"Демократична България" сезира прокуратурата за сделка с имот, ощетила Столичната община

"Демократична България" сезира прокуратурата за сделка с имот, ощетила Столичната община

© Юлия ЛазароваМежду 2015 и 2017 г. Столичният общински съвет (СОС) одобрява продажбата на общински имот за малко над 2 млн. лв., а след това гласува за обратното изкупуване на същия имот, но срещу три пъти по-голяма сума - 6.3 млн. лв., с което Столичната община е ощетена с над 4 млн. лв.


Сигнал за сделката към прокуратурата са подали съветници на "Демократична България" в СОС, съобщиха от обединението.


Имотът от около 25 декара се намира между околовръстния път и бул. "Сливница" и е бил собственост на "Столичен автотранспорт". От сумата се е облагодетелствало дружеството "Княжево сървиз" ООД, мажоритарен собственик на чийто капитал е "Титан Сървис" ЕООД (която от години печели поръчки за почистване на боклука на София- бел.ред.), посочва "Демократична България".
"Вероятно на част от съветниците, които не са членове на борда на Столична общинска агенция за приватизация (СОАП), е представена непълна и подвеждаща информация, която не им е позволила да преценят, че цената за изкупуване на имота е крайно неизгодна за Столичната община. Не е ясно и дали продажната цена също съответства на пазара към момента на сделката", се отбелязва в съобщението.


Пълната история на казуса заедно с текста на сигнала ще намерите тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK