На живо

Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

© Юлия ЛазароваЗаразените с COVID-19 в България до днес включително са 975, 281 души са в болници, 40 от тях са в интензивни отделения и клиники. От днес отпаднаха часовите интервали за влизане и излизане от София, възобновиха се имунизациите за децата, консултациите и плановите операции. Също от днес до края на извънредното положение се спират нови инвитро процедури.


"Дневник" следи в реално време ситуацията с коронавируса в България.


*Заради технически проблем първоначално публикуваната статия е променена - текстът може да бъде четен тук, но не и читателските коментари.
Областният щаб предлага карантина в Буковлък

Областният оперативен щаб в Плевен предлага село Буковлък, в което живеят около 4 хил. души, да бъде поставено под карантина, съобщи БНТ. Предложението е изпратено до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и до Националния оперативен щаб. Причината е откритите 4 случая на заразени с COVID-19, както и големият брой контактни хора, които трябва да бъдат изследвани. Предлага се карантината да влезе в сила от полунощ и да остане до изясняване на епидемичната обстановка. Такава карантина може да бъде въведена със заповед на министъра на здравеопазването.


Четирите заразени в Буковлък са работили в шивашкото предприятие "Мизия" в Плевен, където беше установено огнище на коронавирус и което е затворено до 4 май по решение на собствениците. Всички положителни проби са на работещи в един от шестте цеха. Общо 24-ма души са с СOVID-19, от тях една жена е в болница, останалите, с едно изключение, са без симптоми.

Безплатното паркиране в центъра е удължено до 26 април

Срокът на безплатното паркиране в центъра на София е удължен до 26 април, неделя, със заповед на кмета Йорданка Фандъкова. Загубите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) от "синя" и "зелена" зона и от намалената продажба на билети за градския транспорт само за втората половина на март е 6 милиона лева, обяви тя.


Още 6.5 млн.лв. губят за същия период трите транспортни оператора - "Метрополитен", "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт". Загубите през април ще са още по-високи, прогнозира Фандъкова. Това е една от причините кметът да поиска актуализация на бюджета на Столичната община за 2020 г.

На общо 278 фирми вече са отпуснати общо над 1.4 млн. лв. по схемата 60/40, при което държавата поема 60% от заплатата и осигуровките на служители, които иначе ще бъдат съкратени. Това съобщи пред БНТ управителят на НОИ Ивайло Иванов. Той посочи, че Инспекцията по труда ще следи фирмите в най-кратък срок да превеждат парите на работниците заедно с дължимите от тях 40%. По негови данни от 13 март насам регистрираните безработни са 42 хил. Като общо от началото на март са 54 хил. души.


Съобщи още, че прокуратурата е сезирана за 400 фирми, които са без дейност, а работниците им ползват болнични и с други подобни нарушения след като вече бе установено, че за година са ползвани 9 хил. фалшиви болнични, по които ползвалите ги трябва да върнат над 6 млн. лв.


Повече по темата - тук.

Втора клиника в столичната болница "Св. Иван Рилски" няма да приема пациенти заради заразен с коронавирус. Клиниката по гастроентерология ще бъде дезинфекцирана и пациенти ще се приемат отново в четвъртък. Заразеният с COVID-19 пациент е изолиран в отделно помещение. Под карантина е и отделението по хематология в болницата.


Подробности - тук.

975 са потвърдените случаи на COVID-19

975 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Днес са доказани още 9 нови случая, като 5 са в област София и 4 в област Видин. Лабораториите продължават да работят, информира пресцентърът на Министерството на здравеопазването.


281 души са в болници, 40 от тях са в интензивни отделения и клиники. При 80 души от медицинския персонал е установен COVID-19.Общата картина към 21 април: 506 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 469 на жени.


Регистрираните случаи по области: Благоевград – 21; Бургас – 38; Варна – 25; Велико Търново – 11; Видин – 27; Враца – 2; Габрово – 4; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 23; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 16; Перник – 8; Плевен – 37; Пловдив – 38; Русе – 7; Силистра – 2; Сливен – 22; Смолян – 33; София – 561; Стара Загора – 32; Хасково – 14; Шумен – 4, Ямбол – 4.


Починалите, при които е установен COVID-19, са 45.

За да се отворят парковете и планините за посещения трябва да има тенденция на задържане и спад в заболеваемостта и да сме убедени, че може да се контролира движението в тях. Това заяви пред Би Ти Ви Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Обяви, че е "доста скептичен" по адрес на математическите модели за разпространение на вируса, тъй като то зависи от множество фактори. Прогнозата му е, че в София вероятно се върви към достигане на плато и може да се очаква спад на заболелите, но в други населени места броят на заразените тепърва ще расте.


Още по темата можете да прочетете тук.

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев се спират нови инвитро процедури до края на извънредното положение. Преустановяват се нови процедури по хормонална стимулация на пациентки на възраст под 39 години, съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването. Спират се също новите процедури по трансфер на размразени ембриони, както и вътрематочните инсеминации. С издадената днес заповед се преустановява и изследването на стерилитет, свързан с мъжки фактор, спира се и даряването на яйцеклетки.


Повече - тук.

България рискува да дискриминира ромите с мерките си срещу коронавируса, предупреди неправителствената организация "Амнести интернешънъл". От "Амнести" обръщат специално внимание на България и Словакия като държави, поставили цели ромски квартали под задължителна карантина.


Повече подробности - тук.

Държавата отказа на 158 фирми компенсации по схемата 60/40

Държавата е отказала на 158 фирми компенсации по схемата 60/40 заради грешки, пропуски и несъответствия в документацията, съобщи Министерството на труда и социалната политика. Компаниите са кандидатствали за подкрепа за общо 459 служители, като ведомството не посочва конкретни фирми.


За 12 дни от отварянето на мярката са подадени 4 445 заявления от работодатели за общо 61 337 служители. До момента одобрените са 715 фирми за 11 996 служители. Над 37% са от сектор "Хотелиерство и ресторантьорство", 10% са от сферата на производствените дейности, а други 3% са собственици на фитнес зали, спортни клубове и др.


От миналата седмица започна изплащането на първите компенсации по мярката. За два работни дни средства са получили 278 предприятия за 5 595 работници. Общият размер на отпуснатите средства е 1 565 983.78 лв.


Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Достъпът до услугата на социалното министерство за получаване на еднократна помощ вече е възможен онлайн, обяви Държавната агенция за електронно управление. С тази услуга се предоставя възможност на гражданите по електронен път да могат да заявяват еднократна помощ, която се отпуска за инцидентно възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други жизненоважни нужди, по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Услугата е особено актуална в периода на извънредно положение и от нея ще могат да се възползват родители на деца до 12 г., които най-малко 20 дни са в неплатен отпуск заради невъзможност да работят от вкъщи.


Подробности можете да прочетете тук.

Общо 773 служители на Спешна помощ в София са изследвани с т. нар. бързи тестове за коронавирус след като на 6 април директорът Георги Гелев обяви, че ще бъдат проверени всички работещи там и първоначално бяха открити 7 души с COVID-19.


Повече по темата - тук.


80% от българите готови да жертват свои права

Близо 80% от пълнолетните българи заявяват в изследване на световната асоциация "Галъп интернешънъл", че са готови в една или друга степен да жертват някои свои човешки права, ако това ще помогне за справяне с COVID-19.


Изследването е направено в 17 държави между 3-ти и 10-ти април 2020 г. , като са интервюирани 17 036 души, съобщават от организацията. Склонните да се лишат от права са 78 на сто, което е с 5 на сто по малко в сравнение с периода преди въвеждането на извънредните мерки.


През април 22% от българите се съгласяват с провокативното твърдение, че демокрацията не е ефективна при тази криза. Месец по-рано този въпрос не е задаван. Действията на правителството срещу вируса продължават да получават висока оценка – 75% сега, при 60 на сто в навечерието на извънредното положение, отчита изследването.

Представители на туристическия бранш искат оставка на министъра

Обединение "Бъдеще за туризма" поиска оставката на ресорния министър Николина Ангелкова. В писмо до премиера представители на 530 туристически фирми, 32 неправителствени организации от сектора и 97 екскурзоводи посочват като аргументи липсата на познания за функционирането на туристическия бизнес, водене на хаотична политика, липса на стратегия и диалог с отрасъла.


"В ситуация на световна пандемия COVID-19, нашият бранш е оставен в режим на оцеляване. Туристическата общност в България не само че не получава навременна подкрепа от ресорния си министър, но е и принудена да спре работа със заповед от 17.03.2020 г.", изтъкват от обединението. Подробности - тук

Мъж пострада при верижна катастрофа на КПП

Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

© Георги Пауновски


Мъж пострада сериозно при верижна катастрофа на магистрала "Тракия", малко преди контролно-пропускателния пункт (КПП) за влизане и излизане от столицата. В катастрофата са участвали 5 леки автомобила и един камион, потвърди вътрешният министър Младен Маринов. Пред БНТ един от участниците разказва, че най-пострадалият автомобил е карал с висока скорост и се ударил в останалите.


Заради удара в спешното отделение на болница "Света Анна" е настанен мъж на 49 години с гръдна травма, съобщиха от лечебното заведение.

Премиерът не беше изслушан в парламента

Извънредното заседание на парламента, свикано по искане на опозиционната БСП, се провали, след като депутатите от управляващата коалиция - ГЕРБ и "Обединени патриоти", с помощта на "Воля" на Веселин Марешки, отказаха да се регистрират за участие и така не се изискваният кворум от 121 депутати в залата. На заседанието трябваше да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов за мерките, които властите предприемат срещу разпространението на COVID-19.


БСП веднага внесе ново искане за извънредно заседание.


Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

© Юлия Лазарова


Какво се случи в Народното събрание четете тук.

Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

© Юлия Лазарова

Парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в извънредното заседание на парламента, свикано по искане на опозиционната БСП, на което трябва да бъде изслушан премиерът и лидер на управляващата партия Бойко Борисов за мерките срещу COVID-19. Това съобщи от името на групата председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова. Решението означава, че заседанието най-вероятно няма да се състои, тъй като няма да може да се събере изискваният кворум от 121 народни представители в залата.


Тя изтъкна два аргумента срещу влизането в залата:

че е опасно да се събират хора от цялата страна в пленарната зала при положение, че биха могли да са носители на коронавируса без симптоми


че събирането на Народното събрание в извънредно положение е оправдано за приемане на спешни законодателни текстове, а не за парламентарен контрол


Видео от изявлението гледайте тук:

Час след като беше оповестена заповедта на здравния министър, с която отпадна влизането в София с лични автомобили само в определени часове, опашката на контролно-пропускателния пункт откъм магистрала "Тракия" силно намаля, видя репортер на "Дневник". Към 11.20 ч. там чакаха едва няколко автомобила.
Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

© Георги Пауновски

В близките дни не се очаква отваряне на парковете


Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

© Дневник

В близките дни не се очаква отваряне на парковете и градинките за посещения, се разбра от думите на премиера Бойко Борисов.


Премиерът изтъкна, че от вчера досега са смекчени общо пет мерки - пазарите са отворени, часовите интервали за влизане и излизане от София отпаднаха, възобновиха се имунизациите за децата, консултациите и плановите операции.


Той посочи, че единственото, което може да бъде "разхлабено", е забраната за посещение на паркове и градинки, но на този етап това не може да стане, макар че се обмислят различни варианти за облекчен режим. По думите му в следващите почивни дни ще се види ефектът от масовото пътуване на хората по Великден и според броя заразени и починали ще се преценява дали да има допълнително смекчаване на мерките. "Да, хората искат да чуят, че това свършва ... Аз, като добър доктор, не мога да предпиша тази рецепта", завърши Борисов.

Кое хубаво видяхте, за да говорим за смекчаване на мерките?


Бойко Борисов, министър-председател

Общо 12 банки ще дават заеми на останалите без работа

Общо 12 търговски банки са заявили желание да участват в гаранционната програма на Българската банка за развитие за предоставяне на безлихвени кредити до 4 500 лева в помощ на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19, съобщи финансовият министър Владислав Горанов, който представи днес инвестиционните инструменти за подпомагане на бизнеса.


Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

© Юлия Лазарова

От заемите ще могат да се възползват служители в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица. Те ще имат пет години да върнат сумите, като ще се ползват от гратисен период преди началото на изплащането и ще могат да ги върнат предсрочно.


Банките, отпускащи кредити, ще са: "Алианц банк", ДСК, "Инвестбанк", "Интернешънъл Асет Банк", ОББ, "Общинска банка", ПИБ, "Райфайзенк банк", "Търговска банка Д", "Уникредит Булбанк", ЦКБ, "Юробанк България".


Какви други инструменти ще приложи държавата - тук.


Как Горанов коментира решението на футболен клуб "Лудогорец" да кандидатства за помощ от държавата четете тук

Държавата ще отпусне по 650 лева като награди за полицаите, които са "на първа линия" в ситуацията с коронавируса. Средствата ще бъдат насочени към общо 15 200 полицаи, каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет.


"Вътрешният министър Младен Маринов предложи за 15 200 полицаи, които са на първа линия, по 650 лв. във вид на награди. Това прави около 10 милиона. Още днеска започнете да ги изплащате", обърна се Борисов към министъра на вътрешните работи. От думите му се разбра, че средствата ще бъдат изплащани за цялото време на извънредното положение. Подробности - тук

Отпадат времевите ограничения за влизане и излизане от София по работа

Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

© Георги Пауновски

Въведените от полунощ на 17 април времеви ограничения за влизане и излизане от София с лични автомобили отпадат.


Със заповед от днес здравният министър Кирил Ананиев разпорежда всички граждани, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, да могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация. В декларацията ще трябва да бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя, се казва в заповедта.


Въведените от полунощ на 17 април ограничения предвиждаха през контролно-пропускателните пунктове да се минава с лични автомобили само между 6 и 8 ч. и между 18 и 20 ч. Снощи и тази сутрин това доведе до опашки на пунктовете. Властите обявиха многократно, че ще се проверяват строго декларираните основания за пътуване, а вчера вътрешният министър Младен Маринов се зарече "тарикатите", които са пътували без причина, да бъдат хванати на пукнтовете.

През първото тримесечие на годината, по време на което се разви кризата с коронавируса, пенсионните дружества в страната отчитат отрицателна доходност в размер на от -7 до -9 на годишна база. Това съобщи пред Би Ти Ви председателят на управителния съвет на пенсионноосигурителна компания "Доверие" Даниела Петкова.


Тя уточни, че към момента няма повод за тревога, тъй като предприетите икономически мерки към момента са успокоили положението. Петкова добави, че в предходните години е натрупана достатъчно доходност, което също помага на пенсионните фондове в този момент. По думите ѝ не е възможно някой фонд да фалира.

В Плевен е заразено шивашко предприятие

Рязкото покачване на случаите на заразени от коронавирус в Плевен се дължи на открита зараза в шивашкия завод "Мизия 96", където работят над 1000 души, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той обясни, че на 15 април в болница е настанена работничка със симптоми на COVID-19. Направеното изследване на хората, с които тя е контактувала, е показало заразени двама членове на семейството й, а на 19 април е станало известно, че четирима от работещите в предприятието също са положителни.


Вчера се разбра, че от изследваните 33 проби има 19 положителни, като всички, с изключение на един техник, са безсимптомни.


Подробности за случая в Плевен четете тук.

Нови 51 случая за денонощие и двама починали

За изминалото денонощие са установени 51 нови случая на болните от коронавирус в България, като увеличението в сравнение с понеделник е с 5.56 %, съобщи ръководителят на националния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Той не уточни колко са направените проби, на базата на които се съобщават положителните проби, а в отговор на въпрос обясни, че броят на взетите проби се обобщава на седмична база и ще бъде оповестен, когато има информация.


Най-голям ръст на новозаразени има в Плевен - 19 случая.


Така общо случаите на зараза в страната са 966, активните случаи са 752. Има два нови смъртни случая - в столицата, в болниците "Св София" и ВМА, като и за двата Мутафчийски изрично подчерта, че става дума за пациенти с придружаващи заболявания. В страната има 268 души в болница, от тях 24 - в интензивни отделения.
Излекуваните до момента са 170. Сред медиците има 4 нови случая, с което общият брой заразени лекари и медицински персонал достига 80 души.


"Дневник" предава на живо брифинга на оперативния щаб:

Опашки от коли на входовете на София

Опашки се образуваха на контролно-пропускателните пунктове (КПП) на входовете и изходите на София в двучасовия "прозорец" от 6 до 8 ч., когато се пропуска преминаване с лични автомобили заради обявеното на от полунощ на 17 април затваряне на столицата.


На пункта на автомагистрала "Тракия" колоната от влизащи е около 5 км, а на излизащи - около 2 км, съобщава БНР. По информация на радиото, за разлика от вчера, се пропускат по-голямата част от автомобилите. Много коли обаче са отбити на разклона за Равно поле, а полицаите извършват допълнителни проверки. Условието, за да влязат автомобилите в София е да имат попълнена декларация и служебна бележка от работодател за това, че те имат работа в столицата. Основният проблем е, че част от хората се декларирали неверни данни на излизане от София, обясни заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов:


Би Ти Ви съобщава за опашка на КПП-то на Владая, по пътя София- Перник, където шофьорите са чакали от 6 ч. Телевизията уточнява, че пунктът е по натоварен от тези на магистралите "Хемус" и "Тракия" като за излизане от София има опашка от около 50 автомобила, а опашката за вход е около 4 км и стига до Драгичево.

По искане на БСП парламентът ще заседава извънредно днес, за да изслушва премиера Бойко Борисов за ситуацията с коронавируса у нас, както и за предприетите здравни, икономически и социални мерки.


Депутатите се събират в 13 ч.


Очаква се днес да заседава и Съветът на управляващата коалиция - ГЕРБ и "Обединени патриоти". Според предварителните изявления на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов обсъжданите тема ще са възможностите за смекчаване на забраните за посещение на парковете и планините, мерки за подпомагане на българските производители и на туристическия сектор.

Възстановяват се имунизациите и прегледите

Коронавирусът в България: Отпаднаха част от ограниченията (хронология)

© Reuters


От днес в цялата страна се възстановяват детски и женските консултации, плановите имунизации, както и консултациите в диагностично-консултативните центрове. Прегледите и манипулациите трябва да се провеждат при строго спазване на изискванията за дистанция и носене на маски.
По заповед на здравния министър имунизациите за децата ще се правят във вторник и четвъртък (с предварително записани часове) и тогава личните лекари няма да приемат други пациенти, а ще ги консултират по телефона или ще ги насочват към други лечебни заведения.
Пак от днес ще се възстановява поетапно и провеждането на планови операции, като първоначално ще бъдат приети най-спешните случаи. Още подробности от заповедта на здравния министър четете тук.

До вчера по данни на Националния оперативен щаб потвърдените случаи на COVID-19 в България бяха 929. В болница под наблюдение са 268 души, а 34 са в интензивни отделения. До момента по официални данни починалите от коронавируса в страната са 43, а оздравелите - 167.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Банките винаги печелят.

  niki
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  Къде са коментарите?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 269 Неутрално

  В близките години не се очакват социално-икономически мерки.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 4. 4 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Доколко работи положението в Швеция, където почти няма ограничения и заведенията работят, се вижда от сравнението със съседна Дания, където има ограничения като в останалите европейски държави.

  Регистрирани новозаразени за последните дни в Швеция:

  8.04 - 656
  9.04 - 644
  10.04 - 455
  11.04 - 394
  12.04 - 463
  13.04 - 436
  14.04 - 480
  15.04 - 604
  16.04 - 623
  17.04 - 688
  18.04 - 530
  19.04 - 389

  Регистрирани новозаразени за последните дни в Дания:

  8.04 - 299
  9.04 - 140
  10.04 - 142
  11.04 - 140
  12.04 - 157
  13.04 - 156
  14.04 - 257
  15.04 - 197
  16.04 - 175
  17.04 - 163
  18.04 - 104
  19.04 - 76

  Гъстота на населението в Швеция - 23 души/км2
  Гъстота на населението в Дания - 136 души/км2

  https://experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa

  https://www.sst.dk/da/corona/tal-og-overvaagning

 5. 5 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  На тази пресконференция бяхме свидетели на нещо впечетляващо - мощен гърч на едноличния режим на борисов!
  Мутрите от герб се люшкат, заради хаоса който сами създадоха в държавата! Вижте ръцете им… Треперят!
  Като изключим комичната атака на сталинисти от "Позитано" 20 към Еврозоната, "управляващите" и "премиера" получиха мощен гърч от въпросите на … внимание - журналисти на учиндолския дългуч, който многократно, лично съм обиждал……..! (Не, не, не съм фен на Трифонов и никога няма да бъда!)

  Не приемайте подаянията, които комунистическите мутри от герб ви подхвърлят като на клошари! Не слушайте мутрите от герб! Не теглете заеми ако сте безработни, дори ако тези заеми са безлихвени, защото ще трябва да ги връщате вие като безработни, а не мутрите за които лекомислено сте гласували! Защото един ден, мутри ще почукат на вратата ви и ще ви вземат жилището ви!
  Не се унижавайте! Саботирайте комунистическите мутри от герб!
  Не вярвайте на комунисти строители на АЕЦ БелЯне и Турски паток!
  Лъжат ви.
  И преди 9 години и сега, задачата пред българите беше и си остава само една - сваляне на режима на комунистическата мутра борисов!

  Един от мутрите:
  "Срещата Пеевски - Горанов: Има ли проблем? И къде е?"

  От

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 6. 6 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  ".....Срещата Пеевски - Горанов: Има ли проблем? И къде е?...."

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2010/05/09/898089_sreshtata_peevski_-_goranov_ima_li_problem_i_kude_e/

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 7. 7 Профил на zippie
  zippie
  Рейтинг: 426 Весело

  @Дневник,

  това изказване на отец доктор Борисов писмено ли го получихте?

  "Да, хората искат да чуят, че това свършва Аз, като добър доктор, не мога да предпиша тази рецепта
  —цитат от коментар 0 на статията
  Опитвам се да разбера дали екипът на премиера или редакторът тук го провъзгласиха за "бог", изписвайки Аз-а му с главно а. 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Има си хас да се отворят парковете, градините и планините у нас, толкова нужни на хората да дишат активно чист въздух и да раздвижат малко кръвообращението си, залиняло от безумни заповеди и разпоредби ! Нищо, то всичко се пише на гърба на неадекватниците от властта......

 9. 9 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  ... Шиб@няци, сър...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 10. 10 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 434 Неутрално
 11. 11 Профил на so
  so
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Баце, тея паркове ще ти излезат през дебелия ... някой ден. Няма по-голяма тъпотия от това. Оставете хората да спортуват и да се движат... Той бил добър доктор... Не е така, един доктор по физкултура и мачлета би трябвало да знае, колко е важно движението. Иначе тези от нас, които все още имат нещо за ядене, ще затлъстеем и ще заприличаме на НЕГО.... Ама направо на луди ни направиха...

 12. 12 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Нещо притеснен ми изглеждаш 😄! Учиндолската принцеса търси властта не бой се толкова. Тя струва толкова, колкото депутати би имала. Тошко африкански и компания - депутати 😄😄😄😄! Това ще е още по-голям цирк дори от калинките!

  agent
 13. 13 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Доколко работи положението в Швеция, където почти няма ограничения и заведенията работят, се вижда от сравнението със съседна Дания, където има ограничения като в останалите европейски държави. Регистрирани новозаразени за последните дни в Швеция:8.04 - 6569.04 - 64410.04 - 45511.04 - 39412.04 - 46313.04 - 43614.04 - 48015.04 - 60416.04 - 62317.04 - 68818.04 - 53019.04 - 389Регистрирани новозаразени за последните дни в Дания:8.04 - 2999.04 - 14010.04 - 14211.04 - 14012.04 - 15713.04 - 15614.04 - 25715.04 - 19716.04 - 17517.04 - 16318.04 - 10419.04 - 76Гъстота на населението в Швеция - 23 души/км2Гъстота на населението в Дания - 136 души/км2
  —цитат от коментар 4 на koz


  Швеция има 2 пъти по-голямо население от Дания.

 14. 14 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 813 Весело

  До коментар [#11] от "so":

  А..а. мани ги парковете, след като два месеца ловиха вируса с полиция, сега ще се пробват с армията, и накрая ще кажат е не моем го хвана, да а.ва и вируса!

 15. 15 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Баце, вземи отвори парковете и разкарай тия КПП-та, че въздух вече не ни остана.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 16. 16 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Весело

  В планините е най-страшно!
  Вируса там върлува неуморно, в никакъв случай не ходете в планината.
  В никакъв!

 17. 17 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Борисов......Популизъм 100%....... 2 изречения - 3 взаимноизключващи се позиции !!! ........ Важното е да се внуши на хората, че той не е "пъдар" а "вожд-демократ" нещо средно между Винету и Алиса в страната на чудесата ....... Хахаха ..... и ситуацията е "танго"..... 2 напред - 1 назад......

 18. 18 Профил на koftio_matrial
  koftio_matrial
  Рейтинг: 435 Любопитно


  В близките дни не се очаква отваряне на парковете и градинките за посещения, се разбра от думите на премиера Бойко Борисов.

  Това сега заради коронавируса ли е или заради радиацията?

  Баце. толкова ме дразниш, че вече се уморих да те плюя
 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  Точно кредитите ще които са помощ за банките всъщност ще счупят икономиката му. Не случайно всички раздават директно пари на хората. Когато всичко свърши другите ще работят - харчат- плащат ДДС , тук ще връщаш кредит

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Швеция има 2 пъти по-голямо население от Дания.
  —цитат от коментар 13 на Virgin


  Не е важна големината на населението, а гъстотата. Дания е шест пъти по-гъсто населена и има от три до четири пъти по-малко новозаразени на ден.

 21. 21 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#18] от "koftio_matrial":

  Сакън, не задавай такива въпроси, че ще ти отговорят, че от радиацията короната е мутирал и е станал по страшен!

 22. 22 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Не се ядосвайте, хора!
  Яжте фурми и се радвайте на пролетта!

 23. 23 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#13] от "Virgin":СПРИ ДА ЛЪЖЕШ БЕ

  Sweden

  Confirmed: 14,777
  Deaths: 1,580

 24. 24 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Весело

  "не се очаква отваряне на парковете и планините"======== страх от партизани, ще да е тва......хахаха

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  До коментар [#18] от "koftio_matrial":

  Заради дремещия във всеки българин алкохолик, после да задръстите болниците за чернодробни трансплантации

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на koftio_matrial
  koftio_matrial
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#21] от "ban":

  Аз лично очаквам извънреден брифинг в полунощ по темата. И ако може прякото предаване да прекъсне на най-интересното. Като при сериалите.

  Баце. толкова ме дразниш, че вече се уморих да те плюя
 27. 27 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Правителството на Сараите начело със сарайския бот Борисов и министъра на пеевските финанси Горанов предложиха конгречулейшън социално-икономически мерки, изразяващи се в:
  1. Кредити за безработни, а не безвъзмездна помощ!
  2. Кредити от ББР за едрия бизнес на Пеевски, а не за малкия и среден, каквато е функцията на тази банка!
  3. Парковете и градинките ще се отворят, когато антирадиационните и лечебни фурми на доктор Бойко бъдат разпространени чрез Български пощи до реципиентите.

 28. 28 Профил на Martin Nikolov
  Martin Nikolov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мрусно боклуче е, в затвора ще бъде чичо Доктор.

 29. 29 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2215 Весело

  До коментар [#17] от "MPetr":

  (Добрият) цар дава, ама (лошият) пъдар не дава!

 30. 30 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  =====ГЕРБ отказа да участва в извънредното заседание на парламента===== .............. смешниците от ГЕРБ...... Като ще се разхлабва "ситуацията с 5 мерки и теглилки"........"първото" за една демокрация е парламента!!!!!! Ама ние сме една демокрация велика....... и свобода на словото, даже още сме имали.... видиш ли...... хахаха.........

 31. 31 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 506 Весело

  "Парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в извънредното заседание на парламента, ..."

  Смях... Премиерът да не е дигнАл пак кръвно, та отказват? Освен т'ва к'во като отказват, при наличие на чл. 83.(2) Народното събрание и парламентарните комисии могат да задължават министрите да се явяват на техни заседания и да отговарят на поставени въпроси, от Конституцията?

  Менда да не би да мисли, че Баце е по напред от Цвета ( какво падение, Боже, с какво го заслужихме) в хранителнатта верига, та да препредава, че " отказват"? Тия съвсем взеха народа за мезе.

 32. 32 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Не е важна големината на населението, а гъстотата. Дания е шест пъти по-гъсто населена и има от три до четири пъти по-малко новозаразени на ден.
  —цитат от коментар 20 на koz

  И откъде накъде да е важна гъстотата?
  Или смяташ, че Дания е толкова гъсто населена, че хората имат затруднения да поддържат дистанция от 2 метра?
  От къде ви намират такива "анализатори", не знам...

 33. 33 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Весело

  На пресконференцията на Бойко, един журналист на 7/8 tv ги направи "диви и щастливи" само с 3 въпроса........някой нещо друго от ГЕРБ очаквал ли е ????

 34. 34 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#4] от "koz":

  ++ Ако статистическите форми са изведени коректно.... думите са излишни. Браво на Щаба и правителството за мерките! А мрънкачите... да си лаят!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 35. 35 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Хахаха, тия се уплашиха...

 36. 36 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Това ГЕРБ убедително води по простащина и в световните класации.

 37. 37 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Алиса в страната на чудесата .......
  —цитат от коментар 17 на MPetr


  То вярно, че сме страната на чудесата, ама за ББ като Алиса не бях мислил.
  Макар че каквито чудесата, такава и Алисата.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 38. 38 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#37] от "espresso":

  И аз не бях, ама си е точно това да ти кажа....ако щеш и за това, че и нея ме я понасям точно толкова :)

 39. 39 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Ива Николова: г-н генерал, беше казано, че в канализацията с фекални води е установен коронавирус. Това означава ли, че вирусът може да се предава с храната.
  Аз: г-жо Николова, Вие какво ядете?

  Това по повод мисирките и тяхната невъзможност да формулират въпроси и да търсят отговори...

 40. 40 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Естествено нужното време за разпространението на вируса по света ни даде шанс и време от порядъка на около два месеца.
  Вече става ясно, че това време е тотално пропиляно.
  Месец и половина мина в хвалене, колко яка ни е стъкмистиката без да се признава, че това се дължи по-скоро на естествено нужното време за разпространение на епидемията. Вместо активно тестване на целеви групи, търсене на контактни и хора с подозрителни симптоми от сутрин до вечер се вменява колективна вина от типа 'колко е лош матряла и колко е добро правителството'

 41. 41 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ива Николова: г-н генерал, беше казано, че в канализацията с фекални води е установен коронавирус. Това означава ли, че вирусът може да се предава с храната.Аз: г-жо Николова, Вие какво ядете?Това по повод мисирките и тяхната невъзможност да формулират въпроси и да търсят отговори...
  —цитат от коментар 39 на SaveBG


  Тая грозна пача е от ПИК, какво очаквате? Само неадекватни и удобно зададени въпроси, преди питаше Майтапчийски за интернет, малоумната медия на ДПС

 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Весело

  Коронавирусът в България: Изслушването на премиера в парламента се провали ....
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Бягат!
  Мутрите от герб, ДС-агентите "патриоти" и проруските сталинисти на Марешки, бягат...! Бранят последните си заплатки....

  Не може обаче да избягат от вота на избирателите, след по-малко от година....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Крият се мръсните боклуци

 44. 44 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Какво толкова имат да отчитат? Имаме си "погребално бюро "Молим, заповядайте"" и това е достатъчно за пълното ни щастие. За няма и 50 умрели за 2 месеца, затворихме държавата. А за ежедневните 250-300 умрели от всякакви други болести, включително заразни и грип, или добро, или нищо.
  Да сметнем ли колко умряха за същия период от време? Ами за 1 месец са около 8 000 /осем хиляди/ души. И това е както е всяка година. Ама никой не се сещаше да ни "страхува" с ад и ковчези. А сега що, бре?

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Не се ядосвайте. Това сме избрали, това ни управлява.

 46. 46 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 303 Весело

  Страхлива тиква - някой да е изненадан?....

 47. 47 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Любопитно

  Впрочем ..... гледах и Нинова на "Брифинга на БСП"........хубави верни думи, но и тя е "десен популист"...... нищо общо няма БСП и политиката и със "модерният социализъм".... Прочетете и разгледайте линка долу ..... има ли прилики и разлики...... със международния социализъм????? Май не !!!!! ...... Даже не се споменава България ..... да има лява партия .... https://www.wsws.org/en/

 48. 48 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  За 10 години Бибитко и свитата му разсипаха държавността в България!

  Подобно бягане от отговорност (Борисов) и непоследователност в действията (Борисов и щабът) са позор за страната!

 49. 49 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Какво се случи в Народното събрание
  ............
  Ясно е, че една трета от хотелите и рестораните ще фалират.
  Въпросът е, кой ще ги изкупи през декември, когато кризата отмине.
  Или големите капитали от Китай, Русия и Сауди Арабия.
  Или КОЙ.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 50. 50 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  "...Общо 12 банки ще дават заеми на останалите без работа..."

  Е, дойдохме си на думата. Тези 12 банки ще ДООДЕРАТ "незаконно" оцелелите от "спасението" мутренско. Какви заеми на безработни, бе кратунчовци лошави? Че на безработния му е все едно колко е лихвата, след като не може да върне заема? Ще го вземе, за да спаси децата и себе си от гладна смърт. После ще бъде изхвърлен на улицата и ограбен до шушка. И е много вероятно да се самоубие или да налети на някого. Точно ББР даде голям заем на колекторска фирма тип "Пунта Мара", която после ще тараши недобитите нещастници. С тези 75 милиона лева народна пара "Пунта Мара" ще откупва задълженията на жертвите и после ще ги довършва. Мутренска работа открай докрай.

 51. 51 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Бесни са комунистите от БСП и ДеБъ, ге ГЕРБ се справят повече от перфектно с кризата! Пък и ги лишиха от възможността да се покажат по телевизора! МЪКАААА болшевишка! Че и матюшката им съвсем я закъса! Сега трябва и да ни плаща, дето вземаме нефт от нея!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 52. 52 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2227 Гневно

  Това сме избрали, това ни управлява.
  —цитат от коментар 45 на Роси


  Това СТЕ избрали, това НИ управлява.

  Като че ли е по-точната редакция.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 53. 53 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  За 10 години Бибитко и свитата му разсипаха държавността в България!Подобно бягане от отговорност (Борисов) и непоследователност в действията (Борисов и щабът) са позор за страната!
  —цитат от коментар 48 на мики маус


  Дай боже всяка година подобно разсипване! След управлението на ГЕРБ България е най-богата ОТ ЦЯЛАТА СИ ИСТОРИЯ! Дерзайте болшевики! Може пък да ви дойде и нещо по-умно!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#49] от "СДС":

  Колега, хотелите не могат да фалират........ Не бъркайте липса на приходи и печалби със загуба.......ще загубят доходи, работещите в тях и трябва преки "помощи" към тях..... А хотелите по морето, ще загубят точно толкова колкото "губят" зимата...... Един СОТ и данък сгради и такса смет....ако въобще ги плащат........

 55. 55 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 426 Весело

  бойко,намери едни топки и влез в парламента ве,докторе:))

 56. 56 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Ами това е щото самия премиер е провал, и то тежък.

 57. 57 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  Понеже герб се люшка и от ден на ден се срива все-по на долу, очквайте борисов да се самопокани в неговата вече овладяна мутренска медия БНТ!

  Въпросите ще се задават от ухилени мисирки с мазен глас като драганов или георги любенов...

  Не се намесвайте! Безсмислено е.
  В овладяната от комунистите в герб "БНТ", управлявана от тяхното ДС протеже кошлуков, цензурата е тотална!

  В БНТ, ако има журналисти, тяхната цел трябва да бъде само една - сваляне на протежето на мутрите от герб - кошлуков!
  Всичко други цели за сега са измама!
  БНТ ще се освободи в пълния смисъл на думата, когато се освободим от режима на борисов - с други думи, от простащината...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 58. 58 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1570 Весело

  До коментар [#53] от "lz2": --------- и пак -

  Бегай........... На ГЕРБ само "уйдормите" са им велики и ..... и фурмите.....

 59. 59 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  A от Жипката дали ще се навие да бъде изслушан? В нея не може да МУ затвориш устата от приказки. 😁😁😁

 60. 60 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  Това раздаване на пари на калпак, плюс блокиралата икономика, плюс масата безработни, плюс масата неосигурени които лежат на гърба на социалното и здравното министерство, плюс тайфите с ТЕЛК ще доведе до ВЕРИЖНА ЯДРЕНА РЕАКЦИЯ на икономиката ни в близко бъдеще.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 61. 61 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Дай боже всяка година подобно разсипване! След управлението на ГЕРБ България е най-богата ОТ ЦЯЛАТА СИ ИСТОРИЯ! Дерзайте болшевики! Може пък да ви дойде и нещо по-умно!
  —цитат от коментар 53 на lz2

  Аре, ве. Що не се скриеш някъде, поне от срам? За десетина години мутренско управление България отиде на последно място в Европа по жизнено равнище, по официални данни, на шесто място в света по смъртност, с 3 места пред Сомалия. Най-ниските пенсии, заплати, най-голямо разслоение на много богати и много бедни, коефициент на Джини като в Африка, най-ниската раждаемост, изчезнали 2.5 милиона. Бяхме пред Румъния, сега тя е пред нас. Ето това е дивото гербаво тролене, утре ще продадеш и Родител 1, и Родител 2. Аман от такива.

 62. 62 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Баце, тея паркове ще ти излезат през дебелия ... някой ден. Няма по-голяма тъпотия от това. Оставете хората да спортуват и да се движат... Той бил добър доктор... Не е така, един доктор по физкултура и мачлета би трябвало да знае, колко е важно движението. Иначе тези от нас, които все още имат нещо за ядене, ще затлъстеем и ще заприличаме на НЕГО.... Ама направо на луди ни направиха...
  —цитат от коментар 11 на so


  Е ти какво очакваш? Няма как да те упрвляват тъпаци и да очакваш да получиш нещо по различно като решение.

 63. 63 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#53] от "lz2":

  Смешник, я се запознай с думата държавност и значението ѝ.
  Това, че се раздават пари на калпак на доктори и фуражки не е държавност.

 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  С действията си герберите показаха, че те са най-големите болшевики в България.
  Направеното от депутатите на ГЕРБ е удар срещу демокрацията в страната!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#5] от "Рим":

  Наистина е гърч, когато трябва да отговориш сдържано на провокациите на някой простак!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 66. 66 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#64] от "Храбър":

  Липсва ти граченето на Ниновичока от екрана на ТВ и пръскането на отрова?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 67. 67 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  До коментар [#62] от "Rocketman":

  Прав си, тъпаците си стояха у дома.... а умните софиянци напълниха Черноморието за празниците, овършаха всичко и ореваха света, че трудно се прибират!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  До коментар [#64] от "Храбър":Липсва ти граченето на Ниновичока от екрана на ТВ и пръскането на отрова?
  —цитат от коментар 66 на chichka


  Каква Нинова бе глупчо!?
  С действията си днес ГЕРБ действително по най-болшевишки начин показаха, че за тях демокрацията е само за пред хората.
  Борисов не пожела да се отчете пред народа.
  Не посмя да се изправи срещу критиките на които щяха да го подложат.
  Оправданията бяха толкова тъпи, та чак смешни, защото описаните пречки можеха много лесно да бъдат преудолени.
  На предходното събрание как ги преудоляха?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мутрата не се спря да обикаля с джипката и цял антураж по шивашки фирми и ниви, без маска, без разстояние между хората, но сега е уплашен? По-смешно оправдание надали може да се измисли. Между другото какво става с тези 75 млн от банката на Мафията и с калинката Мавродиев?

 70. 70 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1290 Весело

  До коментар [#51] от "lz2":

  Нали те посъветвах да си пиеш хапчетата! Не ме слушаш! Ако продължаваш така, вероятно ще се наложи да те приемат за лечение в болница "Свети Наум".

 71. 71 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Демокрацията за кой ли път закъса отново

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 72. 72 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  "Действията на правителството срещу вируса продължават да получават висока оценка – 75% сега, при 60 на сто в навечерието на извънредното положение, отчита изследването."
  Да говориш за въже в къщата на обесен.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 73. 73 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 479 Весело

  A от Жипката дали ще се навие да бъде изслушан? В нея не може да МУ затвориш устата от приказки. 😁😁😁
  —цитат от коментар 59 на Rocketman


  Не можете всички неадекватници защото докато приказва Борисов и показва. Който има очи да види, който бълва тъпотии ,каквото и да види ДГД.

 74. 74 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1346 Весело

  Не е важна големината на населението, а гъстотата. Дания е шест пъти по-гъсто населена
  —цитат от коментар 20 на koz


  Напротив, големината на населението има голямо значение.
  Иначе най-заразени трябваше да бъдат Монако - то е най-гъсто населената държава в Европа.
  А за да спреш да живееш в заблудите си, ще ти споделя една карта на Швеция.
  Така ще разбереш, че 70 % от територията и е почти незаселена.
  В заселената част гъстотата на населението е съвсем различна от твоите данни.
  https://www.researchgate.net/profile/Lars-Goeran_Mattsson/publication/228780371/figure/fig1/AS :[email protected]/Characteristics-of-the-study-area-Sweden-Left-Population-density-of-counties.png

  Не че има значение.

 75. 75 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Хахаха паричките трябват на:
  1. Пеевски
  2. Киро Гела
  3. Гергов
  4. братя Велчеви
  5. Гайтански

  за останалите остават държавните дълговете

 76. 76 Профил на kotkaraka_iik
  kotkaraka_iik
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има си хас да се отворят парковете, градините и планините у нас, толкова нужни на хората да дишат активно чист въздух и да раздвижат малко кръвообращението си, залиняло от безумни заповеди и разпоредби ! Нищо, то всичко се пише на гърба на неадекватниците от властта......
  —цитат от коментар 8 на samoedin


  По принцип в началото одобрявах бързата реакция на щаба и правителството. Но някои мерки са меко казано странни. Да не кажа тиранични. Направете го цивилизовано господа управляващи в УК имаш право един път на ден да отидеш в парк и да тренираш/бягаш ходиш. Това при условие че ще сме затворени месеци зад четири стени е начин да запазим разума си. Да не изгърмите като дойдат изборите заради разни дребни недомислици като тази. Полицаите пак може да си вардят парковете да не се заседяват хората и да спазват дистанция...

 77. 77 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 342 Неутрално

  Не че има значение.
  —цитат от коментар 74 на Virgin


  Точна така. Това, което си написал, е без начение.
  Това, което има значение е, че в Дания с ограничения има три до четири пъти по-малко новзаразени на ден, отколкото в Швеция без ограничения.

 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Правителството май иска да спести даже и европейските пари. А Борисов цял ден парадира, че още не са изтеглили кредити от ония десет милиарда, дето ги гласува парламента. Че то, както върви, даже одобрените от Брюксел ще хартисат/или ще се откраднат/.

 79. 79 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 115 Весело

  "Държавата е отказала на 158 фирми компенсации по схемата 60/40"

  По тоя случай 258 фирми са се отказали от държавата и са забъркали мярката 60/40 със ситно нарязан лук, яйце и галета.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 80. 80 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  За Домусчиев и братя Велчеви нали ще има!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 81. 81 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#54] от "MPetr":

  Не е точно така. Някои по-малки семейни хотелчета трябва да плащат и ипотека...

 82. 82 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  Скоро няма да останат вярващи в способностите на партията ГЕРБ и депутатите й , ако персонажи като Стоянова и подобните й , продължават да " опазват " шефът си от неудобни въпроси.....смешна работа ! И очевидно , тази партия е намислила да върне все още непроменената изцяло БСП на власт , иначе поне щеше да посочи някаква що-годе алтернатива на себе си , която да управлява....Пак очевидно , дотам я докара ГЕРБ , че нищо не се види на хоризонта.....Но , явно са се уморили и мислят ...как да се оттеглят вече !

 83. 83 Профил на okok
  okok
  Рейтинг: 217 Весело

  Вчера са били 929, днеска са станали 975 и това според Дневник прави... 9 нови случая 😁

 84. 84 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#8] от "samoedin":

  между другото май е добре да ги отворят но се страхуват дали ще успеят да поемат случаите
  Миналата седмица си правих тест нищо няма нито вирус нито антитела, моите познати в НюЙорк го изкараха и семействата им го изкараха без проблем, според теста даже не съм го срещал - може и да е за добре но ще се проточи дълго

 85. 85 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Оф, изморително е вече, тестването е догонващо, на късмет през 3-4 дни попадат на някакво "гнездо" и вдигат бройката. Само че пак множеството на заразените не съвпада с това на разходкаджиите, причастниците и като цяло бледоликите...

 86. 86 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 941 Весело

  ...И преди 9 години и сега, задачата пред българите беше и си остава само една - сваляне на режима на комунистическата мутра борисов! ...
  —цитат от коментар 5 на Рим


  Печелиш награда за най-много написани глупости!

  : )

  п.п. Иска ти се да дойде демократичната курна ли?


  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 87. 87 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 941 Весело

  Точно кредитите ще които са помощ за банките всъщност ще счупят икономиката му. Не случайно всички раздават директно пари на хората. Когато всичко свърши другите ще работят - харчат- плащат ДДС , тук ще връщаш кредит
  —цитат от коментар 19 на дерибеев


  Кумунизите са свикнали да грабят!

  Искат, та искат.

  Ама … кой ще връща?

  От моите пари ли да ти се даде?

  п.п. Еееех … пусти мандраджии !!!

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 88. 88 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 941 Весело

  "не се очаква отваряне на парковете и планините"======== страх от партизани, ще да е тва......хахаха
  —цитат от коментар 24 на MPetr


  То пък едни партизани … с … таковата да ги сочиш!!!

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 89. 89 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 941 Весело

  ....и свобода на словото, даже още сме имали.... видиш ли...... хахаха...........
  —цитат от коментар 30 на MPetr


  Ватенка, това което си написал е НЕсвобода на словото ли?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 90. 90 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 941 Весело

  Не може обаче да избягат от вота на избирателите, след по-малко от година....
  —цитат от коментар 42 на Рим


  Знаеш ли колко хора очакват Денят на Страшният съд?

  А колко врачки и кумунизки, така наречени цоциологически агенции предричат това?

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 91. 91 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 941 Весело

  Не се ядосвайте. Това сме избрали, това ни управлява.
  —цитат от коментар 45 на Роси


  Сложих ти +++

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 92. 92 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 962 Неутрално

  "Обяви, че е "доста скептичен" по адрес на математическите модели за разпространение на вируса, тъй като то зависи от множество фактори. Прогнозата му е, че в София вероятно се върви към достигане на плато и може да се очаква спад на заболелите, но в други населени места броят на заразените тепърва ще расте."
  Това е изявлението на главния здравен инспектор Ангел Кунчев. И ние чакаме на такъв човек да управлява кеизата.
  В две изречения две напълно отричащи се твърдения.
  Докторите по психология трябва да обяснят състоянието му.

 93. 93 Профил на vespasian0303
  vespasian0303
  Рейтинг: 219 Неутрално

  "България рискува да дискриминира ромите с мерките си срещу коронавируса, предупреди неправителствената организация "Амнести интернешънъл". От "Амнести" обръщат специално внимание на България и Словакия като държави, поставили цели ромски квартали под задължителна карантина."

  Може ли поне в тези тежки времена за ЦЕЛИЯ свят и България да не се прокарват пак тези обвинения?!? Факт ли е, че има огнища в циганските квартали? Факт е! Стига с тая промивка и постоянно вменяване на вина в народа.

 94. 94 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  До коментар [#83] от "okok":

  9 нови са между двата брифинга, в случая проблема не е в Дневник, а подвеждащите съобщения на щаба.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 95. 95 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Е то се оказа, че тестовете мангъровчета влошават ситуацията. Явно в "Иван Рилски" работят истински идиоти! Сами са се изпозаразили!

  agent
 96. 96 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 941 Весело

  Дерзайте болшевики! Може пък да ви дойде и нещо по-умно!
  —цитат от коментар 53 на lz2


  Умен кумуниз да си срещал?

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  До коментар [#16] от "The Rock":

  А там и комари скоро ще се появят, а те, според мисирките, със сигурност разнасят коронавируса.

 98. 98 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2936 Неутрално

  "Близо 80% от пълнолетните българи заявяват в изследване на световната асоциация "Галъп интернешънъл", че са готови в една или друга степен да жертват някои свои човешки права, ако това ще помогне за справяне с COVID-19."

  Хората са готови на жертви, но полза дали ще има? До полунощ официално заразените ще станат поне 1000. След това бройките ще растат много по-бързо. Здравите се заразяват много лесно, болните оздравяват много трудно. Ердо въведе военно положение, но тук си играят на демокрация. Софиянчетата явно разпространиха заразата. Все пак е важно поне да се намали скоростта на епидемията. Не за друго, а за да спечелим време, щото е ясно, че властите изпускат контрола. Но колкото по-късно хванем заразата, толкова по-добре. Защото гадинката, като всяка земна твар върви към изтощаване и отслабване. И тя си има организъм, и имунитет си има, и от нездравословно хранене с еднообразна храна и променящи се условия скоро ще се омаломощи и ще хвърли топа, или минипийчето ще я изяде.

 99. 99 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Тези, които казват, че от абсолютно гола медицинска сестра не можело да се свали нищо, лъжат. Мъжът на една от нашата болница преди няколко дни свали от нея дежурния лекар.

 100. 100 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#16] от "The Rock":А там и комари скоро ще се появят, а те, според мисирките, със сигурност разнасят коронавируса.
  —цитат от коментар 97 на Роси


  Така е, но повече го разнасят патките.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK