният ти път, Милене!". Това написа екипът на ТВ1, където преди да загине в тежка катастрофа, Милен Цветков започна да води предаването "Алтернативата" с Генка Шикерова.




Нери Терзиева, с която Цветков е работил в началото на кариерата си в БНТ, написа: "После пак кажете, че няма незаменими хора... Миленски. Незаменим. Мъжкарят на думите и делата в нашия екип. Сбогом, момче!"


"Това момче уби Милен. Но други го свалиха от екран. Тогава вестниците не се надпреварваха да пишат. Живият Милен не беше интересен. Тези, които опитаха да приключат журналистическия му път след един анонс за остров, са същите, които позволиха господството на мощните коли, арогантните синчета и офшорната реалност на политическата "бедност". Ще ви гони и насън! Пожелавам ви да срещате въпросите на Милен непредвидено. Да ви изскача от сенките на измислените ви прикрития. Да ви гони с усмивката си. Да му искате прошка, но никога да не я получите. Защото го заслужавате. Ада на собствените си постъпки!", реагира журналистът Миролюба Бенатова.


Журналистът Анна Цолова също се сбогува с Милен Цветков във фейсбук: "Сблъсък на два свята. Защо отново смисленият, честният и талантливият се оказа излишен? Милен, който запази достойнството си като човек и журналист, въпреки това, което му се случваше. Беше пример. Поклон!"


Писателят Георги Господинов: "Един от най-живите български журналисти, човек с реакция, характер и отношение си е отишъл, убит от дрогиран младеж с джип. Тъга, тъга... Лек път, Милене. Помня всичките ни срещи само с добро."


Журналистът Люба Ризова, която е продуцент на "Алтернативата", реагира със: "Зловещо, ужасно тъжно и много страшно. Милене, благодаря, че прие поканата да работим заедно. Поклон пред безспорния ти талант и неустрашимото ти сърце."


Журналистът Иван Бедров написа: "Мутренското и безнаказано каране е сред най-големите проблеми на България. Още се търси решителен мъж (генерал или редник, без значение), който да посмее да се изправи срещу проблема. Сбогом, Милене."
"Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят!" - с този коментар Милен Цветков сменя профилната си снимка във фейсбук на 21 март.

© Фейсбук профил на Милен Цветков

"Маските са за да мълчите, а не за да ви пазят!" - с този коментар Милен Цветков сменя профилната си снимка във фейсбук на 21 март.


"Милен Цветков беше журналист, който не цепеше басма на никого. От онези импулсивни пичове, за които справедливостта е закон, а правдата - морален коректив. Беше "наш" човек. Затова го недолюбваха... И точно тази нискочел примитивизъм, срещу който негодуваше, го уби.
Гняв. Не ми дава съвест да превърна този Великден в празник на демона, защото гневът е демон...
Но този, чието Возкресение празнуваме днес, е казал: Гневете се, но не грешете: слънце да ви не залязва гневни; нито давайте място на дявола.
В негово име - нека този път не грешим. И хладнокръвно да ги изринем утре.
Всички тези, които го убиха", реагира аниматорът Теодор Ушев.


"И сега, след загубата на Милен Цветков, изведнъж се оказва, че ВСИЧКИ са го ценяли и страдат за него, аз питам ЗАЩО БЕШЕ ИЗГОНЕН? Защо нямаше предаване и не водеше нищо по БНТ или НОВА? Защо седя без работа и преди два месеца сподели, че е отчаян, че никой не му дава работа и не го иска? Защо някой трябва да загине, за да погледнем зловещата истина за свободата на словото, състоянието на политическата система и гражданските свободи в България? Или след този въпрос да чакам утре Гешев да ме арестува, защото си позволявам да задавам въпроси по време на извънредното положение?!", написа оперната певица Александрина Пендачанска.


"Чета колко хора са тревожни, че "ще липсва журналистът Милен Цветков". Че това е "убийството на свободния глас". Че е "загуба за свободното слово" и "тежък удар по свободомислещите хора". "Журналистът Милен беше "убиван" няколко пъти. Имаше си и поръчители. И го сваляха от екран. Тогава нямаше жалейки от фейсбук множество. Последното му журналистическо убийство беше помнено три дни в мрежата. И после "журналистът Милен Цветков" беше позабравен, а настояване за негов медиен живот нямаше. Тръшкане каква медийна загуба е това нямаше от колегията. Сега гледам всякакви (няма да ги нарека негови колеги) служители на "Нова телевизия" му благодарят за уроците. Виждам, че и доста отговорни фактори от други медии "не могат да повярват". Колко от тях му предложиха работа се чудя, докато беше още съвсем жив, но убит журналистически?". Има и други "убити" журналисти. Които са живи и здрави. И за тях ли ще се сетим колко са били добри, ако, не дай си Боже, нещо се случи?", е коментарът на журналиста Полина Паунова.


"Струва ми се, че след жестоката и нелепа смърт на Милен Цветков изведнъж се оказва, че всички много сте го гледали и харесвали. Аз не съм - просто не ми допадаше стила му. Но не това е важно сега, защото Човек е убит. Баща, съпруг, син, гражданин... Реакцията към това отвратително престъпление трябва да е категорична и наистина безкомпромисна. Не издигайте в култ Журналиста, а Живота. Всеки от нас днес е можел да бъде на този светофар. И нека журналистиката, ако иска да се измъкне оттам, откъдето е набутана (не без свое участие), издигне глас, поведе, разследва, задава въпроси и настоява за отговори. Какви са фактите? Наистина ли младежът е бил под въздействието на алкохол и/или наркотици? Чия е колата? Колко струва? Откъде 22-годишен младеж има пари за скъпа кола? Подарък? От кого? И т.н... и т.н... В цивилизована страна за това престъпление извършителя не би бил пуснат на свобода, преди съдът да разгледа делото (защото е опасен за обществото), делото би било буквално седмици след престъплението, присъдата би била съобразена с деянието. Абсолютна справедливост няма. Но Справедливост има и тя е ефективна, когато е неизбежна. Трябва да настояваме и да се борим за неизбежност на правосъдието. Защото смъртта на журналиста Милен Цветков може да е зло, от което се ражда нещо добро. И тогава тя вече няма да е нелепа. Това, което той не успяваше да постигне в живота, би могъл да предизвика в смъртта си. Мир на душата му", написа писателят Захари Карабашлиев.


"Неслучайно публикувам тези думи точно в 00:00 часа. Точно в 00:00 часа започваше предаването "Часът на Милен Цветков" по "Нова телевизия". Когато вървеше това предаване, аз бях водещ в една друга телевизия. Прибирах се късно вечер вкъщи и си пусках точно това предаване. В 00:00 часа. Милен беше натикан в този късен час, но въпреки това хората го гледаха. Гледах го и аз. Почти всяка вечер. Защото Милен правеше теми, които другите публицистични предавания не смееха да направят. То не че е имало и много други публицистични предавания... Всъщност "Часът на Милен Цветков" беше едно от малкото такива предавания. В 00:00 часа. Милен беше различен, беше обективен, беше човек, който живо се интересуваше "Какво става?", и най-важното - беше свободен", написа във фейсбук тв водещият Слави Трифонов. Той пише, че тази вечер журналистът е трябвало да гостува във "Вечерното шоу на Слави Трифонов". "Поканих го да говорим за свободата на словото, особено в тази извънредна ситуация. Със сигурност щяхме да говорим и за последния пост на Милен в инстаграм, който гласи: "Маските са, за да мълчите, а не за да ви пазят". Светъл път, Милене! Имахме нужда от теб! Ще ни липсваш!", пише Трифонов.


"Загубата на Милен Цветков е и загуба за българската журналистика. Той ще бъде запомнен като непримирима личност с характер, който правеше и журналистика с характер, близка до зрителите и неподвластна на интересите на силните на деня. В професионалния си път Милен Цветков демонстрираше критичен подход, защитаваше позициите си и гражданския интерес независимо от трудностите", заяви в специално съобщение президентът Румен Радев.


"Нелепата смърт на Милен Цветков заглуши един от силните и обичани гласове на свободната българска журналистика. Беше умен, независим, чудесен! Собогом, Милене, поклон!", написа дипломатът Стефан Тафров.


Лидерът на "Да, България" Христо Иванов написа: "Гостувах в новото предаване на Милен преди три дни. Беше както винаги - жизнен, усмихнат, увличащ след себе си. Пресният спомен от контакта ни прави тази новина още по-шокираща и чувството за загуба по-релефно. Беше започнал нещо ново, беше в стихията си, предстоеше му отново да бъде в ярък контраст с околния пейзаж...


Милен ни се притече на помощ в труден момент. Сам ни потърси и подаде ръка. Не се пестеше, не се ослушваше, не търсеше заслон в блудкава неутралност. Застана с името си в името на убежденията си, когато малцина биха го направили. Такава рядка щедрост се помни, задължава и оставя дълбока благодарност.


В общуването ни през тези месеци долових, че под ярката му виталност има тънка чувствителност към заобикалящия го свят, внимателно вглеждане, неочаквано дълбок размисъл. Видях го като човек, който не се страхува, и за мен това е най-важното.


Ще ми липва и ще остави голяма празнина в общия ни живот.
Лек път нататък, Милене!
А ние оставаме да вярваме във Възкресението."


Конституционният съдия Атанас Семов написа: "Mилeн Цвeтĸoв зaгинa oт тoвa, ĸoeтo нaй-cилнo нeнaвиждaшe: бeзнaĸaзaния пpoизвoл! Зapaди пaмeттa мy cмe длъжни дa гo ĸaжeм яcнo: в Бългapия нямa влacт, ĸoятo peaлнo дa ce бopи cpeщy paзпpocтpaнeниeтo и yпoтpeбaтa нa нapĸoтици! Πpoдaвaт ce ĸpaй вcяĸo yчилищe ce, в xиляди зaвeдeния, нa знaйни зa мнoзинa явĸи - и нe, ниĸoй нe пpecлeдвa yбийцитeMилeн Цвeтĸoв бeшe MHOГO CИЛEH ЖУPHAЛИCT! HEΠPИMИPИM, HEΠOKOPEH, HEУДOБEH! HECTAHДAPTEH! HEУMOPEH! C мнoгo cилeн интeлeĸт, блecтящи жypнaлиcтичecĸи peaĸции, c бъpзa миcъл, динaмичeн, зeмeн и глoбaлнo миcлeщ.
Cвaляxa нeгoви пpeдaвaния, гoнexa гo, бягaxa oт нeгo - нaĸpaя гo нacтигнa eдин нeдъгaв млaд cимвoл нa вceoбщoтo бeзнaĸaзaнo бeзoбpaзиe"


Във "Фейсбук" беше припомнено и интервю на Милен Цветков от преди десет години - с Бойко Борисов, който тогава е премиер в първия си мандат. Тогава той водеше сутрешния блок на EBF, след като "Нова телевизия" го свали от ефир:


Учителят по история и образователен експерт Емил Джасим реагира и в друга посока по темата, заради фактите от катастрофата: "Знам ги мамините синчета. Знам как им угаждат на всички дори най-дребни капризи, как ги презадоволяват, как са наследници на бизнес, дори отличници.
Знам ги, защото във всеки клас има поне по един такъв.

Тези същите мамини синчета не търпят отказ. Нито от родители, нито от учители, нито от момичета на купон или в дискотеката, без значение познати ли са или не.
Мамините синчета са винаги деца на някой с едър бизнес или на висока позиция. Родителите им не са им предали елементарно чувство за човешка близост и са компенсирали това с пари и придобивки. Освен това не са им предали нито основна отлика на добро от зло, нито ненарушимия закон, че човешкият живот е безценен.
За мамините синчета никога не е важно онова "А после?", защото за тях после-то е винаги отложено или най-често спестено.
Мамините синчета никога не са навреме с който и да било училищен ангажимент, защото знаят, че "после" никога не идва за тях. Винаги им се разминава. Винаги, преди да дойдат при мен.
Преди буквално 10 дни използвах метафората с катастрофата пред едни мамини синчета в 12-ти клас, обяснявайки им неизбежността на пропуснатия за последен път краен срок. Дали ще има резултат, освен ниските им оценки? Не вярвам.
Мамините синчета винаги после изкарват матурите отлично... със слушалка в ухото. И после отиват да учат в някой скъп западен университет, за да могат после да се гордеят как са се върнали и са станали шефчета на някого като Милен Цветков. Или другите талантливи журналисти, които башибозукът на олигарсите разчиства от медиите.
Мамините синчета винаги се отървават, защото "татко познава много хора", и защото "ти не знаеш кой е чичо ми, бе, нещастник".
Мамините синчета винаги вършат всичко това с подкрепата на мама и на тате. Мамините синчета карат пияни и надрусани, а когато ги хване полиция, звънят на тате, който звъни на шефа на полицията. Тогава мамините синчета обещават да не правят повече така, защото цял живот родителите им искат само това - да обещаят, че повече няма да правят така. После пак карат нашмъркани и заляни.
Мамините синчета са бъдещи депутати и министри.
Онези депутати и министри, които се страхуваха от въпросите от Милен Цветков."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Разстроено

  Почивай в мир, Мислене ! Ще ни липсваш много ! Излишно е да споменавам за професионалните ти и нравствени качества ! Те се виждаха във всеки един твой репортаж !

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Бог да го прости. Поредната жертва на гробарската корупция в държавата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2284 Разстроено

  "МАСКИТЕ СА ЗА ДА МЪЛЧИТЕ, А НЕ ЗА ДА ВИ ПАЗЯТ"!
  Милен Цветков

  Вечна му памет ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 5. 5 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 645 Неутрално

  22-годишният боклук се качил в автомобила с ясното намерение да убие някого.

 6. 6 Профил на juk
  juk
  Рейтинг: 274 Неутрално

  За пръв път днес новините не започват с короната.

 7. 7 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 741 Неутрално

  ужас

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 8. 8 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Гледах го, харесваше ми как представяше докопалите се до властта. Къщата в Барселона му спря предаването, гонеше го от телевизия в телевизия. Дано Господ да прости греховете му, а на душманите му, им го върне подобаващо. Съжалявам, ще ми липсва.

 9. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Опитът за политизиране на темата

  "Властта е така структурирана, че убива. Това беше и целта и. Приехали."

  се провали. Авангардът на кухата пропаганвда отдавна е ясен и вече не е интересен. Дебатът във фейсбук - страниците на Евгени Петров и Огнян Минчев:
  https://web.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3742640572443641&id=100000932042545
  https://web.facebook.com/ognyan.minchev.3/posts/10220221578583400

  Изваждам цитат:
  "Bilyana Gospodarska Коментарът ми е по адрес на всички пишещи тук, които подозират конспиративна поръчковост в гибелта на Милен Цветков. Няма да ги тагвам. То е ясно кои са. Господа, не си слагайте грях на душата. Не знаете ли колко изкусителни за млади, богати лигльовци с мощни коли са пустите булеварди в момента? Освен това при обстоятелствата, при които е станало, младежът е можел да загине на място. Той камикадзе ли е? То да си мислите глупости, не мога да ви спра, ама се възползвате от обществената популярност на стената на г-н Minchev, за да ги изразявате и да облъчвате и други, ми се вижда недопустимо. Очевидно вие никакви задръжки нямате и е излишно да ви се приказва, но заради хората, които ви четат и нямат изградено мнение, ще повторя, че приказвате глупости."

 10. 10 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мизийски":

  То ше стане ясно: ако го изкарат "невинен", начи просто е ИЗПЪЛНИЛ ПОРЪЧКАТА, а амфетите и канабиса са му за алиби и за оправдание.
  Последното предаване на милен било за ФУРМИТЕ. Много вероятно е да са го тепнали.

 11. 11 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Светла му памет! Нищо общо с мисирките наоколо!

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#8] от "442":

  И някакъв остров.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  Застана с името си в името на убежденията си, когато малцина биха го направили.
  _____________
  Мир му на душата, още една уста изразяваща критичните си помисли за силните на деня е затворена за винаги!
  Сигурен съм,че във времето на мисирките, поне на трима нови млади журналисти ще им дойде акъла и няма да ги е страх !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 14. 14 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 567 Разстроено

  Загубата е жестока!
  Милен Цветков беше явление в журналистиката, а не мисирка!
  Поклон и респект!

 15. 15 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 872 Любопитно

  опозиция на властта и нейните мисирки, не успя да ги пребори, но поне опита, със смела, честна и достойна журналистика

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  Милен Цветкв беше, и е, национален капитал. Благодарение на съвременната технология ние можем да гледаме интервютата му отново и отново. В този смисъл той е още жив, докато има обществен интерес към неговото слово.

  Аз не вярвам в конспиративните теории, че е убит по поръчка.

  Убит бе от терминалния гнилоч на системата, позволяваща изтърсаците на комунисти-винпромаджии, банкери, строителни магнати, хотелиери и пр. приближени до властта да карат на много промили, на амфетамини и пр. стимуланти, без да спазват правилата.

  БЕЗНАКАЗАНО.

  Ще видим какво ще се случи с убиеца му, но аз не вярвам да е нещо сериозно, съизмеримо с престъплението.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Загубихме един смел и честен журналист!
  Загуби свободата на словото!
  Загуби борбата със злото в България!
  Загуби истинската опозиция в България!
  Светла му памет на Милен!

 18. 18 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Ето го УБИЕЦА на Милен Цветков

  БОЙКО БОРИСОВ – МАЩАБНА КОНТРАБАНДА НА АМФЕТАМИНИ

  Бойко зареждача на дилърите , краля на Амфетите и кафевото
  https://bivol.bg/wlborisov.html

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 19. 19 Профил на Stoil Stoilov
  Stoil Stoilov
  Рейтинг: 61 Неутрално

  Хайде четете! Фирмата на майка му е голям бенефициент на европейски пари. Кажете ми, нормално ли е да искаш чужди пари за бизнес (от данъците на други хора като нас), а да харчиш за луксозни возила. И дали возилото е купено със собствени пари или с парите от евросубсидиите?

  Да не би да е заприходено като трактор? При това не го кара собственикът на бизнеса, а неговото отроче. И то надрусано. Дали пък аудито не се използва за обработка на лозови масиви? Може пък да има прикачен изнвентар за оране, за пръскане на лозята?

  Срам и позор!

  Преди бяха къщи за тъщи, сега са аудита за друсани синчета.

  Цената на най-евтиното Ауди Q7 е174 411 лева с ДДС. Най-скъпото е 196 686 лева.

  Дрогираното синче е карало минимум 286 минимални работни заплати по 610 лева или минималната годишна заплата на 24 човека. Или на един човек за 23.8 години. А може да са и повече, ако моделът е по-скъпарски.

  Срам и позор е управлението на тези пари!

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 741 Гневно

  Мутрите вилнеят когато България се управлява мутренски от мутра

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 22. 22 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 453 Разстроено

  Eто такъв беше Милен Цветков - такива журналисти в България вече са единци. Непримирим, задаващ въпроси и търсещ отговори. Не за себе си, а за обществото.

  https://www.facebook.com/NonmainstreamBulgaria/videos/426923608181141/UzpfSTcyMjcxOTQyOToxMDE1ODM3Mjg5NTI3OTQzMA/?epa=SEARCH_BOX

  Милен беше убит от издънка на тези, които ненавиждаше. Тези, които са хванали 75 години в мъртва хватка държавата и народа й. С куфарчетата си, с тарикатлъка си, с далаверите си, с корупцията си.
  Почивай в мир, Милене:(((

 23. 23 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 221 Неутрално

  В извънредното положение , как "професионално и безпристрастно" ще разследват причината за смъртта на един опозиционен журналист в България?!
  На колко хора и как ще разрешат да изпратят Милен до последния му път ?!

 24. 24 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Пуснете някой и друг гневен коментар. Във фейсбук може и да съберете стотина лайка.

  На улицата не ви очаквам.

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#20] от "vpp42647687":

  “Съдът ще го оправдае, както оправда Даниел Митов и заместника му.”

  И кого е убил Даниел Митов - би ли припомнил, комундер?! 👿

  Нямате срам в инсинуациите си, а се водите “православни”, пфу!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#22] от "SaveBG":

  “Милен беше убит от издънка на тези, които ненавиждаше. Тези, които са хванали 75 години в мъртва хватка държавата и народа й. С куфарчетата си, с тарикатлъка си, с далаверите си, с корупцията си.”

  Да!!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#10] от "scott":
  Бог да прости Милен Цветков! Различен журналист бе.
  Колкото до катастрофата: няма достатъчно доказателства кой точно е шофирал аудито? Или пък каква е гаранцията че някой не е резнал спирачните маркучи същият ден?
  Жалко!

 28. 28 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  В България като умре човек и вече не могат да му завиждат, да злобеят и даже започват да го хвалят.

  ДБ=БКП
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Още по-обобщено, уби го всеобщото българско чувство за безнаказаност и недосегаемост, което вилнее повсеместно навсякъде и е най-силно изразено при "високите" социални слоеве или при заемащи държавни постове. Децата от най-ранна възраст се възпитават при конфликт в детската градина да казват "ти знаеш ли кой е баща ми", или "знаеш ли колко хора в полицията са мои хора".

  Изобщо, правови взаимоотношения в примитивно родово общество.

 31. 31 Профил на YNWA
  YNWA
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "unknown artist":

  Именно!

 32. 32 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Нека всички изпратим Милен по последния му път , та дори шествието да се проточи с километри поради 2-та метра отстояние помежду ни!
  Нека объркаме плановете на убийците му и стигнем до истината за него!

 33. 33 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 846 Гневно

  Ако искаме смъртта на Милен Цветков да не е напразна, трябва да се събудим!
  Да сме абсолютно нетолерантни към нарушителите на пътя!
  Да се изменят правилата така, че данните от видеорегистраторите на хилядите частни коли да се приемат за доказателство, където е необходимо, без излишни формалности!

 34. 34 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1369 Любопитно

  До коментар [#10] от "scott":

  А нужно ли е, според теб, за "изпълнение на поръчката" с него да пътуват още двама души? (Именно още двама!) Страшна завера ще да е.

 35. 35 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Ако убиецът му се казваше Ставийски щеше да е ясна присъдата, условна.

  ДБ=БКП
 36. 36 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#19] от "Stoil Stoilov":

  Кой е?

  ДБ=БКП
 37. 37 Профил на Помuяр
  Помuяр
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Същински антипод на цялата журналистическа гилдия. Без капка срам, казвам го като комплимент, си изказваше мнението и задаваше въпросите си, независимо дали е бил прав в случая - брутално честен, "право куме в очи", без излишно захаросване. Единствен той си запази топките, докато останалите журналисти или ги скопиха, или сами се кастрираха. Не просто журналист, а стихия!

  Нека почива в мир!

  ТЪПАК! АЗ СЪМ Ш***Н ТЪПАК!!!
 38. 38 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  До коментар [#37] от "Зад теб съм ( ͡° ͜ʖ ͡°)":

  Единственият журналист в България за мен е Сашо Диков. Всичко друго не става. Сега че Милен Цветков е умрял не мога да кажа, че е бил журналист.

  ДБ=БКП
 39. 39 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално


  А къде е Бащицата да ни утеши с мъдри мисли от своя си джип?

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на vpp42647687
  vpp42647687
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Помня една мисъл на М.Цветков към един редови комунист:
  „Като си умен, защо не си богат?“
  Както живота му го показа –поумнелите с парите на мама и тати, го настигнаха жестоко (в прекия смисъл на думата).
  Жалко за Милен!
  Беше ми интересен (той и събеседниците му)

 42. 42 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#34] от "voodoo_child":

  това ще покаже присъдата:
  ако е действал по заповед - невинен. Кат Йордан Цонев, Трайчо Трайков, Делян пеевски, Осман октай и т.н.

 43. 43 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Какво да напиша в този тъжен момент? Бог да прости Милен! Пазете се от черните джипове, твърде много се навъдиха в страната ни......

 44. 44 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Така, значи като тръгнем през майката на 21 годишният тарикат пак стигаме до Ветко Арабаджиев известен като агент "Стефан", едни куфарчета с червени пари и масовата приватизация на Жан Виденов от 1996...

 45. 45 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#20] от "vpp42647687":

  Напразно ще се труди Гешев – БХК имат подкрепата на САЩ!

  А гешефта има подкрепата на ДС, Митьо Гестапото Любен Гоцев и Юри Чайка

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 46. 46 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 989 Неутрално

  До коментар [#30] от "irobot":

  Или още по-обобщено, уби го българското малодушие, страх и овча търпимост. Няма друг народ който да позволява толкова дълго такава гавра от шепа нещастници.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Широкоскроен човек и прекрасен журналист заложи професионалното си бъдеще заради хора които не го заслужаваха.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 49. 49 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5794 Неутрално

  Има две причини за катастрофите по света: безграничните човешка глупост и простотия или някакви високо организирани тайни общества, причиняващи всичко това.
  Прагматиците знаят, че по-вероятната причина е първата, понеже не изисква нито организация, нито ресурс, а се проявява спонтанно, по естествен път.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 50. 50 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2573 Разстроено

  Милен беше МНОГО различен журналист - своеобразен, точен, ЧЕСТЕН, към всички и към себе си. НО, къде бяха всички, когато "Часът" го бутнаха в полунощ, а после тихомълком го резнаха? КОЙ тогава защити Милен и стила му? Къде бяха всички, когато много преди пак имаше проблеми, от които не се е оплаквал, приемайки като даденост, с чувство за хумор, въпреки "моралната" подкрепа на колегите? Като отличници, знаещи си материала, суфлиращи тихо, да ги чуе учителката, но "подкрепящи" заради това, че са заедно, но само в професията. Сега всички се тупаме, къде ли не, че е бил от "изчезващ вид", а такива като него са все по-малко, което е и без значение вече.
  Милен Цветков остава най-светлото момче, в нашето гадно време и точно щеше да възкръсне отново, точно нашето време счупи крилете му.
  КОЕТО е много, много тъжно за всички нас.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 51. 51 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 850 Неутрално

  В БГ има толкова много дефицит на свестни хора, че е направо национална трагедия без време, хора като Милен, да си отиват от този свят. Погубени от доминиращата простотия, невежество и безнаказаност, от показната демонстрация на сила и примитивизъм.
  Жалка, много жалко за Милен и Бог да е на помощ на сводолюбивите и мислещи хора.
  В тази окаяна страна мутрите народиха мутрета, за да не забравяме, откъде сме тръгнали и накъде отиваме. Спасение не виждам.
  Лека му пръст.

 52. 52 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  "Ще видим какво ще се случи с убиеца му, но аз не вярвам да е нещо сериозно, съизмеримо с престъплението."

  От уважение към паметта и личното и професионално кредо на Милен Цветков (да търси и отстоява истината), не трябва да допуснем, това убийство да бъде неглижирано и "заметено под килима". Може би ще се приготвят милиони (от близките на убиеца), за да се смачка делото. От колегите му и от всички нас зависи, да не допуснем това.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#1] от "Мизийски":

  Селски, Сорос ДАДЕ 1 МИЛИАРД ( 1 000 000 000) ЕВРО помощ на Будапеща за борба с корона вирус.
  Фандация Америка за България ДАРИ 1 МИЛИОН ЕВРО НА България !

  А Колко евро дариха Бриго Аспарухов, Гундяев , Гоцев , Решетников ДС, магнаурците , библиотекарите и “Обединени патриоти за Русия , колко ?

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 55. 55 Профил на Маргарита Николова
  Маргарита Николова
  Рейтинг: 57 Неутрално

  С огромна скръб и УВАЖЕНИЕ към ЖУРНАЛИСТА и ЧОВЕКА МИЛЕН ЦВЕТКОВ!ДЪЛБОК ПОКЛОН!

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Александрина Педанчанска и Полина Паунова са напълно прави. Старото правило "Умри, за да ми умилейш" отново се потвърждава по един най-жесток начин. За твореца, за човека на истината, моралното убийство, онова убийство, което идва далеч преди физическата му кончина, е същинската коса на смъртта.

  Да те запокитят в поясите на нощта, когато никой няма да те чуе, защото онова, което говориш и форматът, чрез който си избрал да го кажеш, резонира в обществото, защото обществото има нужда от него като от кислороден апарат, е пагубното. Ако имаш какво да кажеш, даже и в интернета ще намериш подслон, но и там ще те намерят, колкото и райски да ти се вижда кръстопътят, на който си спрял на червено, за да си изпълниш гражданския дълг.

  Не знам много за Александрина Педанчанска и Полина Паунова, да не кажа никак, но една Миролюба Бенатова, блести, и тя, подобно на Милен Цветков, със собствен уникален блясък и обществен резонанс и тъкмо затова, и тя, е натирена из горите тилилейски и таксиджийски, само и само да не ѝ се чуе гласът. Няма да забравя репортажа ѝ за българските проститутки на онази улица в Брюксел и учителките от Пазарджик, преродили се за някой лев в "мадамчета" на бардаците. И едните, и другите, пребивани от пимповете, но принудени да мълчат, защото иначе ще си загубят "поминъка", а страхливецът-кмет вдига рамене, че нищо не може да направи, защото трябвало да получи оплакване от момичето. А, момичето няма как да направи оплакване, защото … Да не обяснявам. Ясно е. Sticky wicket. Бях в София тогава и случайно ми попадна него репортаж, но съм сигурен, че има и други ценни неща въпросната. А не е само тя от натирените от мейнстрийма талантливи млади хора. Къде са жалейките за моралната смърт на тези хора? Къде е призивът за действие срещу подобна погибел? Или, пак ще чакаме някой райски кръстопът да отприщи пороя на състраданието, но когато ще е вече късно?

 58. 58 Профил на margin call
  margin call
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Убит бе от терминалния гнилоч на системата, позволяваща изтърсаците на комунисти-винпромаджии, банкери, строителни магнати, хотелиери и пр. приближени до властта да карат на много промили, на амфетамини и пр. стимуланти, без да спазват правилата.БЕЗНАКАЗАНО
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz


  Добре си се ориентирал, но какво общо има тука ЕВЕНТУАЛНАТА политическа принадлежност, и то не на самия извършител, а на родителите му?! Ами ако не са такива?

  Нима не е така, във ВСЯКА БЕДНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА държава? Явно не можеш да си честен, и затова се опитваш да ПРИКРИЕШ този всеизвестен НЕДЪГ на системата, която боготвориш!

  Баси и недодялания опит за оправдание...

  https://youtu.be/dWTbvgVOnn0
 59. 59 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  До коментар [#42] от "scott":

  Това, което си казал, няма нищо общо с онова, което те питах.

 60. 60 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално


  А къде е "инструментът на Господ" да въздаде справедливост срещу разбеснелите се наркомани с джипове?

  Ако другите могат само да пишат той поне може да действа!

 61. 61 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  В България има нещо много сбъркано.
  Ако убитият е известен и веднага се вдига шум. Но когато убитият е неизвестен, а убиецът е известен (Ставийски), то убиецът го пускат условно.

  ДБ=БКП
 62. 62 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  До коментар [#57] от "bryghtlyght":

  Хайде поне вземи да научиш името на тази , за която пишеш и наричаш Педанчанска. Известна е по световните оперни сцени, ако ти "не знаеш много за нея".

 63. 63 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 434 Разстроено

  На Великден - възкръсна в сърцата ни!

  Той бе ЖУРНАЛИСТ!

  А не мисирче!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 64. 64 Профил на svk47542114
  svk47542114
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До Гюнтероподобните - -Благодарение на наследниците на Живковия режим в България отдавна върлува Вирусът на елитарната безнаказаност - Иван Славков, Владимир Живков, Тодор Славков и всички , свързани с комисионерите на Любен Гоцев.

 65. 65 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Достоен българин! Да помълчим , днес не са необходими обвинения. Светла му памет...

 66. 66 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Иван Бедров казва най-важното нещо в момента: "Мутренското и безнаказано каране е сред най-големите проблеми на България. Още се търси решителен мъж (генерал или редник, без значение), който да посмее да се изправи срещу проблема. Сбогом, Милене."

  Непознат за вас написа във Фейсбук: "Това са журналистът Милен Цветков и неговия убиец Кристиан Николов… Преди броени часове единия се вряза в колата на другия със скорост над 80 километра в час и го уби. Не е имал никакво намерение да спира. Не е видял дори спрялата на червено кола. Бил е дрогиран… Те никога не ни виждат. Те живеят нонстоп дрогирани. Ако не с истинска дрога, то с усещането, че са недосегаеми, че са ненаказуеми, че парите им оправят всичко. Тази дрога им позволява да не ни виждат, когато щъкаме около тях и да не дават пет пари за нашето щъкане. Ние сме никои, не съществуваме в техния свят на далавери, полузаконен бизнес, лукс и политически обвързаности. Нас ни няма! Има ги само тях…"

  Благодаря на Дневник, че не сподели Карбовски, който постави себе си в центъра с твърдението, че ТОЙ и Цветков били смелите, а всички останали - подлоги.

  Бог да прости Милен Цветков!
  Ние сме длъжни да изискаме от институциите този и всички подобни убийци да получат каквото им се полага.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 67. 67 Профил на vpp42647687
  vpp42647687
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#56:"filip2"]До коментар [#20] от "vpp42647687": Убиецът на Милен Цветков и делото срещу Митов едно и също нещо ли са?



  Не бе Филчо.
  Съдът е един и същ!
  Прокуратурата е една и съща!
  Парите на обвиняемите са едни и същи!

  До коментар [#56] от "filip2":

 68. 68 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#59] от "voodoo_child":

  във военното дело на това му се викат "коствени жертви".
  Ако е за прикриване на същността - ше пуснат още 5 човека с него като спътници.
  Точно, както всеки ГЕНЕРАЛ И ПЪЛКОВОДЕЦ планира 10% умрели от собствената му войска при фронтална атака. колкото по-мащабно нападение, толкова повече смърт в своите редици се залага.
  Може да си прав, само ако копеленцето получи 15 години ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА.
  Сека друго присъда над убиеца ща казва семо едно: ПОРЪЧКА. С КОСТВЕНИ ЖЕРТВИ И БЕЗОГЛЕДНО! ЩИ ДАМ И ПРИМЕР! КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ДАВА ПОРЪЧКА - ДА СЕ ЛИКВИДИРЕ ДАЯНА ПРЕДИ ДА Е РОДИЛА МУСУЛМАМНИН С ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ТРОНА И! Надрусаха шофьора и, разни агенти на МИ 5 ти се престориха на ПАПАРАЦИ И ДУУУМ! УСПЕШНА ОПЕРАЦИЯ. Та, нужно ли беше според теб, шофьорчето и Додито да умрът с даяна? Грешното времеи место и си получаваш замисленото.

 69. 69 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#62] от "voodoo_child":

  Извинявам се за погрешно изписаното име на певицата. От българските певици със световно име, активни днес, съм чувал единствено за Соня Йончева. За Александрина Педанчанска не съм чувал. Ако тя нaистина е световно известна, това, че не съм чувал за нея, е за моя сметка. Да не говорим, че темата тук е друга и погрешно изписано име, макар и укоримо, не накърнява смисъла на онова, което съм казал.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Най-тъжната новина в България за последните месеци. За съжалението културата на бясното шофиране и мутрещината може би са нещо като правото на оръжие в САЩ - вече години никой не смее да направи и прилижи закони, които веднъж за винаги да спрат загиването на невинни хора по пътищата на България.

  Милен се бореше срещу това и в негова памет, трябва да накараме политиците тази безсмислена война по пътищата да приключи.

 72. 72 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#68] от "scott":

  Значи, ти приписваш станалото не на криминалния келешлък на някакъв под наркотично въздействие, дето гази всичко, защото е невидимо за него, а на преднамерен акт на фанатична защита от някого на жизнените интереси на групировка, дотолкова решен на мъст, че се впива като камикадзе в жертвата, застрашаваща да събори цяла винена империя? Даже и да е казал на спътничката си, "дай ся тоя да го сплашим малко, че ни се пречка на империята", пък не е премерил удара, не съм сигурен дали подобен сюжет става и за off-холивудски сценарий. Проблемът с подобни ситуации е, че самата им същност е неустановима. Единствено резултатът е налице. Понякога, даже и резултатът е измислен, както в случая с коронавируса и особено с антропогенните климатични промени.

 73. 73 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 221 Разстроено

  В момента Пеевски трескаво подготвя Гешевия сценарий по случая , извличащ максимум полза за Управлението на Комунистическия Падишах и Везира му - Всесветлий Доган и Най-хитрата Бойка!

 74. 74 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2637 Неутрално

  Спомням си думите му, че журналиста има толкова свобода, колкото сам успее да си извоюва...

 75. 75 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Къде са сега БХК (и подкрепящите ги широкоскроени) да защитят наркоманчето, както защитиха австралийския касапин? Все пак и наркоманите, както убийците имат право да не лежат, а да са на свобода и да си вършат беззаконията.
  —цитат от коментар 1 на Мизийски


  И това ще дойде , когато се окаже , че "наркоманчето " няма нищо общо с Борисов и ГЕРБ и дори с ген.Мутафчийски !

 76. 76 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#51] от "SSS":

  Съгласен съм с теб будни съгражданино -
  само с последното ти изречение - НИКОГА НЕ ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯ !
  АЗ СПАСЕНИЕ ВИЖДАМ , ТО ВИНАГИ СЪЩЕСТВУВА , НАДЕЖДАТА НАДЖИВЯВА ВСИЧКО!
  СПАСЕНИЕТО Е В САМИТЕ НАС - В МЕН , ТЕБ , НЕГО ... !

 77. 77 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#72] от "bryghtlyght":

  Присъдата ще покаже.
  Аз съм склонен да мисля за поръчка, защото последното предаване на Милен е било за ФУРМИТЕ! КОЕТО МОЖЕ НОГО ДА Е РАЗДРАЗНИЛО БОЕКО. И ДА Е НАТИСНАЛ СПУКЪСЪТ!
  Копеленцето е само надрусана марионетка на кукловода, нищо повече.

 78. 78 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Да, Милен беше критичен към властта.Но интелигентно.Не като десетките плювалници-анонимните лъжливи сайтове, напъплили в Интернет, от които да ти се доповръща.Малко са и бяха нормалните, критични към властта журналисти.Засега се сещам само за вестник ,,Сега".Сигурно има и други.А много от фейк-дисидентите побързаха сега да се прилепят и използват политически смъртта на Милен.Подло!Бог да прости душата му.Амин!!!

 79. 79 Профил на vpp42647687
  vpp42647687
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#62] от "voodoo_child": За Александрина Педанчанска не съм чувал.
  —цитат от коментар 69 на bryghtlyght


  Много си изтървал – както за слушане, така и за гледане в „Саломе“

  Александрина Пендачанска
  https://plovdiv-online.com/tv/item/43456-pendаchаnskа-sаlome-se-igrаe-golа

  До коментар [#69] от "bryghtlyght":

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#77] от "scott":

  Да, разбирам откъде идват съмненията ти. Но, някакси нещата в случая са твърде демонстративни, за да е плод на скрита организация за защита на империя. И при Доди Файед, и при новичока, и при войната в Ирак, да не отиваме по-назад към войните в Корея и Виетнам, а и днес с коронавируса и антропогенните климатични промени, всичко е обвито в мъгла и не можеш да го притиснеш в ъгъла, въпреки че в много случаи има и физически жертви (в много други, както при коронавируса, жертвите са извадени от контекст, за да се плаши населението). Това са качествените тихи организации. В случая, организация срещу опозиционен журналист, изглежда твърде невероятна, ако се съди от очевидното. Ако пък целта е така да се прикрият истинските намерения, за да не стане международен скандал за терор срещу свободата на словото в България, а да се ограничи до битово произшествие, то видимите collateral damages наистина изумяват. Четох обяснения и за това, но и те ми се струват просто фигменти на по-богат въображение.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 387 Неутрално


  "Милен Цветков беше журналист, който не цепеше басма на никого. От онези импулсивни пичове, за които справедливостта е закон, а правдата - морален коректив"
  Така е, той нямаше задръжки и назоваваше нещата с истинските им имена. Затова хората го обичаха и уважаваха.

 84. 84 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#51] от "SSS":

  Спасението е в нашите си ръце. Ние сме си Спасителя. Ако се обединим, ставаме сила. Милен си отиде навръх Възкресението Христово. Някой писател беше написал, че чрез случайностите Господ се опитва да остане анонимен. Да не пропускаме тази „случайност” и да възкръснем и ние като общество. Не трябва да се повъзмущаваме, да потъгуваме, и после да забравим, както забравихме Кристиян Таков. И като говоря за възмущение, нямам предвид само конкретното убийство, а убийството и на журналистиката, и на свободната гражданска воля, и на обществената нетърпимост. Иска ми се най-после тази капка да прелее чашата ни и да се събудим!

 85. 85 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  при толкова камери в София е безумие да не може да въдворят талибаните шофьори.

 86. 86 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#77] от "scott":

  Пропуснал съм кавичките. Да се чете:

  Това са "качествените" тихи организации.

 87. 87 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Мисирки, следете внимателно този случай, да не се размине на това мамино синче

 88. 88 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#79] от "vpp42647687":

  А, благодаря. Това е оная освободеност, която някога фотографски ни демонстрира Волен Сидеров, а в по-ново време даже се разви вербално във фекалната поезия на Андрей Слабаков, когото, за награда може би, даже направиха и евродепутат. И за него не бях чувал, докато пак приятел от форума не ме насочи към "творбите" му. Ама, и аз съм един. Как такива изяви да не ти донесат известност? За света не знам, но, поне за Пловдив и района, със сигурност.

 89. 89 Профил на ivankristov
  ivankristov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Милен е ГОЛЯМ! Поклон.

 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  "Mилeн Цвeтĸoв зaгинa oт тoвa, ĸoeтo нaй-cилнo нeнaвиждaшe: бeзнaĸaзaния пpoизвoл! "

 91. 91 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Приятелчета, искате ред, а на улицата 50% от вас са без маски. Държавата зависи от нас.

 92. 92 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  "Мутренското и безнаказано каране е сред най-големите проблеми на България"

  Кой кара джипа на БГ... Мерси, познахте

 93. 93 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 602 Разстроено

  За жалост няма да върнем Милен!
  . . . . . .
  Беше "наш" човек. Затова го недолюбваха... И точно тази нискочел примитивизъм, срещу който негодуваше, го уби. - Теодор Ушев

 94. 94 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1617 Разстроено

  Адът е тук...на земята !

 95. 95 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#77] от "scott":
  Много дълбока конспирация, брат.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 96. 96 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#33] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Е, най-после истинки нормален пост. Напълно подкрепям предложението. И важното е, че е съвсем реално осъществимо, с висок коефициент на полезно действие.
  ДА, много добро пледложение.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 97. 97 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 932 Разстроено

  "Мамините синчета са бъдещи депутати и министри."

  За огромно мое съжаление това е тъжната, но неизжежна, истина.

  Лека му пръст на Цветков.

 98. 98 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#64] от "svk47542114": Иван Славков, Владимир Живков, Тодор Славков
  Изброените сега могат само да носят багажа на новите олигарси. Нито един от тях не забогатя.

 99. 99 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#98] от "ahasver":

  Начи, гадните комунисти, осемдесетте разполагаха с Жени, Иван и малък Тошко. Те тва беше, цела България коментираш маздата на Жени. А сега....?

 100. 100 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мерките които правителството взима с блокадите на градовете са прекалени .





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK